Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages « < 4 5 6 7 8 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Laguna 2.0dci in Romania

ghetau dan
post 30 Mar 2007, 18:30
Post #151

D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban

Group: Banned

Deci diferenta,dupa o discutie TELEFONICA cu un dealer este de 2300 euroCIP...
Amicul meu s-a hotarit...

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bh07xyk
post 31 Mar 2007, 13:28
Post #152

C

Group: Members
From: Oradea

Off Topic. Merit warn.

De obicei cand anunta cineva pe forum ca a dat avansul primeste felicitari, batai pe spate si asteptam impresiile. Banii lui, alegerea lui, buna sau proasta. Nu il desfiintam ca a dat 2000 in plus pentru un diesel care are sau n-are trapa etc. Orice motive am zice ca avem (om in oras care cumpara, dealeri reno incompetenti cu preturi diferite etc.).

Personal am fost recent in situatia de a comanda un 2.0 dCi si am ales altceva deci nici eu nu sunt de acord cu alegerea lui radu63. Asta nu inseamna ca o sa-i zic in 2 pagini de posturi ca e un fraier ca a luat asa ceva. Sau ca masina e mea e mai buna ca a lui din diferite motive. Eu asta am inteles din posturile tale.

Alfa mea chiar este peste Laguna2 la unele lucruri. Si sub la altele. Fac un topic 156 vs Laguna 2 si le rupem in bucati acolo. Facem un 2.0 dCi vs T cand avem un posesor de 2.0 dCi macar.

Am un prieten bun pe care il stimez si care conduce un Passat. Passatul pentru mine e o masina de taran. Ii spun asta prietenului meu in gluma pentru ca ne cunoastem de mult, in nici un caz nu ii explic 6 ore ca e cam taran ca umbla cu masina aia. Nu toti cei ce au Passsat sunt tarani.

Faptul ca tu nu ai lua masina aia nu trebuie sa fie un lucru important.

--------------------
Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2003 Progression
ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala.
+
radu63
post 1 Apr 2007, 08:57
Post #153

p.a.c.i.e.n.t.

From: Sibiu

Vesti de la mine o s-aveti peste o luna si jumatate. Pana atunci ma duc sa mai citesc despre motorul Diesel tocilar.gif

--------------------
Renault Laguna 2 Initiale 2.0dcI
Audi A4 1.9TDI 2002
Audi A4 1.9TDI 1997
Renault 21 2.0D 1987
+
cj98czh
post 1 Apr 2007, 10:40
Post #154

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

radu63 - sa-ti vina masina cat mai repede, sa nu ai nici un fel de problema cu ea si ce este cel mai important sa te bucuri de ea...indiferent ce zic altii... pe banii tai faci ce vrei... biggrin.gif

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
radu63
post 1 Apr 2007, 11:10
Post #155

p.a.c.i.e.n.t.

Dane, iti precizez pt ultima data: pret final, cu tot cu taxa de inmatriculare - 23.200 euro. (masina NU are: navigator, trapa si eleron, masina ARE:scaune electrice, xenon si CS-charger)

Vezi si e-mailul pe care ti l-am trimis alaltaieri pe yahoo.

Punct.

Haideti mai bine sa vorbim despre motorul asta la care se refera topicul, si anume 2.0 dcI 150CP. Este, dupa cate stiu, un motor nou, destul de laudat prin diverse reviste. De asemenea, dupa cate stiu, transmisia este pe lant, o premiera pt Renault (parca). Cei care au formatie tehnica sau pasionatii poate ne pot spune mai multe...
In alta ordine de idei, inaintea Lagunei am cochetat indelung cu Toyota Avensis. Cand am vazut, insa, ca motorul de pe Laguna, la o capacitate mai mica scoate o putere superioara si un cuplu semnificativ mai mare, atunci n-am mai stat pe ganduri. Nu mai vorbesc de cheltuielile suplimentare legate de inmatriculare si impozitele aferente. Sper ca diferenta de fiabilitate dintre cele doua marci sa nu fie atat de mare cat pare in clasamentele de tot felul, mai ales in cel al ADAC.
In rest, sa vorbeasca cunoscatorii smile.gif

Era vorba de motorul diesel de pe Tpyota care, la 2.2l scoate o putere de 150cp un cuplu max.310Nm.

--------------------
Audi A4 1.9TDI 2002
Audi A4 1.9TDI 1997
Renault 21 2.0D 1987
+
BogdanX
post 1 Apr 2007, 15:13
Post #156

Membru

From: Deva

Mie avensis nu-mi place deloc. Laguna mi se pare o masina destul de agresiva si care sta foarte bine pe sosea, iar la confort nu prea ai ce sa-i reprosezi. Acum ca era 2.2 sau 2.0, nu stiu daca diferenta la taxe era chiar atat de mare, dar eu personal n-as fi ales avensis.

