Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

23 Pages « < 5 6 7 8 9 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Mi-au suspendat permisul, Lamuriri

Sony
post 23 Jan 2007, 14:33
Post #181

Membru autentic

Group: Members
From: Ban Land

Trebuie sa stii ca sa-i dai in gat. 04.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosP
post 23 Jan 2007, 14:39
Post #182

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Lasă măi, că poți să-i dai în gât după ce vii acasă, te calmezi, bei ceva și studiezi legea!
Are perfectă dreptate klaus, e o prostie!

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
ovidiusoft
post 23 Jan 2007, 14:44
Post #183

Membru de sub patura

From: Bucuresti

Pentru ca s-ar putea sa fii implicat intr-un eveniment cu aceste categorii si va trebui sa semnezi ca martor. Si n-ar fi rau sa stii cam care este situatia si daca de exemplu politistul face un abuz ori ba.

PS: Nu, nici eu nu le stiu smile.gif

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
A l e x
post 23 Jan 2007, 17:00
Post #184

Showing the fangs of rage

ovidiusoft : Da, dar totusi sa fie necesar ca acest test de redobandire sa fie bazat pe astfel de intrebari ? Precum am spus, eu le-am invatat deci nu ma deranjeaza, dar are si lumea dreptate...

Oricum, alea cu carutele si tractoarele sunt mult mai absurde decat cele cu punctele.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
ovidiusoft
post 23 Jan 2007, 17:33
Post #185

Membru de sub patura

Intr-adevar, este aiurea sa fie multe de-astea. Eu parca tin minte ca atunci cand am dat erau maxim 3 (sau 4?) intrebari din pedepse si prim ajutor. Drept pentru care nu le-am invatat smile.gif si am luat 23... Acum nu e tot asa?

--------------------
+
A l e x
post 23 Jan 2007, 17:43
Post #186

Eu vorbesc de examenul de 15 intrebari pentru cei cu permisul suspendat.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
ovidiusoft
post 23 Jan 2007, 17:44
Post #187

Membru de sub patura

Ma rog, nu conteaza, la asta de 15 nu e tot asa, un numar maxim de intrebari? Ca daca sunt 2, e ok, daca sunt 8, e exagerat.

--------------------
+
GunX
post 24 Jan 2007, 08:15
Post #188

Membru autentic

QUOTE(klaus @ 23 Jan 2007, 13:39)
Eu la testele alea nu inteleg de ce trebuie sa stiu cate puncte si ce sanctiune iau pentru o anumita contraventie. Aia trebuie sa stie politstii, nu eu.
*

una din temerile - zic eu justificate - ale celor care au facut legea, este ca desi au trantit un cod rutier extrem de aspru, lumea nu stie de el. si daca stie, nu stie cat de aspru este la capitolul pedepse. cu alte cuvinte, statul doreste sa civilizeze circulatia bagand spaima in soferi. dar acest lucru nu se poate, daca acestia nu sunt constienti decat ca incalca legea, nu si cat de scump costa incalcarea ei. de asta cred eu ca se axeaza atat de tare examenul de redobandire permis pe contraventii, puncte si cazuri de suspendarea dreptului de a conduce, pentru ca cei care o comit, sa devina cat se poate de constienti de gravitatea faptei lor data viitoare cand vor avea ideea sa repete o alta isprava contraventionala.

This post has been edited by GunX: 24 Jan 2007, 08:22

--------------------
Logan Laureate 1.4 - B-40-XXX
Never underestimate the power of human stupidity !
+
diaconuliviu
post 24 Jan 2007, 09:02
Post #189

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(klaus @ 23 Jan 2007, 13:39)
1. Eu la testele alea nu inteleg de ce trebuie sa stiu cate puncte si ce sanctiune iau pentru o anumita contraventie. Aia trebuie sa stie politstii, nu eu.
2.[...], legate de categoria de carnet (de ce trebuie eu sa stiu ce trebuie sa aibe tractorul, sau caruta, sau ciobanu' cu oile pe autostrada? [...]

1. Din punctul asta de vedere ai dreptate, nu soferul trebuie sa stie cite puncte, ce suma. DAR, daca urmarim evolutia amenzilor, chiar si pe forum, observam amenzi primite de dacioti pentru VESTA, amenzi pentru neaprinderea luminii de intilnire pe NATIONALE, incadrari aiurea in bareme pentru aceeasi fapta, deci erori produse de agenti. In cazul asta e tare utila cunoasterea si a acelor amanunte.
2. Am raspuns la asta mai sus: cu categoria B ai dreptul sa conduci TRACTOR si MOPED; poate tu nu vrei asta, altul insa poate profita de dreptul asta.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
A l e x
post 24 Jan 2007, 13:06
Post #190

Pai si cine vrea sa profite sa dea test separat. Pentru nici 10% din cei care isi recupereaza permisul care poate vor sa se urce pe tractor sau moped, restul de 90% trebuie sa invete astfel de chestii ? E absurd !

