Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

103 Pages « < 60 61 62 63 64 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna

nicusor
post 7 Jan 2008, 14:52
Post #1831

Mr.

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(b76bgaarh @ 7 Jan 2008, 13:32)
e frana de mana ca sa nu o uiti blocata........
*

O fi frana de mana, dar la mine se aprindea triunghiul de ESP si beep-aia.

Meganer, nu inteleg cum functiona ESP actionand asupra rotii fata.

--------------------
Dacia Solenza 04.2004 Scala
Megane 2.2 Sedan 1.6 16V, privilege, ESP, etc. :)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Christu
post 7 Jan 2008, 14:57
Post #1832

Membru autentic

In situatia de care v-am povestit sa scoatem esp-ul din calcul - eu nu am esp!

--------------------
Alfa Romeo 159
ex: Renault Megane Sedan 2007
+
LNG
post 7 Jan 2008, 14:59
Post #1833

.

Eu zic ca e frana de mana, am mers odata cu ea 100 de metri si piuia la fel icon_mrgreen.gif

--------------------
- - -
+
Meghitzanul
post 7 Jan 2008, 15:23
Post #1834

***** 4 ISOFIX

I Love combinatia ASR+anvelope de iarna smile.gif ... fac toti banii prin zapada.. pot sa zic ca am trecut zilele astea efectiv pe unde am vrut prin Bucuresti wink.gif sofer1.gif

--------------------
VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008
Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004
Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000
+
Nemmo
post 7 Jan 2008, 15:35
Post #1835

Membru erect

"Am condus incet , preventiv, fara manevre bruste si folosind frana de motor si nu am avut probleme
Sunt multi care au gume de iarna si cred ca pot merge ca vara daca e zapada pe jos.... se inseala amarnic ..."

Pai preventiv, fara manevre bruste si cu frana de motor mergi si cu cauciucuri de iarna daca esti responsabil pe faptele tale. Corect, aia de care zici tu, intr-adevar se-nseala amarnic. Eu vorbeam de situatii in care pur si simplu nu se putea trece fara gume de iarna: parcari inzapezite, stradute laterale troienite, sleauri sapate in zapada de masinile mai mari etc. Nu vorbim de strazile si intersectiile mari, care au fost cat de cat monitorizate. Cel putin joi si vineri a fost cumplit ... Sunt de acord ca daca ai o strada de pe care s-a luat grosul zapezii poti sa mergi destul de bine si cu gume de vara. Pana anul asta am mers 7 ani cu cauciucuri de vara iarna si stiu cum e, dar acum chiar am vazut diferenta. Desi conduc la fel de atent, macar nu mai stau stresat biggrin.gif

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dCi 105HP/2007 fara oglinzi electrice da' cu piele pe volan...
... mi-am dorit asa de mult o "fraulein" ca am ajuns in pat cu o "mademoiselle"!
+
Meganer
post 7 Jan 2008, 16:06
Post #1836

Membru autentic

QUOTE(nicusor @ 7 Jan 2008, 15:52)
Meganer, nu inteleg cum functiona ESP actionand asupra rotii fata.
*

Asa functioneaza ESP, blocheaza roata/roti daca e nevoie pentru restabilirea traiectoriei dorite. In cazul descris de mine, asa se auzea, roata fata din ext curbei frecand scurt pe zapada.

--------------------
renault megane 2005 estate
Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
+
Adila16
post 7 Jan 2008, 16:28
Post #1837

mecanic aero (sau aerian?)

Intr-adevar masina se comporta altfel cu gume de iarna. Dar cred ca asta nu inseamna ca, la franare, sa te bazezi pe ele ca pe ancora Titanicului: "am gume de iarna, ma opresc .."... Da, de oprit, se opreste. Ideea e unde... huh.gif

Foarte multi dintre colegii de trafic se bazeaza pe masina, pe dotarile acesteia (ABS, ESP, ASR etc.): frane in ultimul moment, evitari ''in extremis'', indiferent de anotimp. Incorect!
Tot soferul e baza. Sistemele adiacente (inclusiv anvelopele de sezon) sunt un sprijin acordat acestuia. wink.gif
Si, aici, intervine responsabilitatea fiecaruia dintre noi, cei de la volan: incepand de la dotarea masinii corespunzator sezonului si terminand cu atitudinea de genul "Sunt multi care au gume de iarna si cred ca pot merge ca vara daca e zapada pe jos..."

