Megane RS / R26, pareri si sfaturi
![]() ![]() ![]() |
Megane RS / R26, pareri si sfaturi
sabinnechita |
![]()
|
||
![]() Descopera-ti Potentialul! Group: Members Posts: 123 Joined: 30 November 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane RS 225 cup
- B-77-JTJ
2008 Custom intake
|
|||
bambu |
![]()
|
![]() RS club Group: Members Posts: 649 Joined: 31 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Suna-l pe Doc(0751194100) de la Dimsport si te trimite el undeva.Din cate stiu eu nu au dynotester. Ii poti spune ca il suni din partea mea, Florin cu Seatu, stie el ca ne cunoastem.
|
--------------------
Renault/Citroen
Megane RS/C5 eHDI
- RRS
2.0T 2008/2012 viata-i greu, lumea-i hotu!
www.shoetique.ro www.anularefiltrudeparticule.ro |
|
sabinnechita |
![]()
|
![]() Descopera-ti Potentialul! Group: Members Posts: 123 Joined: 30 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Merci.
Dar in caz de remap cu iti masoara puterea finala daca nu au dyno ,tot prin altcineva? |
--------------------
Renault
Megane RS 225 cup
- B-77-JTJ
2008 Custom intake
|
|
bambu |
![]()
|
![]() RS club Group: Members Posts: 649 Joined: 31 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Pai nu o masoara. Ei stiu exact ce putere o sa aiba dupa, s-au facut masuratorile deja. Va trebui sa ai incredere sau sa masori pe cont propriu, oricum se simte diferenta.De cand mi-am remapat eu a trecut ceva timp si stiu ca s-au si mutat cu sediul deci exista mica posibilitate sa-si fi achizitionat si dynotester.
|
--------------------
Renault/Citroen
Megane RS/C5 eHDI
- RRS
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(sabinnechita @ 7 Mar 2008, 13:48) Stie cineva Dimsport executa un test dyno , doar atat. Vreau sa masor puterea masini si ma intereseaza cat costa , doar atat momentat? De ce sa dai niste bani in plus degeaba, cand au facut-o altii inaintea ta? http://www.reno.ro/Rezultate-teste-Dyno-t103298.html |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
razZzor |
![]()
|
![]() Mai bine imi iau o bicicleta decat Megane fara bancheta! Group: Members Posts: 465 Joined: 10 December 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 7 Mar 2008, 20:04) De ce sa dai niste bani in plus degeaba, cand au facut-o altii inaintea ta? http://www.reno.ro/Rezultate-teste-Dyno-t103298.html Foarte simplu...pentru ca puterea poate varia de la un exemplar la altul. Sa nu crezi ca daca au testat modelul respectiv si au obtinut puterea pe care o scriu ei acolo, toate masinile care ies pe poarta fabrici au aceeasi putere. Eu as fi mai indreptatit sa fac un test pentru ca cei de la IPSO mi-au scos motorul si cutia dupa 900km si nu stiu cat de bine le-au montat ei la loc. |
--------------------
Renault
Megane
- B 38 GFL
RS '07 I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way. So I stole a bike and asked for forgiveness.
|
|
sabinnechita |
![]()
|
Merci ssilviu esti tare. Oare pot duce masina in cazul asta la 260-265 cai cu remap si filtru sport? hmm
|
--------------------
Renault
Megane RS 225 cup
- B-77-JTJ
2008 Custom intake
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(razZzor @ 7 Mar 2008, 20:10) Foarte simplu...pentru ca puterea poate varia de la un exemplar la altul. Sa nu crezi ca daca au testat modelul respectiv si au obtinut puterea pe care o scriu ei acolo, toate masinile care ies pe poarta fabrici au aceeasi putere. Eu as fi mai indreptatit sa fac un test pentru ca cei de la IPSO mi-au scos motorul si cutia dupa 900km si nu stiu cat de bine le-au montat ei la loc. Mdea, testezi alt exemplar si obtii 2-3-4 cai in plus. Insignifiant. Chiar de la benzina pesemne. Si ce? Omul vroia sa afle estimativ cam care e diferenta intre ce se declara si ce exista. Exista diferente intre motoare "identice", insa sunt destul de mici. Sabin, filtrul ala sport il poti pune poate pentru zgomot. Ca de performanta nu poate fi vorba la un motor turbo. This post has been edited by ssilviu: 7 Mar 2008, 20:34 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
bambu |
![]()
|
Ii obtii doar din remap, cred ca si mai mult.
