Schimb ulei cutie de viteze sase trepte Laguna II, probleme, recomandari
![]() ![]() ![]() |
Schimb ulei cutie de viteze sase trepte Laguna II, probleme, recomandari
Cheluu |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 27 May 11 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II 1.9 dCi 88 kW/120 cp
2004
|
|||
komisaru |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 22 November 08 ![]() |
Va salut domnilor!Din pacate sunt in situatia de a schimba uleiul din cutia de viteze din cauza simeringului, care a cedat.Am gasit ulei NFP 75W80, la pretul de 34 RON litrul.Acum vin cu intrebarea si rugamintea ,daca stie cineva cum se poate pune uleiul si fara pompa speciala de service.Vreau sa il pun eu personal nu vreau sa mai trec pe la service. Multumesc anticipat.
|
--------------------
Renault
Laguna IIl
2012/Black Edition/2.0 dci/131CP
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
gaseste pe cineva care are o pompa de ulei si serveste-l cu o bere,
sau cu o pompa de ulei de dacie - o scufunzi intr-un vas care itamplator are uleiul pe care doresti sa il introduci in cutia de viteze, pui un furtun pe refulare, introduci furtul in cutia de viteze si invarti de axul pompei de dacie si ea iti va refula uleiul in cutie. daca intrebarea era unde este orificiul de umplere - nu pot sa te ajut. dar pompa e foarte simplu de confectionat + toata lumea are piese de dacie prin garaj |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
onu_sm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 10 February 09 From: Ploiesti ![]() |
Salutare prieteni. Pentru cei din Ploiesti sau in apropiere si vreti sa va luati ulei pentru cutie ELF Tranself NFP 75W80,gasiti doar pe strada Rudului la un magazin numit Valentin cu 30 lei Litrul.
Komisaru,eu am schimbat uleiul in cutie si pe cel nou l-am bagat cu un bidonde 2 L si o bucata de conducta de plastic de 10 sau 12 in diametru,am dat gaura la dop si am pus conducta putin bercuita la partea interioara,a intrat uleiul fara sa apas prea tare pe bidon. Ca sa-mi fie mai usor de pus am demontat roata de pe stanga si am tras si l-am impins putin in jos ornamentul de plastic din dreptul cutiei,dupa aceea am rezolvat problema cu bidonul cum am explicat mai sus. Bafta si spor la treaba. |
--------------------
Renault/vw kafer
Laguna II-1.9 dci/ aircooled 1300
2003/1968
|
|
Taurul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 22 April 08 From: Iasi ![]() |
Salut cu respect pe toti forumistii si mai ales pe proprietarii de Laguna 2 din care fac si eu parte. Am o Laguna 2, an 2001, motor 1,9 dci proaspat achizitionata. Uneori imi sare din treapta a treia de viteza si asta se intampla mai ales pe drum cu usoare denivelari de cele mai multe ori cand mergeam in frana de motor. Am fost la un mecanic si printre altele verificand nivelul uleiului din cutie a constatat ca acesta nu este la nivel si a inceput sa completeze cu ulei. Spre stupoarea mea si a lui a intrat in cutie 2 litri de ulei. Acum ma intreb cum e posibil in conditiile in care citind pe forum am inteles ca in cutia PK6 intra 2,2 litri de ulei. Mentionez ca intra in treptele de viteza reletiv usor si nu scotea nici un zgomot ciudat cutia. Cum e posibil?
Mecanicul a completat cu ulei pana cand nivelul uleiului a ajuns in dreptul busonului de umplere spunand-u-mi ca acela este nivelul maxim de ulei in cutie. Sunt total debusolat in conditiile in care tot de pe forum am aflat ca nivelul de ulei din cutie se masoara altfel si anume, un forumist spunea ca se foloseste o sarma care se introduce prin gura de umplere a CV, iar altcineva spunea ca trebuie sa fie mai jos cu 9 mm fata de marginea inferioara a gurii de umplere cu ulei. Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum se masoara ninelul de ulei din CV PK6. |
--------------------
Renault
Laguna 3
2008/ 2.0 benzină, 140 CP
|
|
gabrielgl |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 2 July 11 ![]() |
am si eu o antrebare...am schimbat uleiul din cutie la un 2.2 dci....si vreau sa stiu daca am facut bine sau nu...ca lam schimbat degeaba..merge la fel cutia......am scos busonul de sub cutie pana sa golit....apoi am pus ulei an cutie pana a anceput sa dea pe afara pe la busonul care este situat intro parte....mai trebuia facut vreo ceva??? schimbat vitezle ca sa intre mai mult?? sau altceva?
