Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

28 Pages « < 10 11 12 13 14 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Megane RS / R26, pareri si sfaturi

sabinnechita
post 11 Mar 2008, 21:39
Post #331

Descopera-ti Potentialul!

Group: Members
From: Bucuresti

Mai bine vb cu cineva la telefon pentru ca sunt multe de spus!

--------------------
Renault Megane RS 225 cup - B-77-JTJ 2008
Custom intake
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Codrin
post 12 Mar 2008, 10:12
Post #332

Membru autentic

QUOTE(dodoPan @ 11 Mar 2008, 20:38)
7. consum la condus oarecum nervos, intre orase ? (variante autostrazi, doua la numar si drumuri nationale, evident pline de gropi si trafic)

Un consum de autostrada mult peste limita legala, ~12-13.
9. Bucurestiul "sufla" mai mult de 15 l/100, in conditii de trafic (pardon, stat in trafic) infernal ?

Da, ~17.
10. (si ultima): probleme la urcari borduri in Bucuresti ? Nu de alta dar prin centru cu greu gasesti loc de parcare... Se "zdrentuie" sortul de plastic sau ? E de facut sau nu o parcare pe trotoarul bietului pieton, la o bordura imensa distanta de dezastru ?
*

Am la mine aceeasi inaltime de 120mm ca un R26. Nu-s probleme cu bordurile atata timp cat sunt luate incet.

--------------------
Mazda . .
+
sabinnechita
post 12 Mar 2008, 10:25
Post #333

Pe autostrada Bucuresti- Pitesti scot o medie de 11 litri mergand constant 170.

In Bucuresti consuma 13-14 mai mult nu.

Daca urci usor nu atingi nimic. Are o garda la sol destul de buna si permite urcarea bordurilor ( nu prea merge la borduri foarte inalte ).

Masina mea a ajuns in 3 luni si nu am trapa (deoarece am sasiu sport) , fara xenon.

Pe la 20 mii ii fac remap ( se poate duce doar cu remap la 260 cai). Vreau sa prind doua revizii ( chiar daca nu se prind ei ca am facut remap). Din cate stiu masina se comporta f bine dupa modificare, raspunde mai prompt, acceleratie mai buna etc cunosti definitia. Apoi filtru sport, evacuare ca sa respire mai bine.

Am mers Pitesti -Bran si mi-am rupt spatele datorita suspensiei sport, oricum drumul este praf rupi masina. Masina sta f bine in curbe , dar daca prinde pietris in curba cam nasol. Eu am prins cu roata din spate si am derapat , dar s-a redresat singura.

La mine pozitia de condus este joasa. Am mers in masina lui RazZzor si stateam putin mai sus in scaun. Ce nu imi place este plasticul ala de pe bord dar e destul de ok. Pielea este standard si e super cusuta , e bine facuta masina.

This post has been edited by sabinnechita: 12 Mar 2008, 10:26

--------------------
Custom intake
+
razZzor
post 12 Mar 2008, 10:32
Post #334

Mai bine imi iau o bicicleta decat Megane fara bancheta!

La volan pozitia e reglabila pe inaltime dar in dreapta nu. Am vazut la tine ca si cel din dreapta se regleaza pe inaltime...probabil inca o chestie care vine numai cu sasiu sport.

--------------------
Renault Megane - B 38 GFL RS '07
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way. So I stole a bike and asked for forgiveness.
+
Codrin
post 12 Mar 2008, 12:39
Post #335

Membru autentic

QUOTE(sabinnechita @ 12 Mar 2008, 10:25)
In Bucuresti consuma 13-14 mai mult nu.
*

Vezi ca e un posesor de M2 1.6 cu consum de Bucuresti 14.1;

--------------------
Mazda . .
+
ssilviu
post 12 Mar 2008, 12:50
Post #336

F1 Man

From: Nicaieri

Da sunt posesori de 1,6 si cu 16 in oras. Depinde foarte mult cum folosesti masina. Daca ai de gand sa faci naveta zilnic la serviciu la ora 8 dimineata si 6 seara pe trasee din alea pe care mai mult stai, eu zic ca un 20 e chiar foarte probabil.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
dodoPan
post 12 Mar 2008, 13:44
Post #337

eres

From: Bucuresti/Constanta/Brasov

ms mult de raspunsuri, insist totusi la ssilviu cu intrebarile, inainte de a merge la IPSO wink.gif

2. observatie in special pt ssilviu, dealeri si directori vanzari: nu observ carminat (navigatie) pe varianta RS vanduta in romania. de ce ?

