ITP - Inspectia Tehnica Periodica
![]() ![]() ![]() |
ITP - Inspectia Tehnica Periodica
xymzar |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 3 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II Estate
2006 / 1.5 dci-74KW
|
|||
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Imi permit sa-ti recomand(dupa inlocuirea bieletelor) sa faci o verificare(si o eventuala ajustare) a geometriei directiei!
Bafta! ![]() This post has been edited by marian-j: 30 Oct 2008, 20:25 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Asta recomanda toata lumea: verificarea / ajustarea geometriei rotilor in urma inlocuirii bieletelor de directie...!...
|
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
mohamed |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 8 November 08 ![]() |
am o laguna care trage putin la dreata ,am facut echilibrari si am verificat biletele de directia si altele tot degeaba,la inpectia itp poate pica sau nu .in rest e ok multumesc
![]() |
--------------------
volskvagen
golf
2003
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Repet inca o data!La itp se fac doar probele impuse de regulament pe fluxul itp si NU probe in traseu!
![]() Du-te linistit la verificare ca n-ai nici o treaba! ![]() Imi permit sa-ti fac si matale o recomandare.Incearca(daca nu ai facut-o deja) sa inversezi,intre ele,rotile de pe puntea fata! Bafta!Ciao!M. ![]() This post has been edited by marian-j: 8 Nov 2008, 20:49 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Dintr-o experienta personala, dincolo de cele spuse de marian_j,
"Trasul" intr-o parte este obositor pentru sofer si poate fi periculos. Daca ai gumele uzate, schimba-le! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
marian-j |
![]()
|
Excelenta observatie,coane adi_ar!Eu am scapat,complet,din vedere acest aspect.
![]() Mohamed,cand te prezinti la itp anvelopele trebuie sa aiba: -dimensiunile mentionate in CIV(si doar acelea!!!) -acelasi profil pe rotile aceleiasi punti -adancimea minima a profilului sa fie de cel putin 1,6mm Imi cer scuze pentru omisiune! This post has been edited by marian-j: 9 Nov 2008, 11:25 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
mohamed |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 8 November 08 ![]() |
multumesc
10 Nov 2008, 16:56: vreau sa va intreb ,am luat certificat de inmatriculare tip nou acum si in anexa scrie doar cand fac itp fara stampila de la politie ca cel veche ,e problema sau nu conteaza cat sunt inregistrat la ei cu itp facut This post has been edited by mohamed: 10 Nov 2008, 16:56 |
--------------------
volskvagen
golf
2003
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
vreau sa verific si eu o "barfa" ... cei de la statiile ITP cam ofteaza cand le intra pe banc Reno sau Hyundai si ajung cam pe la partea cu verificatul jocului in caseta directie etc. ... au procentajul cel mai mare (dintre toate marcile) la picat acest test?
![]() myth busted? This post has been edited by crisolro: 11 Nov 2008, 15:25 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Este prima data cand aud asa ceva...
Oricum daca este sa intretii masina ca la carte nu ai voie sa ai jocuri... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.469 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Vreau sa cumpar alte cauciucuri pentru masina mea, care au dimensiuni 185/60/R15. Problema este ca aceste dimensiuni se gasesc destul de greu. As putea pune 195/55/R15, ale caror diametru total difera cu sub 1%. La ITP ati avut probleme cu faptul ca sunt alte cauciucuri in talon decat pe masina?
This post has been edited by St: 11 Nov 2008, 15:57 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
marian-j |
![]()
|
Draga crisolro,cred ca e vorba de un soi de "folclor"!Nu am observat o incidenta sporita a jocurilor aparute la casetele de directie la Renault sau Hyundai.Mai degraba inclin sa-i dau dreptate colegului nostru cj98czh.Cred ca aparitia jocurilor(indiferent de ce natura)depinde foarte mult de modul in care este ingrijita si mai ales exploatata masina.Pot io sa am mama-masinilor ca daca dau ca bolovanu',cu 80 pe ora,in toate gropile si sa nu incerc sa-mi menajez(pe cat posibil) fieru' de sub tur pot sa am surpriza ca un Clio sau un i10 (conduse mai cu mila) sa treaca itp-ul si io ,cu masina mea scumpa si "de firma", sa pic cu brio!Situatia expusa mai sus se poate observa mai des la masinile inmatriculate pe firme.La masinile personale se schimba situatia!E clar ca ne este mai aproape pielea decat camasa!
