ati incercat si alt ulei in afara de elf
![]() ![]() ![]() |
ati incercat si alt ulei in afara de elf
garc3a2000 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 659 Joined: 1 November 09 From: Slatina ![]() |
|
||
--------------------
renault laguna ll
2.2/110KW
2002 privilege
- es/4197-BVS
|
|||
cata_lag2.2 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 530 Joined: 5 August 09 From: Timisoara ![]() |
Personal tind sa cred ca recomandarea unui ulei de catre un producator auto (oricare ar fi cele 2 parti) se face mai degraba la masa negocierilor decat la bancul de probe.
Comparatie Elf-Mobil 1 din experienta => net superior al doilea. |
--------------------
Renault
Laguna 2 Carminat, 1.9 dCI FAP, 110 CP,
2007
|
|
norby1986 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 16 November 09 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. nu-mi spuneti k sunt nebun pentru ca sunt convins ca asa e iubesc renault laguna si nu as da masinutza mea decat pe o laguna mai noua dar tot modelul II ![]() |
--------------------
fghfh
fghfh
4545
- nn rtr 44
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
QUOTE(norby1986 @ 19 Dec 2009, 16:08) mai,tu ai spus-o. probabil ca ai ignorat averizarea de schimbare ulei dar e posibil ca si un Elf sa tina chiar 50000km dar eu pina acum nu am mai auzit de vreunul care sa-ti depaseasca inconstienta. daca ne spui si care a fost rationamentul pentru care ai tinut acel ulei in baie atitia km... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cata_lag2.2 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 530 Joined: 5 August 09 From: Timisoara ![]() |
Ultimele posturi intaresc ideea ca motorul este considerat piesa de schimb
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2 Carminat, 1.9 dCI FAP, 110 CP,
2007
|
|
Lilu 08 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 1 June 10 ![]() |
am citit cam tot ce ati postat voi aici dar sincer nu stiu ce ulei sa aleg ptr laguna mea de 1.9 dci...eu merg cu castrol..si parca as vrea sa il schimb si nu stiu cu ce ulei...lastept o parere de la voi...multumesc frumos...
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2003
- TL 07 LIL
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Sunt 305 pareri despre ulei numai pe acest topic! Ce s-ar mai putea spune?
Eu personal raman pe Elf, nu pentru ca ar fi cel mai bun, ci pentru ca asta e de la inceput, asta-l recomanda producatorul masinii, si cum nu mi-a creat probleme de niciun fel, nu vad de ce as renunta la el. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
apsydude |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 28 June 10 From: craiova ![]() |
si inca o chestie, de ce sa schimbati ceva ce este bun si merge ok ?
pentru asa-zisul mers mai rotund care e relativ sau un consum cu 0.1 mai mic ? efl pana o iesii fum din ea ![]() |
--------------------
renault
megane
2008 hatchback
- DJ09TVX
|
|
fazer |
![]()
|
![]() Rider and Driver! Group: Members Posts: 429 Joined: 1 November 09 From: TIMISOARA ![]() |
De cand am luat laguna am bagat numai ELF....este un ulei foarte bun si merge linistit 10000 km fara sa consume motorul nimic din el.Eu il recomand cu incredere calitate -pret e OK! Cand il dai jos arata destul de bine dp 10mii,nu e ars rau deci cred ca ar merge si 15 mii.
|
--------------------
Renault Megane
III 1.5 dci 110 cp Grandtour
2012, K9K 636, Bose, Honda VFR 800 Fi
- De ...TM.
|
|
Lilu 08 |
![]()
|
eu folosesc castrol la laguna 2 a mea....si tot ayzeam pe la baieti ca si-au schimbat uleiul la masiona si ca acum cica este mai galagioasa atli zic ca este mai silentioasa...ce parere aveti voi..daca am sa fac schimbul acum cu elf o sa simt vreo diferenta din aceasta???