3. observatie reiterata: fac calculul cu optiuni pe www.renault.fr la megane RS, ajung undeva la aprox. 30.000 - 32.000 euro cu optionale, DDP evident. fac calculul cu optiuni pe www.renault.ro, cele pe care le pot lua, evident si ajung la 24000 euro, INCLUSIV TVA. de ce si cum ? cum se explica diferenta ENORMA DE PRET ? ca doar vorbim de masini, chiar livrate in romania sau franta direct din Dieppe, nu ? (evident ca pct. 3 are legatura cu pct. 2 - rugaminte la dealeri pt. iluminare)

--------------------
- - - - -
+
AlexC
post 12 Mar 2008, 15:02
Post #338

Vrum Vruuum

2. Nu exista harti pentru Romania si eliminand navigatia din lista de optiuni mai scade pretul.

3. E aceeasi dezbatere si intre Megane hatch in Franta 22.000 si in Romania 15.000. Fiind facute in aceeasi fabrica, tu crezi ca sta cineva sa aiba piese mai bune pentru unele masini si piese mai slabe pentru alte masini? Stiinta eficientizarii proceselor de productie spune ca NU. Sincer, e un raspuns pe care poate nici nu vrem sa il aflam, caci atunci ar aparea dilema: ai da 7.000EUR in plus pentru 2-3 dotari extra?

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
ssilviu
post 12 Mar 2008, 15:38
Post #339

F1 Man

Hahaha, pai de ce insisti la mine? Ca nu lucrez la Renault. Raspunsul la intrebarea aia vreau sa o aflu si eu. GPS-ul face parte ca multe altele din categoria optionalelor ce nu pot fi comandate in romania fara nici cea mai mica logica. Nu conteaza ca nu are harti. Eu poate sunt roman dar merg mult prin europa asa ca acel gps mi-ar fi foarte folositor. Dar na, am impresia ca Renault a fost obligata sa-i restituie unui tip contravaloarea pe carminatul din Laguna nou achizitionata pentru ca nu stie de Romania. Si pesemne ca s-au lecuit. Rezolvare tipica incompetentilor de la Renault Romania. In loc sa puna un disclaimer, nu mai aduc deloc. Mari prosti. Cred ca asta e si raspunsul la intrebare icon_mrgreen.gif

In ceea ce priveste pretul, intra sa vezi in Danemarca, un Megane RS cat costa. Si nu in comparatie cu Romania ci cu Franta. O sa ai o surpriza. Sa vezi ca se apropie de 40.000. Pretul este dar de tipologia pietei locale: taxe, concurenta, pozitionare in segment, cerere, oferta ... etc.

This post has been edited by ssilviu: 12 Mar 2008, 15:43

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
sabinnechita
post 12 Mar 2008, 17:27
Post #340

Astazi la stop m-a intrecut o Dacie din 1980. Nu am mai apucat sa ma bag in coloana. DIn pacate uitasem ca am plecat cu a 3 -a .

This post has been edited by sabinnechita: 12 Mar 2008, 18:31

--------------------
Custom intake
+
bambu
post 12 Mar 2008, 18:48
Post #341

RS club

QUOTE(sabinnechita @ 12 Mar 2008, 10:25)
Pe autostrada Bucuresti- Pitesti scot o medie de 11 litri mergand constant 170.

*

Dar daca mergi 140 cam cat papa si ce turatie are in treapta 6?

--------------------
Renault/Citroen Megane RS/C5 eHDI - RRS 2.0T 2008/2012
viata-i greu, lumea-i hotu!
www.shoetique.ro
www.anularefiltrudeparticule.ro
+
dodoPan
post 12 Mar 2008, 18:58
Post #342

eres

AlexC
"Sincer, e un raspuns pe care poate nici nu vrem sa il aflam"

ssilviu
"Pretul este dar de tipologia pietei locale: taxe, concurenta, pozitionare in segment, cerere, oferta ... etc."