Am intalnit si eu situatii in care flacai sau cuconite cu masini ''pricopsite'' se scremeau sa plece de pe loc din cauza de nepricepere si/sau anvelope neadecvate. Ca sa evit crearea iminenta a unui ambuteiaj, ma ofeream sa ii / le imping. Ma priveau cu mirare absoluta: "Oare cine o mai fi si asta? Si ce-o vrea...?" Chiar asa nefiresc pare gestul?!... ohmy.gif

O alta scena: un nenea cu o KIA Ce'ed s-a hotarat sa iasa din locul de parcare de pe aleea din spatele blocului. Avansa incet si sigur, pana cand, la un moment dat, masinuta lui n-a vrut sa mai plece de pe loc. Omul n-a insistat foarte tare, ci s-a dat jos de la volan, a scos pe usile din spate o ditamai lopata de lemn si s-a apucat gospodareste de ''vaslit'' croindu-si cale prin omat. Inainta 3-4 metri, infigea lopata in zapada virgina si isi aducea mai aproape masinuta. Pana cand l-am pierdut din raza vizuala. Asta apropos de dotare. Am si eu o lopata in masina, dar nu una cat lama de bulodozer, ca a lui nenea cu Ce'ed-ul, ci un Linemann rabatabil (cei care au facut armata inainte de Revolutie isi mai amintesc de ea si vanataile pe care le facea pe coapsele purtatorului), suficient de eficient (probat pe ''meterezele'' ridicate de rotile masinilor in dreptul locului meu de parcare) si usor de manuit. smile.gif

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
bashtalu
post 7 Jan 2008, 16:57
Post #1838

Membru autentic

ce am mai dat zilele astea la lopata....mai ales dimineata cand plecam la job, in costum si pantofi eu stateam pe strazi si dadeam la lopata, o consideram gimnastica de inviorare

--------------------
Audi A4 2005
+
Adila16
post 7 Jan 2008, 17:42
Post #1839

mecanic aero (sau aerian?)

bashtalu, pot sa-ti spun ''welcome to the club''?... smile.gif
In timp ce motorul obtinea ceva grade Celsius in radiator, torcand sub capota lui, eu obtineam sudoare, lopatand de zor cu Linemann-ul din dotare (bun la toate: si la zapada, si la pescuit, si la gratar...deh, tehnologie militara... smile.gif ) si zambete compatimitoare (sau ironice?) din partea celor mai matinali decat mine. biggrin.gif

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
meganus_bicorpus
post 7 Jan 2008, 21:38
Post #1840

Membru autentic

From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

Nu cred ca e cazul sa aruncam cu pietre, bulgari, etc in cei care nu si-au permis sa isi cumpere anvelope de iarna...Dar nici sa zici ca slick-urile de vara merg eroic prin troienile astea sau pe patinoarul de pe strazi sunt perfecte...asta e ori nesimtire ori teribilism!Asa am mers si eu 5 ani cu anvelope resapate si cum se nimereau pe masina si asa credea si tata, ca tot soferul e baza, dar la fel de bine putem sa aruncam lichidul de frana deoarece noi suntem buni soferi si putem opri si fara el, nu?
Anvelopele de iarna nu sunt un moft deloc, iarna asta chiar si-au meritat banii!
Si vorba unui coleg forumist, cand afara e zapada la un metru, parcarea nici nu se mai vede sub nameti si tu ai o urgenta MAAAARE!, cum naiba scoti masina afara?Cu inteligenta clasica a unui sofer "meserias"?Sa fim seriosi!Si poate ajungi si pe strazi si esti grabit spre destinatie, ce faci?Tot preventiv conduci?Normal, nu poti risca prea mult, banii pe anvelope sau dus de mult pe bere...
Decat sa vorbim degeaba mai bine am vedea realitatea!

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
+
Meganer
post 8 Jan 2008, 06:25
Post #1841

Membru autentic

Cred ca se gasesc solutii pentru achizitionare anvelope de iarna. se pot lua macar doua, unul cat unul de exemplu, sau resapate, sau cum mi-am luat eu, unele foarte ieftine. Chiar nu ma asteptam sa dea rezultate asa de bune.

Din ce am vazut zilele astea (si coborat din masina si impins, asa cum spune si colegul Adila), 99% din cei impotmoliti aveau cauciucuri de vara, nici macar all season. Inclusiv masini 4x4 si taximetristi! Culmea perseverentei a fost un nene cu o duba de curierat care s-a fatait de 3 ori in sus si-n jos pe aleea din spatele blocului si a ramas de fiecare data in aceleasi locuri, la mila trecatorilor si a noastra, care lopatam la locurile de parcare.
La dacie aveam lanturi si nu ezitam sa le montez de cate ori era nevoie, deci eu cred ca dotarea masinii cu cauciucuri de iarna tine mai mult de mentalitate, nu neaparat de resurse.

