schimbare bec faza scurta, - unire de topicuri identice -
![]() ![]() ![]() |
schimbare bec faza scurta, - unire de topicuri identice -
HDG |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 25 February 07 From: NavYork ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2007/2.2 Sedan Lux Privilege 1.5 100hp
|
|||
ciprian_kis |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 26 July 06 From: Brasov ![]() |
Salutare, scuze de inarziere, am gasit problema legata de asezarea becului.
Pana la urma am dat si roata stanga-fata jos ca sa vad exact cum arata sistemul de prindere al becului, imi pare rau ca n-am facut o poza, dar din cauza frigului n-am mai putut ![]() Treaba e asa: becul (cel putin pe stanga) trebuie pus cu "catarea" indreptata spre dreapta-jos (ora 16.00 pe ceas). Sistemul de prindere este pe baza de urechiuse, si nu pe cleme! Catarea respectiva (care la modelul 2.1 de megane se punea in sus - ora 12.00) intra intr-un fagas, iar urechiusele impiedica iesirea facila a becului din locasul lui. Daca se scoate roata, se pot face poze. Eu n-am mai avut stare ![]() Succes! |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5 dci 80 cp v2.2 P.A
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(HDG @ 29 Dec 2007, 21:09) De curiozitate .. ce becuri ? ce marca ? Ca eu am pus Bosh ambeleluate din acelasi magazin .. si bat de tot kkt-u nu vad mai mult de 2m in fata masinii ![]() Nu le-ai pus bine. ciprian_kis a explicat foarte bine. Cred ca e destul de clar acum cat de usor se schimba becurile la facelift. ![]() This post has been edited by ssilviu: 29 Dec 2007, 21:42 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
HDG |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 25 February 07 From: NavYork ![]() |
Fierb, probabil nu le-am pus bine ... pt ca am luat niste becuri de la un prieten care le avea pe Golf V si tot la fel bateau ... eu le-am pus cu acea catare la ora 3 pe ceas .. nu 4 .. pt ca doar asa statea fix becul fara sa cada.
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
valentin-axv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 461 Joined: 26 November 07 From: OLTENITA ![]() |
tocmai am schimabt becul la faza scurta......pana am bagat mufa si la locul lui a trecut ceva
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Renault Clio 3
2003/2007
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Are un fel de balamale in partea de jos, strangi usor de partea de jos a clemei, potrivesti capetele si o eliberezi (vezi pozele lui Cipman de la inceputul topicului), mufa o pui dupa ce pui clema. Asta daca e M2.1 ! Succes
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
HDG |
![]()
|
Sa-mi explice cineva .. in ce pozitie se baga becurile alea nenorocite (la 2.2) ca sa stea fixe si sa bata bine noaptea ? ca am incercat si cu farurile aprinse sa le misc sa vad daca lumineaza ceva mai tare, si nimic.
![]() Incep sa cred ca's becurile naspa. ![]() This post has been edited by HDG: 30 Dec 2007, 15:06 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
HDG |
![]()
|
Trist
![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
ciprian_kis |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 26 July 06 From: Brasov ![]() |
HDG ai reusit?
Catarea becului la farul din stanga e sigur pozitionata spre ora 4. Faptul ca nu iti bateau farurile bine e din cauza ca becul nu e pozitionat cum trebuie, probabil ca nu e bagat suficient. Eu prefer sa dau si roata jos, pentru ca atunci se vede clar cum arata soclul acela si dureaza mai putin decat sa ma chinui sa pipai pe acolo si la sfarsit sa nici nu bata bine. Si la mine, prima data, farul lumina "sters", lumina era dispersata si asta din cauza ca nu era prins bine, chiar daca parea ca sta fix. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
HDG |
![]()
|
QUOTE(ciprian_kis @ 3 Jan 2008, 10:18) HDG ai reusit? Nu am reusit ![]() Mai intai sa ars cel de pe dreapta, si daca cel de pe stanga era din frabica batea foarte bine si nu am sesizat ca cel din dreapta nu bate bine, iar cand sa ars si asta de pe stanga, abea atunci am observat ca ala de pe dreapta nu bate bine, iar dupa ce l-am schimbat si pe cel din stanga, am observat ca nu bate nici unu bine .. nasol ![]() O sa dau pe rand rotile jos sa vad care-i treaba .. |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Tocmai ce am am schimbat si eu bec faza scurta pe dreapta fata. Becul este marca TUNGSRAM (made in Hungray), ca ma grabeam si pe 02.01 nu prea am avut ce sa gasesc deschis, achizitia am facut-o la un OMV la pretul de 26.5 ron si montatul... m-a ajutat un coleg forumist. Inca odata multumesc mult pentru lumina. Multa bafta va urez si LA MULTI ANI !
