Laguna 2.0dci in Romania
![]() ![]() ![]() |
Laguna 2.0dci in Romania
ghetau dan |
![]()
|
||
D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban Group: Banned Posts: 1.269 Joined: 9 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|||
bh07xyk |
![]()
|
![]() C Group: Members Posts: 976 Joined: 10 March 06 From: Oradea ![]() |
Off Topic. Merit warn.
De obicei cand anunta cineva pe forum ca a dat avansul primeste felicitari, batai pe spate si asteptam impresiile. Banii lui, alegerea lui, buna sau proasta. Nu il desfiintam ca a dat 2000 in plus pentru un diesel care are sau n-are trapa etc. Orice motive am zice ca avem (om in oras care cumpara, dealeri reno incompetenti cu preturi diferite etc.). Personal am fost recent in situatia de a comanda un 2.0 dCi si am ales altceva deci nici eu nu sunt de acord cu alegerea lui radu63. Asta nu inseamna ca o sa-i zic in 2 pagini de posturi ca e un fraier ca a luat asa ceva. Sau ca masina e mea e mai buna ca a lui din diferite motive. Eu asta am inteles din posturile tale. Alfa mea chiar este peste Laguna2 la unele lucruri. Si sub la altele. Fac un topic 156 vs Laguna 2 si le rupem in bucati acolo. Facem un 2.0 dCi vs T cand avem un posesor de 2.0 dCi macar. Am un prieten bun pe care il stimez si care conduce un Passat. Passatul pentru mine e o masina de taran. Ii spun asta prietenului meu in gluma pentru ca ne cunoastem de mult, in nici un caz nu ii explic 6 ore ca e cam taran ca umbla cu masina aia. Nu toti cei ce au Passsat sunt tarani. Faptul ca tu nu ai lua masina aia nu trebuie sa fie un lucru important. |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
2003 Progression ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala. |
|
radu63 |
![]()
|
![]() p.a.c.i.e.n.t. Group: Members Posts: 85 Joined: 20 March 07 From: Sibiu ![]() |
Vesti de la mine o s-aveti peste o luna si jumatate. Pana atunci ma duc sa mai citesc despre motorul Diesel
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
Initiale 2.0dcI Audi A4 1.9TDI 2002
Audi A4 1.9TDI 1997 Renault 21 2.0D 1987 |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.389 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
radu63 - sa-ti vina masina cat mai repede, sa nu ai nici un fel de problema cu ea si ce este cel mai important sa te bucuri de ea...indiferent ce zic altii... pe banii tai faci ce vrei...
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
radu63 |
![]()
|
![]() p.a.c.i.e.n.t. Group: Members Posts: 85 Joined: 20 March 07 From: Sibiu ![]() |
Dane, iti precizez pt ultima data: pret final, cu tot cu taxa de inmatriculare - 23.200 euro. (masina NU are: navigator, trapa si eleron, masina ARE:scaune electrice, xenon si CS-charger)
Vezi si e-mailul pe care ti l-am trimis alaltaieri pe yahoo. Punct. Haideti mai bine sa vorbim despre motorul asta la care se refera topicul, si anume 2.0 dcI 150CP. Este, dupa cate stiu, un motor nou, destul de laudat prin diverse reviste. De asemenea, dupa cate stiu, transmisia este pe lant, o premiera pt Renault (parca). Cei care au formatie tehnica sau pasionatii poate ne pot spune mai multe... In alta ordine de idei, inaintea Lagunei am cochetat indelung cu Toyota Avensis. Cand am vazut, insa, ca motorul de pe Laguna, la o capacitate mai mica scoate o putere superioara si un cuplu semnificativ mai mare, atunci n-am mai stat pe ganduri. Nu mai vorbesc de cheltuielile suplimentare legate de inmatriculare si impozitele aferente. Sper ca diferenta de fiabilitate dintre cele doua marci sa nu fie atat de mare cat pare in clasamentele de tot felul, mai ales in cel al ADAC. In rest, sa vorbeasca cunoscatorii ![]() Era vorba de motorul diesel de pe Tpyota care, la 2.2l scoate o putere de 150cp un cuplu max.310Nm. |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
BogdanX |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 14 September 06 From: Deva ![]() |
Mie avensis nu-mi place deloc. Laguna mi se pare o masina destul de agresiva si care sta foarte bine pe sosea, iar la confort nu prea ai ce sa-i reprosezi. Acum ca era 2.2 sau 2.0, nu stiu daca diferenta la taxe era chiar atat de mare, dar eu personal n-as fi ales avensis.
|
--------------------
Renault
Laguna II.2 2.0T
2006
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Mie nu mi se pare asa stabila laguna. Mai ales in curbe...mi-a fugit de multe ori. Si am cauciucuri bune, amortizoare noi...etc.