![]() Draga St,vei avea CU SIGURANTA necazuri daca te prezinti la itp cu anvelope care nu se afla specificate in CIV!RAR-ul considera,intr-un fel,ca dimensiunile anvelopelor fac parte din cel mai important capitol al itp si anume "Identificarea vehiculului"!Imi pare rau ca-ti dau vesti rele! ![]() Mohamed,tu nu ai de ce sa-ti faci griji!Totul e in regula si perfect verificabil pe www.rarom.ro O seara buna tuturor!CiaoM. ![]() This post has been edited by marian-j: 11 Nov 2008, 22:29 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.469 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Care sunt pasii ce trebuie urmati pentru inscrierea in talon a altor anvelope? Si in ce conditii se poate face asa ceva?
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
Din cate stiu RAR cere de la constructor (importator) datele respective. Cand masina este noua, aceste date sunt furnizate prin fisa de omologare.
|
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
Sedan TCE140 2022 tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede! |
|
St |
![]()
|
Pai si daca sunt furnizate prin fisa de omologare...de ce nu apar in talon?
Asta ar inseman ca la masina mea este omologata doar aceasta dimensiune. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
daca marimea care vrei sa o pui nu iti este mentionata in talon dar este "agreata" de Renault mergi la Renault si ia o hartie cum ca acea marime este certificata de ei si cu ea du-te la rar .
daca nu este agreata de producator ... iti trebuie omologare individuala care se face la Bucuresti si costa am auzit vreo 4000 ron... scuze daca termenii nu sunt corecti ... dar stiu pentru ca m-am lovit si eu de problema asta cu rotile mele de 225 - 40 - 17 cu care nenea Marian sigur nu va fi de acord la Itp . ![]() |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
- Smoked taillights
BMC filters-Chrome window trims-Xenon Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
marian-j |
![]()
|
Nici eu nu pot sa va spun de ce la unele masini apar 3-4 tipuri de anvelope in CIV iar la altele doar un singur tip.Nu sunt familiar cu modul in care RAR-ul gestioneaza numerele de omologare furnizate de uzinele constructoare.Asta tine,strict, de bucataria lor interna si noi,statiile itp, nu avem acces la acest tip de date!
Coane St,din cate stiu eu daca doresti sa-ti treci in CIV-ul masinii un alt tip/tipuri de anvelope va trebui sa te deplasezi la un dealer autorizat al marcii de automobil vizate iar cei de acolo sa-ti elibereze un soi de adeverinta cu care te prezinti la RAR si in baza acelei adeverinte RAR-ul va face mentiunile dorite in CIV-ul masinii.Din pacate toate aceste demersuri se fac pe timpul si banii dumitale.Imi cer scuze daca sunt informat gresit si cred ca un telefon dat la RAR-ul local te-ar putea indruma si mai bine decat mine. |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
St |
![]()
|
Pai si ce..marimea aia colosala a ta este agreata de producator? Sau cum faci? Bine, mai e si variata sa le pui la loc pe alea de dimensiuni normale.
