Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

16 Pages « < 7 8 9 10 11 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

schimbare bec faza scurta, - unire de topicuri identice -

c_numele
post 30 Sep 2008, 13:38
Post #241

Membru autentic

Group: Members
From: Deva

O problema cu becu pe faza scurta stanga am avut acuma 3 saptamani ca s-a ars si nu am putut sa il scot din socul mentionez am megan 2.2 si totu s-a rezolvat cu un patent introdus cu grija pe gaura de vizitare si traz afara becu biggrin.gif

--------------------
renault megane 2.2 2007 1.6 16 v Lux privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
catalexe
post 1 Oct 2008, 22:07
Post #242

Membru marcant

From: Bucuresti

QUOTE(catalexe @ 21 Sep 2008, 13:23)
Stiu de catare si am potrivit-o. Becul e bine infipt. Nici nu se roteste si nici nu iese. Nici daca vreau sa-l scot. Am tras de el si am ramas cu soclul in mana. Cu toate astea, bate in jos.
*

Am rezolvat! Stiam de catare dar nu o potrivisem. Am potrivit-o si merge.
Nu uitati: la farul de stanga, catarea trebuie sa fie la Sud-Est (intre ora 4 si 5).

--------------------
Renault Megane Sedan 2007 1.6 16v Privilege Gris Asiere
Ca sa nu fi obligat la RCA si numere rosii la pret de specula INTREABA INAINTE SA DAI VREUN BAN. Si NU te duce la Meridian.
+
Fuzz
post 1 Oct 2008, 22:56
Post #243

gHIdusul

From: RFG

Deci daca nu e potrivit bine (nu e luminata toata lupa), nu se poate roti pana ajunge in catarea lui ? Ca si al meu bate doar in jumatatea inferioara a lupei.

--------------------
Renault Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp - B-XX-FUZ Decembrie 2006
+
HDG
post 1 Oct 2008, 23:39
Post #244

Membru autentic

From: NavYork

@ Fuzz, se pare ca nu sad.gif

In seara asta am constatat ca am becul pe dreapta ars, deci maine ma duc sa cumpar 2, ca presimt ca o sa se arda si cel din stanga la scurt timp.

Acum sa vad daca reusesc sa le schimb singur.

@catalexe oare catarea este la fel si la farul drept (sud - est) ? Cand zici catare, te referi la cea de pe soclu becului, da ?

This post has been edited by HDG: 1 Oct 2008, 23:40

--------------------
Renault Megane 2007/2.2 Sedan Lux Privilege 1.5 100hp
+
adi_ar
post 2 Oct 2008, 06:52
Post #245

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Daca tot ai adus vorba !
Oare arderea relativ "simultana" stanga-dreapta nu este legata de durata de viata "normata" a becurilor respective, ca alta explicatie (nemistica) nu prea exista !

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
HDG
post 2 Oct 2008, 08:58
Post #246

Membru autentic

QUOTE(adi_ar @ 2 Oct 2008, 06:52)
Oare arderea relativ "simultana" stanga-dreapta nu este legata de durata de viata "normata" a becurilor respective, ca alta explicatie (nemistica) nu prea exista !
*

Pai nu e normal ? Daca becurile sunt de acelasi tip, au aproximativ aceeasi perioada de viata, si functioneaza simultan, e normal sa se arda la diferente de cateva zile, ore, minute sau simultan.

Totusi, care e pozitia becurilor ? Ca ma pregatesc sa-l schimb, urati-mi succes !

--------------------
+
Fuzz
post 2 Oct 2008, 09:48
Post #247

gHIdusul

From: RFG

La mine doar cel de pe stanga s-a ars acum doua luni parca. Cel din dreapta nu are nici o treaba momentan.

--------------------
Renault Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp - B-XX-FUZ Decembrie 2006
+
adi_ar
post 2 Oct 2008, 10:27
Post #248

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Totusi, care e pozitia becurilor ?