|
--------------------
Renault/Citroen
Megane RS/C5 eHDI
- RRS
|
razZzor |
![]()
|
![]() Mai bine imi iau o bicicleta decat Megane fara bancheta! Group: Members Posts: 465 Joined: 10 December 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 7 Mar 2008, 20:16) Mdea, testezi alt exemplar si obtii 2-3-4 cai in plus. Insignifiant. Chiar de la benzina pesemne. Si ce? Omul vroia sa afle estimativ cam care e diferenta intre ce se declara si ce exista. Exista diferente intre motoare "identice", insa sunt destul de mici. Sabin, filtrul ala sport il poti pune poate pentru zgomot. Ca de performanta nu poate fi vorba la un motor turbo. Omul vrea sa vada cat scoate a lui, nu il intereseaza sa faca o medie pe gama Megane RS. Ca fapt divers am vazut un rezultat la un test cu Megane RS efectuat in Romania care scoate 232 cai fara sa fi umblat nimeni la ea. Cam mare diferenta sa fie din benzina nu? Sfatul meu...daca are dubii sa se duca sa ii faca un test. Un tip cu un Leon FR 170cp TDI ii facuse o resoftare pe care a platit ceva banuti si dupa o saptamana cand i-a facut un test a aflat ca defapt chip-ul ii dadea doar 7 cai in plus. Filtrul sport merge si pe masina turbo si nu e doar pentru zgomot. Nu vreau sa fac reclama firmei care ofera diferite variante de putere si la cele mai ridicate mentioneaza ca numai cu filtru sport oferit de ei se pot atinge performantele respective. |
--------------------
Renault
Megane
- B 38 GFL
RS '07 I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way. So I stole a bike and asked for forgiveness.
|
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
QUOTE(razZzor @ 8 Mar 2008, 10:40) Nu vreau sa fac reclama firmei care ofera diferite variante de putere si la cele mai ridicate mentioneaza ca numai cu filtru sport oferit de ei se pot atinge performantele respective. Ca urmare, o iei de buna si nu se aprinde nici un beculet? ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
bambu |
![]()
|
Pai fa-i totusi reclama sa stim si noi pe ce sa dam banii. Stiu ca este si o parte rea in treaba asta cu filtru, debitmetru f**** am auzit la multi. Care este de fapt realitatea?
|
--------------------
Renault/Citroen
Megane RS/C5 eHDI
- RRS
|
sabinnechita |
![]()
|
Spune razZzor firma nu e problema doar ne cunoastem
![]() Aaa nu uita RS rules ! Bafta poate ne mai intalnim! M-am gandit aseara la ceva: Eu avea omv carrera 100 , sasiul sport zic ca ajuta sa tina roata cat mai bine pe sosea ( tractiune buna), eu cantaresc 74 tu poate 85 kg , shimbat viteze si cu benzina eram pe zero. Deci masina mai usoara. This post has been edited by sabinnechita: 8 Mar 2008, 11:58 |
--------------------
Renault
Megane RS 225 cup
- B-77-JTJ
2008 Custom intake
|
|
ssilviu |
![]()
|
Eu vreau ca razZzor sa imi ofere si explicatia stiintifica pentru care filtrul ala de aer sport are vreun efect la turbo ..
