Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

23 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Mi-au suspendat permisul, Lamuriri

ovidiusoft
post 17 Jan 2007, 11:42
Post #121

Membru de sub patura

Group: Members
From: Bucuresti

Rogi frumos pe dl. politist sa te duca la un telefon public, sau la sectie, sau mergi pe jos.

Dupa parerea mea, sa mergi cu 50 km/h mai mult decat viteza legala este inconstienta criminala. Adica esti un pericol public. Adica n-ai ce sa cauti la volan.

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Como
post 17 Jan 2007, 11:49
Post #122

Membru autentic

Da, e inconstienta criminala, pentru care platesti amenda si ti se suspenda permisul 3 luni. Insa ai dreptul sa ataci PV si sa dovedesti ca politistul a gresit, vezi cazul lui DigitalScribe. Poate sa-ti dea dovada valabila macar o zi, sa ajungi la destinatie, decat sa conduca masina cineva care are permis dar n-a condus niciodata o masina. Inteleg ca daca sunt beat sau masina nu are frana voi continua sa fiu un pericol public imediat ce ma urc din nou la volan, dar altfel?

This post has been edited by thecagero: 17 Jan 2007, 12:03

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
donraulo
post 17 Jan 2007, 11:50
Post #123

Membru autentic

From: B

ovidiu soft, da-mi voie sa te contrazic:

1 - politistul nu te va duce pana la un tel public, nu am cum sa merg pe jos, sa merg pe jos pana unde? pana la gara? km intregi? etc

2 - sunt de acord ca depasirea cu peste 50 km /h a vitezei legale pe sect. de drum respectiv reprezinta un pericol, insa nu uita ca poate ai o urgenta, poate .... etc, pot fi date nenumarate exemple.

3 - daca e sa facem o paralela intre cazul in care esti prins sub influenta alcoolului la volan - Da mi se pare normal sa pleci pe jos acasa - insa daca ne referim la viteza - Nu mi se pare normal sa pleci pe jos acasa.

--------------------
Sandero 1.6 MPI 2009 / Laureate
+
sqryn
post 17 Jan 2007, 11:53
Post #124

Clio rulezzz

From: München

eu am avut acum 4 ani permisul suspendat pt alcool si mi-au dat dovada fara valabilitate. si m-a lasat politistul sa merg pana acasa cu masina (chiar l-am intrebat cum fac) si mi-a zis ca daca ma mai opreste careva sa-i arat procesul vebal si dovada.

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v Alize/1999 - B-xx-xxx
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
body
post 17 Jan 2007, 12:22
Post #125

Membru autentic

Group: Banned
From: Ploiesti

@ DigitalScribe Sa stii ca si eu am patit o chestie asemanatoare acum 4 ani cand un militian a vrut sa-si arate muschii si mi-a luat permisul cu o motivatie cel putin hilara , nu are rost sa intru in amanunte . Ideea e ca in 99% din cazuri politia nu se prezinta la tribunal ( eu i-am dat in judecata) si in cazul in care ai un martor nu ai nici o sansa sa pierzi procesul . Eu am castigat si cu decizia definitiva de la tribunal m-am prezentat la Politia Ploiesti unde un Garcea nu voia sa recunoasca aceasta decizie pe motiv ca ei nu o primisera!!!!!!Dupa 5 minute de scandal in sediul Politiei ( ma ajunsesera si pe mine nervii) vine respectivul , mielusel cu permisul in dinti si imi spune ca sa nu mai fiu nervos !Ce sa faci daca atat ii duce mintea .
In concluzie , daca ai martori nu cred sa ai vre-o problema !
Oricum bafta !

