Caseta de directie defecta, pompa servo
![]() ![]() ![]() |
Caseta de directie defecta, pompa servo
theodor2004 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|||
serban24 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 30 September 09 From: BUCURESTI ![]() |
am si eu o problema, tin masina parcata cu rotile dreapta pe bordura, am observat ca de ceva vreme se aude un clanc (pacanit nu stiu cum sa i zic) cand cobor cu roata din fata bordura si volanul virat mult spre stanga, bieletele directie, capetele de bara si pivotii sunt schimbate de curand ,in rest nu am umblat la buschi ,bielete antiruliu, rulmenti, flanse sa fie oare din caseta bataia asta (pacanit,clantanit) caseta este smi cu servo electric. masina este din 2002 si are vreo 95 000km
|
--------------------
toyota
yaris
2008
|
|
theodor2004 |
![]()
|
trebuie sa pui masina pe asfalt pe plan drept, sa opresti ventilatia si casetofonul ca sa ai liniste in masina, si rotesti volanul maxim stanga, apoi maxim dreapta. Daca se aude un pocnet (dar nu la finalul cursei, ca acela e normal), atunci pot fi probleme in caseta de directie. Daca nu se aude nimic, probabil e altceva.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
serban24 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 30 September 09 From: BUCURESTI ![]() |
am incercat si asta acum cateva zile si se auzea un clanc dupa ce luam maxim stanga si incercam sa rotesc spre dreapta se auzea doar odata dar aveam volanul lasat la maxim si sunetul mi se parea ca vine de undeva de prin spatele capacului de la volan si mi a trecut prin cap sa ridic volanul mai sus si nu mai face ...dar acel sunet parca era diferit de cel de la coborarea bordurii cu volanul virat spre stanga...cand cobor bordura pare sa se auda de undeva din fata de pe la roata.
This post has been edited by serban24: 6 May 2010, 10:14 |
--------------------
toyota
yaris
2008
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Nu cred ca e din caseta.
Trebuie sa mergi la un service, sa vezi daca nu ai joc in bielete, daca nu huruie rulmentul sau daca nu e de la flanse. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
serban24 |
![]()
|
bieletele,capetele de bara si pivotii au 2 sapt.schimbate la renault, huruit nu pare a fi -am avut o masina care avea problema cu un rulment si cunosc oarecum sunetul...la flanse m am gandit si eu mai ales ca sunt din 2002 dar din ce am citit pe forum nu prea se manifesta asa
![]() This post has been edited by serban24: 6 May 2010, 10:22 |
--------------------
toyota
yaris
2008
|
|
theodor2004 |
![]()
|
ba da, am vazut situatii in care flansele se comporta si cum ai spus tu.
Daca volanul nu face ,,poc'', cand il rotesti (mai putin situatia cand atinge capatul cursei), nu e de la caseta. Caseta o soliciti cel mai mult cand rotesti volanul maxim stanga-dreapta, din pozitia stand pe loc. Deci e imposibil sa ai joc in caseta s sa nu iti pocane cand rotesti volanul stanga/dreapta maxim, si sa iti faca poc cand cobori bordura (situatie cand totusi masina e in miscare). |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
bonk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 9 June 06 ![]() |
acelasi pocnect il aud si eu pe partea dreapta cand cobor o bordura si e sigur de la flansele de amortizor . mai face si pe drum cu denivelari inalte. flansele s-au ridicat aprox 2.5 cm de pe oala amortizorului
|
--------------------
Renault
Megane 1 /1.4 16v
- GJ-05-...
1999
|
|
serban24 |
![]()
|
si ale mele sunt ridicate destul de mult mai ales cand masina sta inclinata pe o parte...va multumesc pt pareri o sa vad ce rezolv...
|
--------------------
toyota
yaris
2008
|
|
theodor2004 |
![]()
|
sunt sanse de 95% sa fie de la flanse.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
Azi am observat ca atunci cand virez volanul pe loc, se aude un poc de fiecare data, care se simte oarecum in podea. Pana acum se auzea foarte rar, dar azi s-a auzit de fiecare data cand am virat volanul pe loc. E celebrul joc din caseta de directie, casete care au fost cu probleme pe Phase4? Sau sunt sanse sa fie din capete de bara/bielete?
|
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
- ~ 155000 km
2007
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
cam suna a caseta, cel putin la mine asta a fost ... sper ca mai esti in garantie
|
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
Nu mai am garantie din pacate. O voi duce zilele astea la o consultatie.. voi reveni cu alte informatii. Am uitat sa zic, masina are 37500 km.
This post has been edited by S4b1n: 9 Jun 2010, 15:50 |
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
- ~ 155000 km
2007
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Km sunt irelevanti. .. a mea a picat in jur de 5k km
![]() |
--------------------
Renault
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
cosdan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 26 March 09 ![]() |
Buna ziua!
