Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Schimbat Parbriz

FISICHELU
post 2 Aug 2006, 20:30
Post #91

Boo Boo Dad

Group: Members
From: Onesti

667 RON? Si mie de ce mama ma-sii mi-ai aratat pe factura 1100 RON? Ai rezolvat pe CASCO?

--------------------
Renault Megane Sedan CfExp 1,5 dCi 2005
Mercedes C Classe 2.0 CDI full option 2003
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ccezar2004
post 8 Sep 2006, 16:01
Post #92

Membru autentic

From: .sk

mi-a spart un dobitoc parbrizul.... o am de o saptamana ... e si ala dobitoc dar si astia de la drumuri care tot toarna griblura intr-o veselie in loc sa repare cum trebuie..... oricum era limita de viteza la 40/h dar degeaba daca trece taranul din sens opus cu 130/h.... ca nu mai ai sanse
acu am dat comanda de inlocuire..... a mai schimbat cineva parbriz la service-ul autorizat din CT?... si cum au lucrat?... nu de alta dar am schimbat odata parbriziul la logan in slobozia si abia dupa ce m-am dus a 4-a oara nu mai ploua in masina

tot ma uit pe aici si m-am cam minunat...
cand au constat la service s-au uitat doar la crapatura... nu s-a uitat la nici o serie de pe stalp sau in alta parte....
pana la urma senzorul se schimba sau nu?
cu buretele ala cum e situatia?
parbrizul meu are o tenta verzuie... ce inseamna asta?... va fi la fel dupa schimbare?

mersi

sunt plim de draci si mi-e tare frica de o munca proasta....

This post has been edited by ccezar2004: 8 Sep 2006, 16:01

--------------------
Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
+
Meganer
post 8 Sep 2006, 16:27
Post #93

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(ccezar2004 @ 8 Sep 2006, 17:01)

parbrizul meu are o tenta verzuie... ce inseamna asta?... va fi la fel dupa schimbare?

*

Daca are reflexii movulii in lumina, este polarizat/anti-reflex (nu stiu exact cum se cheama). Ar trebui sa fie mentionat in lista de dotari a masinii.
In cazul asta ai grija sa primesti in loc acelasi tip.
Daca nu are reflexii, tot trebuie sa fie cu tenta (ai grija la nuanta sa nu difere de celelalte, dar cred ca sunt toate verzui) si atermic.
Probabil ca nu e decat un singur tip de parbriz pe M2.2, deci de-aia nu s-a obosit sa noteze cod, varianta de echipare a masinii, etc.

--------------------
renault megane 2005 estate
Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
+
ccezar2004
post 8 Sep 2006, 17:39
Post #94

Membru autentic

Probabil ca nu e decat un singur tip de parbriz pe M2.2, deci de-aia nu s-a obosit sa noteze cod, varianta de echipare a masinii, etc.

asa sper sa fie... am mari emotii cu schimbatul asta....

--------------------
+
ccezar2004
post 14 Sep 2006, 14:35
Post #95

Membru autentic

mi-au zisca dureaza 3-4 zile sa comande parbriz... a trecut o saptamana si tot nik....

pana la urma poate sa spuna cineva sigur: parbrizul vine sau nu vine cu senzorul de ploaie/lumina gata atasat? ca am auzit multe versiuni....

18 milioane pt schimbat parbrizul ohmy.gif 173.gif

si au zis ca vine cu senzor plaoie/lumina nou....

dupa amiaza ma duc sa o ridic... asta daca reusesc sa scot acceptul de la allianz...

sper sa fie bine sad.gif ca nu mai am chef sa ma umblu pe la ei....

vad ca vb singur pe aici... dar oricum o sa continui... ca sa finalizez

acu o ora am ridicat masina.... ce sa zic... dupa toata frica pe care am avut-o si toate recomandarile negative ale service-ului autorizat renault din CT am ramas surprins.... arata ca nou.... m-am uitat si la buretele de la baza parbrizului de pe interior... e intact...
am verificat senzorul de lumina si functioneaza.... initial am pus mana peste senzor si am avut surpriza sa plece stergatoarele... ma gandesc ca eram transpirat pe mana... nu stiu ce sa zic... oricum pentru senzorul de ploaie am turnat si niste apa....

