Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

28 Pages « < 7 8 9 10 11 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Megane RS / R26, pareri si sfaturi

sabinnechita
post 2 Mar 2008, 21:44
Post #241

Descopera-ti Potentialul!

Group: Members
From: Bucuresti

Ce spune riptor spune bine. Are dreptate.
Cei cu RS cu sasiu sport au avut probleme in curbe ( au simtit ca spatele pleaca in anumite conditii)?
Am derapat putin pe Bran probabil ca am prins cu roata spate putin pietris si am ramas putin in dubii! Cateodata am senzatia ca nu prea are aderenta in curbe, poate stau eu prea crispat la viteze mai mari.

Vreo ideee?

--------------------
Renault Megane RS 225 cup - B-77-JTJ 2008
Custom intake
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bambu
post 2 Mar 2008, 22:28
Post #242

RS club

riptor e clar ca stii mai multe decat mine dar urmand link ul tau se regasesc la optiunile lui RS CUP si/sau LUX jantele pe 17"

--------------------
Renault/Citroen Megane RS/C5 eHDI - RRS 2.0T 2008/2012
viata-i greu, lumea-i hotu!
www.shoetique.ro
www.anularefiltrudeparticule.ro
+
riptor
post 3 Mar 2008, 01:54
Post #243

Membru

cred ca te referi la ce scrie aici :

http://www.renaultsport.co.uk/roadcars/meg...cation/options/

acolo zice: spare wheel(17 inch steel) adica poti comanda roata de rezerva de 17 inch de otel (rotile alea caraghioase si inguste de merg pana in 80 km/h smile.gif) )
daca ai vazut altceva da-mi link desi aici (la dotari standard adica) spune ca jantele au 18 inch:

http://www.renaultsport.co.uk/roadcars/meg.../specification/

si nu vad de ce ar fi standard roti de 18" si optionale de 17", in toate cazurile pe care le-am vazut la optionale sunt trecute roti de diametru mai mare. Exista si un adevar in ce crezi tu in sensul ca megane rs phase I (cel fara facelift) avea in standard jante de 17 si din cate tin minte cele de 18 erau optionale. cele standard de 17 erau acelasi model cu cele de pe fostul clio 182.

iata o poza cu megane rs phase I cu rotile de 18 care vad ca sunt aceleasi cu cele ale actualului r26:

http://testdrive.ro/wp-content/uploads/200...tmeganers_1.jpg

si o poza cu jantele standard desi par a fi de 18 cele din poza, e posibil ca modelul asta sa fi fost disponibil atat in varianta standard de 17 cat si optional de 18,iar cele din poza de mai sus sa fie un model mai deosebit, la capitolul "jante pe megane rs phase I" nu sunt inca 100 % lamurit.. :

http://www.autostoc.fr/images/modeles/Rena...rctic_stock.jpg

--------------------
renaultsport clio 182
+
razZzor
post 3 Mar 2008, 09:29
Post #244

Mai bine imi iau o bicicleta decat Megane fara bancheta!

in ceea ce priveste jantele de '17 va spun ca se mai produc pentru ca scrie si pe site-ul lor oficial...nu cel din Anglia.
http://www.renault-sport.com/en/gamme/meganers.php
...daca intrati aici si va uitati la specificatii tehnice, la caucucuri o sa vedeti ca modelul Lux vine cu jante pe '18 si modelul Interlagos vine cu jante pe '17. Nu luati chiar tot ce scrie pe forumul ala din Anglia de bun. E un forum ca al nostru...
In ceea ce priveste Megane 225 normal si 225 Cup...e mai simpla problema...vedeti chiar pe site-ul respectiv (e site-ul oficial renault sport) ca sunt comercializate doar 2 variante de Megane 225 si anume Lux si Interlagos la care se poate adauga sasiul Cup. Sper ca s-a lamurit problema asta...nu exista RS225 Cup ci doar RS225 cu sasiu Cup.

This post has been edited by razZzor: 3 Mar 2008, 09:31

--------------------
Renault Megane - B 38 GFL RS '07
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way. So I stole a bike and asked for forgiveness.
+
bambu
post 3 Mar 2008, 09:41
Post #245

RS club

Mda. Eu am citit pe fuga in urma cu ceva vreme si nu m-a interesat dar am ramas cu ideea in cap ca ei au optiune de jante pe 17". Fiind proprietar de Seat nu prea le am cu Renault dar o sa il mananc pe paine.

