Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Parere Megane 3

ali3n_cop
post 8 Jan 2015, 22:36
Post #61

🎲🎲

Group: Members
From: 🏡

Cand scoti elemente de siguranta si nu prezinti "rabla" la EuroNcap pentru ca "rabla" e protejata de nu stiu ce paravan international, e o problema. Cand nu atentionezi potentialii cumparatori ca "rabla" nu este la fel de sigura la un impact frontal precum este "spanioala", e o problema si mai mare. Nu e vorba de nr de km parcursi pentru ca acei km ii parcurgi si in intr-o Dacie comunista...e vorba de siguranta ta si a familiei tale.
Daca iti place sa iei apararea unor sarlatani si sa nu-ti pese de tine si de siguranta familiei tale, atunci..ce sa mai scriu?..ma opresc aici si nu va doresc decat: multa sanatate si o viata cat mai prospera...sincer si fara sa fiu ironic.

This post has been edited by ali3n_cop: 8 Jan 2015, 22:39

--------------------
Mercedes Sprinter "Sārak Edition" 1998
The truth is out there
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gangara
post 8 Jan 2015, 22:41
Post #62

Membru autentic

Tocmai ce ti am spus ca e la fel de sigura ca o spaniola.

Spune mi te rog ( de fapt spune ne, ca suntem multi curiosi) economia ce s-a facut la nivel de siguranta in cazul unui impact frontal?
Ce traversa s-a subtiat? Ce lonjeron nu s-a pus? Eu personal, nu cunosc.

Ne ajuti?

--------------------
Renault Megane 2011/E2 - rosii
+
cuki46
post 9 Jan 2015, 10:28
Post #63

Membru autentic

ideea ii ca de banii unui Golf, iei un Megane si un Twingo sau un Logan.

Cred ca oricum clientela este foarte diferita, nu cred ca cineva cu bani de Golf in buzunar a iesit din Showroom VW si a intrat la Renault sa cumpere un M3. Si nici viceversa.

Ca si razboiul dintre Iphone si Android, clientela clar stabilita pentru Iphone pe cand Android gasesti si mai ieftin, si mai scump...facut din materiale bune..mai o varianta mini, mai o promotie etc.

Vezi Dacia ce campanie face in Europa...ce slogan are si ce reclame are...in Romania nu zice ca omu destept isi cumpara Dacie. Pe langa asta, modelu de export pentru Duster de ex. difera fata de cel pentru piata Est Europeana ink. Romania (in bine normal). Deci pana si marca noastra faca masini diferite pentru vestici decat pentru noi...si culmea, daca vre sa iti cumperi un Duster pentru vest, nu iti vinde...asa cum probabil ca nu primesti Megane 3 facut in Franta sau Spania aici in Romania ci pe ala din Turcia...indiferent ca vrei sa platesti in plus sau nu.

--------------------
2017 MB C220 / 2012 Fluence 2012
+
b76bgaarh
post 9 Jan 2015, 10:49
Post #64

Membru autentic

From: Bucuresti

ba primesti daca vrei sa cumperi lucrul original. coupe, break,hatcback gt si rs sunt pe platforma normala.

bafta.

ps. gangara in pdful cu diferentele este identificat un element f important in siguranta la un impact frontal, da na trebuie "decat" sa te uiti si sa intelegi.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
rMegane
post 9 Jan 2015, 10:54
Post #65

Membru

QUOTE(gangara @ 8 Jan 2015, 22:19)
Vrei o diferentiere clara? iti spun eu. Un pret muuuult mai mic.
*

Iti dai cu presupusul. Pretul e acelasi, deoarece Turcia nu-i in UE si platesti taxe vamale.
Problema e ca dealerul te minte in fata si-ti zice "ce treaba are ca-i asamblata in Turcia sau in Franta?".
Totusi ei sunt acoperiti, in contract scrie ca e Renault Generation.

--------------------
Renault Megane 2014, 1.5dci 95cai
+
centurion
post 9 Jan 2015, 10:58
Post #66

Membru autentic

@cuki46 : Cu ce difera Dacia pentru Romania fata de Dacia pentru Germania sau Franta?

