S-a batut palma pentru Daewoo Automobile, Oare ce urmează?
![]() ![]() ![]() |
S-a batut palma pentru Daewoo Automobile, Oare ce urmează?
adostar |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 419 Joined: 12 October 04 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
gaz
cazan
- gaz/porc
1980
|
|||
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Daca as fi avut 10 000 euro, as fi luat Nubira II, macar asa din mandrie ca se produce in orasul meu.
Orice s-ar zice, masinile Daewoo inca isi merita banii! Chiar asa, raportat la anul aparitiei lor, nici mie nu mi se pare o mare diferenta intre Cielo si Logan. Un extraterestru daca le-ar privi pe amandoua ar zice ca nu prea a evoluat tehnica auto in 10 ani! ![]() This post has been edited by prody: 31 Aug 2006, 19:44 |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Si io zic ca Cielo este mult peste Logan...in afara de consum, este superior Loganului la orice capitol.
Am in familie un Cielo din 99...n-a avut nici o problema majora, pe sub ea toate piesele sunt originale. Masina are 110.000 km si inca merge bine...chiar foarte bine. |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Si de unde pot sa cumpar si eu un cielo din asta ca al tau nou?!?
QUOTE(SerbanS @ 31 Aug 2006, 19:33) Si eu sper la fel, de fapt sunt foarte multi care spera chestia asta. Mie sincer cel mai rau imi pare insa de ARO - sper pana la urma sa reusim sa facem ceva si cu aceasta marca romaneasca care a fost foarte apreciata si care ar fi pacat sa dispara. ARO nu reprezinta altceva decat o icoana reprezentativa a coruptiei si furtului din Romania. Sanse pentru fabrica(ce a mai ramas din ea) = 0 (zero) This post has been edited by ssilviu: 31 Aug 2006, 20:01 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
QUOTE(pastrama_stelistu @ 31 Aug 2006, 20:47) Si io zic ca Cielo este mult peste Logan...in afara de consum, este superior Loganului la orice capitol. Am in familie un Cielo din 99...n-a avut nici o problema majora, pe sub ea toate piesele sunt originale. Masina are 110.000 km si inca merge bine...chiar foarte bine. Ei nici chiar asa, Cielo mult peste Logan ![]() |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
adostar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 419 Joined: 12 October 04 From: Galati ![]() |
Poate cumpara Becali uzinele
![]() ![]() |
--------------------
gaz
cazan
- gaz/porc
1980
|
|
TheSaiLor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 6 April 04 From: Constanta ![]() |
<<Si io zic ca Cielo este mult peste Logan...in afara de consum, este superior Loganului la orice capitol.
Am in familie un Cielo din 99...n-a avut nici o problema majora, pe sub ea toate piesele sunt originale. Masina are 110.000 km si inca merge bine...chiar foarte bine. >> Da nu vad sa scrie la tine in profil nimic despre Logan. Deci nu ai cu ce compara. Parerea ta este pur speculatuie, parerea mea. Si eu am auzit ca Mertanul lu vecinu sta mai mult prin service, deci audiul meu e de 100 de ori mai bun ca nu a calcat deloc pe acolo (dar asta doar daca ma iau dupa gurile rele). This post has been edited by TheSaiLor: 31 Aug 2006, 20:43 |
--------------------
Audi A4 1.9 TDI
Clio 1.5 dCi
- CT - 0123
|
|
ICET |
![]()
|
![]() O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine?? Group: Members Posts: 750 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AlezzDWC @ 31 Aug 2006, 14:34) Sunt optionale dragul meu,la fel ca la dacie,nu trebuie decat sa te duci la dealer si sa ceri...Vreau Cielo Standard dar cu Airbag (sofer sau dual) si ABS si se rezolva. Tare curios as fi sa vad si eu un astfel de cielo,poate adus de afara,ca la noi nu prea am auzit asa ceva............ca sa nu mai zic ca de 10 ani de cand se fabrica nu s-a facut nici o imbunatatire,ba din contra,calitatea materialelor e din ce in ce mai jalnica. |
--------------------
FIAT
Grande Punto
- B 07 CHE
2006 StarGuide Sg-43-ds
Marbella M-5010 defect Membru Frigotehnist.STELIST pe viata. |
|
SerbanS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 449 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 31 Aug 2006, 19:57) Si de unde pot sa cumpar si eu un cielo din asta ca al tau nou?!? ARO nu reprezinta altceva decat o icoana reprezentativa a coruptiei si furtului din Romania. Sanse pentru fabrica(ce a mai ramas din ea) = 0 (zero) Mare pacat - avand in vedere renumele pe care il avea marca asta si care la momentul '90 era peste Dacia. Ei eu unul inca mai sper la o minune |
