Mi-au suspendat permisul, Lamuriri
![]() ![]() ![]() |
Mi-au suspendat permisul, Lamuriri
A l e x |
![]()
|
||
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|||
GunX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 26 September 05 From: Bucuresti ![]() |
examenul are si rol de sperietoare. putea sa te puna sa tii minte numerele de la bingo 2 ani la rand, doar ca sa intelegi ca faptul ca trebuie sa-l dai, e dezastru, asa ca fereste-te sa-l pierzi, indiferent cat e coloana de lunga la semafor sau cat de rau te grabesti
This post has been edited by GunX: 1 Feb 2007, 02:25 |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
- B-40-XXX Never underestimate the power of human stupidity !
|
|
50IMU |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 24 January 07 From: Bucuresti ![]() |
breakin' news: am permis suspendat 1 luna sad.gif
de ce? neacordare de prioritate cum? faceam stanga in intersectie semaforizata (tip cruce) la 3 dimineata, pustiu, m-am uitat in fatza ca sa ma asigur ca nu vine cineva cam cu 2 secunde inainte sa se puna verde..cand s-a facut m-am pus eu in miscare leeent si cand ma uit iar in fatza vad un taxi venind destul de tare (cam 80). n-am avut rabdare si am calcat-o sa trec inaintea lui ghinion..habar n-am de unde au aparut in oglinda cu tot ce tine de intimidare. consecinta: 1 luna pauza din 16.02, 78 ron in 48h si reexaminare conduceti prudent |
--------------------
VW
El.Polo.Loco TDI
'09 ex. Clio 16v '01 . Prima dragoste nu se uita
|
|
eurro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 205 Joined: 8 November 06 From: Bucuresti ![]() |
de cate ori am avut probleme de gen, trageri pe dreapta si amenzi, 2 la numar pana acum, centura si viteza, numai noaptea le-am avut, ziua in cativa ani buni nu m-a oprit nici-un politai. si am mai comis-o si ziua, mult mai frecvent decat noaptea.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
50IMU : Cel mai naspa e ca pentru faze din astea o poti lua oricand !
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
O porcarie totala ce-ai patit 50IMU-le... a trebuit ala care venea tare sa franeze ?
Si daca venea tare ce nu l-a amendat pe el ca mergea cu viteaza si te-a amendat pe tine ?! E total aiurea cu prioritatea asta din mai multe motive: 1. Daca intri in intersectie cand e liber dar te blochezi de trafic si altul care vine pe drumul cu prioritate nu poate trece de tine ? 2. Daca ii tai calea rapid si el nu e nevoit nici sa franeze sau incetineste doar un pic din precautie dar poate n-ar fi fost necesar ? Dupa ce regula stiintifica si bine stiuta estimezi ca poti trece prin intersectie fara sa stanjenesti pe celalalt care cica are prioritate ? Ar trebui definite niste reguli clare de genul: 1. Marcaj pe asfalt de incepere de prioritate pentru intersectie (pus cu 10 - 20 metri inainte de intersectie) cu limitator de viteza corespunzator pentru ca cei care vin prea rapid si produc incidente sa piarda dreptul de prioritate daca sunt surprinsi ca intra prea rapid in intersectie si sa cada ei vinovati de depasire de viteza. Daca pe partea cealalta a intersectiei e masina care a trecut de marcajul respectiv sa nu ai voie sa treci de marcajul care delimiteaza intrarea in intersectie. In felul asta se poate folosi o camera video care sa arate clar cine avea prioritate si cine nu deci poti avea o metoda clara si previzibila de arbitrare. 