Geamuri fumurii / folie
![]() ![]() ![]() |
Geamuri fumurii / folie
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am dat peste un gabor idiot care voia sa-mi ia talonul pt geamuri fumurii chiar daca erau omologate RAR si ii aratam certificatul.Asa ca tampiti sunt multi.
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Nu prea are legatura cu topicul, insa sunt curios ce putem noi face in situatia cand un politist e destul de capcaun incat sa retina un act (permis, talon) in mod ilegal.
Ca exemplu, situatia de mai sus a lui Solon. Sau alt exemplu ipotetic: "depasesti pe linie continua, dar FARA SA FII IN INCIDENTA INDICATORULUI <<DEPASIREA INTERZISA>> sau alte situatii in care e intrezisa depasirea"; se gaseste vreun destept care sa iti ia permisul aiurea. Ce se face in situatia asta? |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu dai nici un act sau faci contestatie.
![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
sandman_ |
![]()
|
Actele sunt date deja.
Daca pleci de acolo, poti pierde n zile aiurea. presupunand ca esti in zona unde locuiesti, pierzi doar 1-2 zile, pana faci contestatie, etc... Dar daca esti in deplasare si iti ia abuziv permisul la vreo 5-600 km de casa... |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
Toto - BOD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 556 Joined: 18 January 05 From: Craiova ![]() |
QUOTE(Solon @ Jan 16 2006, 03:39 PM) Eu am dat peste un gabor idiot care voia sa-mi ia talonul pt geamuri fumurii chiar daca erau omologate RAR si ii aratam certificatul.Asa ca tampiti sunt multi. ala se cheama gabor destept de fapt! ![]() OMOLOGAREA NU O POATE FACE DECAT RAR`U! NU FIRMA CARE APLICA FOLIA SAU IONIZAREA! ps. sper ca nu o sa avem o discutie luuunga pe tema asta! daca ma crezi bine, daca nu! asta e! nu mai zic nimic! QUOTE Actele sunt date deja. Daca pleci de acolo, poti pierde n zile aiurea. presupunand ca esti in zona unde locuiesti, pierzi doar 1-2 zile, pana faci contestatie, etc... Dar daca esti in deplasare si iti ia abuziv permisul la vreo 5-600 km de casa... Adevarul e ca nu prea ai ce sa faci in conditia in care iti ia actele abuziv. Cateodata poti sa te judeci cu ei luni in sir. Singura modalitate e sa platesti "o amenda pe loc". |
--------------------
Renault
Clio
2003
- BOD
|
|
sandman_ |
![]()
|
QUOTE(Toto - BOD @ Jan 16 2006, 05:19 PM) Si daca firma care pune folii (sau producatorul) se duce la RAR si zice: "nene, eu vreau sa pun pe masini folii de-astea, de care am pus pe masina pe care v-am adus-o acum, aici. Testati-o, ca sa vedeti ca rezultatul are o transparenta de x%pe fata si y% pe spate si z% pe luneta si t% la parbriz si dati-mi omologarea" si, apoi, respectiva firma, cu docomentul in mana, in rama sau mai stiu eu unde il tine pune folii LEGAL, ce se implanta? |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
Toto - BOD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 556 Joined: 18 January 05 From: Craiova ![]() |
nu stiu! ar trebui sa intrebam pe careva care stie...
![]() |
--------------------
Renault
Clio
2003
- BOD
|
|
Solon |
![]()
|
Aia care mi-au facut geamurile mi-au zis ca nu mai e nevoie de nimic.In fine,te cred pe cuvant.Acum,nu mai e cazul de geamuri.
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
eminescu0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 September 04 From: Colentina, inima strazii ![]() |
uite cand am fost anul asta la SIAB, am descoperit standul unei firme care afisa folii in tot felul de culori. aveau si un catalog de prezentare si un Golf cu folii albastre pe el. sigur ati vazut si voi. ei, l-am intrebat pe tipul de acolo daca acele folii sunt omologate si mi-a raspuns de genul: pai cam de un an de zile stau la RAR si asteptam omologarea. deci firma asta si-a dus la RAR produsul si asteapta dovada omologarii pentru a le pune pe masini. eu cred ca in cazul asta firma e imputernicita sa-mi elibereze o hartie pe post de dovada ca folia e autorizata! atentie Toto - BOD, nu trebuie sa ma duc la RAR sa-mi omologheze folia, ea a fost omologata in prealabil, firma care face lucrarea imi elibereaza un act in acest sens, NU imi omologheaza EI folia!