Altele din clasa ei nu prea am condus la limita. Nu mi-am permis sa derapez cu ele pe sosea ca nu erau masinile mele. In schimb am luat curbe mult mai stranse, la viteze mai mari, cu mercedes si ajungeam aproape sa ametesc, sa nu mai am timp sa vad linia de la mijlocul soselei. Astepti sa derapezi si tot nu se intampla asta. Desi mercedes are tractiune spate. In schimb pe mazga si ud fuge de spate mai repede decat laguna. Dar pe uscat nici nu se compara. |
--------------------
-
-
-
|
|
radu63 |
![]()
|
Achizitionarea unei masini diesel nu se justifica doar prin ratiuni economice. De altfel pretul este mult mai mare (intrebati-l pe Dan). Valoarea unui diesel nu consta in calitatile sportive, dupa cum virajele stranse cu 120km/h nu reprezinta neaparat o filozofie de viata. Unii dintre noi, dupa varsta nebuniilor poate ca opteaza pt comoditate si siguranta, unii dintre noi avem familii, copii, pe care nu e necesar sa-i izbim de portiere pe la viraje stranse. Motorul diesel e ceva mai linistit dar mult mai elastic, cu reprize mai lungi, eu nu simt nevoia adolescentina de a-mi zbarnai creierii la 6000 ture. Ori n-am ajuns la varsta asta, ori am depasit-o de mult.
Asadar sustinatori ai dieselului, oameni care nu dau siguranta si linistea drivingului pe senzatiile tari ai celor care ajung cu 0.5 sec mai devreme vor exista intotdeauna. Oare problema asta cu problemele de virare ale Lagunei sunt reale? Le-am vazut desori puse pe forumuri si am citit atat pareri pro cat si contra. Despre efectul de ruliu datorat suspensiilor moi stiam de pe vremea vechii Lagune 2. In oferta de Laguna2 fase II scrie "suspensii intarite". Intarite fata de Laguna 2/I? Intreb asta pt ca in ultimii ani am condus doar masini nemtesti cu suspensii tari... |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
ghetau dan |
![]()
|
D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban Group: Banned Posts: 1.269 Joined: 9 March 06 ![]() |
S-ar putea sa ai surprize ca la mine...suspensii intarite si daca mergi pe drumuri mai denivelate sa cedeze bucsele de la barastabilizatoare...sint facute dintr-un material mai tare...nu se intimpla nimic,nu e element de siguranta dar e neplacut...
Puntea spate este in "H" cu efect autorirectional,semirigida,deci nu independenta... Motor mai greu pe fata...nu se stie...eu abia dupa 20000km am vazut cu adevarat ce poate masina...nu te entuziasma dupa un drive test de 100km...tb sa inveti si sa cunosti masina. In rest masina sta bine pe viraje,mai scirtiie anvelopele (mai ales lui cri123)...ca-s pe 16" |
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|
radu63 |
![]()
|
1. Navigatie, trapa, cul. metalizata, senzor presiune pneuri, cabasse cu 4*30W in loc de 4*50W
2. Suspensiile/directia si elecrica/electronica Lagunei au fost cel mai des criticate pe alte forumuri. Sper ca acum, la sfarsit de generatie Renault sa mai fi remediat cate ceva... |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
ghetau dan |
![]()
|
Pai daca si in franta pe varianta initiale este navi,ce ar mai putea fi in plus pe varianta luxury???Nu aia e cea mai de top?
Vrei sa iei masina din franta? |
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|
bau33 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 15 November 06 ![]() |
nu exista varianta Luxury decit in tarile subdezvoltate ca Ro
![]() Echiparea de top in vest ii Initiale |
--------------------
Nissan
Qashqai
- TMXXXXX
2017
|
|
ghetau dan |
![]()
|
Mai este GT dar numai pentru anumite motorizari:2.0t/205cp si 2.0dci/175cp FAP ...o mai fi pentru 3.0v6 dar n-am stat sa caut...
