Revizie 60.000 Km, ce se schimba, cat costa ...
![]() ![]() ![]() |
Revizie 60.000 Km, ce se schimba, cat costa ...
z_fdd bacau |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.244 Joined: 16 April 10 From: BC ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
Megane 2 - 2005 - 1.5dci 82 CP
|
|||
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Nu confund nimic, am vazut cureaua de distributie cand s-a schimbat, nu plec de langa mecanic cand executa ceva la masina. Cureaua de distributie este mascata de un capac aparatoare din plastic, de acel capac a frecat cureaua lasand urme pe el.
|
--------------------
.
.
.
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.244 Joined: 16 April 10 From: BC ![]() |
pai asa spune, ca ai vazut-o cand ai mers la service. eu credeam ca ai descoperit vreun loc pe unde se poate vedea cureaua. atunci a fost o problema la montarea aparatorii, zic eu... altfel nu imi explic cum de a ajuns la curea.
iar asta nu implica schimbarea curelei pentru lotus, daca a fost o problema la tine, nu inseamna ca la toti e asa. dar, cum am mai spus, pentru bunastarea lui sufleteasca, poate sa o schimbe, sa fie impacat. |
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
Redogs |
![]()
|
Flavius Group: Members Posts: 207 Joined: 17 November 06 ![]() |
Are cineva idee cat este garantia la reprezentanta Renault pentru un kitt de accesorii cu tot cu role ?
|
--------------------
Renault
Symbol
- CS-05-DVC
Expresion/ Decembrie 2006/ 1,4 8V/ Barum Quartaris
|
|
Alex Z |
![]()
|
![]() diesel flower power Group: Members Posts: 178 Joined: 4 July 09 From: Ploiesti==>>>Brasov ![]() |
Am facut si eu schimbul de distributie intr-un final
Piesele(curele+filre) m-a cosat 1000RON de origine si am inlocuit 1.Curea,Pompa apa si role intinzatoare distibutie (GATES) 2.Curea accesorii+ role intinzatoare(Hutcinson) 3.Antigel RENAULT 4.Filtre aer, habitaclu si moorina 5.Ulei Castrol 5w40+Metabond gold-350 RON 6.Placue frana TRW 60 RON 7.Discuri BREMBO 170 RON Am mai luat si 2 spary uri unu penru vopsit janele si unul pentru elemente de franare si am ajuns la un total de 1700 ron penru revizia de 60.000. Cu manopera m-a ajutat un prieten, ca altfel era nasol rau |
--------------------
RENAULT
Symbol 1.5dci 85cp
- PH 85 ZAR
2009
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
ai iesit bine. singura nelamurire e la discurile brembo... pe internet (varianta stock) e 51 lei / disc... mi se pare ca ai dat cu vreo 30 de lei in +. dar avand in vedere economia din celelalte parti, e foarte ok.
|
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
Alex Z |
![]()
|
![]() diesel flower power Group: Members Posts: 178 Joined: 4 July 09 From: Ploiesti==>>>Brasov ![]() |
le-am luat sambata dintr-un magazin de piese auto la ora 18 nu prea mai aveam de unde sa aleg, nu erau in plan
|
--------------------
RENAULT
Symbol 1.5dci 85cp
- PH 85 ZAR
2009
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
eh, lasa ca e ok, ai economisit mult mai mult la celelalte. era doar o precizare. spor la ''kilometrit''
![]() |
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
Alex Z |
![]()
|
daca primii 60.000 km i-am facut mai repejor, urmatorii o sa vina mai greu la 6 lei/litru motorina , este mai fain mersu pe jos, plus ca scap de grija locului de pracare
|
--------------------
RENAULT
Symbol 1.5dci 85cp
- PH 85 ZAR
2009
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
este si cazul meu
![]() |
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
bebe_cristiano |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 23 November 07 From: Bucuresti - Mogosoaia ![]() |
salut, sunt noul posesor al unui clio 1.4 16 v din 2002.
bomba este ca... masina are 50,000 km si nu are schimbat la ea decat consumabilele (toate la timp). Masina am cumparat-o de la unchiul meu acum cateva zile iar urmatorul drum va fi facut la service pt schimbat distributie (trebuie schimbat si cureaua de accesorii si pompa de apa? NU?) ma puteti ajuta cu preturi si eventual numele unui service mai ieftin? |
--------------------
Dacia
Solenza
- IF 04 THK
2004
|
|
alex.vano |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 9 February 08 From: Bucuresti, 5 ![]() |
Pentru preturi, cel mai bine suni la service.