Am scris mai demult despre problemele la caseta mea de directie. Acesasta pierdea lichid in partea dreapta si ramineam fara servo. Am fost la un atelier din Bucuresti sa imi reconditionez caseta. Nu pot sa zic ca sunt 100% multumit , nu am iesit mai ieftin decit la Trami, dar ma rog in cele din urma sper ca sa rezolvat. Mi-au schimbat chitul de caseta ( garnituri, si ce o mai contine acel chit), am inteles ca axul de cremaliera avea urme de rugina si a trebuit sa faca o rectificare ( alezaj si cimentuire+ tratament in cuptor).La primul montaj a continuat sa curga tot pe aceeasi parte siau inlocuit si simeringul cu o noua cota -cota 1 ca sa subtiat in urma alezarii axul. Deocamdata sper ca lucrurile au intrat pe fagasul normal, am intrat putin in ei ca atunci cind au pus caseta la loc mi-au pus strimb volanul, l-au pus la loc cind m-am dus la ei a doua oara, dar tot este cis si trebuie sa imi refac inca o data directia ![]() Am o intrebare, pentru care am si scris aici, observ atunci cind misc volanul pe loc ca imi apare o fluctuoatie de turatie la relamit..adica daca in mod normal ea este la 600 r/min cind rotesc volanul oscileaza pina spre 1000si revine inapoi spre 600. Aveti idee care o fi cauza? Asta am observat chiar cind am plecat de la ei, unu din mecanici zicea ca e normal, dar nu prea mai am incredere si ma interesez in mai multe parti sa aflu care o fi adevarul. Va multumesc. |
--------------------
RENAULT
CLIO
2003 SYMBOL- 8V 75 cp
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
E normal sa ai o fluctuatie de turatie la relanti, este la fel ca si la AC trebuie sa mareasca turatia motorului pentru surplus de putere/curent.
|
--------------------
.
.
.
|
|
theodor2004 |
![]()
|
@cosdan: e normal sa flucuteze turatia la relanti, daca invarti stanga-dreapta de volan. Deci daca creste nr de turatii cand invarti stanga-dreapta de volan, fiind la relanti, inseamna ca ai o caseta de directie OK. Cand nu creste turatia, atunci ai probleme.
Deci e bine. Pe de alta parte, am si eu o intrebare: cum de ti-a ruginit cremaliera de la caseta de directie?? Aveai burdufurile ingaurite si a intrat apa, ai mers prea mult cu caseta stricata, pt ca sunt rare cazurile in care rugineste cremaliera. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
cosdan |
![]()
|
Am avut porbleme cu ea....cum puneam lichid in vas dimineata era pe jos si recunosc am mers ceva timp fara servo...si de aici am tras ponoasele. Dl de la service mi-a zis ca ii apar des situatii cu axul respectiv ruginit. Mi-a aratat si la o Elantra axul ruginit, in fine ma bucur ca am rezolvat!
Va rog sa imi ziceti unde sa ma duc sa imi fac si eu directia, undeva la un pret corect daca se poate, fara sa imi puna pielea pe bat, eventual daca puteti sa imi ziceti care mai costa. Eu mi-am facut directia, dar nu sunt multumit, le-am facut intr-un atelier, dar nu era coputerizata, erau niste instrmente cu laser. Am dat la negru 50 ron. |
--------------------
RENAULT
CLIO
2003 SYMBOL- 8V 75 cp
|
|
crisolro |
![]()
|
mie nu mi se pare chiar ok sa creasca asa tare turatia doar de la invartirea volanului; o fi ea pompa consumator dar parca nici chiar asa ... omului ii creste turatia de la 600 pana spre 1000, nu e cam mult? (nu vreau sa-l sperii dar la a mea nu urca chiar asa) ...dar poate turatia aia de ralanti nu e chiar 60 cum o vede el ci putin mai sus si nici apropierea de 100 nu e chiar asa mare
![]() o crestere asa mare s-ar fi apropiat sau ar fi egalat (mai bine zis) cresterea de ralanti provocata de AC ... si observam ![]() @cosdan: e benzinar? This post has been edited by crisolro: 10 Jun 2010, 11:26 |
--------------------
Renault
- cu nr absolut normal
|
|
cosdan |
![]()
|
benzinar 1.4 8V
|
--------------------
RENAULT
CLIO
2003 SYMBOL- 8V 75 cp
|
|
theodor2004 |
![]()
|
1)e normala cresterea turatiei la relanti, daca invarti volanul. Anormal e sa nu creasca turatia. Nu ajunge chiar la 1000 turatii, dar e normal sa creasca turatia in aceasta situatie.
daca ti-a ruginit cremaliera, inseamna ca ai umlbat mult timp cu jos in caseta, si ti-a intrat apa pe la burduful spart. Acum te rugam sa ne spui la ce servie ai reconditionat caseta, si la ce pret. Aveau pret standard pt toti, sau pretul se stabilea in functie de ce iti schimba? 2)Geometria o faci ieftin si pe calculator la vulcanizarile Autosoft. Costa in jur de 85 RON. Eu nu am fost multumit de ei, dar altii au fost. Daca nu, la Dacia cu 120 RON> |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
crisolro |
![]()
|
Poate e normal sa creasca turatia la invartirea volanului la benzinar. .. la diselul meu nu se modifica turatia (cel putin nu vizibil pe turometru) ... diferente constructive ![]() Totusi, daca omul simte ceva diferit dupa ce a umblat la caseta, nu cumva ceva nu e ok si pompa trebuie sa lucreze putin fortata si de aici cresterea excesiva de turatie? |
--------------------
Renault
- cu nr absolut normal
|
|
cosdan |
![]()
|
Multumesc pt raspunsuri!
