Probleme ambreiaj Laguna II, recomandari
![]() ![]() ![]() |
Probleme ambreiaj Laguna II, recomandari
daniLaguna2 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 809 Joined: 30 January 11 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna2
- B-200-DNI
2003 dni[COLOR=blue][SIZE=7]
|
|||
florina.ruji |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 30 June 13 ![]() |
Dani, ti-am trimis un mail, aici nu pot sa iti raspund la PM.
Am fost sa ma informez despre costurile pieselor. Mai intai, am gasit un mecanic BUN (vedem cat de bun e dupa ce termina treaba, recomandat de cineva de aici de pe forum) Masina e la el la dezmembrat acum, astept sa imi spuna ce trebuie sa cumpar. Intre timp m-am infomat de preturi 230 - rulment presiune 700 - kit ambreaj Iar mecanicul care mio face imi ia 350 Ron manopera (am scapat ieftin) Daca mergi cu seria masinii la orice magazin de piese auto, iti spune exact ce piesa ai nevoie. Poti sa verifi si online pe undele siteuri de piese. |
--------------------
Renault
Laguna Initiale
- TM 66 DJD
2002 1.9 dci
|
|
daniLaguna2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 809 Joined: 30 January 11 From: bucuresti ![]() |
salut , ms.. mi se pare cam scump manopera 350 ron ... o manopera de om normal e 200 max 250 ron ca da doar cutia jos... si ca piese rulmentul e pret bun 230 dar ambreajul il poti gasi si mai ieftin .....cu 550 max 650 ... acum depinde si de ce motor ai ce varianta ai de laguna 2 ? eu era cuios ce spune mecanicul ala ce probleme ai ca ar trebuii sa fie doar rulment si daca ai ambreajul bun ... nu ar trebuii sa l schimbi dar na ast msj
|
--------------------
renault
laguna2
- B-200-DNI
|
|
florina.ruji |
![]()
|
Scump, nescump... acuma masina e la el, trebe sa o faca.
Vad eu la final daca a meritat banii astia. In principiu a zis ca doar rulmentul e spart, dar daca ambreajul e dus, o sa trebuiasca sa il schimb si pe ala, sa nu mai fac peste 2-3 luni aceeasi operatiune sa ma mai coste inca odata 350 ron ![]() Masina mea e Renault Laguna 2 Initiale Paris, an 2002... 6 viteze, 120cp. Mia zis ca e diferenta de pret la ambreaj din cauza ca modelul asta e "mai scump" => piese mai scumpe. |
--------------------
Renault
Laguna Initiale
- TM 66 DJD
2002 1.9 dci
|
|
merralvinci |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 2 March 12 ![]() |
QUOTE(florina.ruji @ 3 Jul 2013, 15:25) Scump, nescump... acuma masina e la el, trebe sa o faca. Vad eu la final daca a meritat banii astia. In principiu a zis ca doar rulmentul e spart, dar daca ambreajul e dus, o sa trebuiasca sa il schimb si pe ala, sa nu mai fac peste 2-3 luni aceeasi operatiune sa ma mai coste inca odata 350 ron ![]() Masina mea e Renault Laguna 2 Initiale Paris, an 2002... 6 viteze, 120cp. Mia zis ca e diferenta de pret la ambreaj din cauza ca modelul asta e "mai scump" => piese mai scumpe. mecanicul nu ti-a spus nimic de volanta?daca volanta e cu masa dubla,iti recomand s-o schimbi.mie mi-a cazut volanta la opel vectra la doar 120.000km.cind a demontat mecanicul cutia,ambreiajul(discul si placa erau ca noi) eu stiu ca marea majoritate a dieselurilor fabricatie dupa 2001 sunt cu volanta cu masa dubla. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0t GT
2009
|
|
daniLaguna2 |
![]()
|
unde gasesc si eu o manopera aceptabila in bucuresti pt schimb ambreaj?.. ca am inteles ca trebuie descfacute multe pt un schimb de ambreaj ....
