Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

50 Pages « < 13 14 15 16 17 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Talisman 1.6 dCi 130 BVM6 , drive test, experiente

2069
post 22 Jul 2016, 11:19
Post #421

Membru autentic

Group: Members
From: bucuresti

"ssilviu " vad ca in semnatura ai trecut un Talisman TCE, este doar in stadiu de comanda sau chiar il conduci in acest moment ?

--------------------
Renault LAGUNA 3 2.0 dci 150 cp - b01xxx 2008 Privilege
Renault Talisman dci Intens 2017
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ssilviu
post 22 Jul 2016, 11:39
Post #422

F1 Man

From: Nicaieri

Comanda. Au niste termene de livrare de zici ca e Ferrari. Cand colo masina nu se vinde mai deloc oricum.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
speedman
post 22 Jul 2016, 12:25
Post #423

Membru autentic

Comanda speciala! smile.gif
Sa fie intr un ceas bun! Masina este superba!

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
icsfails
post 22 Jul 2016, 13:22
Post #424

Membru

Silviu, cand ai dat comanda si care este termenul de livrare?

--------------------
Renault Talisman TCe 2016
+
vvede
post 22 Jul 2016, 19:12
Post #425

Membru autentic

From: Bucuresti

5% la 130 kmh chiar si pentru Diesel mi se pare mic, sincer.
Cel mai ok, mi se pare resetarea BC-ului dupace tempomatul a fost setat la o viteza (sa zic 130kmh) apoi mers pe tempomat cativa km (ideal minim 10 km) apoi verificarea consumului.
Instant-ul poate minti foarte usor:
- o pala de vant
- o mica panta
- o masina in spatele careia se merge
- compresorul AC care nu merge la capacitate maxima
- timpul de refresh al afisajului
- etc
Spre exemplu la Mazda eu la 130 kmh am intre 5.9, 6.1, 7.3...
Si DA stiu ca Renault are motoare foarte "zgarcite" la consum smile.gif indiferent ca vorbim de benzina sau Diesel

This post has been edited by vvede: 22 Jul 2016, 19:15

--------------------
Renault Clio 0.9TCe Expression
Mazda 6 2.0, Attraction

Ex: Renault Clio Symbol 1.5 dCi 82CP | Opel Astra H 1.6 Twinport 105CP
+
ssilviu
post 22 Jul 2016, 19:48
Post #426

F1 Man

Pai am spus ca 5.0 e un instantaneu, dar pe mediu pe autostrada asa cum vrei tu sa fie masurat a iesit un 6.5

QUOTE(speedman @ 22 Jul 2016, 13:25)
Comanda speciala!  smile.gif
Sa fie intr un ceas bun! Masina este superba!
*

Mersi

QUOTE(icsfails @ 22 Jul 2016, 14:22)
Silviu, cand ai dat comanda si care este termenul de livrare?
*

Acum doua saptamani dar am gasit o masina deja data in fabricatie cred si am primit un termen relativ ok: saptamana 40.

Apropo de calitatea plasticelor din interior, ma uitam la masina asta de mai bine de 2 ori mai scumpa decat Talisman:
https://youtu.be/WsyfGqBwSYQ?t=10m21s
Cum poate sa scartaie consola centrala. Si tot se va vinde in draci ...

This post has been edited by ssilviu: 22 Jul 2016, 19:49

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
s_j_teo
post 23 Jul 2016, 09:24
Post #427

Membru autentic

Pai dupa ce le livreaza motoare acuma Renault ii invata pe cei de la Mercedes ce plastice si asamblari made in Renault sa foloseasca .

This post has been edited by s_j_teo: 23 Jul 2016, 09:24

--------------------
Skoda Octavia 3 2014
+
madhorsefuzzy
post 23 Jul 2016, 15:30
Post #428

Membru

Si Mercedes ii invata cum sa nu zdrangane nimic in interior. radmasa.gif

--------------------
Laguna Grandtour 2011 4Control 2.0dci 200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock
"Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
+
ssilviu
post 24 Jul 2016, 14:27
Post #429

F1 Man

De fapt vorbim de o non problema. Atata timp cat in mers nu apare scartaitul si nici la folosinta nu apare (si nu cred ca apare, ca nu ai butoane ceva pe consola aia astfel incat sa apesi pe ea) atunci ea nu exista.

