Caseta de directie defecta, pompa servo
![]() ![]() ![]() |
Caseta de directie defecta, pompa servo
trami |
![]()
|
||
- Group: Members Posts: 270 Joined: 15 July 05 From: Targoviste ![]() |
|
||
--------------------
Kuga
2
-
- -
|
|||
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Nu înțeleg. Cate sunt "alea" de 30 de lei?
De bucsa aia din capul lung al cremalierei vorbim? |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
trami |
![]()
|
Cât costă un set de bucși de bară stabilizatoare?
|
--------------------
Kuga
2
-
- -
|
|
jfo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 5 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Salutare!@Trami am fost la mecanici diferiti, amandoi au constatat ca bataia e din caseta ,cum vezi tu rezolvarea?(mentionez ca flansele,bucsei bara stabilizatoare ,tampon motor sunt schimbate.
|
--------------------
Renault
Megane 3 Limited /Clio-Hatchbach/
Limited 2016/110Cp DCI/2001 65 Cp D C i
|
|
trami |
![]()
|
QUOTE(jfo @ 23 Jun 2016, 21:43) simtomele sunt de troncaneala in mers undeva sus se simte intradevar un pic in volan ,dar nu merge directia greu, nu curge lichid, Lasa caseta, cauta bine restul articulatiilor. Caseta NU TRONCANE!!! Sa nu aud ''au ridicat-o pe elevator si au tras de roata. Numai caseta se auzea!'' SUNT SATUL! Noi iesim in proba de drum cum am facut chiar azi cu o Toyota. MIcrofoanele au fost puse pe 1 bascula 2 amortizor 3 bieleta antiruliu 4 bieleta de directie 5 etrier 6 bara stabilizatoare DSC_2912.JPG ( Size: 3.16mb ) Number of downloads: 583 DSC_2911.JPG ( Size: 2.17mb ) Number of downloads: 598 DSC_2910.JPG ( Size: 3.22mb ) Number of downloads: 597 27 Jun 2016, 21:59: DSC_2909.JPG ( Size: 3.17mb ) Number of downloads: 599 DSC_2908.JPG ( Size: 3.17mb ) Number of downloads: 597 DSC_2907.JPG ( Size: 2.87mb ) Number of downloads: 112 This post has been edited by trami: 27 Jun 2016, 21:59 |
--------------------
Kuga
2
-
- -
|
|
jfo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 5 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Cat costa o testare cu aceasta aparatura?
|
--------------------
Renault
|
|
lagunar |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 14 March 07 ![]() |
Salutari la toata lumea, am o rugaminte, sa-mi spuneti care ar fi cauza posibila, daca a intalnit cineva o situatie similara: se aud zgomote ca un troncanit (asa mai infundat) cand merg drept, deci nu la curbe, chiar la viteza foarte mica (sau mai ales la viteza mica) ; partea ciudata este ca nu face asa tot timpul, din cate imi dau seama dupa ce merg ceva mai mult (peste 30-40 km), deci nu la drumuri foarte scurte ; apoi iar nu se mai aude o perioada. Volanul se invarte normal, usor.
This post has been edited by lagunar: 5 Jul 2016, 13:27 |
--------------------
Renault
Laguna I
1998 - noiembrie
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
lagunar |
![]()
|
Diferenta este ca zgomotul (troncanitul respectiv) se aude la mers drept , cu viteza mica (dar nu pe loc) , chiar cand este soseaua buna cu asfalt lin ; si DOAR dupa ce merg mai mult de 30-40 km, altfel nu face zgomot, asta e ciudat
|
--------------------
Renault
Laguna I
1998 - noiembrie
|
|
RazvanF |
![]()
|
Chestia cu "nu face tot timpul" este inceput de sfarsit, pana cand va face tot timpul.
