RAV4 Elegance HSD 2018 & Highlander Exclusive 2022, トヨタ
![]() ![]() |
RAV4 Elegance HSD 2018 & Highlander Exclusive 2022, トヨタ
bgdrenault |
![]()
|
||
![]() bgd Group: Members Posts: 3.513 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
|
||
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|||
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.059 Joined: 11 February 04 ![]() |
Cam de ce nu e rentabil?
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
QUOTE(dizzy @ 8 Jan 2022, 10:18) Stimate domnule Ursu Bipolar, Va mulțumim pentru cererea dumneavoastră. Analizând problema ridicata de dumneavoastră,va prezentam următoarea explicație. RCA s- a scumpit pentru că au dispărut societatile care făceau RCA ieftin: Astra, Euroins, Carpatica. Va rugam sa luati in considerare că și serviceurile sunt bagaboante . Bine, și noi facem totul sa nu le plătim. In plus vrem și noi vila cu piscina, bemfe nou, silicoane la amante, d'astea. RCA e obligatoriu, deci vrei sau nu, tot la unul dintre noi din cartel îți faci. Că doar nu crezi că e piata libera. Hai pace și un an bun! P.S. vezi că la anu' iar scumpim, pune bani deoparte! Daca înmatriculezi pe bulgartata, cat e asigurarea? ![]() ![]() F tare, cam asta e adevarul. O arunca pe aia cu falimentul city insurance, ca ei au destabilizat piata etc etc. Bulshit de 2 lei. Inteleg sa creasca cat de cat, dar de la 790 la 1425 e cale lunga, si nu e vorba de bani, e vorba de principii si de hotia de care dau dovada. Nu e treaba mea ca a dat city faliment, nu trebuie sa platesc eu ca a dat city faliment, asta nu se intelege. Btw, la lancer a crescut de la 475 la allianz pana la 890 cu decontare directa tot B8 tot fara nicio dauna. This post has been edited by ursul_bipolar: 8 Jan 2022, 12:26 |
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.513 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
QUOTE(dizzy @ 8 Jan 2022, 10:37) Pentru ca , cu 100 euro valoare RCA( poti sa mergi si la valoare mai mare) lovesti un bmw a carui reparatie costa 2000 E lejer. Ceva minuscul, ca daca e mai mult.... Deci 20 de platitori vor plati pentru tine. E simplu. Ca hotie, ca dublare, ca faliment city, ca retragerea altei firme de pe piata rca, e de discutat. Oricum, firmele care se respecta, au si o alta perceptie in ceea ce priveste service ul in care iti vei face masina. |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.180 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
A disparut City = 40% din piata, in consecinta a crescut cererea = a crescut si oferta.
E economie de piata - daca poti sa vinzi mai scump, o faci. |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
ursul_bipolar |
![]()
|
Inteleg ce zici, doar ca, in mod normal preturile cresc daca un produs este greu de gasit si cererea este mare. In cazul de fata cei asigurati la city sigur ca nu au sarit sa isi faca o noua polita imediat. Si chiar daca sareau, ceilalti beneficiau de clienti in plus pt un produs care exista in stoc suficient. Deci nu exista situatia de mai sus. Cresterile artificiale au avut acest pretext, nicio acoperire in reala piata, ci doar dorinta unora de mai multe silicoane, mai multe pemfeuri etc etc. Le-a zis bine dizzy mai sus.
This post has been edited by ursul_bipolar: 8 Jan 2022, 13:50 |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.180 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Nope, nu e acelasi lucru. Cei 40% cu polite City erau obligati sa ia o polita pe mai departe, ca sa fie cu masinile in regula. Lucrul asta a perturbat piata. Cand iti dau buzna clientii pe usa, ridici pretul, ca ai interesul sa vinzi. De curiozitate, nu te-ai intrebat niciodata de ce la mare preturile la cazare sunt cele mai mari exact in varf de sezon?
Ca marirea a fost mult mai mare decat ne-am dori noi, sau ca asiguratorii s-au lacomit (sunt absolut de acord cu asta), e in secundar. |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
ursul_bipolar |
![]()
|
Nu e un exemplu bun cu marea, la noi oricum e totul pe dos la chestia asta, in alte parti preturile sunt mult mai mici in sezon tocmai ca sa aiba rulaj mai mare.