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
ncristi
post 24 Jul 2016, 19:09
Post #430

Membru autentic

Explicatia care mi au dat o pentru a justifica termenele de livrare a fost ca sunt foarte multecomenzi in lucru.
3-4 luni mi se pare mult.

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
espacern
post 24 Jul 2016, 19:53
Post #431

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

In Franta stau cu ele pe stoc....de la 25.000 sunt destule.

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
Codrin
post 24 Jul 2016, 20:35
Post #432

Membru autentic

1.6 dci 130 cai

Bucuresti - Constanta - Bucuresti, A2.

471 km
101 km/h media
6% consum

Stil de mers calm, dar ~150 in general.

Surprins foarte placut de consum.

--------------------
Mazda . .
+
madhorsefuzzy
post 1 Aug 2016, 09:47
Post #433

Membru

--------------------
Laguna Grandtour 2011 4Control 2.0dci 200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock
"Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
+
meganus_bicorpus
post 1 Aug 2016, 17:29
Post #434

Membru autentic

From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

Hoppla...si cam atat...

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
+
Modus
post 17 Aug 2016, 09:30
Post #435

Membru autentic

Merita din plin, mai ales prin locuri asa de frumoase https://www.youtube.com/watch?v=taEVPsHxf_0

--------------------
Renault Clio GTLine 1.5 dCi EDC 2018
+
adytym
post 21 Aug 2016, 08:30
Post #436

Membru autentic

From: TIMISOARA

pai pentru Romania se fabrica la alta calitate fata de cele din vest, de aia ii timpul asa lung de asteptare.

--------------------
Ex Megane 3; Volvo XC60; Toyota Yaris - TIMISOARA
+
mihai2005
post 21 Aug 2016, 13:24
Post #437

Membru

Tin minte ca in 2012, cand am comandat Laguna 3 prin Renault Benelux (stand in Belgia) a durat 3 luni. In conditiile in care nu se vindeau aproape deloc(luasem discount 25%). Se producea in uzina de la Douai(https://group.renault.com/en/our-company/locations/renault-locations/douai-plant-2/).
S-ar putea sa fie ocupati si cu alte modele(zice ca fac Espacte, Scenic, Megane cabrio). Banuiesc ca folosesc o parte din linia de asamblare pt diferite modele.

--------------------
Honda Civic Type R GT - nr 1234 2019
+
ssilviu
post 21 Aug 2016, 13:52
Post #438

F1 Man

Aiurea, sunt incompetenti francezii. Nu sunt in stare nici macar sa vanda o masina. Eu am facut comanda pe la final de iunie, dupa vreo 2 saptamani am primit VIN ca dupa alte doua saptamani sa mi se spuna ca de fapt VIN-ul e al unei masini data deja in fabricatie pe care ei au modificat-o, dar care mai apoi fabrica le-a spus ca nu o poate fabrica. Si nici in ziua de azi inca nu am un VIN final. De fapt nu am niciun vin. Nici avansul nu pot sa-l platesc. Ce sa fie mai stupid de atat? Sa vrei sa cumperi o masina si ei sa nu fie in stare sa-ti dea o comanda. Si asta dupa mailuri atat in franta si chiar si pe carlos.ghosn@renault.com. De unde am primit chiar si raspuns. Dar culmea, au trimis mai departe la Renault Romania. Care evident nu sunt in stare sa rezolve problema. Deci cat de idiot e francezu, nu s-a prins ca il caut pe el TOCMAI pentru ca astia din Romania nu sunt in stare sa rezolve problema?

Astept sa vad cum vor compensa toate neplacerile din ultimele 2 luni pentru a vedea daca mai comand.