Si nu neaparat reprezentanta. In ce oras esti? This post has been edited by alex.vano: 2 May 2012, 10:38 |
--------------------
Renault
Clio
- numar de sarpe
75 caluti
|
|
bebe_cristiano |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 23 November 07 From: Bucuresti - Mogosoaia ![]() |
scuze, am uitat sa precizez, sunt din Bucuresti.
Am sunat la un service si cand a auzit ca masina are 10 ani si distributia originala pe masina aproape ca m-a injurat. Mi-a zis ca trebuie distributia+accesorii+pompa de apa+daca este cazul fulia pe care sta cureaua (pretul pentru piese si manopera 14 milioane, piese aftermarket) |
--------------------
Dacia
Solenza
- IF 04 THK
2004
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
@bebe_cristiano=Masina este din 2002 si nu s-a schimbat niciodata distributia?
Chiar ca e BOMBA....nu se stie cand bubuie. Cand schimbi cureaua de distributie+rolele se recomanda sa schimbi si pompa de apa pentru ca este antrenata de acceasi curea. Si ca sa fie treaba buna schimba si cureaua de accesorii+role. De urgenta. |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
bebe_cristiano |
![]()
|
dap, cand am fost sa cumpar masina nu am dat prea mare importanta actelor pentru ca stiam masina de cand a luat-o de noua, insa cand am ajuns acasa si m-am uitat pe cartea service nu mi-a venit sa cred ca are distributia originala. Unchiul este mai old school si nu a dat importanta (se batea cu pumnul in piept ca sa stau linistit ca inca nu are 60.000 km).
Eu sunt hotarat sa schimb distributia +pompa +accesorii imediat, intrebarea este UNDE? P.S. , este prima masina ok pe care o am si nu stiu unde sa ma duc, pana acum am avut doar dacii pe care le reparam cu prietenii in curte la o bere. |
--------------------
Dacia
Solenza
- IF 04 THK
2004
|
|
alex.vano |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 9 February 08 From: Bucuresti, 5 ![]() |
Vezi PM.
|
--------------------
Renault
Clio
- numar de sarpe
75 caluti
|
|
mermanos |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 14 March 11 ![]() |
Salutare tuturor!
A ajuns si buburuza mea la ''varsta'' de 4 ani si1 luna si 55555km , si vreau sa o pregatesc de o revizie ce cuprinde si distributia de rigoare!Am gasit consumabile dupa cum urmeaza: -distributie-185 ron -kit accesorii-236 ron -pompa de apa 229 ron(imi pare scumpa) Vanzatorul mi-a spus ca sunt preturi pentru produse ''de origine ''!sunt mari sau mici? separat am gasit pompa de apa hepu cu 160 ron-pret bun? |
--------------------
renault
symbol 1.4,8v
2008 muzic
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
hepu e foarte buna. distributia de origine are curea gates, asa ca vezi cum iti convine, sa iei in cutie galbena de reno sau sa iei direct gates. dar nu ar fi scump la 185 lei... kitul de accesorii depinde ce piese are. eu deocamdata am schimbat doar cureaua si m-a costat vreo 50 de lei (bosch), dar stiu ca rola e mai scumpa... per total, cred ca e ok suma. acum depinde de manopera.
|
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
mermanos |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 14 March 11 ![]() |
manopera este facuta de mecanicul care a lucrat la masina(la toate reviziile) de noua si e in felul urmator:
-150 lei facuta in service-ul lui personal!(garantie ''verbala'') -250lei facuta la service-ul autorizat unde lucreaza(factura si garantie pe hartie) -650lei la reprezentanta- iese din discutie Consumabile in jur de 850 ron:filtre(aer,ulei si habitaclu),bujii, ulei(elf) pompa de apa,kit distributie si kit accesorii - toate de origine mai putin pompa care este hepu. |
--------------------
renault
symbol 1.4,8v
2008 muzic
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
pai daca iti ia 150 de lei pentru toata revizia e foarte bine. daca e cel care s-a ocupat de masina inseamna ca stii cum lucreaza, deci mergi pe mana lui. pompa hepu e foarte buna. aia de origine nici nu stiu ce marca e, la mine cu scria nimic pe ea cand am schimbat-o...
|
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
cam atat se ia pt o manopera in fata blocului: 150-200 RON.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
e foarte ok daca e un mester priceput. ca sa nu ai probleme apoi... si mie mi-ar conveni. eu am dat 250 de lei doar pentru distributie, restul le schimb eu...
|
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
Alex Z |
![]() ![]()
|
Eu am deja aprox 2k de la revizia de 60.000km si sa stii ca uneori revizia facuta in fata blocului e mai bine facuta decat cea de la reprezentana, unde ii sufla patroul in ceafa angajatului sa schimbe un nr de x distributii pe zi.