--------------------
www.shoetique.ro
+
riptor
post 3 Mar 2008, 12:24
Post #246

Membru

QUOTE(razZzor @ 3 Mar 2008, 09:29)
in ceea ce priveste jantele de '17 va spun ca se mai produc pentru ca scrie si pe site-ul lor oficial...nu cel din Anglia.
http://www.renault-sport.com/en/gamme/meganers.php
...daca intrati aici si va uitati la specificatii tehnice, la caucucuri o sa vedeti ca modelul Lux vine cu jante pe '18 si modelul Interlagos vine cu jante pe '17. Nu luati chiar tot ce scrie pe forumul ala din Anglia de bun. E un forum ca al nostru...
In ceea ce priveste Megane 225 normal si 225 Cup...e mai simpla problema...vedeti chiar pe site-ul respectiv (e site-ul oficial renault sport) ca sunt comercializate doar 2 variante de Megane 225 si anume Lux si Interlagos la care se poate adauga sasiul Cup. Sper ca s-a lamurit problema asta...nu exista RS225 Cup ci doar RS225 cu sasiu Cup.
*

scrie ca echipamentul standard e in functie de tara. si vad ca intr-adevar in unele tari megane 225 vine standard cu roti de 17. la noi vine cu 18 standard si cred ca asta conteaza. si la fel si la britanici ca asa zice pe renaultsport.co.uk. deci nu ma incalzeste cu nimic daca in spania sa zicem are 17" din fabrica,ideea e ce cumparam noi pana la urma. sunt curios totusi ce model de jante sunt cele pe 17... in ceea ce priveste 225 cup conform traditiei ar trebui sa fie mai usor ca un 225 cu sasiu cup (la fel cum e 197 cup fata de 197cu sasiu de exemplu) ceea ce ar insemna ca e diferit. o sa ma mai documentez in sensul asta. ar fi ciudat sa fie cum zici tu devreme ce toate versiunile cup anterioare au fost altceva decat niste maisini cu o optiune in plus (cel mai bun exemplu in sensul asta e 172 cup care fata de un 172 cu sasiu avea in minus vreo 50 kg adica: fara aer conditionat,fara abs,fara esp,fara faruri cu xenon,fara tapiserie din piele,bancheta spate venea dintr-o singura bucata si nu avea tetiere,jantele speedline mai usoare,fara airbag-uri laterale,fara senzor de lumina si ploaie,fara magazie de cd-uri - asta insemna cup de fapt) e adevarat ca pe site-ul pe care tot ma uit dotarile standard la 225 lux si 225 cup coincid, dar e posibil sa aiba materiale diferite (gen tapiserie) si alte chestii care sa faca masina mai usoarasi care sa nu fie specificate acolo. o sa postez la ei pe forum sa vad ce raspuns primesc

This post has been edited by riptor: 3 Mar 2008, 12:33

--------------------
renaultsport clio 182
+
razZzor
post 3 Mar 2008, 17:28
Post #247

QUOTE(riptor @ 3 Mar 2008, 12:24)
scrie ca echipamentul standard e in functie de tara. si vad ca intr-adevar in unele tari megane 225 vine standard cu roti de 17. la noi vine cu 18 standard si cred ca asta conteaza. si la fel si la britanici ca asa zice pe renaultsport.co.uk. deci nu ma incalzeste cu nimic daca in spania sa zicem are 17" din fabrica,ideea e ce cumparam noi pana la urma. sunt curios totusi ce model de jante sunt cele pe 17... in ceea ce priveste 225 cup conform traditiei ar trebui sa fie mai usor ca un 225 cu sasiu cup (la fel cum e 197 cup fata de 197cu sasiu de exemplu) ceea ce ar insemna ca e diferit. o sa ma mai documentez in sensul asta. ar fi ciudat sa fie cum zici tu devreme ce toate versiunile cup anterioare au fost altceva decat niste maisini cu o optiune in plus (cel mai bun exemplu in sensul asta e 172 cup care fata de un 172 cu sasiu avea in minus vreo 50 kg adica: fara aer conditionat,fara abs,fara esp,fara faruri cu xenon,fara tapiserie din piele,bancheta spate venea dintr-o singura bucata si nu avea tetiere,jantele speedline mai usoare,fara airbag-uri laterale,fara senzor de lumina si ploaie,fara magazie de cd-uri - asta insemna cup de fapt) e adevarat ca pe site-ul pe care tot ma uit dotarile standard la 225 lux si 225 cup coincid, dar e posibil sa aiba materiale diferite (gen tapiserie) si alte chestii care sa faca masina mai usoarasi care sa nu fie specificate acolo. o sa postez la ei pe forum sa vad ce raspuns primesc
*