--------------------
Renault Laguna II.2 2.0T 2006
+
andu911
post 2 Apr 2007, 04:18
Post #157

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Mie nu mi se pare asa stabila laguna. Mai ales in curbe...mi-a fugit de multe ori. Si am cauciucuri bune, amortizoare noi...etc.
Altele din clasa ei nu prea am condus la limita. Nu mi-am permis sa derapez cu ele pe sosea ca nu erau masinile mele.

In schimb am luat curbe mult mai stranse, la viteze mai mari, cu mercedes si ajungeam aproape sa ametesc, sa nu mai am timp sa vad linia de la mijlocul soselei. Astepti sa derapezi si tot nu se intampla asta. Desi mercedes are tractiune spate.
In schimb pe mazga si ud fuge de spate mai repede decat laguna. Dar pe uscat nici nu se compara.

--------------------
- - -
+
radu63
post 2 Apr 2007, 13:17
Post #158

p.a.c.i.e.n.t.

Achizitionarea unei masini diesel nu se justifica doar prin ratiuni economice. De altfel pretul este mult mai mare (intrebati-l pe Dan). Valoarea unui diesel nu consta in calitatile sportive, dupa cum virajele stranse cu 120km/h nu reprezinta neaparat o filozofie de viata. Unii dintre noi, dupa varsta nebuniilor poate ca opteaza pt comoditate si siguranta, unii dintre noi avem familii, copii, pe care nu e necesar sa-i izbim de portiere pe la viraje stranse. Motorul diesel e ceva mai linistit dar mult mai elastic, cu reprize mai lungi, eu nu simt nevoia adolescentina de a-mi zbarnai creierii la 6000 ture. Ori n-am ajuns la varsta asta, ori am depasit-o de mult.
Asadar sustinatori ai dieselului, oameni care nu dau siguranta si linistea drivingului pe senzatiile tari ai celor care ajung cu 0.5 sec mai devreme vor exista intotdeauna.

Oare problema asta cu problemele de virare ale Lagunei sunt reale? Le-am vazut desori puse pe forumuri si am citit atat pareri pro cat si contra. Despre efectul de ruliu datorat suspensiilor moi stiam de pe vremea vechii Lagune 2. In oferta de Laguna2 fase II scrie "suspensii intarite". Intarite fata de Laguna 2/I?
Intreb asta pt ca in ultimii ani am condus doar masini nemtesti cu suspensii tari...

--------------------
Audi A4 1.9TDI 2002
Audi A4 1.9TDI 1997
Renault 21 2.0D 1987
+
ghetau dan
post 2 Apr 2007, 13:52
Post #159

S-ar putea sa ai surprize ca la mine...suspensii intarite si daca mergi pe drumuri mai denivelate sa cedeze bucsele de la barastabilizatoare...sint facute dintr-un material mai tare...nu se intimpla nimic,nu e element de siguranta dar e neplacut...
Puntea spate este in "H" cu efect autorirectional,semirigida,deci nu independenta...
Motor mai greu pe fata...nu se stie...eu abia dupa 20000km am vazut cu adevarat ce poate masina...nu te entuziasma dupa un drive test de 100km...tb sa inveti si sa cunosti masina.
In rest masina sta bine pe viraje,mai scirtiie anvelopele (mai ales lui cri123)...ca-s pe 16"

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
radu63
post 2 Apr 2007, 14:01
Post #160

p.a.c.i.e.n.t.

1. Navigatie, trapa, cul. metalizata, senzor presiune pneuri, cabasse cu 4*30W in loc de 4*50W
2. Suspensiile/directia si elecrica/electronica Lagunei au fost cel mai des criticate pe alte forumuri. Sper ca acum, la sfarsit de generatie Renault sa mai fi remediat cate ceva...

--------------------
Audi A4 1.9TDI 2002
Audi A4 1.9TDI 1997
Renault 21 2.0D 1987
+
ghetau dan
post 2 Apr 2007, 14:12
Post #161

Pai daca si in franta pe varianta initiale este navi,ce ar mai putea fi in plus pe varianta luxury???Nu aia e cea mai de top?
Vrei sa iei masina din franta?

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
bau33
post 2 Apr 2007, 14:30
Post #162

Membru

nu exista varianta Luxury decit in tarile subdezvoltate ca Ro sad.gif
Echiparea de top in vest ii Initiale

--------------------
Nissan Qashqai - TMXXXXX 2017
+
ghetau dan
post 2 Apr 2007, 14:35
Post #163

Mai este GT dar numai pentru anumite motorizari:2.0t/205cp si 2.0dci/175cp FAP ...o mai fi pentru 3.0v6 dar n-am stat sa caut...
Si ce preturi au...te gindesti ca-s cu inca jumatate aproape mai mari...

