Amortizoare Laguna II, probleme, recomandari
![]() ![]() ![]() |
Amortizoare Laguna II, probleme, recomandari
ssf99bv |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 6 June 12 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna 2
2005 initiale
- bv999ssf
|
|||
katalin279 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 10 October 10 From: Timisoara ![]() |
Am verificat bucsele si sint in stare buna nu trebuie schimbate.Am comandat insa amortizoare spate KYB 190ron/buc.Sambata sper sa am timp sa le schimb.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 ph2
2006 1,6 16V K4M 57
|
|
Aco |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 742 Joined: 19 April 13 From: Ploiesti ![]() |
Pregateste-te psihic si ia cu tine o lampa cu flacara si cel mai mare ciocan pe care-l ai.
|
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
lentzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 221 Joined: 11 September 08 ![]() |
katalin279 de unde le-ai cumparat? |
--------------------
Renault
laguna II
2001, 1.6I 16v, model Expresion, GPL din fabrica
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
katalin279 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 10 October 10 From: Timisoara ![]() |
ProMotor TM le-am cumparat cu alte chestii
Stiu despre problema cu amortizorul la partea de jos sint pregatit cu oxiacetilena ![]() Aceeasi problema si la laguna 1 cind am schimbat singur puntea spate pt ca s-au rupt barele de torsiune a trebuit sa fac o bucsa din teflon la urechea de jos pt ca altfel trebuia sa arunc si amortizoarele. This post has been edited by katalin279: 17 Feb 2017, 10:59 |
--------------------
Renault
Laguna 2 ph2
2006 1,6 16V K4M 57
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
katalin279 |
![]()
|
oxiacetilena e suficienta...probat ,schimbat si la alte lagune
|
--------------------
Renault
Laguna 2 ph2
2006 1,6 16V K4M 57
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Oxi e prea fierbinte, puntea e comptomisa ca rezistenta in zona aia dupa.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
katalin279 |
![]()
|
Sambata am schimbat amortizoarele spate.Timp de lucru 2 ore.
Cateva sfaturi din experienta mea de acum si din trecut...lampa cu butelie de gaz nu e suficienta pt a incalzi suficient lagarul de jos sau dureaza o vesnicie,oxiacetilena merge perfect daca stii sa o folosesti ,nu am incalzit mai mult de 1 min. se vede si pe bucse ca nu sint arse rau si cu doua ciocane unul contra de 1kg si cu care am batut de 3kg a iesit fara prea mult efort. sprayul nu ajuta aproape deloc desi am folosit unul mai bun ca wd40 parerea mea. Amortizoarele erau cele originale in stare acceptabila ,bucsele de la punte arata f bine ...alta viata acum la drum ![]() Attached thumbnail(s) IMG_0131.JPG ( Size: 1.6mb ) Number of downloads: 500 IMG_0132.JPG ( Size: 1.66mb ) Number of downloads: 505 IMG_0133.JPG ( Size: 2.13mb ) Number of downloads: 503 IMG_0134.JPG ( Size: 2.32mb ) Number of downloads: 498 IMG_0135.JPG ( Size: 1.84mb ) Number of downloads: 488 |
--------------------
Renault
Laguna 2 ph2
2006 1,6 16V K4M 57
|
|
ssf99bv |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 6 June 12 ![]() |
Am montat si eu amortizoarele pe fata ,cu tot kit-ul ce mai era necesar....Zici ca-i alta masina,am si facut cu ea deja 600 km ...Ceva zgomote mici,dar sesizabile am avut ''la Magura'' aproape de orasul Bacau,unde drumul e plin de denivelari .iar in rest nimic...Multumesc celor cu sfaturi legate de amotizoare
Attached thumbnail(s) IMAG0149.jpg ( Size: 1.26mb ) Number of downloads: 118 IMAG0148.jpg ( Size: 1.1mb ) Number of downloads: 96 IMAG0152.jpg ( Size: 1.12mb ) Number of downloads: 100 IMAG0153.jpg ( Size: 1.04mb ) Number of downloads: 95 |
--------------------
renault
laguna 2
2005 initiale
- bv999ssf
|
|
alupsa74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 29 June 11 From: Alba Iulia ![]() |
Salut , a venit vremea sa schimb amortizoarele fata impreuna cu rulmentul aferent , flansa si suport arc.La amortizor am de ales in aproximativ aceiasi bani intre Bilstein si Kyb iar la setul de reparatie ( 4 piese ) am de ales intre Swag si SNR.Ati pus careva amortizoare Bilstein ? iar pentru setul de reparatie ce sa aleg , rulmentul mai bun de la SNR sau flansa si suportul de arc de la SWAG ??
|
--------------------
Renault
Laguna II 2001 Initiale
1.8 16v
|
|
Aco |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 742 Joined: 19 April 13 From: Ploiesti ![]() |
Snr este echipare pe origine la laguna 2 pe partea de flanse/rulmenti sarcina.
|
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
nu bilstein .. dupa nici un an.. varzaaaa amortizoarele ... se umpleau de ulei .... si am umblat 80% in oras ... deci nu drum de piatra ... sa le fortez...