--------------------
- - -
+
b76bgaarh
post 9 Jan 2015, 10:59
Post #67

Membru autentic

QUOTE(rMegane @ 9 Jan 2015, 10:54)
Problema e ca dealerul te minte in fata si-ti zice "ce treaba are ca-i asamblata in Turcia sau in Franta?".
*

de fapt asta e toata discutia, lumea are impresia ca e acelasi lucru asamblat in locuri diferite. din pacate sunt 2 platforme asamblate in locuri diferite.

--------------------
+
Highwayman
post 9 Jan 2015, 11:04
Post #68

Membru autentic

From: Marele sat numit Bucuresti

QUOTE(b76bgaarh @ 9 Jan 2015, 10:49)
ps. gangara in pdful cu diferentele este identificat un element f important in siguranta la un impact frontal, da na trebuie "decat" sa te uiti si sa intelegi.
*

Pe unde-i pdf-ul ala, ca sunt si eu curios de diferente.
Multumesc

--------------------
- - Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005
"If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
+
cuki46
post 9 Jan 2015, 11:08
Post #69

Membru autentic

QUOTE(centurion @ 9 Jan 2015, 10:58)
@cuki46 : Cu ce difera Dacia pentru Romania fata de Dacia pentru Germania sau Franta?
*

in 2013 pe primul Duster nu cel facelift, in Franta de ex. avea alta captuseala pe usi (un material mai frumos) si optiunea din fabrica pentru senzori parcare si incalzire in scaune.

Cel vandut in Ro, avea interiorul usilor de Logan, iar senzori de parcare si incalzire in scaune iti puneau la Dealer contra unei sume de 2000 lei, platita separat bineinteles.

Diferenta intre Duster Ro si Duster pentru Franta era 500€...daca il luai de la dealer din Franta, iar pretenu asta a meu a ajuns pana la ceva director de la Dacia, numa ca sa primeasca dotariile alea din fabrica si sa nu fie montate ulterior. Nici o sansa. Problema mai era ca dotariile astea fiind montate de dealer nu intrau in garantia de 3 ani a masinii...ci 2 ani pe piese si 3 sau 6 luni manopera.

Pana la urma a luat din Ro pentru ca stat 1 luna iar in Franta se statea si 5 luni

<span class='edit'>9 Jan 2015, 11:14:</span>
intra pe dacia.fr si pe dacia.ro in pararel si alege duster.

Pe langa ca pe franta poti sa iei benzina+gpl din fabrica, ai 4 versiuni de echipare la diesel fata de 2 in Romania, iar la dotari optionale ai lista gramada, fata de cateva puncte in romania.

Ca si cum Volkswagen ar vinde in Germania un jeg si in Romania ceva mult mai bune...Imposibil.

Pana si pe Germania se vinde Benzina+GPL din Fabrica si alte nivele de echipare cu alte optiuni

This post has been edited by cuki46: 9 Jan 2015, 11:18

--------------------
2017 MB C220 / 2012 Fluence 2012
+
ali3n_cop
post 9 Jan 2015, 11:18
Post #70

🎲🎲

QUOTE(b76bgaarh @ 9 Jan 2015, 11:59)
de fapt asta e toata discutia, lumea are impresia ca e acelasi lucru asamblat in locuri diferite. din pacate sunt 2 platforme asamblate in locuri diferite.
*

iar una dintre ele este prezentata ca "low cost" dar asta nu se reflecta si la pretul final.

--------------------
The truth is out there
+
#Dino
post 9 Jan 2015, 11:24
Post #71

Membru autentic

From: Loading...

QUOTE(Highwayman @ 9 Jan 2015, 12:04)
Pe unde-i pdf-ul ala, ca sunt si eu curios de diferente.
Multumesc
*

PDF-ul este în mintea lătrăilor, au inceput sa faca spume la gură precum Vadim Tudor. Mai nou se citeaza unul pe altul, sper ca nu se pupă si in c*r reciproc.

Și eu incerc de ceva timp sa clarific acest subiect, dar cu informatii la obiect, nu cu referinte copilaresti (”era o poza pe forum”, ”era un PDF” samd).

Am mai zis, daca e cineva cu M3 fabricat in Spania, as merge pe rampa sa vad daca lipsesc piese sau sunt alte diferente.

