Faruri Xenon, unit cu celelalte
![]() ![]() ![]() |
Faruri Xenon, unit cu celelalte
skorpio_bog |
![]()
|
||
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|||
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(catavictor @ 24 Dec 2011, 20:52) tot vorbim de lupe...masinile dotate cu xenon, au prisma ,nu lupa, sunt doua lucruri total diferite;exista masini si fara prisma cu xenon fabrica,vezi Laguna 2 faza1,Volvo,etc Ai dreptate dar nu in totalitate, in poza de mai jos se vede cum este proiectata lumina din proiectorul elipsoidal si trece prin lentila, lentila este de fapt o lupa. Attached thumbnail(s) Lupa.jpg ( Size: 21.94k ) Number of downloads: 967 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
catavictor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 27 October 09 From: Stalin City ![]() |
O lupa concentreaza sau disperseaza un fascicul luminos,prin prisma se refracta, totusi spotul care este prelucrat nu are forma conica .E un subiect de discutat.Uite inca o parere a unui coleg de forum:
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=750...ndpost&p=918343 This post has been edited by catavictor: 26 Dec 2011, 12:21 |
--------------------
- dreptunghiular Megane RS ..."Blue Lady" o bestie in crestere
|
|
TheSting |
![]()
|
![]() Ofera respect pentru a primi respect ! Group: Members Posts: 1.210 Joined: 29 September 11 ![]() |
Daca imi permiteti sa-mi dau si eu cu parerea , eu cred sincer si-mi sustin ideea ca cel mai bine daca farul nu are lupa cea mai buna solutie sunt becurile philips iar daca farurule masini sunt dotate cu lupa atunci merita investitia unor xenoane.
Eu am un megane 2 din 2005 care farul nu este dotat cu lupa am incercat sa-mi pun xenon pe care am dat o caruta de si am observat urmatoarele: lumina este dispersata prost si deranjeaza pe ceilalalti participanti la trafic. Pe cand cu faruri philips am o lumina mult mai buna si clara. Aceasta este parerea mea personala,poate altei persoane ii placeau xenoanele mele deoarece erau albastre dar eu ma gandesc si la siguranta mea si a celorlalti din trafic asa ca pana nu voi avea faruri cu lupa sau concepute sa suporte xenon voi folosii in continuare becuri normale philips si mai sunt cateva marci. Bine inteles costa 100 si ceva de roni un 2 becuri dar le am de 3 ani si nu am nici o problema asa ca merita toti bani. |
--------------------
Renault
Megan II
2005/sedan Ofera respect pentru a primi respect
|
|
romeo3108ro |
![]()
|
![]() Conducator de Twingo Group: Members Posts: 1.218 Joined: 4 March 06 From: Dirty Bucharest ![]() |
detin pe tractorasul meu un set de H7R de 5000k din punctul de vedere al ami multora este o diferenta ca de la cer la pamant intre acestea si vechiul H7.Colegii care vin la polivalenta pot confirma....Mentionez ca farul nu are lupa
|
--------------------
i help
if
i can Ex Dacia Berlina 1310
Opel Zafira Y20DTH Twingo 1.2 16 ventricole ex angajat renou :)) Alan 42 Multi + Ml 145 / MIO Moov 500 cu Igo 8.3 si Ioana |
|
Tossi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 25 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Inainte sa achizitionez si sa montez faruri originale cu xenon pe al meu 2.1 tot H7R de 5000 k am avut pe masina pe farurile fara lupa si erau super ok, nu s-a luat nimeni de mine(politia), nu am primit flashuri si lumina era buna.
Deoarece nu am gasit sa cumpar/montez si senzorii de autolevelling am adaptat la faruri, cel din dreapta deocamdata(xenon) motorasul de la farurile cu oglinda si sa folosesc reglajul din masina. Zilele urmatoare urmeaza si cel din stanga, mai trebuie sa cumpar motorasul si poate fac si un tutorial ![]() |
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
2004
- B6SSSS
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
F bine ca n-ai dat banii pe autolevelling. Nu te ajuta mai cu nimic, intrucat nu e capabil sa lucreze la drumurile noastre. El e capabil doar cand incarci masina ca sa se autoregleze lumina. Iar ca dovada, sper ca ati fost si voi orbiti de masini scumpe cu xenon de fabrica ce culmea aveau autolevelling.
