Valva EGR Laguna II, probleme, sfaturi
![]() ![]() ![]() |
Valva EGR Laguna II, probleme, sfaturi
andu911 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
mihnis |
![]()
|
![]() MeMbRu normal Group: Members Posts: 502 Joined: 2 September 07 From: Tirgu Mures ![]() |
Multumesc de explicatii.
deci mai mult e nevoie de vointa decat de diferite scule ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II Dinamique
2003/1,9 Dci, 88 KW,Carminat Nav
- MS xx yyy
|
|
paulush |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 15 July 08 ![]() |
revin cu intrebarea daca acest produs http://www.sonax.store.ro/sonax.php?id=1093 ar putea sa cauzeze probleme functionarii motorului, avand in vedere modul de folosire! mi se pare o varianta mai simpla decat demontarea tuturor componentelor admisiei!
|
--------------------
Renault
Laguna II
2003 expression 1,9 dci 110 hp multi stiu multe, nimeni pe toate!!!
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Mie mi se pare aiurea sa mergi cu furtunul care vine de la intercooler la galerie scos.
|
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
paulush |
![]()
|
tocmai de aia am pus poza cu produsul acolo! poate cei mai experimentati in asemenea probleme ne vor impartasi din ceea ce stiu...
|
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Eu zic ca iti baga tot jegul ala in admisie si in catalizator
![]() Nu cred ca e prea ortodoxa metoda. |
--------------------
-
-
-
|
|
amadi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 971 Joined: 17 January 08 From: Mehedinti ![]() |
mr bologa21, parerea mea e sa nu te ocupi singur de demontat galeria ca nu stii cand o sa termini treaba. daca ai spirit tehnic spor la treaba, si mare atentie la egr!!! la mine nu a mai mers si a trebuit sa il schimb. nu uita sa verifici starea instalatiei electrice pentru ca in general e distrusa. mare atentie si la furtunul ala metalic care vine de la turbo ca o sa-ti dea mare bataie de cap la remontare.
astept sa ne povestesti cum ai rezolvat, poate si niste poze cu galeria inainte de spalare daca se poate. numai bine! |
--------------------
renault
laguna 2
2002 privilege :( 1.9 dci 120hp
|
|
paulush |
![]()
|
asa ma gandeam si eu! o sa incerc sa demontez piesele galeriei si sa le curat prin metoda clasica...fara sa bag toata depunerea aia prin motor!
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
mihnis |
![]()
|
![]() MeMbRu normal Group: Members Posts: 502 Joined: 2 September 07 From: Tirgu Mures ![]() |
deci.la o inspectie sumara exterioara am observat ca garnitura de la galerie e cam varza..adica am gasit mizerie din galerie la imbinar.problema e in felul urmator
inainte sa ma apuc de treaba ar cam trebui sa cumpar o garnitura.ma puteti ajuta cu un sfat?de unde si cat? Multumesc anticipat Cu stima,Mihai |
--------------------
Renault
Laguna II Dinamique
- MS xx yyy
|
|
cezarium |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 27 November 07 From: ploiesti ![]() |
garnitura egr la augsburg aprox 50 ron
|
--------------------
Nissan
Patrol GR Y60 2.8TD 116cp TractoRila
1993 Renault Laguna 1.9dci
|
|
Dan73 |
![]()
|
Care dom'le? Aia de tabla? 50 lei?
![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
cezarium |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 27 November 07 From: ploiesti ![]() |
exact. eu am comandat egr nou dar si acea garnitura nestiind ca in cutia celui nou se afla si garnitura. am dat retur piesa dar asta era pretul cu aproximatie.
|
--------------------
Nissan
Patrol GR Y60 2.8TD 116cp TractoRila
1993 Renault Laguna 1.9dci
|
|
mihnis |
![]()
|
bun aia e de la EGR
Dar eu am nevoie de cea care cine la Galerie la imbinarea pe motor Later edit Am gasit 35Ron la Xedex ![]() This post has been edited by bologa21: 5 Jun 2009, 11:44 |
--------------------
Renault
Laguna II Dinamique
- MS xx yyy
|
|
mihnis |
![]()
|
si garnitura de la EGR am gasit-o tot la XEDEX cu 30 Ron.....
