Caseta de directie defecta, pompa servo
![]() ![]() ![]() |
Caseta de directie defecta, pompa servo
Mayerling |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 18 November 11 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol 1,5 dCi
2007
|
|||
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
Nici mie nu-mi sunt prea dragi cei din reprezentanta. Dar daca ati platit pentru bieleta, e inacceptabil sa va monteze o piesa neconforma pentru masina dvs. sau sa nu va regleze corect unghiul. Si daca tot nu vor sa rezolve problema, puteti sa descrieti situatia la Vocea Clientului.
|
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
- ~ 155000 km
2007
|
|
domnugeo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 13 February 12 ![]() |
Salut...am ajuns la partea in care schimb capetele de bara si bieletele....dar cand am vrut sa fac comanda, am primit 2 tipuri de bielete din care sa aleg....TRW si SMI....nu cunosc ce inseamna, si nici nu am gasit raspuns inca.....am clio berlina 1.5dci luat in aprilie 2005....aveti idee c sa iau?
|
--------------------
Renault
Clio
2005 Symbol
|
|
Ygi_17 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 328 Joined: 2 February 09 ![]() |
trebuie ridicata pe elevator sa vezi ce tip de bieleta e, scrie pe ea.
|
--------------------
Renault
Clio II - Symbol
2003 / 8V 75 CP
|
|
thisadi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 20 December 11 ![]() |
din ce imi aduc aminte eu, difera in fuctie de caseta de directie care s-a montat pe masina ta, adica TRW sau SMI, si nu ai cum sa-ti dai seama decat urcata pe elevator, cum a spus colegul mai sus, si cauti pe caseta de directie sa vezi ce scrie (pe bieleta nu stiu daca scrie ceva)
This post has been edited by thisadi: 14 Feb 2012, 00:14 |
--------------------
Renault
-
-
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Nu te mai chinui sa o ridici pe elevator, pe symbolul tau din 2005 sau 2006, cu siguranta ai TRW.
Daca nu ma insel prea tare pe clio II symbol nici nu s-au pus SMI. Mai degraba unele bicorpuri posibil sa fi avut SMI. This post has been edited by vallixx: 14 Feb 2012, 00:34 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
domnugeo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 13 February 12 ![]() |
pey asta e faza, bicorp nu este sedanul? Adik Clio sedan? Ma rog, o sa o ridic sa ma conving. Ms
![]() |
--------------------
Renault
Clio
2005 Symbol
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
NU, bicorp este ala scurt cu hayon.
Sedanul este Symbol-ul. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
Ygi_17 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 328 Joined: 2 February 09 ![]() |
eu am schimbat bieleta la CLIO II 2003 la service Bosch in Constanta. Service-ul a luat datele de pe talon si au comandat bieleta. cand am venit la programare s-o schimb surpriza NU SE POTRIVEA NBIELETA. Eram cu masina demontata au scos bieleta veche si a masurat-o cu cea noua, NU se potriveau cotele, eram langa el diferenta era mica dar exista. pe acelasi cod sunt doua bielete TRW. am mai stat o ora s-au dus la depozit si a venit cu alta OK.
|
--------------------
Renault
Clio II - Symbol
2003 / 8V 75 CP
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
E din cauza dimensiunilor filetului interior: bieletele TRW de pe Symbol phase 2 au 2 diametre la filete, si marea confuzie este ca nu le poti diferentia dupa VIN-ul masinii. Trebuie sa dai bieletele jos, si sa te duci cu ele la maagzin, cumperi unele identice, si pe pui pe acestea.
