Pregatirea clio-ului pt sezonul rece, iarna, ...ca se apropie
![]() ![]() ![]() |
Pregatirea clio-ului pt sezonul rece, iarna, ...ca se apropie
Laurentziu83 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
|
|||
posesor clio |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 26 February 07 From: IASI ![]() |
@Laurentziu83
Multumesc de raspuns.Cred ca o sa-mi iau si eu Debica. E clar de ce sunt asa de ieftine cele TRAYAL ![]() |
--------------------
renault
clio symbol
2005 expression 1.5dci, 99000km
|
|
kimi_ro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 145 Joined: 6 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Salutare,
Pana la urma a cumparat careva Good Year UG7? Eu am gasit la pretul de 231 RON/bucata. Sunt ok, sunteti multumiti de ele? Trebuie neaparat sa cumpar si vreau sa ma incadrez in max 1.000 RON. Multumesc, |
--------------------
Renault
Clio II dci
2004 Bicorp Extreme Edition
|
|
super_clio |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 30 December 06 From: Bucuresti ![]() |
De o sapt mi-am pus si eu rotile de iarna, dar nu stiu daca se merita in conditiile in care nu va fi zapada in Buc, ma deranjeza ca fac galagie pe asfalt uscat. Nu le-am pus degeaba daca iarna asta va fi la fel ca cea de anul trecut?
|
--------------------
renault
clio bicorp
'99 1.2 8v benzina
|
|
Abu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 22 November 04 From: Ploiesti ![]() |
din cate stiu eu cauciucurile de vara isi pierd elasticitatea (performantele) cand temperatura exterioara coboara sub 7 grade Celsius. Asa ca nu cred ca le-ai pus chiar degeaba.
|
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5dCi
2007
|
|
kimi_ro |
![]()
|
Buna seara,
Pana la urma s-a dovedit ca firma de la care puteam achizitiona anvelope Good Year UG7 175/65 R14 nu le mai are pe stoc asa ca sunt in cautarea unei alter firme care sa le si aiba. Aveti idee unde as putea gasi aceste anvelope? Multumesc, |
--------------------
Renault
Clio II dci
|
|
kimi_ro |
![]()
|
Buna seara,
Cu riscul de a supara alti membrii, revin cu o noua intrebare. Ce recomandati intre Good Year UG7, Nokian WR si Dunlop WS-M3? Toate pentru dimensiunea 175/65 R14 82T. Good Year UG7 - inca nu am reusit sa gasesc Nokian WR - pret 285 RON/anvelopa (cumperi 3, primesti 2 gratis); montaj si echilibrat aproximativ 50 RON (setul de 5 anvelope); rezulta, pret final = 295 RON/anvelopa; 905 RON/5 anvelope Dunlop WS-M3 - pret 207 RON/anvelopa; montaj si echilibrat 38 RON/anvelopa; rezulta, pret final 245 RON/anvelopa; 980 RON/4 anvelope; 1.225 RON/5 anvelope Multumesc, P.S. Exista si Nokian W? Daca da, inlocuiti modelul Nokian WR cu modelul W (pt ca asa scrie pe site-ul unde am gasit oferta) |
--------------------
Renault
Clio II dci
|
|
Danilk |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 60 Joined: 2 March 06 ![]() |
Nokian WR sau W gasesti la Marso care au depozit si in Bucuresti. Eu personal am pus Dunlop WS-M3. Pretul cu montaj la Dunlop a fost 214 lei/buc, la Nokian era 210 lei/buc. Preturile sunt de la depozitele din Oradea.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji 1.4 8V
- BH-XX-DST
2007 MIO DIGIWALKER A 701
Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ai trai vesnic. |
|
kimi_ro |
![]()
|
Salut,
Pentru Nokian WR nu am gasit pe site-ul oficial nokiantyres.com dimensiunea 175/65 R14 82T. Pentru aceasta dimensiune exista Nokian W. Asadar, ii intreb pe colegii care au montat astfel de anvelope, unde au gasit Nokian WR pt dimensiunile mai sus amintite? Sau au montat pentru un alt tip de dimensiune? Din pacate, la mine in talon e trecuta doar dimensiunea 175/65 R14 82T. Multumesc, |
--------------------
Renault
Clio II dci
|
|
Danilk |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 60 Joined: 2 March 06 ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji 1.4 8V
- BH-XX-DST
2007 MIO DIGIWALKER A 701
Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ai trai vesnic. |
|
kimi_ro |
![]()
|
Stiu Danik, m-am uitat si eu acolo dar mi se pare ciudat ca producatorul nu afiseaza ca produce anvelope 175/65 R14 82T pt Nokian WR dar pe site-ul Marso exista. Poate e o scapare a celor de la Nokian.