...sper si eu ca asta sa fie totusi raspunsul corect si logic. inca o chestie care mi se pare si mie logica, chiar daca nu e deloc probata, e doar o ipoteza, am impresia ca preturile mici la renault in romania (in comparatie cu franta, de ex.) sunt in stransa legatura cu negocierile dintre romani si francezi vizand dacia. gen favorizare dacia cu taxe si impozite la statul roman mai mici, probabil - dar, ca contrapartida, preturi mai mici la importuri renault. are sens ce zic ?

revenind la RS si intrebari despre: ce tip de benzina folosesc posesorii ? au o preferinta anume/stiu ceva de la mecanici ? haleste RS-ul benzina dupa preferinte cand vine vorba de rompetrol, petrom sau oemve ?

ms inca o data de interes wink.gif

This post has been edited by dodoPan: 12 Mar 2008, 18:59

--------------------
- - - - -
+
sabinnechita
post 12 Mar 2008, 19:01
Post #343

Off sa spunem in a 6 -a cam 3000-3100 ture cu 140. Mi imi lua 9-10 litri. Daca nu merg cu aer conditionat si cruise on pe 140 imi ia 9- 9.5 litri.
Sa traiesti!

--------------------
Custom intake
+
bambu
post 13 Mar 2008, 19:24
Post #344

RS club

Este cineva cu sunroof? Vreau si eu o poza din interior cu plafonul si cu panoul de comanda al trapei pentru ca eu habar nu am cum arata din interior.

--------------------
www.shoetique.ro
+
razZzor
post 13 Mar 2008, 19:36
Post #345

Eu am sunroof si e o poza din interior la mine in galeria foto. Dar cel mai bine ca sa iti faci o parere trebuie sa o vezi ''live''.

--------------------
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way. So I stole a bike and asked for forgiveness.
+
bambu
post 13 Mar 2008, 19:37
Post #346

RS club

In pozele tale nu este si partea cu comenzile trapei.Eu as vrea sa o vad live dar nu prea am permis momentan si nu ma pot deplasa usor.Tu pe unde stai?

This post has been edited by bambu: 13 Mar 2008, 19:40

--------------------
www.shoetique.ro
+
sabinnechita
post 13 Mar 2008, 20:11
Post #347

Bambu ai grija ca razZzor vrea sa te corupa sa te urci cu el in masina, apoi sa vezi cursa . Nu te sfatuiesc ! smile.gif

--------------------
Custom intake
+
bambu
post 13 Mar 2008, 21:58
Post #348

RS club

Nu-i problema, sunt obisnuit, nici eu nu-s pe "craca" mea. Deci nici o poza cu botoanele de la trapa?...

--------------------
www.shoetique.ro
+
Frank SF
post 17 Mar 2008, 18:25
Post #349

Membru autentic

From: Bucharest

... si reintru si eu in discutie ca viitor posibil cumparator de RS.

1. vreau RS pentru ca ma tenteaza latura familiala a acestuia (5 usi in loc de 3 ale F1 Team-ului) dar ma incanta masina modificata din fabrica si nu orisicare, ci Dieppe, Renault Sport

2. observatie in special pt ssilviu, dealeri si directori vanzari: nu observ carminat (navigatie) pe varianta RS vanduta in romania. de ce ?

Pentru ca nu exista harta pentru Romania, deci ei considera ca e useless si nu ofera aceasta optiune. Nu se gindesc ca poate cineva calatoreste mult in Europa si vrea navigatie pentru drumurile in alte tari - asta in buna traditie de a nu oferi toate modelele/motoarele/optionalele in Romania

3. observatie reiterata: fac calculul cu optiuni pe www.renault.fr la megane RS, ajung undeva la aprox. 30.000 - 32.000 euro cu optionale, DDP evident. fac calculul cu optiuni pe www.renault.ro, cele pe care le pot lua, evident si ajung la 24000 euro, INCLUSIV TVA. de ce si cum ? cum se explica diferenta ENORMA DE PRET ? ca doar vorbim de masini, chiar livrate in romania sau franta direct din Dieppe, nu ? (evident ca pct. 3 are legatura cu pct. 2 - rugaminte la dealeri pt. iluminare)

E legat de puterea de cumparare, pozitionarea in piata etc. In Danemarca un Megane 1.6 costa 30,000 EUR cu totul....
Asta e bine mai ales la renault, desi nu ofera ei toate modelele si motoarele, totusi masinile sunt realmente ieftine, Romania fiind home country pt Renault (tara unde au productie)

4. deci inteleg ca masina, daca are optiuni (pt. mine sunt in special "toit ouvrant"-ul - trapa acoperis panoramica, cabasse si airbag-uri pt. cei din spate + garantie extinsa 1 an) - va veni peste 2-3 luni in tara de la data perfectarii contractului ?