|
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
mafia_ooops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 23 September 07 ![]() |
Pe 20.12.2007 scriam tot in acest topic, ca am schimbat bec faza scurta partea dreapta, am facut si un tutorial cu operatiunea de schimbare la Megane 2.1, dimineata observ ca si becul din stanga nu mai are suflare
![]() ![]() |
--------------------
Reno
Megane 2.1
2005 Megane Sedan 2005, 1.6 16V Benzina
|
|
cris77ro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 14 December 07 From: Bucuresti ![]() |
desi nu am ars becurile originale, am decis sa le inlocuiesc cu unele facute in germ si luate de la real (ultra white yellow).toate bune si frumoase pana la inlocuirea propriu zisa cand dupa aproape doua ore de munca asidua am reusit sa le montez corespunzator.surpriza a venit in grecia,asta vara,cand pe stg s-a ars becul si am montat unul normal.diferente mari la iluminare.A doua oara a fost mai usor.intors in roimania am deci sa-mi montez phillips x-treme power de la augsburg pt faruri cu lupa(100 ron set).dupa 1/2 ore ambele becuri erau montate, iluminarea e extraordinara, o nuanta de alb.Si nu am demontat decat capacele de plastic, nu am scos roata sau alte minuni, dar m-am zagariat un pic pe maini
Si da, la farurile cu lupa de pe face-lift nu mai exista clema, becul se fixeaxa prin impingere cu catarea in pozitia orei 16.asta am obs dupa am indepartat capacele. e mai greu dar bafta!!! |
--------------------
Renault Megane
Sedan Privilege
2007 1.5dci/100CP
|
|
mafia_ooops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 23 September 07 ![]() |
Gata, am schimbat si becul pe stb. dar decat sa schimb un bec iarna la -8grade la la mine din oras, mai bine 10 becuri schimb vara
![]() |
--------------------
Reno
Megane 2.1
2005 Megane Sedan 2005, 1.6 16V Benzina
|
|
ciprian_kis |
![]()
|
Ca idee, legat de becuri: cele originale sunt Philips. De la reprezentanta am cumparat Bosch, si merg la fel de bine, nu stiu daca o sa tina la fel de mult.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Din cate stiu cele originale sunt 100% Osram...
![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
ciprian_kis |
![]()
|
Pe 2.2 spuneam, sau cel putin la mine asa e.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Eu am vazut si pe 2.1 si pe 2.2 numai Osram pana acum...poate sunt si exceptii nu te contrazic..
![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
dandutulescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 376 Joined: 8 March 07 From: Dambovita ![]() |
La Megane-ul meu 2.2 am avut becuri Osram pe faza scurta si becuri Philips pe faza lunga.
|
--------------------
megane sedane2 GPL
logan laureat GPL
-
08
|
|
driv8r |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 5 January 08 ![]() |
La Megane-ul meu 2.2 am avut becuri Philips pe faza scurta ,schibat pe stg ,sistem urechiuse ,prin metoda "pipait" (cred ca era ora 18
![]() |
--------------------
renault
megane
2007 2.2 1,5 dci expression
|
|
HDG |
![]()
|
Am rezolvat-o la un service auto care se ocupa doar de partea electrica de la masini. 20 de lei ma costat sa-mi puna becurile corect pe pozitie...