2. Daca esti in intersectie ai prioritate fata de toata lumea pentru a parasi intersectia mai putin fata de cei care vin de pe contrasens si nu fac dreapta. Pana la urma la faza cu prioritatea cel mai corect ar fi sa cedezi trecerea autovehiculelor in asa fel incat traficul sa fie fluid si atata timp cat nu se intampla accidente e totul ok. Chestia cu cedatul prioritatii e aberanta atunci cand e vorba de 2 masini in miez de noapte atata timp cat nu s-au stanjenit unul pe celalalt iar daca nu s-a produs tamponare ar trebui politia sa se sesizeze doar la plangerea celui care a trebuit sa cedeze trecerea cand de fapt ar fi avut prioritate. Daca el nu s-a simtit stanjenit mi se pare aberant ca politia sa se autosesizeze. Poate mergea prea incet... sau daca mergea tare poate era suficienta distanta si cum nu exista mijloc clar definit sa stabilesti lucrul asta se pot face abuzuri. In cazul cedarii de prioritate legea e cu siguranta proasta pe moment. This post has been edited by DigitalScribe: 2 Feb 2007, 17:33 |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DigitalScribe @ 2 Feb 2007, 18:28) ......... 1. Daca intri in intersectie cand e liber dar te blochezi de trafic si altul care vine pe drumul cu prioritate nu poate trece de tine ? n-ai voie sa intrii in intersectie daca prin asta poate rezulta blocajul ei. mai mult, cel ce vine pe drumul cu prioritate n-are nici el voie sa intre in intersectie, pentru ca e blocata (de tine) QUOTE(DigitalScribe @ 2 Feb 2007, 18:28) 2. Daca ii tai calea rapid si el nu e nevoit nici sa franeze sau incetineste doar un pic din precautie dar poate n-ar fi fost necesar ? acordarea de prioritate inseamna ca trebuie sa-l lasi sa treaca, indiferent daca e langa tine sau mai departe. politia are aici drept de decizie, te poate amenda cum vrea, fara sa ai ce face. nu scrie nicaieri in regulament ca acordarea prioritatii inseamna sa nu-l obligi pe ala sa franeze. QUOTE(DigitalScribe @ 2 Feb 2007, 18:28) 1. Marcaj pe asfalt de incepere de prioritate pentru intersectie (pus cu 10 - 20 metri inainte de intersectie) cu limitator de viteza corespunzator pentru ca cei care vin prea rapid si produc incidente sa piarda dreptul de prioritate daca sunt surprinsi ca intra prea rapid in intersectie si sa cada ei vinovati de depasire de viteza. Daca pe partea cealalta a intersectiei e masina care a trecut de marcajul respectiv sa nu ai voie sa treci de marcajul care delimiteaza intrarea in intersectie. In felul asta se poate folosi o camera video care sa arate clar cine avea prioritate si cine nu deci poti avea o metoda clara si previzibila de arbitrare. in primul rand, e greu sa-ti dai seama daca masina cealalta a depasit sau nu marcajul (cred ca e greu de vazut, intrucat marcajul trebuie sa fie la o distanta suficienta de intersectie). treaba cu viteza e sf, nu pot pune camere in toate intersectiile (inca; in anglia am auzit ca ar fi ![]() QUOTE(DigitalScribe @ 2 Feb 2007, 18:28) 2. Daca esti in intersectie ai prioritate fata de toata lumea pentru a parasi intersectia mai putin fata de cei care vin de pe contrasens si nu fac dreapta. pai asta se intampla si acum. nu cred ca se spune exact asa in regulament, dar din moment ce ei n-au voie sa intre in intersectie cand aceasta este blocata(si este blocata cat timp esti tu in ea), inseamna ca ai prioritae fata de ei. QUOTE(DigitalScribe @ 2 Feb 2007, 18:28) Chestia cu cedatul prioritatii e aberanta atunci cand e vorba de 2 masini in miez de noapte atata timp cat nu s-au stanjenit unul pe celalalt iar daca nu s-a produs tamponare ar trebui politia sa se sesizeze doar la plangerea celui care a trebuit sa cedeze trecerea cand de fapt ar fi avut prioritate. Daca el nu s-a simtit stanjenit mi se pare aberant ca politia sa se autosesizeze. ........... poate ca n-are timp sa stea sa dea declaratii. sau poate ca ii e frica de tine si din cauza asta nu vrea sa sesizeze organul. la unele chestii, polita are obligatia sa se autosesizeze, si treaba cu prioritatea este una din ele. |
-------------------- |
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Smiley... cred ca nu esti patit de vorbesti asa.