ce sunt nedumerit... desi s-ar putea sa ma insel... parca nu mai are tenta aia verzuie... dar nu sunt sigur... si imi pare rau ca nu m-am uitat inainte ce coduri avea pe parbriz ca sa compar cu ce am acum... m-am gandit ca nu are tenta verzuie ca nu o fi atermic (desi asa scrie pe factura)... dar am verificat codul de pe parbriz si l-am regasit pe un forum frantuzesc intr-o discutie de prin 2002... in care ziceau baietii ca ar fi atermic... oricum inca nu sunt convins.... deoarece intrand pe site-ul producatorului de parbrize saint gobain sekurit am constatat ca nu se regaseste semnul de la antiheat... ci doar ala de acustic... acu nici nu mai stiu ce sa cred....

oricum daca ar fi cineva care sa ma poata lamuri las mai jos datele parbrizului din ce scrie pe el:

Saint Gobain Sekurit
DOT 211
M105AS1
43R-004552
6......
E9
Renault 573
[si are si semnul de acustic - urechiusa]

--------------------
+
ccezar2004
post 16 Sep 2006, 11:07
Post #96

Membru autentic

da... acum sunt sigur... nu are tenta verzuie... azi pe lumina mi-am dat seama de diferenta... era mult mai misto cu tenta.. si plus ca e enervant ca restul masinii are geamurile verzui... sad.gif

e normal sa se intample asa?... sa puna un parbriz care nu e la fel cu cel pe care il avea inainte!... acu stau si ma intreb: mai este atermic?... desi pe factura asa scria....

din cei care ati mai schimbat... ceva opinii?

--------------------
+
s77ven
post 22 Sep 2006, 10:39
Post #97

Membru incepator

From: Bucharest

blush.gif
Schimbat parbriz Scenic pe CASCO la Cobalcescu, au pus exact acelasi tip de parbriz pe care il aveam si inainte. Totul pare Ok pana acum (abia am luat-o de o ora). Impresie generala buna despre service cu toate ca nu este cel mai stralucit din Bucuresti. Nu s-a schimbat senzorul; s-a demontat carapacea veche si s-a introdus acelasi senzor in locasul respectiv la parbrizul nou (asa scrie si in manualul de reparatie). Nota proasta pentru super mizeria pe care au facut-o in masina, in rest numic de comentat... sleep.gif

--------------------
Renault Scenic Clio
2006 Scenic Confort Dynamique 1.5dci 80cp
2004 Clio Symbol Confort Expression 1.4 8v
+
Dantee
post 27 Sep 2006, 20:08
Post #98

Membru

Salve
Am schimbat si eu 2 parbrizele la Megane 2 si la R21 la baietii de la AGER.
Si tin sa va spun ca sunt de nota 10.
Referitor la parbrizul de Megane ( PENTRU CEI CARE NU STIU ) cel vechi a fost cu senzor de ploaie si lumina;
Senzorul e compus din 2 parti una electronica care se detaseaza ce parea fixa si ramine pe masina si una fixa - lipita pe parbriz care nu se mai recupereaza si se monteaza alta noua pe parbrizul nou.
In alta ordine de idei tot pentru baieti care nu stiu la Megane 2 exista mai multe tipuri de parbrize : - parbriz clar
- parbriz verde: verde cu parasolar, 550 ron fara montaj
- parbriz insonorizat
- parbriz atermic sau heliomat
Diferenta de pret intre ele variaza ( nu e mare intre cel clar si cele cu tenta verde dar e foarte mare intre cele normale si cele heliomate sau atermice)
140 RON manopera montaj + adeziv
Bineinteles ca la cele de mai sus se adauga si cele cu senzor
Toate astea le-am aflat de la baietii de la AGER.

La R21 cam aceeasi poveste sunt 3 tipuri de parbrize ( clar, verde, si verde cu parasolar) - 350 RON + 140 manopera si adeziv.