Cu "catarea" in sus la M2.1 si

QUOTE(catalexe)
... catarea trebuie sa fie la Sud-Est (intre ora 4 si 5) ...

probabil pentru 2.2.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
HDG
post 2 Oct 2008, 17:58
Post #249

Membru autentic

Am reusit sa-l schimb ! Acum astept sa se intunece bine sa vad daca lumineaza corespunzator.

La 2.2 secretul este sa fixezi mai intai "catarea" in orificiul lupei, apoi sa impingi din partea opusa pentru o fixare corespunzatoare. Sper ca ati inteles ce am vrut sa zic tongue.gif

--------------------
+
Deus_Ex1
post 7 Oct 2008, 16:41
Post #250

Membru incepator

QUOTE(j.d @ 29 Sep 2008, 23:18)
radmasa.gif  I.N.C.R.E.D.I.B.I.L  radmasa.gif
Si vezi ca daca vrei sa scoti bara, mai ai trei suruburi care tin bara de scut...asta asa ca sa nu-ti apara alge in faruri...radmasa.gif ....auzi la el...alge... radmasa.gif in faruri.... radmasa.gif
Si te mai intrebi de ce ii auzi pe toti ca fac antireclama la renault...pai daca 50% sunt ca tine, atunci, e clar...luati-va TDI cu I-ul rosu ca la ala sigur e "alge-free". wink.gif
*

Mda, se pare ca esti savant in problemele astea, ia incearca tu sa desfaci bara si ai sa reusesti si fara alea 3 suruburi asta una, asta cu alge in faruri trebuie s-o inteleaga baietii care mai si citesc (nu pe forumuri). Apropos condensul in faruri nu este un lucru normal, poate Mhy stie procesul de formare al condensului (in general) sa-l explice pentru toti, si dupa aceea sa-si raspunda singur de ce nu este normal in faruri. Te-ai intrebat vreodata de ce orice suprafata lasata in mediu umed devine alunecoasa? Dar de ce cand ea se usuca raman depuneri? CE-OR FI ALEA GALBENE DE RAMAN? Ma rog, nu explic ca dupa posturi imi dau seama ca nu are sens. Renault-ul, ofera lucruri foarte bune pentru banii lui, problema este ca sunt oamenii care cand ajung sa-l aiba nu recunosc problemele care le are. Ce am spus eu este doar un sfat pe care eu il consider practic si la service majoritatea mecanicilor procedeaza la fel nu neaparat sa il considere toti , voi puteti schimba becu' prin toba esapament sau prin maneru de la portbagaj din partea mea doar asa vi se pare voua mai usor nu? nu v-am desconsiderat metotele voastre.

--------------------
Renault Megane - 3 2004/sedan1.5dci/privilege
+
dl_io
post 7 Oct 2008, 17:20
Post #251

membru marcant

From: IASI

" ..si nu reusesti sa schimbi becurile de unu singur e clar... " , zice MHY . Pai ,la tine E CLAR pt 80 % din userii de pe astea 9 pagini . Om fi toti niste prosti si tu un mare destept . Daca ar fi fost asa usor de schimbat , vedeai pe forum doar un DYI si nici un comentariu in plus . Cat despre deus , omul a dat o varianta . Poate ca nici eu nu am mana de copil ca sa pot baga mana in canalul ala . Cat despre alge , poate aparea orice in far ( cand mi-au schimbat un bec , mi-au striact dopul ala de la far ) . Acum am 2 paianjeni si o frunza in far . Iar despre JD , ti-am citit majoritatea mesajelor , dar vad ca mi-am facut o parere prea buna despre tine . Ce inseamna asta ? Sa razi de om cand da o idee ? Sigur o sa iau warn , ca na .... cum am indraznit eu sa ma iau de astia cu mii de mesaje , dar putin imi pasa . Noi in loc sa colaboram . ne apucam de ras unul de altul . Probabil nu prea mai este ce discuta pe forumul asta .

--------------------
renault megane 2004 1.5 dci
+
ghertzoi
post 7 Oct 2008, 17:24
Post #252

Membru autentic

From: varza a la cluj

condensul in faruri este normal, cand e timp ploios si rece, atata timp cat interiorul farului nu e izolat perfect de exterior. si la multe modele nu e din constructie! punct!!!