A mea, R26, a venit in 2 luni, desi mi se promisese 1 luna jumate

5. exista oameni tentati de remapare sau cei 225 caluti/300 cuplu sunt suficienti pt tractiunea fata a RS-ului ? (da, nu LSD, din pacate, ca pentru R26...) ? de exemplu, o remapare romaneasca ar duce la 265 CP/ 380 Nm. e necesar/de dorit sau e fantezie cu rahat ?

Eu sunt tentat, insa ma tem ca 265 CP si 380 Nm va fi greu sau imposibil de pus la sol doar pe rotile din fata plus ma tem ca puterea suplimentara sa nu strice echilibrul actual motor-cutie-ESP-LSD, echilibru care este foarte bun... Plus sincer nu vad de ce ar fi nevoie de mai multa putere, masina fuge oricum ca nebuna si asa.... biggrin.gif

6. comportament drumuri virajate ? (sunt fan, aproape in fiecare wichend urc pitesti-rasnov-poiana brasov-brasov, chiar daca drumul e plin de gropi, in prima etapa, virajele ma relaxeaza total...)

O sa iti doresti ca toate soselele sa fie numai virajate... este excelenta pe un drum virajat... acolo e placerea, nu pe motorway sau la liniuta

7. consum la condus oarecum nervos, intre orase ? (variante autostrazi, doua la numar si drumuri nationale, evident pline de gropi si trafic)

Didn't pay attention...

8. satisfacuti pe deplin posesorii sau exista neajunsuri flagrante ? (in afara de pozitia oarecum ridicata de condus, ata ete...)

Mici neajunsuri care fac parte din charmul masinii:
- oglinda retrovizoare interioara, e exact ca la Logan, nu are sistem automat antiorbire si arata cheap rau
- nu are senzori parcare spate ca optiune si sa ii montez aftermarket nu imi vine ca se vad urit
- uneori portbagajul nu se inchide bine la prima trinitire
- mocheta e foarte predispusa la murdarire si la imbicsirea cu nisip sau alte mizerii - o caracteristica de altfel la toate modelele Megane 2 si cunoscuta de toti baietii de la spalatorii biggrin.gif
- scaunul recaro este fix si pozitia sezutului e destul de sus dupa gustul meu.
Otherwise, the car has a soul, este superba, te indragostesti de ea. Spre comparatie, am ca si company car un BMW 325xi care e perfecta tehnic, mecanic etc etc insa nu are suflet, nu are charm, e prea perfecta...

9. Bucurestiul "sufla" mai mult de 15 l/100, in conditii de trafic (pardon, stat in trafic) infernal ?

17 lejer biggrin.gif

10. (si ultima): probleme la urcari borduri in Bucuresti ? Nu de alta dar prin centru cu greu gasesti loc de parcare... Se "zdrentuie" sortul de plastic sau ? E de facut sau nu o parcare pe trotoarul bietului pieton, la o bordura imensa distanta de dezastru ?

nu sunt nici un fel de probleme daca ai grija si urci usor

ms mult de interes si rabdare.

Don't mention it, hope it helps

This post has been edited by Frank SF: 17 Mar 2008, 18:28

--------------------
BMW 325xi Logan 1.6 1.6 Berlina 1310
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
+
razZzor
post 17 Mar 2008, 18:38
Post #350

QUOTE(bambu @ 13 Mar 2008, 19:37)
In pozele tale nu este si partea cu comenzile trapei.Eu as vrea sa o vad live dar nu prea am permis momentan si nu ma pot deplasa usor.Tu pe unde stai?
*

Eu stau pe la Piata Domenii. Nu te gandi ca trapa e diferita de a unui Megane normal. E la fel. Comenzile sunt identice...adica un buton de care rotesti si atat.wink.gif

--------------------
+
bambu
post 17 Mar 2008, 18:44
Post #351

RS club

Mda intre timp m-am lamurit. Nimic spectaculos doar ca nu inteleg din ce material sunt plasele-parasolar care gliseaza(manual presupun, nu?)