--------------------
Renault Megane III 2010 / Sport Tourer / Privilege - B21HIM
Megane III Sport Tourer Privilege 1.5dci 105cp 2010
MeganeII Privilege 1.6 16v 2005
Clio Symbol Fidji 1.5dci 85cp 2006
+
ccezar2004
post 27 Sep 2006, 21:03
Post #99

Membru autentic

problema e ca eu to nu m-am lamurit
am schimbat parbrizul la megane PH2... sau 2.2 cum ii zice.... inainte era verde.... acu l-au schimbat si nu mai e verde cum sunt de fapt toate celelalte geamuri de pe masina... e clar... desi in soare sau lumina puternica se vede o tenta violet... inainte stiu ca scria in dotari ca e parbriz atermic.... acu ma intreb daca asta e si el atermic... ca insonorizat este ca are semnul pe el.... am mai dat datele si mai sus si tot mai sper ca poate ma ajuta cineva.... totusi a fost 18 mil parbrizul si pe factura scria atermic....

--------------------
+
Dantee
post 30 Sep 2006, 08:25
Post #100

Membru

Te duci la o firma de montaj parbrize ( autorizata de rar si asigurari ) si nu la cea carea ai schimbat parbrizul - si ii intrebi pe baietii de acolo sa iti spuna ce fel de parbriz ai pe masina, pentru ca asa pe vorbe nu iti dai seama exact ce fel de parbriz e.

--------------------
Renault Megane III 2010 / Sport Tourer / Privilege - B21HIM
Megane III Sport Tourer Privilege 1.5dci 105cp 2010
MeganeII Privilege 1.6 16v 2005
Clio Symbol Fidji 1.5dci 85cp 2006
+
ccezar2004
post 9 Oct 2006, 14:44
Post #101

Membru autentic

istoria se repeta... azi dimineatza in drum spre munca... POC!... parbriz spart... cum draq am bafta asta nu stiu... abia l-am schimbat acu mai putin de o luna si acum din nou... am fost plecat in tara... aproape 3000km si nu am avut nik... cand vin din nou pe DN2A mi-o iau din nou... griblura ma-si!

in fine... problema acum e alta... care este exact politica de garantie in ce priveste parbrizul... pot sa il schimb in alta parte?.... merge mai repede si fara accepturi de plata etc fata de Rent Car din CT... imi pierd sau nu garantia daca il pun in alta parte?

--------------------
+
ccezar2004
post 11 Oct 2006, 20:40
Post #102

Membru autentic

am dat comanda azi de parbriz la dealer-ul autorizat....

--------------------
+
touche
post 5 Jun 2007, 22:40
Post #103

Membru autentic

From: Constanta

Parbrizul atermic de la ce nivel de echipare este standard?

--------------------
renault megane 2.2 2006; 1,5 dci ;80 CP luxe privilege
+
Christu
post 6 Jul 2007, 19:12
Post #104

Membru autentic

Lamuriti-ma si pe mine va rog cum sta treaba cu parbrizul atermic.....

Al meu frige de nu poti sa tii mana pe el cand e soare....

Mentionez ca nu am senzor de ploaie.

--------------------
Alfa Romeo 159
ex: Renault Megane Sedan 2007
+
touche
post 7 Jul 2007, 22:51
Post #105

Membru autentic

From: Constanta

eu am senzor de ploaie dar frige bordul rau de tot, deci, nu cred ca este obligatoriu daca ai senzor sa ai si parbriz atermic

oricum nici eu nu stiu exact care e treaba cu parbrizul atermic

--------------------
renault megane 2.2 2006; 1,5 dci ;80 CP luxe privilege
+
Fuzz
post 8 Jul 2007, 00:06
Post #106

gHIdusul

From: RFG

QUOTE(Google)
Contrar parerii multora, parbrizul atermic nu este un geam care nu se abureste sau care nu se incalzeste sau care rezista la foc, ci este un parbriz caruia, la constructie, i-a fost adaugata o folie metalica invizibila menita sa respinga razele ultraviolete. In felul asta se scade temperatura in habitaclu, deci instalatia de climatizare poate gestiona temperatura mai usor, deci scade consumul etc. Majoritatea masinilor marcate "atermic" au doar parbrizul atermic, nu si luneta sau geamurile laterale. Deasemenea, parbrizul are de obicei o zona care nu este atermica, la multe masini aceasta fiind deasupra oglinzii retrovizoare, reprezentata printr-o zona punctata.