Am un prieten cu golf 5 de anul asta care a mers cu ea la garantie ca avea in proiectoarele de ceata condens, i-au spus ca e normal.

Cine vrea sa se streseze pentru orice nimicuri n-are decat.

Eu am avut putin condens numai la stopuri anul trecut in toamna, cand ploua si erau cam 10 grade. In rest nu a aparut.

This post has been edited by ghertzoi: 7 Oct 2008, 17:25

--------------------
Renault Megane 2.2 2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
+
M i h a i
post 7 Oct 2008, 18:17
Post #253

QUOTE(Deus_Ex1 @ 7 Oct 2008, 16:41)
Apropos condensul in faruri nu este un lucru normal, poate Mhy stie procesul de formare al condensului (in general) sa-l explice pentru toti, si dupa aceea sa-si raspunda singur de ce nu este normal in faruri. Te-ai intrebat vreodata de ce orice suprafata lasata in mediu umed devine alunecoasa? Dar de ce cand ea se usuca raman depuneri? CE-OR FI ALEA GALBENE DE RAMAN?
*

Asadar ai ajuns la concluzia ca nu este normal condensul in faruri iar in urma acelui condens apar '''chestii'' numite ALGE...Ok..nu mai vreau sa prelungesc discutia asa ca ma abtin pe viitor la alte comentarii..

QUOTE(dl_io @ 7 Oct 2008, 17:20)
Daca ar fi fost asa usor de schimbat , vedeai pe forum doar un DYI si nici un comentariu in plus .Cat despre alge , poate aparea orice in far ( cand mi-au schimbat un bec , mi-au striact dopul ala de la far ).Acum am 2 paianjeni si o frunza in far.
*

Nu am zis despre nimeni ca este prost si nu am jignit pe nimeni..e treaba te ce crezi sau ce ai inteles..In legatura cu schimbatul becurilor de faza scurta...Din cauza ca am citit unele posturi care nu te ajutau cu nimic si nu existau poze,tutoriale etc..mi-a fost teama sa shimb becurile ca sa nu stric ceva pe acolo....In urma pozelor puse de cipman si mafia oops (parca) este foarte simplu sa-ti dai seama cum se schimba..trebuie doar sa salvezi pozele sa citesti ce au scris oamenii si sa analizezi...daca eu mi-am dat seama de ce sa nu iti dai si tu seama? sunt foarte multi pe acest forum care nu au chef sa citeasca tutorialele alea ...Vad ca si tu zici ca apar ALGE..ok...te rog sa-mi faci si mie o poza cu alegele alea..

This post has been edited by MHY: 7 Oct 2008, 18:21

--------------------
------ ------ ------
+
burliu
post 7 Oct 2008, 18:43
Post #254

Membru autentic

un bec s-a ars acum doua saptamani celalalt ieri ... fiecare schimb cu becul meu m-a costat 16 lei de fiecare data , nu am vrut sa ma chinui si sa nu il pun bine asa ca am apelat la service

--------------------
. . .
+
M i h a i
post 8 Oct 2008, 07:55
Post #255

Daca aveai 2.1 puteam eu sa iti arat cum se face si le schimbai singur fara probleme...la 2.2 habar nu am..dar am inteles ca este mai simplu ca nu mai exista clema aia.. wacko.gif

--------------------
------ ------ ------
+
ghertzoi
post 8 Oct 2008, 08:10
Post #256

Membru autentic

atat ca mai are un capac inauntru care trebuie rasucit cam un sfert de tura ca sa il scoti

--------------------
+
burliu
post 8 Oct 2008, 08:20
Post #257

Membru autentic

am bagat eu mana am scos capacul si mufa de alimentare a becului dar nu am stiut cum sa il scot mi-a fost frica sa nu rup ceva pe acolo , asta imi mai trebuia sa mai schimb si farul ...

