Amortizoare Laguna II, probleme, recomandari
![]() ![]() ![]() |
Amortizoare Laguna II, probleme, recomandari
dondan |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 25 October 08 From: oradea ![]() |
|
||
--------------------
Renault Laguna 2
Laguna 2 privilege estate
2005
- BH 70 DON
|
|||
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
Am avut PDG pe masina si spus asta deoarece acum un an am inlocuit arcurile pe fata cu unele Magnum (ce era pe stoc, masina era demontata si eram in deplasare, un arc avea lipsa o bucata de spira). Acum vreau sa pun si telescoape ca au 11 ani si vreo 157000 de km. Pentru a avea confortul de dinainte (fata pare cam "moale" cu arcurile astea) trebuie sa schimb telescoapele si arcurile?
Stie cineva codurile pentru PDG de origine? Am emotii ca voi primi de la magazin ce au pe stoc, de potrivit se vor potrivi insa nu vor fi pentru PDG. Apropo: am schimbat rulmentii de sarcina acum vreo 4 ani, ce mai trebuie in afara de ei? Probabil flansele... Sau mai bine demontez (nu eu) si vedem ce e defect... This post has been edited by audiofilu': 29 Oct 2016, 07:31 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Pe fata diferența intre pdg si fara adica înălțimea , o dau amortizoarele. , doar pe spate diferă arcurile.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Bun, dar arcurile sunt identice (grosimea, inaltimea, duritatea) intre diferitele marci? Original nu stiu ce aveam (probabil KYB), acum am de un an Magnum. Are sens sa le schimb sau mai bine aleg telescoape pentru PDG (cele mai bune calitativ)?
Ma tem sa comand arcuri pentru PDG si sa primesc altceva. E vreo dimensiune anume pentru PDG, inaltime mai mare cu 3-4cm? Cum le deosebesc de exemplu pe siteul epiesa unde apar notiuni de genul pentru vehicule cu suspensie standard respectiv pentru vehicule fara suspensie sport dar nu si notiunea PDG. Care dintre ele o fi pentru PDG? Sau prin oferirea VIN stiu ei ce sa vanda? Presiune ulei sau gaz? As merge pe ulei. Daca stie cineva diferentele de confort sa spuna. This post has been edited by audiofilu': 29 Oct 2016, 08:16 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
La autoturisme toate sunt pe ulei, lasa marketingul. Ca si compatibilitate, trebuie sa respecti codul de culori, care se traduce prin grosimea spirei+lungimea decomprimat, si sa iei ceea ce se potriveste la 2.0T. Vezi la kyb in catalog, ca-ti da exact pe motorizarea ta, eu as schimba marca aia dubioasa de ai pus.
This post has been edited by argon: 29 Oct 2016, 08:35 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Problema e daca vreun magazin imi poate oferi aceste repere, am gasit arcurile recomandate cat si telescoapele (ulei si gaz).
Telescoapele din catalogul KYB au acelasi cod ca si alea de pe epiesa. Ma uit si la arcuri sa vad codurile... si da, exista. This post has been edited by audiofilu': 29 Oct 2016, 09:00 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
argon |
![]()
|
De ce sa nu poata? Kyb iti poatre aduce oricine. Amortizoarele din fabrica tot kyb le ai. Arcurile nu, parca lejofors le face pentru renault, dar kyb sunt foarte bune daca iei.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Lamurit, multumesc foarte mult pentru ideea cu siteul KYB!
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Am simulat azi cumpararea telescoapelor de la epiesa, am cerut set complet suspensie fata, am spus ca doresc PDG si la arcuri ar fi o problema: codul de culori. Acum nu stiu daca sunt valabile pentru Laguna 2 sau sunt speciale pentru 2.0T insa daca aveti o indrumare e un prim pas.
Conform siteului KYB ar trebui reperul cu numarul RH2709 dar spune for vehicles with standard chassis This post has been edited by audiofilu': 8 Nov 2016, 13:43 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
argon |
![]()
|
Ce treaba au arcurile cu PDG, pe fata? Nici una, difera doar amortizorul.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Atunci pot pastra arcurile astea Magnum care au doar un an si vreo 10000 de km? Se modifica situatia daca le schimb cu KYB (doar arcurile)?
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu am trecut de pe bilstein bitub gaz pe kyb ulei si diferenta e imensa .. masina sta mult mai bine pe drum ....