Eu am comandat de 2 ori bieletele pana au venit cele bune: primele erau prea scurte, cele din seria 2 aveau diametrul prea mic, si abia cele din seria a III-a s-au potrivit. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
kosty20 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 26 January 12 ![]() |
Salut. Am un renault clio 2 din 2005 si am o problema cand virez dreapta se aude un zgomot mai ciudat ( un trosc ) dar decat cand virez dreapta ma poate ajuta cinvea??? multumesc
|
--------------------
renault
clio
clio II 2005
|
|
Gabytzu92 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 25 September 12 ![]() |
Salut ! De ceva vreme am niste probleme cu directia. Cand sunt pe loc , doar pe loc , si virez stanga sau dreapta se aud niste troscanituri ciudate, am incercat sa le dau de urma , sa vad de unde s'ar auzii dar nu am reusit , si mai nou cand sunt in mers si am peste 40-50 de km la ora , cand iau curba si volanul este virat atunci cand revine la pozitia initiala am impresia ca revine in trepte , nu se blocheaza dar il simti la mana. Ma poate ajuta cineva cu un sfat ? Va multumesc
This post has been edited by Gabytzu92: 25 Sep 2012, 02:51 |
--------------------
Renault
Symbol
2005 FIDJI 1.4 16v 98cp
|
|
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
Sunt simptomele casetei pe duca... Cauta sa faci o recomditionare
|
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
- ~ 155000 km
2007
|
|
trami |
![]()
|
- Group: Members Posts: 270 Joined: 15 July 05 From: Targoviste ![]() |
QUOTE(Gabytzu92 @ 25 Sep 2012, 02:49) am impresia ca revine in trepte , nu se blocheaza dar il simti la mana. Verifica mai intai crucea cardanica de la axul casetei, s-ar putea ca doi din cei patru rulmenti sa fie gripati. |
--------------------
Kuga
2
- -
-
|
|
Gabytzu92 |
![]()
|
Maine ma duc la un prieten sa o urc pe elevator sa vad daca e ceva in neregula, sper sa scap mai ieftin si sa nu fie caseta , totusi ma surprinde , la 95.000 de km deja sa se duca.... in fine , va multumesc mult pentru sfaturi , daca aflu ceva maine , revin cu cu un raspuns . Bafta si drumuri bune !
|
--------------------
Renault
Symbol
2005 FIDJI 1.4 16v 98cp
|
|
dekline |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 23 November 10 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Gabytzu92 @ 25 Sep 2012, 02:49) Salut ! De ceva vreme am niste probleme cu directia. Cand sunt pe loc , doar pe loc , si virez stanga sau dreapta se aud niste troscanituri ciudate, am incercat sa le dau de urma , sa vad de unde s'ar auzii dar nu am reusit , si mai nou cand sunt in mers si am peste 40-50 de km la ora , cand iau curba si volanul este virat atunci cand revine la pozitia initiala am impresia ca revine in trepte , nu se blocheaza dar il simti la mana. Ma poate ajuta cineva cu un sfat ? Va multumesc Salut! Aceleasi probleme le-am avut si eu si s-a dovedit a fi vorba de niste suruburi care nu au fost stranse corespunzator. In cazul meu problema s-a manifestat la la circa 6 luni dupa un incident care l-am avut cand s-a umblat la directie si cred ca atunci nu au strans bine suruburile. Sper sa fie aceeasi situatie si la tine ca se rezolva in 2 minute. |
--------------------
Renault
Symbol
2007/1.5 dCi/Fidji
|
|
Gabytzu92 |
![]()
|
Dekline , multumesc pentru parere , dar faza izbitoare e ca atunci cand am luat masina , s'a uitat cineva la discul de ambreiaj , eu nu imi aduc aminte bine ca nu am fost de fata , a fost tata , si stiu ca acel mecanic a scos axul volanului si pe langa faptul ca atunci mi'a rupt senzorul de Airbag din volan , a bagat si cam fortat axul inapoi... ma gandesc sa ii se traga de aici ? Multumesc mult !
