schimbare bec faza scurta, - unire de topicuri identice -
![]() ![]() ![]() |
schimbare bec faza scurta, - unire de topicuri identice -
Manuel |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|||
biscu |
![]()
|
![]() ... Group: Members Posts: 500 Joined: 24 January 07 ![]() |
Ce tip de becuri imi recomandati pentru faza scurta la un Clio 3? Mi s-a ars si mie becul faza scurta -dreapta! Multumesc.
![]() |
--------------------
Renault
Clio III
2007
- ...
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Ar trebui sa scrie in manual din cate stiu eu
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
Decembrie 2006
- B-XX-FUZ
|
|
biscu |
![]()
|
![]() ... Group: Members Posts: 500 Joined: 24 January 07 ![]() |
Adevarat, scrie. Ceea ce ma intereseaza pe mine este marca lor....iau Philips, Osram sau ce .....? Si daca ma puteti ajuta m-ar interesa 2 bucati faza scurta..eventual un pret !
|
--------------------
Renault
Clio III
2007
- ...
|
|
megane1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 27 March 07 From: Moinesti ![]() |
QUOTE(MHY @ 4 Jan 2008, 21:00) eu am 2.2, becul ars pe stg fata la faza scurta(am lupa) , era philips , H7, made in Germany, iar cel pus acum in loc e Osram(tot deutsche fabrikat ![]() la metro, un asemenea H7 Osram e 35 ron tva inclus. la reprezentanta - nu stiu ce marca ar fi fost becul, ca nu mai aveau- era maxim 40 de lei +manopera.. |
--------------------
renault
megane2.2
privilege 1,6 16v mai 2007 privilege, gris platine+mp3
|
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
cu ceva vreme in urma m-am apucat si eu sa reglez inaltimea farurilor pt. ca la faza scurta nu vedeam cum s-ar cuveni, 3-4 metri in fata dupa aia bezna... le-am ridicat la maxim din reglajul din compartimentul motor dar tot nu ma multumeau, azi am decis sa verific pozitionarea becurilor in soclu si cu stupoare le-am gasit pe amindoua de faza scurta montate la 180 de grade fata de pozitia corecta
![]() |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
2009
- MS Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
Christu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.094 Joined: 9 June 07 From: Bucuresti ![]() |
In benzinariile Agip am gasit eu becuri H7 Phillips la preaminunatul pret de 55 ron. L-am pus frumusel in raft si am luat tunsgram la jumatate de pret.
Pe aceasta cale intreb si aici - are cumva cineva (de vanzare) acea siguranta de sarma cu care se prinde becul de far ca mie mi-a scapat si la dezmembrari nu o gasesc sub nicio forma. |
--------------------
Alfa
Romeo
159 ex: Renault Megane Sedan 2007
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Cati bani dai, atata face, Christu!
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Cristu: eu am inteles din acest topic, ca la facelift sistemul de fixare a becului e putin diferit, nu mai exista clema aia de la M2.1. Citeste posturile #152 si #163.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Christu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.094 Joined: 9 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Aham, m-am lamurit! Il pun diseara!
Multumesc mult! ![]() |
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
ccc78 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 5 August 07 ![]() |
Am vrut sa schimb si eu un bec la faza scurta si culmea ghinionului mi s-a rupt arcul acela care fixeaza becul. Stie cineva de unde il pot cumpara? Cei de la Renault mi-au oferit o singura solutie: cumparat tot farul!!!!
|
--------------------
Renault
Megane
2004
- CS 14 CLA
|
|
edv_ro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 267 Joined: 7 May 05 From: Hamburg ![]() |
@ccc78:
banuiesc ca te referi la siguranta prezentata in figura: http://www.reno.ro/index.php?act=Attach&ty...t&id=1627424634 . incearca la dezmembrari. sau, daca nu gasesti, cred ca te poti folosi cumva de sigurantele de prindere a farurilor de la daciile mai vechi, cele cu 4 faruri. |
--------------------
Skoda / Renault
Octavia 3 FL Combi / Twingo 3
1.4TSI 150CP 2017 / 1.0 SCe 70CP 2017
- HH / HH
|
|
ccc78 |
![]()
|
Am incercat la dezmembrari dar fara succes. O sa incerc sa improvizez cumva, sa vad daca reusesc.