M-am mai interesat si eu si tot acelasi raspuns am primit. Este normal sa creasca turatia. Eu nu sesizam pina acum pentru ca am mers fara lichid cu ea ( am explicat mai sus) si din aceasta cauza nu aveam nici servo, trageam binisor de volan sa o parchez etc. Sincer in acest moment nu recomand serviceul unde mi-am facut eu caseta , cel mai bun loc ramine Trami. La bani similari am doar 6 luni garantie si nici nu mi-au facut directia. Mi-au pus volanul invers si am mai pierdut o zi sa il mute cum trebuie etc.Apoi nu au fost atenti cu becul cu care se uitau pe sub masina , l-au pus pe capacul unde este filtrul de aer si l-au topit nitel.La faza asta am inceput sa fac spume , injuraturi etc, dar mi-au zis ca imi dau altul in cel mai scurt timp. Acestia sunt la inceput si mai au sa evolueze pina sa ajunga unde vor. Par seriosi, cel putin seful lor care statea cu gura pe ei dar mai au de crescut. Singurul avantaj a fost ca sunt in Bucuresti si nu am mai mers pina in Tirgoviste la Trami. |
--------------------
RENAULT
CLIO
2003 SYMBOL- 8V 75 cp
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Cosdan, ghinioane poti sa ai peste tot, chiar si la Trami.
Uite, eu cand am fost la verificarea de 6 luni cu caseta, am schimbat si bieletele antiruliu tot acolo. Mecanicul era ff grabit (era sambata la ora 12), si cand mi-a bagat surubul de la roata, (dupa ce schimbase in prealabil bieleta), nu l-a strans suficient cu mana, si l-a bagat stramb. Nu am observat nimic pe loc, dar peste cateva luni am vrut sa schimb cauciucurile, si am observat ca surubul respectiv era bagat stramb, si distrusese si filetul de la fuzeta. Schimbatul fuzetei+surub+manopera m-a dus la niste milioane bune ![]() Asa ca ai scapat ieftin doar cu un filtru de aer ars, care costa max 50 RON. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
theodor2004 |
![]()
|
QUOTE(crisolro @ 10 Jun 2010, 22:00) Totusi, daca omul simte ceva diferit dupa ce a umblat la caseta, nu cumva ceva nu e ok si pompa trebuie sa lucreze putin fortata si de aici cresterea excesiva de turatie? pai aici e ghidusia: inainte nu ii functiona bine caseta, si de aceea nu ii urca turometrul cand rotea volanul, din pozitia stand pe loc. Acum ca i-au reconditionat caseta, e normal sa urce turometrul pana pe la 900 rotatii, cand invarte volanul. Daca trece de 1000 rotatii, mda, poate fi o problema. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
cosdan |
![]()
|
Am mai verificat! NU sare peste 1000. Oscileaza acul de la turometru dar nu depaseste 1000. Cum supunea Theodor, mie nu imi mergea caseta si de aceea nu imi oscila acul. Odata schimbat ce era de schimbat de la ea a inceput sa ocileze.Sunt multumit deocamdata. Sper sa a tina cit mai mult. In rest sunt multumit de masina, deh de mers din A in B, isi face treaba, important e sa nu cada ceva pe la ea...ca vad ca ustura la buzunar.
This post has been edited by cosdan: 15 Jun 2010, 13:51 |
--------------------
RENAULT
CLIO
2003 SYMBOL- 8V 75 cp
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Bafta in continuare Cosdan! Sa dea cel de Sus sa nu mai ai probleme.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
cristim5 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 6 February 08 ![]() |
@cosdan Imi poti spune te rog unde ai reparat caseta? Eu am mers aproape 1 an fara servo , iar acum se aude un pocnet puternic cand invart volanul stanga sau dreapta pe loc (nu la capatul cursei) . Am schimbat bielete de directie si capetele de bara de curand , asa ca de acolo nu se aude. Mai stie altcineva un service care se pricepe la casete de directie in Bucuresti?
|
--------------------
renault
symbol
2006
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.464 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Unii zic ca acele pocnituri s-ar auzi de la flansele amortizoarelor, dar nu sunt asa de sigur.
Fapt este ca si a mea face la fel, desi servo-directia functioneaza multumitor. |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
theodor2004 |
![]()
|
din pacate iar am auzit suparatorul zgomot in timp ce roteam volanul stanga-dreapta, din pozitia stand pe loc. Acum este dublat si de un scartait in volan. Se aude un simplu ,,clanc'' scurt''+scartaitul volanului.
Cred ca iar am joc in caseta, ma cam indoiesc ca poate fi altceva. Mentionez ca am reconditionat caseta acum 16 luni, si de atunci am facut numai 15 000 km. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 14:05 |