--------------------
Mitsubishi/Suzuki Lancer/SX4 2007/2008 - PH-72-BVR PH-77-MMR
body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
+
Lexy
post 17 Jan 2007, 12:22
Post #126

Just ME

QUOTE(ovidiusoft @ 17 Jan 2007, 11:42)
Dupa parerea mea, sa mergi cu 50 km/h mai mult decat viteza legala este inconstienta criminala. Adica esti un pericol public. Adica n-ai ce sa cauti la volan.
*

Doamne cand va aud cu povesti din astea...ma simt ca un copil si-mi vine sa adorm!!!

Doamne ce pericol public sunt ca am mers si cu 130km/h in Bucuresti!!Si nici nu m-a prins!

Hai sa fim seriosi...ce naibii ..sa nu-mi ziceti mie ca voi n-ati depasit NICIODATA 100km/h in Bucuresti, noaptea pe bulevarde.

Ahhh vorbim de chestiuni de genul asta, ziua,in amiza mare, in localitati mai ales unde nema semafoare si treceri de pietoni dar in Bucuresti hai sa fim seriosi ca daca nu's orele critice viteza de croaziera e probabil 70-80km/h.Unde se poate binenteles.

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
andu911
post 17 Jan 2007, 12:36
Post #127

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Probabil asa credea si ala cu Cayenne care a intrat in taxiu.
Deci si eu am mers cu 140 in Bucuresti, nu ma laud cu asta si nici nu vreau sa mai merg vreodata.

--------------------
- - -
+
Lexy
post 17 Jan 2007, 12:51
Post #128

Just ME

Nu e chestie de lauda. E chestie ca uneori iti permite traficul si timpul!

Iar daca nu ma insel ala cu porcheul a trecut pe rosu!!!Si aici e alta discutie. Vorbim strict de o viteza peste cea legala, dar respectarea semafoarelor!

Oricum cred ca ne departam de la topic....

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
donraulo
post 17 Jan 2007, 13:00
Post #129

Membru autentic

parerea mea:

in cazul necesitatii suspendarii pe loc a permisului pentru depasirea vitezei legale, propun:

- in cazul in care te afli in judetul de domiciliu - dovada valabila 12 ore, precizat expres in dovada intervalul orar

- in cazul in care te afli in alt judet - dovada valabila 24 ore, precizat expres in dovada

consider ca acest timp este suficient pentru a putea ajunge la destinatie/sau chiar pentru a gasi o solutie in vederea aducerii autoturismului la domicilui/destinatie.

una peste alta - sunt total impotriva masurii cu aplicabilitate imediata - de a mai putea conduce.

* opinii strict vis a vis de depasirea cu mai mult de 50 km/h a vit. leg pe sect. respectiv de drum

--------------------
+
ovidiusoft
post 17 Jan 2007, 13:42
Post #130

Membru de sub patura

@donraulo - nu-mi aduc aminte ca in lege sa scrie "depasirea cu x a vitezei legale [...] cu exceptia cazurilor in care aveti o urgenta si va grabiti". O sa mai lecturez, dar pana n-o sa scrie asa, pentru urgente exista politie, salvare, pomperi, altfel de urgente nu ma intereseaza.

@lexy - ia calculeaza tu in cati metri opresti masina la 130 si apoi ia vezi daca reuseai sa eviti accidentele daca iti aparea ceva la limita vizibilitatii. Daca ai avut noroc si nu s-a intamplat nimic nu inseamna ca n-ai fost un pericol.

PS: Merg cu 75-80 in pasaje, 60-70 noaptea pe bulevarde, in rest 54 fix (acul pe 60).

This post has been edited by ovidiusoft: 17 Jan 2007, 13:44

--------------------
+
donraulo
post 17 Jan 2007, 13:59
Post #131

Membru autentic

@ovidiusoft..... nu ma intelege gresit. Da consider inconstienta sau oricum doresti tu sa mergi cu 100 km / h in loc numai asa de dragul vitezei sau pentru a impresiona blonda din dreapta, sau orice alt motiv.

Eu suntin un singur lucru si anume - mi se pare exagerat (aberant) ca masura sa aiba aplicabilitate imediata - atata tot si nimic mai mult.