![]() |
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
QUOTE(eugenTL @ 27 Dec 2011, 00:45) F bine ca n-ai dat banii pe autolevelling. Nu te ajuta mai cu nimic, intrucat nu e capabil sa lucreze la drumurile noastre. El e capabil doar cand incarci masina ca sa se autoregleze lumina. Iar ca dovada, sper ca ati fost si voi orbiti de masini scumpe cu xenon de fabrica ce culmea aveau autolevelling. ![]() aa...culmea nu am fost orbit de xenonoane oem, si spre dezamagirea ta functioneaza si pe drumuri mioritice autoleveling-ul, functioneaza chiar foarte bine. Cele eftine in schimb imi chinuie cellele cu bastonas de pe retina ce e asa greu de inteles ca un bec gandit pentru halogen merge bine cu halogen si cu xenon orbeste? vrem sa facem din rahat bici ca asa suntem noi ca natie. Daca legislatia prevede niste chestii de ce incercam mereu sa le ocolim? "ca stim noi mai bine!" trebuie sa am neaparat xenon si in proiecoare? ar fi bine oare sa imi pun si in lampa de ceata de pe spate? |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
Refuzi sa crezi sau poate nu circuli cu masina. Eu zilnic sunt orbit de mertane bmwuri si audiuri.
Lasand misto-ul la o parte, eu spun sa te mai documentezi in privinta autolevelling, ca sa intelegi cum lucreaza si de ce nu lucreaza la toate denivelarile. Si daca tot refuzi sa crezi ceea ce-ti spun eu, pune mai multe masini cu xenon fabrica cu botul la perete, aprinde farurile si pune vreo 2 tipi sa apese pe portbagaj timp de 1 minut. Ai sa vezi ca linia luminii nu ramane neschimbata cum ar trebui dupa ceea ce spuneti multi si credeti, ci se va deplasa ca masina, sus si jos exact ca si in cazul unor faruri normale fara autolevelling. ![]() Autolevelling nu are sensibilitatea necesara pt a reactiona ca si suspensia unei masini incat linia data de lumina sa ramana neschimbata. Ps: nu ti s-a intamplat niciodata sa crezi ca primesti flash de la un tip cu xenon? nu era flash, era ajustarea intarziata a autolevelingului in cazul unei denivelari ![]() Sau niciodata masian din spate cu xenon nu ti-a bagat lumina in oglinda in anumite momente? Daca autolevellingul functiona la fiecare denivelare nu avea voie ca lumina sa ajunga in oglinda si sa te orbeasca ![]() This post has been edited by eugenTL: 27 Dec 2011, 14:37 |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Corect. Si eu am fost orbit de multe ori de xenon oem, in special de la mercedes si audi. Si este normal pana la urma, pentru ca daca senzorii care comanda autolevelingul ar da comanda pentru fiecare denivelare la motorasele farurilor sa ajusteze inaltimea luminii, s-ar arde frecvent si ar sta omul numai prin service cu farurile in mana. Diferenta insa fata de xenonul aftermarket, fara autoleveling, este aceea ca in cazul celor oem, orbirea este de scurta durata, datorita autolevelingului, pe cand la xenonul aftermarket orbirea este de durata daca omul nu isi aminteste sa regleze manual farurile (si de cele mai multe ori nu prea se simte nimeni sa le regleze, le lasa asa).
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
eugenTL |
![]()
|
Exact
![]() |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
am xenon oem - si autolevelingul functioneaza, l-am vazut functionand la lupa de la service, cu balastat 2 persoane in portbagaj.