|
--------------------
renault
laguna
- b-6984-wl
1999 2.2 dt
|
|
PITY |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 20 January 09 ![]() |
in pk6 intra 2.2 litri. O golesti (cutia)apoi masori 2.2 litri si asta este.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA
- BZ 20 TTT
2004 ESTATE
|
|
victord |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 3 May 07 From: Târgoviște ![]() |
vezi că în pk6 intră 2,4 litri ulei , neapărat să fie API GL5 , nivelul nu se face prin scurgere , există o jojă ( la service )
|
--------------------
Renault
Laguna 2.2 DCI - Laguna III Coupe /
2002 Grandtour Initiale - 2015 Intens
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.910 Joined: 4 February 09 ![]() |
Spuneti-mi va rog daca pentru 2.0T este bun uleiul care se pune in PK6... ce indicativ avea inainte, ce indicativ are acum si cit intra.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Cantitatea de ulei pentru PK6 este 2.2 L.
Calitatea recomandata Elf TRX75w80 care a schimbat Elf TRP75w80. Se poate folosi si ELF TRZ 75W80W. Dimensiunile pentru joja de control in photo atasata. @+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
victord |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 3 May 07 From: Târgoviște ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna 2.2 DCI - Laguna III Coupe /
2002 Grandtour Initiale - 2015 Intens
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Din ultimele doua mesaje nu am inteles daca uleiul care se pune in PK6 e bun si pentru mine.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Motorizarea nu are nici o importanta la uleiul de cutie.
Uleiul este pentru typ-ul de cutie PK6 care este prezenta pe multe modele de Renault si altele....indiferent de motor. @+ |
--------------------
.
.
- .
|
|
audiofilu' |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Niet, tu ai ND0 afaik.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
audiofilu' |
![]()
|
Cnocuda. Si uleiul pentru PK6 e bun pentru mine? La service din asta mi-au pus, indicativul este parca TRP75w-80 iar pe bidonul de ulei scrie ca e pentru PK6...hm.
This post has been edited by audiofilu': 25 Nov 2011, 12:17 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
espacern |
![]()
|
E foarte bun ca tot PK6 ai si tu montata de fabrica.
Asta daca nu ai schimbat-o cu alta..... @+ |
--------------------
.
.
- .
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Mi scusi
![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Alt aspect: cutia inseamna tot, inclusiv pinioane ori eu avind benzina e clar ca am alte rapoarte/alte pinioane... poate carcasa e la fel insa cutia nu are cum sa fie PK6, exact ca la diesel, logic, nu? This post has been edited by audiofilu': 25 Nov 2011, 14:00 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
R19/16v |
![]()
|
PK6 e familia, sufixul difera.
|
--------------------
DS
5H
|
espacern |
![]()
|
QUOTE(audiofilu' @ 25 Nov 2011, 13:40) Asadar am una din aceste doua cutii dar nu se stie care........ poate carcasa e la fel insa cutia nu are cum sa fie PK6, exact ca la diesel Cutia de pe masina ta este PK6. Indicele de viteza al cutiei tale este 353 si asta face diferenta cu alte cutii PK6. Alte date pe PM! @+ |
--------------------
.
.
- .