This post has been edited by ssilviu: 21 Aug 2016, 14:00

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
mihai2005
post 21 Aug 2016, 14:56
Post #439

Membru

Incompetenti, indolenti, m-am lovit de asa ceva cand cautam masina in 2012. Peugeot si Citroen parca nu vroiau sa vanda. Mers in pauza de masa si bineinteles ca showroomul era gol, cate un agent ramas ma trimitea sa ma uit si eu prin showroom si sa revin eventual. Nu ma mira ca Peugeot sunt in ra..at. Nici Citroen nu par sa mearga prea bine, acu cativa ani mai vedeai pe strada DS3,C4,C5,Picasso. Acu mai nimic, cateva cactusuri.

Asta cu mailul la Ghosn iti dai seama ca nu e adresa lui curenta si ca mailul tau a ajuns la un trepadus de la customer care. I-a dat corporate(Messi pedalata) style cu CC-u la Reno Romania(poate chiar automat). Asa primeam si eu mailuri de la Barozao si alti oficiali europeni. Cred ca nici macar n-aveau cunostinta de adrese persoanele in cauza.

Francezii au treburi mai importante decat masina ta: bagheta, croissantu de dimineata, vienoiserie, savoir vivre. Mai baga o sansoneta. Ziua trece banu merge.

Stai palmat, nu cred c-o sa compenseze nimic. Mai ales in reprezentantele noastre mioritice. Ii doare in basca de o comanda de Talisman. Cand ei vand Dasia pe banda rulanta.

This post has been edited by mihai2005: 21 Aug 2016, 15:02

--------------------
Honda Civic Type R GT - nr 1234 2019
+
s_j_teo
post 21 Aug 2016, 17:43
Post #440

Membru autentic

Nasoala treaba am patit si eu la fel in 2006 cand am comandat un Hyundai Accent in luna mai in prima saptamana si la sfarsit de august nu aveam VIN -ul masinii . Am renuntat la comanda si am cumparat un Megan 2 de pe stoc ca nu mai puteam astepta . Compensatii poate ca ai sa primesti pe mine cei de la Hyundai m-au sunat la inceput de noiembrie ca a venit masina si daca nu vreau sa o cumpar ca o vand la pretul din mai (doar pentru mine oferta ) avand in vedere ca masina se scumpise in luna iulie cu , cateva sute de euro . Deci cam asta ar fi fost compensatia ! Oricum trist unii sunt varza acelas lucru am patit si in 2014 cand am schimbat Renaultul am fost hotarat sa cumpar o Honda CRV dar nu am reusit sa ii conving si pe cei de la vanzari de acest lucru asa ca am renuntat sa ma rog la ei sa-mi vanda o masina pe banul meu. Spor la treaba si asteptare usoar !

This post has been edited by s_j_teo: 21 Aug 2016, 17:44

--------------------
Skoda Octavia 3 2014
+
Marius Pop
post 21 Aug 2016, 20:25
Post #441

Marius

Nu este adevarat,masina se fabrica pentru orice tara la aceeasi calitate,doar ca fiecare tara si-a configurat masina dupa cererile clientilor de-a lungul anilor !!!

21 Aug 2016, 21:29:
Aropo de ce zicea .........adytym

This post has been edited by Marius Pop: 21 Aug 2016, 20:29

--------------------
Talisman TCE 200 CP Sedan 2016 Intens
+
ssilviu
post 21 Aug 2016, 20:35
Post #442

F1 Man

Azi am mai aflat cateva informatii interesant de la un tip care e pilot de teste la Titu. Mi s-a confirmat faptul ca suspensia adaptiva pe sport e zgomotoasa, si nu e doar un lot de inceput cu probleme. Motorul si cutia sunt tanc, insa cica e o problema la caroserie, care in timp cica se deformeaza si usile nu se mai inchid perfect si prind un zgomot la inchidere. Lucru confirmat si de un prieten pe o masina de drive test de 15.000 km. Ceea ce imi vine greu de imaginat, mai ales la un sedan. La un break sau coteturi asemanatoare as fi inteles, dar un sedan e mult mai rigid, de fapt asta imi si place la el.