M-au tinut exact 11 luni amortizoarele bilstein pe gaz ... si cam 20.000 km ... bataie de joc zic eu ... This post has been edited by BannedHost: 8 Nov 2016, 21:30 |
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
argon |
![]()
|
Bilstein niste mizerii sunt. Si eu le-am schimbat, alea originale din fabrica, si am luat Kyb, sunt identice cu cele de fabrica, mai putin sigla stantata, made in Japan. Pe originale plateam triplu. Stiu , o sa vina unu' sa zica ca sunt rebuturi kyb aftermarket fata de alea personalizate renault chiar daca sunt identice , si au iesit de pe aceasi linie de productie, dar mie imi ajung.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Aco |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 742 Joined: 19 April 13 From: Ploiesti ![]() |
Eu am luat kyb dupa cod, teoretic identice cu cele din fabrica. Diferenta este ca cele din fabrica au specificata partea de montaj (st/dr) si au tija mai groasa decat cele noi. De comportat se comporta foarte bine, le am de ~25000 km.
|
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
argon |
![]()
|
Pe spate sunt la fel, pe fata posibil sa difere din cauza diferentei de ani, ca ai comparat cu ce ai alea vechi pe masina, dar daca compari cu OEM luate acum, nu sunt la fel tijele?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Aco |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 742 Joined: 19 April 13 From: Ploiesti ![]() |
Din pacate n-am cum sa verific asta. Daca e cineva dispus sa ia niste amortizoare doar ca sa ne satisfacem curiozitatea ramanem datori
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
am eu amortizoarele originale aruncate prin curte pe undeva ... o sa merg sa vad diferenta tijei la acelea comparativ cu cele noi ..... Dar si cei de la reno sunt niste prostalai .... cand au schimbat un amortizor pe partea dreapta fata ... flansa pe care vine arcul este mare iar pe stanga mica ...... si eu stiam ca amortizoarele pe gaz au acea flansa mica .... dupa ce mi-am dat seama am luat bilstein.... pe vremea cand aveam pejo 405 erau cam cele mai bune ....
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Daca voi schimba telescoape, arcuri, flanse, bucse bara stabilizatoare fara alte elemente (capete de bara, bielete antiruliu) e necesar sa refac geometria?
Intreb deoarece am pus anvelopele de iarna si volanul sta intr-o pozitie spre stanga si oscileaza la viteza mica (probabil trebuie echilibrate). Vreau sa fac reechilibrarea si sa verific geometria si saptamanile viitoare sa schimb ce am spus mai sus in prima parte. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
Aco |
![]()
|
Cam orice surub slabit si apoi strans pe la directie iti modifica geometria. De multe ori ramane in parametri, insa daca dai jos amortizoarele clar trebuie refacuta.
|
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Am pus rotile de pe spate pe fata si este ok, probabil au strans aiurea prezoanele la atelier, nu am mai pus inapoi deoarece sunt la fel ca uzura.
Care sunt cele mai bune/tari arcuri pentru fata, vreau sa fie cocotata, am avut PDG, vreau la fel. Amortizoare intentionez sa iau KYB dar daca sunt altele mai bune nu ma dau inapoi. Aici a inceput discutia: https://www.reno.ro/SCHIMBARE-AMORTIZOARE-L...ml#entry4416339 This post has been edited by audiofilu': 24 Nov 2016, 16:42 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
BannedHost |
![]()
|
parca vindeai masina
![]() amortizoare kyb pe ulei .... arcuri tari inafara de oem pt pdg nu gasesti .... Daca chiar vrei o sa caut arcurile mele ce le-am avut pe fata pt pdg .... |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Orice arc in afara de ala original e cam la fel? Daca nu, as vrea cele mai rezistente/groase/inalte arcuri. Nu vreau ca la fiecare cocoasa sa ajunga pe tampoane...
Daca te poti uita, poate au vreun element distinctiv, pe ale mele le-am lasat la atelier... This post has been edited by audiofilu': 24 Nov 2016, 21:06 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
BannedHost |
![]()
|
da.. au doua buline albe alea originale ... toate cele aftermarket sunt cam la fel .....
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Pe fata au buline verde-rosu, pe spate verde-verde. Asta la 2.0T. Si sunt mai groase decat cele normale, non-PDG.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Bingo.
Si... se gasesc pe undeva noi? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
BannedHost |
![]()
|
KYB RH2719
vezi astea .. sunt de 2.2 dci 3.0 v6 ... deci mai tari ... |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
La KYB nu. Sachs are unele echivalente, dar costa aproape cat alea originale.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
audiofilu' |
![]()
|
QUOTE(BannedHost @ 25 Nov 2016, 22:14) Probabil, numai sa intre/sa se potriveasca. Catalogul pentru 2.0T spune RH 2709 RH 2719 e pe 2,2 dci si V6 3.0 insa au lungimea de 383mm fata de 393mm la 2.0T. Probabil ar fi trebuit 393mm dar groase ca la V6... This post has been edited by audiofilu': 25 Nov 2016, 22:40 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
mars |
![]()
|
Da-i un mesaj lui espacern cu VIN si iti spune ce arcuri ai din fabrica. Dupa aia cauti echivalente, dupa inaltime, grosime si coduri de culoare. Sau las-o in pace, vinde-o si gata.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Vreau s-o rezolv chiar daca o vand sau nu, asta ar mai fi major, in rest prostioare.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 10:07 |