Nu stiu daca te incalzeste sau nu ca nu poti opta pentru jante pe 17 dar tu ai scris mai sus asa:
jantele sunt pe 17 la clio si pe 18 la megane, nu mai exista jante de alte dimensiuni ca optionale nici la ei si nici la noi. doar culoarea si modelul difera daca se opteaza pentru sasiul cup (jantele devin gri carbon si cu latimea de 8jx18 fata de 7,5jx18 standard in cazul megane-ului)
Raspunsul e la afirmatia asta a ta cum ca nu ar mai exista jante pe 17 ''nici la ei''.
Ideea asta ca un Cup e mai ''chel'' decat un 225 normal in dorinta de a scapa de kilograme in plus e posibil sa apara pentru ca in Anglia in loc sa puna sasiul Cup la optionale pur si simplu au pus ca poti opta pt o masina teoretic diferita. Adica nu poti adauga sasiul Cup unui 225 dar poti cumpara un 225 Cup. Chiar tu ai scris ca dotarile sunt in functie de tara si sa sti ca asa este. Poate asa este si in cazul lui 172 Cup. Poate in unele tari se renunta la anumite elemente de confort in favoarea sportivitatii. Spre exemplu la noi nici macar optional nu poti pune navigatie pe un Megane RS. A si era sa uit...cand optezi pt sasiul Cup renunti la senzorii de presiune in pneuri. tongue.gif

--------------------
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way. So I stole a bike and asked for forgiveness.
+
Frank SF
post 3 Mar 2008, 18:07
Post #248

Membru autentic

From: Bucharest

http://www.automobile-sportive.com/guide/r...e-rs-f1-r26.php

aveti aici mai multe detalii.

ideea e urmatoarea: si la Megane RS si la Clio RS, lansarea optiunii de sasiu sport (sau Cup) a fost precedata de lansarea de serii speciale denumite Cup sau Trophy (in functie de tara), care aveau sasiul sport standard si de asemenea erau mai hardcore (mai stripped de echipamente ca sa fie mai usoare).

nu cred insa ca un RS cu sasiu Cup sau sport este semnificativ mai putin eficient decit un RS Cup/Trophy sau un R26...

--------------------
BMW 325xi Logan 1.6 1.6 Berlina 1310
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
+
riptor
post 3 Mar 2008, 21:16
Post #249

Membru

QUOTE(razZzor @ 3 Mar 2008, 17:28)
Nu stiu daca te incalzeste sau nu ca nu poti opta pentru jante pe 17 dar tu ai scris mai sus asa:
jantele sunt pe 17 la clio si pe 18 la megane, nu mai exista jante de alte dimensiuni ca optionale nici la ei si nici la noi. doar culoarea si modelul difera daca se opteaza pentru sasiul cup (jantele devin gri carbon si cu latimea de 8jx18 fata de 7,5jx18 standard in cazul megane-ului)
Raspunsul e la afirmatia asta a ta cum ca nu ar mai exista jante pe 17 ''nici la ei''.
Ideea asta ca un Cup e mai ''chel'' decat un 225 normal in dorinta de a scapa de kilograme in plus e posibil sa apara pentru ca in Anglia in loc sa puna sasiul Cup la optionale pur si simplu au pus ca poti opta pt o masina teoretic diferita. Adica nu poti adauga sasiul Cup unui 225 dar poti cumpara un 225 Cup. Chiar tu ai scris ca dotarile sunt in functie de tara si sa sti ca asa este. Poate asa este si in cazul lui 172 Cup. Poate in unele tari se renunta la anumite elemente de confort in favoarea sportivitatii. Spre exemplu la noi nici macar optional nu poti pune navigatie pe un Megane RS. A si era sa uit...cand optezi pt sasiul Cup renunti la senzorii de presiune in pneuri. tongue.gif
*