Pot fi de acord sa iti suspende permisul pentru 6 luni , amenda 2000 Ron, orice altceva, insa nu pot fi de acord cu ideea de a pleca pe jos din acel moment.

exemplu:
- ce te faci daca locuind in Bucuresti, doresti sa pleci pana la Oradea si dupa Brasov, noaptea, in Feldioara ti se intampla asa ceva? pe cine suni? unde mergi? cu ce meri? chiar daca suni la ora 02.00 noaptea pe un prienten din Bucuresti in cat timp crezi ca poate sa ajunga la tine o masina cu doi prieteni in ea, unul pentru masina ta si unul pentru cea cu care au venit?
sper ca acest exemplu sa fi fost mai edificator.

--------------------
+
GunX
post 17 Jan 2007, 16:42
Post #132

Membru autentic

daca are cineva un prieten instructor la o scoala de soferi, rog sa ma contacteze pe privat. multumesc

Later edit : nevermind, de la 1 dec de-aia dam examen 13/15, e in loc de adeverinta aia de cursuri pentru reducerea perioadei de suspendare permis, deci nu mai trebuie
Art. 221. - (1) Perioada de suspendare a exercitarii
dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea
titularului, daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele
conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a
cunoasterii regulilor de circulatie;
b ) a obtinut permis de conducere cu cel putin un an
inainte de savarsirea faptei;
c) in ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care
se solicita reducerea perioadei de suspendare a
exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o
astfel de masura;
d) in ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei
pentru care se aplica sanctiunea contraventionala
complementara nu a mai avut suspendata exercitarea
dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.

This post has been edited by GunX: 17 Jan 2007, 18:27

--------------------
Logan Laureate 1.4 - B-40-XXX
Never underestimate the power of human stupidity !
+
Garett
post 17 Jan 2007, 19:37
Post #133

Membru autentic

From: Galati

Am si eu o nelamurire si va rog, pe cei cu studii juridice, sa ma lamuriti: Prevederea asta cu examen pentru recuperarea permisului, cat de legala este, nu d.p.d.v. al codului rutier, cat mai degraba vis-a-vis de constitutie, legile proprietatii etc. Refuzarea (conditionarea) restituirii permisului pana la absolvirea aecestui examen, chiar dupa trecerea perioadei de suspendare nu aduce atingere asupra dreptului de a folosi o proprietate (masina) ? In al doilea rand, odata ce sanctiunea propriu-zisa, suspendarea pe o perioada a permisului, a expirat, este legal sa impui o sanctiune suplimentara? De exemplu pentru un furt, odata ce vinovatul si-a ispasit pedeapsa nu este nevoit sa dea un examen pentru a reintra in societate. De ce soferii sunt obligati sa suporte inca o sanctiune suplimentara ?

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
andu911
post 17 Jan 2007, 19:55
Post #134

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Sanctiune suplimentara sau cum vrei tu sa-i spui, oricum este. Ca platesti si amenda.
Zi merci ca nu traiesti in Germania, sa vezi cum iti recuperezi acolo.

--------------------
- - -
+
Garett
post 17 Jan 2007, 20:05
Post #135

Membru autentic

In Germania nu trebuie sa dai examen ca sa-ti recuperezi permisul. Si nici in Olanda, apropo. De acord, amenzile sunt mari, de iti trece cheful sa mai gresesti alta data dar ca sa ramai fara permis trebuie sa te "chinui" nu gluma, sa faci chestii serioase, nu neacordare de prioritate. Lasarea dreptului de a decide asupra permisului la latitudinea unei forte militienesti cunoscuta pentru "integritatea, echidistanta si competenta" de care da dovada biggrin.gif mi se pare total aberanta si nedemocratica. Practic suntem lasati la cheremul politistului, aproape parca vor sa genereze un reflex pavlovian de a da spaga numai cand il vezi!