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
cj98czh
post 24 Jan 2007, 13:22
Post #191

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

Daca ar fi dupa mine pe cei care ii prinde bauti la volan eu as propune sa le ia carnetul cel putin 6 luni pt. ca nu ai scuza pt. asa ceva...
Restul pot sa treaca, da condusul baut nu il accept sub nici o forma...si nu sunt genul care nu beau dar drink and drive never....ori una ori alta si nu de putine ori mi-a ramas masina te miri pe unde prin oras sau a condus altcineva care nu bause...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
ionut232
post 24 Jan 2007, 22:37
Post #192

Membru autentic

va rog sa-mi spuneti si mie care earticolul si|sau alin. in care se precizeaza ca se da acel faimos examen de 15 intrebari daca ti se ia permisul pt. 60 de zile:mi s-a luat permisul pt.ca am intrat pe contrasens-o distanta de max.10m-noaptea,dupa ora 24,nu era nimeni pe srada,dar d...tocii pandeau de dupa niste boscheti:mi-au dat 8 puncte amenda(260ron)3puncte penalizare pt.centura.60 de zile permis suspendat,dar nu mi-a spus nimic de examen,nu mi s-a dat nici un convocator pt,examen asa cum am vazut in cele spuse de voi.:astept...do...toci sunt peste tot si le prieste de minune acest cod votat tot de niste do..toci care cred ca vor ramane acolo mult si bine.

--------------------
Logan 1.4 MPI 2006
+
A l e x
post 24 Jan 2007, 23:38
Post #193

Pentru centura sunt 2 puncte de penalizare, nu 3. Si nu trebuie sa-ti spuna ei nimic, daca ai permisul suspendat, automat dai examen. Nici mie nu mi-au spus nimic si nu mi-au dat convocator, primele zile chiar credeam ca nu dau examen, pana m-am informat si am aflat.

Deci GARANTAT dai examen, nu e nici un fel de dubiu, suspendare pe loc = examen. Bafta la invatat !

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
BoneHead
post 25 Jan 2007, 02:37
Post #194

Membru

From: Satu Mare/Cluj

eu am primit 9 puncte amenda 356 ron!?mi se pare cam mult, nu? oricum, am fost in cluj, la politie sa ma informez(si sa predau chitanta cum ca am platit jumate din amenda)si tot ce mi-a putut spune tipul de la informatii a fost sa merg in satu mare(unde imi este domiciliul)si sa intreb acolo, sa merg in satu mare sa ma inscriu la examen....sa merg in satu mare sa ma informez si tot asa(eu a trebuit sa ii amintesc ca am de dat examen).l-am intrebat cum e cu cererea pentru redobandirea permisului dupa 30 de zile daca am luat examenul, a zis ceva de genul ca o depun direct la seful politiei(nu inteleg seful ipj sau seful politiei rutiere?)sau ca doar el aproba sau nu(nu am priceput exact).

exact, din ce trebuie sa invat pentru examenul asta de 15 intrebari, de unde cumpar cartea respectiva?

off:vai ce ma stresati majoritatea de pe forumul asta. toti va dati niste sfinti, pe cuvant, ,,vai, ai gresit in ochii Domnului, mania lui o sa vina pe pamant si o sa te pedepseasca", sau mai ca nu faceti infarct cand vedeti ca cineva a depasit o coloana, sau s-a bagat pe linia de tramvai, sau cel putin asa ceva reiese din posturile voastre.nu va mai credeti asa perfecti si nu mai judecati voi pe toata lumea. hai sa fim seriosi, lasati melodrama asta pentru telenovele si prefacatoria pentru prietenii de acasa, ok?ce ziceti, se poate?

