Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

50 Pages « < 7 8 9 10 11 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Talisman 1.6 dCi 130 BVM6 , drive test, experiente

mezym
post 10 Apr 2016, 17:21
Post #241

Mandru proprietar de Fluence Privilege 1,6 16v 2010

Group: Members

Si care sunt acele plastice mai exact? Ca eu nu le-am observat. Le poti indica si in niste poze ?

--------------------
Megane II Sedan Fluence 1.6 16v Expression 2006/ 1.6 16v Privilege 2010 - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b76bgaarh
post 10 Apr 2016, 18:53
Post #242

Membru autentic

From: Bucuresti

Colegul are laguna tu fluence, scara de valori e diferită.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
mars
post 10 Apr 2016, 19:01
Post #243

meow or never

Group: Moderatori

Asta deja e flame, iar se lasa cu suspendarea lui mezym, ca de obicei, care n-o sa poata sa inghita o asemenea jignire la adresa HMS Talisman.

Uite aici, la mine, fixatie in creier: n-o sa-mi iau Talisman pentru ca, in afara de faptul ca sunt sarac, nu pot sa circul cu o masina cu un nume atat de cretin. Asa cum nici Latitude nu as lua, pentru ca are esapamentul la vedere, dar pe partea gresita (in afara de 3.0 dCi, dar ala e din alt film).

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
75AIM
post 10 Apr 2016, 20:54
Post #244

Membru autentic

From: Constanta

QUOTE(b76bgaarh @ 10 Apr 2016, 18:53)
Colegul are laguna tu fluence, scara de valori e diferită.
*

Iar tu ai ceva tehnologic la nivel 2003 asa ca nu suporti comparatie pe acilea in datul cu parerea,asa ca ciocu mic.

--------------------
Renault Fluence 2013 Privilege,Clio 3 2007 - ex 99AIM
+
mihai2005
post 10 Apr 2016, 22:08
Post #245

Membru

Pot trece peste calitatea unor plastice. Ce nu prea diger insa e designul comenzilor diferitelor componente de pe consola centrala:
- design imatur asemanator multor produse hardware it
- butoanele si cele 2 comutatoare rotunde au aceeasi soliditate ca si butoanele speciale de pe tastatura pc-ului. Sunt mici, cursa ambigua. La cele circulare nu exista niste incremente clare definite cand le invarti, au un usor joc nefiind strict centrate.

Stiu ca e moda asta sa transformam tot intr-un gadget smart conectat la web. La fel si la masini. Ma astept la o interfata serioasa specifica unei masini. O sa ajungem sa nu mai stim sa ne legam nici sireturile, toata lumea vrea sa rezolve totul din dat cu destu' pa ecran.

Cer asa ceva utilizatorii?
Cred ca maidegraba e producatorul care-si flexeaza brandu'. Daca fac si altii fac si eu. Sau daca nu fac eu vor face altii.

Acum mantra e connected/zmart. Toti indeasa cat mai mult in orice tip de produs. Maine poate vor fi nanomateriale/materiale inteligente, atunci se vor cala pe asa ceva. E doar o chestie de industry fashion.

This post has been edited by mihai2005: 10 Apr 2016, 22:12

--------------------
Honda Civic Type R GT 2019 - nr 1234
+
mars
post 10 Apr 2016, 22:49
Post #246

meow or never

bad post

This post has been edited by mars: 10 Apr 2016, 23:06

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
andreist
post 10 Apr 2016, 23:24
Post #247

betiv fumator consumator de porc

Ma uit la treaba asta cu "calitatea plasticelor" si vad ca toti romanii s-au nascut in bentley sau nu s-au urcat in clasa medie de la producatorii "de lux", le-au vazut numai in poze/pe strada.

This post has been edited by andreist: 10 Apr 2016, 23:24

--------------------
Renault W209/R129/Symbol M113/K9K 702
+
cj98czh
post 11 Apr 2016, 08:28
Post #248

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

QUOTE(75AIM @ 10 Apr 2016, 21:54)
Iar tu ai ceva tehnologic la nivel 2003 asa ca nu suporti comparatie pe acilea in datul cu parerea,asa ca ciocu mic.
*

Si cam ce are in plus flatulence fata de masina lui ?

Ca flatulence este un M3 lowcost ... pana la urma ...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
mezym
post 11 Apr 2016, 08:51
Post #249

Mandru proprietar de Fluence Privilege 1,6 16v 2010

Tinuta de drum mai buna, calitate materiale mai buna, sisteme audio mai bune, manevrabilitate si agilitate mai bune si o serie de alte lucruri. Low cost Fluence e doar in capul unor prostovani, cei mai multi de nu au avut o masina noua niciodata iar in anii aparitiei Fluence nu au avut bani sa-si schimbe masina cu alta noua.