--------------------
No Reno Forever
+
ovidiusoft
post 18 Jan 2007, 00:00
Post #136

Membru de sub patura

Hmmm... nu am studii de drept, dar ce spuneti voi ar putea fi o problema, cum pedeapsa asta combinata. Deci eu zic sa existe suspendari pe 3 luni, 1 an si anularea permisului. Si la un nr de puncte, anularea permisului. Si dupa care sa dai din nou examen normal. Asa ar fi mult mai clar, corect biggrin.gif

--------------------
+
diaconuliviu
post 18 Jan 2007, 15:29
Post #137

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Pai exista doua posibilitati:
1. acumulezi 15 puncte "ca asa vrea muschii tai", sa nu respecti legislatia.
2. acumulezi 15 puncte ca nu cunosti legislatia.

In ambele cazuri individul e pericol real pentru ceilalti.
Cum fac diferenta intre ele? prin examen si speranta ca daca te chinui mult sa reprimesti permisul, daca esti in categoria 1 poate iti bagi mintile in cap si "muschii tai vrea" sa respecti legea, daca esti in categoria 2, inveti legea pe care deja ar fi trebuit s-o stii.

A, ca sint si situatii putin aberante, asta tine mai putin de cod si mai mult de altele; ca exemplu as da circulatia printr-o localitate prin care trece un drum european, fara curbe-deci cu vizibilitate buna:
1. limita maxima de 80 km/h impreuna cu citeva treceri marcate corespunzator si montarea de paravane intre carosabil si acostament,trotuar, etc. pentru a impiedica pietonii sa traverseze aiurea.
2. limitare la 40, ca nu implica cheltuieli de marcaje "zebre" si nici de paravane.

Majoritatea "administratiilor locale" vor alege 2, ca e mai simplu pentru ei.
Aici nu codul rutier e de vina.

This post has been edited by diaconuliviu: 18 Jan 2007, 15:31

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
DigitalScribe
post 18 Jan 2007, 15:50
Post #138

Scribul Digital

From: Iasi

Eu zic ca ar trebui sa fie invers. Sa ai un numar de puncte din care sa poti cheltui cu prostii dar la care sa poti adauga dand cate un test periodic. Cand nu mai ai puncte... nu mai ai voie sa conduci.

Fara suspendari... insa cu amenda % din salarul din acte nu % din salarul minim ca sa doara egal pe toti.

Suspendarea nu te ajuta sa inveti sa conduci. Condusul insa te ajuta sa inveti.

Iar cand ai gresit politistul ar putea foarte bine sa vina respectuos la tine si sa-ti zica unde ai gresit si care sunt consecintele iar daca e primul tau incident de felul asta (plecand de la prezumtia de nevinovatie si nu invers) sa iti dea prima data pedeapsa minima in ideea ca ai voie sa gresesti o data. Daca nu inveti din greseala si repeti greseala... pedeapsa maxima.

Ideea e atunci cand gresesti sa inveti din greseala nu sa iti faci reflex de ura pentru agentii de politie.

Ar trebui remunerati nu dupa amenda pe care o dau ci dupa numarul de procese verbale (inclusiv avertismentele) ca sa nu fie motivati sa exagereze cu pedeapsa ci sa poata fi obiectivi.

Ar trebui sa aiba si un cod al conduitei (ceva mai clar decat ce-i acum prin codul rutier) clar definit care sa fie public si stiut de toata lumea. Ar trebui ei sa dea exemplu de atitudine si sa fie respectati nu prin frica ci prin admiratie.

Legea si aplicarea ei trebuie sa fie PENTRU oameni (inclusiv agentii) nu IMPOTRIVA oamenilor.