--------------------
. . .
+
ghertzoi
post 8 Oct 2008, 08:39
Post #258

Membru autentic

nu prea ai ce sa rupi, becul se trage cu cablu cu tot, incet fara sa il bruscati, pana la gaura de acces (mai mult oricum nu permite cablajul). Acolo se face inlocuirea si pe urma se pune la loc. Singurul risc e sa spargeti becul, dar reusiti asa ceva numai daca lucrati extrem de neglijent! Daca va miscati incet si nu il loviti tare de diversele colturi existente atunci nu se sparge. Numai rabdare trebuie si se schimba. aaa...si niste palme subtiri ar ajuta ca sa scapati de usoare julituri. Eu le am mai late, ca urmare nu a fost foarte comod dar nici un drum de service nu am facut smile.gif

--------------------
+
HDG
post 8 Oct 2008, 13:05
Post #259

Membru autentic

QUOTE(burliu @ 8 Oct 2008, 08:20)
am bagat eu mana am scos capacul si mufa de alimentare a becului dar nu am stiut cum sa il scot  mi-a fost frica sa nu rup ceva pe acolo , asta imi mai trebuia sa mai schimb si farul ...
*

Cu mufa pe bec, strangi de ea din parti (ca si cum ai apropia "lamelele" unde intra mufa) si tragi usor spre directia dreapta - jos (S-E).

--------------------
+
cristixxxlog
post 20 Oct 2008, 19:51
Post #260

..

From: BUCURESTI

am si eu o problema....in tot topicul nu am gasit nimic despre BEC SEMNALIZATOR!!!mi s-a ars (cred) pe partea stanga si n-am nici cea mai mica idee ce pot face! am deschis capacul de vizitare, am vazut capacele de la lumini, dar al dracu' sa fiu daca am zarit si semnalizatorul! ala cum se schimba, dragii mei colegi de suferinta?sad.gif

--------------------
Nissan Murano Z51 - 2.5 dci - B-XXX-LGF 2011
+
b76bgaarh
post 20 Oct 2008, 20:22
Post #261

Membru autentic

parca scrie in manual cum se schimba becul de semnalizare....

da nu bag mana in foc...

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
19vik
post 20 Oct 2008, 20:53
Post #262

Membru

cristixxxlog: N-ai cautat in topicul care trebuie, te uiti la becul de semnalizare si-ti dai seama cam pe unde vine soclul in spate, e cam greu accesul, dar nu imposibil si probabil ca nu e becul ars, e vorba de un contact defectuos la soclu, problema veche la Megane: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=406...ndpost&p=548708

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
cristixxxlog
post 20 Oct 2008, 22:26
Post #263

..

From: BUCURESTI

Aha!am inteles!maine dimineata ma ocup de problema!maini subtirele am,acum sper sa si ajung...putin offtopic: are cineva capac dreapta acces faruri si n-are ce face cu el?eu nu-l mai am,nu stiu cum dracu' s-a intamplat...

--------------------
Nissan Murano Z51 - 2.5 dci - B-XXX-LGF 2011
+
vid313
post 26 Oct 2008, 11:52
Post #264

Fotograf

From: Calarasi

Am schimbat si eu becul pentru faza scurta stanga (partea soferului) Philips H7 12972, care s-a ars, cu un bec identic Philips H7 12972 (22 lei toata afacerea). Am vazut ca pe site-ul importatorului philips-shop.ro era la 16 lei, insa nu sunt din Bucuresti si nici nu am avut chef sa astept sa comand pe internet. Imi voi lua cu prima ocazie pentru a le avea de rezerva.
Aviz celor care achizitioneaza becurile de la alte magazin decat importatorul: le puteti gasi si la pret dublu asa ca atentie ce cumparati pentru a nu va pacali.
Datorita informatiilor de care este plin forumul am reusit sa schimb FOARTE USOR becul susmentionat la masina din semnatura (facelift).

Nu este mare inginerie schimbatul becului, faza scurta, deci o poate face oricine in fata casei/blocului fara nici o ustensila suplimentara. Mi-a luat cam 30 min cu scosul/pusul rotii si a capacului rotii, iar becul in sine l-am schimbat in max 1 min, pentru ca sistemul, cel putin la facelift este foarte simplu. Becul se poate pune intr-o singura pozitie deci nu aveti ce sa gresiti.