This post has been edited by kissfm: 9 Jan 2015, 11:25

--------------------
'22 Duster 1.0 Eco-G / Megane 3 1.6 16v 2013 / Logan 1.4 MPI 2007
+
b76bgaarh
post 9 Jan 2015, 11:38
Post #72

Membru autentic

http://www.reno.ro/Cate-stele-Euro-NCAP-po...ce-t198406.html

piesa aia se numeste cadru motor. vedeti postuil colegului DFA nr 3

diferenta este "atat" de mare, ca pe meganul adevarat nu se poate pune scutul de metal care se gaseste pe lou costul turces.

in continuare colegul kissefem e varza la tehnica si viseaza ca a cumparat megane 3.

semnat un latrau.

This post has been edited by b76bgaarh: 9 Jan 2015, 11:45

--------------------
+
ali3n_cop
post 9 Jan 2015, 11:47
Post #73

🎲🎲

E normal sa fie suparat. Si-a dat seama ca are un Fluence hatch pe care scrie Megane.

--------------------
The truth is out there
+
Highwayman
post 9 Jan 2015, 11:47
Post #74

Membru autentic

Multzam de link.

This post has been edited by Highwayman: 9 Jan 2015, 11:48

--------------------
"If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
+
mircea_aq
post 9 Jan 2015, 11:51
Post #75

Membru autentic

In ziua de azi piata auto e suficient de competitiva.
Zic ca polemizam inutil, fiecare isi cumpara ce isi permite.
Ai 10 000 Euro, iei masina de 10k si n-are sens sa o compari cu una de 20 000 Euro sau 30 000 Euro.
Iar la 10k nu poti primi prea multe, asta e adevarul, n-are rost sa-i blamam pe cei de la reno.

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
centurion
post 9 Jan 2015, 11:55
Post #76

Membru autentic

QUOTE(cuki46 @ 9 Jan 2015, 12:08)
*

Se confirma inca o data, daca mai era nevoie, cat de idioti sunt cei de la marketing Dacia si Renault.
Am vrut si eu sa pun pe al meu Megane mai multe optiuni decat cele pe care le selectasem deja sau sa aleg direct o versiune superioara de echipare. Evident ca nu s-a putut pentru Romania. Nu au vrut sa imi ia banii.
Idem vad pe Dacia.

Cu toate astea insa se vand bine, in Romania, si Dacia si Renault. Continua sa ofere cel mai bun raport pret/dotari.

9 Jan 2015, 12:56:
QUOTE(mircea_aq @ 9 Jan 2015, 12:51)
Zic ca polemizam inutil, fiecare isi cumpara ce isi permite.
Ai 10 000 Euro, iei masina de 10k si n-are sens sa o compari cu una de 20 000 Euro sau 30 000 Euro.
Iar la 10k nu poti primi prea multe, asta e adevarul, n-are rost sa-i blamam pe cei de la reno.
*

up.gif

This post has been edited by centurion: 9 Jan 2015, 11:56

--------------------
- - -
+
ali3n_cop
post 9 Jan 2015, 11:57
Post #77

🎲🎲

Mircea, nu ai inteles subiectul. Cand dai aceiasi bani pe o clona in loc de ceea ce ti s-a spus sau credeai...e o problema. Cand clona aia are acelasi pret cu originalul....ma duce gandul la inselatorie pe fata.

This post has been edited by ali3n_cop: 9 Jan 2015, 12:17

--------------------
The truth is out there
+
centurion
post 9 Jan 2015, 12:18
Post #78

Membru autentic

Pe ce piata poti compara pretul 'clonei' si cel al 'originalului', cu aceeasi motorizare si aceeasi echipare?
La noi vad ca Megane turcesc pleaca de la 12.300 euro (echipare Pro), iar cel spaniol de la 17.300 euro (echipare GT line).

--------------------
- - -
+
Highwayman
post 9 Jan 2015, 12:24
Post #79

Membru autentic

3__3_.jpg ( Size: 135.61k ) Number of downloads: 435
5.jpg ( Size: 192.92k ) Number of downloads: 455
2009_renault_megane_34_800x0w.jpg ( Size: 46.83k ) Number of downloads: 445

--------------------
+
ali3n_cop
post 9 Jan 2015, 12:28
Post #80

🎲🎲

Centurion, ai rabdare sa-i schimbe grila la turcalet. Nu te lasa pacalit de aparente.