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
claus
post 3 Apr 2007, 17:35
Post #164

private spice

From: Bucuresti

s-au dus peste 160 de posturi.. sper sa nu inceapa iar o discutie benzina vs diesel

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
ghetau dan
post 4 Apr 2007, 07:40
Post #165

Totusi,in Franta mai este un nivel de echipare...nu se poate cumpara de acolo?

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
bau33
post 4 Apr 2007, 08:24
Post #166

Membru

In Franta mai este nivelul de echipare GT dar care este inferior lui Initiale - GT ii aprox Privilege cu citeva accesorii sport: spoilere, jenti 17, piele neagra - vezi si pret care-i mai mic la GT decit la Initiale
Per total Initiale ramine virful de lance smile.gif

This post has been edited by bau33: 4 Apr 2007, 08:26

--------------------
+
ghetau dan
post 4 Apr 2007, 08:36
Post #167

Uitati AICI

Nu se stie pretul optionalelor si in alta ordine de idei,desfasuratorul pleaca de la Authentique si se termina cu GT nu cu Initiale...
De asta nu se acorda GT decit pe foarte putine motorizari...
Probabil Initiale are multe in standard dar cele optionale de la GT sa fie si cu functii suplimentare si sa coste mai mult...

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
bau33
post 4 Apr 2007, 08:59
Post #168

Membru

Pe GT nu sunt nici standard nici optional citeva accessorii care sunt standard pe Initiale
Verifica pretul la 2.0 DCI 175 - vei vedea 2000 Eur mai putin la GT iar lista de optionale la GT este destul de redusa
Si probabil ca desfasuratorul se termina cu GT pentru ca asa au ei chef smile.gif

This post has been edited by bau33: 4 Apr 2007, 09:05

--------------------
+
ghetau dan
post 4 Apr 2007, 09:06
Post #169

Liniutele inseamna ca nu-i optional iar cerculetele ca-i optional...daca adaugi toate optionalele si la una si la alta vezi unde iesi...si diferenta e de 1450 euro parca...Dar nu mai conteaza...Incerci sa-ti proslavesti masina ca-i Initiale... biggrin.gif
Eu desfasurarea aia o vad logica exact cum e si la alte marci...de la slab la top...

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
bau33
post 4 Apr 2007, 10:38
Post #170

Membru

Nu proslavesc nimic smile.gif
Eu o vad ca o editie limitata obisnuita la renault. Daca te uiti la toate configuratoarele de la Renault Fr vei gasi editiile limitate ultimele.
GT-ul se vrea o editie sportiva in detrimentul confortului - probabil o directie mai ferma, telescoape "mai tari",etc - chestii sport - care pe mine nu ma pasioneaza - mi se pare ironic sa faci din Laguna o masina sport - mai ales Estate-ul - ce faci cu copii?

--------------------
+
ghetau dan
post 4 Apr 2007, 11:00
Post #171

Cum ,laguna nu poate fi masina sport?Dar are motoare puternice in curte,cu cuplu mare,iar copiii ii tii conform legii in scaune speciale...
Asa si la GTI,tot editie limitata...dar ma rog...de ce oare nu e 2.0dci GT???

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
Cypher4laguna
post 4 Apr 2007, 11:29
Post #172

Honda Driver

From: Bucuresti

Baietilor... gata, ca ne saturam! Am citit de la inceput topicul asta, pe vremea cand nu era "remixat" si deja e obositor cu discutiile astea!

Adevarul e ca nu a condus nimeni un 2.0 dci pana acum, asa ca ciocu mic. (offtopic. Dan, te respect, ai super masina, dar nu 2.0 dci, asa ca unele discutii sunt cam deplasate... daca as vrea sport mi-as lua si eu 2.0T benzina)

Nici angajatii de la RRO sau dealeri nu stiu mai multe, pentru ca Reno e zgarcita la informatii. Poate se ofera kata_voiku sa ne dea informatii pertinente, dar de la o vreme nu mai e pe forum...

Cat despre "editia limitata" e marketing de 2 bani... nu e nici o editie limitata. Reno a vrut doar sa testeze 2.0 dci-ul, sa scape de bolile copilariei pe Laguna III. Oricum l-au bagat f.f.f. tarziu!!! Si e si scump... personal n-as da banii (1,9 dci-ul Privilege mi-e suficient)

@ radu63 Felicitari de masina si asteptam impresii live.

@ restul Nu mai ia nimeni de pe forum 2.0 dci???