![]() |
--------------------
renault
laguna2
- B-200-DNI
|
|
florina.ruji |
![]()
|
Bun. Dani nu pot sa îți trimit PM pt ca nu sunt de mult timp pe forum si nu am acces.
Lăsa-mi nr tau si ne auzim acolo dacă vrei. Volanta la mine e ok, aia mai lipsea sa fie stricata si aia (mia zis la piese ca la aia e preț de vreo 20 mil) Deocamdată nu am mai rezolvat nimic ca am avut ceva probleme cu mecanicul la care am dus mașina. L-am pus sa mio impacheteze si sa mio dea ( nu pot sa va zic ca mia rupt plasticuri, mia pierdut un furtun, etc) Noroc ca am stat pe capul lui acolo sa vad ce face ca altfel... Azi am luat mașina si am duso la mecanicul meu, pana maine dupamasa mia zis ca e gata, si culmea SI MAI IEFTIN IN PARTEA CEALALTĂ (250 RON). Revin maine cu un mesaj ![]() Bafta |
--------------------
Renault
Laguna Initiale
- TM 66 DJD
2002 1.9 dci
|
|
daniLaguna2 |
![]()
|
foarte buna manopera ai gasit ..... vezi alal cu 350 tea pus pe drum degeaba.. offf mecanici
![]() 5 Jul 2013, 12:36: deci 250 manopera si cat ai dat pe piese? ai avut decat rulmentul de presiune dus dar ai schimbat optional ambreajul nu/ This post has been edited by daniLaguna2: 5 Jul 2013, 12:36 |
--------------------
renault
laguna2
- B-200-DNI
|
|
LagunaD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 9 September 08 ![]() |
Ieri cand voiam sa parchez masina (bineinteles ca nu acasa) mi s-a intamplat sa aud un mic troznet si apoi pedala de ambreiaj sa nu mai vrea sa se ridice de loc, sta la podea. M-am uitat tija de la pompa de ambreiaj si pare OK.
Trebuie sa verific daca este ceva ulei pe jos. Se poate ca in cazul pierderii uleiului sa moara asa rapid (1 secunda)? Ce altceva ar putea sa fie dat fiind si troznetul, discret, care s-a auzit? Am fost sa verific ce se intampla cu uleiul si am vazut ca dupa ce am pompat un pic cu pedala de ambreiaj pe la mijlocul scutului a inceput sa curga ulei de frana (atasez poze). Din cate am mai citit inteleg ca probabilitatea cea mai mare este sa fie dus rulmentul, asadar, din pacate, ma paste un schimb complet de set ambreiaj. Daca sunt norocos s-a spart furtun undeva inainte de rulment. Rog daca cineva are alta opinie sa-mi spuna. Daca are cineva idee, rog sa-mi spuna, cat ma costa o astel de reparatie pentru Laguna II 1,9dCi 120cp 88kw din 2004 (pe placuta ovala scrie BG0G S693275 SAN913 ECONP NV603 TICUI1 DECO04 TLROUN ACHK NRTN)? In certificat scrie F9Q-C6 si VF1BGRG. Scurgeri_lichid.jpg ( Size: 1.13mb ) Number of downloads: 879 Scurgeri_lichid_2.jpg ( Size: 1.02mb ) Number of downloads: 937 This post has been edited by LagunaD: 15 Sep 2013, 19:11 |
--------------------
RENAULT
Laguna 2
1,9 dCi Priviledge 88Kw/120cp dec 2004
|
|
nnightwolf |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.938 Joined: 7 January 09 ![]() |
La rezervorul de lichid pentru ambreiaj si frana, este un mustiuc in care intra furtunul de la ambreiaj. e posibil acel teu, mustiuc, de plastic ce este turnat pe rezervoras sa se fi rupt. Poti proba miscand de furtunul acela care e infipt in el