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2003
- TL 07 LIL
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
Cum cuantifici acel zgomot la o adica?Dupa ureche?Daca nu e masurat in vreun fel eu zic sa nu fie un efect placebo.La vechea masina am pus doar Castrol la actuala doar Elf si nu au nici pe naiba...mai bine schimba uleiul si filtrul mai des.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
victord |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 3 May 07 From: Târgoviște ![]() |
- eu am băgat numai elf excellium ldx sau nf , 5w40 , și-l schimb la 30.000 de km sau 2 ani.... și am ajuns la aproape 180.000 km .
- completez cam 300- 400 ml între schimburi - am vazut ca pe la unele service-uri , recomanda 10w-40 , cea ce mie mi se pare o porcărie , acest ulei este semi sintetic , așa că atentie mare cu turbina |
--------------------
Renault
Laguna 2.2 DCI - Laguna III Coupe /
2002 Grandtour Initiale - 2015 Intens
|
|
popaduhu |
![]()
|
![]() Nembru autentic. Group: Members Posts: 746 Joined: 13 June 08 From: Cluj ![]() |
dubios schimbul la un interval asa de lung.
eu cand am vazut prima data filtrul de aer la laguna 1.9 dci dupa vreo 8k km m-am ingrozit cat praf era in el. in schimb la astalalta pe benzina era destul de curat chiar si dupa 12k. e drept ca dieselul turbo inghite mai mult aer decat un motor aspirat pe benzina. |
--------------------
renault
Laguna
1.8 16v Concorde
- CJ-xxx-SGV Cu laguna buna ma plimb prin tot satul,
Pe-aia rea am tunat-o si am transfortmat-o :D |
|
Lilu 08 |
![]()
|
merci baieti ptr indicati..
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2003
- TL 07 LIL
|
|
rezident07 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 8 August 10 From: Bucuresti ![]() |
schimbat ulei la 10.000km masina noua reno master 2.5 120cp mers pana la 74.000 fara schimb ulei completat cu 4litri masian care mergea mereu incarcata cu 2t motoarele de pe reno foarte fiabile asa ca nu va mai agitati cu schimbat ulei la 10.000 km filtru de aer de asemenea schimbat o singura data la 10.000
la laguna 19.dci schimbat filtru de motorina si aer la 11.000 km erau curate mergeau pana la 15.000km cel putin fara probleme filtru de polen uzat trebuia schimbat masina merge pe santiere de constructii uleiul pe care il folosesc este castrol 5w40 motorina bag de la orice statie de care vinde carburanti cunoscuta(rompetrol lukoil petrom agip mol omv) |
--------------------
renault
laguna2 ph2
2006 dynamique 1.9dci 88kw
- b791nig
|
|
victord |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 3 May 07 From: Târgoviște ![]() |
pentru popaduhu
- nu este dubios deloc , renault recomandă schimbare uleiului la 30.000 km sau 2 ani și filtrul de ulei la 60.000 de km , asta este valabil la Renault de mulți ani , dar binenteles , doar în țările cu apă caldă adică de la Nădlac încolo...... ![]() - cine a cumpărat mașini din afară și are carte de service si manualul mașinii , știe ce vb - eu zic să bagați în mașină ce vă recomandă constructorul , părerea mea |
--------------------
Renault
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.324 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
victord - total de acord ... dincolo asa se face ... dar la noi nu mi se pare ok ... prea mult praf ... masina nu ruleaza in regim de austrada ca dincolo ... asa ca aici un 10.000 km mi se pare mai mult decat suficient..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
popaduhu |
![]()
|
![]() Nembru autentic. Group: Members Posts: 746 Joined: 13 June 08 From: Cluj ![]() |
da. la vest de Nadlac asa e cum zici.
