Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

64 Pages « < 14 15 16 17 18 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Revizie 60.000 Km, ce se schimba, cat costa ...

tatelu
post 1 May 2008, 09:29
Post #451

Membru incepator

Group: Members
From: Campulung Muscel

Salut,mai am si eu putin si trebe sa schimb distributia.Am fost la magazin si mi-au spus ca ma costa 345(curea cu rola).Zicea ca mai avea una si de 500 si alta de 280.El mi-a recomandat-o pe cea de 345.Revin cu noutati mai incolo. sofer1.gif

--------------------
renault clio 2006 symbol - AG 00 XXX
Sa auzim de bine!

User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Adielec
post 4 May 2008, 13:10
Post #452

go Clio

From: Bucuresti

Salut!

Am schimbat curelele de distributie, AC si alternator la Cliotele meu 1.2 16V.
Pret: 190 (nu stiu care cat pentru ca le-a cumparat nenele de la service)

Rola intinzatoare si pompa de apa erau in regula.

Schimbarile s-au facut la un service in Maracineni, Buzau iar manopera a costat 150 RON.
In banii astia s-au uitat si pe sub masina si au mai facut ceva verificari la directie si altele. Slava domnului ca nu am probleme.

Cine doreste mai multe detalii despre service sa intrebe pe PM, nu stiu daca e voie sa dau nume aici.

Precizez ca masina avea 98 000 Km adusa din Germania si curelele erau varza.

--------------------
Renault Clio 2001 1.2 16V - BZ-06-MHR
+
Flamingo
post 4 May 2008, 19:24
Post #453

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned

@Adielec

Ba cred ca ai voie sa dai nume aici. Este spre binele tuturor. Chiar ma bate un gand sa dau o fuga pana acolo. Cam cati km crezi ca sunt din Bucuresti pana in Maracineni, petru ca din ce spui tu, este super ok pretul pe care ti l-au cerut pe manopera. Voi ce ziceti ? unsure.gif

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
Adielec
post 4 May 2008, 23:02
Post #454

go Clio

Service-ul se numeste RallyService si nu este service Renault sau cu cu pretentii, este un asa zis "service de cartier".

Oricum am stat langa ei si am vazut ce au facut, data viitoare o schimb eu tot biggrin.gif.
Cine doreste numarul de telefon al omului i-l dau nu cred ca se supara.

Pana in Maracineni sunt cam 120 de Km. Mergi inainte pe E85 si cum treci Buzaul (raul) ala e Maracineniul.

Mai mergi un pic si pe stanga e service-ul fata in fata cu o fabrica de usi si geamuri termopan.

Dar in Bucuresti nu sunt service-uri de genul asta? Sau nu au referinte?

--------------------
+
houseISmusic
post 4 May 2008, 23:49
Post #455

Rasist

LA noi e cvatriplu ca pret smile.gif

--------------------
Renault Clio 1.4 / 8 v 2004
+
Adielec
post 5 May 2008, 09:34
Post #456

go Clio

Pai daca nu e la reprezentanta si piesele nu sunt "de origine dom'le" se poate si altfel.

Mi-a zis ca peste 60 000 mai umblu pe acolo. Atunci e musai sa schimb tot si pompa de apa si si rola si fulia parca.
Asta daca o sa o mai am masina pana atunci.