|
--------------------
Renault
Megane
2004
- CS 14 CLA
|
|
Zoot |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 24 June 04 From: Cluj ![]() |
Incearca la dezmembrari sa ceri si de la alte modele, din cate tin minte, la vechiul peugeot 206 acel arc semana destul de bine cu acesta. Poate ai sanse sa fie mai universal arcul acesta.
|
--------------------
Renault
Megane II
2003 hatch 1.9 dci
- SJ-82-ZOT Renault Megane 2 HATCH 1.9 dci
|
|
alabinas |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 4 September 06 From: Timisoara ![]() |
La renault 19 s'ar putea sa gasesti acel arc !! Cam seamana cu acesta
|
--------------------
renault 19 1994
megane 2.2 privilege 1.6
2008
- TM06UNV / TM80VOR
|
|
ccc78 |
![]()
|
Va multumesc mult de sugestii. O sa incerc sa gasesc ceva care sa se potriveasca.
|
--------------------
Renault
Megane
2004
- CS 14 CLA
|
|
Christu |
![]()
|
Pe principiul "ti se arde un bec - schimba-le pe amandoua":
Am schimbat becul ars Philips de pe faza scurta cu unul Tunsgram, tot de 55W - rezultatul => este mai puternic si iau flash-uri! Si inca o ciudatenie - de cand alimentezi un bec (chiar si pe curent continuu cum ai la masina) cu plus si minus?........pun mufa in bec, nu mergea, o pun invers si merge. Singura explicatie care o gasesc este ca isi ia masa de pe soclul "fasungului". Corectati-ma daca gresesc, chiar sunt curios! |
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
@Christu, am patit si eu ceva asemanator... vezi mai sus, doar ca eu le-am declarat arse dupa verificarea sumara a sigurantelor, arse si erau doar ca tot jucindu-ma cu mufa (bec H7, 2 contacte, pe fasung nu are nici un contact) unul din ele s-a aprins !
![]() |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
2009
- MS Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Christu: daca lovesti usor becul si se aprinde (filamentul intrerupt face contact), tot trebuie sa-l inlocuiesti ca la prima denivelare se stinge. Filamentul poate sa faca contact in alt punct, adica sa fie mai scurt decat trebuie si sa se aprinda cu intensitate mai mare, altfel, daca e tot de 55 W, nu conteaza ca e alta marca, trebuie sa lumineze la fel.
Sau nu l-ai pus bine in soclu, ca la facelift e mai ciudat montajul si bate aiurea, de-ti iei flash-uri! This post has been edited by 19vik: 28 Mar 2008, 16:29 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Christu |
![]()
|
Da, ma rog...el de stat sta bine acolo si e pus cum trebuie. Dupa 2 zile, multi km si multe gropi nu a sarit, plus ca e pus cu "catarea" in locasul ei.
Ma gandesc doar ca poate s-a dereglat un pic lupa in momentul schimbarii. Nu bate in balarii, e doar un pic sesizabil! |
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
margi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 12 March 07 ![]() |
Salut,
mi-am schimbat si eu becurile (de moft) cu niste NightGuide-uri de la philips. am schimbat si faza mica si mare. la modelu asta pt faza scurta e mai complicat ca tb sa-ti iei in functie de tipul farului, cu lupa sau cu oglinda, in fine, problema e ca ca faza scurta abia daca bate la 3 metri in fata, iar faza lunga e super si nu inteleg care e problema. am intrat intr-un service (primul care mi-a iesit in cale ca era noaptea) si mi-au spus ca am lupa aburita, sa scot capacele si becurile sa se usuce lupa. am fact si treaba asta intr-o zi cu soare, da nimic, lupa e identica iar lumia pe strada nu e. va rog sa-mi dati si mie o solutie la problema mea. multumesc |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Nu ai pus bine becul.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
margi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 12 March 07 ![]() |
initial au fost montate la service, iar apoi de mine dupa ce le-am scos in ideea sa se usuce lupa, deci nu cred ca aceasta e problema
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
IAIA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 24 September 07 From: Mangalia ![]() |
am o problema cu faza scurta la farul din stanga ... imi tot arde becul ... am ajuns sa schimb becul de faza scurta mai des decat ajung la peco sa bag motorina ... stie cumva cineva despre ce este vorba?
