ITP - Inspectia Tehnica Periodica
![]() ![]() ![]() |
ITP - Inspectia Tehnica Periodica
alex0507 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 28 January 07 From: BV ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2002 Classic Expression, 1.9 dCi
|
|||
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Draga adrian mgn,stiu (sau asa imi place sa cred) ca ne-am propus sa ne mai descretim putin si fruntea (adica tu) respectiv burta(adica eu!)
![]() ![]() Draga j.d,colegul MHY are(partial) dreptate!Cred ca a vazut/suferit faza cu atinsul spoilerelor de marginile canalului de vizitare deoarece prea e bine informat! ![]() ![]() ![]() ![]() Draga alex0507 ai si matale dreptate cand spui ca proiectoarele ale costa o carutza de bani si datorita drumurilor noastre foarte "ingrijite" crapa ca semintele de bostan insa colegul Relu11 a evidentiat foarte clar motivul principal pentru care fisurile in "sticlele" proiectoarelor se constituie in cauze ale respingerii la itp.Se pot face cateva imbunatatiri(depilda infolierea dispersoarelor cu o folie speciala foarte transparenta si cu o foarte buna rezistenta mecanica) insa si aici sunt multe de discutat si prefer sa o facem prin PM deoarece incarcan inutil topicul. Coane Relu11,si pe mine ma deranjeaza "xenoanele" montate fara nici un fel de discernamant.Momentan(daca farurile "bat" bine) nu prea mai am nici un motiv sa comentez insa sper ca noul regulament de desfasurare al itp-urilor sa ne ofere niste precizari mai clare referitoare la ce e voie si mai ales la ce nu avem voie sa ne "bagam" in faruri! |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
si o sa-si bage in continuare toti de toate si le schimba 15 min cat dureaza ITP-ul ... nu pun in discutie alte metode de trecere a ITP-ului ... iar noi o sa mergem cu ochii prajiti in continuare
poa' sa-si puna si pe mama si pe tata pe masina ca nu ma intereseaza (iar daca e fain trag si io cu ochiu ![]() iar ITP-isti nu au nici o vina ... dar poate se gasesc ceva Garcea cu cojones, sa nu se lase intimidati (incadouati eventual) si sa le ridice astora talonu cand ii gasesc pe strada This post has been edited by crisolro: 13 Nov 2008, 15:37 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
alex0507 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 28 January 07 From: BV ![]() |
Si ca sa nu credeti ca bate in plop proiectoru crapat o sa pun mai pe seara o poza cu el aprins
![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Noi n-am zis ca lumineaza cerul, am zis doar ca e motiv sa te respinga (pe drept) pentru ca lumineaza anormal (pe langa faptul ca lumina data de bec nu are nici un fel de protectie, maciulie).
|
--------------------
.
.
.
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Draga crisolro,cele spuse de tine in prima parte a postului anterior referitor la o asa zisa "pregatire" pt. itp sunt perfect adevarate si din pacate destul de des intalnite.Multi dintre posesorii de masini prefera sa dea carute de bani pe faruri "angel-eyes",stopuri "klar-glasse" sau scule de muzica cu performante ametitoare in loc sa-si repare(cu mult mai putini bani) sistemele vitale ale masinilor din dotare!"Bat" bucsele de numa sau huruie rulmenti de se aud de la o posta?Egaaal!Dam muzica tare si nu mai auzim nimic!Ne "impachetam" geamurile,stopurile si uneori chiar si farurile!! in folie dark-black de nu mai vedem nimic seara?Nu-i nimic,ne punem xenoane facuta pe vapor si am rupt gura targului!Avem furtunele de frana crapate si discurile "sapate" de se impaneaza placutele de frana in grad ?Lasa ca ne punem praguri si spoilere jmekere!Ne zice lumea ca deranjam,ca intram la categoria septel sau ca suntem bizoni?"E" ciuda la lume pe noi ca ne-am tunat carutzele si ei n-au bani s-o faca!Da-i bah dreaq de frustrati!Cam asta este(zic eu) mentalitatea unora dintre noi!