--------------------
Renault Symbol
1.5 dci 80 cp Dynamique + clima
2006 A studia și a nu gândi este o risipă. A gândi și a nu studia este periculos.
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(ICET @ 1 Sep 2006, 00:39) Tare curios as fi sa vad si eu un astfel de cielo,poate adus de afara,ca la noi nu prea am auzit asa ceva............ca sa nu mai zic ca de 10 ani de cand se fabrica nu s-a facut nici o imbunatatire,ba din contra,calitatea materialelor e din ce in ce mai jalnica. Trebuie totusi sa nu uitam ca si pretul a scazut foarte mult din 95 incoace. In 98 un Cielo full era 11.000$ . Paritatea atunci era cam 1$ la 1euro. Deci 11.000 euro fara GPL . Acum un Cielo Exe plus care are mai multe dotari decat ceea ce avea GLE-ul inainte este 9049 euro. Deci scadere de pret destul de mare. Pe de alta parte e adevarat ca (virgula) calitatea a scazut un pic de-a lungul timpului. Jalnica e prea mult spus totusi , oricum plasticele si la ora actuala sunt mai bune calitativ si mai inchegate decat la "mandria" nationala. |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
- PH-72-BVR PH-77-MMR
2007/2008 body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
fara suparare insa plasticele din cielo nu mi se par peste logan, mai inchegate.. nu stiu insa cand intrii intr-un interior de cielo (chiar si nou) ai asa un sentiment de masina a anilor '80.
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(body @ 1 Sep 2006, 09:51) Pe de alta parte e adevarat ca (virgula) calitatea a scazut un pic de-a lungul timpului. Un pic?!?!?! Sa pui un cielo 99 cu unul 06 sa vezi acolo diferenta.... |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Mai, dragilor!
Cred ca sunt in asentimentul celor mai multi, ne dorim sa avem de unde alege masini cat mai ieftine, ca de masini scumpe nu ducem lipsa, vorba lui @klaus:"show-room-urile de la Fiat, Ford, VW-Seat-Skoda, Chevrolet, Peugeot-Citroen, Opel, Toyota, Hyundai-Kia etc", sunt pline si ne asteapta cu bratele deschise si cu fete frumoase ![]() Deci la Craiova cine o veni sa vina odata, si sa fie o supraproductie, o supraoferta, sa ne bage in cutiile de scrisori tot felul de oferte, sa nu mai fie cozi la dealer (cum a fost cu programul REMAT la Dacia - coada de la 2 noaptea), sa se faca discounturi, sa ne tocmim cu ei ca in piata la pepeni. Peste 3-5 ani, mie indiferent ce marca o sa iau, dar sa fie ieftina, ca venit pt. masina de 50.000E sunt sigur ca nu o sa am. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
- B14xxx
TCe 90
|
|
AlezzDWC |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 19 April 05 From: Bucuresti,o zona rau famata. ![]() |
|
--------------------
Daewoo
Cielo E-TEC 2
- B-81-RGE
|
|
aphophis |
![]()
|
am fost azi cu un taxi cielo. si mi s-a confirmat inca odata ca interiorul cielo-ului NU este peste cel al loganului. Poate bancheta din spate e putin mai profilata, insa in rest..
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Nu o fi ca design, dar ca si calitate DA !
|
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu traiesc cu o vaga impresie ca multi care vorbesc de bine Cielo zic de Cielo de acum cativa ani, alea de erau mai bine de 10.000 euro bucata.
Astea din ultimul timp au niste jene cu calitatea si reducerile de costuri. Insa discutiile cielo/Logan sunt sterile si nu duc la nimic, in special ca eu nu am vazut aici o singura discutie pe niste lucruri clare (de exemplu, "cielo are apratori de noroi la discurile pe fata, nu ar trebui si la logan?"), numai abureli logoreice, nimic care sa duca la un rezultat pozitiv pentru cei care au participat la discutii Oricum Cielo este o masina moarta (sau va muri in cel mult 6 luni-1 an), nu se va mai produce. Deplangerea ei de coruri intregi de bacante, fie ele si voci singulare, in mod repetat, nu va rezolva nimic si nici nu va aduce mortul inapoi de la groapa. Si nici nu aduce ceva informatie UTILA posesorilor de dacia (care totusi discuta aici pe un forum dedicat masinilor dacia...). Plus ca discutiile astea interminabile cu "vai ce masina bengoasa am ca e cielo si ce panarama de masina e loganul", nu sunt nici on topic, si nici nu vor ajuta farica de la Craiova sa faca in continuare Cielo, daca se poate pana in mileniu 4, ca doar e o masina de masina, vorba aia... Plus ca discutiile Cielo versus Logan sunt cam off-topic. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Nu am avut niciodata Cielo desi imi doream f tare prin 95-96. Oricum m-am plimbat in destul de multe masini de genul asta ca pasager... majoritatea din seria veche GLE-AC. Designul bordului mi s-a parut cam invechit dar ergonomia si calitatea plasticelor mi se pare superioara Loganului. Ce sa mai, Daewoo e o companie falimentara si trebuia de mult sa aduca modele noi. Cei de la Craiova fiind singuri pe lume au continuat sa faca ce stiau mai bine (Cielo-Nubira-Matiz).