nu am precizat la ce m-am referit cand am zis "la ei"; m-am referit la marea britanie pt ca alte site-uri nu folosesc. in fine, eu cand ma refer la rs-uri CUP ma refer la cele vandute pe piata britanica. sper ca acum nu o sa mai fie confuzii cand voi spune "rs CUP"; ca in alte tari sunt alte dotari si alte denumiri (gen interlagros in loc de lux) asta e altceva,eu am sa vorbesc despre ce se vinde in anglia si ce se vinde la noi,alte tari nu ma intereseaza si am sa spun si de ce: ma intereseaza ce se vinde la noi pt ca, evident, sunt roman, si ce se vinde in anglia pentru ca e piata unde se vand cele mai multe rs-uri si din cauza asta sunt favorizati cu unele modele gen 182 trophy care nu s-au vandut decat la ei; plus ca din cate vad eu cam toate rs-urile se lanseaza probabil in franta si apoi imediat in anglia, de aceea site-urile lor mi se par cele mai atragatoare si consider ca merita cel mai mult a fi urmarite,deci ma voi referi pe viitor doar la ce se vinde in anglia si la noi, asta ca sa nu ne mai contrazicem aiurea ca ma dor si degetele de atata scris! smile.gif)

--------------------
renaultsport clio 182
+
bambu
post 5 Mar 2008, 15:47
Post #250

RS club

"Insurance Approved (Categroy 1) Alarm" apare in standard pe site-ul din UK. Este o banala alarma?

--------------------
www.shoetique.ro
+
razZzor
post 5 Mar 2008, 20:06
Post #251

Este alarma aprobata de firmele de asigurari. Teoretic alarma ar trebui sa reduca prima de asigurare CASCO. Eu nu am observat asta si la noi.

--------------------
+
bambu
post 6 Mar 2008, 06:35
Post #252

RS club

Pai si exista pe masina ceva tangibil. Tipa daca o iau la suturi?

--------------------
www.shoetique.ro
+
razZzor
post 6 Mar 2008, 11:34
Post #253

La noi nu e trecuta ca dotare si nu exista mai mult ca sigur. La ei daca e trecuta pe lista de dotari ar trebui sa fie pe masina. Recomandat e sa iti pui la dealer-ul de unde iei masina daca are si service agreat Renault pentru a nu pierde garantia.

--------------------
+
sabinnechita
post 6 Mar 2008, 13:02
Post #254

Voi stiti cu revizia asta de 10 mii ,daca faci un remap, isi dau seama baietii?

Cineva a incercat sau macar a discutat cu baietii de la Renault?

--------------------
Custom intake
+
riptor
post 6 Mar 2008, 13:06
Post #255

Membru

eu cred ca habar nu ar avea! smile.gif s-a dovedit ca ei nici macar nu stiu ce masini vand!

--------------------
renaultsport clio 182
+
Frank SF
post 6 Mar 2008, 14:16
Post #256

Membru autentic

From: Bucharest

ce nevoie ai avea totusi de remap ?

--------------------
BMW 325xi Logan 1.6 1.6 Berlina 1310
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
+
bambu
post 6 Mar 2008, 15:22
Post #257

RS club

am vorbit eu ca directorul tehnic de la Dedeman care are habar si a zis ca daca stim doar noi nu este nici o problema, atata doar ca nu sunt multi care reusesc remap ul. Incearca Dimsport. Tot el imi spunea ca se da rau la consum dupa remap.

This post has been edited by bambu: 6 Mar 2008, 15:23

--------------------
www.shoetique.ro
+
ssilviu
post 6 Mar 2008, 15:26
Post #258

F1 Man

From: Nicaieri

Capacitatea tehnica de a detecta faptul ca ti-au facut chip tuning o au. Dar de obicei nu stau sa verifice asta.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
sabinnechita
post 6 Mar 2008, 15:35
Post #259

BAMBU DIN CE ORAS ESTI? Dedeman este o reprezentata Renault Bacau?

M-am uitat la Dimsport ,stiam ca se pricep si pot sa duca Rs-ul la 265 cai.
Am nevoie de 265 cai pentru ca ma dispera BMW-urile. Am avut o problema cu unu si a fost o experienta destul de nasoala.

--------------------
Custom intake
+
bambu
post 6 Mar 2008, 16:06
Post #260

RS club

Sunt din Bucuresti dar am legaturi in Bacau si tot de acolo am comandat si masina. Daca a ta este luata de la Dedeman inseamna ca a tea este cea din pozele mele

--------------------
www.shoetique.ro
+
sabinnechita
post 6 Mar 2008, 16:11
Post #261

Eu am luat-o de la Renault Iasi. Sunt nascut in Onesti de aceea am intrebat , dar tot in Buc stau. Cand vine masina si ce ai pus pe ea ?