--------------------
+
Laurentziu83
post 5 May 2008, 09:57
Post #457

Membru autentic

Nu comparati va rog 1.2 16V cu dci-urile. Difera timpii de manopera.
Ca idee, curelele nu sunt scumpe nici la reprezentanta (poate 20 de lei in plus fata e orice magazin), scumpe sunt rolele intinzatoare care de cele mai multe ori n-ar fi nici un risc sa mergi cu ele neschimbate, insa service-ul obliga la schimbarea lor pentru a fi asigurati ca nu se intampla nimic.
Ca idee, la kitul de accesorii cureaua costa cam 60 de lei, in schimb intinzatorul sare de 200.
Eu cand am schimbat kitul de accesorii la masina mea, in toamna, pe motiv ca se dusese rulmentul la o rola, nu am schimbat intinzatorul, ci pur si simplu am montat o noua rola pe intinzatorul vechi. Rolele m-au costat 37 ron bucata (se potrivesc rolele la accesorii intre ele, la 1.4 8V), iar cureaua 45. Rezulta ca m-a costat kitul de accesorii, ca piese 120 ron. Daca mai schimbam si intinzatorul, mai adaugam 200 ron. Mai punem un 50 ron manopera si ne iese costul schimbarii kitului de accesorii.
Eu nu am schimbat intinzatorul deoarece nu mi-a facut impresia ca e pe duca, dar daca politica Renault spune sa se schimbe si acesta, nu poti primi garantie pe lucrare daca nu il inlocuiesti.

This post has been edited by Laurentziu83: 5 May 2008, 10:04

--------------------
. . .
+
houseISmusic
post 5 May 2008, 17:27
Post #458

Rasist

Am gasit un magazin cu piese de origine ...
Kitt distributie - 195 ron
Pompa apa - 98 ron

Ce spuneti de preturi ?

--------------------
+
hitman1234
post 5 May 2008, 18:16
Post #459

Bringing secsi back

Ce spui tu de o adresa?smile.gif

--------------------
bemfe vewe .
"Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
+
houseISmusic
post 6 May 2008, 12:20
Post #460

Rasist

hehehe smile.gif
Adresa exacta nu o stiu ... e pe sos oltenitei , la IRA dupa pizzeria Athos !
( de la Metrou Piata sudului , mergeti drept pe oltenitei pana la Athos , cca 3 statii de tramvai ! Scrie MAAREE " PIESE AUTO " smile.gif )

--------------------
+
ienupar
post 6 May 2008, 23:16
Post #461

Membru incepator

Si unde zici ca iti faci lucrarea? Ca nu ma lasa inima sa intru in primu service de cartier sa le las distributia pe mana

--------------------
Renault Clio II Symbol 2002
+
houseISmusic
post 7 May 2008, 10:11
Post #462

Rasist

Deocamdata nu stiu , meridian , nesty , chiar si la renault . Vreau sa am garantie pe lucrare !

--------------------
+
Mindrunner
post 15 May 2008, 23:36
Post #463

Membru incepator

Am facut si eu revizia la dci-ul meu. 63k km.
Am schimbat distributia,pivotii,capetele de bara,discurile de frana,placutele,rulmentii pe spate ,cele 2 filtre de aer,filtrul de motorina si ulei,ulei elf 5w40.
Toata distractia m-a saracit la buget cu 2200ron.
Destul de operativi...am dus masina la 9am si a 2a zi la 11am era gata.

--------------------
Renault Clio 2004
[URL=http://www.carmultimedia.ro/navigatii-auto-android.html]Navigatii dedicate Android[/URL]
+
R19/16v
post 16 May 2008, 01:29
Post #464

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Geometrie ai facut?!

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
sandokhan
post 16 May 2008, 07:31
Post #465

Membru autentic

destul de operativi cine? zi si tu unde ai facut ca nu e reclama...

--------------------
Renault Clio Symbol 2002, 1.4 8v / Megane hatchback 2007, 1.6 16v
/ Opel Vectra C Combi 2008, 1.9 8v CDTI / Lada Niva 1.7 4x4 2008
+
Mindrunner
post 16 May 2008, 09:53
Post #466

Membru incepator

geometrie am facut in alta parte...unde am incaltat-o cu 4dunlopuri sp01 de 185/55/R15
cauciucurile au fost 275RON buc
geometria 80RON

service-ul este pe undeva pe Aleea Fizicienilor. Service mic dar foarte prompti.