La ultima fraza insa "stramb un pic din nas".Avem si noi itp-istii partea noastra de vina fata de cele spuse mai sus si ea consta in faptul ca nu reusim,sau nu vrem,sau nu ne intereseaza sa-i facem pe acest gen de oameni sa inteleaga faptul ca modificarile aduse aiurea masinilor pot deveni,la un moment dat, periculoase atat pentru ei cat mai ales pentru ceilalti participanti la trafic si odata "scapati" de itp isi pun inapoi toate tampeniile pe masini! ![]() Poate Garcea nu-i va "salta" talonul celui ce si-a montat niste xenoane de toata jena insa daca da peste un echipaj Politie+RAR are sanse maxime sa viziteze reprezentanta RAR pentru a-si putea redobandi talonul! ![]() ![]() This post has been edited by marian-j: 13 Nov 2008, 23:28 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
Acu vreo 2-3 seri m-am intalnit cu-n OZN=Matiz cu xenoane.Dupa ce ca are ochii aia mari xenoanele-i mai lipseau. N-am nimic cu masina ,ca mai nou am una in grija si intretinere. Da poate-l vede echipaju de politie care aseara dadea ture prin cartier fara nici-o lumina pe stanga fata.Si nenea Marian , aveti cu ce verifica reglajul proiectoarelor? Le-am ridicat putin pe ale mele ca luminau exact sub masina.Adica aparatu ala ptr faruri poate fi coborat chiar asa jos la proiectoare?
This post has been edited by verde: 13 Nov 2008, 20:05 |
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
marian-j |
![]()
|
Cone Relule,matale ai perfecta dreptate in ceea ce spui!
Iti propun insa o chestie(si totodata imi cer scuze pt off-topic!)! Sa zicem ca matale esti inspector itp si colegul alex0507 se prezinta la matale in statie pentru a efectua itp.Masina dumnealui trece toate testele de gaze,franare,directie,dotari,etc. si la final,cand verifici instalatia electrica,observi ca dispersorul proiectorului de ceata este fisurat si acel proiector este unicul defect(dovedit) al masinii.Cum procedezi? 1.Pui mana pe "barda" si aplici regulamentul?Ai motivul precum si acoperirea legala sa o faci si respingi masina. 2.Te gandesti ca pardalnicul ala de proiector poate sa crape imediat ce masina a plecat din statie(a se vedea patania colegului Adila16,comentata si pe acest topic,ce a plecat din Bucuresti cu masina intreaga-intregutza si la Craiova avea ambele proiectoare,nu fisurate, ci sparte de-a dreptul!) Sincer,care-i parerea matale,tinand cont de faptul ca un proiector costa aproape o jumatate din salariul meu? 13 Nov 2008, 21:14: Da,draga verde! ![]() ![]() This post has been edited by marian-j: 13 Nov 2008, 20:14 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
marian-j Tot respectul ai dreptate ca poate sa iasa pe poarta itp si sa isi sparga proiectorul, sincer nu stiu daca as trece cu vederea sau nu (nu sunt in masura), poate daca am folosi TOTI proiectoarele DOAR IN CONDITIILE PENTRU CARE AU FOST PUSE ACOLO as trece cu vederea ca oricum atunci chiar nu deranjeaza.
PS Mai nou proiectoarele de ceata (atat cele din fata cat si cele din spate) sunt folosite in Bucuresti si pe marile bulevarde care culmea sunt luminate. Intreb si eu ca sunt mai ingust la minte la ce folosesc? (in afara faptului de a deranja pe ceilalti participanti la trafic) PS2 Si mai nou am vazut ca se foloseste combinatia proiectoare si pozitii (cu leduri albastre) ca da misto sa ma vada fraerii ce lumini mistoc mi-am tras. |
--------------------
.
.
.
|
|
marian-j |
![]()
|
Gandim la fel,colega!Respectele mele!