Revin insa cu rugamintea mea: are cineva montate Good Year UG7? Care sunt mai bune, Good Year UG7 sau Nokian WR? Multumesc, |
--------------------
Renault
Clio II dci
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
ia dunlop
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
kimi_ro |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Clio II dci
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
Sal'tare. Am fost obligat sa pun cauciucuri de iarna, pentru prima oara in viata (unde-i lege nu-i tocmeala)
![]() |
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Esti sigur ca nu ai fumat si altceva in afara de tigarile din nick-name-ul tau?
![]() Ce ai vrut sa spui, de fapt? Si ce te asteptai, ca pe gheata lucioasa ca sticla sa ai aderenta cu anvelopele de iarna? Ti-ai pus cumva din acelea cu tinte de metal? This post has been edited by padre: 2 Dec 2007, 20:10 |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
Am fumat si altceva
![]() |
--------------------
MK2
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(PhilipMorris @ 2 Dec 2007, 19:50) Am fost obligat sa pun cauciucuri de iarna, pentru prima oara in viata (unde-i lege nu-i tocmeala) ![]() QUOTE(PhilipMorris @ 3 Dec 2007, 16:06) Am fumat si altceva ![]() Serios, nu vreau sa te jignesc, dar lasa-te de "fumat" sau macar citeste ceea ce scrii (adica verifica) inainte de a posta. Omule, te faci greu inteles. Initial ai spus ca ai fost obligat sa pui anvelope de IARNA. Apropo, cine te-a obligat, prin care lege? Vad ca esti din Buzau, deci din Romania... Apoi spui ca ai alunecat cu anvelopele MIXTE. Pai anvelopele mixte nu sunt de iarna, asa cum iarna nu-i ca vara. ![]() De acord cu tine, anvelopele mixte nu sunt o alegerea tocmai fericita. Dar intre cele mixte si cele de vara sau de iarna exista diferente semnificative. |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.014 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
bine zici ca iarna nu-i ca vara. urat se mai comporta cauciucurile de iarna dupa 7 grade +. cum ieri au fost si 10 grade, cand franam mai puternic la semafor, rotile parca erau de gelatina. plus ca volanul face stanga dreapta usor
This post has been edited by wolfin: 3 Dec 2007, 16:19 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
Fara a dori sa devin off topic, revin. Politia nu are nimic cu tine daca ai masina echipata cu cauciucuri de vara, pana cand se intampla sa ramai blocat in drum si vei plati deblocarea, sau esti implicat intr-un accident si indiferent cine este vinovatul, societatea de asigurari nici macar nu se va uita la tine
![]() ![]() |
--------------------
MK2
|
|
billabong |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 129 Joined: 11 October 07 ![]() |
Apropos de penuri mixte....dintre cele mai rele posibile:MONTANA de pe logan sunt all season.pe drum umed si la franare sunt groaznice dar iarna pe zapada se comporta mult mult mai bine decat cele de pe actuala masina (clio II) adica Michelin care sunt de vara.Nu cred ca un cauciuc mixt e chiar asa de rau...in nici un caz nu poti sa afirmi ca pe zapade e mai putin performant decat unul pur de vara mai ales asimetric(au aderenta cea mai redusa pe zapada)
|
--------------------
Renault
Clio II
-
2003 -
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Scuzati-mi impertinenta, dar anvelopele mixte sunt ***** amestecat. Nu poti spune ca ai si performante bune vara, nici aderenta buna iarna.
Anvelopele de vara sunt cele tari, care la peste 10 grade incolo lucreaza optim, au aderenta buna pe sosea, tin masina lipita de sosea in curbe stranse, rezista la variatiile de presiune cauzate de variatiile de temperatura, iar anvelopele de iarna sunt cele cu un profil mai de "offroad" pentru a "scurma" bine in zapada si cu "taieturi" (ca si cum ar fi facute cu cutitul) in fiecare bucata de crampon, pentru a agata in respectivele taieturi abraziunile de pe suprafata ghetii si a face o priza mai buna. Perfecte nu sunt niciunele, in sensul ca nu poti realiza o anvelopa de vara care sa tina masina pe sosea la un viraj la 90 de grade la viteze extreme, dupa cum nu poti realiza o anvelopa de iarna care sa aiba aderenta maxima pe un mediu alunecos, la care sa ai si consum decent. Cu cat e mai aderent respectivul cauciuc de iarna, cu atat cresc si fortele necesare miscarii de pe loc a respectivului autoturism. Aderenta maxima pe gheata ar genera un consum maxim de carburant si un demaraj demn de Queen Mary 2. A, si mixul anvelope de iarna pe fata, vara pe spate, necesita o adaptare si o atentie sporita a soferului, chiar si pe drum uscat, masina avand tendinte supraviratorii. Subsemnatul era sa pupe camionul ce stationa pe partea stanga a drumului, la 200 de metri de pensiunea din Gresu, cand a intrat in curba la stanga cu 70 la ora, rotile de pe fata s-au inscris onorabil pe traseu (pamant pe sosea), in timp ce spatele a fugit urat spre exterior, fiind necesare ceva corectii din volan si un S destul de urat facut de catre masina, de se holbau cei ce stateau pe marginea drumului. This post has been edited by Laurentziu83: 3 Dec 2007, 21:59 |
--------------------
.
