Amortizoare Laguna II, probleme, recomandari
![]() ![]() ![]() |
Amortizoare Laguna II, probleme, recomandari
mars |
![]()
|
||
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
|
||
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|||
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
Acum daca iau cu viteza foarte mica limitatoarele de viteza, partea din fata pare ca ajunge pe tampoane, nu stiu daca asta e din arcuri sau amortizoare dar tind sa cred ca e din arcuri deoarece e o miscare de jus in jos.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Mai degraba amortizoarele.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Si diferenta dintre arcurile pentru PDG si cele fara PDG e doar ca in primul caz masina va fi mai inalta cu x cm dar ele vor lucra la fel cu un amortizor KYB care nu e pentru PDG?
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
mars |
![]()
|
Eu nu cred ca amortizoarele difera la Laguna II (la Megane II aveau talerul mai sus, dar erau si alte bielete antiruliu, mai scurte). In acest caz, garda la sol e data de arc.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Pdg vs fara , Garda e dată de amortizoare pe fata si arcuri pe spate .Si în cazul megane 2 si laguna 2, pdg e o prostie made pt Romania , nu recomand. Suspensia standard e suficient de înaltă inclusiv în ro.
This post has been edited by argon: 26 Nov 2016, 13:31 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
audiofilu' |
![]()
|
In aceste conditiuni voi lua KYB cap-coada pe fata. Pe spate nu am probleme, nu ma deranjeaza, masina merge doar cu sofer si ocazional pasager fata.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
vezi ca kyb pt arc e moale .. mult mai moale ... eu deaceea am luat eibach ....
|
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
audiofilu' |
![]()
|
N-as duce la reprezentanta sa intreb ei ce ar pune pentru masina mea conform VIN.
Eibach cica ar cobori inaltimea cu 3cm. KYB sunt mai groase pentru V6 si 2,2dci, oare merg puse alea? Daca e mai moale care ar fi comportamentul masinii cand treci peste denivelarile de la trecerile de pietoni? Mie acum imi ajunge masina pe fata "pe tampoane", ca si cum nu as avea amortixare. This post has been edited by audiofilu': 27 Nov 2016, 07:47 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
eu cu arcuri kyb.. am dat-o de pamant peste acele speedbumpere trecute mai in viteza... de pamant ma refer ca am frecat scutul si aripioarele acelea de la praguri ... cu arcurile eibach nu s-a mai intamplat asa ceva ....
Intradevar scade garda la sol cu 3 cm fata de pdg dar e mult mai tare arcul... This post has been edited by BannedHost: 27 Nov 2016, 23:29 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
mars |
![]()
|
Cat dai, atata face. Deci trebuie puse arcuri serioase. Cum alea originale sunt al naibii de scumpe, eu as lua de la dezmembrari unele, dar sa fie in stare buna, fara pic de rugina, de la o masina non-PDG, fata si spate.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Mai groase am zis, dunt la 2,2dci si V6 3.0 insa acestea sunt mai scunde cu 3cm.
Nici nu stii cum sa iei: arcuri mai lungi dar moi sau arcuri mai scurte dar mai tepene. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
BannedHost |
![]()
|
a doua varianta
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
neacsu sandel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 181 Joined: 21 July 07 ![]() |
Salut. Azi când am plecat cu laguna, orice denivelare care o prindea roata spate stânga zdupanea foarte tare,.. parcă nu există suspensie, inițial am crezut că a înghețat ceva acolo (telescopul) ca a fost foarte frig dar nu cred... Care este motivul?
30 Nov 2016, 19:03: Salut. Azi când am plecat cu laguna, orice denivelare care o prindea roata spate stânga zdupanea foarte tare,.. parcă nu există suspensie, inițial am crezut că a înghețat ceva acolo (telescopul) ca a fost foarte frig dar nu cred... Care este motivul? This post has been edited by neacsu sandel: 30 Nov 2016, 19:03 |
--------------------
Renault
Laguna
, 2001
- OT 01 FNI Sandel Neacșu
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
Vezi sa nu fie bucsa , din partea superioara a amortizorului , rupta !