--------------------
+
SwatKat
post 8 Jan 2008, 08:53
Post #1842

Membru autentic

From: eterna si fascinanta RO

Asa e. Nici eu nu cred ca e o avere sa dai de ex la o dacie 500-700 ron maxim maxim pt anvelope care te tin chiar 4 ani. SI la ce imbulzeala am vazut la cumparaturile de sezon, la cate baxuri de bere, sticle de vin am vazut prin cosuri pe la supermarketuri cred ca fonduri sunt.

Si vorba unui coleg, mai sunt si anvelopele resapate pt cei care merg rareori cu masina. Ideea este ca trebuie sa ne invatam sa le folosim, la fel cum ar trebui sa invatam sa nu mai blocam intersectiile chiar daca e verde. Cate injuraturi nu imi iau cand opresc inainte de initersectie si stau, desi e verde, cand vad ca in fata e coloana. Si de multe ori am dreptate, se face verde pe starda cealalta si daca inaintam ii blocam. Dar asta e.

Eu zic, si sunt convins de asta, ca un sistem de corelare a semafoarelor din Bucuresti (sper sa se faca anul asta) plus o mai mare responsabilitate a soferilor de a nu mai bloca intersectiile ar duce la o fluidizare a traficului, indiferent de cate santiere mai sunt. Da hai ca is offtopic.

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
Christu
post 8 Jan 2008, 10:05
Post #1843

Membru autentic

off-topic - intamplator unul din clientii mei (siemens) mi-a spus ca ei ar avea solutii pentru trafic si pentru fluidizare dar ca nu ii baga nimeni in seama.......

Nu o fi chiar raiul pe pamant cu asemenea sisteme informatice implementate dar mai rau nu ar avea cum sa fie!

--------------------
Alfa Romeo 159
+
AlexC
post 8 Jan 2008, 10:12
Post #1844

Vrum Vruuum

Au multi sisteme d-astea, dar nu pot toti sa castige o licitatie aranjata, nu? tongue.gif

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
SwatKat
post 8 Jan 2008, 13:36
Post #1845

Membru autentic

From: eterna si fascinanta RO

"Good point!" victorie.gif , ca sa citez pe cineva!

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
LNG
post 8 Jan 2008, 14:55
Post #1846

.

QUOTE(Meganer @ 8 Jan 2008, 06:25)
Culmea perseverentei a fost un nene cu o duba de curierat care s-a fatait de 3 ori in sus si-n jos pe aleea din spatele blocului si a ramas de fiecare data in aceleasi locuri, la mila trecatorilor si a noastra, care lopatam la locurile de parcare.
*

Am vazut si eu un nene cu masina de curierat, care isi pusese presurile la roti si dadea zapada cu lopata ca sa poata inainta radmasa.gif

--------------------
- - -
+
cuza26
post 8 Jan 2008, 18:20
Post #1847

Membru

From: Bucharest

mers destul de greu dar am iesit din parcare....am mers usor usor...poate unii din voi mau si injurat...sa trecem peste...dar chiar aveam nevoie sa ajung la munca....si sincer bugetul meu nu permite nici macar jumate de cauciuc de iarna in perioada asta....asa ca spuneti-mi si mie ar trebui sa parchez masina pana la primavara? sau dati o solutie ca sincer nu stiu cand o sa imi permit prea curand cauciucuri de iarna....sau poate mai fac un credit...ca decat sa ma bateti voi pe drumuri ca merg incet sau politia mai bine dau rate lunare nu?

P.S.: mi-am permis sa adaug si poze cu finalul calatoriei mele de miercurea trecuta dimineata....a se vedea in cateva ore pe parbriz in ultima poza cat a putut sa ninga...si in aceeasi zi am plecat si inapoi tot cu vestitele B390....si nu am blocat pe nimeni...am lanturi in porbagaj dar nu stiu sa le pun....si am mers f incet...

L.E.: accept orice varianta de la batranii forumului...accept si un imprumut constand in cauciucuri de iarna....biggrin.gif orice....

L.L.E.: cand se actioneaza frana de mana in mers computerul de bord incepe sa tiuie cam ca si cand ar fi usile deschise...sau ceva de genul....pentru o intrebare mai veche...nu am ESP si cred ca nici ASR...poate ma lamuriti si pe mine ce e ASR si daca am pe Managerul de 85 de cai...multzam si numai bine...