Multumesc reno.ro (tuturor membrilor care compun comunitatea) pentru toate explicatiile clare pe care le gasesti despre operatiunile de intretinere si problemele inerente aparute pe parcursul vietii masinii!

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 2006 1,5dCi Expression
+
ghertzoi
post 26 Oct 2008, 21:28
Post #265

Membru autentic

se poate si fara sa scoti roata daca brachezi la maxim dreapta. nu e dificil deloc, data viitoare incearca (mai ales ca deja stii exact cum trebuie)

--------------------
+
vid313
post 26 Oct 2008, 21:41
Post #266

Fotograf

From: Calarasi

Da acum stiu ca se poate biggrin.gif, insa am vrut sa vad ce e acolo cat mai bine si in plus am verificat placutele de frana, articulatiile si ce am mai gasit acolo.
Nu eram 100% convins de pozitia in care trebuie pus becul, asta a fost principalul motiv pentru care am vrut loc cat mai mult sa ma desfasor.

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 2006 1,5dCi Expression
+
dragos_p
post 2 Dec 2008, 00:53
Post #267

Membru incepator

Am schimbat si eu ieri becul pentru faza scurta de pe partea soferului in 5 minute. Prima data mi s-a parut ca bate un pic cam sus, dar cand am verificat la un perete mi-am dat seama ca de fapt becul din stanga brazdeaza putin partea dreapta a drumului si formeaza un triunghi cand e proiectata lumina pe perete. Multumesc celor care au postat informatii pretioase pe acest topic si au contribuit la tutoriale.

--------------------
Renault Megane II.2 Lux Privilege, 1.6 16v, 110CP, Clima Automata, Mp3 player, Full airbags, 2007
+
solidconvert
post 2 Dec 2008, 10:55
Post #268

Donator

Si eu mi-am schimbat becurile acum 2 zile la masina din semnatura... pe dreapta l-am schimbat pe sus pt. ca prin fereastra de vizitare nu aveam loc din cauze filtrului de motorina, iar pe stanga l-am schimbat foarte usor prin fereastra de vizitare. Oricum foarte bun topicul pt. ca dupa ce l-am citit nu mi-a luat mai mult de 10 min sa schimb ambele becuri biggrin.gif

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
Rimio de Vassur
post 2 Dec 2008, 18:36
Post #269

pe unde ai bagat mina pe sus in dreapta?!?!? eu nu am reusit. sint acolo o gramada de tuburi si fire, nici o minuta de bebelus nu ar intra. (da, am scos intii teava de la rezervorul de lichid pentru spalarea parbrizului)am folosit capacul de jos.
cred ca lumea in general se sperie inainte pentru ca nu stie ce e acolo si exista teama sa nu strici ceva. dupa ce schimbi becurile odata vezi ca nu e mare filosofie. data viitoare o sa mearga mult mai usor si mai repede.

Care este operatiunea standard?
Pe aici s-a vorbit despre 2 metode:
- demontare bara;
- prin gaurile de vizitare - pe dreapta, la 1,5 dCI, imposibil de aplicat datorita filtrului de motorina.

nu stiu ce de zic unii ca e imposibil. la mine a fost foarte usor (am schimbat intii pe stinga). mi-a fost mai usor ca pentru fiecare parte sa intorc rotile spre "exterior")pe stinga am intors la stinga, pe dreapta am intors la dreapta.

This post has been edited by Rimio de Vassur: 2 Dec 2008, 18:41

--------------------
. . .
+
nick_nick
post 22 Dec 2008, 22:02
Post #270

Membru incepator

From: galati

salutare!fratilor pe mine nu m-a dus capul sa caut pe forum cum se schimba un bec la faza scurta si am mers la un atelier1mi-am schimbat becul insa mecanicul mi-a zis ca el abia mai sta pe suportul lui,in sensul ca e din plastic si...nu imi da garantia ca la o groapa mai mare acesta nu cade de acolo din suport...suportul ala cum se schimba?va multumesc

--------------------
renault megane II 1.5 dci 2006 dci
+
16 Pages « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 14:40
Dacia