Verifica toate bucsele de la puntea fata. Daca ai amortizoare cu gaz, poate fi de la ele. Au o bucsa in interior care cedeaza relativ repede. Sunetul care se aude de la ele este unul infundat. In caz de, nu ai ce-i face, ori te obisnuiesti cu zgomotul ori inlocuiesti amortizoarele. Ele functioneaza normal, numai ca produc acel zgomot. |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
|
lagunar |
![]()
|
Am fost astazi la un mecanic bun, am mai rezolvat mute chestii la masina asta cu ajutorul lui ;a ridicat-o pe elevator a cautat, a verificat, dar nu a gasit nimic defect din punct de vedere mecanic; e foarte ciudat...
|
--------------------
Renault
Laguna I
1998 - noiembrie
|
|
RazvanF |
![]()
|
Ridica capota si apasa pe colturile aripilor, sa faci o verificare a amortizoarelor si asculta la flansa.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
|
lagunar |
![]()
|
Una din verificarile mecanicului asta a fost, am ridicat capota, si apasand de mai multe ori pe aripa tinea mana si pe amortizor; nu se simtea nimic, adica nici un joc ; oricum multumesc mult pentru sfaturi, o sa merg cu atentie si incerc sa observ momentul cand apare zgomotul , poate reusesc sa il si inregistrez cumva . Multumesc.
Ma mai gandesc sa nu se auda de la placuta de frana , anul trecut erau puse de cineva cam prea fixe si cred ca nu facea fata pistonul , nu se retrageau cum trebuie si se incalzea geanta; ca urmare am intrat in actiune si le-am pilit capetele asa incat sa intre mai usor in locas ; sper ca nu si-au facut joc prea mare...; totusi ar fi trebuit sa se auda permanent, nu doar dupa distante mai lungi ; mai vedem ... . Multumesc inca o data. |
--------------------
Renault
Laguna I
1998 - noiembrie
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.244 Joined: 16 April 10 From: BC ![]() |
ia pune mecanicul sa traga si de etrieri... s-ar putea sa ai joc in etrieri...
|
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
Megane 2 - 2005 - 1.5dci 82 CP
|
|
lagunar |
![]()
|
Astazi am desfacut rotile din fata si am verificat etrierele ; sunt fixate bine, nu se misca, totul pare ok, placutele, discurile se invart normal, ridicate pe cric si bagat in viteza 2 , chiar 3 ; mai cautam ...
|
--------------------
Renault
Laguna I
1998 - noiembrie
|
|
lagunar |
![]()
|
Pana la urma se aude acel zgomot ("tronc-tronc") si pe loc , tot asa , dupa ce se mai incalzeste- dupa vreo 10 - 15 km de mers; opresc si apas pe aripa din dreapta ; o fi totusi de la amortizor (cu toate ca nu e curs si pare tare) , sau flansa / "rulmentul" lui ? ; e normal sa se auda doar dupa incalzire ? nu ar trebui sa se auda oricum ? cat este de periculos ? (mai am de facut un drum de vreo 600 km). Multumesc pentru raspunsuri
This post has been edited by lagunar: 24 Aug 2016, 18:15 |
--------------------
Renault
Laguna I
1998 - noiembrie
|
|
lagunar |
![]()
|
Am fost la o alta verificare , un mecanic mi-a spus ca ar fi de vina pentru acel zgomot bieleta de directie de pe partea dreapta ; si totusi nu are joc ; este posibil asa ceva, sa troncane si sa nu aiba joc ? si nu face deloc zgomot vreo 10 km , apoi incepe...; si a doua zi la fel , fara zgomot la inceput ...
|
--------------------
Renault
Laguna I
1998 - noiembrie
|
|
budspencer07 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 589 Joined: 11 December 14 From: Suceava ![]() |
Amortizorul.
|
--------------------
Land Rover
Range Rover
2015
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.547 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Cel mai probabil.
Daca are joc in ax nu ai cum sa-l detectezi cu el pe masina. Mai mult de atat, poti face si test de amortizoare in care sa-ti dea eficienta buna si el tot sa cloncane. Pentru ca atata timp cat e pe masina nu ii poti verifica decat jocul axial, nu insa si pe cel lateral. This post has been edited by vallixx: 7 Sep 2016, 00:53 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
lagunar |
![]()
|
Multumesc de raspunsuri ; deci pana la urma nu are rost sa schimb bieleta de directie daca la verificari au spus ca nu are joc ?
|
--------------------
Renault
Laguna I
1998 - noiembrie
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.547 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Nope. Fara un joc nu cloncane.
|
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
lagunar |
![]()
|
Deci pana la urma cel mai probabil ar fi flansa/rulmentul de la amortizor ? cat de periculos este sa continui sa merg asa ? (mentionez ca merg destul de incet cu masina , chiar pe autostrada nu depasesc 100 km/h decat foarte rar...
|
--------------------
Renault
Laguna I
1998 - noiembrie
|
|
jfo |
![]()
|
Salutare! ,de cand sa racorit afara nu mai cloncane nimic , multe necunoscute are renaultul .