![]() |
--------------------
renault
megane 2.1
2005 1.5 dci
|
|
zapata |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 21 November 06 ![]() |
Si eu am aceeasi problema. Luna asta am schimbat deja 2 becuri.....adica cel pus acum 2 saptamani mi s-a ars.
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2006
- B - ?? - ??? MARIAN COZMA va ramane mereu in sufletele nostre alaturi de UNICUL CAPITAN!!!
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Doar ce s-a parlit si la mine scurta' pe stanga...sa ma duc maine sa caut niste becuri pe Lizeanu, si pe urma sa vad cum rezolv cu un montaj. Dau 2 beri Stejar, ma ajuta cineva ?
![]() |
--------------------
Renault
Decembrie 2006
- B-XX-FUZ
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Ti le schimb eu dar numai daca vii tu in Drumul Taberei.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Fuzz |
![]()
|
Ms frumos, tinem legatura zilele astea ca am de dat Seismica
![]() This post has been edited by Fuzz: 25 Jun 2008, 01:01 |
--------------------
Renault
Decembrie 2006
- B-XX-FUZ
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Dupa ce cazusem pe ganduri in legatura cu longevitatea becurilor mele am constatat ieri seara, instantaneu si simultan, ca pe dreapta nu-mi arde nici faza scurta si nici pozitia fata.
Probabil pozitia era arsa dinainte dar farul era imposibil sa nu-l fi observat imediat deoarece am activat AUTO LIGHTS. In sfarsit, ce doream sa spun este ca, daca studiati putin situatia, schimbarea becurilor este floare la ureche. Lasati capacul de pe plasticul "antinoroi" la locul lui !!! ![]() - Bracati stanga (pentru schimbare in dreapta) rotile; - Se desfac cele 2 suruburi si "dopul" care tine partea din fata a plasticului din aripa; - Se deschide capota; - Se degajaza cu grija plasticul din aripa, se curata dupa posibilitati si se indeparteaza cat sa puteti strecura mana spre capacul becurilor de far (deasupra filtrului de motorina la mine, nu stiu ce este la altii acolo) si cu o carpa curatati cat puteti praful si mizeria din jur - se indeparteaza prin rasucire capacul becurilor; - se protejaza becurile tragand o pereche de manusi de plastic pe maini si se pregatesc becurile pe o carpa curata; - se scoate, prin tragere inapoi de soclu, becul de pozitie si se duce cu tot cu dulie in sus, spre micuta fanta accesibila pe deasupra (de aceea trebuie deschisa capota). Folosind mana dreapta se trage becul din dulie, se inlocuieste iar cu mana stanga se eintroduce in locas. - se scoate conectorul becului de faza scurta (fara a elibera becul), apoi se elibereaza becul apasand partea de sus a clemei usor spre inainte si apoi dreapta - neaparat inainte, altfel nu iese - fara a scoate clema din locasuri in partea de jos; - becul ars se scote din locas; - se duce becul nou cu grija spre locasul lui, cu "catarea" in sus si se asaza usor in locasul lui, urmarindu-l prin geamul farului; - cu un deget "bun la toate" al mainii drepte, prin fanta de deasupra, se fixeaza becul in locasul lui apasand pe bornele acestuia pana cand se aduce in pozitia corecta clema de fixare; - se fixeaza clema, apasand-o usor inainte pana la click (agatatoarea din tabla are forma triunghiulara si va ghida clema corect); - se apasa cu simt, balansand usor, conectorul becului pana intra complet pe contacte; - s verifica functionarea; - se pune inapoi capacul de protectie al becurilor; - se remonteaza cele 2 suruburi si "dopul" in aparatoarea de plastic. END Am facut ceva fotografii dar nu prea concludente deoarece eram singur si aveam nevoie de "toate" mainile. Cu proxima ocazie voi face un mic tutorial. Este foarte simplu, se poate face chiar pe intuneric, pe marginea drumului, daca stii ce ai de facut, oricum nu vezi nimic din ceea ce faci ! ![]() Singurul neajuns este ca te cam murdaresti pe maini si antebratul stang. Pe partea cealalta - stanga - sunt convins ca se poate la fel de usor (dar te murdaresti pe antebratul drept). |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Christu |
![]()
|
Si zici ca nu e mai complicat decat prin operatiunea standard?.....hmmm.......
|
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 01:36 |