Si in seara ma gandeam totusi ca sunt cam multe aspecte negative, mai ales comparativ cu Megane-ul de pe acum, care ma cam streseaza:
- Nu ai suport de ochelari
- Nu ai manere la usi, ci niste scobituri care flambeaza cand tragi de ele.
- Computerul de bord e absolut cretin. Nu mai arata litri consumati deloc iar autonomia tot din 10 in 10 km o arata. Si o face tinand cont de comportamentul imediat trecut, nu de cel total.
- Mult mai putine spatii de depozitare fata de Megane: nu mai ai in podea, in usi, torpedoul cred ca e la un sfert din cel de Megane iar cotiera e si ea relativ mica.
- Volanul din piele neteda mie nu-mi place deloc. Am piele perforata pe Megane si se simte mult mai bine, mult mai bun grip-ul.
- Rlink-ul are un bug momentan, nu se conecteaza la Android 6.0. S7 Edge merge de fluiera pe MediaNav dar nu merge pe ultima tableta Renault. Cica s-a rezolvat la ultimul update, dar momentan nu a aparut in Romania.
- Sistemul Bose nu prea m-a impresionat fata de sistemul audio modificat de acum de pe Megane, ceea ce a fost oarecum dezamagitor. Nici macar niste setari nu ai, poti modifica doar bass si treble si atat. Wtfk .. Zbarnaie plasticele la volum mai mare, intr-o veselie. Se aude tare, fara prea multe distorsionari, dar parca nu suficient de plin si dinamic de cat mi-as dori.
- Voiam sa pot sa vorbesc misto la telefon prin car kit-ul integrat, dar se aude cam la fel de rau ca ce am acum pe MediaNav-ul din Megane, ceea ce din nou e cam dezamagitor.
- MediaNav-ul de acum mi se pare ca se misca mai rapid decat tableta de pe Talisman. E adevarat, e mult mai simplu, dar mai si rapid si mai intuitiv. Plus ca nu inteleg de ce nu au pus buton rotativ de volan si mai ales de ce au pus comenzile pe dreapta si nu pe stanga tabletei.
- Farurile LED bat mai slab decat xenonurile pe care le am acum, mai ales ca distanta
- Scaunele desi sunt foarte misto, ventilate and shit, sunt prea largi pentru mine. Desi am 1,83 si 78 de kilograme, ma cam plimb prin scaunul ala. In Megane ma cuprinde mai fain scaunul si am suport lateral mai bun.
- Pe consola centrala, pe lateral, unde sprijin genunchiul la drum lung, am plastic tare, nu spuma ca la Megane si asta se simte destul de deranjant.
- Evident, nu in cele din urma, costurile de exploatare sunt de vreo 2-3 mai mari decat la Megane-ul de acum. Combustibil de vreo 2 ori mai mult, revizii de vreo 3 ori mai scumpe, casco ce nu platesc acum, cauciuri de 3-4 ori mai scumpe. Bine, nu ar fi asta o problema, mai ales ca masina ma costa ca upgrade doar vreo 18.000 de euro si primesc chiar multe de banii astia in plus. Dar parca nu as vrea sa simt ca fac downgrade la atat de multe lucruri. Eh, astept sa vad ce ma mai anunta Reno si o sa iau o decizie.

This post has been edited by ssilviu: 21 Aug 2016, 20:45

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
mars
post 21 Aug 2016, 20:50
Post #443

meow or never

Asteapta si tu Talisman coupe wink.gif.

21 Aug 2016, 20:56:
QUOTE(madhorsefuzzy @ 1 Aug 2016, 09:47)

Nu stiu germana, dar lasa-ma sa ghicesc: BMW e mai bun. Asa au facut idiotii aia de la Autobild si cu Laguna Coupe, au comparat-o cu E92 si A5. Evident ca a iesit pe ultimul loc, dar e ca atunci cand apare Becali la TV, tot reclama gratis se numeste wink.gif.

This post has been edited by mars: 21 Aug 2016, 20:56

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
Andy_ACS
post 21 Aug 2016, 21:03
Post #444

Yes, I'm not!

From: Craiova

@ssilviu - la modul cel mai sincer, daca ai atatea nemultumiti de ce nu te uiti si la altceva? Sunt foarte multe chestii + timpul de asteptare f mare, sunt convins ca sunt destule alternative de luat in calcul (Mondeo?)