este putin.... irelevant reglajul la viteza 0. se ajusteaza si in funtie de viteza. cand stau pe loc coboara, pana in 50 kmP/h bat intr-un fel (mai scurt) dupa care incep sa urce iar la 200 lumineaza foarte departe. daca la reno functioneaza asa ma indioesc ca cei de la mercedes sunt mai stupizi. am inteles ca regleaza la aprox 20 de sec teoretic, practic indiferent de balastare cam statea fix pe punctul de reglaj la aparatul din service. pe de alta parte crezi ca e usor sa amortizezi socurile la cel putin 1,5 t de metal la 100 km/h (sau mai mult)? de ce vrei ti voi sa comentati un rahat inainte sa il exeprimentati? pana una alata ai alta solutie mai buna decat xenonul oem? (ala aftermaket care are doo balasturi si doo bece nu se pune) sa inteleg ca cele aftermarket care sunt instalate pe faruri gandite pentru becuri cu halogen iti plac mai mult doar pentru ca ai tu? este solutia suprema? daca niste oameni isi strofoaca creierii conform unor legi in vigoare si a unor reguli crezi ca baiteii din vitan stiu mai bine "da vere las ca te rezolv io". crezi ca legile sunt facute dee-an sulea asa? de ce daca doo cafele costa cat doo cafele se gasesc "baeitii destepti" care vin si zic "las vere ca iti fac io doo cafele din zatu de la clientii de mai devreme!" edit: orice greseala de scriere este din cauza lui sf stefan. This post has been edited by pishky: 27 Dec 2011, 20:18 |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
eugenTL |
![]()
|
Si eu am xenon oem pe 2 masini si am facut testul la perete cu zgaltait pe partea spate si la alte masini just for fun si pt faptul ca si altii se contraziceau ca lucreaza Autolevelling la mini secunda. Le-am dovedit ca lumina de la perete se misca totuna cu masina.
DACA Autolevelling functiona la fiecare denivelare, linia de lumina de pe perete trebuia sa fie in aceeasi pozitie tot timpul. CORECT sau FALS? si-am terminat discutia ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
TheSting |
![]()
|
![]() Ofera respect pentru a primi respect ! Group: Members Posts: 1.210 Joined: 29 September 11 ![]() |
Pishky sincer iti dau mare dreptate harurile gandite pt halogen sunt pt halogen si invers , intradevar mai exista si exceptii unde spre fericirea unora care si-au pus xenon nu orbesc pe nimeni si au o vizibilitate mai buna dar din pacate sunt putini, in trafic 90% din cei cu xenon care ma orbesc sunt cei care si-au pus ei ca au auzit ca este mai bun si doar 10 % se mai intampla sa ma orbeasca vreo masina gen mergedes,audi si chiar renault, dar poate va uitati mai bine in trafic si veti vedea ca 90 % din cei care si-au pus xenon ii orbesc pe ceilalti si bat prin balarii.
P.S Recunosc mai exista si excepti dar din pacate sunt prea putine. |
--------------------
Renault
Megan II
|
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
Nici eu nu sunt de acord cu xenoanele montate pe faruri concepute pentru halogen!
Dar autoleveling la fiecare denivelare este o aberatie ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
pishky |
![]()
|
QUOTE(eugenTL @ 27 Dec 2011, 20:48) o groapa de aprox 30 cm lungime (zic asa ca medie) la 100 km / h dureaza (nu stau sa fac excel acum) ultra putin - sa zicem delta T (ca la fizica). 1. In delta T asta - tie senzorul trebuie sa iti sesizeze miscarea (deci fibilitate in timp fix pix) sa o transmita la compul de lumini - compul de lumini sa fac aniste matematica - sa transmita matematica la motoarele de reglaj faruri - motoarele sa regleze farurile si toata lumea e fericita. eh sa zicem ca delta T asta este 5 secunde sau 10 sau 20 - face sens toata distractia asta? 2. in cat timp iei tu groapa cu puntea fata ar trebui sa faca doo reglaje - unu de coborare si unu de urcare - ca doar roata face doo miscari, iar cand iei cu puntea spate sa mai faca doo miscari, dar mai mici ca e doar groapa. Serios acum vino cu o idee mai buna, eu am sa te ajut sa o patentam o realizam inginereste si ne imbogatim amindoi. eu personal nu sunt de acord cu xenonul aftermarket in nici un caz, si chiar si cel oem nu mi se pare mare sfaraiala. stiu toate astea pentru ca singurul lucru care mi s-a stricat la masina a fost fix autolevelingul. Dar daca cocalarismul o cere am sa fac un efort sa imi pun xenon in semnalizari na, ori suntem cocalati si ne orbim ori nu mai suntem/ |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
TheSting |
![]()
|
Eu zic sa nu ne oprim cu xenon in semale sa ne punem si in bord macar sa-ne facem praf intr-un copac ca tot aia este.
