Talisman 1.6 dCi 130 BVM6 , drive test, experiente
![]() ![]() ![]() |
Talisman 1.6 dCi 130 BVM6 , drive test, experiente
ssilviu |
![]()
|
||
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|||
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Am inteles... Daca il poti lua, ia-l si nu mai compara un Megane de 10 ani cu un Talisman. E mult peste, chit ca n-are nush ce spatii de depozitare. Asa ar lua toti Logan, ca incap trei porci in torpedou. Dar lumea a mai evoluat
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Lasa prostiile si povesteste-i de 4Control la viteze mai mari si curbe dese. Sau la viteze mici in spatii restranse. Restul sunt nimicuri. Aici evolutia e clara.
Aia cu motorul de 1.6-7 si 205 Cp cu EDC7 a simtit-o imediat si singur. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
simon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 735 Joined: 30 October 04 ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane III
2009 Dinamique 1.6 16V
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
aceiasi dilema o am si eu, sa dau sau nu meganul, daca are rost dupa ce l-am facut ca nou, parca as trage de el pana nu mai poate
am fost initial entuziasmat de megane 4, l am vazut, place, hatch e prea mic pt mine, astept sedanul m-am uitat pe la i40, consumuri mari citesc pe forumuri, apoi sportage, iar consumuri mari, apoi noul elantra, pare ok,, oscilez intre clasa de megane si de i40, da' cand vad consumurile de 10/11 pt i40 prin oras imi trece |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Vezi poate reușești buy back la reno, altfel preturile sunt mici la megan nemanarit.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(simon @ 22 Aug 2016, 00:39) La dotari similare cu Talismanul e mai scump cu 7000 de euro fata de pretul primit de mine la Talisman. Si tot ii mai lipsesc dotari gen faruri led sau 4control sau parcare automata sau scaune cu masaj. Si are motor doar de 180 CP. Si garantie doar 4 ani. Si interior mega trist. Mai lent cu jumatate de secunda la 100. 22 Aug 2016, 15:30: Mdea, m-au sunat cei de la vocea clientului, nu se poate da comanda pentru ca s-a epuizat cota dedicata Romaniei aferenta acestei versiuni de model!!!! This post has been edited by ssilviu: 22 Aug 2016, 14:30 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
icsfails |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 30 January 16 ![]() |
Cotă pentru România? Le-ai explicat că nu vrei un Koenigsegg ci un Reno?
This post has been edited by icsfails: 22 Aug 2016, 15:10 |
--------------------
Renault
Talisman TCe
2016
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
simon |
![]()
|
Romania are cota? Dreaq, Renault s-a îmbolnăvit de comunism.
![]() Credeam ca se dau peste cap sa vinda. Multa scîrbă de la mine pentru ei ![]() |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Dinamique 1.6 16V
|
|
fish |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 17 July 07 ![]() |
S-a epuizat cota pentru Romania??
![]() ![]() Da' cam cât era cota asta? |
--------------------
Megane 3
1.6 16V
2013
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Penibila intamplare. Incurci omul luni de zile, poate din cauza asta a pierdut alte oferte, rabla a trecut, total neprofesionista atitudine, mai ales fata de cineva care se pare ca a cumparat cateva masini noi de la ei in ultima perioada...
De neinteles, vrei sa cumperi masina si nu vor sa o vanda ![]() O sa maoara de foame cu atitudinea asta. |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
ssilviu |
![]()
|
Culmea e ca tipa de la Vocea Clientului mi-a spus ca au probleme cu productia ca vanzarile sunt peste asteptari
![]() Precum se poate vedea aici: http://left-lane.com/european-sales-2016-f...ed-car-segment/ Skoda, care acum 10 ani nici nu exista practic in segment, vinde de 3 ori mai mult, Passat de 9 ori mai mult. Si cand te gandesti ca in 2002 Renault vindea 250.000 de Lagune pe an. Acum de 10 ori mai putin. Nimeni la Renault nu isi pune intrebarea de ce? |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
simon |
![]()
|
Acu ce faci, mai ai chef de Talisman?
|
--------------------
Renault
Megane III
2009 Dinamique 1.6 16V
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai nu e client fidel si masina cea mai buna alegere?