Gasit la o cautare rapida rolleyes.gif

This post has been edited by Fuzz: 8 Jul 2007, 00:06

--------------------
Renault Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp Decembrie 2006 - B-XX-FUZ
+
Liviu
post 8 Jul 2007, 09:49
Post #107

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Informatia din citat este corecta cu exceptia razelor ultraviolete care sunt de fapt infrarosii (pana si cea mai ordinara sticla filtreaza razele UV.. insa trebuie tratament special, cu pulberi metalice, pentru a filtra IR care sunt si cauza incalzirii de altfel) si a faptului ca nu consumul este cel ce se imbunatateste ci confortul celor din masina (nu deschid aici o polemica despre A/C caci as fi off-topic) smile.gif ...

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
Fuzz
post 8 Jul 2007, 12:16
Post #108

gHIdusul

From: RFG

Am citat si eu ce am gasit tongue.gif . Oricum nu prea ma coafeaza parbrizul atermic cand sunt 38 de grade afara biggrin.gif

--------------------
Renault Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp Decembrie 2006 - B-XX-FUZ
+
reno-geo
post 15 Jul 2007, 23:24
Post #109

Membru incepator

Am schimbat parbrizul pe casco mai mult din motive de ITP. O data cu parbrizul s-au dus si proiectoarele. Fara probleme la service Renautl, din pdv al montajului.
Treaba balcanica am observat-o dupa 20 min dupa ce am plecat din service (noroc ca n-au pus aia scaunele pe masa) si i-am mai prins in aceeasi zi, rovineta de pe vechiul parbriz, "sufletul", era la gunoi impreuna cu vechiul parbriz. Cica ei nu reusesc sa o scoata.. si orcum nu e valabila fara factura, bon de casa si de masa de la vinzator. Dupa ce am insistat au venit cu ea intreaga si frumos dezlipita, gata de pus la locul ei.
Al doilea lucru fain e ca desi aveam toate geamurile cu tenta verde, parbrizul e cu tenta rosiatica - cu siguranta atermic. Ce ma scoate din pepeni e ca parbrizul atermic are ceva depunere metalica care ecraneaza rau tare detectorul de radar... de-mi venea sa arunc cu el in radarele de la Cosereni.. pina am inteles ce de vina era parbrizul si nu detectorul. Partea buna e ca zona cu raster de linga oglinda nu e tratata cu depunerea metalica si acolo poate sta linistit DR-ul.
Diferenta de temperatura nu am simtit intre geamurile laterale si parbriz... frig toate ca naiba dupa ce masina a stat in soare 3... 4h

This post has been edited by reno-geo: 15 Jul 2007, 23:25

--------------------
MII e pe drum bicorp 1.5 80cp
MII, hatch, 1.5, 80CP, expresion
+
adip
post 9 Nov 2007, 14:49
Post #110

Banned

From: Melbourne, Victoria

Schimbat azi parbrizul pt. masina din semnatura la AGER. Pe la 8.45 dusa masina la ei, pe la 12.15 scoasa din service. Vreo 740RON cu totul (parbriz heliomat). 2 zile nu am voie sa o spal.
Jos palaria pentru baietii din service, parca sa-ti tot vina sa schimbi parbrizul lunar smile.gif

P.S. Nu in ultimul rand as vrea sa apreciez promptitudinea celor de la bcrasig care mi-au dat relativ repede acceptul de plata, desi s-a refacut oferta (prima data cei de la parbrize nu pusesera parbriz heliomat)

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
valib
post 17 Dec 2007, 23:50
Post #111

Membru incepator

From: bucuresti

Eu am patit alta belea cu parbrizul de la masina din semnatura - mi s-a dezlipit. Troncane acum cand mai dau prin gropi de zici ca acum pica de tot. Cam ciudata treaba dar adevarul este ca am mers cam tare, noaptea, pe o sosea care era in lucru(alternau portiunile bune cu cele cu gropi). Acum tre sa ma duc cu ea prin service sa il puna din nou. Revin cu detalii de preturi si calitate.

