Laguna 2.0dci in Romania
![]() ![]() ![]() |
Laguna 2.0dci in Romania
tiberiu.anghel |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 940 Joined: 23 November 06 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
radu63 |
![]()
|
![]() p.a.c.i.e.n.t. Group: Members Posts: 85 Joined: 20 March 07 From: Sibiu ![]() |
M-as lipsi, poate de Carminat, desi lucrul facut din fabrica nu se compara cu improvizatiile. De ani de zile folosesc navigatia pe PDA. Doar ca, dupa cate am vazut Laguna 2/2 are parbriz atermic care ridica probleme serioase de receptie GPS. Sau nu-i asa?
|
--------------------
Renault
Laguna 2
Initiale 2.0dcI Audi A4 1.9TDI 2002
Audi A4 1.9TDI 1997 Renault 21 2.0D 1987 |
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Nu doar Laguna are parbriz atermic. Nu am folosit vreun receiver GPS pe masina. O sa fac investitia luna viitoare ( sper ). Deasemenea, stiam ca un parbriz atermic ridica probleme doar in folosirea detectoarelor de radar, nicidecum a receiverelor GPS.
Poate ca ar fi o idee buna sa renunti la Carminat. Eu unul nu stiu de harta Romaniei scrisa pe DVD. Plus ca daca iti iei Carminat, nu o sa mai ai suport de pahar in consola centrala. ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
radu63 |
![]()
|
![]() p.a.c.i.e.n.t. Group: Members Posts: 85 Joined: 20 March 07 From: Sibiu ![]() |
Asa e, parca nu prea merita...
Totusi, ai sa citesti pe forumuri ca cei cu Renault intampina greutati la receptia GPS din cauza parbrizelor atermice, folosesc tot felul de antene exterioare, etc. Varianta fara Carminat dispune de instalatie sono Cabasse? (Chestia cu paharul a fost tare ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Sigur! Fie in varianta mono CD, fie in varianta cu magazie de 6 CD-uri.
|
--------------------
-
-
-
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu folosesc navi cu PDA si merge FARA PROBLEME prin parbrizul atermic. Poti sta linistit in ideea asta.
E mai misto Carminat, insa nu ai ce face cu el in Romania. As zice ca dai banii degeaba. In rest, eu ti-as recomanda 2.0dci Luxe, nu Initiale. E pe la 20 de mii si are lipsa Carminat, pragurile marcate Initiale Paris si scaunele cu memorie. Legat de senzatia de barca - e cu doua taisuri. Suspensia e moale, da, are balans la schimbari rapide, insa daca te obisnuiesti cu senzatia sa stii ca sta chiar foarte bine pe drum. In plus, la drumurile noastre, mergi fara sa te doara rinichii. Directia la Laguna nu mi se pare deloc imprecisa sau indirecta. E chiar foarte directa si precisa. Nu stiu daca sunt versiuni cu directie electromecaninca, la a mea si la diesel este hidraulica clasic. Alte probleme, dupa cum s-au mai spus - scartaieli prin bord la drumurile rele (a nu se confunda cu greierasii de pe Megane....). La cat a costat, masina e super. Eu sunt multumit. La drum lung pe afara e o placere, am facut fara sa simt 7000 de km in vara trecuta in vacanta prin Europa. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
radu63 |
![]()
|
Luxury de baza la 20.000 nu are scaune incalzite, xenon, CD changer, iar scaunele sunt din piele din'aia intoarsa nasoala care se scamoseaza si arata ca naiba. Daca pui pe ea ce lipseste fata la Initiale ajungi tot la vreo 22.000...