asadar presupun ca firmele care vand folie (neagra) autorizata au primit unda verde de la RAR in prealabil si pot face lucrarea linistiti. deci, inca o data, nu a vorbit nimeni ca firma omologheaza folia ci faptul ca firma comercializeaza folia deja omologata ! cat deprea politisti, unui amic i-au luat talonul chiar daca i-a scos ochii politistului cu autorizatia, ala a facut ce-a vrut el ! asa ca s-a dus amicul meu frumos la Udriste cu autorizatia si si-a ridicat frumos talonu ... dar l-a pus pe drumuri asa, ca a vrut el! |
--------------------
Reno
Megane
I hatch If you can't convince 'em, confuse 'em.
|
|
Floppy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 400 Joined: 28 September 05 From: BRASOV ![]() |
Mie mi se pare normal sa te duci la RAR sa-ti dea hartia la mana, asa cum te duci si cu masina sa o verifice cand o cumperi SH... Daca nu e noua, din fabrica, cine iti garanteaza tie autenticitatea ei, a componentelor si parametrii de functionare? Tu poti sa vii cu masina de unde vrei tu, din orice tara, dar trebuie sa o verifice ei. Daca masina e noua, raspunderea e a producatorului. Chiar si asa, cred ca si o masina noua este, intr-un fel sau altul, verificata.
La fel si cu folia, ei pot sa autorizeze azi o firma, dar peste 3 luni firma poate sa puna folii "contrafacute" sau mai stiu eu ce naiba (ca doar traim in Romania). Asa ca eu zic ca normal e sa te duci la RAR si hartia de la ei sa fie singura valabila. |
--------------------
Renault
Clio 1.5 dCi
2005 Extreme
- PH10RXB I love my car!!!
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Nu sunt de acord. Dupa cum stii, toate piesele de schimb trebuie sa poarte bulina RAR. Daca schimbi un bec, acesta are bulina RAR-ului. Ce ar insemna ca la fiecare piesa schimbata sa te duci la ei pentru avizare? Oricum autoritatile efectueaza controale la firmele astea asa ca nu se prea poate intampla ce zici tu.
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
chcstefan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 353 Joined: 11 January 06 ![]() |
din cate stiu eu firma ia certificatul sau cartea de identitate si se duce cu ele la rar.in mod normal ar trebui sa te duci si cu masina. pusul foliilor nu este acelasi lucru cu schimbatul pieselor. Este o modificare adusa masini, o imbunatatire, care trebuie trecuta in cartea de identitate la observatii. Daca schimbi un spoiler te duci la rar, daca pui un eleron te duci la rar, daca iti pui cauciucuri mai late , mai mari mai inguste fata de c eea ce este scris in cartea de identitate de duci la rar, daca pui filtru sport, chip tuning, orice imbunatatire adusa masini care este omologata rar trebuie reomologata. Prin reomologare ei verifica daca imbunatatirile respecta normele sigurantei ruitiere.
TOT CE AM SPUS ESTE PUR TEORETIC, NIMENI NU RESPECTA! |
--------------------
RENAULT
MEGANE
2004 BICORP Audi A6 allroad 3.0 TDI 239 cp
|
|
chcstefan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 353 Joined: 11 January 06 ![]() |
si inca ceva. folii nu sunt omologate cum a spus cineva mai sus, sunt agreate rar, adica dupa ce iti cumperi agreate si le montezi la firma autorizata care da garantie pe montaj, te duci la rar si iti faci omologarea. exista insa un contract scris sau verbal in care firma care pune folile da o cota parte la rar si se duce numai cu actele si nu sta la rand. firma la care iti pui foliile se obliga sa iti obtina de la rar omologarea.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE
2004 BICORP Audi A6 allroad 3.0 TDI 239 cp
|
|
Floppy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 400 Joined: 28 September 05 From: BRASOV ![]() |
Manuel, cum am zis, nu amesteca ceea ce vine "din fabrica" pe masina, cu ceea ce vrea sa-si puna fiecare, dupa cum crede el. Una e sa inlocuiesti o piesa cu alta echivalenta (cu aceleasi caracteristici tehnico-functionale) cum ar fi chair parbrizul/luneta si alta e sa pui altceva (ex. o luneta care nu are aceleasi caracteristici cu cea originala). Pentru asta iti TREBUIE autorzarea RAR. Cel putin asa mi se pare normal, altfel fiecare face ce vrea, schimba motorul cu altul de 2 ori mai puternic, isi scoate usile si merge fara ele, etc.