--------------------
Renault Megane Sedan 2005
Megane Sedan, 1.5 dci 100cp
+
BoneHead
post 25 Jan 2007, 02:41
Post #195

Membru

From: Satu Mare/Cluj

QUOTE(diaconuliviu @ 24 Jan 2007, 10:02)
1. Din punctul asta de vedere ai dreptate, nu soferul trebuie sa stie cite puncte, ce suma. DAR, daca urmarim evolutia amenzilor, chiar si pe forum, observam amenzi primite de dacioti pentru VESTA, amenzi pentru neaprinderea luminii de intilnire pe NATIONALE, incadrari aiurea in bareme pentru aceeasi fapta, deci erori produse de agenti. In cazul asta e tare utila cunoasterea si a acelor amanunte.
2. Am raspuns la asta mai sus: cu categoria B ai dreptul sa conduci TRACTOR si MOPED; poate tu nu vrei asta, altul insa poate profita de dreptul asta.
*

1:ai dreptate. si eu cand aveam dacie,1310, m-au tot oprit politistii, doar asa(o data mi-a picat toba, si mergeam spre casa, dupa ce a picat, ce naiba sa fac, si m-a oprit politia, ca baiatu', tu nu auzi cum face toba, care nu o mai ai?....ce sa fac, fac pe desteptu'....merg in spate, ma uit mirat, si ii spun>>>pai, eu am crezut ca-i tunung":)...pac un milion jumate amenda, da' a meritat...oarecum ph34r.gif ) de cand cu meganeul, pe care il am din iunie 2005, acum a fost prima data cand m-au oprit(dar a fost de ajuns sad.gif ...)
2:esti sigur ca poti conduce moped?ala nu e a1 cu moped?(moped pe gemrana inseamna scuter...scooter..ma rog, deci nu stiu exact la ce va referiti)

ps:scuze ca sunt 2 posturi.

This post has been edited by BoneHead: 25 Jan 2007, 02:43

--------------------
Renault Megane Sedan 2005
Megane Sedan, 1.5 dci 100cp
+
diaconuliviu
post 25 Jan 2007, 07:42
Post #196

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Art 6, pct. 21. HG 195. moped - vehiculul cu doua, trei sau patru roti, a carui viteza maxima prin constructie nu depaseste 45 km/h si care este echipat cu un motor cu ardere interna, cu aprindere prin scanteie, cu o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cmc sau cu un alt motor cu ardere interna ori, dupa caz, electric, a carui putere nominala este de cel mult 4 kW;
ART. 70
(1) Pentru a conduce un moped pe drumurile publice, conducatorul acestuia trebuie sa aiba varsta de cel putin 16 ani.

Regulament, art 30.
k) SUBCATEGORIA A1: motocicleta cu o capacitate care nu depaseste 125 cmc si o putere care nu depaseste 11 kW;
Regulament, ART. 160
(2) Persoanele care nu poseda permis de conducere pot conduce mopede pe drumurile publice numai daca fac dovada ca au absolvit un curs de legislatie rutiera in cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor de autovehicule.

Deci sint doua lucruri diferite, iar un posesor de permis, orice categorie, a "absolvit" un examen teoretic.

This post has been edited by diaconuliviu: 25 Jan 2007, 07:56

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
cj98czh
post 25 Jan 2007, 08:51
Post #197

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

QUOTE(BoneHead @ 25 Jan 2007, 02:37)
off:vai ce ma stresati majoritatea de pe forumul asta. toti va dati niste sfinti, pe cuvant, ,,vai, ai gresit in ochii Domnului, mania lui o sa vina pe pamant si o sa te pedepseasca", sau mai ca nu faceti infarct cand vedeti ca cineva a depasit o coloana, sau s-a bagat pe linia de tramvai, sau cel putin asa ceva reiese din posturile voastre.nu va mai credeti asa perfecti si nu mai judecati voi pe toata lumea. hai sa fim seriosi, lasati melodrama asta pentru telenovele si prefacatoria pentru prietenii de acasa, ok?ce ziceti, se poate?
*

Sincer...pentru alcool o meriti si nu 60 de zile sau cat ai luat, ci cel putin 6 luni dupa parerea mea....restul cu depasiri si alte chestii o facem toti dar cu partea de baut la volan nu este scuza...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
A l e x
post 25 Jan 2007, 19:08
Post #198

AM LUAT !!!!!!!! 15/15 !!! SUNT SOFEER !!!!

Sorry de caps dar nu m-am putut abtine !!!!

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
semit
post 25 Jan 2007, 19:22
Post #199

Private Spice

post-336-1110552459.gif sofer5.gif

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
lucian_v
post 25 Jan 2007, 20:16
Post #200

Membru autentic

cheers.gif

--------------------
--- --- --- - ---
+
GunX
post 25 Jan 2007, 20:27
Post #201

Membru autentic

QUOTE(A l e x @ 25 Jan 2007, 19:08)
AM LUAT !!!!!!!! 15/15 !!! SUNT SOFEER !!!!