|
--------------------
Renault
Laguna/Megane/Velsatis/Kangoo/Clio
- BC-01-AAA
2000-2010 Piese Second Renault (toata gama)
|
|
Lampard |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.401 Joined: 7 April 13 From: ARAD ![]() |
si eu am avut aceiasi problema si am avut noroc ca era rupt furtunul care iasa din ambreiaj,am observat cand apasam si ridicam pedala repede cu mana ca se auzea ca si cand ai da cu spray chiar sub vasul de expansiune,poti verifica pune lichid si da pedale,daca asta e problema se schimba usor cu rabdare ca trebuie sa demontezi tot ce e pe partea dreapta baterie,cutia bateriei,carcasa filtru aer cam tot dar e simplu,furtunul iasa usor nu are decat o siguranta din metal,nu am gasit furtun nou am gasit la dezmembrari dar numai de Anglia care e mai lung,l-am masurat si am taiat conducta si am alamit capul de la conducta mea pe cea de Anglia ca doar asa se potriveste,am montat tot ,am complectat cu lichid de frana,am aerisit ambreiajul si merge fara probleme
|
--------------------
renault
laguna
- AR 69 ***
2003 expression,1.9dci,107cp
|
|
LagunaD |
![]()
|
Multumesc pentru raspunsuri.
Am mai fost pe la masina si am vazut ca exista deasupra imbinarii motor/cutie de viteze destul de mult lichid. Ba chiar furtunele din zona par cu lichid pe ele (zona inferioara - dinspre imbinarea motor/cutie). Lichidul pare a fi de frana. Mai este un furtun care parca iese din zona de cuplaj dintre cutia de viteze si motor si care se termina cu un cilindru de plastic (nu mi-am dat seama ce este) si care la baza are destul lichid (in poza). Ma gandesc ca s-ar putea sa fie cum spune Lampard doar un furtun spart. Atasez si niste poze. @Lampard - seamana cu ce era in situatia ta? @nnightwolf - am incercat sa gasesc mustiucul dar nu am reusit. Oricum am umblat cu grija ca sa nu stric altceva. Cred ca sansele sunt mici fiindca nu s-a umblat prin zona (sau prin motor recent). Eu zic ca probabilitatea e mica sa fie o problema la rezervorul de lichid de frana. This post has been edited by LagunaD: 16 Sep 2013, 18:45 Attached thumbnail(s) Zona_cu_lichid_si_furtune_2.jpg ( Size: 250.1k ) Number of downloads: 935 Furtun_cu_lichid_2.jpg ( Size: 314.75k ) Number of downloads: 934 |
--------------------
RENAULT
Laguna 2
|
|
Lampard |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.401 Joined: 7 April 13 From: ARAD ![]() |
in poza 2 se vede conducta cu eticheta verde la mine aia a fost rupta la celalalt capat,nu ai incercat sa pui lichid si sa pui pe cineva sa apese si sa ridice pedala si tu sa urmaresti pe unde curge?
|
--------------------
renault
laguna
- AR 69 ***
2003 expression,1.9dci,107cp
|
|
LagunaD |
![]()
|
Am scapat ieftin, deocamdata, am constat ca era rupt futunul de ambreiaj. Stropea exact unde era lichid in poza (pe capacul cutiei de viteze).