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Multumesc, uleiul pe care l-am pus este bun.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
mircea-daniel |
![]()
|
![]() Membru cu tubina Group: Members Posts: 1.023 Joined: 16 May 05 From: Banda I ![]() |
Simptome:
1.Dimineata, la prima ora, daca incerc sa bag in treapta 1 sau marche-arriere, nu intra deloc. Trebuie sa bag in a doua de cateva ori, apoi in a I-a, usor, ca sa pot sa bag intr-un final si in marche-arriere. 2.Uneori, din cand in cand, intra mai greu in 1-a. Trebuie sa bag in a doua, ca sa intre in I-a. Eu suspectez uleiul (dimineata, trebuie sa isi ia ungerea ca sa poata intre in viteza). Insa mi se pare ciudat ca si dupa ce si-a luat ungerea si se merge cu ea, tot are o mica buba (din cand in cand). Poate fi si altceva? Masinii nu i-a fost schimbat niciodata uleiul la CV. Si cand bag in a 3-a si a patra, se aude un fel de suierat(nu e de la turbina deoarece nu se aude decat in aceste trepte). LE: mentionez ca s-a uitat din avion cineva la ea si a zis ca nu e ambreiajul sau orice altceva, ci doar uleiul. Chiar asa sa fie? LLE: ce viata au in ele cutiile PK6? Cad dupa o anumita perioada de timp/nr de km, sau ar trebui sa tina, in caz de utilizare corespunzatoare? This post has been edited by mircea-daniel: 10 Jan 2012, 02:09 |
--------------------
Renault
Lagunaaaa
- B 666 GGG
2003 Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
|
|
tacufmr_lagunaII |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 599 Joined: 25 April 07 From: Brasov ![]() |
Suieratul inseamna o problema in cutie, este posibil sa fie un rulment. Ai verificat nivelul uleiului? Poti incerca in prima faza sa schimbi uleiul din cutie si sa vezi cum se comporta. Daca are acelasi comportament, fluiera in treptele 3 si 4 atunci desfa cutia si pastreaza uleiul abia schimbat. In perioada rece este normal sa intre putin mai greu in viteze pana cand se incalzeste uleiul din cutie, dar totusi nu este normal acel fluierat. Atentie in cutia PK6 (6 trepte) intra doar 2.2 litri de ulei, nu asculta ce spun mecanicii, ca limita de umplere este pana la buza gaurii de umplere.
|
--------------------
Renault
Laguna II
- BV - 32 - UMY
2007, 1.9 dci, 131 CP
|
|
mircea-daniel |
![]()
|
![]() Membru cu tubina Group: Members Posts: 1.023 Joined: 16 May 05 From: Banda I ![]() |
La asta m-am gandit si eu,mai ales ca zgomotul pare a fi fluierat. De aditivii xado pentru cv ce parere aveti?
|
--------------------
Renault
Lagunaaaa
- B 666 GGG
2003 Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
|
|
tacufmr_lagunaII |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 599 Joined: 25 April 07 From: Brasov ![]() |
Sper ca nu traiesti cu impresia ca aditivii vor repara rulmentii.
|
--------------------
Renault
Laguna II
- BV - 32 - UMY
2007, 1.9 dci, 131 CP
|
|
mircea-daniel |
![]()
|
Aoley,in nici un caz
![]() |
--------------------
Renault
Lagunaaaa
- B 666 GGG
|
|
audiofilu' |
![]()
|
QUOTE(PITY @ 24 Nov 2011, 23:20) QUOTE(victord @ 24 Nov 2011, 23:53) QUOTE(espacern @ 25 Nov 2011, 09:20) Cantitatea de ulei pentru PK6 este 2.2 L. Calitatea recomandata Elf TRX75w80 care a schimbat Elf TRP75w80. Ma bate gindul sa schimb si eu uleiul in cutie, am un bidon TRP din care a ramas 0,8 litri, voi lua inca 2 bidoane identice si din asta adaug 200ml. Cita informatie in contradictoriu la posturi succesive... bine ca stiu in cine sa am incredere (asta daca nu gasesc informatia in manual). |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
mircea-daniel |
![]()
|
Azi am schimbat uleiul la cutie. Am luat pe original ce scria in programul magazinului si am pus si un aditiv xado pentru cutii de viteze (ca sa nu intru in vreo dezbatere). Este incomparabil mai bine.
Renault Romania-->retarzi habarnisti. "Cutiile reno sunt gresate pe viata..." De aia era uleiul scos negru, si cel bagat in ea maroniu deschis transparent. This post has been edited by mircea-daniel: 18 Jan 2012, 15:30 |
--------------------
Renault
Lagunaaaa
- B 666 GGG
|
|
valentin_1985 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 13 January 12 ![]() |
Mircea-Daniel,daca ai schimbat uleiul in cutie ce cantitate ai bagat si ce tip de ulei?Ca eu am fost la ei la reprezentanta si cica intra 2,5l,iar aici pe forum se discuta de 2,2l.Eu am comandat tranself 75w80NFP,cica asta ar fi cel mai bun.Ai bagat singur uleiul ca la ei imi cere 70RON si mi se pare cam mult.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1.9 DCI
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 14:47 |