Cat despre Talisman, comparat cu noile C class si E class de le-am analizat saptamanile trecute, cu C-ul matura pe jos, cu E-ul se bate de la egal la egal.
C are calitatea unui Fluence, spatiu mai mic decat intr-un Megane 3 hatchback.
Pielea, materialele si imbinarile din E le gasesti si in Talisman, spatiul in spate e la fel, in fata mai mic in E, portbagajul nu cred ca are mai mult de 500 litri. Singura diferenta notabila e pretul, 68000 EUR pentru noul E 220 d cu dotarile unui Talisman.

Celor de la Renault le-a iesit o masina deosebita la un pret foarte bun. Mai departe haterii si window shop-erii pot sa faca spume la gura (la subrat si inglinali au deja). blush.gif

This post has been edited by mezym: 11 Apr 2016, 08:52

--------------------
Megane II Sedan Fluence 1.6 16v Expression 2006/ 1.6 16v Privilege 2010 - -
+
cj98czh
post 11 Apr 2016, 09:10
Post #250

Membru de la Cluj ...

QUOTE(mezym @ 11 Apr 2016, 09:51)
Low cost Fluence e doar in capul unor prostovani
*

Vezi tu ... prostivani aia stiu ca M3 este facut pe o platforma in timp ce flatulence este facut pe alta ... mai ieftina si mai proasta decat a originalului ... se cheama sau nu ca flatulence este low cost? Atat timp cat intre X95 si X38 sint diferente maricele si X38 nu se vinde prea vinde in Europa de Vest ca aia nu sunt chiar asa tampiti raman la idee mea, dar tu bucurat-te tu de loganul tau umlfat . smile.gif

Este clar daca ai decis tu ca Talisman se bate de la egal la egal cuE klasse ... nu mai este nici un dubiu smile.gif astept review-ul despre talisman vs S klasse ... dar cred ca si pe asta il bate ...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
b76bgaarh
post 11 Apr 2016, 09:13
Post #251

Membru autentic

From: Bucuresti

http://www.auto-motor-und-sport.de/verglei...h-10754753.html

atat de bine lea iesit, ca cica e pe locu 3 din 3.

ps nici macar la consum nu sta mai bine.

This post has been edited by b76bgaarh: 11 Apr 2016, 09:14

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
cj98czh
post 11 Apr 2016, 09:16
Post #252

Membru de la Cluj ...

Sincer aia au scris si tampenii cat carul de-a lungul timpului ... la ei tot ce este german este mai bun decat la restul ..

Vanzarile o sa spuna daca este un succes sau esec ... ca masini frumoase si ok a facut Renault multe de-a lungul timpului ... dar comercial au fost niste esecuri ... Avantime, Velsatis, Latitude, etc ..

This post has been edited by cj98czh: 11 Apr 2016, 09:19

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
aphophis
post 11 Apr 2016, 10:07
Post #253

Membru autentic

QUOTE(b76bgaarh @ 11 Apr 2016, 09:13)
http://www.auto-motor-und-sport.de/verglei...h-10754753.html

atat de bine lea iesit, ca cica e pe locu 3 din 3.

ps nici macar la consum nu sta mai bine.
*

astia is aia care la un drive-test la opel karl ziceau ca motorul ala de 70 si ceva de cai (parca) si vreo 90 si ceva de nm, ca ar fi .. sportiv.

This post has been edited by aphophis: 11 Apr 2016, 10:16

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
75AIM
post 11 Apr 2016, 10:29
Post #254

Membru autentic

QUOTE(cj98czh @ 11 Apr 2016, 08:28)

*

Asa,atat poti?daca tu compari tehnologia unei masini 2010 cu una 2003 ce sa-ti zic.....babeste asa iti spun doar ca este noua si are garantie si motorul meu 1.6 dci este in echipare de top,daca iti spun de bord digital, keyless,radiocd cu bluetooth pe telefon sau sau faruri cu led zici ca te injur.

--------------------
+
mircea_aq
post 11 Apr 2016, 10:41
Post #255

Membru autentic

Faruri de zi cu led...
Blustutz pe telefon are si dacia de ceva vreme...
Bord digital monocrom are si kwid...
Daca pui de-o parte motorul, nu ramane mai nimic din fluens-ul in echipare de top.

@aphophis tie iti place sa faci risipa de cuvinte:

astia is aia care la un drive-test opel ziceau ca ar fi .. sportiv.