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
razZzor |
![]()
|
@Sabinnechita
He he...a fost frumos aseara. Am facut comparatie live mai ceva ca aia de la Top Gear. Eu aveam tot de la OMV benzina, dar 95, am vazut ca schimbi ca un DSG deci nu ai motive sa iti faci griji. ![]() Cat despre firma care are mai multe stagii de putere, la cele mai ridicate mentionand ca performantele se obtin numai cu evacuare si filtru sport este vorba de Dimsport. Daca intrati la ei pe site o sa vedeti in lista de masini unele trecute cu rosu si mai jos explicatia, puterea respectiva, numai cu filtru si evacuare sport. Nu iau ca litera de lege ce spun ei dar in cazul asta cred ca au dreptate. 8 Mar 2008, 14:19: QUOTE(ssilviu @ 8 Mar 2008, 14:02) Eu vreau ca razZzor sa imi ofere si explicatia stiintifica pentru care filtrul ala de aer sport are vreun efect la turbo .. Esti singurul om cu care incerc sa evit pe cat posibil sa intru in polemici. Nu de alta dar nu are rost. This post has been edited by razZzor: 8 Mar 2008, 14:19 |
--------------------
Renault
Megane
- B 38 GFL
|
|
ssilviu |
![]()
|
Eh, pana la urma tu arunci cu banii pe fereastra. Vroiam doar sa nu arunce si altii.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
razZzor |
![]()
|
Ai inteles gresit. Eu nu vreau sa modific nimic la masina. Filtrul de aer sport fie el montat pe o masina turbo fie pe o masina cu motor aspirat ajuta motorul sa ''respire'' mai bine si este adevarat ca exista riscul sa iti cedeze debitmetrul. Castigul de putere nu este mare...in jur de 2-3 cai. Dar este un castig de putere si poate fi adus in discutie, nu neaparat ca il recomand eu sau ca am ceva de castigat de pe urma asta.
|
--------------------
Renault
Megane
- B 38 GFL
|
|
ssilviu |
![]()
|
Un motor aspirat se numeste asa, pentru ca atunci cand cilindrul realizeaza operatia de coborare suge aerul prin intermediul admisiei. Iar cantitatea asta de aer trasa in interior e limitata. Iar un obstacol pe parcurs diminueaza aceasta cantitate de aer. De aceea un filtru de aer cu o rezistenta la inaintare a aerului mai mica permite o cantitate de aer mai mare sa intre in motor. Mai mult aer, mai mult combustibil, mai multa putere. La turbo insa, motorul nu mai sta dupa aerul aspirat normal, ci isi baga singur cat aer are nevoie prin intermediul turbinei. Turbina care in orice moment asigura o cantitate de aer mult mai mare decat este necesara motorului. De altfel, la chip se modifica si presiunea cu care se bage aerul. De aici mai mult aer, mai mult combustibil, mai multa putere.
Evident, in cazul acesta avem doua posibilitati particulare care ar putea fi aduse in discutie totusi: 1. intervalul in care turbina nu apuca sa creeze suficienta presiune si aici ma refer pe o gama de turatii de pana la 1600-1700 de ture. Dar sa fim seriosi, nu putem sa vorbim despre performanta la asemenea regimuri ![]() Debitmetru se duce de la gunoiale care sunt lasate sa intre de un filtru de aer sport. Acum pot sa crezi explicatia data de mine sau sa iei de bune publicitatea unui comerciant care e in stare sa zica orice sa-si vanda marfa. This post has been edited by ssilviu: 8 Mar 2008, 15:00 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
razZzor |
![]()
|
Pai despre asta e vorba. Sabin chiar vrea sa scoata ''untul'' din masina lui si probabil ca cei care fac aceste operatiuni la motor din experienta lor au constatat ca e mai bine sa schimbi si filtrul pentru a nu suprasolicita turbina(o masura de siguranta pe care si-o iau ei pentru a proteja motorul). Probabil ca pe viitor v-a lua in considerare si un kit de evacuare...oricum a mea se aude mai bine dupa 3000rpm.
