ITP - Inspectia Tehnica Periodica
![]() ![]() ![]() |
ITP - Inspectia Tehnica Periodica
verde |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
|
||
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|||
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Ma bucur ca ai trecut inspectia!Plecatul cu frana de mana trasa,mai mult sau mai putin,este un "pacat" destul de comun asa ca nu-ti fa griji.Cat timp isi face treaba,chiar si la capatul cursei, nu-ti bate capul!
Testul de opacitate nu-i chiar asa o incercare grea pentru masinile relativ noi ca a ta depilda!"Durerile" incep la cele mai vechi.La alea nu tine faza ca la tine:doua-trei pedale necesare curatarii tubulaturii si calibrarii a turometrului mai vre-o trei pedale pentru testul propriu-zis si gata.La cele mai batrane(ma rog nu-i neaparat o regula!)dai mai intai vre-o 10-15 pedale de curatare a tubulaturii de evacuare si abia dupa aceea iti poti face o parere daca masina are sanse sa treaca sau nu testul de opacitate.N-are rost sa te mai plictisesc cu detalii in plus.Intelegi matale ce vreau sa zic,nu? Multa sanatate si drum bun!Ciao!M ![]() This post has been edited by marian-j: 17 Sep 2008, 19:49 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
mefmef |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 17 October 06 ![]() |
Am facut si eu ITP-ul la AutoCobalcescu. Totul ok, m-a costat 100 RON.
Trebuia sa mai imi dea vreo hartie in afara de chitanta la cei 100 de RON si stampila in talon? Vreun rezultat al testului, ceva ? A, nici bulina de aia pt numar nu mi-au dat. Nu se mai dau? LE: Scuze, aseara am vazut ca au pus in fata. E verde. Ma uitasem in spate si acolo era cea veche, galbena. ![]() This post has been edited by mefmef: 25 Sep 2008, 15:32 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.6 16V
|
|
k0b3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 14 August 05 From: Iași ![]() |
QUOTE(mefmef @ 24 Sep 2008, 16:07) Am facut si eu ITP-ul la AutoCobalcescu. Totul ok, m-a costat 100 RON. Trebuia sa mai imi dea vreo hartie in afara de chitanta la cei 100 de RON si stampila in talon? Vreun rezultat al testului, ceva ? A, nici bulina de aia pt numar nu mi-au dat. Nu se mai dau? Nu te stresa cu bulina, dupa 1-2 spalari se duce ![]() |
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
|
|
mefmef |
![]()
|
Bulina din 2006 rezista si acum.
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.6 16V
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
mefmef,se pune bulina doar pe numarul din fata.
Ma mir ca nu ti-au pus!In pozele ce se fac la finalul inspectiei(si care se pastreaza in arhiva statiei!) trebuie sa se vada neaparat si bulina aplicata pe numarul de inmatriculare din fata atunci cand masina este admisa la itp. In afara de bon,inscrisurile si stampila (obligatoriu securizate printr-o folie cu holograma RAR)de pe anexa certificatului de inmatriculare nu mai trebuia sa primesti nimic de la inspector. Iti recomand sa faci un drum (cand ai timp) inapoi la statia unde ai facut inspectia si sa-l tragi de maneca pe nenea inspectorul sa-ti puna si pardalnica aia de bulina pe numar deoarece era de datoria dumnealui sa o faca!Nu ca ar fi un capat de tara dar in cazul in care vrei sa calatoresti peste granita am inteles ca unii politisti fac urat daca nu ai aplicat pe numar ecusonul ce atesta valabilitatea itp.Caz concret,un prieten de-al meu a fost admonestat de un politist german fiindca nu avea ecusonul respectiv si pe numarul din spate.Din fericire prietenul meu vorbeste foarte bine germana si i-a explicat la politai ca in Romania se pune bulina doar pe numarul din fata!Omul a priceput cum stau lucrurile si nu i-a mai avut treaba!In ideea asta iti faceam recomandarea de mai sus. Iti doresc drum bun si sa ne auzim cu bine!Ciao!M ![]() P.S. Va asigur ca daca bulina se aplica pe o suprafata curata si uscata nu se da jos de acolo cu una cu doua.Sau ma rog se da jos dar doar daca se doreste neaparat acest lucru. La spalat nu pica in nici un caz daca a fost aplicata corect. ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
dil |
![]()
|
![]() Membru verde Group: Moderatori Posts: 1.372 Joined: 7 December 04 From: Corbeanca, Ilfov ![]() |
La mine s-a făcut franjuri bulina. Acum este steluță.
|
--------------------
-
-
- -
- Renault Captur 0.9 TCe XMOD (2015)
ex Daewoo Matiz 2004 (2012-2015) ex Renault Clio Symbol 1.5dci 80CP 2006 Fidji (2006-2011) |
|
marian-j |
![]()
|
Probabil ca nu a fost bine curatata suprafata pe care afost aplicata!
![]() Pune-mi o adresa postala pe PM si-ti trimit eu un pumn de buline! ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
si la mine s-a jupuit dupa cateva spalari
|
--------------------
-
-
-
|
|
marian-j |
![]()
|
Astept si adresa ta!