![]() |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
ssilviu |
![]()
|
Degeaba daca nu pot achizitiona masina. Eh, nu e graba, eu am cu ce sa merg, nu am nevoie urgenta de masina. Astept. Poate pe la facelift apare cota pe modelul asta din nou, nu mai bine se rezolva din problemele modelului de inceput
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
Corect. Desi urmatorul model va fi mai bun.
![]() |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
|
|
ssilviu |
![]()
|
Eu iau masina sa o folosesc o perioada indelungata de timp. Acum era un moment propice pentru ca o tineam ca pe cea actuala vreo 10 ani si in 2026 deja puteam sa fac upgrade la o masina full electrica. Mai incolo, o sa fie mai dificil, pentru ca masinile electrice inca nu vor fi suficient de mult evoluate, dar nici masina cu motor termic nu prea mi-as mai lua pentru 3-4-5 ani.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
simon |
![]()
|
Ti-e greu s-o scoți de la semnatura, nu? Era ca si a ta.
![]() |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Dinamique 1.6 16V
|
|
ssilviu |
![]()
|
Eh na, done
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
simon |
![]()
|
![]() |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Dinamique 1.6 16V
|
|
ssilviu |
![]()
|
Azi m-a sunat consilierul de la Serus sa-mi faca o oferta de niste dieseluri, ca au 79 pe stoc sau in curs de ajungere in tara. Ei au vandut 21 de exemplare in luna iulie si au stoc de 4 luni.
Evident ca tractor nici nu concep sa-mi cumpar. Dar asta arata doar cat de incompetenta e persoana de la Renault/Renault Romania care a stabilit/comandat cotele. Sa iei atatea dieseluri, culmea, majoritatea sunt si o singura culoare, gri-ul ala sobolan, arata clar ca esti complet rupt de realitate si de cerintele unui client de masini de 30.000 de euro. Nu vorbim de Dacia Logan dci de flote, unde conteaza doar sa aiba motor si sa fie pe stoc sa intre la produs imediat. Cand dai peste 30.000 de euro incepi sa fii pretentios si sa vrei una alta la masina. Persoana care e responsabila de cunoasterea pietei la Renault e clar pe langa total, pentru ca nici macar nu a mirosit ultimul trend din industrie http://www.whatcar.com/news/car-buyers-are...-petrol-models/ Si cineva din interior trebuia sa se prinda de asta cu cateva luni bune inaintea presei. This post has been edited by ssilviu: 23 Aug 2016, 18:34 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
simon |
![]()
|
Nu-i intereseaza, Renault face tractoare si te strînge cu usa sa le cumperi. Acest lucru se vede clar din felul in care e concepută oferta.
|
--------------------
Renault
Megane III
2009 Dinamique 1.6 16V
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
Flotele cumpara diesel mai ales la clasa medie. Asa e invatat rumanu.
|
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Flotele se cumpara aproape exclusiv dieseluri, mai ales in clasele mai mari. In Romania, peste 80% din vanzarile de masini noi se fac catre firme. In segmentul lui Talisman, s-ar putea sa fie si mai mare procentul, deci cererea de diesel va fi mare, fiindca nicio firma nu va cumpara un Talisman, Passat sau Mondeo pe benzina caruia sa ii puna GPL....nu va fi masina de livrari de pizza. Asa ca strategia Reno Romania e cat se poate de corecta si de logica. La PJ vinzi, astea cumpara diesel, deci ceri o cota mai mare de tractoare pentru Romania. Ca puteau sa ceara si cateva benzinare pentru cate un client ratacit, puteau...dar nu era foarte profitabil pentru ei.
This post has been edited by AndreiMR: 24 Aug 2016, 07:48 |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
simon |
![]()
|
Eu nu inteleg ideea de cota. Fabricatia este un proces continuu, fiecare produs comandat intra pe fluxul de productie, care are capacitatea sa integreze diverse configuratii rezultate din cererea clienților. Daca eu comand motor pe benzina, ei nu pot sa scoată de la magazie motorul pentru mine pentru ca de 10 zile baga numai tractoare? Pentru fiecare masina se pregătesc si se duc la banda componentele necesare, nu?