Ma gandesc ca umblatu' pe la RAR insemna mai mult timp pierdut decat pierd ca sa gasesc anvelope pt dimensiunea care e trecuta deja in talon. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pe toate masinile mele nu am avut ce scria in talon, erau mai mari...dar am avut grija ca diametrul rotii sa ramana per total acelasi... am trecut destule ITP-uri...dar niciodata, absolut niciodata nu s-a uitat nimeni ce dimensiune am la anvelope... poate noroc, poate nu..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
QUOTE(St @ 11 Nov 2008, 22:46) Pai si ce..marimea aia colosala a ta este agreata de producator? Sau cum faci? Bine, mai e si variata sa le pui la loc pe alea de dimensiuni normale. hai ca nu e chiar colosala ... eu in talon am 205 - 50 - 17 asa ca nu am calcat mult pe bec.totusi in ziua inspectiei pe langa faptul ca ma voi imbraca frumos imi voi pune si rotile adecvate ![]() asta daca nu ma opreste pana atunci un filtru rar + polutie . dar pana acum nu am avut probleme ... si pe toate masinile avute am pus un numar mai mare la papuc ![]() |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
- Smoked taillights
BMC filters-Chrome window trims-Xenon Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
|
marian-j |
![]()
|
Draga adrian mgn,eu(inspectorul de pe fluxul itp) nu-s pus acolo sa-ti fac dumitale(client) necazuri inutile dar daca RAR-ul a impus aceasta "pravila" n-am incotro si ma voi vedea nevoit sa te resping la itp fie si pentru simplul fapt ca ai anvelope asa zise "neconforme"!
![]() Hai sa o luam si altfel;intamplarea face sa te cunosc personal,stiu ca-ti intretii masina in cele mai bune conditii posibile si te prezinti la mine in statie sa-ti faci inspectia.Voi "ignora" faptul ca ai alt tip de anvelope pe masina si voi valida in server-ul RAR din Bucuresti faptul ca masina ta este ok iar in cateva clipe primesc mesajul ca masina ta este "blocata" pentru reinspectie iar intreaga reverificare se va face in prezenta unui monitor RAR.Ce se va intampla?Iti spun eu!Tu nu vei primi itp-ul pana nu te vei prezenta dinou in statie cu anvelopele conforme iar eu voi lua la suturi in portiunea inferioara a spatelui de o sa ma treaca naduselile!Asta in cel mai bun caz deoarece ma pot alege si cu o stampila iin atestatul personal!Daca mai "incasez" inca una in mai putin de un an,adio atestat! ![]() <span class='edit'>12 Nov 2008, 00:30:</span> Mai oameni buni,si mie imi plac tare mult masinile ce au "calcaturi" mari dar nu-mi cere nimeni parerea atunci cand se stabilesc conditiile de omologare! Draga cj98czh,sa stii ca RAR-ul a "strans surubul" destul de drastic la capitolul anvelope! ![]() Adriane,ma bufni rasul! ![]() Ma bucur totusi ca vrei sa vii la itp cu unghiile taiate,numar matricol cusut pe maneca vestonului,cordelutza( ![]() ![]() ![]() "Ma gandesc ca umblatu' pe la RAR insemna mai mult timp pierdut decat pierd ca sa gasesc anvelope pt dimensiunea care e trecuta deja in talon." Draga St,asta-i calea minimei rezistente si cred ca este cea mai buna!Vei scuti o gramada de timp,bani si mai ales nervi!Daca as fi in locul tau as proceda exact la fel! This post has been edited by marian-j: 11 Nov 2008, 23:37 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Nea Mariane, nu "exporti" oarece inspectori ca matale si in directia asta?
![]() |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
marian-j |
![]()
|
Prefer sa va "import"! Pe toti!
![]() Adica,mai "curveste" spus,prefer sa aduc bani la firma unde "dau cu sapa"decat sa-i imprastii prin tara! Pe piata este o concurenta acerba in domeniu si absolut fiecare client conteza! ![]() ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
cj98czh |
![]()
|
Marian imi place cum gandesti...
![]() asta ar putea fi un motiv bun pt. care nu am avut probleme niciodata cu anvelopele...daca masinile au fost ok si au luat ITP-up pe bune datorita starii tehnice care o aveau... cred ca la anvelope se puteau inchide ochii...sau poate chiar nu le-au vazut... este greu sa bata la ochi...daca in loc de 185X60X15 tu ai 195X55X15... daca in loc de 15 ai pe 17 este alta poveste... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
marian-j |
![]()
|
Multzam tare fain,colega cj98czh pentru aprecierea dumitale!Imi permit sa folosesc un limbaj mai colocvial deoarece si eu am oarice "radacini" (adanci)la vecinii dumitale,in Bihor!
