S-a batut palma pentru Daewoo Automobile, Oare ce urmează?
![]() ![]() ![]() |
S-a batut palma pentru Daewoo Automobile, Oare ce urmează?
Kramer |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
paul_s |
![]()
|
. Group: Members Posts: 305 Joined: 2 July 04 From: . ![]() |
nu stiu cum e cu aia cu euro 3 dar taxa noua care se baga , de mediu sau ceva de genu , la prima inmatriculare sigur n-a bagat-o reno ca si ei sa plang ca aia se aplica si la masinile noi si o sa ii afecteze si pe ei creste pretu loganului
|
--------------------
.
.
- .
.
|
|
BOG |
![]()
|
![]() Riders on the Storm Group: Moderatori Posts: 1.364 Joined: 16 August 05 From: Bucuresti/Botosani ![]() |
cu toate ca e off.....ete ce zic baietii astia
Comisia Europeana interzice limitarea importurilor de masini second-hand |
--------------------
Reno
M 2.1/CD
- B xx BOG
2005/1.6 16 V Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Vrajeala, as zice eu. Masurile sunt luate in legea romaneasca pentru TOATE autoturismele - inclusiv cele noi, produse local. Legea romaneasca nu este discriminatorie, asa ca UE nu are ce face.
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
- B.00.XXX
2008 It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ba sunt discriminatorii din moment ce doar masinile de import se incadreaza la taxa aia pentru prima inmatriculare.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai nu e asa... din cate stiu eu, TOATE masinile se incadreaza. Tocmai asta era ideea, faceau astia spume ca se platesc 200siceva de euro la un Logan (EURO3) si doar fo' 300 la un mercedes mai ieftin (euro4!)
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
- B.00.XXX
2008 It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
La cum e formulata aparent nu e discriminatorie insa efectul este.
Legea e discriminatorie doar din perspectiva in care taxa exista doar la prima inmatriculare. Din punctul asta de vedere un SH din tara va fi mai ieftin decat un SH din afara. O masina noua din tara va fi taxata iar una SH tot din tara nu. Taxa ar trebui putin regandita ca sa taxeze orice inmatriculare dar in asa fel incat sa nu impiedice nici liberul schimb dar sa motiveze lumea sa-si ia masini cu norme mai bune de poluare si/sau mai noi. This post has been edited by DigitalScribe: 9 Jul 2006, 13:14 |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
- n/a
D-Max 2022
|
|
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
Se pare că încă se "lucrează" la finalizarea problemei
http://www.sfin.ro/articol_3491/coreenii_r...oo_craiova.html Cred că am putea face și o statistică cu noul proprietar ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
- HD-XX-XXX
Laureate plus România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Statul roman a redevenit unicul proprietar al Daewoo Craiova Oficialii romani si reprezentantii companiei sud-coreene Daewoo au semnat, miercuri 30 august, contractul de transfer de actiuni si tranzactie asupra creantelor intre Daewoo Motor Coreea si Daewoo Automobile Romania, prin care statul redevine unicul proprietar al uzinei de la Craiova. Cele 51% din actiunile detinute de compania coreeana au fost rascumparate pentru suma de 60 de milioane dolari. Codrut Seres, ministrul economiei si Comertului a anuntat ca finalizarea tranzactiei este estimata pentru perioada 15 - 20 octombrie 2006, iar procedura de privatizare a uzinei cu un investitor strategic va incepe in termen de doua luni de la finalizarea acesteia. Conform unui comunicat de presa al ministerului economiei, din totalul tranzactiei, pachetul de actiuni are valoarea de 50 de milioane de dolari, iar 10 milioane de dolari reprezinta datoriile uzinei din Craiova catre firme din grupul Daewoo. „Finalizarea tranzactiei este estimata pentru perioada 15 - 20 octombrie 2006, iar procedura de privatizare a uzinei cu un investitor strategic va incepe in termen de doua luni de la finalizarea acesteia”, a declarat ministrul Seres. Oficialul MEC a mentionat ca „in prezent, Daewoo Automobile Romania S.A. Craiova lucreaza, are contracte si licente de fabricatie si intentioneaza sa lanseze un nou model de automobile in urmatorii doi ani, pentru a se mentine pe piata”. Vicepresedintele Daewoo Automobile Romania, Ion Ion, a declarat ca uzina va incepe sa faca angajari in perioada urmatoare, mentionand ca cifra de afaceri pentru primele sase luni ale acestui an este de aproximativ 260 de milioane de dolari. Contractul a fost semnat de You Sik Kim, presedinte si lichidator al Daewoo Motor Co. Ltd, si de Ion Ion, vicepresedintele Daewoo Automobile Romania, in prezenta ministrului Economiei si Comenrtului, Ioan Codrut Seres. HotNews.ro, A.V., 30 aug 2006 http://www.hotnews.ro/articol_55051-Statul...woo-Craiova.htm |
--------------------
*
*
* Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai si ce masini fabrica?Tot Daewoo?