Unde se încadrează in aceasta imagine ideea de cota? |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Dinamique 1.6 16V
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Cota e numarul de masini alocat tarii respective. Se fac niste prognoze si se stabileste o cifra orientativa pentru fiecare tara...in functie de care se planifica productia. Si aici se estimeaza cate dieseluri, cate benzinare, cam ce mix de echipari...pentru masini care vor fi pe stoc sau care vor fi comandate de importatori in ideea de a reduce timpii de asteptare pentru clienti. Sigur ca daca te duci si ceri o alta configuratie trebuie sa ti se livreze, numai ca va dura mult mai mult pana cand iti ajunge comanda. Ce povesteste ssilviu e o mizerie tipic romaneasca a importatorului, care se intampla si la alte marci, nu doar la Reno. Vor sa te forteze sa te reorientezi catre ceva care se afla pe stoc sau e deja pre-comandat.
Si eu am avut probleme similare la alta marca, in sensul ca nicio masina din cota alocata Romaniei nu era cum doream, iar la comanda venea in 6-7 luni. Si nu era vreun Ferrari, ci tot o marca obisnuita. Macar aia au fost fair si m-au anuntat inainte ca ce vreau eu dureaza, evident ca au incercat sa imi bage pe gat alta varianta de echipare+motor, dar pana la urma m-am orientat spre alta marca unde am gasit in stoc o masina care corespundea cerintelor This post has been edited by AndreiMR: 24 Aug 2016, 08:09 |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
ssilviu |
![]()
|
QUOTE(AndreiMR @ 24 Aug 2016, 08:48) DELOC. Strategia Reno Romania e doar conforma rationamentului tau, care de altfel, e si el gresit. Pentru ca piata va arata ca gresiti. Daca ajungi sa ai pe stoc masini dintr-un singur fel care ar putea acoperi vanzarile pe 4 luni si ai clienti care nu mai pot comanda ca nu ai cota dintr-un altfel de model arata un singur lucru. Ca ceea ce credeti voi despre piata si ceea ce e piata in realitate sunt lucruri complet diferite. ![]() Cota este un artificiu de optimizare a productiei, adica o reducere de costuri. O reducere de costuri ca multe altele implementate de Ghosn care pe termen lung se dovedesc paguboase. Dovada si rezultatele in vanzari destul de proaste. This post has been edited by ssilviu: 24 Aug 2016, 08:21 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
AndreiMR |
![]()
|
Reno are stocuri fiindca masina pur si simplu nu se vinde...indiferent de echipare. Estimarile lor au fost optimiste. Cate Talisman cu numere care nu sunt RCR sau similare, sau fara inscriptionari de dealer ai vazut pe strada? Eu am vazut unul singur...in rest doar masini Reno Romania sau de dealer. In timpul asta, am vazut o gramada de Mondeo, Passat sau Superb noi.
Povesti de dealer cum ca nu fac fata cu productia sunt...povesti. Masina se vinde catastrofal in toata Europa, nu doar la noi. Sau ma rog, oamenii au fost realisti si au planificat un volum foarte mic de productie, desi imi vine greu sa cred asa ceva, mai ales ca a fost o investitie substantiala in noua masina si a fost promovata ca o reinventare a marcii in segment. Nu arunci cu atatea resurse intr-o masina daca stii ca nu se vinde ![]() In clasa medie in Romania dieselul e la putere, motoarele pe benzina se vand foarte slab. Si asta e valabil la toate marcile. Deci e normal sa iti calculezi un procent mare de comenzi pentru motoarele diesel. In plus, nu se vand chiar multe Reno de 30k euro intr-o tara cu putere mica de cumparare si unde masina germana e Dumnezeu. Faptul ca tu vrei un Reno cu pret de lista de peste 30k euro, pe benzina, intr-o clasa unde Passat e rege, si la un nivel de pret unde SUV_urile sunt la putere, nu inseamna ca exista multi care mai vor asta. E genul de masina la care 10 bucati vandute intr-un an inseamna un succes |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
|
fish |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 17 July 07 ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 23 Aug 2016, 18:27) Azi m-a sunat consilierul de la Serus sa-mi faca o oferta de niste dieseluri, ca au 79 pe stoc sau in curs de ajungere in tara. Ei au vandut 21 de exemplare in luna iulie si au stoc de 4 luni. Si nicio benzinara pe stoc?? Renault Romania a comandat pentru stocurile de la noi din tara 100% masini diesel? ![]() Nici macar una pe benzina, asa... ca exceptie? Imi vine greu sa cred... Si atunci revin cu intrebarea: care era cota modelului pe benzina alocata Romaniei: zero?? |
--------------------
Megane 3
1.6 16V
2013
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 23:55 |