--------------------
Renault Clio 2004
[URL=http://www.carmultimedia.ro/navigatii-auto-android.html]Navigatii dedicate Android[/URL]
+
Laurentziu83
post 17 May 2008, 17:48
Post #467

Membru autentic

Banuiesc ca nu ai facut revizia in service reno, deoarece nu te-ar fi lasat sa pleci fara geometrie facuta la masina la ce piese ai schimbat.

--------------------
. . .
+
Flamingo
post 18 May 2008, 08:52
Post #468

Membru "SPARKY Team"

Am schimat ieri kitul de ditributie si uleiul. Am fost tratat super deoarece am avut parte de profesionisti.

Cu toate ca serviceul nu este cunoscut, propietarii si cei care lucreaza acolo, au trecut candva si pe la Renault, Daewoo, Dacia, etc. asa ca din punct de vedere al experientei acumulate, nu am avut ce sa le reprosez.

Kitul a fost schimat exact ca la carte, fara prea multe batai de cap (cum am mai auzit pe aici), iar ca timp in care s-a derulat toata "operatiunea" cu tot cu schimbarea uleiului, a fost cam de 4 ore.

La capitolul manopera / costuri, la fel. Am toata lauda pentru dansii. Deoarece mi-a placut cum s-a lucrat (mi s-a pus inclusiv folie pe scaun cand se manevra masina in service)... wink.gif am hotarat sa platesc mai mult decat mi s-a cerut.

Serviceul este undeva in sectorul 5, mai exact pe Soseaua Magurele la nr. 67... iar "responsabil" de bunul mers a fost MaLyTyOsU, pe care il recomand din toata inima. Mi s-a spus inclusiv ce va trebui schimbat in viitorul apropiat, ce este urgent si ce nu este urgent, motiv pentru care promit si pe aceasta cale ca voi face iar o vizita foarte curand.

Nu asa se intampla in alte serviceuri, unde esti obligat sa lasi masina dimineata si sa vii seara dupa ea sau a doua zi, cand constati ca s-au schimbat piese care nu necesitau inlocuirea imediata a lor, automat avand parte de o factura astronomica.

Respectele mele maestre ! wink.gif

Pentru mai multe detalii, cunoscutii si nu numai ma pot apela pe privat / mesenger, telefon, etc.

This post has been edited by hellcat: 18 May 2008, 12:24

--------------------
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
hellcat
post 18 May 2008, 12:36
Post #469

FrontYard Motorsport

From: Dieppe

Sunt cateva aspecte pe care, in nestiinta de cauza, te fac sa devii subiectiv....

Din nou, compararea costurilor anumitor operatiuni nu mai este deloc relevanta...pe piata au aparut o infinitate de producatori de piese (evident de calitati total diferite)...de aici si diferentele pe factura finala.

Si ca acest post sa fie de un real ajutor pentru cei care sunt interesati de revizia de 60.000 km, poti spune ce ai schimbat (piese) si costurile aferente!

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
Flamingo
post 18 May 2008, 14:52
Post #470

Membru "SPARKY Team"

Asa cum am spus si mai sus, deocamdata am schimbat kitul de distributie si uleiul. Nimic altceva. Ce ar mai fi de schimbat in viitorul apropiat... rola intinzatoare + cureaua de accesorii... iar daca vreau, ma mai "pot baga" la consumabile... (filtru de motorina, filtru de aer) care repet, nu necesita schimbarea lor la o evaluare mai atenta. Inclusiv pompa de apa era ok, asa ca... ce rost avea sa ma duc in service la Renault sa dau o caruta de bani sa mi se schimbe ce scrie la "carte" ? Repet, la serviceul de mai sus, nu vi se baga mana in buzunar.

Cost manopera, asta ca sa nu ma injure Helcat prea tare... smile.gif a fost 100 de ron. Pe langa suma care mi s-a cerut initial (telefonic), am mai schimbat uleiul si mi s-au mai pus la punct diverse "de sub masina" care se mai deschiolasera, astfel ca am hotarat sa platesc 150 ron.