|
--------------------
Renault
Symbol
2005 FIDJI 1.4 16v 98cp
|
|
trami |
![]()
|
QUOTE(Gabytzu92 @ 26 Sep 2012, 11:13) pe langa faptul ca atunci mi'a rupt senzorul de Airbag din volan , a bagat si cam fortat axul inapoi... ma gandesc sa ii se traga de aici ? Eu ma gandesc ca de-acolo i s-ar putea trage. Si ce-a mai facut? Poate incet, incet, ne spui tot si apoi te duci la servis. Poate-ti completezi si locatia. |
--------------------
Kuga
2
- -
-
|
|
meggeo81 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 328 Joined: 29 April 11 ![]() |
QUOTE cand iau curba si volanul este virat atunci cand revine la pozitia initiala am impresia ca revine in trepte , nu se blocheaza dar il simti la mana. mie imi pare a fi uleiul de la servo. s-a facut marmelada. daca era din axul volanului, bagat gresit, s-ar fi auzit trosnituri metalice. iti recomand spalarea instalatiei cu motorina, si apoi ulei nou. si cu un max de 30ron ai scapat. |
--------------------
reno
megane s
- DB-67-GEO
2008
|
|
Gabytzu92 |
![]()
|
Deci , am fost astazi , am pus masina pe canal si am luat la puricat ce era pe jos pe acolo . Troscanitura nu am reusit sa ii dau de urma dar am verificat caseta de directie si nu are nici un pic de joc, bieletele sunt ok si apoi m'am indreptat catre axul volanului , cel cu antecedente. Am desfacut acel cauciuc din podea si am dat cu un pic de spray de ungere , am zis ca poate poate. Dar surpriza cand am plecat de acolo si ca sa ies de pe canal am facut cateva manevre, s'a auzit iar . Pe langa faptul ca am plecat plin de draci , am revenit inapoi la 0.
27 Sep 2012, 01:08: QUOTE(trami @ 26 Sep 2012, 20:10) Eu ma gandesc ca de-acolo i s-ar putea trage. Si ce-a mai facut? Poate incet, incet, ne spui tot si apoi te duci la servis. Poate-ti completezi si locatia. Sunt cam obosit si abia acum am vazut tot continutul mesajului. Tot din Targoviste sunt si eu ! This post has been edited by Gabytzu92: 27 Sep 2012, 01:08 |
--------------------
Renault
Symbol
2005 FIDJI 1.4 16v 98cp
|
|
trami |
![]()
|
Hai s-o vad si eu.
|
--------------------
Kuga
2
- -
-
|
|
Gabytzu92 |
![]()
|
QUOTE(trami @ 27 Sep 2012, 06:48) Am intrat la tine pe site si am vazut despre ce este vorba. Poti sa imi spui pe unde este locatia , am vazut ca spre Ploiesti dar spune-mi mai exact. Multumesc mult ! <span class='edit'>27 Sep 2012, 10:55:</span> QUOTE(meggeo81 @ 26 Sep 2012, 21:56) mie imi pare a fi uleiul de la servo. s-a facut marmelada. daca era din axul volanului, bagat gresit, s-ar fi auzit trosnituri metalice. iti recomand spalarea instalatiei cu motorina, si apoi ulei nou. si cu un max de 30ron ai scapat. Asta cu revenitul volanului este bonus , dar se aud si trosniturile metalice... This post has been edited by Gabytzu92: 27 Sep 2012, 11:01 |
--------------------
Renault
Symbol
2005 FIDJI 1.4 16v 98cp
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Salutare.
AM revenit cu info despre reglarea geometriei... am avut un incident mai demult, la nici 21.000 km, am simtit cum "agata" volanul la viraje maxime si revenire.. Am fost la Renault pentru constatare, urcata pe rampa verificat tot, nicio problema... Merg acum 2 luni la itp tot la ei, nicio problema) Dupa ~ 1 luna de zile masina incepe sa traga dreapta.. Ei, merg la renault sa se uite ce si cum, vine un domn in masina sa faca un test, ne plimbam putin cu masina..... Si zice, intradevar trage putin dreapta.. O bagam la geometrie si o facem ~ 100 lei.. Eu zic, nu multumesc, trebuie sa fie vreun motiv pentru care trage dreapta... Mai stau putin cu ea si cand iau salariul merg la un service care se ocupa doar de anvelope si geometrie.. Toate bune si frumoase, merg la ei, urca masina pe rampa.. Inainte fac si o echilibrare la toate rotile.. Si ce sa vezi la roata dreapta niciun joc, nimic (roata care s-ar zice ca trage dreapta) iar roata stanga joc. Mecanicul mi-a spus ca e joc in caseta :| Am zis sa imi dea in scris si ma duc luni la renault... Intradevar, am tras si eu de roata cat timp era suspendata masina si are o bataie, stanga dreapta, se simte. Mi-a spus ca imi poate face geometria, dar daca vreau sa rezolv problema cu caseta nu are rost.. Acum ma gandesc, oare nu cumva din acea cauza trage dreapta si al viteze mari tremura si parca nu sta deloc pe sosea? In prezent am ~28.000 km .. Cam putini pentru o asemenea problema...... l.e azi am fost sa ma programeze, miercuri o urca sus din nou pentru a nșpea oara.. This post has been edited by BannedHost: 10 Dec 2012, 16:35 |
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
D-Ice |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 27 June 10 ![]() |
Caseta e de vina 100%. La mine au facut la fel amandoua. Sunt curios cat tine a treia.
