Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Traim in Romania, zgariat masina, huliganism, supraveghere

kornel
post 18 Dec 2005, 19:01
Post #61

Membru incepator

Group: Members

saltare,
am intrat si eu in clubul celor ce au masina zgariata in parcare de diverse persoane bine intentionate. ca sa previn kestia asta am instalat o camera si un soft de monitorizare. am avantajul ca stau la etajul 1 si am masina in fata geamului. intrebarea mea este ca sa ii fac persoanei care mi-a zgariat masina (daca o prind)?? am foarte mult timp liber si o sa matin de treaba asta. este a doua masina care o gasesc zgariata in acelasi mod si probabil ca este aceeasi persoana.
mai vedem! sunt cu ochii pe ei!

--------------------
megane 2 sedan 2005 expresion
Megane II Confort Expresion, 1,5 dci, 100cp, climatronic, gri platine, D69, noiembrie 2005, 22.000km la 15.05.2006
SMART MCC, 599cmc, 50cp, 2 locuri
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
k0b3
post 19 Dec 2005, 00:43
Post #62

Membru autentic

From: Iași

Pur si simplu ii masezi ficatul. Iar dupa aia, daca mai consideri ca este necesar, faci o vizita si la Politie. ph34r.gif

--------------------
Renault Megane 3 Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km
Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
+
RoVal1972
post 19 Dec 2005, 01:42
Post #63

Membru autentic

From: Bucuresti

Am mai spus-o si pe alt post, atata timp cat romanii nostri se gandesc sa faca si reclame in care se folosesc de acest sport national, adica "cu cheia pe masina", ce naiba sa mai spunem.
Anyway, mare marlanie !!! L-as calca cu roata pe gat pe ala !

--------------------
Renault Megane Sedane 2005 1.6. 16V
+
rttt_gia
post 19 Dec 2005, 06:40
Post #64

ExRenoAR

Vezi ca mai vorbeam despre asta undeva, nu stiu exact unde... poate te inspira o metoda d-acolo biggrin.gif .
bafta si sa nu ai parte de neplaceri

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
semit
post 25 Dec 2005, 18:19
Post #65

Private Spice

Group: Moderatori

eu zic sa ii dai o batuta adevarata..dar care sa nu lase urme...vezi ficatii...si dupa aia la politie cu dovada ca el/ea zgarie masina..... wink.gif

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
AND
post 31 Dec 2005, 02:01
Post #66

Membru autentic

Si mie imi pare rau pt ce-a patit Vladus ..si nu numai el ci oricine isi gaseste masina vandalizata. Imi aduc aminte ce m-am ofticat cand mi-am vazut-o pe a mea zgariata (aripa stanga spate) .. pana mi-am dat seama ca a fapta a fost comisa chiar de catre MINE , zilnic ..din cauza unor crengi exact in spatele locului meu de parcare. laugh.gif

Observ ca ideea cu orice fel de camera wireless sau de alte feluri pica deoarece masina lui Vladus se afla in lateralul blocului unde nu are nimeni geam. Cateva sugestii in cazul asta , am si eu :

1. Camera , daca este micuta de tot, pozitionata si camuflata exact deasupra intrarii in scara! Treaba asta o poti face numai cu ajutorul unor amici/vecini etc si bineinteles daca este o intrare cu un mic pasaj..ca la unele blocuri , si nu usa direct.
2. Camera pusa la 'sto ..adica cumperi una veche si stricata , o dotezi cu un beculet care clipeste rosu tot timpul (sa dea impresia ca este ON si inreg permanent) si o lasi chiar la vedere lipita bine deasupra usii de la intrare , insa nu atintita direct catre masina ta..ci doar destul incat sa se vada si ea. Faza asta ar descuraja pe multa lume daca le-ai da impresia ca , camera inregistreaza in continuu. Si chiar si cineva care s-ar gandii sa dea cu o piatra in ea (asa la misto de prosti ce sunt) , se vor gandii de doua ori stiind ca apoi ar putea fi recunoscuti!
Daca intradevar ai face asa ceva , ar fi indicat sa te vorbesti cu administratorul blocului incat sa spuna la oricine care intreaba ce-i cu camera de supraveghere acolo , ca e just for safety!
3. Luam ideea 2. mai departe si organizezi o intalnire a locatarilor in care propui sa strangeti toti un fond (nu e nevoie de multi bani) , pt a cumpara o camera de supraveghere profesionala cu scopul de a traii intr-o comunitate mai sigura. wink.gif ATENTIE ..responsabilul pt atentatele asupra masinii tale ar putea fi chiar un vecin care s-ar opune unei asemenea propuneri.
4. Camera wireless pozitionata chiar in masina ..camuflata de un tricou sau ceva de genul asta. Insa o pui in asa fel incat sa vada tot ce se intampla pe partea care ti-a fost vandalizata pana acum. Sau daca nu , ar fi de ajuns sa vada doar directia din care ar venii o persoana care se apropie de masina ..si bineinteles sa se vada acea persoana , iar daca a 2-a zi o gasesti zgariata , macar iti poti face o lista adevarata de suspecti.