dar eu zic la noi ![]() gandeste-te la un lucru: una e sa faci 30.000 km in vitezele 2-3-4 si alta e sa ii faci in vitezele 5-6. poate ca si numar de rotatii facute de motor, raportul e de 1:1.5 - 1:2. motorina cand arde face mult jeg, spre deosebire de benzina. si cum romanului ii place sa mearga si subturat, nici nu arde asa cum ar trebui, de unde si mai mult jeg pe care uleiul trebuie sa il curete. nu stiu cum e la tine in DB, dar in cluj e un praf de te plictisesti. asa ca si un filtru imbacsit contribuie la arderea proasta a motorinei. data trecuta am gasit iarba uscata in filtrul de aer ![]() aralul 5w-40 pe care l-am bagat in vara in laguna (dci), iarna, dupa 10000 km, cand afara erau dimineata -15 grade era foarte fluid. desi cand e nou si il torni in masina e ca mierea. La -15 grade te astepti sa fie un pic mai vascos. acum trage singur concluziile ![]() nu zic sa schimbi uleiul, dar filtrul de aer chiar merita sa-l schimbi dupa 5-6000 km. inspira mult mai usor aer. |
--------------------
renault
Laguna
1.8 16v Concorde
|
victord |
![]()
|
- ce are praful cu uleiul , că nu înțeleg..............
- până la urmă ăsta este rolul filtrului de aer, sa oprească praful , poți chiar sa-l sufli din când în când - și stai linistit că dacă mergi încet nu este o problemă pentru ulei, ai probleme cu alte componente ![]() - ideea este , că și la logan se schimbă uleiul la 15.000 de km , la dci , ca la benzină se schimbă la 20.000 , și sa nu-mi ziceți ca este mai bun sau 'nu stiu cum 'motorul de logan . - eu nu vreau să susțin sus și tare ,să facă lumea de pe aici ca mine , pănă la urmă fiecare face ce vrea - la uleiurile actuale , mie, 10.000 de km mi se par foarte puțini , asta daca vb. de sintetice si nu înțeleg de ce mai puneți semi -sintetice sau chiar minerale , nici dacia 1300 nu merită chinuită în halul ăsta ![]() - să fiu un pic rău , doar nu avem TDI-uri , să stam cu uleiul în portbagaj , așa , ca pentru orice eventualitate ![]() |
--------------------
Renault
|
|
bad_x |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 717 Joined: 5 February 08 ![]() |
norby1986 am un client cu un megane 2 2004 1.5 dci a facut in 150 mii km 4 schimburi de ulei,el nu mai schimba uleiul il tot complecta si a ajuns sa se duca cuzinetii de la arborele cotit,am schimbat arbore cuzineti la palier cuzineti la biela am trecut la R1 cu ei iar dupa 2 luni sa dus si turbo si 2 injectoare.parerea mea ca nu merita sa mergi mai mult de 15 mii km cu un schimb de ulei,eu imi schimb uleiul la 10 mii km cu filtru de aer si tot la 20 mii pun filtru de motorina asta daca vrei sa ai un motor care sa te tina mult daca nu mergi si 100 mii km cu uleiul ca nu te opreste nimeni dar o sa ai probleme la arborele cotit dupa cum au aproape toate masinile la biela 3-4
|
--------------------
Renault
laguna 2 1.9dci privilege gri perlat 88KW/120 CP
2004
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(victord @ 19 Oct 2010, 11:42) - eu am băgat numai elf excellium ldx sau nf , 5w40 , și-l schimb la 30.000 de km sau 2 ani.... și am ajuns la aproape 180.000 km . Eu nu as cumpara masina de la tine. Uleiurile de care zici expra in 3 ani de la data fabricatiei si tu le lasi 2 ani in motor. ![]() QUOTE(rezident07 @ 19 Oct 2010, 13:50) schimbat ulei la 10.000km masina noua reno master 2.5 120cp mers pana la 74.000 fara schimb ulei completat cu 4litri masian care mergea mereu incarcata cu 2t Asa, invatati si pe altii sa faca prostii. Uleiul din motor nu e antigel, lichid de frana sau ulei de cutie. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
victord |
![]()
|
pentru cdadan
- bine zici: eu le țin 2 ani în motor , deci mai merg un an , vb aia decând 2>3 ????????????? - și mașina nu este de vânzare - oricum prevăd ca intrăm în polemică , că de felul tău esti cârcotaș , dar , sunt curios , dacă iți luai masina din vest , aveai aceleași pareri ? - acu' că ai luat-o din Ro , nu ai decât să faci cum iți zice RRO |
--------------------
Renault
|
|
popaduhu |
![]()
|
n-are legatura directa praful cu uleiul, adica daca nu e fisurata hartia, normal ca n-o sa intre praf.