Nu am cunostinte despre faptul ca odata cu aparitia Executivului ar fi scazut calitatea masinilor, dar stiu decat ca Daewoo-urile vechi au fost lucrate cu atentie... "Built to last", in detrimentul Renault/Dacia actuale care construiesc masini programate sa li se strice anumite componente dupa un timp. Am o cunostinta care a cumparat un Cielo in 1995 si l-a vandut in 2003 cu 400.000+ km la bord, si masina inca se tinea binisor. Iarasi mai cunosc oameni care au cu Cielo-urile lor peste 200k km si nu au de gand sa isi vanda masina curand. Logan nu mi se pare deloc o masina actuala, eu zic ca are tehnologie veche de 10ani cel putin (mai putin dci-ul). Daca e sa ne uitam la Cielo, pai acesta este facut dupa Opel Kadett... masina anilor 80 ( iar Espero era pe platforma Opel Ascona, la fel de veche). Deci la capitolul acesta Loganul ar fi mai bun. Asa cum la un moment dat la Daewoo au aparut "noutatile" Nubira, Matiz (care inlocuiau Espero, Tico)... trebuia sa se mai intample o innoire de genul asta pt ca sa prospere Daewoo dar nu a fost sa fie, asa ca Daewoo a fost condamnata incet dar sigur la moarte... vanzarile de Matiz tinand in viata artificial fabrica de la Craiova. Mie mi-a placut Cielo, ca design, ca tot, dar daca as fi nevoit sa aleg intre Logan si Cielo acum trebuie sa aleg Logan datorita ABS-ului si airbag-urilor... Oricum voi fi mereu de parere ca Cielo a fost o masina eleganta, gandita de oameni cu cap... pe cand Logan este o masina ieftina vanduta scump, cu design butucanos, acum cumparata de oameni care ii fac o imagine negativa. |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
adostar |
![]()
|
Daewoo Automobile a revenit, ieri, in proprietatea statului, care va incerca sa vanda uzina in luna decembrie. Pana atunci nu se mai fabrica decat Matiz. Reprezentantii Daewoo considera ca cea mai convenabila varianta din punct de vedere tehnologic pentru uzina craioveana o reprezinta General Motors, pentru ca ar necesita mai putine modificari la liniile de asamblare.
|
--------------------
gaz
cazan
- gaz/porc
1980
|
|
aphophis |
![]()
|
daca e adevarat , se pune cruce unor modele care deja si-au trait traiul, si-au mancat malaiul
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Eu nu inteleg , de ce a mai cumparat statul Daewoo daca vrea sa il vanda? Si din cate am auzit la tv vrea sa il vanda mai scump?
Nu cred ca o firma privata a coreenilor nu stia sa vanda mai bine decat o firma de stat de la noi. Eventual daca chiar trebuia sa intervina si statul , putea sa garanteze niste avantaje investitorilor sau asa ceva, nu sa cumpere el pe banii nostri. This post has been edited by testike: 3 Sep 2006, 12:37 |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
paul_s |
![]()
|
. Group: Members Posts: 305 Joined: 2 July 04 From: . ![]() |
pai tocmai ca asta e, coreeni ar fi vandut da nu iinteresa daca o sa se ma ifabrice ceva , nui interesa ce o sa se intample paici ,fie si daca o sa ma iexiste o fabrica , pe ei ii interesa $ , statul a cumparat , si cand privatizeaza e posibil sa acorde facilitati dar pune conditii, mentieti cel putin x angazati , produceti , n uinchideti fabrica si vindeti matritele
![]() |
--------------------
.
.
- .
.