Later Edit: @ dan din pacate diferente intre Romania si Franta sunt... de exemplu la Clio 3 sunt pe Privillege jante de 16, nu de 15... sau alte culori... sau jante de 16 pe Laguna 2.0 T (fata de cele pe 17 din Franta care arata bestial). Oricum apreciez aportul tau wink.gif

This post has been edited by Cypher4laguna: 4 Apr 2007, 19:49

--------------------
Honda Civic & Jazz ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
+
ghetau dan
post 4 Apr 2007, 11:34
Post #173

@offtopic. Dan, te respect, ai super masina, dar nu 2.0 dci, asa ca unele discutii sunt cam deplasate...)@..

dar astea sint informatii de pe site francez...nu le-am inventat eu...si GT este ultimul nivel,si nici macar eu nu-l am...

This post has been edited by ghetau dan: 4 Apr 2007, 11:55

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
corvinarh
post 4 Apr 2007, 11:35
Post #174

Membru autentic

eu zic ca 2.0 dci este deja istorie pentru romania, in conditiile in care se asteapta laguna 3... cine se apuca sa mai cumpere o masina care in 60 de zile o sa iasa din fabricatie? cat despre motor 2.0 dci, oamenii din service spun ca este incomparabil mai bun decat 1.9 dci... dar... cine testeaza?

--------------------
mercedes C 220 CDI 2008
+
cj98czh
post 4 Apr 2007, 11:45
Post #175

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori

QUOTE(corvinarh @ 4 Apr 2007, 12:35)
eu zic ca 2.0 dci este deja istorie pentru romania, in conditiile in care se asteapta laguna 3... cine se apuca sa mai cumpere o masina care in 60 de zile o sa iasa din fabricatie? cat despre motor 2.0 dci, oamenii din service spun ca este incomparabil mai bun decat 1.9 dci... dar... cine testeaza?
*

In mod sigur o sa regasesti motorizarea de 2.0 dCi si pe Laguna 3...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
corvinarh
post 4 Apr 2007, 11:55
Post #176

Membru autentic

ca motor va fi... dar ... va alta caroserie... etc... in speta alt comportament...

--------------------
mercedes C 220 CDI 2008
+
ghetau dan
post 4 Apr 2007, 14:01
Post #177

dar la cum arata se va reorienta lumea...plus ca eu cred ca se va reveni la masini din import...

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
tiberiu.anghel
post 4 Apr 2007, 15:56
Post #178

Membru autentic

Sigur va fi oferita motorizarea 2.0 dCi pe Laguna 3. Cred ca va fi si versiunea de 175 CP. Pe de alta parte, probabil vor renunta la 1.9 dCi.

--------------------
- - -
+
cri123
post 4 Apr 2007, 16:09
Post #179

Membru autentic

Cred ca se va pastra si 1.9dci pe Laguna 3, ca motor de baza. E prea mult 150 dintr-o data. Sau poate fac ceva motor mai mic (vezi 1.6hdi/tdci).

Oricum, ca veni vorba, exista Laguna GT cu 2.0dci de 175CP.

Iar la intrebarea cine isi mai cumpara la noi 2.0dci avand in vedere ca in 60 de zile iese din fabricatie, eu raspund: cei care nu sunt interesati de ultimul racnet (Laguna 3, o masina cu probabile boli ale copilariei si la alt pret) si vor sa cumpere o Laguna 2 la un pret exceptional. Sa vedeti reduceri la L2 peste vreo inca 2 luni .... Ca sa nu mai povestim ca se vor aduce din vest, unde 2.0dci se vinde de vreo un an jumate. Va fi o super optiune second hand.

Referitor la samanta de cearta GT si din astea, as propune sa fie lasata ironia si contrele la o parte, nu isi au rostul si locul aici wink.gif. Stiu ei cei vizati la ce ma refer wink.gif

This post has been edited by cri123: 4 Apr 2007, 16:09

--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
+
radu63
post 4 Apr 2007, 20:01
Post #180

p.a.c.i.e.n.t.

Chiar daca ar trebui sa ma simt prost ca imi cumpar Laguna 2 acum, la sfarsit de generatie, totusi nu ma simt si asta pt ca eu cred ca de-abia acum au fost anihilate toate hibele semnalate (aduceti-va aminte de nenumaratele probleme ale Lagunei inainte de facelift). Cine-si va lua ca inecatul Laguna 3 va putea avea surprize mari, cel putin in primele editii. Desi nu-mi prea place designul dupa facelift, am convingerea ca electronica macar a fost pusa cat de cat la punct. Om trai si om vide

--------------------
Audi A4 1.9TDI 2002
Audi A4 1.9TDI 1997
Renault 21 2.0D 1987
+
10 Pages « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th August 2025 - 17:00
Dacia