Nu cred ca ai vrea ca oricand li se pare lor ca nu ai acordat prioritate sa te tot traga pe dreapta cate 30 zile. Nu mi se pare normal sa depinda de ei ca si oameni subiectivi ce sunt. Mi se pare corect sa depinda de lege. Circulatia rutiera trebuie conceputa ca un mecanism previzibil si usor de inteles iar daca nu e asa... nu e bine si gata. Tu ce-mi zici acolo e fix ceea ce stiu deja si fix ceea ce constituie problema cu agentii de circulatie in forma ei curenta. Nici nu m-ai contrazis si nici n-ai rezolvat problema. |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
50IMU |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 24 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Scribe,
Taxiu nu s-a sinchisit decat sa dea flashuri (de frana nici nu se pune problema..parerea mea e ca viteza lui de fapt era in crestere - da doamne sa-l fi prins pe radar ![]() Ideea e ca nu mai rascolesc cenzuratu acum, faptul e consumat si vad jumatea plina a paharului .. cat o sa stau pe bara o sa ma ocup mai mult de aspectu dragului meu. Smiley, cum te intreba si Scribe..esti patit de judeci asa ? E frustrant sa-ti suspende permisu dintr-o actiune care iti garantez ca nu a periclitat siguranta pasagerilor din Logan salutari tuturor! |
--------------------
VW
El.Polo.Loco TDI
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
patit in ce sens? mi-au taiat destui calea(si m-am enervat), am taiat-o si eu catorva(numai la vreo 2, si de fiecare data mi-a parut apoi rau). din fericire, n-am fost prins facand asta.
DigitalScribe, zici ca circulatia rutiera trebuie sa fie un mecanism previzibil. eu sunt de acord, predictibilitatea mi se pare cea mai importanta componenta a sofatului. d'aia ma atac cand cei ce ies de pe stradute considera ca o sa-i las si se baga in fata mea, d'aia ma atac cand cei ce vin din fata si fac stanga nu asteapta sa trec eu primul(ca doar am prioritate), d'aia ma enervez cand vad "soferi" ce schimba banda fara sa semnalizeze. In lege, treaba e destul de clara. trebuie sa cedezi trecerea. daca drumul tau se intersecteaza cu al lui si el are prioritate, trebuie sa-l lasi sa treaca. nu se spune nicaieri la ce distanta trebuie sa opresti si la ce distanta poti sa treci. mai predictibil decat asa cum e acum n-ai cum sa ajungi: tu mergi drept, el vrea sa faca stanga de pe contrasens, tu poti sa mergi linistit, ca ai prioritate. ca tu mergi cu 20 km/h sau cu 80km/h, ca esti la 20m sau la 200m, tu ar trebui sa te poti baza pe faptul ca o sa ti se cedeze trecerea. inteleg ca e frustrant sa ramai fara permis, dar mai trebuie din cand in cand sa asumam responsabilitatea faptelor noastre. LE: 5OIMU, zici ca n-ai "periclitat siguranta pasagerilor din Logan". daca soferul ala se speria de tine si tragea brusc de volan si se infigea intr-un stalp? daca soferul era neatent si te vedea prea tarziu, se speria si punea brusc frana, iar pasagerii nu purtau centura si-i zburau prin parbriz? crezi ca siguranta pasagerilor respectivi era periclitata doar in cazul in care se infigea ala in tine? This post has been edited by Smiley: 3 Feb 2007, 21:31 |
-------------------- |
|
50IMU |
![]()
|
smiley,
cred ca te-ai uitat mult la televizor in perioada propagandei cu centura de siguranta..cand iesea copila aia prin parbriz si-i ramaneau cateva suvitze de par in geam ( brr..ce sinistru ). tu ai trage de volan brusc cand vezi o masina la 200 de metri ca-ti taie fatza conform codului ..fara a ocoli centrul imaginar al intersectiei si pe deasupra si cu pedala apasata ? ok, tu n-ai face asta..dar il desconsideri pe ala .. atunci ala de ce avea 80 la ora daca era vreun disperat ? n-o incerca ca o tinem pana in panzele albe. in concluzie, nu-ti doresc sa ajungi la cheremu lor pentru o chestie care ar lasa pietoni sute de soferi zilnic...sau poate vrei si-ti doresc succes pe aceasta cale! salutari baietii si ne vedem la intalnirea renault ![]() |
--------------------
VW
El.Polo.Loco TDI
|
|
Smiley |
![]()
|
imi place sa cred ca n-as trage de volan, dar imi pot imagina o situatie in care vad ca e drumul liber, stiu ca am prioritate, vad ca e verde, ma uit spre radio sa aleg alt post si cand privesc din nou in fata drumul e complet blocat de o masina care nu stiu de unde a aparut, asa ca ma sperii si ....franez