Nu stiu bordul cum arata la Luxury. Voi aveti idee? Dispare bagheta aia de lemn cam nashpa? Ce combinatii de culori sunt la Luxury? Esti sigur ca nu e nici o atenuare de semnal GPS? (ff important pt mine, de asta depinde daca arunc 2k pe un navi aproape inutil 11 luni pe an) |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
Frank SF |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 324 Joined: 9 August 04 From: Bucharest ![]() |
nici eu nu am nici un fel de problema cu receptia GPS in Laguna - folosesc un Mio A701 fara nici o problema
mai mult parbrizul atermic nu influenteaza negativ nici detectorul de radar bel RX65.... pielea aia intoarsa nu se scamoseaza deloc si nu e nasoala, e chiar mai bine decit piele "pe fata", nu intoarsa, pt ca nu transpiri pe ea. my 2 cents. nu stiu daca sistemul de navigatie carminat merge cu soft-urile care au harta detaliata a romaniei... ca daca merge doar cu soft-ul original renault care nu are harti de europa de est.... |
--------------------
BMW 325xi
Logan 1.6
1.6 Berlina 1310 "Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Sunt sigur ca nu atenueaza parbrizul semnalul GPS. Nu vad de ce ar face asta, avand in vedere ca parbrizul reflecta infrarosii, iar GPS merge in cu totul alte frecvente. Cu detectorul in schimb eu am probleme, insa o sa caut in Bell mai serios, daca FrankSF recomanda
![]() Pielea intoarsa nu e nasoala deloc si nici nu se scamoseaza, nu stiu unde ai vazut asta. E super ok, mai bine decat pielea de pe margini, care face riduri, se zgarie usor, etc. Nu stiam ca Luxury 2.0dci nu are xenon si scaune cu incalzire. In cazul asta merita Initiale, daca poti lua fara Navi. Nu merita insa sa dai banii pe Navi in Ro. Momentan. Nu ai nici harta, nici TMC. Si nu, nu va merge cu alte harti. |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
radu63 |
![]()
|
Nu-mi dau seama de ce o Laguna noua in Romania este mai ieftina cu 7-8.000 euro decat o Laguna cu aceleasi dotari in Germania.
Voi ce credeti? O fi vreo diferenta de materiale, sau ce? Hmm.. foarte curios.. |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
cri123 |
![]()
|
Diferenta provine din TAXE, si putin din profitul importatorului si al dealerilor. Plus, din garantie, care la noi e 2 ani, la ei e 4. Sa nu incepem iar teoria conspiratiei ca sunt alte masini; cine a vazut vreodata o line robotizata de productie stie ca robotii lucreaza la fel, iar piesele vin in cutii de unde se alimenteaza, si nu sta nimeni sa le aleaga special.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
|
radu63 |
![]()
|
Cum adica din taxe? Totusi diferenta e prea mare!
In alta ordine de idei un amic mi-a rezervat in Germania o Laguna Luxe Privilege noua (fara scaune electrice si magazie CD, scaune semi-piele, dar cu xenon si senzori presiune roti) care costa 21.500 Euro. Sa ma duc sa o iau? Garantia este, ca si la noi, 2 ani. Bordul e probabil ca la Luxury, adica asa: Ce sa fac? Ma duc? Attached thumbnail(s) b2a2_27.jpg ( Size: 10.92k ) Number of downloads: 161 |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
La banii aia o sa ti se mai adauge suma asta 530.145 euro (taxa de prima prostire)
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
cri123 |
![]()
|
Adica din taxe. Importatorul include in pretul de vanzare niste taxe destul de piperate. Ia vezi in Finlanda sau Norvegia cat e diferenta si ce taxe platesc aia acolo...
|
--------------------
Renault
Laguna 2
|
rmg |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 512 Joined: 5 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Da, da! De acolo diferenta de pret! Saracii dealeri romani, ce se mai chinuie sa tina pretul jos.
Care n-ati lucrat in productie, cu roboti nu stiti cum merge treaba. Nu-i ca in filme, cu robotii care merg perfect fara nici o greseala. e adevarat ca de cele mai multe ori, greseala de operare, omeneasca. Iar cand gresesti, ce crezi ca faci? Arunci 50-100 de masini la gunoi? Te apuci sa le repari? Sa fim seriosi.... This post has been edited by rmg: 24 Mar 2007, 23:12 |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
2002 Initiale Ex: Renault Laguna 2002, 1.9dci Dynamique
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu! |
|
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Orice piesa fie ea mecanica, electronica, din tabla sau din plastic, la serie mare are niste cote de toleranta(de exemplu A,B,C). Sa zicem ca C este rebut, iar B se incadreaza in toleranta admisa dar nu e la acelasi nivel calitativ cu A. Si atunci apar probleme cu rulmentii la 10.000 km, plastice care nu se imbina asa cum ar trebui, parbrize care crapa la o lovitura de piatra nu prea puternica...Ar mai fi comandarea de repere la diferiti furnizori(care lucreaza la preturi si calitati diferite). De aici apare diferenta de pret si de calitate la aceleasi masini fabricate la nivel calitatv diferit(Golful se fabrica in 2 locuri din Germania si in Slovacia. Pe care credeti ca le trimit in Europa de Est, ca sa penetreze piata printr-un pret mai mic?).Am auzit si eu varianta ca pe banda automatizata e imposibil de diferentiat masinile, dar eu cred ca tocmai robotii aia descopera tolerantele admise si neadmise si multitudinea de probleme care apar la masinile livrate in Ro nu fac decat sa confirme ceea ce banuim noi.