Ideea este sa nu fi tu cel care fuge cu coada intre picioare .. gen cauta alt loc parcare , husa etc. Trebuie sa incerci toate metodele posibile de a printe acest infractor fara sa te coste PREA mult. Gandeste-te si la faptul ca daca zgarieturile se intampla cateodata la intervale de saptamani , sau luni de zile ..s-ar putea sa fie vorba de cineva (cine stie ce smecheras cretin handicapat etc) care vine in vizita la vreun vecin de-al tau ..sau la cineva din zona. O persoana care vandalizeaza bunurile altcuiva , bunuri in valoare de mii si mii de euro .. nu este o persoana normala! Sufera probabil de vreun deranjament social de comportament pe care daca esti foarte atent , poti sa-l sesizezi . Poate fi chiar un vecin , o VECINA .. un pusti .. baiatul unui vecin care are boala pe tine (cu motiv sa nu). Poate este un vecin caruia i-ai luat fata in trafic odata pur si simplu fara sa vrei si fara sa-ti dai seama ca era el ... si na.. dar acum doar speculam. Point is ca poate sa fie ORICINE. Deci everybody is a suspect TRUST NO ONE ph34r.gif laugh.gif tongue.gif .

Oricum sper sa fie de folos post-ul meu , si-ti urez bafta !

Un an nou fericit la toata lumea!

This post has been edited by AND: 31 Dec 2005, 02:06

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
EL_BGD
post 2 Jan 2006, 02:05
Post #67

Membru autentic

From: Bucharest

sau pentru situatii similare, il putem angaja pe "Bullet proof" Tony din Snach laugh.gif . E trist ca se intampla asa ceva; apropo, de revelion ati avut ceva surprize neplacute ??? Sper ca nu smile.gif

--------------------
Renault Clio 1.4 16v 2003 bicorp
Clio II Bicorp, Pack Expression, 1.4 16V 98cp, 2003
+
rttt_gia
post 2 Jan 2006, 11:57
Post #68

ExRenoAR

Plina de resturi de artificii, petarde, noroc cu stratul de noroi de deasupra tongue.gif , in rest fara incidente neplacute

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
sandman_
post 28 Jan 2006, 15:44
Post #69

software engineer

From: Viena, Austria

din pacate, eu locuiesc in Austria si am patit ceva oarecum asemanator:

Vineri noaptea (27.01), am iesit si eu, ca omul, din discoteca si m-am dus la masina, parcata in apropierea Operei din Viena, intr-o zona circulata (pietonal si rutier).
Cand am ajuns la masina, am vazut 4 tipi langa masina mea. Am descuiat-o din telecomanda, iar unul m-a intrebat daca masina e a mea. I-am spus ca da si atunci am vazut sopul stanga spart (masina era parcata pe stanga). Ei m-au anuntat ca au vazut pe cineva cum a lovit stopul cu piciorul, l-a spart, s-a urcat in masina si a plecat, ca au sunat la politie si ca trebuie sa apara un echipaj.
Dupa 10 minute a aparut si politia, au luat datele mele, au luat declaratia lor, cineva notase numarul masinii respective, si mi-au spus ca ma vor cauta maine (duminica) sa ma cheme sa ridic PV de la sectie.

Au zis ca incearca sa-l gaseasca pe respectivul si sa-l puna sa plateasca daunele, etc...
Acum astept.
Oricum, daca acolo se intampla asa ceva, se paote intampla oriunde...