This post has been edited by ali3n_cop: 9 Jan 2015, 12:29

--------------------
The truth is out there
+
papa_mulo
post 9 Jan 2015, 15:30
Post #81

Membru autentic

QUOTE(centurion @ 9 Jan 2015, 13:18)
Pe ce piata poti compara pretul 'clonei' si cel al 'originalului', cu aceeasi motorizare si aceeasi echipare?
La noi vad ca Megane turcesc pleaca de la 12.300 euro (echipare Pro), iar cel spaniol de la 17.300 euro (echipare GT line).
*

Vezi studiu de caz in link-ul de mai jos si o sa intelegi si tu la ce se refera ali3n_cop cand zice inselatorie:
http://www.reno.ro/Achizi-539-ie-Renault-m...-3-t284032.html

semnat: alt latrau

LE: @centurion- intelesesem gresit, am citit mai atent ce ai scris si acum inteleg ce ai vrut sa zici. Nu stiu daca mai exista dar stiu ca la un moment dat au introdus acest "Generation" pe piata UK in paralel cu varianta normala...sincer nu am cercetat acum sa vad daca inca mai exista in paralel.

This post has been edited by papa_mulo: 9 Jan 2015, 15:43

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
gangara
post 9 Jan 2015, 16:03
Post #82

Membru autentic

Lasa ti o cu taxele si alte alea...Meganul Gen este mult mai ieftin.

Ca tot va legati de cadrul ala motor...constructiv este identic pentru toate cele trei (Megane, Fluence, Generation). Ca difere anumite referinte din subansamblu..sau ca unele prinderi difera si alte alea...n-are rost. Discutia s-ar prelungi la infinit.

Ca are Generation scut motor de otel. Ati presupus ca l-au pus astia ca se dezintegreaza altfel. Pfff ..pai normal ca l-au pus. E vandut pe piata de est.

Mai mult. Daca nu ma insel...si nu cred... are aparatori complete pt discuri/placute...Alea pentru ce le au mai pus? Sa nu sara rotile?

Sunteti rai! Caiti-va! smile.gif

--------------------
Renault Megane 2011/E2 - rosii
+
b76bgaarh
post 9 Jan 2015, 17:22
Post #83

Membru autentic

daca raspunsul de mai sus nu e scris la mijto, e grav, f grav.

--------------------
+
centurion
post 9 Jan 2015, 18:40
Post #84

Membru autentic

QUOTE(papa_mulo @ 9 Jan 2015, 16:30)
Nu stiu daca mai exista dar stiu ca la un moment dat au introdus acest "Generation" pe piata UK in paralel cu varianta normala...sincer nu am cercetat acum sa vad daca inca mai exista in paralel.
*

Cand existau 'Megane 3' si 'Megane 3 Generatie 2010' in Europa de est (stiu ca am vazut prin 2010 pe site-urile din Croatia, Slovenia si parca Ungaria), daca imi aduc bine aminte, era o diferenta de 2000 euro intre versiuni similare. Am verificat cu niste amici in urma tot unor discutii similare. In Romania exista doar 'Megane 3 Generatie 2010'. Deci 'clona' era mai ieftina.

QUOTE(gangara @ 9 Jan 2015, 17:03)
Ca are Generation scut motor de otel. Ati presupus ca l-au pus astia ca se dezintegreaza altfel. Pfff ..pai normal ca l-au pus. E vandut pe piata de est.
*

Si a mea este vanduta tot in Europa de Est, este fabricata in Spania si ghici ce? Are scut de plastic. Deci faptul ca este vanduta in Europa de Est nu inseamna obligatoriu scut de otel.
Asa era la Megane 2 echipat cu pachet 'drumuri grele'.

--------------------
- - -
+
Piper101
post 10 Jan 2015, 12:17
Post #85

Membru autentic

Asa stiam si eu, ca scutul de otel vine la pachetul "drumuri grele". Asa era si la skoda octavia 2. Pe maine ma amuza ca in continuare, meganeul spaniol e prezentat ca o mare fitza tehnologica/de siguranta si cel turcesc ca un logan. Haideti sa vedem ce zic topurile (hatchback-urilor):

http://www.topgear.com/uk/photos/top-gear-...five-hatchbacks
http://www.autoexpress.co.uk/car-reviews/6...best-hatchbacks
http://www.autocar.co.uk/car-categories/family-hatches

Totusi, de ce nu intra nici in top 10 acest super megane?