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
ssilviu
post 21 Aug 2016, 21:14
Post #445

F1 Man

Restul sunt si mai varza. Mondeo a fost cel mai apropiat de Talisman ca raport pret/calitate. Insa, motorul de 2.0 litri si 240 de cai e mai lent decat Talismanul insa consuma cu 2-3 litri mai mult. Care in perioada in care intentionez sa tin eu masina ma duce la un cost suplimentar de vreo 4000 de euro. Mai adaug si pretul un pic mai mare, casco mai scump, finantarea mai scumpa, ajung spre 10.000 de euro diferenta de cost pe perioada de exploatare. Ceea ce e cam mult. Imi place mai mult Mondeo ca design, insa masina e grea, cutia e mai varza, nu pot lua sedan cu motorizarea asta de top, ci doar 5 usi sau cotet de wagon. Iar interiorul nu imi place mai deloc. Consola centrala cu mult plastic din ala tipic Ford care nu-mi place, prea ridicat, nu ma simt deloc in largul meu in el. O gluma de handsfree. Si si la asta ai de asteptat 3 luni cel putin. Iar multe din problemele de mai sus, se regasesc si la Mondeo fara probleme: spatii, sunet, volan etc. Cel mai mult am fost incantat la Mondeo de parbrizul incalzit, care mi se pare o chestie foarte misto.

In final, probabil nu e vina masinilor noi disponibile. Ci mai degraba, rational, nu prea am de ce sa schimb Megane-ul de acum. Abia am bagat vreo 6000 de lei in primavara acum si l-am pus la punct complet. Tot ce avea urme de uzura a fost inlocuit: volan, manere, consola centrala. E ca nou. Totul functional. Bine, e mai bine ca nou, ca are multe imbunatatiri fata de cand a fost nou: tempomat, xenon, scaune incalzite, sistem audio, izolare fonica, amp, sub, MediaNav, chip, oglinda heliomata, gpl, leduri peste tot. Adica nu stiu, mi se pare ca daca stai sa compari un Megane 2 cu un Renault 19 din urma cu 10 ani, diferentele erau destul de mari. Acum, la 10 ani dupa acest Megane, mi se pare ca industria auto nu prea a venit cu nimic .. must have .. ci doar nice to have ...

Sau poate doar sunt prea sarac sa fac un upgrade. Ca daca as primi Talismanul la schimb pe Megane, cu siguranta as face schimbul icon_mrgreen.gif

This post has been edited by ssilviu: 21 Aug 2016, 21:28

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
mars
post 21 Aug 2016, 21:26
Post #446

meow or never

Un upgrade la Laguna III? Pe la 7-8.000 euro? Sa nu zici ca nu e peste Megane, ca si Laguna II e departe de el.

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
ssilviu
post 21 Aug 2016, 21:29
Post #447

F1 Man

Nu dau o masina cu istoric cunoscut, foarte bine intretinuta pentru o loterie. Mai degraba sunt dipus sa dau banii pe Talisman nou decat pe un sh. Orice fel de sh. Mi se pare cel putin din punctul meu de vedere o investitie mai buna. Toate masinile din semnatura le-am luat de noi si nu prea am de gand sa schimb asta prea curand.

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
mars
post 21 Aug 2016, 21:34
Post #448

meow or never

Inclusiv Talismanul wink.gif?

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
ssilviu
post 21 Aug 2016, 21:37
Post #449

F1 Man

Cu atat mai mult talismanul. Masinile noi au devenit atat de complexe, mai ales pe partea de electronica, incat fara garantie de 5 ani nu mi-as lua asa ceva nici sa ma bati. Dar da, sa dau acum 18.000 de euro pe Talisman mi se pare o investitie mai buna decat sa dau 8000 de euro pe Laguna 3 sh. Mult mai buna chiar.

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
mars
post 21 Aug 2016, 21:42
Post #450

meow or never

Nu exista notiunea de investitie cand vine vorba de masini. Ziceam de Talismanul din semnatura ta. Sau e la deruta?

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
50 Pages « < 13 14 15 16 17 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 18:49
Dacia