![]() |
--------------------
Renault
|
|
marius8778ro |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 25 May 15 ![]() |
Va salut. De ceva timp la un symbol 1,5 dci, 50 kw, din 2007 aud un pocnet la mișcări scurte ale volanului stânga - dreapta, plus o instabilitate a directiei la viteze mari si tendințe de tras spre stânga la accelerări pe teren denivelat, cateodatat si la frânare in panta. Am schimbat acum aprox 2 luni capete de bara, bielete antiruliui, făcut si geometrie, alte jocuri nu prezinta mașina la capitolul mecanica. Am fost și la o statie ITP pt verificare directie si mi s-a spus ca mașina nu are probleme sau jocuri la direcție.
Dar totuși eu nu ma simt in siguranță la volan la viteze de peste 100 km, parca sunt momente când masina se duce unde vrea ea pentru o fracțiune de secunda. Am fost in dimineața acesta la service MHS de la apărătorii patriei, iar după proba de drum si verificare jocuri mi s-a spus ca este joc in caseta de direcție, unul nu prea mare care se rezolva cu reglaj al casetei (din șurubul de reglaj care este poziționat pe caseta bineînțeles către șasiu ceea ce necesita montare / demontare a casetei, geometrie, lichid = preț 400 lei). Acum nelămurirea mea este daca operațiunea aceasta de reglaj este ceva ce va tine in timp, sau peste un an uzura sau jocul se va mari si trebuie sa intervin iar. Rog utilizatorii ce au mai întâmpinat probleme similare,sau daca a mai reglat cineva caseta sa ma lumineze si pe mine ce e mai bine sa fac. Mulțumesc anticipat. 18 May 2017, 20:39: Nu mai este nimeni pe aici? This post has been edited by marius8778ro: 18 May 2017, 20:39 |
--------------------
renault
symbol
2007
|
|
RazvanF |
![]()
|
Daca te pricepi ...ridici masina pe cric si o cobori pe un suport stabil (nu o lasi doar pe cric) dai jos una din rotile de pe fata, scoti capatul de bara din nuca lui, tragi si impingi de el, tragi dinspre caseta de directie, impingi inspre caseta de directie. Faci asta la ambele roti. Daca simti joc, cat de mic ar fi el problema poate fi din bieletele de directie.
Bieleta de directie este acea bara pe care este infiletat capatul de bara, pentru un test mai bun poti indeparta burduful din cauciuc din capatul ei, la partea cu caseta de directie descoperind nuca bieletei, tii o mana exact pe nuca si cu cealalta tragi, daca este sa fie joc in nuca vei simti imediat in mana. Prin metoda asta poti descoperi primele semne de joc in nuca bieletei de directie. Am citit ca ai fost la centre auto cu ea, dar asta nu inseamna ca poti exclude eroarea mecanicului, care presupun ca a ridicat masina pe elevator si a tras de roti. This post has been edited by RazvanF: 19 May 2017, 07:08 |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
|
sinn3r |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 28 March 12 From: Cluj-Napoca ![]() |
Salutare colegii,
Am si eu o problema si cred ca e de la caseta de directie dar nu sunt convins 100 %. Atunci cand virez stanga sau dreapta stand pe loc cu masina cu rotile pe beton sau pe ceva mai rugos se aud pocnituri zdravene *poc* *poc*. Ai avea impresia ca sare arcul de la loc, dar nu e arcul. Am schimbat la ea urmatoarele piese : rulmenti si flanse amortizoare, toate bucsile de pe puntea fata, pivoti, biletele antiruliu, biletele directie, bieleta antirasturnare, tampoane motor. Daca stau cu ea de exemplu in atelier si pe jos e ciment sclivisit si nu opune rezistenta nu se aude. Mecanicul de fiecare data zicea ca o invartit de volan dar nu se aude nimic ![]() Ideea e ca trosneste bine de tot si nu doar intr-un punct cand invartesc volanul ci de mai multe ori. In mers nu am nicio problema ? Sa fie oare caseta sau mai este altceva ? Cum as putea sa rezolv problema ? Multumesc. |
--------------------
Renault
Clio 2 / 1.6 16V
2003 / Initiale
- CJ133PVL
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 00:51 |