--------------------
Custom intake
+
bambu
post 6 Mar 2008, 20:41
Post #262

RS club

Pe la sf lunii astea. Am trapa si sunroof, scaune incalzite, 8 airbaguri, xenon...atat cred. Nu am luat CUP pt ca acelasi director tehnic m-a invatat ca asta e mai "confortabil" si mai fiabil asa. Im ipare rau dupa aspectul etrierelor rosii, gaurilor din discuri si mai ales jantele dar acum nu mai pot da inapoi.

--------------------
www.shoetique.ro
+
razZzor
post 6 Mar 2008, 21:06
Post #263

Sa nu iti para rau. Eu ma uit la a mea si are cam aceleasi dotari care le-ai enumerat tu (in afara de scaune incalzite dar nu am mai avut cum sa le pun pentru ca masina era in showroom) si arata bine. A mea e rosie si sincer se vad mai bine oglinzile vopsite in rosu decat in antracit.
Despre remap...eu nu ma gandesc sa-i fac la a mea. De acord cu Ssilviu, au tehnologia necesara sa vada orice interventie asupra calculatorului dar de obicei astfel de verificari se fac in urma unei defectiuni la injectie sau a unei piese de la motor care ar aduce suspiciuni asupra unei interventii la softul masinii.
Poate ne vedem maine seara la Polivalenta...posesorii si viitorii posesori de RS sa mai stam de vorba.

--------------------
+
sabinnechita
post 6 Mar 2008, 21:12
Post #264

E mai confortabil fara sasiu ca mie imi rupe spatele masina asta ( repet parerea mea), dar eu zic ca sta mai bine in curbe si look-ul este mai tare. Gustul nu se discuta!

As veni maine daca as stii ca mai vine cineva sigur cu un rs sau r26 !

--------------------
Custom intake
+
bambu
post 6 Mar 2008, 21:55
Post #265

RS club

Eu nu pot veni ca momentan nu am permis, dar il recuperez pana vine masina.
@razZzor cu oglinzile sunt de acord, daca ai observat pe ele nu le-am mentionat mai sus. Etrierele se vor inrosi, dar jantele...
@sabinnechita sa stii ca si fara CUP sta foarte bine pe drum,chiar si cele cu motorizari normale stau foarte bine, diferenta se simte doar la mersul extrem de sportiv(asa spun profesionistii, eu o sa va spun cand/daca o sa am ocazia sa merg cu ambele variante)
P.S. inca cred ca cea din pozele mele este a ta pentru ca coincide perioada cand ai cumparat-o cu perioada cand o avea Dedeman in showroom. Asta din poze nu are scaune incalzite, nici trapa, are sasiu CUP si e in 5 usi. A ta cum e?

6 Mar 2008, 21:58:
Poate poza asta iti spune ceva. Eu le am de la dealerul din Bacau.

This post has been edited by bambu: 6 Mar 2008, 21:58

Attached thumbnail(s)
IMG_6931.jpg ( Size: 246.21k ) Number of downloads: 237

--------------------
www.shoetique.ro
+
sabinnechita
post 6 Mar 2008, 23:02
Post #266

A mea e coupe si sasiu sport, allbastra. Vai de mine nu ai carnet? Ce ai facut?smile.gif

Am poze in galeria mea de pe forum.

--------------------
Custom intake
+
bambu
post 7 Mar 2008, 07:38
Post #267

RS club

Am strambat o linie continua pe la mare vara trecuta si de atunci o lalai cu contestatii prin corespondenta dar a venit momentul. Mai bine acum decat dupa ce venea masina.

--------------------
www.shoetique.ro
+
razZzor
post 7 Mar 2008, 11:32
Post #268

@Sabin
Eu ma duc diseara la intalnire cu a mea...daca vrei sa vi...

@bambu
Si eu am saptamana viitoare recurs...traiasca BPR! laugh.gif

--------------------
+
bambu
post 7 Mar 2008, 12:08
Post #269

RS club

Bafta.Macar ai in Bucuresti? Eu aveam pe la constanta si imi era greu sa ma duc acolo de cateva ori

--------------------
www.shoetique.ro
+
razZzor
post 7 Mar 2008, 12:11
Post #270

Da eu am in Bucuresti. Sper sa se termine ca din septembrie ii fentez.

--------------------
+
28 Pages « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 16:07
Dacia