are legatura indirecta, adica ce am zis mai sus: cu un nas infundat respiri mai greu. la fel si motorul. cu cat arde motorina mai prost, cu atat uleiul are mai mult de curatat. uleiul are in el detergenti care nu lasa sa se depuna calamina. cand dizolvi sare in apa, este o cantitate maxima de sare care se poate dizolva intr-un litru de apa (in functie de temperatura) la fel si cu detergentii astia (poate nu e buna analogia, dar e destul de clara ![]() apoi uleiul arde in cilindri. unii completeaza putin, altii mai mult la 10000 km. dar el nu se transforma doar in fum ci si in calamina, pe care tot el trebuie sa o curete. si alte traznai de-astea care numai bine nu suna ![]() apoi uleiul mai contribuie si la racirea motorului. daca filtrul de ulei e plin de "namol", atunci si pompa de ulei o sa il impinga mai greu, iar motorul o sa se raceasca mai greu. daca uleiul ala curge ca apa cand e motorul rece, atunci cum o sa curga cand e motorul la temperatura normala de functionare ? si uleiul se uzeaza. dar cine stie, poate ca ai dreptate si se uzeaza doar dupa 30000 km. facuti la noi in tara. |
--------------------
renault
Laguna
1.8 16v Concorde
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
victord
Uleiul Elf expira dupa 3 ani de la data fabricatiei, sigilat in bidon, pastrat in conditii favorabile, adica la loc racoros, ferit de temperaturi extreme. Sa am incredere sa-l tin in motor 2 ani, frecat intre altele de spurcata de turbina? Sa nu mai zic de temperaturi extreme si alte solicitari. Daca luam masina din vest aveam exact aceleasi pareri. Eu il schimb la un an si maxim 10 mii, fix uleiul de motor ar fi ultima chestie la care sa ma zgarcesc. Si apropo, pun aceleasi uleiuri sintetice pe care le amintesti tu. Cu diferenta ca NF nu se mai fabrica din 2008, fiind inlocuit de SXR. Pana la urma cat costa 5-6 litri de ulei sintetic, cu filtrul aferent si manopera de schimb? Ceva mai putin decat un plin de combustibil. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
mariusa10 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 18 December 07 ![]() |
Aral 5w40 sintetic (se face numai in Germania )schimb la 15.000km.Il folosesc de 3 schimburi si totul este ok.
|
--------------------
laguna II
1,9dci
2003 privilege “Nu aruncați gunoaiele! Din ele se fac show-uri TV”
Woody Allen |
|
IS.07.XXX |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 19 October 10 From: Iasi ![]() |
la inceput am avut castrol 5w 40, acum am mobil 10w 40
![]() 5w-40 e recomandat pentru motoare mari? gen 3000? |
--------------------
renault
laguna II a
2001 1.6 16v
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.324 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
nici vorba ... la masina ta fiind un motor 16v deci de turatie se preteaza mult mai bine un 5W40 de cat 10w40 .... deci nu stiu ce sa zic de mecanicul tau ...
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
popaduhu |
![]()
|
sau chiar un 5w50 daca-ti place sa o turezi
![]() |
--------------------
renault
Laguna
1.8 16v Concorde
|
IS.07.XXX |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 19 October 10 From: Iasi ![]() |
cred ca am luat teapa...intradevar cum masina este un pic lenta, mai ales prin depasiri, ajung in unele cazuri cu ea ceva mai turata, deja imi pare rau ca nu am intrebat prima data aici si dupa sa fi facut schimbu...asa imi trebuie. La urmatorul schimb sigur voi pune unul din cele indicate mai sus.
Care e mai bun? Castrol sau mobil? sau ce alt tip de ulei recomandati pt motor cu benzina Multumesc mult pt sfaturi |
--------------------
renault
laguna II a
2001 1.6 16v
|
|
cj98czh |
![]()
|
Eu unul iti recoamand ELF 5W40
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 10:50 |