![]() Pana acu' cativa ani si eu gandeam exact ca si dumneata!Daca "gumele" aveau acelasi profil si erau apropiate ca dimensiuni n-o faceam pe desteptu' sa ma ma iau de om aiurea! Vreau,insa, sa te asigur ca decand cu reverificarile,monitorii RAR "se fac pup" langa fiecare roata a masinii reinspectate si observa cu mare atentie starea anvelopelor,profilele si dimensiunile acestora!!!In plus sunt proaspat revenit de la examenul de reautorizare ca inspector itp sustinut la Bucuresti!Si acolo am fost atentionati,in mod special, sa fim foarte-foarte atenti la anvelope!! Am avut privilegiul sa asist la un itp nemtesc(TUV) la o statie TUV-Sud Pforzheim!Iti spun(cu mana pe inima) ca si aia s-au uitat cu doua perechi de ochi la anvelopele masinii inspectate!! Se pare ca asta e "trend-ul" si nu prea avem ce comenta!Si,ca sa fim cinstiti,exceptand considerentele de ordin estetic si intr-o oarecare masura cele privind o (teoretica) mai buna stabilitate nu prea avem argumente in a sustine o marire a dimensiunilor anvelopelor chit ca si mie imi plac de mor rotile babane!Cu toate aceste pe masinile din dotare am anvelope cu dimensiunile maxime admise de CIV-uri!Am auzit eu(tare de mult) o vorba tare faina:inainte de a cere de la altii ceva cere intai de la tine!Chiar mi-ar crapa obrazul sa ma opreasca (pe mine sau pe sotia mea)un echipaj RAR+Politie si sa afle cu ce ma ocup ca sa-mi castig pita si noi sa fim in neregula!! ![]() ![]() Salutari la Cluj si ma cam opresc aci deoarece ma cam "impunje" offtopic-ul in coaste! ![]() Noroc si pita unsa! ![]() This post has been edited by marian-j: 12 Nov 2008, 02:27 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
adrian mgn |
![]()
|
sa nu ma intelegi gresit Marian ... nu am nimic impotriva controlului Itp si inteleg normele si rigorile impuse.
tocmai de aceea spuneam ( in gluma ce-i drept ) ca la inspectia Itp voi veni echipat adecvat. ![]() |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
- Smoked taillights
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Marian...te deranjez cu o intrebare...pot sa ma duc la ITP cu masina coborata, sau voi avea probleme cu ea pe acolo in sensul sa atinga in momentul in care o coboara pe diverse rampe...? Mentionez ca e primul ITP...iar anvelopele corespund ca dimensiuni.
![]() Attached thumbnail(s) IMG_0230.JPG ( Size: 1.16mb ) Number of downloads: 221 |
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Ca sa nu ai dureri de inima incearca sa o ridici cand te duci la itp..in momentul cand se coboara pe rampa aia...pe rolele alea..(etc...banc pentru test sau cum se numeste..habar nu am)...si la testul de frana poate sa atinga usor bara...asa ca pune mana pe cheie si ridica masina..
![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
alex0507 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 28 January 07 From: BV ![]() |
Haide domle' chiar ptr un proiector crapat sa respinga masina?
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2002 Classic Expression, 1.9 dCi
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
alex0507 pentru un proiector te respinge pentru ca lumina este aruncata aiurea prin crapatura, reflecta in alta parte si orbesti pe ceilalti participanti, plus ca e la moda mai nou sa se mearga cu pozitii si proiectoare, fara faza scurta (nu zic ca asa este si in cauzul tau).
Ps si o oglinda daca e crapata te respinge. Astea sunt regulile trebuie sa le respectam, pacat ca nu sunt respinsi si cei cu xenon montat after la coltul blocului in faruri si proiectoare m-am saturat de astfel de bizoni care nici macar nu se obosesc sa isi regleze farurile. |
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 01:37 |