RAV4 Elegance HSD 2018 & Highlander Exclusive 2022, トヨタ
![]() ![]() |
RAV4 Elegance HSD 2018 & Highlander Exclusive 2022, トヨタ
Victorine |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
|
||
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|||
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Nu e singurul motiv...
Fratele meu umbla la un service multimarca pt toate operatiunile. Ultima l.a costat 900 lei: schimbat butuc cu prezoane si rulment. Cauza, 3 din 5 prezoane stricate pt ca "cineva" a uitat ss le stranga, iar butuc si rulment pt ca "oricum se strica la demontare" Bine ca nu a murit cand il depasea roata in curba... Misto business model cand iti dai singur de lucru si faci profit de pe oameni atehnici |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Eu n-aș avea nimic împotrivă să câștige un mecanic de pe urma mea, la urma-urmei e meseria care-i pune pâine pe masă. Însă experiențele din ultimii ani mi-au arătat că e incredibil de greu să găsești un mecanic priceput, serios și cinstit. Nu mă refer neaparat la service/ reprezentanță, ca acolo sunt și alte costuri implicate. Adevărul e că niciunul nu ar face treaba asa cum aș face-o eu. În primul rând că diferă motivația, eu o fac din plăcere și pentru relaxare, îmi programez din timp lucrările, mă documentez și adun sculele și consumabilele necesare și când mă apuc de treabă o fac asa cum alții pleacă la pescuit sau la mall. Am și satisfacția lucrului făcut de mine și știu exact ce și cum am făcut acolo.
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Ref business model ma refer la service-ul care a provocat problema cand i-a pus rotile de iarna si care i-a luat banii pe un butuc nou + manopera.
Au intrebat "unde ati schimbat rotile"? Gandindu-se ca a fost la altii. Cand a zis ca tot la ei s-a facut liniste si priviri in pamant. Ce zici, macar un discount pentru greseala lor au oferit? Nici macar recunoasterea vinei, ce sa vorbim de nsite scuze ca i-a pus viata lui si a familiei in pericol Nu pot sa ii fac eu ca stam in orase diferite. Cand ni s-au intersectat drumurile eu m-am ocupat de troaca lui |
--------------------
Ford
Focus
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
QUOTE(psychoo @ 9 Dec 2021, 09:16) Ce zici, macar un discount pentru greseala lor au oferit? Nici macar recunoasterea vinei, ce sa vorbim de nsite scuze ca i-a pus viata lui si a familiei in pericol Tara impotenta, unde degeaba faci plangere pentru asa ceva ca autoritatile sunt de facto inabilitate. Dar nu sunt de acord nici cu atitudinea ca daca a patit-o fratele la un service atunci esti fraier sa te duci. De acord, ce poti face singur e bine sa faci singur, dar nu toti au priceperea, timpul si mijloacele necesare. |
--------------------
-
-
|
|
psychoo |
![]()
|
As putea umple niste pagini cu pataniile mele, ce m-a condus sa imi descopar un nou hobby care are si scop functional: ma mentine pe mine si familia mea in siguranta + economiseste bani, timp si nervi.
Nu s-a intamplat 1 chestie si mi-am luat jucariile si am plecat. Au fost necesare mai multe ca sa realizez ca "pana si eu m-as fi descurcat mai bine". Edit: patania fratelui e cea mai recenta, are 1 saptamana. Are si el mai multe, no worries This post has been edited by psychoo: 9 Dec 2021, 10:28 |
--------------------
Ford
Focus
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(psychoo @ 9 Dec 2021, 10:16) Din pacate modelul asta de business este generalizat si chiar este incurajat de patron. Desi "tu" ca angajat/mecanic poti sa iti faci treaba profesionist, fara sa ii distrugi clientului masina si sa ii aduci prejudicii. Furtul, slaba pregatire si ignoranta este de baza in Romania. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.785 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Sunt si exceptii.
Cand s au rupt ornamentele de plastic de la vant...top lac nu a comentat. Scuze si le inlocuim imediat. Bine probabil lucrarea a fost facuta de un elev ceva...ca dezastru...si vopsit...lipsa cleme...etc. Dar s a rezolvat. This post has been edited by wolfin: 9 Dec 2021, 11:58 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.342 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(psychoo @ 9 Dec 2021, 00:05) Nu e singurul motiv... Fratele meu umbla la un service multimarca pt toate operatiunile. Ultima l.a costat 900 lei: schimbat butuc cu prezoane si rulment. Cauza, 3 din 5 prezoane stricate pt ca "cineva" a uitat ss le stranga, iar butuc si rulment pt ca "oricum se strica la demontare" Bine ca nu a murit cand il depasea roata in curba... Misto business model cand iti dai singur de lucru si faci profit de pe oameni atehnici nu e ca si cum dupa 10 km de rulaj e bine sa verifici strangerea suruburilor, nici nu scrie in manual, numai aia sunt de vina . |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(wolfin @ 9 Dec 2021, 11:56) Sunt si exceptii. Cand s au rupt ornamentele de plastic de la vant...top lac nu a comentat. Scuze si le inlocuim imediat. Bine probabil lucrarea a fost facuta de un elev ceva...ca dezastru...si vopsit...lipsa cleme...etc. Dar s a rezolvat. Si eu pot sa iti dau exceptii. Dar nu suficiente. ![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
psychoo |
![]()
|
Exact, si sa verifici suruburile pe unde au umblat cu dinamometrica, saracii or fi uitat sa stranga vreunu.