Da, ei sunt.
Mie unuia imi plac comentariile nemtilor la articolul din ams.

This post has been edited by mircea_aq: 11 Apr 2016, 10:44

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
adytym
post 11 Apr 2016, 13:05
Post #256

Membru autentic

From: TIMISOARA

intradevar ii mai ,, frumos'' Talisman-ul ca E Classe

2016_mercedes_e_class_11.jpg ( Size: 49.8k ) Number of downloads: 468

Renault_Talisman97_636x400.jpg ( Size: 51.02k ) Number of downloads: 472

--------------------
Ex Megane 3; Volvo XC60; Toyota Yaris - TIMISOARA
+
75AIM
post 11 Apr 2016, 16:04
Post #257

Membru autentic

QUOTE(cj98czh @ 11 Apr 2016, 08:28)

*

Eu doar am spus ce are Fluence in +fata de Megane 2 nu ce are Dacia si el nu are...fii mai atent la discutie.

11 Apr 2016, 16:05:
QUOTE(mircea_aq @ 11 Apr 2016, 10:41)
Faruri de zi cu led...
Blustutz pe telefon are si dacia de ceva vreme...
Bord digital monocrom are si kwid...
Daca pui de-o parte motorul, nu ramane mai nimic din fluens-ul in echipare de top.
@aphophis tie iti place sa faci risipa de cuvinte:
Da, ei sunt.
Mie unuia imi plac comentariile nemtilor la articolul din ams.
*

da de ce sa dai motorul la o parte?

This post has been edited by 75AIM: 11 Apr 2016, 16:05

--------------------
+
meganus_bicorpus
post 11 Apr 2016, 17:26
Post #258

Membru autentic

From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

E un pic desantat sa zic ca Talisman bate E-klasse, dar per ansamblu este o masina reusita din multe puncte de vedere, design exterior foarte reusit, interior bun la echipare de top, motoare cam slabute...dar pretul, dpdv este cel care trage masina asta in jos

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
+
mars
post 11 Apr 2016, 19:38
Post #259

meow or never

HSBP, abia ma abtin sa zic ceva de Fluence, saracie de masina... Dar na, fata de Logan sau Supernova e un pas in fata.

Si eu am avut Megane sedan, tot made in Turkey (luat de nou - nota bene, mezym, ca tu ai obsesii d'astea), si, cu toata echiparea Privilege, era la ani lumina in urma fata de coaja actuala, asa sehas cum e ea. Fluence = un fel de Clio Symbol mai cu mot. Low cost pentru romanasi si alti estici saraci.

Hai, bagati, azi am chef smile.gif.

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
75AIM
post 11 Apr 2016, 20:17
Post #260

Membru autentic

A pretins cineva ca este top class? daca ai sa citesti mai sus o sa vezi ce am zis eu de Talisman in comparatie cu Fluence.

--------------------
+
mars
post 11 Apr 2016, 20:29
Post #261

meow or never

Nu de tine am zis wink.gif. Oricum, sa nu luam bluetooth ca reper, sau o amarata de tableta in bord, si sa le numim avans tehnologic. Orice smartphone amarat stie d'astea. Hai sa vorbim de motoare, cutii, sasiuri etc., ca acolo e low cost-ul. Keyless entry era si pe Laguna 2001, mare frectie.

L.E. - Sa compari Talibanu' cu E klasse e chiar tare! Si Capcur e peste GLA, nu?

This post has been edited by mars: 11 Apr 2016, 20:33

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
pishky
post 11 Apr 2016, 20:59
Post #262

rca Naspa

QUOTE(mihai2005 @ 10 Apr 2016, 22:08)
Pot trece peste calitatea unor plastice. Ce nu prea diger insa e designul comenzilor diferitelor componente de pe consola centrala:
- design imatur asemanator multor produse hardware it
- butoanele si cele 2 comutatoare rotunde au aceeasi soliditate ca si butoanele speciale de pe tastatura pc-ului. Sunt mici, cursa ambigua. La cele circulare nu exista niste incremente clare definite cand le invarti, au un usor joc nefiind strict centrate.

Stiu ca e moda asta sa transformam tot intr-un gadget smart conectat la web. La fel si la masini. Ma astept la o interfata serioasa specifica unei masini. O sa ajungem sa nu mai stim sa ne legam nici sireturile, toata lumea vrea sa rezolve totul din dat cu destu' pa ecran.

Cer asa ceva utilizatorii?
Cred ca maidegraba e producatorul care-si flexeaza brandu'. Daca fac si altii fac si eu. Sau daca nu fac eu vor face altii.