![]() |
--------------------
Renault
Megane
- B 38 GFL
|
|
sabinnechita |
![]()
|
Trebuia un baiat cu camera sa filmeze material pentru TOP GEAR
![]() |
--------------------
Renault
Megane RS 225 cup
- B-77-JTJ
2008 Custom intake
|
|
jjcage |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 23 February 05 ![]() |
Legat de BMW-uri, depinde la ce te intreci cu ele. In depasiri cand ai deja ceva viteza, conteaza puterea. Daca faci insa liniute nu prea cred ca ajuta. In viteza 1 ambele masini au suficient cuplu sa derapeze. Pentru ca BMW are tractiune pe spate, o sa obtina un avantaj consistent fata de tine, indiferent ce faci. Se pune problema daca in viteza 2 recuperezi handicapul din plusul de putere.
|
--------------------
Clio
1.6 16v
2007 Exception
|
|
bambu |
![]()
|
Da cam cu ce BMW-uri te alergi tu sabin ca de la 3.0 in sus pot pune probleme. Tu vrei cu masina de 23k sa bati din alea de la 50k in sus?
|
--------------------
Renault/Citroen
Megane RS/C5 eHDI
- RRS
|
sabinnechita |
![]()
|
Cunosc limitele. Eu vorbeam de bmw 320 diesel sau benzina 2007.
Era un bosorog cu un remap pe 320D si un cuplu enorm si nu puteam sa scap de el in treapta a 5 -a (greu greu) . Dupa treapta a 6 -a nu a mai fost problema dar am avut ceva emotii. Sa stii ca am lasat in urma BMW 4.8 i si 735 . SUnt masini foarte sumpe dar foarte grele. Vecinul meu din orasul natal are un cabrio 645 CI , 325 cai . Nu mi-a dat mai mult de o masina ceea ce e o performanta cred. Cu un remap il termin. Dar apoi a venit cu a doua masina a lui ![]() |
--------------------
Renault
Megane RS 225 cup
- B-77-JTJ
2008 Custom intake
|
|
ssilviu |
![]()
|
QUOTE(sabinnechita @ 9 Mar 2008, 09:46) Era un bosorog cu un remap pe 320D si un cuplu enorm si nu puteam sa scap de el in treapta a 5 -a (greu greu) . Dupa treapta a 6 -a nu a mai fost problema dar am avut ceva emotii. Trecand peste faptul ca nu prea conteaza cuplul in acceleratie, asta se intampla pe drumurile publice? |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
sabinnechita |
![]()
|
Bucuresti- Buzau aici se intampla. Se merge foarte tare acolo .
|
--------------------
Renault
Megane RS 225 cup
- B-77-JTJ
2008 Custom intake
|
|
bambu |
![]()
|
![]() |
--------------------
Renault/Citroen
Megane RS/C5 eHDI
- RRS
|
ssilviu |
![]()
|
Sau vinde-o si ia-ti un S3. Macar la ala mai poti sa faci ceva modificari, mai ai si integrala care te ajuta. Cu tractiunea o sa te opresti pe undeva pe la 300 de cai.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
razZzor |
![]()
|
QUOTE(ssilviu @ 9 Mar 2008, 09:58) Trecand peste faptul ca nu prea conteaza cuplul in acceleratie, asta se intampla pe drumurile publice? Cum sa nu conteze cuplu in acceleratie? Dau exemplu masinile americane care au motoare ridicol de mari si cu puteri destul de modeste dar cu un cuplu urias. Ei erau in mers cand au inceput sa se alerge din ce mi-a povestit Sabin si diesel-ul a accelerat mai bine...un lucru normal tinand cont ca Megane RS are 300Nm si un 320d din fabrica are 350Nm. Si eu am stat cu Mercedes C200CDI de 122 de cai langa Octavia I RS de 180 de cai benzina dar eram in mers cand l-am vazut ca isi da in petic. Acum crezi ce vrei...dar am vazut si intr-o emisiune Fifth Gear cum Opel Astra diesel 1,9 de 170 de cai a facut in mers Astra OPC de 240 cai. La plecarea de pe loc OPC-ul nu i-a mai dat diesel-ului nicio sansa. |
--------------------
Renault
Megane
- B 38 GFL
|
|
sorin_f39 |
![]()
|
![]() Ferrari fan Group: Members Posts: 2.431 Joined: 22 August 05 From: Galați ![]() |
Dar nu cumva, la motoarele pe benzina supraalimentate, plaja de turatii in care este disponibil cuplul maxim este mult mai mare decat la un Diesel supraalimentat?