![]() Sa-mi precizati doar in ce an va expira itp-urile ca sa stiu ce culoare sa aiba bulinele! ![]() This post has been edited by marian-j: 24 Sep 2008, 21:24 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
o culoare care sa ateste ca imi expira itp-ul peste 10 ani ai cumva nea' Mariane si pt. mine?
![]() |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
- Smoked taillights
BMC filters-Chrome window trims-Xenon Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
dil |
![]()
|
![]() Membru verde Group: Moderatori Posts: 1.372 Joined: 7 December 04 From: Corbeanca, Ilfov ![]() |
Eu vreau bulina verde cu mi-a pus la ultimul ITP. Se asortează cu mașina.
Se merită efortul de a trimite bulinele doar dacă au un efect benefic în aerodinamica mașinii. Altefel... când trec prin Timișoara. |
--------------------
-
-
- -
- Renault Captur 0.9 TCe XMOD (2015)
ex Daewoo Matiz 2004 (2012-2015) ex Renault Clio Symbol 1.5dci 80CP 2006 Fidji (2006-2011) |
|
marian-j |
![]()
|
Am buline verzi!Proaspete!Luni l-am primit!Marfa lux-antâia!Nu numai ca-ti amelioreaza Cx-ul dar iti modifica si diagrama de distributie!Mai spui ca se si asorteaza cu nuanta masinii!Perfect!Punctam si la impresie artistica!!Fa doar un semn si ti-am si imbulinat-o!
![]() Adriane,la cat e de bine ingrijita masina ta nici nu ma doare capu'!Cu toate acestea bulina pe 10 ani n-are nen-to de unde sa-ti dea! ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
http://optimvs.wordpress.com/2007/08/06/te...asinile-diesel/
cat de obligat e nenea sa ne dea acel bonulet la o adica? |
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
marian-j |
![]()
|
Iarasi ma exprim aiurea si induc lumea in eroare!
![]() Cand vorbeam de bon ma refeream la bonul fiscal ce trebuie inmanat obligatoriu clientului in urma achitarii contravalorii taxei de inspectie. Daca masina este admisa la itp in afara de bonul fiscal,chitanta,factura sau ce-o fi si certificatul de inmatriculare completat cum am spus mai sus nu mai primiti altceva din statie. Daca masina este respinsa atunci primiti in,plus,si un raport itp in care sunt mentionate clar cauzele respingerii si de care este atasat atat buletinul de noxe(care,intradevar, seamana mult cu un bon de casa fiscala la multe dintre aparatele folosite la itp) precum si buletinul emis de standul de franare.Indiferent daca masina a trecut sau nu testele de noxe si/sau de franare aceste doua buletine se ataseaza obligatoriu la raportul itp cu exceptia cazurilor cand testele respective nu pot fi efectuate din motive obiective:tubulatura de evacuare a gazelor de esapament neetansa sau incompleta ,pierderi de lichid/aer la instalatia de franare sau vre-o alta componenta deteriorata grav,etc.Oricum cauzele neefectuarii testului/testelor respective trebuie sa fie mentionate explicit pe raportul itp.Ca sa fie treaba si mai clara eu subliniez, pe buletine,cu un marker portocaliu, valorile ce nu se inscriu in condiitille minime de promovare. Imi cer scuze inca o data pentru exprimarea incompleta! This post has been edited by marian-j: 26 Sep 2008, 08:36 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
verde |
![]()
|
Ok ma gandeam strict la ala de gaze. Mai am un Matiz in grija , si la o adica e bine de stiut.
25 Sep 2008, 13:21: L.E. Da daca citeam si comentariile era clar.Inconfundabil !! This post has been edited by verde: 25 Sep 2008, 12:21 |
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
mefmef |
![]()
|
@marian-j, multumesc pt raspunsuri.
Aseara am observat si eu bulina verde in fata. Ieri ma uitasem doar in spate, am vazut-o pe cea galbena si am crezut ca nu se mai pun. ![]() Deci au procedat ca la carte. Credeam ca se dau si rezultatele testelor, dar daca zici ca doar in cazul respingerii atunci este ok. Merci inca o data pt raspunsuri. This post has been edited by mefmef: 25 Sep 2008, 15:49 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.6 16V
|
|
marian-j |
![]()
|
Oricand,dupa pricepere si putirinta,la dispozitia dumitale si a tuturor colegilor !
![]() Mi-s tare bucuros ca am elucidat si "misterul" bulinei buclucase! ![]() L.E.Coane verde se pare ca sunt pe cale sa-mi produc un "brand"! ![]() Dom'le ce mica e lumea!Ma tot minunez cum ai reusit sa dai matale peste site-ul ala!??! ![]() This post has been edited by marian-j: 26 Sep 2008, 00:46 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
verde |
![]()
|
Ieri am incercat sa verific pe RAROM daca apare ITP -ul facut saptamana trecuta si nu aveam acces . Am dat cautare ITP incercand sa intruu pe alte cai si aia a fost. Astazi constat ca nu figurez inca in baza aia de date cu ITP efectuat= vehicul nou inca nu a efectuat ITP. Cam mare intarzierea.