--------------------
Renault Megane 2(.1) C-C Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 - GJ-01-SSP
Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come...
+
galileo
post 28 Jan 2006, 16:59
Post #70

OZN Type-S

diferenta ENORMA fata de romania este ca acolo s-au sesizat cei de pe strada si chiar au sunat la politie. aici, probabil s-ar fi amuzat copios si ar fi incercat si ei pe celalat stop.

--------------------
Ex Renault Clio bicorp 2004 1.2i 16V
Honda Civic Type-S (cu toate "S"-urile rosii)
+
dadu
post 28 Jan 2006, 17:16
Post #71

Membru autentic

io sustin masajele abdominale si renale. chiar nu lasa nici o urma!

--------------------
Megane2.1 Sedan
1.5 dci 100cp, Lux Privilege
Peugot 207
1.6 hdi 90cp, Sport
+
sandman_
post 28 Jan 2006, 17:16
Post #72

software engineer

Adevarul e ca treaba asta m-a surprins chiar in Viena. Mai ales ca doi dintre ei erau iranieni.
Eu, sincer sa fiu, nu stiu daca as fi asteptat politia timp de 15-20 de minute la -7° - -10° pentru un strain...

--------------------
+
sorin
post 28 Jan 2006, 17:40
Post #73

pilot de renault

From: Lebbeke,Belgia

Daca masina iti este inmatriculata in Romania eu nu ma mir de ce ti sa intamplat cu toate ca este regretabil.Pot fi niste chitibusi romani(sunt o gramada in Viena) care au zis sa se distreze pe seama unui alt roman sau pot fi austrieci care au patit ceva similar in Ro si acu si-au luat revansa.

--------------------
MEGANE 2 1,9dCi --ESTATE --octombrie 2004
+
sandman_
post 28 Jan 2006, 17:56
Post #74

software engineer

Sau poate era cineva baut care a gasit un mod de a se distra. treaba e foarte interesanta, deoarece masina mea era penultima, iar in spate, la 10-15 cm era parcata alta masina. Era destul de greu sa se vada numarul, dar cine stie...
Poate era un proprietar de 307CC frustrat biggrin.gif
Sincer sa fiu varianta cu romanii chitzibusari mi se pare cam exagerata.

This post has been edited by cmandrei: 18 Mar 2006, 17:09

--------------------
+
claus
post 29 Jan 2006, 02:22
Post #75

private spice

sad.gif nasol moment, sabine.. pare rau pentru tine sad.gif
ne tii la curent cu rezolvarea problemei

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
sandman_
post 30 Jan 2006, 11:03
Post #76

software engineer

Ieri pe la 3 m-a sunat tanti de la politie ca a terminat cu dovada si m-a intrebat cand pot s-o ridic. Am fost pe la 5, ma astepta ofiterul de serviciu cu ea. L-am intrebat cum e manevra si mi-a zis sa repar masina pe asigurare si daca ei il prind pe campion, ma cauta. Azi am sa vorbesc la Allianz in ro sa imi spuna cum sa procedez. Probabil marti sau miercuri ma duc la un allianz aici ca sa rezolv si sper pana la sf. saptamanii sa fie gata.

--------------------
+
padre
post 30 Jan 2006, 12:03
Post #77

Il padrino

Am gasit si eu saptamana trecuta masina zgariata... Am observat-o inainte de a merge la spalatorie, si acolo m-au apucat si mai rau pandaliile, ca pana atunci masina fusese murdara si nu se vedea asa de evident. Acum e o dunga alba pe botul masinii, partea de plastic dintre grila radiatorului si capota motorului, in partea dreapta.
Este o zgarietura facuta cu un obiect dur si oarecum ascutit, foarte probabil o cheie, si cine a zgariat-o a avut clar intentia asta, pentru ca a apasat ca un nenorocit ce este. Si i-a dat si o forma curbilinie, deci nici o sansa sa fie o zgarietura facuta accidental, eventual cu un carucior de supermarket, ceva.
Oricum ii doresc toate cele bune si sa-i dea Domnu' dupa sufletul si faptele sale!

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
kornel
post 30 Jan 2006, 12:22
Post #78

Membru incepator

aceeasi kesie o am si eu si tot din parcare. a apasat asa de tare ca a iontrat 1mm in plastic. nu mai zic nimik.....