Pentru a-l scoate au trebuit demontate: bateria, filtru de aer, sigurantele, rezervorul de antigel (oricum aveti detalii mult mai bune intr-un post anterior). Furtunul nu il gasiti la aftermarket (nu l-am gasit eu). L-am comandat la reprezentanta (nu il aveau pe stoc) si il aduc in 3-5 zile daca exista la depozitul Renault din Pitesti si 14 zile daca nu. Costa 283 lei. ATENTIE! - La aftermarket il aduc pe comanda. Din cate mi-am dat seama fac aceiasi comanda la reprezentanta si isi mai adauga niste banuti pentru ei. Il mai gasiti la dezmembrarii cu 200 lei. Codul furtunului (pentru masina mea F9Q-C6) este 8200176511 si este scris pe eticheta verde mentionata de Lampard (se vede in poza). Furtunul este compus din 2 cuple conice care sunt prinse cu o siguranta in pompa ambreiaj si cilindrul ... asezat pe cutia de viteze (nu i-am retinut numele insa este la rulmentul de presiune), doua conducte metalice ce pleaca din conuri si intre ele un furtun cu insertie metalica sertizat pe conducte (care s-a spart). O sa pun o poza daca apuc sa o fac. Multumesc pentru raspunsuri dar si pentru informatiile din celelalte post-uri care mi-au fost de folos si la identificarea problemei dar si la demontare. This post has been edited by LagunaD: 18 Sep 2013, 12:13 |
--------------------
RENAULT
Laguna 2
|
|
burghy_007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 10 March 13 ![]() |
Salutare.... am o mica problema. De cand am cumparat masina se aude un zgomot ciudat de la motor. Cand calc ambreajul nu se mai aude. Am incercat sa ridic foarte incet piciorul de pe ambreaj si dupa vro 1-2 minute iar se aude acel sunet. Oare de la ce o fi?
|
--------------------
Renault
Laguna
- P 0694BB
2002 1.8 16v
|
|
merralvinci |
![]()
|
QUOTE(burghy_007 @ 13 Nov 2013, 17:15) Salutare.... am o mica problema. De cand am cumparat masina se aude un zgomot ciudat de la motor. Cand calc ambreajul nu se mai aude. Am incercat sa ridic foarte incet piciorul de pe ambreaj si dupa vro 1-2 minute iar se aude acel sunet. Oare de la ce o fi? teoretic este volanta(daca ai volanta cu masa dubla) poate fi si trenul fix din cutie(mai putin probabil)verifica daca ai ulei in cutie daca ai volanta cu masa dubla,atunci asteapta sa te lase.sa-ti faci probleme in momentul in care zgomotul va fi puternic si vor incepe sa sa simta si trepidatii la motor(ca si cum ar merge motorul in 3) mie imi chitaie la rece rulmentul de presiune de anul trecut si inca nu a picat ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2.0t GT
2009
|
|
preda53 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 27 November 13 ![]() |
Bună
Am citit multe pagini din această categorie "Laguna 2 Ambreiaj" și am și eu probleme cu ambreiajul ca mulți dintre voi. Când plec dimineața este totul OK, după 4-5 km îmcep problemele, nu mai am ambreiaj, nu mai pot schimba vitezele, așa că trag pe dreapta frumușel, ridic capota, decuplez furtunul de la cutia de viteze, apoi îl scot curge puțin lichid, îl pun la loc și totul este OK după care toată ziua nu mai am probleme. Mâine o iau de la capăt. PS: Am întrebat mulți mecanici, am citit mult pe forumuri și pe aici și pe la alții, nu se strică piesele doar fosrte rar, ele se strică în mintea unor mecanici care nu prea au de lucru. Pompa de ambreiaj are două garnituri care se chimbă foarte ușor după ce te chinui puțin dacă nu te inițiază nimeni, și care costă doar 13 lei |
--------------------
Renault
Laguna 2
2001
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
Am schimbat si eu in weekend ambreiajul (placa + disc + rulment).La mine incepuse sa patineze destul de tare cu toate ca masina are 140.000km.
