Mi-au suspendat permisul, Lamuriri
![]() ![]() ![]() |
Mi-au suspendat permisul, Lamuriri
zanzie |
![]()
|
||
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pãdure ![]() |
|
||
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|||
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
Intrebare usor offtopic.
Poti incepe executia celor 30 de zile de suspendare inainte sa treaca 15 zile de la comiterea infractiunii? Adica poti sa le spui politistilor ca tu nu vrei dovada sau sa o predai? This post has been edited by 4x4: 21 May 2013, 17:21 |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Pai dovada nu ti-o dau in momentul suspendarii permisului?
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeş
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Mihai C |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 1 March 10 From: Ploiesti ![]() |
Ba da,dovada ti-o inmaneaza in momentul in care iti iau permisul,dar nu stiu daca poti sa ii spui politistului ca tu vrei de atunci sa inceapa perioada in care nu vei mai conduce.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.1/Ranault Kangoo Maxi 1.5 DCI
2005/2014 Megane Sedan 2.1/1.5 DCI 2005
Dacia Logan MCV 1.5 DCI 2007 Kangoo 1.5 DCI 2014 |
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Pai dovada nu ti-o dau ca drept de conducere pana la o decizie finala? Adica pana cand zice instanta Da, poate conduce sau NU, nu mai poate conduce? Daca esti gata vinovat, la ce-ti mai dau dovada? Nu te lua dupa mine ca habar n-am. Da asa mi se pare logic.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeş
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Dovada aia ti-o dau ca sa ajungi acasa fara sa apelezi la taxi sau la pretini. Bine, daca ti-au luat abecedarul pentru shpritz, e dovada fara drept de circulatie.
Adica... ai voie sa dai de covrig 15 zile fara sa ai permisul in buzunar. Aia cu instanta e alta treaba, ca ai permisul cu tine. 16, daca pe urma contesti si spui ca politaiul ti-a violentat drepturile, cum demonstreaza ca tu ai vrut, de fapt, asa? N-am vazut notari asistand echipajele de rutiera... Ar fi o chestie misto sa alegi perioada de stat pe trotuar... |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
vladandrei |
![]()
|
![]() Membru pufos Group: Members Posts: 127 Joined: 26 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Buna ziua, am si eu o intrebare.
m-a oprit azi un politist pentru ca nu as fi acordat prioritate unui pieton si mi-a luat permisul. Eu nu sunt de acord cu asta si i-am zis si lui - pietonul se afla pe un refugiu de tramvai si vorbea la telefon plimbandu-se pe refugiu, nu avea intentia de a se angaja in traversare - politistul nu si nu ca vroia sa traverseze (nu am mai gasit pietonul sa il intrebam ce vroia sa faca, dupa ce m-a oprit, omul s-a facut nevazut). Nu am vrut sa semnez procesul verbal, insa mi-a zis ca un PV poate fi contestat doar daca il semnez, eventuala mea nemultumire trebuind sa fie trecuta la mentiuni. In cele din urma am semnat procesul verbal, contestand la observatii faptul ca pietonul se afla in traversare si faptul ca acesta avea de gand acest lucru. Intrebarea este: mai pot contesta in prezent PV daca l-am semnat, sau m-a pacalit politistul? This post has been edited by vladandrei: 12 Jun 2013, 10:06 |
--------------------
Renault
Megane
2008 Hatchback 1.5 dci 105 CP
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
Absolut. Tu semnezi doar luarea la cunostinta, nu faptul ca esti de acord cu ce scrie acolo.
|
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
daca refuzai sa-l semenzi nu-ti putea da o copie a PV-ului si ti-ar fi fost mai greu sa-l contesti in instanta
|
-------------------- |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Dar e greu de dovedit ca pietonul era unde era. Trebuie sa ne punem camere de filmat, ca rusii.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vladandrei |
![]()
|
![]() Membru pufos Group: Members Posts: 127 Joined: 26 January 13 From: Bucuresti ![]() |
pai da, dar presupun ca la fel de greu va fi si pentru politist sa demonstreze pozitia pietonului si neintentia lui de a traversa. si cred ca el ar trebui sa faca proba, din moment ce ma acuza, nu?
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Politaiul e organul, imputernicit de lege cu constatarea. Se prezuma ca o face corect.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Tince1290 |
![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
s-a mai discutat..politia trebuie sa faca dovada doar pentru viteza sau alcool...in rest se presupune ca el are dreptate si tu trebuie sa demonstrezi contrariul...nu cred ca ai prea mari sanse sa castigi, mai ales fara martori
|
--------------------
-
-
-
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 21 May 2013, 18:06) Pai dovada nu ti-o dau ca drept de conducere pana la o decizie finala? Adica pana cand zice instanta Da, poate conduce sau NU, nu mai poate conduce? Daca esti gata vinovat, la ce-ti mai dau dovada? Nu te lua dupa mine ca habar n-am. Da asa mi se pare logic. Tocmai s-a propus o modificare de lege in acest sens. Tot pentru degrevarea tribunalelor. |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
QUOTE(corbex @ 12 Jun 2013, 13:04) ei, cedo parca, din cite tin io minte, ar zice invers... QUOTE Sustinerile intimatei DGPMB nu pot fi primite, intrucat ele rastoarna sarcina probei, sarcina care revine organului care acuza, respectiv intimatei. Potrivit CEDO cauza “Ozturk vs. Germania” si cauza “Anghel vs. Romania - 2007” (decizii cu prioritate in aplicare in fata oricarei reglementari interne conform art. 20 (1) si (2) din Constitutia Romaniei) precum si a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 251 din 12 iunie 2003 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a unor dispozitii din OUG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, s-a statuat ca orice acuzat are dreptul la un proces echitabil, iar notiunea de “contravenient” in dreptul administrativ folosita de legiuitor nu are semnificatia unei infrangeri a prezumtiei de nevinovatiei, fiind asimilata unei proceduri penale. Ca atare, jurisprudenta constanta a instantelor de judecata in materie contraventionala a consacrat in practica urmatoarele: - contraventia este subsumata notiunii de acuzatie in materie penala; - sarcina probatiunii incumba partii care a aplicat sanctiunea contraventionala, contravenientul bucurandu-se de prezumtia de nevinovatie, care nu poate fi rasturnata in lipsa unor probe certe de vinovatie; - mentiunile agentului constatator inserate in procesul verbal nu constituie singure o proba, ci dimpotriva, acestuia ii revine sarcina de a dovedi temeinicia si legalitatea procesului verbal; detalii suplimentare |
--------------------
...
...
...
|
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
@vladandrei, nu iti mai pierde timpul cu contestatia, pierzi garantat. Trecand peste faptul ca nu ai avut martor, in mentiuni ai zis de un pieton - indiferent in ce pozitie era judecatorul iti va respinge cererea.
Ca sa ai macar 5% sanse de castig, de acum sa zici ca nu esti de acord cu cele constatate/nu se afla niciun pieton in traversare. |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
vladandrei |
![]()
|
am inteles, deci cam am sansa porcului de craciun. va multumesc tuturor pentru raspunsuri!
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
@george_scala e prea frumos ce spui, pacat ca nu e la modul general. Intr-un domeniu ca asta trebuie sa citesti tot, nu pe sarite. Cazul respectiv s-a mai discutat tipul a avut si noroc.
Ai citit cauzele Anghel vs Romania si Ozturk vs Germania? |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 05:49 |