This post has been edited by cuza26: 8 Jan 2008, 18:29

Attached thumbnail(s)
car1.jpg ( Size: 583.13k ) Number of downloads: 102
car2.jpg ( Size: 807.13k ) Number of downloads: 107
IMAGE_097.jpg ( Size: 67.26k ) Number of downloads: 103

--------------------
Renault Megane Sedan - B-07-HLU Manager 1,5 85CP
+
megane1
post 8 Jan 2008, 18:43
Post #1848

Membru autentic

From: Moinesti

nu ai ASR..nu e nici pe privilege, decat optional -ma refer la ESP , ceea ce e oricum asemnator cu ASR ul.....ai abs+EBD si AFU
adica abs-anti lock brake syst
ebd -electronic brake distribution
AFU- asistenta la franarea de urgenta(creste presiunea din sistem la actionare brusca, etc)

--------------------
renault megane2.2 privilege 1,6 16v mai 2007
privilege, gris platine+mp3
+
Meganer
post 8 Jan 2008, 18:45
Post #1849

Membru autentic

1. incearca sa-ti faci iarna car si vara sanie (e valabil si pt cumparaturi generale - pantofi/bocanci, caciuli/tricouri, skiuri/biciclete, etc)
2. pt montat lanturi apeleaza cu incredere la vulcanizare.
3. ESP=control dinamic al traiectoriei; ASR=sistem antipatinaj (nu poti sa scoti fum din roti la plecarea de pe loc, un fel de ABS cu minus). Sunt impreuna, nu le ai decat daca le-ai comandat ca optionale, dar parca nu erau disponibile pe Manager.

In rest, felicitari daca te-ai descurcat fara sa te impotmolesti. De mers incet, am mers si eu, stai linistit, desi conduc din '88 si am peste 1,000,000km parcursi in nu mai stiu cate tari (sau poate tocmai de-aia).

Important este sa mergi astfel incat sa te simti in siguranta, cu bun simt, respectand partenerii de trafic (inclusiv pietoni) si cu cat mai mult calm posibil.
E clar ca sunt utopic, dar asta e....

--------------------
+
RoVal1972
post 8 Jan 2008, 19:40
Post #1850

Membru autentic

asa ziceam si eu ca e greu... de pus lanturile.
Prima oara acum cativa ani... m-am invartit ca prostul in jurul masini 15 minute si n-am reusit nici macar jumatate de lant. Si benganeam de frig... in costum, viscol... si nu plecam de pe loc.
Apoi m-am uitat pe net pe niste poze cu "how to..."
Iar saptamana trecuta dupa ninsoare, le-am pus in 10 min, le-am scos in 3 si le-am mai pus o data in 5...
E chiar simplu... smile.gif

--------------------
Renault Megane Sedane 2005 1.6. 16V
+
adi_ar
post 8 Jan 2008, 19:55
Post #1851

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Asa, si ... how to ? huh.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
cuza26
post 8 Jan 2008, 19:59
Post #1852

Membru

From: Bucharest

exact...am dat si eu un search micut si nici pe departe vreun filmultet...mai mult discutii pe forumuri si niste poze...dar sincer am incercat sa le pun si am si manualu de folosire...si instructiuni si tot bata sunt...zice pune ala sa vina cam asa...dar cum ajungi in pozitiile respective din parti...deci daca e cineva mai tatic vin si eu vineri la intalnire si facem un lantz party biggrin.gif

P.S.: de acord mai bine cauciucuri de iarna...dar dpdv financiar mai bine lanturi totusi....

L.E.: si daca desumflu roata cum o umflu la loc fara pompa?

L.L.E.: 19vik din fericire pentru mine saptamana trecuta parcarea firmei a fost absolut goala si e destul de mare pentru putina distractie....cu cauciucuri de vara crede-ma ca nu imi permit sa ma dau pe iuliu maniu sau pe mihai bravu:) cu frana de mana

This post has been edited by cuza26: 8 Jan 2008, 21:03

--------------------
Renault Megane Sedan - B-07-HLU Manager 1,5 85CP
+
krystyb
post 8 Jan 2008, 20:10
Post #1853