Nu stiu manualele tale ce zic, dar in manualul meu nu zice decat CUPLUL la care se strang piulitele. Nicaieri sa le reverific si nici in portbagaj nu a venit cu cheie dinamometrica. A venit si fara cheie ca avea kit de pana, ia explica-mi cum le restrangi in situatia asta. Ia zi, la vulcanizarile/service-urile ce le-ai frecventat nu cumva a strans cu pistolul pana a parait apoi a pus (DACA) dinamometrica si a facut direct click? Daca vrei, iti explic ce inseamna si de ce e inselatorie |
--------------------
Ford
Focus
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
MuciX |
![]()
|
QUOTE(psychoo @ 9 Dec 2021, 12:24) Exact, si sa verifici suruburile pe unde au umblat cu dinamometrica, saracii or fi uitat sa stranga vreunu. Nu stiu manualele tale ce zic, dar in manualul meu nu zice decat CUPLUL la care se strang piulitele. Nicaieri sa le reverific si nici in portbagaj nu a venit cu cheie dinamometrica. A venit si fara cheie ca avea kit de pana, ia explica-mi cum le restrangi in situatia asta. Ia zi, la vulcanizarile/service-urile ce le-ai frecventat nu cumva a strans cu pistolul pana a parait apoi a pus (DACA) dinamometrica si a facut direct click? Daca vrei, iti explic ce inseamna si de ce e inselatorie Nu e vorba de manualul de instructiuni, sau ce ai tu in pachetul de rezerva. Spre exemplu, eu schimb rotile la dealerul de unde am luat masina. Pe factura scrie clar sa revii peste 50 kmp pentru verificare suruburi (inclus in pretul deja platit), sau sa faci tu asta acasa, daca ai cum/cu ce. |
--------------------
-
-
|
|
psychoo |
![]()
|
Cam in 50kmp a revenit fratele la service si l-au taxat cu 900 lei pentru inlocuire prezoane, butuc si rulment, ca "e defecte domne, asa e masinile proaste"
|
--------------------
Ford
Focus
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.676 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(psychoo @ 9 Dec 2021, 13:24) Ia zi, la vulcanizarile/service-urile ce le-ai frecventat nu cumva a strans cu pistolul pana a parait apoi a pus (DACA) dinamometrica si a facut direct click? Daca vrei, iti explic ce inseamna si de ce e inselatorie Fix așa. Când i-am atras atenția a zis "Domnu', pistolul e calibrat, se oprește când e strâns șurubul, după aia strângem cu cheie dinamometrică". Revin acasă, iau dinamometrica, cuplu 108Nm (8% peste recomandarea din manual). Iau cheia masinii și dau să desfac prezoanele, mă opintesc în cheie, pwla! Măi, dă-le dreq! Îmi pun cele 64 de kile pe cheie, nimic. Sar cu cele 64 de kile pe cheie, scârț! Se desface prezonul. Aceeași procedură repetată de încă 3 ori! Strâng la 108Nm, fac testul cu desfăcutul "la mână", cu cheia mașinii: după ce insist cu greutatea sprijinită în mână, prezonul se desface fără scârț. Strang la loc, fac 20 kmp și restrâng (nu era nevoie). This post has been edited by marksman: 9 Dec 2021, 14:48 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.513 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
QUOTE(psychoo @ 9 Dec 2021, 13:33) Cam in 50kmp a revenit fratele la service si l-au taxat cu 900 lei pentru inlocuire prezoane, butuc si rulment, ca "e defecte domne, asa e masinile proaste" Noi cum suntem? PAi muream cu ei de gat acolo. UN act, o politie, o protectia consumatorului? nimic? Facuse fara factura? Am un obicei tare prost, cand intru intr un service imi pozez masina pe elevator. Ca am fost obligat sa accept fara factura ca-i defecta casa de marcat, ca eu nu stiu sa introduc codul operatiunii si contabila i plecata, ca ....veniti maine, sefule.... |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
psychoo |
![]()
|
Fara factura. Schimbare roti cu totul 30 lei la baiatu.