Sorry de caps dar nu m-am putut abtine !!!!
*

Ura, felicitari. Acum poti sa ne spui mai exact din ce ai primit intrebari, cam cum arata ele? Poti face o medie comuna intre cele doua examene? Da-ne macar cateva exemple. Te rugaaaaam!!

THX smile.gif

This post has been edited by GunX: 25 Jan 2007, 20:28

--------------------
+
A l e x
post 25 Jan 2007, 21:34
Post #202

Gun : Sorry ca nu ti-am mai raspuns pe mess.

Intrebari am avut din nou destul de sucite, dar de aceasta data mi s-a parut putin mai uman testul, am avut noroc...

Uita de prioritati si semne si invata ordonantele. Iar am avut intrebari gen 'Ce nu poti cara pe moped?' dar am stiut.... Sunt si multe intrebari din puncte amenda si suspendarea permisului, deci partea cu cate puncte de penalizare iti iei pt. o anumita contraventie si pe cate zile ti se suspenda, etc..., dar nu am intalnit (in cele doua teste) intrebari despre clasele de amenda, deci alea nu cred ca le cere, ar fi si absurd ca e mult de invatat....

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
GunX
post 25 Jan 2007, 21:45
Post #203

Membru autentic

L-au facut deja mai usor?

>deci partea cu cate puncte de penalizare iti iei pt. o anumita contraventie
Pai asta inseamna sa stii clasele de amenda, ca alea dau numarul de puncte. ma bagi si mai rau in ceata... sad.gif

>Uita de prioritati si semne si invata ordonantele
Ce inseamna sa inveti ordonantele? Adica e axat examenul numai pe ordonanta si mai putin pe regulament?

Si ce nu poti cara pe moped? Ce variante de raspuns ai avut, ce ai ales? Te referi la
Art. 98. - (1) Se interzice transportul pe motociclete si
pe mopede a mai multe persoane decat locurile stabilite
prin constructie, precum si al obiectelor voluminoase.

Orice alta intrebare din celelalate 14 nu-ti aduci aminte? E asa usor sa-mi fac o idee, daca imi dai si numai 3 exemple, chiar si aproximative.

Multumesc mult

This post has been edited by GunX: 25 Jan 2007, 22:02

--------------------
+
A l e x
post 25 Jan 2007, 22:56
Post #204

Ma, punctele de penalizare sunt usor de invatat, pentru ca numai anumite contraventii atrag dupa ele puncte, le inveti pe alea si e totul ok. Contraventiile sa le inveti pe toate dupa clasele de amenda iti va lua o vesnicie, sunt EXTREM DE MULTE si nu ai cum sa le tii minte.

Adica, de exemplu sunt 9 contraventii pentru care iti iei 2 puncte, le inveti, apoi 6 la care iti ie 3 puncte, le inveti, etc... In jur de 30 de contraventii aduc dupa ele si puncte de penalizare, nu e un capat de lume.

Pe cand ca sa stii toate clasele de amenda, trebuie sa inveti TOATE contraventiile care sunt enorme, ca sa stii care si cum se impart. E imposibil, de asta, nici nu sunt intrebari.

Invata prostiile alea gen ce ai voie si nu ai voie sa transporti, categorii de permis, etc... Lasa semnele si prioritatile... Eu totusi am avut si o intrebare din semne...

Cateva intrebari : Cum trebuie insemnate barierele (linii albe/rosii, linii galbene/rosii, lumini), ce n-ai voie sa transporti pe moped (persoane de peste 14 ani, obiecte voluminoase, persoane cu handicap), ce pedeapsa e pentru intercalarea in coloane oficiale (amenda + puncte, amenda + suspendare 30 zile, amenda + suspendare 60 zile), cati ani trebuie sa ai pentru a conduce vehicule cu masa de peste 7.500 kg (18, 21, nu e prevazut), cum arata indicatorul pentru cale ferata industriala (semn de trecere fara bariera, semn de alte pericole cu semn aditional cu o locomotiva, inca ceva nu mai stiu), ce categorie poate conduce un posesor de D sau DE (categoria B, troleibuze, nimic altceva) etc...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
sylvester
post 25 Jan 2007, 23:01
Post #205

Membru autentic

bine ai revenit pe strazi!! wink.gif

--------------------
Renault Megane II.1 2004 sedan
Renault Megane 3, Noir Nacre, Sport Edition 1,5 dci 110CP
Ex.Renault Megane Sedan,Pack autentique, Blanc Glacier, 2004
+
A l e x
post 26 Jan 2007, 00:25
Post #206

Mersi mersi. Oficial ar trebui sa revin maine, ca nesimtitii de la politie, desi aveau program special de la 16 la 18.30 joia, pentru cei care au promovat examenul, au fost plecati si nu am putut sa-mi recuperez permisul azi...