Si ce preturi au...te gindesti ca-s cu inca jumatate aproape mai mari... |
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
s-au dus peste 160 de posturi.. sper sa nu inceapa iar o discutie benzina vs diesel
|
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
ghetau dan |
![]()
|
Totusi,in Franta mai este un nivel de echipare...nu se poate cumpara de acolo?
|
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|
bau33 |
![]()
|
In Franta mai este nivelul de echipare GT dar care este inferior lui Initiale - GT ii aprox Privilege cu citeva accesorii sport: spoilere, jenti 17, piele neagra - vezi si pret care-i mai mic la GT decit la Initiale
Per total Initiale ramine virful de lance ![]() This post has been edited by bau33: 4 Apr 2007, 08:26 |
--------------------
Nissan
Qashqai
- TMXXXXX
2017
|
|
ghetau dan |
![]()
|
Uitati AICI
Nu se stie pretul optionalelor si in alta ordine de idei,desfasuratorul pleaca de la Authentique si se termina cu GT nu cu Initiale... De asta nu se acorda GT decit pe foarte putine motorizari... Probabil Initiale are multe in standard dar cele optionale de la GT sa fie si cu functii suplimentare si sa coste mai mult... |
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|
bau33 |
![]()
|
Pe GT nu sunt nici standard nici optional citeva accessorii care sunt standard pe Initiale
Verifica pretul la 2.0 DCI 175 - vei vedea 2000 Eur mai putin la GT iar lista de optionale la GT este destul de redusa Si probabil ca desfasuratorul se termina cu GT pentru ca asa au ei chef ![]() This post has been edited by bau33: 4 Apr 2007, 09:05 |
--------------------
Nissan
Qashqai
- TMXXXXX
2017
|
|
ghetau dan |
![]()
|
Liniutele inseamna ca nu-i optional iar cerculetele ca-i optional...daca adaugi toate optionalele si la una si la alta vezi unde iesi...si diferenta e de 1450 euro parca...Dar nu mai conteaza...Incerci sa-ti proslavesti masina ca-i Initiale...
![]() Eu desfasurarea aia o vad logica exact cum e si la alte marci...de la slab la top... |
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|
bau33 |
![]()
|
Nu proslavesc nimic
![]() Eu o vad ca o editie limitata obisnuita la renault. Daca te uiti la toate configuratoarele de la Renault Fr vei gasi editiile limitate ultimele. GT-ul se vrea o editie sportiva in detrimentul confortului - probabil o directie mai ferma, telescoape "mai tari",etc - chestii sport - care pe mine nu ma pasioneaza - mi se pare ironic sa faci din Laguna o masina sport - mai ales Estate-ul - ce faci cu copii? |
--------------------
Nissan
Qashqai
- TMXXXXX
2017
|
|
ghetau dan |
![]()
|
Cum ,laguna nu poate fi masina sport?Dar are motoare puternice in curte,cu cuplu mare,iar copiii ii tii conform legii in scaune speciale...
Asa si la GTI,tot editie limitata...dar ma rog...de ce oare nu e 2.0dci GT??? |
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Baietilor... gata, ca ne saturam! Am citit de la inceput topicul asta, pe vremea cand nu era "remixat" si deja e obositor cu discutiile astea!
Adevarul e ca nu a condus nimeni un 2.0 dci pana acum, asa ca ciocu mic. (offtopic. Dan, te respect, ai super masina, dar nu 2.0 dci, asa ca unele discutii sunt cam deplasate... daca as vrea sport mi-as lua si eu 2.0T benzina) Nici angajatii de la RRO sau dealeri nu stiu mai multe, pentru ca Reno e zgarcita la informatii. Poate se ofera kata_voiku sa ne dea informatii pertinente, dar de la o vreme nu mai e pe forum... Cat despre "editia limitata" e marketing de 2 bani... nu e nici o editie limitata. Reno a vrut doar sa testeze 2.0 dci-ul, sa scape de bolile copilariei pe Laguna III. Oricum l-au bagat f.f.f. tarziu!!! Si e si scump... personal n-as da banii (1,9 dci-ul Privilege mi-e suficient) @ radu63 Felicitari de masina si asteptam impresii live. @ restul Nu mai ia nimeni de pe forum 2.0 dci??? Later Edit: @ dan din pacate diferente intre Romania si Franta sunt... de exemplu la Clio 3 sunt pe Privillege jante de 16, nu de 15... sau alte culori... sau jante de 16 pe Laguna 2.0 T (fata de cele pe 17 din Franta care arata bestial). Oricum apreciez aportul tau ![]() This post has been edited by Cypher4laguna: 4 Apr 2007, 19:49 |
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
ghetau dan |
![]()
|
@offtopic. Dan, te respect, ai super masina, dar nu 2.0 dci, asa ca unele discutii sunt cam deplasate...)@..