Nu ma refer aici la cei care au xenon pus si este ok ma refer la cei care isi pun xenon de dragu ca asa este moda si nu-i intereseaza de ceilalti participanti la trafic. |
--------------------
Renault
Megan II
|
|
eugenTL |
![]()
|
QUOTE(TheSting @ 27 Dec 2011, 20:51) in trafic 90% din cei cu xenon care ma orbesc sunt cei care si-au pus ei ca au auzit ca este mai bun si doar 10 % se mai intampla sa ma orbeasca vreo masina gen mergedes,audi si chiar renault, dar poate va uitati mai bine in trafic si veti vedea ca 90 % din cei care si-au pus xenon ii orbesc pe ceilalti si bat prin balarii. P.S Recunosc mai exista si excepti dar din pacate sunt prea putine. DE ACORD CU TINE, dar stii de ce se intampla asta? Sa-ti explic: Omul cu far halogen face manual reglajul luminii, de aceea sansele ca acest om sa te orbeasca sunt foarte mari, pt ca avem multi idioti care nici nu stiu ce fac toate butoanele de la masina, dar si mai multi care regleaza xenonul mai sus, tocmai pt ca acesta bate mai mult decat halogenul si el spune ca lasa asa ca sa vada, nu se gandeste ca 1cm reglat la perete inseaman in realitate in ochii soferului de pe celalalt sens. Daca Omul cu halogen avea reglaj automat adica autolevelling, toata lumea era happy. Deci acest autolevelling e f bun pt ca nu mai permite soferului sa faca reglajul cum vrea el. Dar de aici la a spune ca xenon OEM e the best si xenon aftermarket e rahat e cale lunga. Oamenii ce le folosesc sunt de rahat, pt ca daca il reglezi cum trebuie nu deranjeaza pe nimeni. Daca ne gandim mai bine, si un halogen reglat prost deranjeaza maxim la ochi. Oricine sa-si puna xenon din partea mea(mai putin aia fara lupa unde dispersia luminii e gandita altfel) dar sa le regleze cum trebuie. @thesting: de acord cu tine, eu intelesesem ca tu crezi ca autolevellingul functioneaza la fiecare denivelare/groapa si de aceea incercam sa-ti explic ca nu-i adevarat. Practic el regleaza automat lumina farurilor la un interval mai mare de timp, gen cand masina o incarci la maxim, cand urci un deal dar in nici un caz ca cel cu XENON OEM nu te orbeste. Te orbeste la fel cand da in denivelari ca orice alt participant. Acest autolevelling eu l-as face obligatoriu legal la orice masina care iese pe fabrica pt simplul fapt ca nu mai lasa sa regleze taranul dupa cum crede el. Producatorii insa l-au pus obligatoriu doar pe xenon pt ca xenonul lumineaza mult mai puternic, deci te orbeste mult mai mult decat halogenul. Daca lasau pe cei cu xenon oem fara autoleveling procentul de idioti crestea si mai mult ![]() ps: Ca tot erai ironic sa stii ca eu pe megane n-am proiectoare, nu sufar de ele, iar faza o am reglata cum trebuie, niciodata n-am primit flash. In schimb mi-as pune blitzuri albe pe spate, pt aia de stau in fundul meu si ma orbesc atat cu halogene cat si cu xenoane. This post has been edited by eugenTL: 28 Dec 2011, 00:43 |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
pishky |
![]()
|
|
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
alexumf |
![]()
|
![]() MEMBRU CHELIOS Group: Members Posts: 775 Joined: 9 July 08 From: Bucuresti ![]() |
Dupa ce am citit cu atentie acest topic, mi-am facut curaj si am renuntat la Philips-urile (X.Power.)mele in favoarea unui kit xenon aftermarket. Nu stiu cum se numeste, nici nu ma intereseaza...stiu doar ca are 35w si 5000k...si a costat 430ron.