Maine la 8 trebuie sa fiu acolo din cauza ca niste tampiti au chiulit. Nesimtire totala.

This post has been edited by A l e x: 26 Jan 2007, 00:26

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
DigitalScribe
post 26 Jan 2007, 16:44
Post #207

Scribul Digital

From: Iasi

Pana una alta eu sunt in a 2-a runda de prelungiri. Inca 30 zile pentru ca n-au trimis astia dosarul la judecatorie...

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe D-Max 2022 - n/a
+
GunX
post 26 Jan 2007, 18:26
Post #208

Membru autentic

Mda, am luat si eu 15/15puncte icon_mrgreen.gif ...Dar m-a ajutat enorm ce am citit pe aici. Intrebarile momentan sunt la greu din categorii permise, marcaje, benzi reversibile, mopede, contraventii si infractiuni. Am regasit in chestionarul meu intrebari la care stiam deja raspunsul din topicul asta tongue.gif radmasa.gif Asta inseamna ca exact cum am banuit, multe dintre variantele care se vor diferite, sunt de fapt doar rearanjari de intrebari.

Am invatat un pic prea mult smile.gif Ajunsesem sa stiu la perfectie si numarul articolului, alineat paragraf la diverse chestiuni, iar punctele de penalizare le visam cu tot cu clasa de scantiuni, desi nu a fost nevoie, examenul e mai usor de atat. Bine, asta nu i-a impiedicat pe ceilalti cu care am dat, cam 80%, sa pice...

Alex inca o data saru'mana.

This post has been edited by GunX: 26 Jan 2007, 18:27

--------------------
+
A l e x
post 27 Jan 2007, 02:20
Post #209

Felicitari ! Hai ca topicul asta se pare ca va avea un happy end smile.gif. Trebuie sa udam permisele, azi mi-am facut si eu intoarcerea oficiala pe strazi.

Eu nu am invatat asa mult ca tine, adica sa tin minte articolele dupa numar chiar nu am reusit niciodata... Punctele de penalizare sunt usor de retinut si clasa de sanctiuni e simpla ca e in ordine (2 puncte - clasa I, 3 puncte - clasa II, etc..), eu chiar nu ma pot plange, astea le stiam si la primul examen.

Oricum, tu cat mai ai permisul suspendat ?

This post has been edited by A l e x: 27 Jan 2007, 02:21

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
C.C.
post 1 Feb 2007, 00:28
Post #210

Membru

quote diaconuliviu:

acuma vad, acuma raspund:
1. trebuie sa stim legea mai bine decat agentii? pai, atunci, sa-i ia mama.. mi se pare o prostie, pe care poti sa o corectezi ulterior, citind legea si o poti anula(sanctiunea), nu?
2. in definitiv, semnalizarea vehiculului e verificata la itp, nu? daca are deficiente e respins acolo (conform legii).
dar, ca idee generala, repet, daca nu cunosti chestiile astea, inseamna ca nu stii sa conduci? scopul unui astfel de examen nu este sa vada daca cunosti regulile de CIRCULATIE? sau scopul e sa te faca sa inveti o gramada de lucruri FARA ROST?!
io, unul, nu cred ca ar trebui sa gasim justificari pt.toate ineptiile din legi. din contra, ar trebui sa spunem clar: sunt prostii! ma dispera cand ii aud pe idiotii de la putere cand zic ca "..legea e perfectibila..". cu alte cuvinte e proasta!
si raman la ideea ca testele sunt prost concepute. in loc sa verifice lucruri esentiale, de baza, verifica capacitatea de a invata pe de rost. iar la volan, asta nu ajuta cu NIMIC!
din nou, hai sa fim seriosi.. dupa sute de mii de km (facuti cu "noroc" bineinteles blink.gif ), ti se ia carnetul pt.viteza sau cine-stie-ce si, odata ajuns la examen, constati ca, de fapt, tu n-ai ce cauta la volan pt.ca asa zice testul cu mopedul.
ei bine, asta-i parerea mea, e o PORCARIE!
si sa stiti ca nu mi s-a luat carnetul, dar sunt vehement pt.ca ce se intampla in tara asta incepe sa ma scoata din sarite mad.gif

--------------------
opel vectra a 1990, ex. dacia 1310 - abxxxx
scopul NU scuza mijloacele!
+
23 Pages « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 03:50
Dacia