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
alupsa74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 29 June 11 From: Alba Iulia ![]() |
Multumesc , atunci ramin la combinatia de pe original , amortizoare ulei Kyb si setul de reparatie SNR.
|
--------------------
Renault
Laguna II 2001 Initiale
1.8 16v
|
|
byby |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 489 Joined: 29 July 07 From: IASI ![]() |
Eu am folosit combinatia asta si pot spune ca dupa 5 luni s-au dus flansele si/sau rulmentii si trancane in draci; Deja ma gandesc sa schimb din nou flansele si sa pun altceva, deoarece nu mai am incredere;
Comanda piesele astea la service-ul unde faci si reparatia sa poti avea garantie deplina in caz ca ai probleme; nu fa ca mine; am comandat piesele pe net si le-am montat in service, iar acum ca sa cer garantie, trebuie sa dau jos flansele sa le trimit prin posta si apoi sa astept pana sau daca imi vor trimite altele in loc; asa ca m-am lasat pagubas de garantie, dar pe viitor nu mai fac de astea; |
--------------------
Renault
Laguna
2003 1,9 dci Privilege
|
|
Aco |
![]()
|
Flansele la laguna 2 pica greu de tot, iar rulmentii incep intai sa fluiere la viraj luat pe loc. Probabil ai alta problema pe acolo.
|
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
byby |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 489 Joined: 29 July 07 From: IASI ![]() |
Pai am desfacut si am vazut cauciucul desprins de pe flansa de la arc si flansa de sus care freca pe cea de jos; plus ca la viraje mai ramane arcul tensionat si apoi isi da drumul cu o pocnitura. Asta e din rulment.
Ce pot sa spun e ca nu voi mai lua piese de pe magazine on-line; prefer sa dau un ban in plus dar sa am pe cine sa trag de urechi daca nu sunt bune; |
--------------------
Renault
Laguna
2003 1,9 dci Privilege
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Flansele praf pot duce la ruperea arcurilor. Eu am schimbat la 100.000 km amortizoarele, flansele (cu totul) si protectiile din cauciuc, toate KYB. Patru ani si 50.000 km (cand am vandut-o) nu am mai avut nicio problema.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
alupsa74 |
![]()
|
Pai atunci solutia ar fi , sa le luam separat nu la set .Rulmenti SNR sau SKF , iar flanse si suport arc LEMFORDER, TRW,sau cine sunt cei mai buni pe zona asta de bucse , tampoane , etc. Ar iesi un pic mai scump dar probabil ca merita....
|
--------------------
Renault
Laguna II 2001 Initiale
1.8 16v
|
|
drati71 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 27 July 05 From: Sfantu Gheorghe ![]() |
Azi am schimbat si eu amortizoarele si arcurile pe spate, precum si tampoanele de la toba de esapament. Durata... cu curatat pe acolo fara graba si cu un ajutor, vreo 4 ore. Cost total 700 ron.
Amortizoare am luat Monroe pe gaz, arcuri Lesjofors, iar tampoanele MTS. Amortizoarele mi-au dat un pic de lucru (ma asteptatm dupa ce am citit pe aici) cu mai celebrele bucse. Eu am rezolvat-o fara flacara. Dupa scoaterea surubului, cu un ciocan de 1,5 Kg si o mana destul de grea, ajutorul meu a tras cateva lovituri puternice in bucsa ca si cum am fi vrut sa o bagam in loc sa o scoatem. Apoi cu un levier "sanatos" si subtire care nu se indoaie usor, bagat de jos in sus intre punte si corpul amortizorului, chiar la baza lui, eu trageam inspre mine cu putere iar ajutorul meu de jos cu ciocanu lovea tare, de jos in sus, in corpul din punde unde e bagata bucsa. Eu trageam tare, el lovea, apoi la un moment dat poc bucsa a sarit afara. Asa am procedat in ambele parti. Ca si tips, puteti verifica chiar deasupra arcului spate este o portiune unde se aduna nisip la greu din cauza ca gaurile se atupa de la pietricele. Eu am ramas surprins cata mizerie acolo, propice pentru rugina. |
--------------------
God Give You Joy!