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
pai atat timp cat are licenta de fabricare, de ce sa nu fabrice?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai Statul Roman nu cred ca va fabrica nimic, asteptam sa vedem cine se va inscrie la licitatie, daca va fi una si cine o va castiga.
Doritori s-au arata cativa. Ramane sa vedem cine va ramane interesat pana la capat. |
--------------------
*
*
* Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
|
|
klaus |
![]()
|
Ceva interes au aratat pana acum:
- General Motors - Ford - Renault-Nissan - Chery Automobile (China) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
JediKnight |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 13 July 06 From: Iasi ![]() |
La cum sunt chinezii ...... parca vad ca fabrica ajunge la ei.
Cine pielea mea sunt "Chery Automobile (China)"? Chinezii sunt obisnuiti cu spaga, cu negocierile si la modul cum intra ei in piata romaneasca si mai ales in cea europeana, nu m-ar mira sa preia ei fabrica. Orcum pana sa fie preluata fabrica de coreenii de la Daewoo, eu habar nu aveam de aceasta firma. Asa si acum. Doar o parere...... |
--------------------
Renault
Laguna
2006 Renault Laguna 2006 Confort Dynamique
1.9 dci 120cp cu cateva optiuni |
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
La ce se ofera in prezent pe piata romaneasca la sume de sub 10 000 euro, Matiz si Cielo sunt chiar o optiune buna, motor fiabil, caroserie buna, piese de schimb ieftine si raspandite si pe la dezmembrari , cam asta e tot ce face diferenta pentru un roman cu venit mediu care vrea sa ia o masina pentru cel putin 10 ani.
Iar la varianta mai " de lux", eu nu am auzit de vreo problema serioasa la Nubira II. Chiar nu vad de ce Daewoo nu ar mai produce aceleasi modele de masini in continuare. |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
In continuare se vor produce automobile Daewoo, pt cat timp nu se stie...
Au fost bune daewoo-urile, ieftine, fiabile, masini facute ca sa dureze, nu ca sa se strice la N km sa castige in continuare din piese de schimb Reno-nissan sau mai stiu io cine... Pacat ca nu au facut si motoare diesel. |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
adostar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 419 Joined: 12 October 04 From: Galati ![]() |
Ar fi bine sa se produca in continuare automobile daewoo pentru ca sunt masini foarte fiabile, intretinere usoara si piese de schimb ca pentru buzunarul romanului.
|
--------------------
gaz
cazan
- gaz/porc
1980
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.747 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Acu' probabil ca multi oameni care vroiau sa-si ia Logan o sa-si ia Cielo sau Matiz. Cu scumpirea pe care Dacia a facut-o si cu prelungirea licentei de fabricatie la fabrica din Craiova, vanzarile de masini (ex-)Daewoo o sa ia o gura mare de oxigen. Sa vedem ce-o mai rezerva viitorul...
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
si ajungem ca si clasica berlina sa se produca masini concepute acu 100 de ani? vedeti ca zice acolo de un nou model. Presimt ca vor face ca si in polonia, un cielo restilizat foarte usor
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.123 Joined: 17 January 06 ![]() |
![]() si cate firme de masini au cred ca sunt si gradinite care fac masinihttp://www.chinacarforums.com/chinese_car_manufacturers.html |
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.123 Joined: 17 January 06 ![]() |
nu stiu ce o fi de capul lor dar V5 asta nu arata rau deloc mie chiar imi place
|
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
vsebas |
![]()
|
![]() spawn Group: Members Posts: 297 Joined: 29 July 05 From: Timisoara ![]() |
Da, mai au si un model numit QQ care seamana teribil cu Matizul sau Matizul cu el ?
|
--------------------
Dacia
Duster 1.5 dci, / ex Logan 1.6 MPI 2005 Ambition
- TM
/ 2012, Laureate People are simply not predictable
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
e o clona, construita fara licenta din cate stiu eu.Masini contrafacute la o adica
![]() |
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
klaus |
![]()
|
A fost o disputa aprinsa cu clona aia cu GM, tocmai ca era fara licenta. Nu stiu cum or fi rezolvat, dar treaba a fost sigur litigioasa
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
spooky51 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 5 May 06 ![]() |
Oricum am da-o, nu cred ca putem compara Dacia Logan, care este masina, cu Daewoo Cielo care e oale si ulcele, sau cu Matizul, care este un supozitor.