![]() Am observat si prin Timisoara exemple aidoma celor expuse de matale. Avem proiectoarele varza si in loc sa incercam sa le inlocuim de punem led-uri te miri pe unde!Jenant! This post has been edited by marian-j: 13 Nov 2008, 20:47 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
alex0507 |
![]()
|
Revin cu o poza
![]() ![]() 102_6027.jpg ( Size: 562.93k ) Number of downloads: 958 Oricum il schimb asa ca m-am dus la magazin ieri si am dat comanda darrrr vine de abia sapt viitoare si sambata expira ITPul. Fain! ![]() This post has been edited by alex0507: 13 Nov 2008, 21:12 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
sunt bune si proiectoarele la ceva, eu era sa calc pe cap un boschetar, dormea in sant cu capul pe asfalt...
deci mucles la capitolul proiectoare, la ce drumuri avema sunt f utile mai ales ca bat in lateral mai mult decat faza scurta ca sa revin la topic... am itp-u expirat de vreun an jumate ![]() se uita la ea, sau tre` s-o schimb ? ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
- numar cu gaura
1.6 16v 05-2005 m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.469 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca umblii prin oras cu proiectoare si pozitii (neaparat cu becuri albastre) ai fi deja perfect.
PS:Pretul inspectiei ITP este acelasi in orice statie? This post has been edited by St: 13 Nov 2008, 21:19 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
marian-j |
![]()
|
Valeu!!!Coane caktuss,placa de nr. deteriorata se incadreaza la la capitolul "Identificare" si se afla la codul 100!!!!!E bai mare!Incearca sa o schimbi!Nu-i foarte greu.Te prezinti la politie cu nr. in mana,dai o declaratie ca ai nr. deteriorat si primesti un nr. nou!Pe bani,evident!
P.S. N-a comentat nimeni utilitatea proiectoarelor ci modul in care sunt folosite!Hai sa nu fim rai! ![]() P.S.2 Nu,coane St!Fiecare firma are dreptul sa-si stabileasca ce tarife doreste!Singura suma "batuta in cuie" este franciza datorata RAR-ului functie de prestatiile efectuate. This post has been edited by marian-j: 13 Nov 2008, 23:31 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
astept sa se schimbe sediul la inmatriculari, dupa aia fac itp, urasc sa stau la coada
@ st: mai citeste odata primul rand al postului meu |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
- numar cu gaura
1.6 16v 05-2005 m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.469 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Deja am dat-o in offtopic.
La ce iti trebuie sa luminezi santu' cand tu mergi pe asfalt? Mersi mult marian. Un pret orientativ imi poti spune? This post has been edited by St: 13 Nov 2008, 21:34 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
marian-j |
![]()
|
Coane Alex,de ce nu mergi matale sa-ti faci,totusi,itp-ul?
Nu-ti taie nimeni capul! ![]() 13 Nov 2008, 22:42: Pai la autoturisme preturile se cam invart in jurul valorii de 100 lei la prima prezentare(adica masina "trece din prima" inspectia fara reverificari ulterioare) Daca apar defectiuni pretul intregii inspectii poate creste substantial! This post has been edited by marian-j: 13 Nov 2008, 21:42 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
Si daca astupi gaura cu celebrul aptipild? Se leaga nenea Marian de asta? E nr. fals?
Attached thumbnail(s) nr.JPG ( Size: 12.91k ) Number of downloads: 919 |
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
Relu11 |
![]()
|
alex0507 te rog fara "Domnul", Relu e suficient, n-am zis ca ca faci parte din categoria enumerata de mine, tocmai ce ziceam 3 posturi mai sus ca nu cred sa nu faci parte din categoria folosim proiectorul indiferent de ora. Imi cer scuze daca s-a inteles altceva.
|
--------------------
.
.
.
|
|
tr_viorel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
Treaba cu bizonii este reala, la fiecare drum facut noaptea dai de ei.
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
|
|
mohamed |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 8 November 08 ![]() |
am un prieten care masina sa are problema cu amberiajul ,se aude zgomot cand apasa pedala,trece itp sau nu ?in viteza masina intra normal ,cred are probleme cu placa de disc...multumesc
|
--------------------
volskvagen
golf
2003
|
|
alex0507 |
![]()
|
QUOTE(Relu11 @ 14 Nov 2008, 13:06) alex0507 te rog fara "Domnul", Relu e suficient, n-am zis ca ca faci parte din categoria enumerata de mine, tocmai ce ziceam 3 posturi mai sus ca nu cred sa nu faci parte din categoria folosim proiectorul indiferent de ora. Imi cer scuze daca s-a inteles altceva. Bun, am inteles, fara domni ![]() ![]() Pe la 5 ma duc iar la ITP si-i spun ca nu pot face rost de proiector asa repede. Poate intelege... ![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
marian-j |
![]()
|
Sper si eu sa fie intelegator colegul ce va face itp-ul masinii tale!