Nici nu vreau sa ma gadesc cat imi cereau cei de la reprezentanta ... |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
la aspad au becuri H7 cu preturi incepind de la 19 lei pina la 50 lei si inca unele H7/S care sunt numai pentru faruri cu lupa si care costa 50 lei/buc. intrebare: nu se pot pune si becuri H7 d-alea "obisnuite" ca sa zic asa, sau trebuie fix numai alea care sunt pentru faruri cu lupa?
@hdg: da-mi te rog si mie contactele service-ului la care ai fost. mersi |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|
radu83 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 194 Joined: 22 March 07 From: Bucuresti ![]() |
@HDG
Iti zic eu cat costa la reprezentanta: 130 RON. Maine ma duc la revizie si le-am zis ca mi s-au ars ambele becuri de pe faza scurta (la interval de 1 luna). Cica becurile sunt Philips si nu poti veni cu ele de acasa, trebuie sa fie piese "originale" Renault. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 / Passat B6 ---
1.6 16v / 1.4 TSI
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Si unde in manual la sectiunea de schimbare a becurilor scrie ca becul trebuie sa fie original!?!? Ma mir cum de nu iti zic ca esti obligat sa schimbi si cauciucurile doar unele de origine
![]() This post has been edited by ssilviu: 17 Jan 2008, 18:38 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
manucu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 3 November 06 From: Iasi ![]() |
mihai_E, H7 daca iti cumperi merg montate indiferent daca ai lupa au ba
|
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
- IS-07-MAN
2006 Ea - foarte multumita de Meganescu :)
El - Kia cee'd 1,4 GSL LX BEST 109 CP BLACk |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
QUOTE(radu83 @ 17 Jan 2008, 19:32) @HDG Iti zic eu cat costa la reprezentanta: 130 RON. Maine ma duc la revizie si le-am zis ca mi s-au ars ambele becuri de pe faza scurta (la interval de 1 luna). Cica becurile sunt Philips si nu poti veni cu ele de acasa, trebuie sa fie piese "originale" Renault. Poate ca vor sa-ti dea garantie pentru ele ... ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
HDG |
![]()
|
Eu am avut inainte osram, si acum am bosch, cumparate de la un piese auto, am dat 16 lei pe bec
![]() @ Mihai_E , nu cred ca vrei sa vii pana in C-ta sa schimbi un bec ![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Si mie mi s-a ars iara un bec Xtrempower, pus de 6 luni. Cum nu mai avea nici Augsburg, nici Aspad, si urmatorul lot vine in cam 3 sapt, m-am dus la Doc si am pus xenoane. Daca se mai arede si unu d-asta, fac spume... la cata chinuiala e sa schimbi un bec....
|
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
etm |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 26 August 05 ![]() |
Salut!
Confirm ca am avut pe M2.2 becuri Philips, iar acum am Osram (cumparate de la reprezentanta). Tocmai ce l-am schimbat si pe cel de pe dreapta... Pt cei ce vor sa-l schimbe pe cel din drepata si nu vor sa dea roata jos, am o solutie: cum stai in fata masinii cu capota ridicata, se scoate gatul vasului de lichid de parbriz din clema de plastic in care este prins si se muta/impinge spre dreapta. Ramane loc suficient sa bagi mana (pe sub teava de la A/C) si sa desfaci capacul protector de plastic, apoi sa scoti becul din soclu si sa-l schimbi. Atentie la capacul protector sa nu cada in spoiler (este loc destul de putin pt manevrare a.i. sa-l scoateti de acolo fara sa stricati/rupeti ceva). Apoi se pune la loc gatul vasului de lichid de parbriz in acea clema si gata! Bafta! This post has been edited by etm: 18 Jan 2008, 11:17 |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
- B-XX-ERV
2006, 1.5dCi 80 CP, PA
|
|
adelx |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 27 February 07 ![]() |
Mi s-a ars un bec pe faza scurta si m-am chinuit rau de tot pina l-am schimbat. Faza nasoala e ca acum farul are o focalizare proasta si e cam orb. Oare nu am pus bine becul in soclu? daca nu e anti-uv becul are vreun bai?
|
--------------------
Renault
Mégane Sedan 1.5 dCI 100 CP
2007 Lux Privilege
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 04:57 |