Ambreiajul cumparat a fost LUK si vreau sa spun ca tot ce era pe masina (original) era tot LUK.Am avut inspiratia de a cumpara piese identice cu cele de pe masina.Am verificat si ambele simeringuri si erau intacte astfel incat nu am mai umblat la ele.Am verificat si volanta si nu are joc de nici un fel, ba mai mult nici nu se misca prea tare (cateva grade stanga-dreapta) exact ca un video pe youtube.Operatiunea a durat 1 zi in service Renault si a costat 400 ron.Ambreiajul a fost cumparat de pe mister-auto(ii recomand) si a costat 10 mil cu tot cu rulment de presiune. Avand in vedere ca nu am mai schimbat simeringurile, daca are cineva nevoie le pot vinde (sunt noi) |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
floryn85 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 12 June 08 ![]() |
Problema la masina mea:am 260000 km,dupa un drum mai lung in afara am observat ca in treptele a 4-a,5 si 6 de viteza dupa 2000 rpm imi patineaza discul,mai exact se tureaza in gol cand accelerez si abia ating 100 km/ora.nu am schimbat kitul de ambreiaj niciodata,in celelalte trepte se comporta normal.plus ca imi si trepideaza bordul in a 3-a si a 4-a cand accelerez.mi s.a spus ca trebuie sa ma pregatesc de un ambreiaj nou.insa e vb si de volanta?
|
--------------------
renault
laguna 2
2003 expresion
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
La intrebarea asta nu se poate raspunde exact fara demontare si vizualizare stare volanta.
@+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
florin_iovan2000 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 9 November 12 ![]() |
Placa,disc si rulment de presiune aprox 1000 lei
|
--------------------
renault
laguna 2,ph2,
2006, 1.6 16V+LPG
|
|
merralvinci |
![]()
|
QUOTE(florin_iovan2000 @ 6 Apr 2014, 22:18) si eu am platit tot 1000 lei pt. placa,disc si rulment(valeo,franta)am mai platit 400 manopera si au uitat desteptii aia sa-mi puna dop la furtunul de presiune si(cred)ca mi-au pierdut tot lichidul.mai grav este ca la 3 zile trebuie sa aerisesc ambreiajul deoarece imi agata cand schimb vitezele. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0t GT
2009
|
|
nik2003 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 23 July 09 From: Galati ![]() |
Pentu Florin 85
Am avut aceasi problema, dupa multe verificari, la service au spus ca placa de presiune este decalita. Nu a fost cum au spus ei. Am aerisit si curatat instalatia de ammbreiaj, unde am gasit foarte multa mizerie, acum totul este ok. Cu problema mea(patinarea ambreiajului) am mers cam 8 luni, dupa operatia de aerisire si curatare merg si acum, totul e ok (operatie facuta acum 1 an si 9 luni). Incearca sa curati si sa aerisesti instalatia nu costa prea mult. |
--------------------
Renault
Laguna 2
- GL 07 XYZ
2003/1.9 dci
|
|
floryn85 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 12 June 08 ![]() |
Ms nik2003,la mine e discul dus,am schimbat tot chitul plus rulmentul si volanta care avea joc mare si era dusa.chitul de ambreiaj m-a ajuns 790 lei marca "westlake"(englezesc) iar volanta am gasit la s.h. de la cineva de pe forum,in stare buna,de la o masina lovita,cu 130000km.merge perfect acum.
|
--------------------
renault
laguna 2
2003 expresion
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
QUOTE am schimbat tot chitul plus rulmentul Nu e kit ? |
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
Mie imi este greu sa cred ca nu iti mai patineaza ambreiajul dupa o aerisire instalatie.Nu prea vad cum ar putea rezolva treaba asta o simpla aerisire.
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
florin.florind |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 18 February 13 ![]() |
Si mie imi patineaza ambreiajul atunci cand se incalzeste motorul, dar nu cred ca aerisirea ar rezolva problema.
|
--------------------
Renault
Laguna II, 1.9 dci, 120 cp,
2003
|
|
florin_iovan2000 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 9 November 12 ![]() |
Discul patineaza din cauza uzurii.
|
--------------------
renault
laguna 2,ph2,
2006, 1.6 16V+LPG
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Discul patineaza din mai multe motive:
-uzura disc -uzura placa - decalire -ulei pe disc (de la simeringuri) -ulei pe disc de la rulment (cum am patit eu) |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Poate patina si daca e prajit ocazional. Si ii trece dupa o vreme, dupa ce se duce stratul de arsura.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 18:55 |