Revenind la city, cei care aveau polite nu erau obligati sa isi faca alta pt ca fondul de garantare le acoperea presupusele daune si sunt sigur ca doar o extrem de mica parte s-au dus sa dea bani in alta parte pt o alta polita pana cand nu expira cea de la city garantata de fondul de garantare. Deci iarasi, ceilalti nu au avut un buluc de clienti iar doi preturile au explodat din a doua zi dupa declararea falimentului, cand nimeni nu se gandea sa isi faca alta polita. This post has been edited by ursul_bipolar: 8 Jan 2022, 14:03 |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.044 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
RCA este obligatoriu prin lege, eu zic ca si pretul ar fi de stabilit prin lege. Cum a fost la inceput, de altfel. Ce cerere, ce oferta, este o masura impusa prin forta statului.
As dori si eu, pentru un produs pe care il comercializez, sa zica statul ca fiecare cetatean este obligat sa cumpere macar o bucata. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
Ursu, we agree to disagree.
Eu zic ca a fost buluc de clienti, tu zici ca nu. Un tabel cu cotele de piata din 2021 ne arata ca in cazul disparitiei lui City cele 40-45 procente se vor imparti la cei 7 ramasi (nu iau in calcul Euroins, care probabil va avea aceeasi soarta). Ia uita-te pe procente si vezi daca a fost sau nu buluc. https://www.asigurare-rca.ro/blog/noutati-a...ri-rca-t1-2021/ Deci avem firme cu 1-2-3% existente si valide in piata, la care ajung 45ś7=6.3% rotunjit, si presupunand ca in cote egale pt toata lumea (evident n-a fost asa, dar pt exercitiu). This post has been edited by Bicicleta galbena: 8 Jan 2022, 14:21 |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.959 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
zic și eu ceva, (că da nu tac).
Niciodată nu am făcut RCA la cel mai ieftini , ci de fiecare data la recomandarea brokerului din reprezentanța. Ei (reprezentanta) știu cel mai bine ce firme plătesc și ce firme dau tepe. Am preferat sa dau o suta, doua in plus dar sa nu am belele. Dar într-adevăr anul asta am platit mai mult cam cu 60,% fata de anul trecut. Asta e, daca nici RCA nu mai ne permitem, de casco ce sa mai zic. Deci fu așa,. RCA vreo 700 și casco vreo 2200. Platit cu cardul. Am fost cam nervos, am avut și eu senzația că am aruncat banii degeaba, după vreo două zile mi a trecut ... |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
RDK |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 6 March 16 From: București ![]() |
Redistribuirea clienților City către restul se va face treptat dar sigur, pe măsură ce expiră polițele.
Gândiți-vă câte autovehicule sunt în proprietatea statului, unde criteriul de achiziție al poliței RCA (unii și CASCO) a fost, este și va fi prețul cel mai scăzut. Apropo, CASCO tot așa crește? |
--------------------
Dacia
Duster
2014
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.059 Joined: 11 February 04 ![]() |
Dacă ești obligat să îți faci RCA , atunci și prețul ar trebui sa fie controlat.