This post has been edited by Piper101: 10 Jan 2015, 12:17

--------------------
Renault Fluence Privilege 1.5 dci 105cp
+
ali3n_cop
post 10 Jan 2015, 12:50
Post #86

🎲🎲

LA Golf..era de asteptat sa fie no.1. Fordul este tinut in brate de catre astia de la Top Gear..dar per total e ok masina. Vad acolo Opel/Vauxhall Astra in top 5 radmasa.gif. Avand asemenea caricatura de masina in familie, pot spune ca este cel mai prost Opel all time. Sunt niste probleme la masinuta asta, indiferent de motorizare, care bat la fund tot ceea ce se intampla la Renault. Cea mai tare faza este cea in care iesi cu masina la prima tura si descoperi ca troncane precum un Logan folosit 10 ani numai pe camp la arat. Raspunsul Opel: zgomot tehnologic radmasa.gif . Exista si o rezolvare: iti arunca niste vaselina pe etrieri cand te duci sa te plangi la service. Deci, nu va luati dupa topul Top Gear.

This post has been edited by ali3n_cop: 10 Jan 2015, 12:53

--------------------
The truth is out there
+
ssilviu
post 10 Jan 2015, 13:11
Post #87

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(centurion @ 8 Jan 2015, 23:12)
Cum naiba a intrat atata zapada acolo? Nu am mai vazut niciodata, la nici o marca/model, ceea ce ai patit tu.
*

Masina nu avea cum sa se opreasca din cauza viscolului. Compartimentul motor era cald, nu apuca sa se depuna zapada. Era viscol, nu a avut curaj sa mearga mai mult cu masina. Si probabil a deschis capota sa se uite pe la motor or smth si nu a mai inchis-o bine. Daca a ramas un pic crapata, a intrat pe urma zapada la greu prin ea smile.gif

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
ali3n_cop
post 10 Jan 2015, 13:16
Post #88

🎲🎲

Inca un mister deslusit.

--------------------
The truth is out there
+
CristianFlorea
post 10 Jan 2015, 16:32
Post #89

Membru autentic

@ssilviu
Nu a umblat nimeni la capota pentru ca, ulterior sa o uite deschisa in plin viscol. Nici nu a existat vreun motiv pentru a face chestia asta. Chiar daca este greu de crezut, totul s-a intamplat exact cum am descris in postarea de mai sus.
Asa cum am mai spus, am avut Megane 2 inainte, acum am si Laguna 3 in familie, masini exceptionale care au fost cumparate de noi la 0 km. Insa, Megane 3 ST "made in Spain" cumparat de asemenea de nou a fost o dezamagire. Pozele vorbesc de la sine. Este adevarat, a fost vreme extrema, insa, cand masini de 15 - 20 ani inmatriculate la Ruse si aflate in acelasi loc pleaca pe roti si tu cu masina aproape noua pleci pe platforma...

--------------------
Renault Laguna GT line 2.0 dci dec 2009
Ex: Megane III Sporttourer 1,5 dci 105CP
Actual: Renault Laguna 3 - 2.0 dci
Actual: Skoda Octavia 3 - 2.0 tdi 150 CP mai 2014
+
75AIM
post 10 Jan 2015, 17:17
Post #90

Membru autentic

From: Constanta

Ce tot va agitati...a intrat zapada prin fanta facuta de capota si bara fata si data a stat cu botul in viscol ala e rezultatul,eu si la M 2.2 si la Fluence am pus elegant un cheder cu adeziv 3M si am motorul bec, in rest nu are pe unde sa intre atata zapada.
Daca o sa dati zoom pe pozele cu Fluenceul meu o sa vedeti si chederul ce frumos se incadreaza....mama ce motiv sa zic ca e masina proasta ca n-are 1,5 m de cheder,la Clio 3 acest cheder fata este pus de constructor inclusiv la turkaletele meu.

--------------------
Renault Fluence 2013 Privilege,Clio 3 2007 - ex 99AIM
+
6 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 10:23
Dacia