Acum mantra e connected/zmart. Toti indeasa cat mai mult in orice tip de produs. Maine poate vor fi nanomateriale/materiale inteligente, atunci se vor cala pe asa ceva. E doar o chestie de industry fashion.
*

Point taken, utilizatorii vor niste masini sigure, confortabile si fara "burta" (toate gadgeturile si chestiile care produc prea putin confort pentru greutatea adaugata).
Are, undeva la mucixu pe topic, o chestie foarte reala, ca masini s-au cam ingrasat, si, cumva, au pierdut esenta unei masini - halca aia de metal care te duce de la A la B si iti pune un ranjet pe fata, fara sa fie, de fapt, un laptop pe roti, ca io nu vreau asa ceva.

QUOTE(mezym @ 11 Apr 2016, 08:51)
Tinuta de drum mai buna, calitate materiale mai buna, sisteme audio mai bune, manevrabilitate si agilitate mai bune si o serie de alte lucruri.  Low cost Fluence e doar in capul unor prostovani, cei mai multi de nu au avut o masina noua niciodata iar in anii aparitiei Fluence nu au avut bani sa-si schimbe masina cu alta noua.

Cat despre Talisman, comparat cu noile C class si E class de le-am analizat saptamanile trecute, cu C-ul matura pe jos, cu E-ul se bate de la egal la egal.
C are calitatea unui Fluence, spatiu mai mic decat intr-un Megane 3 hatchback.
Pielea, materialele si imbinarile din E le gasesti si in Talisman, spatiul in spate e la fel, in fata mai mic in E, portbagajul nu cred ca are mai mult de 500 litri. Singura diferenta notabila e pretul, 68000 EUR pentru noul E 220 d cu dotarile unui Talisman.

Celor de la Renault le-a iesit o masina deosebita la un pret foarte bun. Mai departe haterii si window shop-erii pot sa faca spume la gura (la subrat si inglinali au deja).  blush.gif
*

Vreau sa vad demisia top managementului mercedes la mine pe birou ACUM!!!.
Cand va avea fluence motoare de 6,2 V8 sa ma anunti! (sau orice care sa puna un set de gume spate in cap intr-un singur rezervor de benzina) Nu ca as cumpara unul azi, dar asa, for fun.
https://www.youtube.com/watch?v=HPh90yNX-mY
Would you buy one - hell yea!

QUOTE(mars @ 11 Apr 2016, 19:38)
HSBP, abia ma abtin sa zic ceva de Fluence, saracie de masina... Dar na, fata de Logan sau Supernova e un pas in fata.

Si eu am avut Megane sedan, tot made in Turkey (luat de nou - nota bene, mezym, ca tu ai obsesii d'astea), si, cu toata echiparea Privilege, era la ani lumina in urma fata de coaja actuala, asa sehas cum e ea. Fluence = un fel de Clio Symbol mai cu mot. Low cost pentru romanasi si alti estici saraci.

Hai, bagati, azi am chef smile.gif.
*

Mno, te stiu baiat dichisit si perfectionist - cred totusi, in ciuda daptului ca esti marat si iei laguna sehas, ca laguna e mai misto oleac decat meganu`.
Despicam noi firu in 4 , 5, 6, 6,2 -exact cat trebuie, in cel mai scurt timp posibil.

QUOTE(mars @ 11 Apr 2016, 20:29)
Nu de tine am zis wink.gif. Oricum, sa nu luam bluetooth ca reper, sau o amarata de tableta in bord, si sa le numim avans tehnologic. Orice smartphone amarat stie d'astea. Hai sa vorbim de motoare, cutii, sasiuri etc., ca acolo e low cost-ul. Keyless entry era si pe Laguna 2001, mare frectie.

L.E. - Sa compari Talibanu' cu E klasse e chiar tare! Si Capcur e peste GLA, nu?
*

Se aproba, plm...e un radio in esenta, mai auzi pe cine au invadat rusii azi.
Sau daca vrei tablieta, faci retrofit, e mai simplu decat sa schimbi masina cu totul (obviously).

Pies - da stiu, gandesc marunt, si unul din carntaii aia care n-au bani de talisman dar o ard aiuea pe topic.
Mi-ar placea un talisman, dar cu un motor sanatos, undeva in plaja 2.0 - 3.0 (beniza sau dizel) cu puteri undeva la 200 - 350 cp.
Si, nu , nu consider fita - exista 2.0 benzina de 300 cp ( pe mitsu evo e de peste 20 de ani).