.
.
|
|
Redogs |
![]()
|
Flavius Group: Members Posts: 207 Joined: 17 November 06 ![]() |
In caz ca este nevoie sunt recomandate lanturile pentru zapada (in cazul in care de exemplu vrei sa urci la munte) la Symboalele noastre ?
Si daca da cum se monteaza ... trebuie date jos rotile, si capacele de pe jenti si apoi se monteaza lanturile sau te urci cu rotile pe lanturi si le prinzi pe urma pe roata ? ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
- CS-05-DVC
Expresion/ Decembrie 2006/ 1,4 8V/ Barum Quartaris
|
|
billabong |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 129 Joined: 11 October 07 ![]() |
Nu trebuie sa dai jos roata ca sa montezi un lant de zapada....poti sa le cumpari de la orice benzinarie.Eu unul nu as folosii niciodata.Parere proprie
|
--------------------
Renault
Clio II
-
2003 -
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.014 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
cum se monteaza...lanturi de iarna
se aseaza in spatele rotii precum un covor/fular/carpeta ![]() si dai capacele jos daca nu vrei sa le zgarii This post has been edited by wolfin: 4 Dec 2007, 09:37 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
Redogs |
![]()
|
Flavius Group: Members Posts: 207 Joined: 17 November 06 ![]() |
Am inteles mersi mult.
|
--------------------
Renault
Symbol
- CS-05-DVC
Expresion/ Decembrie 2006/ 1,4 8V/ Barum Quartaris
|
|
kimi_ro |
![]()
|
QUOTE(billabong @ 3 Dec 2007, 23:41) Nu trebuie sa dai jos roata ca sa montezi un lant de zapada....poti sa le cumpari de la orice benzinarie.Eu unul nu as folosii niciodata.Parere proprie Eu sunt de parere ca sunt extrem de utile. Exemplul meu: iarna trecuta, la Bran, mi-am rezervat o camera intr-o pensiune in varf de deal. Ziua am fost plecat in Brasov iar pe seara, exact cand am plecat din Brasov a inceput sa ninga. Pana am ajuns la Bran se pusese zapada pe jos si exact de la podul ala din fata castelului e un drum de tara. Bineinteles ca in momentul in care a inceput urcarea masina nu a mai vrut sub niciun chip sa inainteze. Cauciucurile erau all season. Bine ca am avut lanturile la mine si le-am montat la lumina farurilor. Altfel.....urcam pe jos...si erau vreo 2-3 km...Asadar, lanutile sunt extrem de utile! |
--------------------
Renault
Clio II dci
|
|
Paul-Iasi |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 172 Joined: 19 October 06 From: Iasi ![]() |
Si ai mers 2-3 Km cu lanturile puse? Nu prea ma pricep, dar din cate stiu nu prea e recomandat sa mergi pe o distanta prea lunga cu lanturi puse.... se poate busi directia
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
- B-xx-xxx
2006 1.5dCi
|
|
wolfin |
![]()
|
daca mergi pe zapada nu se buleste nimic in 2-3 km. daca mergi 300-400 km atunci da se duc mai multe, de ex cauciucele.
a, si nu rezizta lanturile, se rup ![]() |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
|
|
b28rdw |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 4 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Am avut iarna trecuta SAVA ESKIMO S3 pe Renault9 diesel si in seara de revelion, m-am dus pe partie la Predeal. Cautand loc de parcare e o portiune unde urci. Era zapada peste tot. Am urcat cu tr1 desi credeam ca trebuie sa pun lanturile. Parca nici nu era zapada. (un tip cu o octavia se chinuia sa iasa din parcare si patina. avea all season
![]() acum, pe masina din semnatura am pus tot SAVA ESKIMO S3 din metro, 133ron. de abia astept sa merg la munte. lanturi am. mai vreau sa-mi cumpar lopata de zapada (nu se stie niciodata) |
--------------------
Renault
Clio II Symbol
LB2E, 2005, K9K-706, dCi, 60kW
|
|
kimi_ro |
![]()
|
QUOTE(Paul-Iasi @ 5 Dec 2007, 10:15) Si ai mers 2-3 Km cu lanturile puse? Nu prea ma pricep, dar din cate stiu nu prea e recomandat sa mergi pe o distanta prea lunga cu lanturi puse.... se poate busi directia Da, nu a fost nicio problema. Oricum, mergeam cu maxim 10km pt ca, pe langa zapada, mai erau si tot felul de gropi. P.S. Am comandat Good Year UG7. Sper sa ajunga pana la Craciun. |
--------------------
Renault
Clio II dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 21:12 |