![]() apropo, crezi ca trebuie sa iasa prin parbriz ca sa fie grav? o lovitura cu capul in parbriz poate fi la fel de nasoala, una cu tampla (daca privesti in lateral) poate sa te omoare, si asta fara ca macar sa spargi parbrizul. oricum, n-are rost sa ne certam. politistul care a fost de fata a considerat ca esti vinovat. bafta la examen! (apropo, cred ca prinzi setul usor de intrebari, au anuntat astia ca le schimba ) |
-------------------- |
|
DigitalScribe |
![]()
|
Faza e ca te pot opri politistii sa te intrebe de ce n-ai acordat prioritate masinii care se apropie de la 1Km distanta de intersectie ceea ce e aberant. Cum stabilesti ca are sens sau nu sa acorzi prioritate unei masini ? Care e regula ? Ca asa devine interzis sa treci prin intersectie ca trebuie sa treaca intai toate masinile care vor urma sa treaca in urmatorul mileniu pe acolo ca dupa aia sa treci si tu... Unde se opreste chestia cu prioritatea ? Care e criteriul daca nu "sa nu fi stanjenit" pe celalalt. Daca ala n-a trebuit sa franeze nu e neacordare de prioritate. Daca insa a trebuit sa incetineasca sau sa-si modifice traiectoria... atunci inseamna ca l-ai deranjat => neacoradare de prioritate.
Este total inacceptabil sa primesti in freza o "neacordare prioritate" fara sa stii unde ai gresit si ce trebuie sa faci data viitoare ca sa nu se mai repete. Ori asta se poate intampla doar daca stii exact ce inseamna acordarea de prioritate. Trebuie sa existe cel putin o definitie stiintifica. This post has been edited by DigitalScribe: 5 Feb 2007, 13:35 |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
Smiley |
![]()
|
QUOTE(DigitalScribe @ 5 Feb 2007, 14:32) poate ca el vroia sa accelereze si n-a mai putut din cauza ta....deci tot la neacordare de prioritate ajungi ![]() tu incerci sa complici inutil o chestie simpla, vrei o definitie riguroasa la o chestie care depinde de mult prea multe lucruri. cel caruia trebuie sa-i cedezi trecerea poate sa nu fie atent la tine, poate sa mearga repede, poate sa mearga incet, poate sa aiba cauciucuri proaste sau cauciucuri bune, poate sa vrea sa-si schimbe aripile ruginite pe rca-ul tau, pe sensul lui de mers poate sa fie mazga pe jos.....pur si simplu, nu poti sa spui exact de la ce distanta e ok sa-i tai calea si la ce distanta poate fi neplacut |
-------------------- |
|
DigitalScribe |
![]()
|
Esti de groaza
![]() Cum sa nu trebuiasca o chestie riguroasa ? Vrei sa fii la mana unui om caruia i s-a parut sau nu ca nu ai acordat prioritate ? Si la o adica, dupa ce metoda stabileste politistul ca ai acordat sau nu prioritate ? Vreau sa stiu si eu sa nu mor prost... ca puncte oricum iti da si daca esti singur in masina n-ai nici un martor sa contesti. Te poate face asa lejer oricand vrea el, ti se pare normal lucrul asta ? Cauciucurile, viteza si atentia depind de fiecare si nu intra in discutia de fata. Tu complici lucrurile inutil. Daca tu te uiti la radio in loc sa fii atent la intersectia pe care urmeaza sa o traversezi si faci accident e vina ta chiar daca era altcineva care bloca intersectia. Daca ai prioritate nu inseamna ca trebuie sa te izbesti de acel cineva oricand vrei tu. This post has been edited by DigitalScribe: 7 Feb 2007, 14:58 |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
Smiley |
![]()
|
si tu esti de groaza
![]() daca cineva bloca deja intersectia cand eu ma apropiam de ea si eu il lovesc, e vina mea(n-am voie sa intru in intersectie blocata, deci practic cel din intersectie are prioritate). daca cineva decide sa blocheze intersectia atunci cand eu ma apropii si il lovesc, e vina lui, ca nu mi-a acordat prioritate. si asta indiferent daca eu ma uit pe geam la veverite sau sunt atent la drum. uite teme pentru tine, din codul rutier, daca vrei sa fii riguros: -nu se spune exact cand trebuie sa aprinzi farurile seara; ramane la latitudinea politistului daca e suficient de "seara" si totusi tu n-ai aprins farurile -nu se spune exact distanta pe care trebuie sa o pastrezi fata de cel din fata(celebra formulare pentru 95% din tamponarile usoare, cele in care iti loveste cineva masina din spate) -"adaptarea vitezei la conditiile de drum" mai exista? daca da, aici sa te tii.... |
-------------------- |
|
GunX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 26 September 05 From: Bucuresti ![]() |
a naibii lege...