|
--------------------
Renault
Laguna II Dinamique
- MS xx yyy
|
|
vlad_laguna |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 439 Joined: 18 December 06 ![]() |
am descoperit ceva ciudat la unul din multele furtune ale motorului. este vorba de un furtun subtire, care intra in cel gos pe care este senzorul de supraalimentare. e aproape de egr si are un celofan peste el, ca si cum a vrut cineva sa acopere o spartura. imi poate spune cineva despre ce furtun e ala?
|
--------------------
VW
Passat 3C
2006
- OT-03-VTG VW Passat 3C-2006, 140 CP
|
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Era mai simplu sa faci o poza...
|
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
ccv81 |
![]()
|
![]() intr-o lume plina de gropi ma feresc si eu cum pot!!! Group: Members Posts: 396 Joined: 4 November 07 From: Botosani ![]() |
astazi am reusit si am curatat si eu egr-ul.daca pot fi de ajutor,va pot spune ca pentru a-l scoate am folosit o cheie franceza cu, care am prins egr-ul chiar de langa galerie si am invartit putin ca sa isi dea drumu, dupa aia a iesit usor.intradevar nu ma asteptam sa gasesc atata mizerie.am sa fac operatia asta cat mai des deoarece se merita.masina functioneaza mult mai bine.pentru cei care nu au facut operatia de curatire o recomand.
![]() |
--------------------
renault
laguna2
2003 EXPRESSION 79kw 107cp
- BT 01 XUA Ciuclea Cristian.(cristianciuclea@yahoo.com) 0740780113-pt cei care vor sa ma contacteze,oricand cu placere
|
|
vlad_laguna |
![]()
|
uite si pozele renodood. ce anume circula prin furtunul ala? din partea dreapta a motorului ( dreapta cum stai in fata masini) se aude in mers ca si cum scapa aer pe undeva sau am o punga care fosneste de la viteza. si masina nici nu trage deloc.
rectific: e vorba de furtunul care vine de la filtrul de aer, nu ala cu senzorul de supraalimentare. Attached thumbnail(s) IMAGE_271.jpg ( Size: 560.28k ) Number of downloads: 1218 IMAGE_272.jpg ( Size: 601.02k ) Number of downloads: 1393 |
--------------------
VW
Passat 3C
2006
|
|
Hadrianvs |
![]()
|
![]() Fericit FOST proprietar de reno Group: Members Posts: 234 Joined: 8 February 08 ![]() |
Am schimbat si eu electrovalva ERG, a mea am scos-o bucati(mai fusese scoasa)
Am inlocuit-o cu una noua(adica zero km), de pe o Laguna 2 la zero km, doua urechi rupte partial la scoatere. Am montat-o asa si nu am observat nici o schimbare. Parerea mea- daca nu sunteti siguri ca ERG-ul e de vina, lasati-o in pace. |
--------------------
EX Renault
Laguna II
GrandTour Privilége 1,9dCi / 120HP/2002
- BY 228 CS Hyundai i20 Classic Pack2
|
|
Dan73 |
![]()
|
QUOTE(vlad_laguna @ 6 Jun 2009, 16:33) am descoperit ceva ciudat la unul din multele furtune ale motorului. este vorba de un furtun subtire, care intra in cel gos pe care este senzorul de supraalimentare. e aproape de egr si are un celofan peste el, ca si cum a vrut cineva sa acopere o spartura. imi poate spune cineva despre ce furtun e ala? Senzorul de presiune e pe alt furtun, nu pe ala din poze. Ce se vede in poze e furtunul care leaga filtrul de aer de turbina si in care vine furtunul mai mic dinspre epurator...care baga gazele si vaporii de ulei din carter in admisie. Posibil sa isi fi pierdut etanseitatea si sa dea gaze in compartimentul motor....celofanul ala o fi vreun scotch cu care a incercat cineva sa izoleze acolo. LE: vadca se vede in partea de sus a pozei si furtunul care vine de la intercooler la admisie, ala cu senzorul de presiune, dar nu cred ca pe ala il vizai. This post has been edited by Dan73: 7 Jun 2009, 21:14 |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
vlad_laguna |
![]()
|
am facut corectarea de rigoare. am vazut ca nu e furtunul cu senzorul de supraalimentare. pana la urma, neetanseizarea lui (a furtunului cu vaporii de ulei) poate duce la un comportament slab al motorului?