![]() ![]() Nene verde, e muuult mai usor de "digerat" autocolantul decat gaura in numar! ![]() Draga mohamed,descrierea defectiunii e destul de vaga si nu pot sa-mi fac o parere.Daca e vorba doar de un zogomot discret nu cred ca acesta sa fie un impediment.Daca imi poti oferi mai multe amanunte voi incerca sa-ti ofer un raspuns cat mai aproape de adevar. P.S. Imi cer scuze daca mai "domnesc" si eu cate un coleg si acest lucru nu-i pica bine colegului respectiv!Nu va suparati pe mine deoarece e defect profesional! ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
alexumf |
![]()
|
![]() MEMBRU CHELIOS Group: Members Posts: 775 Joined: 9 July 08 From: Bucuresti ![]() |
Salutari! Am ratat inspectia pe motiv "joc in bielete de directie". Mentionez ca nu se simte nimic la denivelari nici o bataie nici o vibratie...Nu neg insa daca nenea a spus...a spus. Problema e ca ma costa 10 milioane interventia in service(piese+montat+geometrie) si tind sa cred ca de aceea am fost respins. intrebarea mea este: pot merge cu constatarea de la ITP (foaia aia pe care scrie de ce am fost respins) la un alt service ITP? .. ma gandeam la unul de cartier unde nenea mecanicu nu va cauta acu in caru cu fan....si-l va gasi...
multumiri |
--------------------
Renault
Megane Coupe
2006 RENAULT MEGANE COUPE 1.6 16v 2006
|
|
marian-j |
![]()
|
Un raport de inspectie(foaia aia de care pomenesti matale) poate fi luat in considerare(si operat) intr-o alta statie itp decat in cea care a eliberat,initial,raportul respectiv DOAR DACA fost desmenata de RAR pentru treaba asta!Aceasta operatiune se numeste "Redirectionare" .Daca statia emitenta a raportului devine neoperationala(din varii motive) in termenul acela de 30 de zile acordat pentru finalizarea itp atunci clientii ce au rapoarte deschise in acea statie sunt redirectionati in vederea reinspectiei la o alta statie desmenata clar de cei de la RAR-ul local.In orice alta situatie acel raport nu poate fi reutilizat.
Daca doresti sa faci itp in alta parte iti ramane solutia demararii unei noi inspectii insa va trebui sa platesti,dinou,tariful integral de prezentare. This post has been edited by marian-j: 15 Nov 2008, 10:45 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
mohamed |
![]()
|
zgomot la amberiaj in momentul apasarii sub forma de hurait ,scartait cand e la fond nu se aude ,e de la placa de rulmenti ,cand pedala nu e apasata nu se aude nimic doare motorul mai galagios un pic...scuze pentru exprimare mai vaga ,sunt strain ,,,multumesc
|
--------------------
volskvagen
golf
2003
|
|
marian-j |
![]()
|
Aha!Cred ca m-am dumirit.Eu zic ca este vorba despre un zgomot produs de rulmentul de presiune!Nu cred sa fie,neaparat,motiv de respingere(daca la client ii place sa-i huruie in cap la fiecare actionare a ambreiajului,e treba lui) insa recomand,totusi,inlocuirea rulmentului deoarece blocarea sau distrugera sa completa poate produce pagube muult mai costisitoare decat rulmentul in sine.Daca ar fi vorba de masina mea eu asa as proceda!
![]() This post has been edited by marian-j: 15 Nov 2008, 10:48 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
alexumf |
![]()
|
![]() MEMBRU CHELIOS Group: Members Posts: 775 Joined: 9 July 08 From: Bucuresti ![]() |
Iti multumesc foarte mult marian-j! Cred ca voi apela la solutia 2. Decat 10 mil...
Salutari |
--------------------
Renault
Megane Coupe
2006 RENAULT MEGANE COUPE 1.6 16v 2006
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Precis va fi mult mai ieftin daca nu le schimbi intr-un service reno. Din pacate
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
mohamed |
![]()
|
multumesc pentru sfat,
|
--------------------
volskvagen
golf
2003
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 01:24 |