Membru incepator

cel mai bine pui lanturile la vulcanizare, sau in caz de necesitate majora( se pun destul de usor, cam 10 minute de roata ia), e mai greu de spus in cuvinte, dar poate face cineva poze, cert este ca desumflii cauciucurile ( nu de tot, dar la jumatate), intinzi plasa de lanturi in fata rotii, frumos, treci cu masina peste el, apoi il prinzi ca in poza, dupa care il intinzi bine, si umflii rotile inapoi, ideea de baza la lanturi, este sa fie bine intinse, nu vrei sa stii ce se poate intimpla daca nu e bine intins, sau doamne fereste se rupe lantul, face praf ( pe linga ca poate sa loveasca in caroserie, poate sa rupa burduf, conducte, etc) eu unul le pun numai in caz de maxima necesitate si le dau jos imediat, mai bine cauciucuri de iarna, decit lanturi.

--------------------
renault megane 1.9 dci 1 2003
+
19vik
post 8 Jan 2008, 20:55
Post #1854

Membru

QUOTE(cuza26 @ 8 Jan 2008, 18:20)
L.L.E.: cand se actioneaza frana de mana in mers computerul de bord incepe sa tiuie cam ca si cand ar fi usile deschise...sau ceva de genul....
*

Tiuie si daca pleci de pe loc cu frana de mana trasa, e un avertizor, dar de ce actionezi frana de mana in mers? Daca actionezi frana de mana in mers, in conditiile actuale de drum, s-ar putea sa te rasucesti cu masina, chiar daca ai 20-30 de km/h, pe frana de mana nu ai ABS, plus ca nu ti se aprind lampile de stop si s-ar putea sa te trezesti cu masina din spate in portbagaj.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
ghertzoi
post 8 Jan 2008, 21:06
Post #1855

Membru autentic

From: varza a la cluj

si la lanturi se cam aplica din pacate zicala cu facutul de sanie vara...In conditii de viscol si stres e f. greu sa le motezi pt prima data. Cel mai bine e sa le pui odata cand nu te grabeste nimeni, si vantul nu te ia de pe picioare, de dragul antrenamentului smile.gif. Legat de desumflat...daca lanturile sunt pt dimensiunea anvelopei atunci se monteaza fara a fii necesara desumflarea.

This post has been edited by ghertzoi: 8 Jan 2008, 23:13

--------------------
Renault Megane 2.2 2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
+
94 aln
post 8 Jan 2008, 23:25
Post #1856

Membru incepator

cheers.gif Cine ma ajuta? 320 Ron/buc janta tabla noua de 15" ptr. megane 2, si 8 Ron/buc prezon este scump? Stie cineva unde se gasesc mai ieftine? Oferta?

--------------------
renault megane sedan 2 - RO 2007/euro 4; 1,6/16V benzina/greege/privilege
+
Meganer
post 8 Jan 2008, 23:49
Post #1857

Membru autentic

Mai verifica pe aici, s-a tot lucrat (multumita in cea mare parte lui Mutzunache), dar poate ofertele nu mai sunt de actualitate.
Mi se pare mult 320. Eu am luat de la IPSO anvelope cu cca 100 ron/janta si aveau o gramada pe stoc in noiembrie.

--------------------
+
semit
post 8 Jan 2008, 23:53
Post #1858

Private Spice

Group: Moderatori

320 lei iti iei aliaj super aliaj chiar.. 189 lei bucata pe 15 la cartuning.ro

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
RoVal1972
post 9 Jan 2008, 01:41
Post #1859

Membru autentic

In zapada aia mare din Bucuresti le-am pus in 10min prima oara, si 5 a doua oara. Le-am scos ca n-am avut nevoie si apoi le-am pus pe masina sotiei care n-are de iarna si n-am putut sub nici o forma sa o scot din nameti cu tot ASR ul lu' peste.

Daca am timp in w/e o sa fac eu un "how to" cu poze si explicatii. Pe bune, mi se pare chiar simplu.

Chestia cu vulcanizarea o faci cand poti... daca esti in nameti... poate ii chemati voi pe cei de la vulcanizare la masina blush.gif Lanturile le folosesti fix cand esti in belea si atunci trebuie sa stii cum.
Singura chestie naspa e ca te murdaresti...

--------------------
Renault Megane Sedane 2005 1.6. 16V
+
Christu
post 9 Jan 2008, 10:55
Post #1860

Membru autentic

@19vik - ma jucam cu masina pe la 12 noaptea pe zapada cu tot bulevardul gooool! Deci stai linistit!!!

--------------------
Alfa Romeo 159
+
103 Pages « < 60 61 62 63 64 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th August 2025 - 18:02
Dacia