Daca cere factura se pune rau cu ei, iti dai seama, data viitoare o as ii faca ceva (si) mai rau. Eu nu ii lasam sa scape fara toate reclamatiile din lume si inlocuit tot pe banii lor cu asistare la operatiune. Dar cum nu sunt eu in masura sa decid pentru altii, trebuie sa ma impac cu ideea ca nemernicii aia au invatat ca actiunile lor nu au consecinte, din contra, au profit |
--------------------
Ford
Focus
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.342 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
era frumos daca precizai asta mai devreme.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.180 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(psychoo @ 9 Dec 2021, 17:34) Fara factura. Schimbare roti cu totul 30 lei la baiatu. Daca cere factura se pune rau cu ei, iti dai seama, data viitoare o as ii faca ceva (si) mai rau. Daca mergi in cea mai urata vulcanizare din Rahova sau Ferentari si ceri bon fiscal pt schimbare de roti, iti da bon fiscal. Verificat. La fruncea tarii nu e asa, vad... Scuze de off, ursu. This post has been edited by Bicicleta galbena: 9 Dec 2021, 17:36 |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.461 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
E, se poate si p-aci cu bon... Da' nu mai e 30 de lei...
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
psychoo |
![]()
|
Fratemiu e de la petrosani.
Nu zic ca nuniti da pe acolo daca ceri, dar cu ce te incalzeste bonul daca te depaseste roata in curba? Ursule, scuze pentru poluarea topicului, daca nu consideri util nu am nici o problema cu stersul ![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
Discutia este una benefica si poate ii ajuta si pe altii. Eu stiu f bine ce "meseriasi" isi duc zilele prin service-urile de roti sau alea de mecanica. Si eu evit pe cat posibil interactiunea cu ei, intotdeauna am dinamometrica dupa mine si sunt gata sa fac scandal ori de cate ori este nevoie, nu comanda nimeni pe banii mei, asta sa fie f clar.
Inainte sa schimb pompa de la vasul de lichid de parbriz la lancer, am mai sunat pe la cate unii... stai domne sa vezi ca masina are o varsta, mai rupem una alta, e mult de demontat etc, va luam 1000 lei. Am zis sa isi vada de ale lor, sa mai rupa chestii pe la masini ca eu mi-o schimb singur exact ca la manual. Deci, evitati pe cat posibil aceste personaje sau mergeti la oameni de incredere, daca ii gasiti. This post has been edited by ursul_bipolar: 9 Dec 2021, 19:47 |
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.180 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(psychoo @ 9 Dec 2021, 19:24) Nu zic ca nuniti da pe acolo daca ceri, dar cu ce te incalzeste bonul daca te depaseste roata in curba? Bonul conteaza chiar mult - e legatura dintre roata masinii si service-ul pagubos. Pe baza bonului se pot face multe - plangere la ANPC de ex. Sau e dovada pt politie, in ancheta, daca e cazu'. Eu am un obicei bun, zic: orice cumpar (orice!), iau bonul si il pun in portofel. Daca am nevoie de bon pt ceva, e acolo. La o saptamana-doua fac curat si le arunc. |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.959 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Bre marks m ai făcut să râd
Mi am adus aminte că aveam prin curte o teava de jumătate de metru pe care o puneam prelungitor la cheia de roti. Și desfăceam orice prezon oricât de strâns era. Mie mi au stricat la Ford prezoanele de la jantele de aliaj. Au un fel de dublura metalica pe exterior și au bătut cu pistolul pâna le au făcut să arate că n poza[attachmentid=1628134371] |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.513 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
De cel putin 8 ani nu mai calc prin vulcanizari, Masina cu pana facuta, cui, vazut, mergea umflat si dus la cca 1 km, am preferat rezerva si dus in portbagaj, sa mi l faca . Ulteriro pus de mine pe masina
Astia sunt niste criminali. La masina de serviciu o duc in vulcanizari, ca nu am jante de schimb, in octombrie mi au indoit conducta de la rezervor, am plecat de acolo si peste 130 de km cand am ajuns acasa balta sub masina. Bine, picura , nu curgea rau.S-a lasat cu scandal, dar fara succes, ca vorba aia, pana a doua zi cine stie pe unde am mers Niste criminali. |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
Gata si revizia la 41337 km, 209 lei manopera pt un total de 609 lei cu piese cu tot. 150 lei ITP-ul, putin mai scump la hybrid. Nu s-a descoperit vreo problema.
|
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
|
ursul_bipolar |
![]()
|
Da, absolut tot, doar a fost in reprezentanta
![]() |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.676 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 08:48 |