.
. Reno Laguna II 1,9 dCi; 2004; 120CP; Dynamique; Gris Hologramme
PDA FSC N560 |
|
BannedHost |
![]()
|
Tampoanele la toba ... am luat si eu ceva no name si dupa nici 6 luni toba aproape atarna .... am cumparat tampoane originale renault .. cam 50 lei bucata si dupa un an sunt tot tepene ...
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
iuli23 |
![]()
|
![]() you have to scream if you wanna go faster Group: Members Posts: 1.057 Joined: 11 April 12 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(BannedHost @ 10 Apr 2017, 22:40) Tampoanele la toba ... am luat si eu ceva no name si dupa nici 6 luni toba aproape atarna .... am cumparat tampoane originale renault .. cam 50 lei bucata si dupa un an sunt tot tepene ... Si eu care voiam sa dau comanda pe net ( gasisem cu 31-35 lei ). Iti voi urma sfatul ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
2003 1.9 dci hatchback
- B-CFX
|
|
Rosniper |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 222 Joined: 6 August 07 ![]() |
AM un scartait foarte deranjant care se aude cand se incalzaste afara (peste 15 grade) la temperaturi mici nu se aude, insa acum, cum temereturile cresc se aude foarte tare si in habitaclu.
Ce sa scartie asa? Am facut o filmare cu zgomotul, apasand pe masina, pe partea din fata. https://youtu.be/wbe5kdKKcIY This post has been edited by Rosniper: 25 Apr 2017, 08:50 |
--------------------
Renault
Laguna
2002 Renault Laguna 1.9 DCI Dynamique 2002
|
|
bigigi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 907 Joined: 29 September 06 From: Brasov ![]() |
Up.
|
--------------------
Renault
Laguna 1.9 dci , Laguna 2.0 dci
2006
- BV 07 UDL
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Up ce? E ultimul avertisment, esti recidivist cu fazele astea. Data viitoare aplicam ce scrie aici.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
bigigi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 907 Joined: 29 September 06 From: Brasov ![]() |
M-a lasat un amortizor si am gasit filmul https://youtu.be/7pg7dvXnwxc
Intrebarea mea este cum a gaurit bucsa veche in care a bagat un surub , cu ce burghiu ?. Am lampa pe butan si vreau sa incerc sa-l schimb exact ca in film aprox.10 minute. (Fara gaurire) Vizionati clip-ul si apoi comentati ! Idei ? This post has been edited by bigigi: 5 Sep 2017, 03:39 |
--------------------
Renault
Laguna 1.9 dci , Laguna 2.0 dci
2006
- BV 07 UDL
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Ce treaba ai cu bucsa aia veche? Aia vine prinsa de amortizor, nu stiu ce a facut ala acolo de s-a desprins.
Eu am inlocuit singur amortizoarele spate, singura chestie mai grea este cand scoti amortizoarele vechi din punte, am batut bine la ele ca sa iasa. Ai un surub sus (pe caroserie) si unul jos (pe punte), este simplu de tot. Surubul de jos trebuie strans cu masina pe roti. Daca tot umbli acolo, uitat-te si al urechile de sus, unde se prinde amortizorul de caroserie. S-ar putea sa fie ruginite, nu strica sa le dai cu insonorizant, ceva. Attached thumbnail(s) amortizor.JPG ( Size: 71.66k ) Number of downloads: 45 |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
iuli23 |
![]()
|
![]() you have to scream if you wanna go faster Group: Members Posts: 1.057 Joined: 11 April 12 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(andri1940 @ 4 Sep 2017, 18:26) Ce treaba ai cu bucsa aia veche? Aia vine prinsa de amortizor, nu stiu ce a facut ala acolo de s-a desprins. Eu am inlocuit singur amortizoarele spate, singura chestie mai grea este cand scoti amortizoarele vechi din punte, am batut bine la ele ca sa iasa. Ai un surub sus (pe caroserie) si unul jos (pe punte), este simplu de tot. Surubul de jos trebuie strans cu masina pe roti. Daca tot umbli acolo, uitat-te si al urechile de sus, unde se prinde amortizorul de caroserie. S-ar putea sa fie ruginite, nu strica sa le dai cu insonorizant, ceva. alea sunt amortizoare starline ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
2003 1.9 dci hatchback
- B-CFX
|
|
Concord |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 19 April 13 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane
2010
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 13:42 |