Că domnu Bicicleta nu este Obligat sa meargă la mare in August, poate sa aleagă sa nu se ducă sau sa se ducă în noiembrie. Ntelegi? Putorile pe mii de euroi de la supravegherea asigurărilor ASF trebuiau să se asigure că nu ajungem in situatia asta. <span class='edit'>8 Jan 2022, 17:05:</span> QUOTE(bgdrenault @ 8 Jan 2022, 13:36) Pentru ca , cu 100 euro valoare RCA( poti sa mergi si la valoare mai mare) lovesti un bmw a carui reparatie costa 2000 E lejer. Ceva minuscul, ca daca e mai mult.... Deci 20 de platitori vor plati pentru tine. E simplu. Ca hotie, ca dublare, ca faliment city, ca retragerea altei firme de pe piata rca, e de discutat. Oricum, firmele care se respecta, au si o alta perceptie in ceea ce priveste service ul in care iti vei face masina. Numai că nu e așa. Vinzi polițe către cat mai multi , sa zicem 1.000.000 poliție X 200 euro, ai încasări de 200.000.000 și plătești pe an 100.000.000 pe reparatii. Apoi mai bagi cheltuieli cat poți și te smiorcăi. This post has been edited by dizzy: 8 Jan 2022, 16:05 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.461 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(dizzy @ 8 Jan 2022, 16:00) cum naiba nu e? vopsit un element, UNUL, de ceva ani costa lejer 300 de lei. plus maruntisurile, treci lejer de valoarea RCA-ului in cauza. Mai baga in mix ca pretul de mai sus e "in regie proprie", ca daca zici "asigurari", creste precum Fat Frumos. Si asta intr-o tara de haiduci, in care daca-ti lovesti masina, gasesti tu pe unu' care sa te ajute s-o repari pe RCA-ul lui. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Procentul de masini lovite pe care trebuie sa le repare rca.ul e mult mai mic decat toate masinile inmatriculate cu polite.
Anual. Si asta cu hotia si frauda nu e o scuza, iar cetateanu sa plateasca. Avem organe de control platite sa ii caute si sa ii sanctioneze pe cei care fac fraude. Sunt puturosi sau complici? De ce ar fi problema mea? Eu zic ca in curand vom vedea o explozie de cazuri cu cetateni care circula fara rca, ca e mai ieftina amenda si oricum nu e militie pe strazi care sa ii prinda |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
dizzy |
![]()
|
QUOTE(bucatzel @ 8 Jan 2022, 18:55) cum naiba nu e? vopsit un element, UNUL, de ceva ani costa lejer 300 de lei. plus maruntisurile, treci lejer de valoarea RCA-ului in cauza. Mai baga in mix ca pretul de mai sus e "in regie proprie", ca daca zici "asigurari", creste precum Fat Frumos. Si asta intr-o tara de haiduci, in care daca-ti lovesti masina, gasesti tu pe unu' care sa te ajute s-o repari pe RCA-ul lui. Nu prea mai găsești așa ușor un haiduc, de când cu bonus-malus. Când era fix RCA, mai găseai. Nu reușesc să mă pufnească mila de asiguratori. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.854 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Am facut si eu o simulare sa vad cat m-ar costa asigurarea in Ro la Avensis si a iesit undeva la 1000 de lei la Allianz, B8. Cam 200 de euro deci, doar RCA. Aici, pe unde imi fac acum veacul, platesc RCA + Casco, intr-o singura polita, 43 de euro pe luna, adica putin peste 500 de euro pe an. Doar RCA ar fi fost cam 25 de euro pe luna, deci spre 300 pe an, dar am gasit si mai ieftin de atat, sub 200 de euro. la firme unde faci asigurarea online...
Concluziile le poate trage fiecare, e ca in bancul cu rabinul, toata lumea are dreptate... This post has been edited by b06fcn: 8 Jan 2022, 19:39 |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
bgdrenault |
![]()
|
Nu i vorba de pufnit mila. E vorba ca asa e,
8 Jan 2022, 19:41: QUOTE(psychoo @ 8 Jan 2022, 18:02) Procentul de masini lovite pe care trebuie sa le repare rca.ul e mult mai mic decat toate masinile inmatriculate cu polite. Da? dar cum e valoarea pagubelor in raport cu valoarea rca? This post has been edited by bgdrenault: 8 Jan 2022, 19:41 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
Da cum umfla artificial aia de le repara, facturile? Parca a rasuflat buboiul asta la un moment dat.
|
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
bgdrenault |
![]()
|
Mai ceva ca in reprezentantele Renault.