--------------------
renault megane 2001 1 - tr 10 bmv
Renault megane I 1,6 16V 2001
+
antifizic2
post 17 Dec 2007, 23:57
Post #112

Membru autentic

From: Bucuresti- Romania

aplezi la reno pt parbriz??

daca nu este un super centru de parbrize cum urci dealu de la timpuri noi pe partea staga catre city mall

multa bafta

This post has been edited by antifizic2: 17 Dec 2007, 23:57

--------------------
renault LAGUNA II / 1.9 DCi 2004 - B-57-LXF
17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
+
19vik
post 18 Dec 2007, 00:16
Post #113

Membru

Ager Service se numeste, sunt foarte expeditivi. Au site, poti sa le dai telefon sa-i intrebi cat te costa.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
FlorinG
post 18 Dec 2007, 20:12
Post #114

Membru autentic

Ager lucrează rapid și curat dar sunt la prețuri destul de piperați. Mai ai și alte opțiuni: Unilot Parbrize, EuroGlass, Olimpia autoglass, Gimarom, etc. Acum depinde și de pretenții....

--------------------
Reno*Opel Clio 1.5dCi 80CP, 2006 Opel Astra Clasic III, 2013
Să vrei și nu te poti schimba!
PNA Mio C520 EEU+T
+
Manuel
post 6 Jan 2008, 14:09
Post #115

Membru autentic

From: VASLUI

A schimbat cineva parbrizul in Iasi sau Bacau? Imi poate recomanda cineva un service? Nu stiu daca sa merg la reprezentanta sau la un service specializat (Ager, Gimarom)...
Masina are acum parbriz clar; as putea pune parbriz atermic si sa suport eu diferenta de pret?

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
semit
post 6 Jan 2008, 15:47
Post #116

Private Spice

Group: Moderatori

eu zic sa te duci la Ager, iar pentru problema 2 discuta cu asiguratorul si service-ul smile.gif

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
Manuel
post 6 Jan 2008, 18:25
Post #117

Membru autentic

Cei de la Ager din Bucuresti am inteles ca lucreaza bine dar ma intereseaza si pareri pentru service-ul din Iasi. Oricum cred ca o sa mai astept, daca ma mai tine si nu se sparge de tot, il las pana la primavara sa se mai termine cu materialul asta antiderapant de pe strazi. Crapatura avea ieri vreo 10 cm, inca mai pot merge asa.

--------------------
+
dil
post 6 Jan 2008, 18:30
Post #118

Membru verde

Group: Moderatori
From: Corbeanca, Ilfov

Ager si Gimarom sunt si in Iasi. Insa nu stiu cat de bine lucreaza, in principiu ar trebui sa fie Ok.

This post has been edited by dil: 6 Jan 2008, 18:32

--------------------
- - - - -
Renault Captur 0.9 TCe XMOD (2015)
ex Daewoo Matiz 2004 (2012-2015)
ex Renault Clio Symbol 1.5dci 80CP 2006 Fidji (2006-2011)
+
Manuel
post 6 Jan 2008, 18:33
Post #119

Membru autentic

Asa ma gandeam si eu smile.gif Merci!

--------------------
+
Dodone
post 7 Jan 2008, 22:36
Post #120

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

From: Timisoara

Eu mi-am cumparat masina cu parbrizul ciobit.L-am stopat(rasina,UV,alea,alea...) dar,de curiozitate ,stie cineva cat costa un parbriz atermic cu degivrare electrica,cu montaj inclus,pt.Megane 1? Oricum,am casco... icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
7 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 22:08
Dacia