![]() Chestia cu geometria sunt bani aruncati pe fereastra RENAULT. Si e a naibii de larg deschisa. This post has been edited by D-Ice: 10 Dec 2012, 22:11 |
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
alexme24 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 780 Joined: 23 September 09 ![]() |
vai banned, da tu mai mult ai avut masina aia in service decat pe strada. La 28000 km sa cedeze deja atatea mi se pare chiar bataie de joc la adresa clientului.Macar mai ai garantie la masina?
|
--------------------
Renault/Honda
Clio 2/ Accord
2004/2008 Clio 2/Accord/Civic , 2004/2008/2008 1.5 dci / 2.4 VTEC / 1.8 VTEC
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Acuma sa fiu sincer, eu am mers de fiecare data la ei, pentru orice.. Ca doar deaia e garantie... Si de fiecare data cand am fost la ei, a fost cate ceva..
Dar nu gasesc nici un motiv plauzibil in care sa cedeze.. De la gropi e exclus pentru ca mai am o masina cu peste 150.000 km facuti pe drumurile patriei si nu are nici cea mai mica problema la caseta... Deci ramane ori proasta amplasare a casetei, ori defect de fabricatie.. Mai am inca un an de garantie normala si 2 de extinsa ... |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
barcelona |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 2 December 11 ![]() |
Eu cred ca e bieleta de directie.Eu am schimbat pe garantie pe la 47.000 capetele de bara si bieleta de directie pe stanga.Toate aveau joc destul de mult.Geometria a fost facuta tot pe garantie.
|
--------------------
Renault
Symbol 1.2 16v
2010
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
QUOTE(BannedHost @ 11 Dec 2012, 00:54) Dar nu gasesc nici un motiv plauzibil in care sa cedeze.. De la gropi e exclus pentru ca mai am o masina cu peste 150.000 km facuti pe drumurile patriei si nu are nici cea mai mica problema la caseta... Deci ramane ori proasta amplasare a casetei, ori defect de fabricatie.. Mai am inca un an de garantie normala si 2 de extinsa ... mmm...depinde. Noul Symbol ce fel de servo are? electrica, sau din cea clasica, cu lichid de servo? La mine cauza deteriorarii casetei de directie nu au fost gropile, ci faptul ca pompa de servo de la Symbol produce pilitura (sau span, cum ii spun mecanicii)...aceasta pilitura este luata de lichidul de servo si ajunge in caseta de directie, unde macina incet-incet bucsile, sau ce mai gaseste pe acolo. La unii se mai intampla sa se ingaure burdufurile de cauciuc de la caseta, si sa intre apa in interiorul casetei, si sa rugineasca cremaliera. Dar la mine burdufurile au fost intacte....singura explicatie a fost cea cu pilitura produsa de pompa de servodirectie. Dar daca noul Symbol are servodirectie electrica, nu ar trebui sa mai aiba lichid de servo...deci as exclude varianta cu pilitura. Ma rog, sa vedem ce spune Trami, dintre noi el se pricepe de departe cel mai bine la casete de directie. ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
BannedHost |
![]()
|
La mine e cu lichid, toata ziua...
Sunt curios ce verdict vor da ... Daca e bieleta sau capat de bara, trebuie sa suport eu toata distractia ? This post has been edited by BannedHost: 11 Dec 2012, 13:30 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
barcelona |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 2 December 11 ![]() |
Eu cred ca nu,daca eu nu am suportat-o la 47.000....atunci de ce mai e garantie.
|
--------------------
Renault
Symbol 1.2 16v
2010
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 10:05 |