--------------------
Reno, dizel, ca nu-mi permit o benzina
+
mars
post 11 Apr 2016, 21:10
Post #263

meow or never

Ce scriu eu:
QUOTE(mars @ 11 Apr 2016, 19:38)
Si eu am avut Megane sedan, tot made in Turkey (luat de nou - nota bene, mezym, ca tu ai obsesii d'astea), si, cu toata echiparea Privilege, era la ani lumina in urma fata de coaja actuala, asa sehas cum e ea.
*

Ce intelegi tu:
QUOTE(pishky @ 11 Apr 2016, 20:59)
Mno, te stiu baiat dichisit si perfectionist - cred totusi, in ciuda daptului ca esti marat si iei laguna sehas, ca laguna e mai misto oleac decat meganu`.
Despicam noi firu in 4 , 5, 6, 6,2  -exact cat trebuie, in cel mai scurt timp posibil.
*

Da, trebuie neaparat sa povestim, dar citeste cu atentie wink.gif.

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
cri123
post 11 Apr 2016, 21:36
Post #264

Membru autentic

Talisman cu 2.0T asa pe la vreo 240-250 de căluți, cuplu pe la 330-350NM, automata cu 7 rapoarte, tracțiune integrala - 40k EUR... A man can dream... smile.gif

Adicalea un 530xi second pe la vreo 60-80k km, dar nou smile.gif Cu astea se bate Talisman.

Nou la 35k cu motoarele astea anemice de acum, echipare maxima, va fi greu fata de Superb, Passat, Mazda 6, Mondeo. La noi mai ales.

This post has been edited by cri123: 11 Apr 2016, 21:39

--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
+
mars
post 11 Apr 2016, 21:43
Post #265

meow or never

Asa da! Cand am auzit prima data ca Megane 4 GT vine cu motor de 205, am fost convins ca au pastrat F4R-T-ul de pe Laguna 2 si 3, asa gurmand cum e el. Cand colo, 1.6... Si numai cu EDC, moartea pasiunii.

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
cri123
post 11 Apr 2016, 22:09
Post #266

Membru autentic

EDC e fain pe Megane 4 GT, m-am dat cu unul. Rupe mașina, dar ar fi mers motor mai potent, probabil va urma pe RS smile.gif

Insa Megane nu e Talisman la greutate.

--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
+
mars
post 11 Apr 2016, 22:15
Post #267

meow or never

Eu m-am dat cu DSG pe Golf si Passat si nu m-a impresionat. Sa vedem ce fiabilitate va avea EDC, daca pica "mecatronicul" si la cati km.

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
meganus_bicorpus
post 12 Apr 2016, 08:20
Post #268

Membru autentic

From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

Pt mine DSG pe Passat de 170CP ramane un etalon pentru cum ar trebui sa functioneze o cutie automata

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
+
AndreiMR
post 12 Apr 2016, 08:29
Post #269

Membru alfist

From: Pitesti

Am mers si eu cu DSG si nu mi s-a parut extraordinara...adica e foarte foarte rapida la schimburile in sus, insa la retrogradare mai are anumite ezitari. In mersul prin trafic bara la bara, cu porniri si opriri dese, are momente cand e nehotarata, si schimba cu usoare smucituri. In modul Sport dispar majoritatea problemelor astora, dar atunci ti-o tine in ture cam nejustificat...la diesel cel putin. Eu unul prefer o automata cu convertizor bine pusa la punct...cutiile in 8 trepte de la BMW si Jaguar sau chiar automata cu 6 trepte de la Mazda mi se par foarte bune. Si cica faina ar fi si cea in 9 trepte de la Jeep...de fapt cam toate automatele astea cu foarte multe trepte. Ca sa nu mai mentionez fiabilitatea...o automata clasica cu uleiul schimbat periodic tine mai mult decat masina, un DSG va avea nevoie de inlocuit ambreiaje, mecatronica si alte nebunii

This post has been edited by AndreiMR: 12 Apr 2016, 08:30

--------------------
2018 Mazda 3 G120 Challenge
2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE
EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm
+
pcs
post 12 Apr 2016, 10:40
Post #270

Membru autentic

From: Bethoncourt, FR

A observat cineva ca la sfarsitul articolului din AMS sunt reclamele la Ford si Skoda?

This post has been edited by pcs: 13 Apr 2016, 08:55

--------------------
Dacia/Renault/MB Logan1.6/L3 2.0dci/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 40e 05 Amb/08 Priv/15 Intense/19 I GTline/24AMG line - HA308VT
+
50 Pages « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 07:29
Dacia