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
NU este nici un fel de adevar in afirmatiile de mai sus care fac referire la diferentele calitative intre mai multe vehicule care au fost fabricate pe aceeasi linie, in aceeasi fabrica, in aceeasi perioada.
Intr-adevar, masinile pe care le vand majoritatea importatorilor din Romania ( mai ales reno ) sunt mai ieftine decat echivalentul din majoritatea tarilor din vest. Sa stiti ca sunt diferente de pret intre aceeasi masina si intre U.K. si Italia sau Finlanda si Austria. Poate ca fabricantul trimite rebuturile si prin Italia sau Spania, unde sunt mai ieftine... Aceste diferente de pret apar din politica fabricantului fata de gradul de penetrare al marcii pe o anumita piata si fata de imaginea de marca de pe o anumita piata. La noi, Renault nu are o imagine de marca foarte buna, astfel incat preturile sunt ceva mai mici fata de o tara unde imaginea de marca este una buna. Pe cand Volkswagen sau Skoda au o imagine de marca foarte buna pe piata noastra, asa ca se profita pe partea preturilor practicate de fabricant. Deasemenea, importatorul Renault Romania are o politica de reducere a preturilor care se reflecta in lista redusa de optionale pentru o anumita masina, piese comune pentru mai multe nivele de echipare ( jantele disponibile pentru Laguna sunt la fel la toate versiunile ), perioada redusa de garantie, stocuri mari de masini s.a.m.d. Nu bag mana in foc ca este adevarat insa am inteles ca Renault Romania impune dealerilor un comision de maxim 6% din pretul masinii. Vizavi de povestile cu rebuturi si tolerante.... sa fim seriosi. Adica in unitatea aia de productie este o linie speciala de fabricatie pentru masini ale caror componente sunt numai rebuturi sau piese din partea unor furnizori de mana a 3-a. Subliniez ca cele spuse mai sus sunt valabile in cazul in care se face referire la o unitate de productie comuna si un interval de timp apropiat, asa ca invit toti posesorii de rebuturi de Laguna cumparate noi din tara sa isi manifeste of-urile legate de masina lor, sa ne povesteasca de problemele pe care le-au avut: roti cazute in mers, esapament care se desprinde, stergatoare care zboara la prima folosire, air-bag-uri care se desfac din senin, si altele de genul acesta. Eu unul, in aproape 10.000 km, nu am avut vreo problema. Ii astept si pe altii |
--------------------
-
-
-
|
|
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu era vorba doar de Renault, asa ca asta e parerea noastra(ca nu e doar a mea, sunt destui care cunosc problema) si alta e parerea voastra, asta e, nu o sa incerc eu acum sa conving pe nimeni, si nici sa jignesc pe cineva, ce va afectati asa?
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Chestia cu rebuturile e o aberatie. Exemplul cel mai elocvent este atunci cand dai comanda de masina noua, o lansezi in fabricatie. Credeti ca asteapta Renault sa iasa de pe linia de fabricatie una cu defecte dar aceeasi culoare, acelasi motor si aceleasi dotari, numai ca sa poata sa ti-o trimita tie in Romania? Ar fi de-a dreptul hilar.