Sunt f multumit de lumina, singura diferenta intre acestea si xenonul de fabrica pe care il am pe masina de serviciu, este ca cele aftermaket se "incalzesc" mai greu un pic...adica dureaza cateva secunde pana devine culoare alba...oricum, in fata lor, Philips-urile sunt lumanari. Insa tot trebuie sa iau lumanari pt faza lunga, ca altfel, saraca e total eclipsata de xenon... Ultimul punct, farurile au fost verificate dupa montaj pe acel aparat...si bat ok (adica mecanicii, nu au trebuit sa le regleze dupa montaj) Deci, pt sceptici/interesati, o parere in plus: Sunt foarte incantat de investitia facuta! |
--------------------
Renault
Megane Coupe
2006 RENAULT MEGANE COUPE 1.6 16v 2006
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
35w/5000k
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
pustiull |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 553 Joined: 26 July 10 From: Bucuresti ![]() |
salut tuturor
de 4 luni mi-am pus si eu un kit de xenon aftermarket la masina din semnatura dupa 3 luni un bec,cel dupa partea stanga,nu s-a mai aprins am fost cu el la garantie si baiatul de acolo mi-a dat jos bara si a vazut ca balastru era picat si din cauza asta si din cauza noroiului din zona in care locuiesc s-a ars mi-a spus ca trebuie sa cumpar alt balastru de la el acela pe care s-a ars nu il poate schimba pe garantie am zis ok problema este alta lumina numai este la fel cel din dreapta lumineaza normal cel din stanga lumineaza mai puternic si o lumina mai alba-violet el a dat vina pe faptul ca cel din stanga nu a functionat si ca mai dureaza cateva zile pana cand se ajunge la aceeasi noanta este posibil asa ceva sau m-a pacalit? va multumesc PS: am uitat sa precizez ca la kitul de xenon mi-a dat garantie 1 an pentru balastru si 6 luni pentru bec This post has been edited by pustiull: 10 Mar 2012, 23:25 |
--------------------
Renault
Megane 2
2004 1.6 16v
- b-287-JoN
|
|
pustiull |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 553 Joined: 26 July 10 From: Bucuresti ![]() |
mai frecventeaza cineva topicul acesta?
|
--------------------
Renault
Megane 2
2004 1.6 16v
- b-287-JoN
|
|
nonic |
![]()
|
Sa inteleg ca ai mers o luna fara sa functioneze becul de pe partea stanga, cate ore de functionare a avut cel de pe dreapra in aceasta luna? Imi este greu sa cred ca acel bec '' a imbatranit'' asa mult intr-o luna incat sa fie asa diferenta intre cele doua becuri.
Tind sa cred ca droser-ul este vinovat de aceasta diferenta de nuanta. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
mad_biker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 6 December 07 From: Bacau ![]() |
Mai mult ca sigur e de la ridicatorul de tensiune. Eu am vazut cu ochii mei cum un droser iti poate da lumina cu tenta albastra gen 6000k, iar altul lumina "alba" 4300k, pe acelasi bec, becul fiind de 4300k.
|
--------------------
renault
clio symbol
2002 1.4 8v
|
|
marius75 |
![]()
|
![]() jake2014 Group: Validating Reno Posts: 273 Joined: 14 December 08 ![]() |
megane 2.2 ,faruri cu lupe,xenon after,se poate trece i.t.p?
|
--------------------
RENAULT
SEDAN
2007
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
Da
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
nonic |
![]()
|
Garantat, fara nicio problema
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
marius75 |
![]()
|
![]() jake2014 Group: Validating Reno Posts: 273 Joined: 14 December 08 ![]() |
nu zice nimic ala.daca intreaba cine le-a montat sau daca sunt din fabrica ce-i zic ?
ca le-am pus eu sau o firma anume? |
--------------------
RENAULT
SEDAN
2007
|
|
alexumf |
![]()
|
![]() MEMBRU CHELIOS Group: Members Posts: 775 Joined: 9 July 08 From: Bucuresti ![]() |
Tu ai facut vreodata ITP-ul la vreo masina???
Nu te intreaba nimic...nici macar nu-l intereseaza daca e xenon sau halogen...ideea e sa nu bata aiurea SI ATAT!!! Deci, relax!!! |
--------------------
Renault
Megane Coupe
2006 RENAULT MEGANE COUPE 1.6 16v 2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 17:39 |