QUOTE Art. 6. - In sensul prezentei ordonante de urgenta, expresiile si termenii de mai jos au urmatorul inteles: 1. acordare a prioritatii - obligatia oricarui participant la trafic de a nu isi continua deplasarea sau de a nu efectua orice alta manevra, daca prin acestea ii obliga pe ceilalti participanti la trafic care au prioritate de trecere sa isi modifice brusc directia sau viteza de deplasare ori sa opreasca; |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Ce inseamna "brusc"? Sa coteasca cu mai mult de 30 de grade? Sa fie deceleratia mai mare x m/s^2 ? Legi romanesti...
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
A l e x |
![]()
|
Smiley : Lumea are dreptate. Tu vorbesti asa ca nu esti patit, stai sa ramai odata fara permis din cauza ca asa cred niste politisti de cuviinta si atunci sa vezi ce-ti schimbi parerea.
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Smiley |
![]()
|
trecutul pe galben, dar vazut "rosu" de politist, se pune?
|
-------------------- |
|
50IMU |
![]()
|
se pune, am facut-o acum ceva vreme in rond la universitate, intorcandu-ma pe magheru. e semaforu ala la care daca esti a doua masina sigur treci pe galben, mai ales daca prima masina nu pleaca mai tare.
atunci am scapat doar cu avertisment pentru centura (pe care o purtam ca de obicei), dar asta e exceptia care confirma regula: gaborii sunt bulangii |
--------------------
VW
El.Polo.Loco TDI
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
Din cate stiu eu pe galben nu se trece. Galben=rosu.
Daca nu poti frana in timp util treci pe galben insa daca e galben din timp => trebuie sa te opresti. Daca gandesti asa sansele sa treci pe rosu vor fi practic nule. Singura data cand am trecut pe rosu era la un semafor proaspat montat (sau nu mai trecusem eu de ceva vreme prin zona) si dupa ce am cedat trecerea pietonilor si s-a eliberat am trecut ca nesimtitul pe rosu uimindu-ma de ce cei de pe sensul celalalt inca stau si asteapta. Abia dupa ce m-am departat suficient si am putut vedea in oglinda masinii semaforul (stiti voi... unghi mort, etc.) mi-am pus mainile in cap (mergeam la intrunirea forumistilor Reno.Ro din Iasi, stiu baietii de prostia mea ca le-am povestit). Mai recent semafoarele (o buna parte din ele din Iasi mai bine zis) au si un cronometru. Eu cand vad de la 100 metri 10... 9... stiu ca de la 5 spre 0 va fi galben si incetinesc cat sa pot sa ma opresc fix cand cade rosu. Nu are nici un sens sa fortezi un semafor. Nu castigi timp pretios si risti si un accident, ca sa nu mai zic de carnetul de sofer. Deci am avut dreptate cu cedatul trecerii si franatul celuilalt ![]() Ar trebui la faze din astea de oprit si cel care a trebuit sa franeze ca sa semneze procesul verbal sa fie ceva sigur. Fara semnatura lui... ciuciu. Il opreste nenea politist si-l intreaba: "Buna ziua, am remarcat ca Xulescu nu v-a acordat prioritate, sunteti de acord sa semnati acest proces verbal prin care se constata acest fapt?". Si in felul asta treaba e clara, daca omul considera ca n-a fost stanjenit nu semneaza si gata, daca l-a stanjenit semneaza si il penalizeaza pe faptuitor, deci justitie si nu vanatoare de amenzi. |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
BoneHead |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 5 July 06 From: Satu Mare/Cluj ![]() |
mei, pana la urma, cu ce acte trebuie sa ma prezint la politie ca sa ma programez?am fost azi sa ma interesez, dupa program ce i drept, si scria pe ceva foaie ca ,,cei care se prezinta pentru verificarea cunostintelor codului rutier, in vederea redobandirii permisului"...sau asa ceva...si printre actele necesare scria si dovada retinerii permisului in original!chiar am nevoie de dovada aia??(eu sunt in satu mare, dovada e la cluj...si vroiam sa dau sapt asta examen...cam cat dureaza pana te programeaza?)