Eu sunt foarte incantat de cum merge masina cu ulei Castrol fata de Elf, care dupa un timp de utilizare la turatii crescute isi cam pierdea din proprietatile lubrifiante, si motorul pierdea din putere. This post has been edited by Alex Z: 3 May 2012, 22:35 |
--------------------
RENAULT
Symbol 1.5dci 85cp
- PH 85 ZAR
2009
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
la reprezentanta nici nu ai voie sa stai langa masina, de aia n-am mai calcat pe-acolo de la a 3-a revizie, ca plateam piese si nu erau schimbate sau dispareau de tot, cum m-am trezit cu filtrul de polen...nu stiam ce are filtrul meu de baga atata praf de nou
![]() |
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
Alex Z |
![]()
|
Plus ca eu la prima revizie mi l-a montat dar nu mi-a scos o frunza din aeroterma si dupa ce am dat 900ron pe o revizie in 2009, am ajuns in fata blocului si atrebui sa desfac grila cu stergatoarele ca nu era pusa bine la loc.
E bine de deomntat grila aia complet din cand in cand si curatate frunzele care ajung pe acolo. |
--------------------
RENAULT
Symbol 1.5dci 85cp
- PH 85 ZAR
2009
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
da, pe mine a 2-a revizie m-a costat 850 de lei. dupa aia nu am mai calcat la ei. acum am verificat acel caiet de garantii. eu imi schimb ce se poate, iar pentru restul merg la service-uri mai ieftine.
nici acum nu sunt convins ca mi-au fost schimbate placutele de frana, desi am platit vreo 200 de lei pt ele, dar nu am dovada, pentru ca nu le-am verificat, nu stiam cu ce se mananca pe atunci, mergeam pe incredere. dar sa se toceasca textar-urile la 25000 acum mi se pare oarecum imposibil, avand in vedere ca masina era condusa doar de tata, iar el are un stil foarte relaxat... asa ca am multe dubii in ceea ce ii priveste pe cei de la reno bacau si corectitudinea lor. |
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
Alex Z |
![]()
|
Pe mine primul set de placute de fabrica m-a tinut 30.000km si mai aveau un pic de carne in conditiile in care ka fiecare drum de exterior ii dadeam cel putin 150-160 iar de multe ori eram nevoit sa franez puternic...
|
--------------------
RENAULT
Symbol 1.5dci 85cp
- PH 85 ZAR
2009
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
na, sa spunem ca s-au tocit, dar mi se pare foarte scump pentru un ulei, 2 filtre (aer si ulei) si un set de placute sa platesc 850 de lei. in fine, povestea e incheiata, nu stiu care mai sunt preturile azi la reno.
|
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
QUOTE(z_fdd bacau @ 4 May 2012, 18:52) da, pe mine a 2-a revizie m-a costat 850 de lei. dupa aia nu am mai calcat la ei. . dar sa se toceasca textar-urile la 25000 acum mi se pare oarecum imposibil, Da si nu: prietena mea a tocit placutele originale de pe Opel Astra in 18 000km. Erau asa de tocite, ca huruiau la fiecare frana. Daca circuli preponderent urban, se poate. This post has been edited by theodor2004: 7 May 2012, 11:33 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
theodor, inainte de asta am avut vestita dacie 1310 si foloseam fermit... stiu cum franeaza si cum merge tata, foarte calm, nu bruscheaza frana, de aia spun ca mi se pare suspect, stiind cat tin placutele textar... eu am un stil de mers mult mai ''sportiv'', adica o calc, mereu sunt pe fuga, frane puternice.... si nu tocesc placutele dure in halul asta. (exceptand bosch, care au fost foarte moi, s-au dus in 13000km, nu prea imi explic).
bine, hai sa lasam placutele, sa zicem ca le-au schimbat... dar imi treci schimbat filtru de polen si nici macar pe ala vechi nu-l lasi? au fost multe discutii cu ei, de aia am si ajuns la directorul reprezentantei, ca dupa ce am scos-o de la revizie avea probleme mult mai mari decat atunci cand am dus-o (a cedat presostatul, suspect, era imposibil sa nu sesizeze cu 2 zile inainte ca e gol vasul si ca are sunetul ala specific cand virezi, baga benzina in ulei)... in fine. povesti ![]() |
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 13:25 |