This post has been edited by DigitalScribe: 18 Jan 2007, 15:51

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe D-Max 2022 - n/a
+
diaconuliviu
post 18 Jan 2007, 15:59
Post #139

Membru autentic

QUOTE(DigitalScribe @ 18 Jan 2007, 15:50)
1. Eu zic ca ar trebui sa fie invers. Sa ai un numar de puncte din care sa poti cheltui cu prostii dar la care sa poti adauga dand cate un test periodic. Cand nu mai ai puncte... nu mai ai voie sa conduci.

2. Fara suspendari... insa cu amenda % din salarul din acte nu % din salarul minim ca sa doara egal pe toti.

3. Suspendarea nu te ajuta sa inveti sa conduci. Condusul insa te ajuta sa inveti.

[...]

4. Ideea e atunci cand gresesti sa inveti din greseala nu sa iti faci reflex de ura pentru agentii de politie.

[...]

4 CORECT! De acord.
3 - Nu te invata sa conduci dar te invata ca decit sa muncesti n saptamini sa inveti un cod sa iei un examen, mai bine il respecti sau il inveti la vremea potrivita, inclusiv prin discutii pe marginea lui aici, e mai facil.
2. Mmmmmmm.. si la un " 'ecar" cit e salariul lui din acte? Zero. Cit ii dai amenda?
1. De acord partial: daca esti pericol public nu cred ca ai dreptul sa gresesti pe integritatea mea in baza acelor puncte.

This post has been edited by diaconuliviu: 18 Jan 2007, 16:03

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
A l e x
post 18 Jan 2007, 16:59
Post #140

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Daca totul merge conform planului, de azi intr-o saptamana (daca iau examenul joia viitoare) voi fi sofer din nou...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
b64chr
post 18 Jan 2007, 17:14
Post #141

Moderator incepator

From: Buzias, Timis

QUOTE(DigitalScribe @ 18 Jan 2007, 15:50)
Fara suspendari... insa cu amenda % din salarul din acte nu % din salarul minim ca sa doara egal pe toti.
*

Si sa vezi atunci evaziune fiscala, o sa vrea toti salariul minim in acte. Si elevii, studentii? Sau cei care pur si simplu stau pe banii lui taticu si conduc BMW, sa vezi atunci tupeu pe ei.

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
+
Garett
post 18 Jan 2007, 20:08
Post #142

Membru autentic

Nu mi se pare normal "sa te chinui" sa primesti inapoi ceea ce ai deja, adica permisul, mai ales daca ti se suspenda pentru o chestie gen neacordarea prioritatii pietonului care "dormea" pe trecere c-asa vroiau muschii lui, sau alte situatii fortuite. Din moment ce ai un permis se presupune ca ai invatat pentru el, iar smecherii care l-au luat prin telefon oricum nu vor ramane fara el. Spun ca mi se pare aberant sa-mi pierd timpul ca sa dau un examen pentru a obtine ceea ce am deja. Si ca sa nu ma acuzati ca as fi luat permisul "pe neve" chiar am invatat pentru el! Mi se pare o masura abuziva, discriminatorie chiar, pentru ca n-am auzit de multi "jmecheri" cu Merc sa fi ramas fara permis, e suficient sa "sune un prieten".

--------------------
No Reno Forever
+
GunX
post 18 Jan 2007, 20:50
Post #143

Membru autentic

Si eu m-am programat la examen de azi in 8 zile, afland totodata dupa numai 3 ore de stat la coada, ca am primit suspendare doar pe 30 de zile smile.gif

This post has been edited by GunX: 18 Jan 2007, 20:51

--------------------
Logan Laureate 1.4 - B-40-XXX
Never underestimate the power of human stupidity !
+
cristibad
post 18 Jan 2007, 21:07
Post #144

Membru incepator

From: Ploiesti-Bucuresti(student)

plangerea e tip sau personalizat?

--------------------
Citroen Berlingo Combi 2006 - B-xx-BBP
+
A l e x
post 18 Jan 2007, 21:39
Post #145

Showing the fangs of rage

Felicitari GunX ! Sper sa fim la volan amandoi in curand !