|
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
katalin279 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 10 October 10 From: Timisoara ![]() |
Salutare ,
In weekend am inlocuit in regie proprie si eu amortizoarele fata la masina din semnatura cumparata acum 2 saptamani,erau inca cele originale pe masina care are 80.000km. Erau degeaba oricum pt ca dupa demontare parca sint pompe de bicicleta,nu degeaba simteam orice denivelare.Am montat tot Kayaba pe ulei si nu pot sa cred ce diferenta...Au disparut toate zgomatele si zdruncinaturile,credeam ca toate bucsele sint de schimbat dar de fapt erau doar amortizoarele praf pret 225ron/buc +2 rulmenti de sarcina 50ron/buc care erau in stare f buna dar schimbati oricum si cu acceasi ocazie inlocuit si placute frana Ferodo Premier 140ron.O investitie foarte buna.Mai ramine unghiul pe fata de facut dar inca nu am avut timp. |
--------------------
Renault
Laguna 2 ph2
2006 1,6 16V K4M 57
|
|
mars |
![]()
|
Ai schimbat si mansoanele de protectie din cauciuc? Daca nu, o sa intre mizerie acolo si o sa iti curga amortizoarele alea noi cat de curand.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
katalin279 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 10 October 10 From: Timisoara ![]() |
Stiu ce zici...good point ,mansoanele sint cele originale dar le-am strins la partea de jos pt siguranta cu coliere de plastic cred ca nu au cum sa iasa in sus si partea de pe tija telescopului e foarte "etansa" nu intra mizerie.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 ph2
2006 1,6 16V K4M 57
|
|
mars |
![]()
|
OK atunci. Eu am schimbat la Laguna II amortizoarele pe la 100.000 km si sase ani si au fost putin mai groase decat cele KYB (masina avea si PDG), iar mansoanele alea nu s-au mai potrivit, erau largi, asa ca am luat tot KYB. Plus ca se cam intarisera, parca erau din plastic.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
katalin279 |
![]()
|
cand am cumparat amortizoarele tipu de la piese m-ia zis sa le cumpar... stia el ceva dar am avut noroc sa fie in stare buna si am fost chiar atent sa nu fie largi la tija
|
--------------------
Renault
Laguna 2 ph2
2006 1,6 16V K4M 57
|
|
ssf99bv |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 6 June 12 ![]() |
Cred ca a venit timpul sa schimb si eu amortizoarele fata de la Laguna mea....sfat de la cei care au mai schimbat ...amortizoare pe gaz sau pe ulei?....si o firma? mersi
|
--------------------
renault
laguna 2
2005 initiale
- bv999ssf
|
|
Aco |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 742 Joined: 19 April 13 From: Ploiesti ![]() |
Daca esti multumit de cum a mers pana acum pune-i aceleasi amortizoare, kyb ulei. Sa cumperi si protectii noi pentru tije, amortizoarele aftermarket sunt mai subtiri.
|
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
mars |
![]()
|
Daca flansele sunt si ele cele originale, eu nu cred ca scapi fara flanse noi. Eu am schimbat la sase ani si 100.000 km tot ansamblul (mai putin arcurile). Intai amortizoarele, a doua zi flansele si protectiile. Manopera de doua ori, ca asa'i in tenis
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
BannedHost |
![]()
|
kyb ulei reocmand si eu ... alta viata ... fata de cele pe "gaz" de fapt hybride...
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Flansele nu au ce pica, la mine arata ca noi la 350k, la fel rulmentii ce au necesitat doar curatare plus gresare, si saiba mica ce se pune pe sus. Ce pica, e talerul pe care sta rulmentul pe o parte, si arcul pe cealalta...de la rugina. Am schimbat doar alea, de acolo stiu de restul pieselor ce ziceam ca sunt originale, avand stantata data masinii. Daca naveti ce face cu banii, schimbati tot..dar la mine nu aveau pic de uzura...
![]() This post has been edited by argon: 12 Feb 2017, 14:59 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
mars |
![]()
|
A ta n-a prea mers prin Romania pana la kilometrajul pe care il are
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
ssf99bv |
![]()
|
Multumesc de raspunsuri,cred ca o sa merg pe kyb pe ulei,si o sa schimb tot ce tine restul de amortizor
|
--------------------
renault
laguna 2
2005 initiale
- bv999ssf
|
|
ssf99bv |
![]()
|
Azi am cumparat 2 amortizoare fata KYB pe ulei(470 ron),originalele de pe masina erau tot KYB,rulmenti amortizoare Monroe(320 ron),aparatoare praf 60ron....Sper sa nu ma fi inselat in privinta la amortizoare...
|
--------------------
renault
laguna 2
2005 initiale
- bv999ssf
|
|
BannedHost |
![]()
|
Drumuri bune ! Sa revi cu o parere dupa ce le montezi
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
katalin279 |
![]()
|
@ssf99bv rulmentii de sarcina 320 ron? mi se par enorm de scumpi! parerea mea! eu am dat 50 ron/buc. Ruville ,desi nu trebuiau schimbati am pus noi.
Ieri am fost la un drum mai lung si am observat ca la viteza de peste 100km/h spatele masinii balanseaza stg-dr. chiar si la viraje mici banuiesc ca sunt amortizoarele spate de vina...sau bucsele de la punte? vreo parere de la cei care au mai patit asa? This post has been edited by katalin279: 15 Feb 2017, 14:43 |
--------------------
Renault
Laguna 2 ph2
2006 1,6 16V K4M 57
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 08:33 |