Cum spunea si tiberiu, nemtii ar putea sa plateasca pretul de la noi, insa ei dau banii si pe simplul serviciu de a putea sa isi aleaga dintr-o gama completa de motoare, de optionale si de pachete, pe cand la noi le numeri pe degete. Serviciile de vanzare si garantie costa si alea. Daca le cuantifici e clar ca sunt mai ieftine in Romania decat in Germania. Toate alea costa bani, cine a lucrat macar o saptamana in productie sau vanzari stie. Lipsa acestor "detalii" este costul pe care il economisim noi, care dam 20k EUR pe o masina pentru care neamtul da 24k. This post has been edited by AlexC: 25 Mar 2007, 00:35 |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Nu se afecteaza nimeni
![]() Doar ca eu unul sunt de parere ca povestea cu rebuturi care se duc catre est este un mit urban. Nimic altceva. La baza concluziei mele stau afirmatii care nu cred ca pot fi contestate legate de un proces de fabricatie industrializat al unui vehicul. Pe de cealalta parte, cei care afirma contrariul, nu au la baza decat impresii ale unor consumatori. Si mai e altceva. Fratilor, v-ati luat o masina de productie mare, facuta de un constructor generalist. Nu este o marca premium. Apar probleme intr-o pondere mica. Problemele astea apar pe un procent de masini care s-au dus fie catre piata din Germania, Franta sau catre Europa de Est. Daca pe piata noastra apar rebuturile, oare in Maroc, Algeria sau Libia ce se trimite? Dar destul despre reno, ca tre' sa plec la peste! Deja sunt in intarziere. ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
traffictours |
![]()
|
Nu am spus ca rebuturile se duc in est, cititi cu atentie, am spus ca exista rebuturi la piese(astea nu se folosesc-am uitat sa precizez), am mai spus ca exista piese ce se incadreaza in tolerantele admise(dar la limita) si ca astea se folosesc. Cand merge cineva sa comande o masina de multe ori i se propune ca in loc sa astepte circa 3 luni sa cumpere una de pe stoc, cu optiuni asemanatoare, chiar mai multe la o superoferta de pret???
Si nu va mai faceti ca nu cunoasteti calitatea produselor pt. Europa de Est(eu am patit-o si cu sapunurile, sampoanele, masina de spalat). Diferente de pret de 4000 de euro e greu sa provina doar din politica de preturi si garantii. Deci ca sa ma fac inteles, nu am vorbit despre folosirea rebuturilor si e adevarat ca constatarile din exploatarea vehiculelor contribuie la formarea unor impresii(dar sa cada rulmentiul de roata la un Pasat cu 8000 km in vest e un lucru foarte rar, pe cand pe aici am auzit multe probleme de genul asta si pe la distributii, etc) |
--------------------
BMW
-
-
|
|
cri123 |
![]()
|
Pai omul intreba de ce sunt mai mici preturile in Romania.... Cred ca i se raspunde. Nu prea are legatura cu 2.0dci specific ....
Eu imi mentin parerea ca atata timp cat Renault fabrica laguna intr-o singura uzina, nu fac discriminari, mai ales ca de indata ce lansezi in fabricatie primesti deja datele masinii, ceea ce contrazice ideea ca masina este aleasa pentru noi din loturi mai slabe. Interesant: este sfarsit de Martie si inca nu au aparut posesori de 2.0dci. Ce se intampla? Nu a prins promotia RRo? |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
radu63 |
![]()
|
Eu sunt de vina pt divagatia asta dar ce sa fac?.. Vreau si eu un Reno si nu stiu de unde sa-l mai iau! E si mult folclor in industria asta..
Ma batea gandul sa ma duc tocmai in Germania sa iau o Laguna incompleta doar pt ca exista mitul asta al calitatii produselor pt vest. Dar cred ca greseam daca o faceam. Asa ca maine ma duc atza la Renault si-mi comand eu o Luxury asa, ca dupa sufletul meu. Am zis! ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Adevar grait-ai!
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
cri123 |
![]()
|
Asteptam confirmarea comenzii
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
Florinut |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 17 March 07 ![]() |
Eu nu inteleg cum e cu lansarea asta in fabricatie. Cand am comandat masina pe la inceputul lunii mi s-a spus ca dureaza cam 8 saptamani. Sa inteleg ca Renault face masini la ... comanda? Eu cred ca e o abureala ca sa perie clientul si ca de fapt e data cand iese lotul de masini cu specificatiile cerute.
On topic: Am vazut Passaturi aceeasi echipare si an de fabricatie, unul adus din Germania, altul cumparat din Romania prin dealer VW. Diferenta era notabila la interior, ma refer la calitatea plasticelor, tapiterie. |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 2011 Black Edition
|
|
radu63 |
![]()
|
Esti sigur????
|
--------------------
Renault
Laguna 2
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Nu cred asa ceva.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Florinut |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 17 March 07 ![]() |
Nici eu nu am crezut asa ceva pana nu am vazut.
Dar cum e cu lansarea in fabricatie? |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 2011 Black Edition
|
|
cri123 |
![]()
|
Asta cu calitatea la Passat nu o cred. Hai sa fim seriosi, nu era cumva alta echipare? Am vazut si eu destule masini, inclusiv Laguna cumparata si rulata in Germania, fix ca si a mea, si este identic materialul, imbinarile, etc. Inclusiv spatiile pe la aripi, capota, usi sunt la fel.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th August 2025 - 11:47 |