|
--------------------
Renault
Clio 1.5 dCi
2005 Extreme
- PH10RXB I love my car!!!
|
|
sandman_ |
![]()
|
QUOTE(chcstefan @ Jan 17 2006, 12:44 PM) De acord. INSA: daca pentru o anumita modificare exista un proces standard, bine definit, care foloseste anumite materiale de fiecare data, etc..., trebuie reomologat fiecare autoturism modificat sau se poate face o verificare la primul autoturism modificat, in baza careia sa se elibereze acest certificat de agreere, etc... Presupun ca foliile alea modifica transparenta geamurilor in acelasi fel, indiferent de marcasi modelul vehiculului pe care sunt instalate... |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
themadman |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 23 November 04 From: Bucuresti ![]() |
eu mi-am pus geamuri pe al meu. am dat 1 mil. fata+spate+luneta. folie neautorizata bineinteles.
am deja de vreo 3 luni si nu am fost oprit. daca ma opreste o dau jos si o pun la loc ca nu e scump. ![]() |
--------------------
Peugeot
407 2.0 HDI
2004 Executive
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
si daca te opreste in fiecare zi mai e ieftin??
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
themadman |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 23 November 04 From: Bucuresti ![]() |
la auto expert mi-au cerut 10 mil toata masina din care, geamurile fata nu le puteau autoriza.
de 10 mil imi pun folia de 10 ori. |
--------------------
Peugeot
407 2.0 HDI
2004 Executive
|
|
eminescu0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 September 04 From: Colentina, inima strazii ![]() |
M-am oprit la acel service de pe langa Liceul Iulia Hasdeu de care se pomenea mai sus ca sa intreb de folii. E un atelier mic, de cartier. Am mai fost acolo cu Solenza cand mi-au schimbat parbriz-ul (trimis de Alliantz), au fost destul de amabili, rapizi si muncitori. Se ocupa in mare parte cu geamuri am constatat.
Aveau 3 tipuri de folie autorizata: prima aproape nu se observa, urmatoarea relativ inchisa, ultima 13% transparenta. Pretul: 130 euro (n-am avut inspiratia sa intrab daca era TVA inclus, probabil ca nu) pentru luneta si geamuri spate, indiferent daca mai exista inca un triunghi mic pe usile spate. Pentru geamurile fata se poate monta doar varianta cea mai transparenta pentru inca 50 euro... care nu merita zic eu pentru ca aproape ca nu se observa prezenta ei. (mi-au aratat mostre puse pe o fereastra... ). P.S.: de demonteaza geamurile mobile, nu si luneta. |
--------------------
Reno
Megane
|
|
Solon |
![]()
|
Si luneta nu o fac?
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Ba da, numai ca nu o demonteaza.
|
--------------------
Opel
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
|
|
Solon |
![]()
|
Pai si marginile ce fac cu ele?
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Manuel |
![]()
|
Care margini? Hai sa-ti spun cum se face: se uda folia, fara a se dezlipi stratul de protectie, se aseaza pe EXTERIORUL lunetei, se intinde perfect cu ajutorul unor T-uri si se croieste cu un cutter special. Se uda foarte bine luneta pe interior, se ia folia, se dezlipeste stratul protector si se aplica pe interior, scotandu-se bulele de apa si aer prin presarea cu aceleasi T-uri. Daca e croita cum trebuie, nu ramane nici o margine.
|
--------------------
Opel
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
|
|
Solon |
![]()
|
Da' priceput mai esti!
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Manuel |
![]()
|
Am vazut cand mi-au lipit-o mie, atata tot.
|
--------------------
Opel
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
|
|
themadman |
![]()
|
asa a facut si la mine si nici mie nu mi-au ramas margini.
mi-a pus folia din 3 bucati pe luneta. |
--------------------
Peugeot
407 2.0 HDI
2004 Executive
|
|
Solon |
![]()
|
Pai si nu se vad imbinarile?
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
eminescu0 |
![]()
|
sper totusi sa nu recurga la asa ceva, adica bine-ar fi s-o puna dintr-o singura bucata.
![]() totusi am o strangere de inima pentru ca ar trebui sa las masina acolo pana se rezolva ![]() |
--------------------
Reno
Megane
|
|
Manuel |
![]()
|
Pai de ce s-o lasi? Dureaza in jur de 4 ore. Stai langa ei, altfel s-ar putea s-o lase pe a ta si sa se apuce de alta.
|
--------------------
Opel
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 23:45 |