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(aphophis @ 3 Sep 2006, 01:35) Pai ar trebui in vreo 2 ani sa punem cruce si la Logan, daca ne luam dupa nivelul tehnic. Mare diferenta intre Daewoo-uri la nivelul tehnologic nu e. Vechi sunt toate. Daewoo a stat intotdeauna mult mai bine la calitatea de fabricatie decat produsele Rombului, au avut masini mult mai bine lucrate si mai bine gandite decat Renault, de asta imi pare rau ca se inchide fabrica si nu se continua cu ceva nou. Daewoo s-a straduit sa fabrice masini ieftine si fiabile, fapt ce i-a adus falimentul. Sunt multe cazuri de Daewoo-uri cu sute de mii de kilometri in bord care merg impecabil, la care nu vezi lufturi prin plastice si alte tampenii. De la Renault nu am sa vad prea curand asa ceva, deoarece sunt gandite diferit, si anume sa se defecteze dupa un anumit interval de timp, pentru ca tu sa-ti schimbi masina. La daewoo nu-ti dadeau brosura in care sa-ti explice in vreo 20 de pagini cat de mult tine Renault la tine, client fiind, sau sa-ti explice ce bine e sa-i faci revizia la timp la ei, sa tii o carte de service (de parca nu se pot falsifica), explicandu-ti la pagina 12 ca este "Un argument excelent la revanzarea masinii dvs". Compari toate tampeniile astea cu masina in care te sui in care zdrangane plasticele, indicatorul de benzina merge nasol, ambreiajul decupleaza in hopuri si multe alte chestii la care dealerul iti explica cum ca e normal si te intrebi: Asta e idealul de masina buna, spre asta trebuie sa tindem? Asta e masina "impecabila" pe care o vei revinde altuia si ii vei arata cartea de service cum ca ii vinzi masina buna? La daewoo iti vindeau masina, iti asigurau garantia si atat, nu statea nimeni sa te imbarlige cu manuale frumos colorate. Si totusi vindeau masini muult mai bune. |
--------------------
.
.
.
|
|
aphophis |
![]()
|
lol de parca manualul face masina si in plus nu stiu cat conteaza ca are cateva lucruri de bun simt. Cam faci apologia daewoo-ului fara sa merite, cum poti sa spui ca nivelul tehnic e acelasi? logan e o masina a mijlocului anilor 90 pe cand cielo e o masina a anilor 80. de aia si-a trait traiul si-a mancat malaiul (cielo cel putin)
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
ssilviu |
![]()
|
QUOTE(Laurentziu83 @ 3 Sep 2006, 18:29) De la Renault nu am sa vad prea curand asa ceva, deoarece sunt gandite diferit, si anume sa se defecteze dupa un anumit interval de timp, pentru ca tu sa-ti schimbi masina. Buna dimineata Laurentziu83, Sunteti in anul 2006 iar economia din ziua de azi se mai numeste si de consum. Nimeni nu mai face astazi masini care sa tina o viata. Nici o masina actuala nu atinge performantele de fiabilitate a vechilor Cobra. Pentru ca si-au dat seama toti producatorii ca daca vor face modele ce vor tine 30 de ani in scurt timp vor da faliment. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Si asta e un argument sa mi-o vinda proasta din fabrica?
Chiar esti de acord cu tampenia asta, te-ai impacat cu situatia? Eu mie nu mi se pare normal ca sa cumpar o masina mai scumpa din toate punctele de vedere si mai proasta. Da, suntem in 2006, da, cumpar o masina pe care o tin 3-4-5 ani, da cat o tin sa fie buna, nu sa am probleme de cand o cumpar. Mie asa mi se pare normal, sau cer prea mult? Maine-poimaine o sa cumpar masina de unica folosinta la care ii cade o roata dupa ce ies de la dealer? @maximus: da, nivelul tehnic este cam acelasi, motoarele cel putin au cam aceeasi vechime, in vest motorul 1.4 8V Renault e demult depasit. Diferente poate or fi, dar eu nu prea le vad. Plasticele din bord sunt la fel de ordinare si la una, si la alta. Nu iau in calcul Nubira, aia este muuult peste Lgoan. This post has been edited by Laurentziu83: 3 Sep 2006, 23:59 |
--------------------
.
.
.
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 3 Sep 2006, 16:29) Daewoo a stat intotdeauna mult mai bine la calitatea de fabricatie decat produsele Rombului, au avut masini mult mai bine lucrate si mai bine gandite decat Renault, de asta imi pare rau ca se inchide fabrica si nu se continua cu ceva nou. Atunci de ce ai schimbat un daewoo pe un reno? |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
De nevoie ! Am fost fortat sa fac asta.
Pana sa o am nu aveam niciodata in vizor Renault, nu ma interesau de nici o culoare. Dovada si faptul ca acum o analizez obiectiv fara sa fiu umbrit de ideea ca, vai doamne e masina mea. This post has been edited by Laurentziu83: 4 Sep 2006, 11:47 |
--------------------
.
.
.
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
De ce nu ti-ai luat un Cielo d-ala logeviv in lucul renoului?
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(Sony @ 4 Sep 2006, 12:47) Multi veseli sustin aici ca Logan este SUB Cielo, masina din 1985 (ca si conceptie), dar acuma si saracul Clio a ajuns sub Cielo ???? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Propun ca mult "iubitul" nostru Logan sa cedere statutul de ZKR la Cielo. Asa mi se pare normal. Este inadmisibil ca o masina asa inferioara ca si Loganu sa aiba asemenea status. Cielo rules.....adica....ruled...adica...candva...acum 10 ani. This post has been edited by driverx: 4 Sep 2006, 12:49 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 14:24 |