Renunta la elf si pun castrol si creste revizia cu 300 de lei. |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(bgdrenault @ 8 Jan 2022, 19:40) Nu i vorba de pufnit mila. E vorba ca asa e, <span class='edit'>8 Jan 2022, 19:41:</span> Da? dar cum e valoarea pagubelor in raport cu valoarea rca? Nu pricep. Deci ai venituri din polite 200 euro x 1 milion = 200 milioane Ai daune de 50 x polita (dauna medie de 10.000 euro) Ai 10.000 daune (presupunand ca 10% din masini sunt pocnite si reparate anual) -> 100 milioane de platit. Profit, 100 milioane. Cand oi fi la calculator, daca mai am chef, o sa cait statisticile pe anii trecuti, de curiozitate sa vad cat de departe sunt cu estimarile astea |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
bgdrenault |
![]()
|
esti destul de departe. mai ales cu procentul de doar 10 % din masini pocite anual..Un inspector de asigurari, doar martea, intr un punct, are cel putin 14-15 dosare de deschis.
City avea rca uri si de 55 -60 de E la motoare mici. Si daune faceau.. Nu am chef si timp sa caut, dar am citit ca se discuta cam pentru respectarea legii, nu i mare lucru la un moment dat sa fie nevoit statul sa intre pe piata rca. This post has been edited by bgdrenault: 8 Jan 2022, 20:11 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Cand calculezi 10% din 1 milion si rezulta 10.000 cred si eu ca iese profit
![]() |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
bgdrenault |
![]()
|
Mai vin si cu bani de acasa.
![]() Deci, sunt ani, in care , un asigurator serios, iese mult pe pierdere din rca-uri, Dar mult. Firmele ce falimenteaza , exceptand fraude si alte matrapazlacuri, cad din cauza ca joaca piramidal.Nu au in urma si casco, asigurari de viata, de case, care sa sustina portofoliul. Iar la rca uri, mariile voastre , uita un lucru important, daunele platite pentru vatamari corporale. Care sunt mari, chiar foarte mari, iar firmele de avocatura si au facut un scop din a sari pe sicriul mortului din accident sa faca contract de reprezentare. Si in final castiga, ca nu are cum sa fie altfel. Si firma plateste, chair daca tu ai dat 200 de E pe rca 8 Jan 2022, 20:19: Ma rog, voi le stiti mai bine This post has been edited by bgdrenault: 8 Jan 2022, 20:19 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.168 Joined: 13 October 06 ![]() |
Eu cred ca de plans se plang majoritar cei ce bagau carpatica si euroins, care oricum vindeau la pret de dumping, si toti stiau asta.
Daca dai de exemplu 25k euro pe o masina noua cumparata din Romania, de ce ai vrea asigurare mai mica ca in Germania ? Si in Germania tot 25k euro costa masina, spre suprinderea multor cetateni care inca nu inteleg diferenta dintre pret de lista si pretul final. Masina e aceeasi, in caz de reparatie, singura diferenta e pretul manoperei care in Romania e cam de 3-4 ori mai mic. Daca e sa o luam strict artimetic, ar trebui sa platesti cu 10-15% mai putin pe un RCA ca in Germania. Eu inteleg ca romanul ar vrea masina de 40k si asigurare de 100 de euro, dar vremurilea alea fusera si se dusera. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
Aleex |
![]()
|
![]() out. Group: Members Posts: 176 Joined: 11 November 13 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mircea_aq @ 8 Jan 2022, 20:42) Eu inteleg ca romanul ar vrea masina de 40k si asigurare de 100 de euro, dar vremurilea alea fusera si se dusera. Sper ca vorbesti de casco, pentru ca RCA-ul nu are nicio legatura cu valoarea masinii. Sau vrei sa spui ca oamenii cumpara masini scumpe si se rup in dos la 200-300 de euro? Pe mine, personal, ma intriga doar modul de calcul. Un bunic fara carnet plateste RCA infinit mai putin decat un tanar cu carnet de 8 ani si 0 evenimente. O masina cu 2.0 veche, cu putere similara unui 1.6 din zilele noastre, plateste acelasi RCA ca o masina cu aceeasi cilindree si putere dubla sau chiar mai mare, nu e putin dubios totusi? Sunt si alte aspecte