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
marian-j |
![]()
|
Asta asa e!
![]() Si noi avem uneori probleme in statie(atunci cand apar mici neconcordante intre programul itp si cartile de identitate ale masinilor,omisiuni sau si mai rau masini ale caror date sunt arhivate incorect ) din cauza faptului ca cei ce se ocupa cu actualizarea bazelor de date apartinand RAR se "misca" destul de anevoios! Da' sti matale cum se spune:cu rabdarea treci marea! ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
calin.marian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 6 October 08 ![]() |
Pt Marian.
Salut Sunt relativ nou in Timisoara, si tocmai mi-a expirat de 2 zile itp-ul. Poate ca nu vedeam pana cine stie cand, dar ieri, pe drum catre meci m-am acrosat usor cu o alta masina, si cautand actele am descoperit buba. Noroc mare ca era pe sfarsit de program domnul de la politie (tamponari usoare, sau cum se numeste departamentul), si nu a observat. Oricum, ideea e ca nu stiu unde sa merg la itp, si citind topicul asta am ramas cu o impresie foarte placuta, astfel incat as vrea sa vin la tine sa fac verificarea. Poti sa postezi unde te gasesc? Chiar daca nu spui numele firmei, doar adresa? Multumesc oricare ar fi raspunsul tau. P.S. Scuze de off-topic, am incercat sa dau PM, dar fiind nou pe aici se pare ca nu am inca voie. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
- CS-05-LWR
2005
|
|
marian-j |
![]()
|
Ai PM,calin.marian!Hai fuguta la statie sa reparam impreuna "buba".Nu uita sa ai CIV-ul la tine!
Te astept!Ciao!M. ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
yo_alex1986 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 23 April 08 ![]() |
O intrebare, unde pot sa-mi fac ITP (in Romania) la masina mea care e inmatriculata in Frantza? Multumesc anticipat pt raspunsuri
|
--------------------
Renault
Laguna
2000 1.9 dTi, 98CP
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.464 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE unde pot sa-mi fac ITP (in Romania) la masina mea care e inmatriculata in Frantza? Daca e inmatriculata in Franta, de ce vrei sa-i faci ITP ? Daca vrei sa fii in deplina legalitate, inmatriculeaz-o in Romania. |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
yo_alex1986 |
![]()
|
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2000 1.9 dTi, 98CP
|
|
marian-j |
![]()
|
Draga yo_alex 1986,legislatia in vigoare nu ne permite(cel putin deocamdata) sa efectuam itp la masini inmatriculate in alte state decat Romania!Fara exceptie!
Viza itp poate fi aplicata doar pe anexele la certificatele de inmatriculare romanesti si sub nici o forma pe documentele emise in alte state! Sorry! |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
yo_alex1986 |
![]()
|
ok, am intzeles, multumesc pt raspuns, dau o fuga la ai mei in Fr si fac ITPu, ce sa fac, nu se poate, asta e.
|
--------------------
Renault
Laguna
2000 1.9 dTi, 98CP
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Facut si eu acum 2 sapt ITP la Ipso (greseala mare ca a fost 150 ron) da s-a nimerit ziua si ora potrivita. PLus ca expirase de vreo 3 sapt, da eu nu vazusem, aveam impresia ca expira in octombrie...
Totul OK, n-a durat mult, franele ok, nu m-am uitat la date... Oricum, scump, domle, scump... PS. Nici nu m-am uitat daca a pus bulina... in fine, nu conteaza... |
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
marian-j |
![]()
|
Coane SwatKat,hai ca 150 de lei o data la doi ani nu-i chiar un cap de tzara.
![]() In plus,am inteles ca esti multumit de prestatia baietilor din statie.Asat-i mare lucru!Sunt super-incantat ca ai posta aici si nu la "suparati"! ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Na, tre sa "comentez" si eu... singurul lucru de care n-am fost multuimit e ca au umblar la reglajul farurilor, desi acesta era facut de 2 ori in service: 1 data la Bucuresti unde i-am rugat sa fie la maxim si apoi la Bacau, unde i-am rugat sa mai coboare fata de maxim cu 1-2 mm, ca primisem cateva flashuri. Reglajele astea erau acum juma de an, de atunci nici un flash..
Totusi inginerul le-a coborat zicand ca, desi erau aliniate la fel amandoua, erau cam sus si de vina fiind aparatele baietilor din service, ca nu sunt foarte corecte... In fine, ITP facandu-l ziua, nu am comentat insa noaptea am vazut ca fasciculul era cam mic... si a trebuit sa ma duc iara in service sa-l de-a la maxim... Mi-am dat seama dupa ce a fost... cand a facut testul de opacitate a ramas masina cu fundul afara din statie, afara unde era o rampa de urcare... iar rotile din spate e posibil sa fi ramas nitel pe panta, inclinand masina... de aia iesind si farurile mai sus.. Nu-i bai, asta a fost... oricum a fost super repede, eram singurul, actele au fost gata repede... Om vedea peste 2 ani LE. Nu a comentat nimic de xenoanele puse pe masina... This post has been edited by SwatKat: 17 Oct 2008, 12:02 |
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 10:42 |