Nu pot spune ca am vreo pasiune pentru ligheanul national, insa oricat de carcotas ar fi romanul nostru, degeaba, e masina barosana, merge binisor, nu poti compara cu Matizul care zici ca e rucsac sau cu Cielo care haleste de rupe benzina. |
--------------------
Spaceship
X20
- ANDROMEDA4614DD
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Cica se baga Ford-ul, e foarte interesat!Nu prea cred.
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Cel mai bine ar fi sa ajunga pa mana Ford-ului, sa vedeti concurenta atunci.
Daca cumpara Dacia, nu va fi bine, sa vedeti monopol. Cea mai mare parte dintre cumparatorii romani se uita la pret. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
- B14xxx
TCe 90
|
|
klaus |
![]()
|
Da, cum sa nu, monopol...
D-aia sunt atatea optiuni. Baieti, din 1700 (una mie sapte sute, poate sunt dificultati cu cifrele) primavara de la Adam Smith si David Ricardo stiinta economica zice alte chestii. Stiti voi, avantaje comparative si absolute... Adica pe romana: economia "multilateral dezvoltata" (poate o cunoasteti sintagma de pe vremea lu' nea Nicu') este o IDEE CRETINA SI IDIOATA si irealista. D-aia si globalizarea e atat de puternica. Fiecare se specializeaza pe domeniul care este cel mai avantajos pentru el (asta nu inseamna ca este si cel mai ieftin, teoriile sunt complexe, dar le stiti, ca doar toata lumea se pricepe la economie, nu?) Legfat de monopol, sa dau dracu' definitia monopolului, sa stie lume despre ce vorbeste: Monopolul este situație de piațã în care existã un singur ofertant al unui produs. Deci baieti, "un singur ofertant". Vi se pare voua ca numai dacia are show-room-uri? Ia ziceti-mi si mie, show-room-urile de la Fiat, Ford, VW-Seat-Skoda, Chevrolet, Peugeot-Citroen, Opel, Toyota, Hyundai-Kia etc le-ati vazut vreodata? Daca nu, mai mergeti si voi prin oras, sa vedeti ca nu numai dacii circula pe strazile patriei... Stiti care e caracteristica importanta a pietei de monopol? Ca la cresterea pretului nu scade cererea sau scade f. butin (are elasticitate f. redusa). Daca Dacia dubleaza preturile vi se pare ca lumea se va imbulzi sa cumpere in continuare Loganul la 16.000 Euro? Sau va cumpara altceva? E, daca va cumpara altceva, inseamna ca piata NU este de monopol. Mai simplu, pe intelesul romanilor de rand: Arctic este singurul producator din Romania de frigidere. Nu mi s-a parut ca lumea zicea, pe topicul cu frigidere: luati Arctic, ca alta optiune nu mai aveti. Toata lumea: Indesit, Ariston etc. Sa inteleg ca la Frigidere, desi e tot un singur producator nu este monopol, dar la masini, unde este un singur producator e monopol? Greu la deal... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
BOG |
![]()
|
![]() Riders on the Storm Group: Moderatori Posts: 1.364 Joined: 16 August 05 From: Bucuresti/Botosani ![]() |
Si ca sa se mai linisteasca lumea....cititi aici...pe site-ul oficial al companiei Ford declaratiile care vizeaza interesul sporit pentru fabrica de la Craiova....
|
--------------------
Reno
M 2.1/CD
- B xx BOG
2005/1.6 16 V Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
|
|
AlezzDWC |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 19 April 05 From: Bucuresti,o zona rau famata. ![]() |
Sa vina oricine numai francezi sa nu fie...m-am saturat de ei,am vazut de ce sunt in stare cu marea teapa nationala.
In toamna vor aparea imbunatariri : -paleta noua de culori -spoilere si grila vopsite integral in culoarea masinii -alta tapiterie si mici modificari la bord -alt model de jante de aliaj -buton la portbagaj Auziti la ei imbunatatiri la dacie...sa va fie rusineee. |
--------------------
Daewoo
Cielo E-TEC 2
- B-81-RGE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 16:46 |