--------------------
www.shoetique.ro
+
bambu
post 20 Mar 2008, 18:41
Post #352

RS club

Pe autovit.ro sunt doua RS uri la vanzare care se lauda cu 12 airbaguri. Eu le tot numar in lista de dotari standard plus cele din optiuni si nu-mi ies decat 8. Asa e pt. romanica sau este gresit pe site? Cate sunt in realitate?

--------------------
www.shoetique.ro
+
ssilviu
post 20 Mar 2008, 18:46
Post #353

F1 Man

10: doua fata, doua torace lateral, doua torace lateral spate, doua cortine (considerate de unii drept 4 airbaguri si nu doua) si inca doua sub scaunele fata. Cel putin astea doua de sub scaunele din fata sunt disponibile pe versiunea coupe. Nu stiu si daca pe RS sau pe scaunele Recaro.

This post has been edited by ssilviu: 20 Mar 2008, 18:47

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
sabinnechita
post 20 Mar 2008, 19:11
Post #354

Airbag-urile de la picioare sunt optionale. Eu am luat ca optional pentru picioare . Airbag-uri sunt in total 10 la numar. Traiasca VIdeanu am facut 340 km cu un rezervor.

--------------------
Custom intake
+
bambu
post 20 Mar 2008, 20:15
Post #355

RS club

Caaatiiiii? In ce conditi ca nici nu o mai ridic de la Renault daca ia 20%. Cu 15 sunt de acord dar 20...

--------------------
www.shoetique.ro
+
jjcage
post 20 Mar 2008, 22:34
Post #356

Membru incepator

Pai cat o fi un rezervor, probabil intra mai mult 50l dar nu lasa nimeni sa ajunga chiar la fund. 50/340*100 = 14.7058823529412 deci poti s-o ridici :-)

--------------------
Clio 1.6 16v 2007 Exception
+
bambu
post 21 Mar 2008, 07:46
Post #357

RS club

laugh.gif oricum ideea de a merge 340km cu un plin ma omoara. Rezervorul are 60l.

--------------------
www.shoetique.ro
+
M i h a i
post 21 Mar 2008, 08:53
Post #358

bambu>fara suparare dar postul tau este putin penibil..Pai daca ai luat RS cat vrei sa-ti consume??ca un dci de 85 cai..??In Bucuresti cred ca este foarte normal sa consume 20..Vrei performante platesti mai mult..este normal..daca un 1.6 consuma peste 10 in bucuresti..(am un coleg care are pe 600 km (numai in Buc) un consum de 13l/100...rs-ul cat vrei sa consume 15? huh.gif

le: sa-ti mai dau un ex : un prieten care are cu un A3 tfsi (200 cai); are un consum in Bucuresti de 18.6..asa ca eu nu cred ca va consuma Rs-ul tau 11 urban..

This post has been edited by MHY: 21 Mar 2008, 09:01

--------------------
------ ------ ------
+
sabinnechita
post 21 Mar 2008, 12:17
Post #359

DA DA ai dreptate, mai ales in Bucuresti. Oricum calculul se face cand mai ai vreo 8-9 litri in rezervor (cand e pe rosu ) , doar nu sunt nebun sa merg pe rosu inca 60 km ca sa trag toate mizeriile de pe fund si nu vreau sa am probleme cu pompa de benzina.

SI eu as vrea o masina cu 250 de cai care consuma 4 la suta si nu trebuie sa cumpar nici cauciucuri , ulei, filtre etc. Poate peste vreo 50 de ani va fi posibil.

--------------------
Custom intake
+
dodoPan
post 21 Mar 2008, 13:27
Post #360

eres

revin cu o intrebare:

cine are optionala "Radio HI FI Cabasse 4X35 W RDS codat, cu afisaj separat si satelit de comanda si magazie CD in fata (RAD04)" si care sunt parerile despre ?

sunt 2 tweeter-e si 4 boxe sau ? sunetul ?

ms de interes

--------------------
- - - - -
+
28 Pages « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 18:57
Dacia