dar astea sint informatii de pe site francez...nu le-am inventat eu...si GT este ultimul nivel,si nici macar eu nu-l am... This post has been edited by ghetau dan: 4 Apr 2007, 11:55 |
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|
corvinarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 684 Joined: 24 November 06 ![]() |
eu zic ca 2.0 dci este deja istorie pentru romania, in conditiile in care se asteapta laguna 3... cine se apuca sa mai cumpere o masina care in 60 de zile o sa iasa din fabricatie? cat despre motor 2.0 dci, oamenii din service spun ca este incomparabil mai bun decat 1.9 dci... dar... cine testeaza?
|
--------------------
mercedes
C 220 CDI
2008
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.389 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(corvinarh @ 4 Apr 2007, 12:35) eu zic ca 2.0 dci este deja istorie pentru romania, in conditiile in care se asteapta laguna 3... cine se apuca sa mai cumpere o masina care in 60 de zile o sa iasa din fabricatie? cat despre motor 2.0 dci, oamenii din service spun ca este incomparabil mai bun decat 1.9 dci... dar... cine testeaza? In mod sigur o sa regasesti motorizarea de 2.0 dCi si pe Laguna 3... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
corvinarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 684 Joined: 24 November 06 ![]() |
ca motor va fi... dar ... va alta caroserie... etc... in speta alt comportament...
|
--------------------
mercedes
C 220 CDI
2008
|
|
ghetau dan |
![]()
|
dar la cum arata se va reorienta lumea...plus ca eu cred ca se va reveni la masini din import...
|
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 940 Joined: 23 November 06 ![]() |
Sigur va fi oferita motorizarea 2.0 dCi pe Laguna 3. Cred ca va fi si versiunea de 175 CP. Pe de alta parte, probabil vor renunta la 1.9 dCi.
|
--------------------
-
-
-
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cred ca se va pastra si 1.9dci pe Laguna 3, ca motor de baza. E prea mult 150 dintr-o data. Sau poate fac ceva motor mai mic (vezi 1.6hdi/tdci).
Oricum, ca veni vorba, exista Laguna GT cu 2.0dci de 175CP. Iar la intrebarea cine isi mai cumpara la noi 2.0dci avand in vedere ca in 60 de zile iese din fabricatie, eu raspund: cei care nu sunt interesati de ultimul racnet (Laguna 3, o masina cu probabile boli ale copilariei si la alt pret) si vor sa cumpere o Laguna 2 la un pret exceptional. Sa vedeti reduceri la L2 peste vreo inca 2 luni .... Ca sa nu mai povestim ca se vor aduce din vest, unde 2.0dci se vinde de vreo un an jumate. Va fi o super optiune second hand. Referitor la samanta de cearta GT si din astea, as propune sa fie lasata ironia si contrele la o parte, nu isi au rostul si locul aici ![]() ![]() This post has been edited by cri123: 4 Apr 2007, 16:09 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
radu63 |
![]()
|
Chiar daca ar trebui sa ma simt prost ca imi cumpar Laguna 2 acum, la sfarsit de generatie, totusi nu ma simt si asta pt ca eu cred ca de-abia acum au fost anihilate toate hibele semnalate (aduceti-va aminte de nenumaratele probleme ale Lagunei inainte de facelift). Cine-si va lua ca inecatul Laguna 3 va putea avea surprize mari, cel putin in primele editii. Desi nu-mi prea place designul dupa facelift, am convingerea ca electronica macar a fost pusa cat de cat la punct. Om trai si om vide
|
--------------------
Renault
Laguna 2
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th August 2025 - 17:00 |