mersi |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Megane Sedan, 1.5 dci 100cp
|
|
A l e x |
![]()
|
Tot ce-ti trebuie la examen (deci ma gandesc ca si la programare) e buletinul, dovada si eventual convocatorul daca ti-au dat asa ceva. Daca le ai la tine, sigur reusesti.
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Andrei LGN |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 12 September 06 From: Ploiesti ![]() |
Am patit-o si eu dupa iesirea din Urziceni (spre Ploiesti/Buzau) vineri 21:30 la trecere la nivel cu calea ferata (semnalizata optic si acustic). M-am apropiat, m-am asigurat (se vedea o lumina din stanga dar nu eram sigur daca era tren sau altceva insa era la cel putin 500m), trec, apoi pe partea cealalta o masina sau chiar doua de politie; am mers mai departe si de ce ma temeam n-am scapat: am vazut in oglinda retrovizoare cum au aprins farurile/girofarul, m-au oprit- nu aveam ce sa comentez, a fost greseala mea, am trecut cand erau in functiune semnalele intermitente rosii + sonor. ; 175,5 ron in 48ore/permis retinut.
Mai eram cu cineva care avea permis asa ca n-a fost imobilizata masina (asta mai lipsea). Ce ma deranjeaza e ca stau pititi si cu faruri stinse - nu e mai bine sa fie chiar si cu girofar aprins, ca asa ar impiedica accidentele, nu stand pititi. Acest test cu 15 intrebari se da pe perioada suspendarii (90 de zile in cazul meu)? Daca il iau in intervalul de 90 zile astept sa treaca perioada /ca doar sunt incadrat in cazul cel mai grav - am voie sa-l dau cat mai curand sau trebuie sa stau cuminte total o perioada (30 zile,etc)? De trei ani si ceva de cand am permis n-am avut nici o abatere, nici macar avertisment, nici o amenda si nici nu am trecut calea ferata "pe rosu". Asta este, acum o sa invat si o sa astept, iar cand ma voi vedea cu permisul in mana o sa fiu un conducator model (nu ca n-as fi fost /cu exceptia trecerii caii ferate neregulamentar) This post has been edited by Andrei LGN: 24 Feb 2007, 14:15 |
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2006 1.4 MPi
|
|
GunX |
![]()
|
da, treci si invata si da examenul cat mai repede. dupa ce-l iei, pentru ca ai fost sofer model pana acum, faci cerere si-ti reduce suspendarea la 30 de zile
nu uita, plateste si amenda in 48 de ore |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
|
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
doamne fereste.. cum sa treci cand sunt aprinse luminile de avertizare ?? daca venea trenul ???
|
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
Andrei LGN |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 12 September 06 From: Ploiesti ![]() |
Aveam vizibilitate si d'aia m-a pus dracu' sa trec; trenul daca venea nu ma prindea pe sine pentru ca se vedea o lumina dar la departare ~450 m. Doar nu traversam orbeste ca un nebun. M-am uitat pe cod si se pare ca nu am dreptul la reducere la 30 zile, nici la 60 nici la 89.
This post has been edited by Andrei LGN: 24 Feb 2007, 17:58 |
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2006 1.4 MPi
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
aveai vizibilitate la ora 21:30?? daca aia era o lumina oarecare si trenu sa zicem ca nu avea lumini in functiune? Sincer sa fiu.. trebuia sa-ti ia de tot permisul.. mureai daca asteptai 10 min??
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
Andrei LGN |
![]()
|
Ai perfecta dreptate. O sa-mi fie invatatura de minte pentru tot restul vietii
This post has been edited by Andrei LGN: 24 Feb 2007, 18:45 |
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2006 1.4 MPi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 09:24 |