--------------------
megane 2 sedan 2005 expresion
Megane II Confort Expresion, 1,5 dci, 100cp, climatronic, gri platine, D69, noiembrie 2005, 22.000km la 15.05.2006
SMART MCC, 599cmc, 50cp, 2 locuri
+
semit
post 30 Jan 2006, 18:20
Post #79

Private Spice

eu sunt norocos ca stau in curte, in lateralul curtii mele pe un trotuar sta parcat un M2 HB al unui vecin care este pur si simplu varza..pe usi si pe stanga si pe dreapta..saracu masina e chiar full full, cu Xenon, trapa, cabasse si sta in strada sad.gif deci feriti-va sa va parcati masinile pe Paleologu wink.gif

--------------------
+
sandman_
post 30 Jan 2006, 18:29
Post #80

software engineer

Acum ar trebui sa dam topicul asta ca referinta pentru necredinciosii care au zis ca n-au nevoie de casco.
Sincer, din cauza lui dorm noaptea linistit

--------------------
+
Floppy
post 30 Jan 2006, 18:48
Post #81

Membru autentic

From: BRASOV

@semit

Aia albastra cu numere de leasing? Nasol despre ea. In general e nasol sa lasi masina in strada (dar nu prea ai ce face in Bucuresti). Sa te uiti o data, daca ai timp, si la desteptul cu Primera. Tare sunt curios daca mai e intreaga, ca o lasa mereu ca bizonul jumate in strada. Pana acum a avut noroc, ca inca nu i-am vazut oglinda smulsa...

In alta ordine de idei, nelegat de masini, dar de Romania, in general, ieri am vazut o domnisoara (ma abtin de alte comentarii) care si-a pus cainele sa se c... chiar in mijlocul strazii, foarte senina, fara nici o rusine. Fix in mijlocul drumului ca sa fie cat mai "accesibil"... Nici macar nu l-a dus pe saracu' caine mai intr-o margine, la un gard (era la 2 metri). Ce sa mai vorbim de adunat si aruncat rahatul la gunoi, ca in tarile civilizate...

Romania de KK, la prorpiu!!! ph34r.gif ph34r.gif ph34r.gif

This post has been edited by cmandrei: 18 Mar 2006, 17:10

--------------------
Renault Clio 1.5 dCi 2005 Extreme - PH10RXB
I love my car!!!
+
claus
post 31 Jan 2006, 00:34
Post #82

private spice

floppy.. sad.gif nu-mi spune de rahati de caine..
unde parchez eu (si inca 3 vecini..).. se pare ca e wc public pt animale.. acum cateva luni.. am avut parte de o "sesiune" de calcat in rahati.. cateva nopti la rand i-am tot morfolit.. si.. culmea.. dimineata curatam locul de rahati.. cand ajungeam noaptea acasa.. erau la loc..

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
semit
post 31 Jan 2006, 01:39
Post #83

Private Spice

Floppy, Primera e chiar la mine in poarta tongue.gif, e zgariata pe stanga sad.gif si inainte omu a avut megane de la firma si era si ala facut varza pe laterale sad.gif, da despre cel cu numere de leasing era vorba wink.gif

--------------------
+
Floppy
post 31 Jan 2006, 14:49
Post #84

Membru autentic

Da, dar e cu partea dreapta spre strada, chiar azi am trecut pe langa ea, dar oglinda vad ca inca o are... ce naiba, chiar nu stie si el sa puna masina mai pe trotuar si sa rabateze oglinda? (situ ca nu e vina ta smile.gif ) Pana nu gaseste oglinda lipsa nu se invata minte...

--------------------
I love my car!!!
+
semit
post 31 Jan 2006, 15:16
Post #85

Private Spice

in orice caz antena "i-a tras-o" un prieten de-al meu de vreo 2 ori... unsure.gif

--------------------
+
Floppy
post 1 Feb 2006, 14:09
Post #86

Membru autentic

laugh.gif laugh.gif laugh.gif M-am uitat azi mai atent la ea. Chiar nu are antena... Da oglinda era tot la locul ei (inca). Oricum era parcata mai bine (l-ai certat? biggrin.gif )