Oameni buni, incercati totusi si alte serviceuri. Daca masina este ok, si aici ma refer la componente, piese, etc.. ce rost are sa platim mai mult pentru ceva ce nu necesita inlocuirea imediata ? O suna a reclama, insa recomand serviceul lui Malytiosul din tot sufletul. Daca vreti sa platiti mai putin, mergeti la el.

P.S. Kitul de distributie a fost cumparat separat de la o firma din Lugoj si m-a costat 320 lei (prin iarna), kit trimis prin curierul rapid platit de expeditor... smile.gif iar uleiul a fost de la Elf, 15 W 40 (stiu, trebuia sa pun 10 W 40) si a fost luat din Auchan (Pitesti). Pretul lui a fost de pana in 70 RON.

Asadar, schimbarea kitului (repet, daor a kitului) + uleiul + manopera a costat 540 lei. Avand in vedere ca am cumparat kitul si uleiul din timp, am iesit ieftin la final. Si daca ar fi sa pun la socoteala si bateria schimbata prin iarna, cauciucurile si rulmentii, pot spune ca in prezent am o masinuta oarecum "noua" care merge super.

--------------------
+
Laurentziu83
post 18 May 2008, 17:45
Post #471

Membru autentic

Da cu ce ti-a gresit motorul ala ca sa-i pui ulei de Oltcit?
Si eu ma zgarcesc la a ma duce la reprezentanta sa-mi fac reviziile, dar la consumabile nu ma zgarcesc niciodata.

--------------------
. . .
+
Flamingo
post 18 May 2008, 20:12
Post #472

Membru "SPARKY Team"

Nu mi-a gresit cu nimic, pur si simplu nu mi-am dat seama. Abia dupa ce l-am cumparat si pus in portbagaj, am gasit un bidon mai vechi cu ceva ulei in el de la ultima schimbare, pe care scrie 10 W 40. Asta e.

--------------------
+
L_ion
post 20 May 2008, 16:31
Post #473

Membru incepator

Eu am facut revizia saptamana trecuta.
Total distractie 2000ron.

Revizia am facut-o la DZ SERVCOM. Se afla langa Piranha in Regie.
Am schimat distributia+placute frana+filtre(ulei, motorin, aer, polen)+1 cap de bara+pompa apa+antigel+ulei motor. Piesele m-au costat 1630 iar manopera 370.

This post has been edited by hellcat: 22 May 2008, 17:52

--------------------
Renault Clio 2005 Bicorp 1.5dci 85cp
+
mafteilucian
post 11 Jun 2008, 09:33
Post #474

Membru incepator

Salutare! N-am mai intrat de mult pe forum, asta pt ca m-au luat greutatile pe sus.
Ieri am fost la Meridian Vest sa ma interesez de revizia de 60.000 km. Stiam ce trebuie sa schimb, stiam ca trebuie sa am bani ca sa schimb, insa nu m-am asteptat sa fiu luat de prost in halul asta. Am intrat in vorba cu "chelnerul", i-am spus ca Symbol-ul meu 1,5 dci are nevoie de "tratamentul" de 60.000 si el a inceput sa calculeze. N-apuc sa clipesc de doua ori din ochi ca mi se spune: "28 de milioane, dar e mai bine sa aveti la dumneavoastra 30 - 32 de milioane" STAI FRATE! am strigat la el; E O NEINTELEGERE! NU VREAU SA VAND MASINA, VREAU SA-I FAC REVIZIA DOAR! ATAT COSTA REVIZIA, imi raspunde sec "chelnerul". Mamaaaaaa, ce se intampla cu astia, au inebunit? Inghit in sec, imi fac din nou curaj si il intreb iar pe "chelner": auzi, dar daca vin eu cu toate piesele mele, cat ma costa? 8-9-10 milioane, imi raspunde. Nici el nu stia, ca daca ar fi stiut mai multe n-ar fi ramas intepenit in scaunul "chelnerilor" de la Renault.
Asadar, ma vad nevoit sa fac ceea ce am mai facut deja: sa-mi schimb singur ceea ce trebuie schimbat, asta daca vreau sa-mi mai ramana bani de motorina pt cel putin 1 an de zile. Deja am comandat piesele: kit distributie=400; filtrele toate=210; pompa apa=160; doar uleiul inca nu l-am comandat. In rest, probleme nu am la masina, pt ca mi-am inspectat-o singur. Se poate sa schimb acum si discurile de frana, pt ca sunt cam uzate si fac un huruit mai pronuntat cand franez, dar daca mai pun un set de placute PAGID SOFT, s-ar putea sa le mai duc vreo 10 - 15.000 km.