Cuplul la un motor Diesel supraalimentat ramane, intr-adevar, mai mare decat la un motor echivalent pe benzina supraalimentat. Adica, spre exemplu, un VW Passat 2.0 TFSI are 280 Nm pe plaja de turatii 1800 - 5000 pe cand un motor 2.0 TDI are 350 Nm pe plaja 1750 - 2500. Pe de alta parte, puterea benzinarului de 200 CP este disponibila la 5100 rot/min, pe cand a celui Diesel, cei 170 CP sunt disponibili la 4200 rot/min. La 5000 rot/min, benzinarul are (inca) cuplu maxim dar se apropie si de puterea maxima. Dupa 2500 rot/min, Diesel -ul deja pierde relativ brusc cuplul iar puterea maxima este departe de a fi atinsa. Deci, in acceleratii din mers, asa cum discutati voi aici, VW -ul Diesel de mai sus reuseste destul de putin sa se tina dupa benzinar. Acelasi lucru este valabil pentru toate, inclusiv si pentru Megane RS. Deci cred ca Megane RS (300Nm) ar trebui sa faca acel 320d (350Nm) de 177 CP. Din pacate nu am gasit nici un grafic in care sa fie afisate curbele de putere si cuplu pentru RS, 320d si pentru cele 2 exemple VW de mai sus. Daca logica mea de mai sus este gresita, rog sa ma corectati. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
- GL
Dynamique 1.6 16V (2007) I'm the freedom man / That's how lucky I am.
|
|
razZzor |
![]()
|
QUOTE(sorin_f39 @ 9 Mar 2008, 13:58) Dar nu cumva, la motoarele pe benzina supraalimentate, plaja de turatii in care este disponibil cuplul maxim este mult mai mare decat la un Diesel supraalimentat? Cuplul la un motor Diesel supraalimentat ramane, intr-adevar, mai mare decat la un motor echivalent pe benzina supraalimentat. Adica, spre exemplu, un VW Passat 2.0 TFSI are 280 Nm pe plaja de turatii 1800 - 5000 pe cand un motor 2.0 TDI are 350 Nm pe plaja 1750 - 2500. Pe de alta parte, puterea benzinarului de 200 CP este disponibila la 5100 rot/min, pe cand a celui Diesel, cei 170 CP sunt disponibili la 4200 rot/min. La 5000 rot/min, benzinarul are (inca) cuplu maxim dar se apropie si de puterea maxima. Dupa 2500 rot/min, Diesel -ul deja pierde relativ brusc cuplul iar puterea maxima este departe de a fi atinsa. Deci, in acceleratii din mers, asa cum discutati voi aici, VW -ul Diesel de mai sus reuseste destul de putin sa se tina dupa benzinar. Acelasi lucru este valabil pentru toate, inclusiv si pentru Megane RS. Deci cred ca Megane RS (300Nm) ar trebui sa faca acel 320d (350Nm) de 177 CP. Din pacate nu am gasit nici un grafic in care sa fie afisate curbele de putere si cuplu pentru RS, 320d si pentru cele 2 exemple VW de mai sus. Daca logica mea de mai sus este gresita, rog sa ma corectati. Pai in primul rand daca citesti ce a scris Sabin ai sa iti dai seama ca BMW-ul nu l-a facut. S-a tinut de el dar pana la urma a reusit sa-l lase in spate. Nu zic ca e gresit ce zici tu referitor la date tehnice dar sti cum e...''viata bate filmul''. Incearca ''live'' o comparatie de genul asta si o sa ai o surpriza. This post has been edited by razZzor: 9 Mar 2008, 14:41 |
--------------------
Renault
Megane
- B 38 GFL
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 21:42 |