care pot ridica pretul RCA-ului pe care le inteleg perfect. Eu sunt tanar, platesc 500 de euro anual pe RCA sau poate chiar mai mult daca includ si motorul folosit doar in sezonul specific si slava domnului nu am avut niciun eveniment pana acum, nu ma plang de pret, imi permit, nu m-am intins mai mult decat imi e plapuma. Ce ne facem cu cei de varsta mea care conduc masina bunicului amintit mai sus? De casco nu mai vorbesc, daca ma incurcam cu masina pe numele unuia dintre parinti ma ajungea putin peste 1000 de euro/an, dar pe numele meu e aprox 2700 de euro. (Aceeasi masina, acelasi asigurator). De ce nu isi bat capul cu o evaluare mai buna a soferilor privind aceste asigurari? Clasa bonus-malus e o gluma. L.E: Nu cred ca pentru urs sau pentru oricine a participat la discutie, preturile actuale reprezinta o suma pe care nu si-o permit, insa totusi vorbim de oameni care dupa spusele lor sau dupa analiza clasei BM nu au avut evenimente, de ce nu exista un sistem de calcul mai particularizat? This post has been edited by Aleex: 8 Jan 2022, 23:13 |
--------------------
BMW
Seria 5 F10
2012 Kawasaki Z750 2009
Renault Megane 2 2008 Authentique 1.6 16v |
|
ursul_bipolar |
![]()
|
Exact, clasa BM e o gluma proasta. Nu are nicio legatura cu istoricul soferului, variabila care ar trebui sa cantareasca extrem de mult in calculul RCA. Da, taxeaza-ma daca o comit dar nu fi hot daca nu am niciun incident.
This post has been edited by ursul_bipolar: 8 Jan 2022, 23:15 |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
bgdrenault |
![]()
|
casco nu prea tine cont de varsta soferului, in calculator e ultimul lucru care se introduce.
Ce treaba are varsta soferului daca da o grindina Undeva gresesti Daca la parinti iesea mai ieftin, dar nu atat de oeftin fata de tine, era poate ca aveau istoric la acel asigurator si i au dat o reducere 8 Jan 2022, 23:22: QUOTE(ursul_bipolar @ 8 Jan 2022, 23:11) Exact, clasa BM e o gluma proasta. Nu are nicio legatura cu istoricul soferului, variabila care ar trebui sa cantareasca extrem de mult in calculul RCA. Da, taxeaza-ma daca o comit dar nu fi hot daca nu am niciun incident. Daca aveai B7 si nu B8 te duceai la 1800 This post has been edited by bgdrenault: 8 Jan 2022, 23:22 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
Aleex |
![]()
|
![]() out. Group: Members Posts: 176 Joined: 11 November 13 From: Bucuresti ![]() |
Mi-as fi dorit sa ai dreptate, insa cred ca varsta conteaza destul de mult, calculele au fost facute si direct la broker/firma de asigurari, nu numai pe calculatoarele online, de istoric nu se pune problema in exemplul dat, as fi mentionat daca era cazul, nu vreau sa dezinformez.
Exemplul cu grindina este putin scos din context, dar are total sens. Casco este mai scump in functie de varsta din acelasi motiv ca si RCA-ul (lipsa experientei, teribilism, etc.), daca ai o varsta mai inaintata (fiind proprietarul masinii asigurate casco) si declari ca autoturismul este condus de o persoana cu varsta sub 26 de ani, de asemenea, creste prima. Sunt sanse mai mari sa folosesti casco ca urmare a unui accident provcat de tine(din vina ta si sa contribuie aspectele mentionate mai sus) decat din cauza grindinei. This post has been edited by Aleex: 9 Jan 2022, 00:04 |
--------------------
BMW
Seria 5 F10
2012 Kawasaki Z750 2009
Renault Megane 2 2008 Authentique 1.6 16v |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Ca sa imi spun si eu parerea despre RCA - cred ca metoda actuala e fundamental gresita.
Se face RCA pe masina, dar nu masina face accident, ci soferul. Eu as vedea mai logic ca soferul sa isi faca RCA pentru el, in functie de istoricul lui, apoi sa poata conduce orice masina. Exemplu: ai 3 masini, faci un singur RCA pentru tine si le conduci pe toate alternativ. Sau sotul si sotia au o masina, daca sunt amandoi soferi sa isi faca fiecare RCA. |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 12:53 |