P.S. Revin cu explicatii dupa ce termin cu toata nebunia asta.
Bafta tuturor!
Sa-i f_t in c_r pe toti dealerii Renault pt ca nu spun ca service-urile autorizate R.A.R au voie sa faca revizia la masini. E adevarat ceea ce spun: ORICE SERVICE AUTORIZAT R.A.R. ARE VOIE SA FACA REVIZIILE CONFORM CARNETULUI DE INTRETINERE, LA MARCILE PT CARE I S-A DAT LICENTE. Dealerii Renault va mint cu nerusinare, pt a nu va scapa de clienti ai service-urile lor.

--------------------
Renault Clio 2006 Symbol 1,5 dci
+
R19/16v
post 11 Jun 2008, 09:46
Post #475

Oldschool Member

1. La revedere!
2. Te inseli!
3. Asta este situatia. Nu iti place, vinde masina sau fa-o pe raspunderea ta.

--------------------
+
Flamingo
post 11 Jun 2008, 09:46
Post #476

Membru "SPARKY Team"

QUOTE(mafteilucian @ 11 Jun 2008, 09:33)
ORICE SERVICE AUTORIZAT R.A.R. ARE VOIE SA FACA REVIZIILE CONFORM CARNETULUI DE INTRETINERE, LA MARCILE PT CARE I S-A DAT LICENTE. Dealerii Renault va mint cu nerusinare, pt a nu va scapa de clienti ai service-urile lor.
*

Uite asta este o treaba buna, care chiar ca nu prea era stiuta... wink.gif

--------------------
+
R19/16v
post 11 Jun 2008, 09:47
Post #477

Oldschool Member

Si cui crezi ca a dat reno licenta?

--------------------
+
Flamingo
post 11 Jun 2008, 11:22
Post #478

Membru "SPARKY Team"

QUOTE(R19/16v @ 11 Jun 2008, 09:47)
Si cui crezi ca a dat reno licenta?
*

In Berceni in zona Nitu Vasile, exista un service care se baga mai ales la masini straine. Dacii nu am mai vazut pe acolo de multi ani. Cand i-am intrebat cat ma costa manopera pt schimbarea kitului de distribuite, mi-au cerut toate datele masinii s-au uitat pe un fel de tabel si mi-au spus scorul final... fara piese de schimb. Doar manopera...

--------------------
+
R19/16v
post 11 Jun 2008, 11:24
Post #479

Oldschool Member

Si?

Avea timpii de manopera pentru operatiunea respectiva. Multi le au, si eu le am smile.gif asta nu inseamna ca are licenta de la reno.

--------------------
+
Flamingo
post 11 Jun 2008, 11:26
Post #480

Membru "SPARKY Team"

Precizare importanta... Masina nu mai este in garantie la Renault... si cred ca Mafteilucian, cel care si-a postat nemultumirea un pic mai sus, este in aceeasi situatie.

--------------------
+
64 Pages « < 14 15 16 17 18 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 21:38
Dacia