Altfel, am vazut azi o mandrete de "sofer" care s-a gandit el sa fie smecher si sa demareze cu 80 la ora pe linia de tramvai, chiar inainte de podul Mihai Bravu si i-a facut celui din spatele meu oglinda pulbere. Mare noroc am avut ca eram mai in fata... ohmy.gif

--------------------
I love my car!!!
+
ririmia
post 6 Feb 2006, 22:19
Post #87

Membru incepator

Salut baieti,

Astazi cu mihnire am descoperit pe masina 2 zgirieturi.
Am postat aici pentru a face un apel la membrii forumului sa nu faca si ei la fel.
Macar o sa fiu cu sufletul impacat ca macar 1700 din romani nu or sa faca asa ceva.
Am masina de 1 luna si nu ma pot opri din tremurat de draci. Stau si ma gindesc ca am citit cu citeva zile in urma acest post cu patania lui 'Vladus' si nu puteam sa imi inchipui cum pot exista asa oameni.... si mi-a venit si mie rindul.

.............. oameni RAI !!!!!

Va atasez si poze cu cele 2 zgirieturi. mad.gif

Attached thumbnail(s)
Lateral_spate_stinga.JPG ( Size: 54.47k ) Number of downloads: 155
Portbagaj.JPG ( Size: 63.1k ) Number of downloads: 142

--------------------
Renault Megane Sedan 2005 CE 1,6 16V
Renault Mégane Sedan II - Confort Expression 1,6 16V 115 CP + clima + full airbag - Ianuarie 2006
+
semit
post 6 Feb 2006, 22:32
Post #88

Private Spice

urmeaza poze cu masina lui vladus abia acum le-am gasit necenzurate mad.gif
dsc011969dh.jpg
dsc011980qs.jpg

pozele sunt facute ca de obicei, prost, tre sa invat sa folosesc aparatul ca lumea sad.gif, MORALA: ASA NU, ca daca va prind pe langa masina mea mancati cu paiu` mult timp..sunt sigur ca n-o voi pati de la nimeni de pe forum ( in afara poate de "prietenul" meu de la Constanta- se stie el cine mad.gif )

--------------------
+
sylvester
post 6 Feb 2006, 23:56
Post #89

Membru autentic

am impresia ca vladus s-a pus rau cu cineva!nu prea pare o simpla zgarietura...defapt nu pare deloc!! Oamenii (a se citi animalele) s-au chinuit ceva! mad.gif mad.gif

--------------------
Renault Megane II.1 2004 sedan
Renault Megane 3, Noir Nacre, Sport Edition 1,5 dci 110CP
Ex.Renault Megane Sedan,Pack autentique, Blanc Glacier, 2004
+
sandman_
post 10 Feb 2006, 14:52
Post #90

software engineer

Astazi am rezolvat problema. Totul a decurs cam in felul urmator:
-luni, 30.01 am vorbit la Allianz si mi-au spus sa le trimit dovada de la politie si datele mele de contact
-miercuri, 01.01 m-am dus la Renault Viena sa ma programez pentru reparatie pt 08.02
-joi, 02.02 am primit fax de la o companie de asigurari din Viena, care ma anuntau ca imi preiau costurile reparatiei.
-vineri, 03.02 am discutat cu cei de la compania respectiva si mi-au zis ca nu trebuie sa vada masina, cä baietii de la service se ocupa de tot.
-luni, 06.02 m-am dus la REnault sa-i intreb care e procedura si mi-au spus ca trebuie doar sa ma duc la ei cu ovada si cu faxul e la asigurator si se rezolva pe loc, factura direct catre asigurator
-azi, 08.02 la 8:50 am ajuns la Renault; la 08:55, mi-a luat masina in service si a facut copii dupa documentele necesare si m-a intrebat cand vreau sa iau masina. Eu l-am intrebat cand pot s-o iau, iar el mi-a zis ca dupa amiaza. Eu i-am spus ca speram s-o iau pana in 9:30 si a zis ca incearca sa o rezolve intr-o ora si sa ma plimb prin showroom. La 9:10 m-am dus sa ma uit la un spider aflat in hala de reparatii si masina mea era cam gata. la 9:19 ieseam din curtea Renault Viena.

Baietii mi-au pastrat stopul spart, stopul nou avea becurile incluse, mi-au dat si becurile vechi, de rezerva, mai putin cel de stop, care era ars probabil de la impact.

--------------------
+
6 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 19:43
Dacia