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
diaconuliviu
post 19 Jan 2007, 07:42
Post #146

Membru autentic

QUOTE(Garett @ 18 Jan 2007, 20:08)
1. [...] pentru o chestie gen neacordarea prioritatii pietonului care "dormea" pe trecere c-asa vroiau muschii lui[...]
2. Din moment ce ai un permis se presupune ca ai invatat pentru el
3.  iar smecherii care l-au luat prin telefon oricum nu vor ramane fara el. [...]

1. Acel pieton e pe trecere, deci e in drepturile lui. DACA agentii s-ar lega SI de acei pietoni adormiti si ar amenda citiva s-ar potoli.
2. Corect partial - AI INVATAT, perfect compus, deci TRECUT. Facem un pariu ca peste 50% din cei cu permis luat inainte de 1 decembrie 2006 "au auzit cite ceva" despre noul cod necitind nimic? Asta ce inseamna? Ca AU INVATAT pentru permisul vechi, dar nu-s la curent cu noile prevederi caz in care vor face gafe. Ce te faci daca acea gafa e fatala?
3. Aici trebuie sa-ti dau dreptate.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
Garett
post 19 Jan 2007, 09:27
Post #147

Membru autentic

[QUOTE]"AU INVATAT pentru permisul vechi, dar nu-s la curent cu noile prevederi". Nu cred ca e vina soferilor ca legile se schimb din mandat in mandat, dupa cum vrea fiecare. La noi, cum orice lege tine maxim 4 ani, ar trebui sa dam examen o data cu alegerile!

--------------------
No Reno Forever
+
diaconuliviu
post 19 Jan 2007, 10:22
Post #148

Membru autentic

Probabil ca nu, dar daca EU si ALTII ne punem de acord cu legea iar alt sofer NU, imi va pune viata in pericol MIE. Nu e vina mea.
In plus, sa fim seriosi, sint nenumarati care n-au mai citit de 3 mandate.
Ce sa mai zicem de cei care - din folclor - vin cu ideea de "prioritatea de STINGA" care s-ar aplica in viziunea lor in giratorii.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
cj666
post 19 Jan 2007, 10:29
Post #149

Membru autentic

From: Cluj

Apropos de pietoni. Nu stiu unde dracu in lumea asta, daca esti intr-o intersectie si te uiti frumos in stinga sa nu vina nimeni, cind o iei la dreapta ai toate sansele sa calci un zevzec adormit pe trecerea de petoni. Nu se puteau muta astea la 10-20 de metri de intersectie? Trebuiau puse taman acolo unde soferu-i mai incurcat? Pe vremea lu raposatu era OK, trecea o masina la 2 zile, da acuma daca nu tisnesti in secunda in care nu se vede o masina la mai putin de 10m, stai toata ziua. Si cind tisnesti spre dreapta, si badea cirtan pe trecere. Adrenalina, infarct, nervi.
Sau nu se putea pune trecerile astea mai rare, sau cu semaforizare gen unda verde? In Cluj le-au pus din 100 in 100 de m, fara semafor fara nimic. Vomeaza nevasta-mea de 10 ori de acasa pina in centru de la frine si porniri.

--------------------
Renault Koleos 2009, Dinamique 175 cp
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
costin_bad
post 19 Jan 2007, 10:47
Post #150

Membru

[quote=diaconuliviu,19 Jan 2007, 10:22]

Ce sa mai zicem de cei care - din folclor - vin cu ideea de "prioritatea de STINGA" care s-ar aplica in viziunea lor in giratorii.

Dimpotriva, nu este folclor, conform art. 57, alin. 4 din OU 195, cei care circula intr-o intersectie cu sens giratoriu, au prioritate fata de cei care INTRA, deci acestia din urma, cei care intra in intersectie, trebuie sa dea prioritate celor din intersectie, ce vin din STINGA lor.

--------------------
suzuki sx4 glx 2009
+
23 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 17:37
Dacia