This post has been edited by vlad_laguna: 7 Jun 2009, 21:47 |
--------------------
VW
Passat 3C
2006
|
|
Dan73 |
![]()
|
Neetanseitatea la imbinarea cu furtunasul ala de la epurator nu cred ca poate da asa ceva. Acolo e vorba de aer aspirat de turbina, de fapt de compresor.
This post has been edited by Dan73: 7 Jun 2009, 21:56 |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
vlad_laguna |
![]()
|
si autnci sunetul ala de punga care il am la motor de unde e? e garantat de la un furtun care pierde presiune. masina abia trage si scoate fum negru la accelerari bruste
|
--------------------
VW
Passat 3C
2006
|
|
Dan73 |
![]()
|
Pierde pe circuitul dintre turbina si admisie...furtunulele spre si dinspre intercooler, intercoolerul.
|
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
ccv81 |
![]()
|
![]() intr-o lume plina de gropi ma feresc si eu cum pot!!! Group: Members Posts: 396 Joined: 4 November 07 From: Botosani ![]() |
si la mine e cam imbacsit furtunasul ala de mizerie.
![]() |
--------------------
renault
laguna2
2003 EXPRESSION 79kw 107cp
- BT 01 XUA Ciuclea Cristian.(cristianciuclea@yahoo.com) 0740780113-pt cei care vor sa ma contacteze,oricand cu placere
|
|
vlad_laguna |
![]()
|
zgomotul se aude de pe partea cu volanul. imi da asta vreo idee daca e vorba de furtunele spre sau dinspre intercooler?
|
--------------------
VW
Passat 3C
2006
|
|
hugo5969 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 29 April 09 ![]() |
Baieti poate ca ma puteti ajuta in urmatoarea situatie.
Decand am masina - 6 luni - dupa ce am parcat-o pe ziua urmatoare a ramas o pata de ulei sub motor. Am adus-o la un atelier si am schimbat toate filtrele si baietii de acolo au rezolvat problema cu uleiul. Dar de cativa luni din nou am observat pata respectiva. Azi vroiam sa fac o verificare la lichide si in general la masina - ma pregatesc la un drum mai lung, de fapt primul drum lung cu masina asta - si m-am hotarat ca verific oare de unde vine problema cu uleiul. Si.... asa cum se vede pe poza atasata ... unde am incercuit cu verde, unde intra si joja de ulei ... cum intra piesa respectiva in motor nu era bine sigilat, misca si de acolo iesea afara uleiul. L-am scos si am observat ca defapt a fost sigilat cu silicon, iar eu va intreb acolo totusi nu trebuie sa fie garnitura, misca de tot. ![]() Plus, furtunul pe care am incercuit cu rosu, era rupt la gat cum intra in furtunul de la filtru de aer (ala gros). Acolo inca nu a aparut pata de ulei pentru ca era sigilata cu scotch ![]() Astept parerile voastre! Mersi Attached File(s) |
--------------------
Renault
Laguna II Expression
2001 1.9 dci, 107 CP
|
|
antifizic2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.434 Joined: 16 June 07 From: Bucuresti- Romania ![]() |
parerea mea este ca cineva a facut o mare marlanie daca zici ca ai gasit schotch pe acolo
du-te la un service bun sau chiar la reprezentanta renault si schimba furtunele stricate ps nu pot deschide poza atasata de tine This post has been edited by antifizic2: 8 Jun 2009, 20:27 |
--------------------
renault
LAGUNA II / 1.9 DCi
2004
- B-57-LXF 17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
|
|
hugo5969 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 29 April 09 ![]() |
Sper ca acum se vede, am transformat in jpeg.
![]() Attached thumbnail(s) furtun.jpg ( Size: 307.43k ) Number of downloads: 1407 |
--------------------
Renault
Laguna II Expression
2001 1.9 dci, 107 CP
|
|
todd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 29 May 08 ![]() |
in locul tau l-as cauta pe cel care ti-a vandut masina si l-as scuipa intre ochi
trebuie sa schimbi tot ce e acolo peticit |
--------------------
Renault
Laguna2 1.9dci, LagunaIII 2.0dci
..........
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 16:37 |