Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

103 Pages « < 59 60 61 62 63 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna

b76bgaarh
post 4 Jan 2008, 10:05
Post #1801

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(Adila16 @ 4 Jan 2008, 09:56)
Si ieri si azi dimineata (06:10, invariabil, ora la care plec la munca) am fost deschizator de drumuri.
Ieri dimineata, cand am pus la treaba Carving-urile, am trasat urmle prin zapada abia asternuta.
Azi dimineata, prin zapada inghetata, aruncata de pluguri si in dreptul iesirilor in strazile principale.
Iar aseara am dovedit unor prieteni - extrem de sceptici in ceea ce priveste echiparea cu anvelope de iarna - diferenta de comportament intre 2 turisme: unul mare si puternic, dar neechipat cu gume de sezon si Kurulina mea, incaltata cu Pirelli. Cel putin la modul declarativ, mi-au dat dreptate...Octavia 2 - desi mai inalta si mai ... Octavia - n-a reusit sa parcurga acelasi traseu fara a fi impinsa ...
Winter tyres rules!
*

conteaza si pilotul......la greu.....

vik.......in afara te alegi cu niste amenzi de nu te vezi daca nu ai masina echipata corespunzator.......plus ridicare ......dar bine acolo mai greu se ajunge in situatia actuala......

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
19vik
post 4 Jan 2008, 10:12
Post #1802

Membru

adi_ar: nu stiu daca este infractiune oprirea sau stationarea de care vorbeam, dar problema e ca amenzile sunt simbolice. Sunt oameni pentru care nu conteaza ca platesc 100 de lei sau cat o fi daca opresc langa linia de tramvai fix in dreptul unui butic sa-si cumpere tigari...

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
adi_ar
post 4 Jan 2008, 10:26
Post #1803

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Infractiune este blocarea circulatiei, partiala sau totala, cu intentie, fara aprobarea autoritatii competente !
Stiu ca multora nu le pasa de amenda, numai ca "echiparea necorespunzatoare", printre altele, se poate sanctiona cu retinerea talonului si a numerelor de inmatriculare !

LE
Chiar crezi ca nu le pasa daca platesc 105 RON pachetul de tigari ?

This post has been edited by adi_ar: 4 Jan 2008, 10:28

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
b76bgaarh
post 4 Jan 2008, 10:51
Post #1804

Membru autentic

adi...daca se dau jos din X5 nu le pasa.......

problema este ca la noi......politia nu isi face treaba cand e vorba de smecheri.......ca ii da lui meleonul si scapa fara proces verbal.......

in vest (ca si la noi) pe langa fiecare amenda se aplica si puncte.....puncte care duc la suspendare permisului....aici nu se da amenda nu se acumuleaza nici punctele.....ia sa se ia carnetele la greu pe bune sa vezi ce cuminti stau toti....dar la noi e ideea ca ei e smecheri si scapa cu paza la pulitai....ca ii el o hartie de o suta si gata........

cum au scos factorul uman din ecuatie...simplu..in anglia ..camere video..si amenti procesate de computer...la rand.......

--------------------
+
Adila16
post 4 Jan 2008, 13:07
Post #1805

mecanic aero (sau aerian?)

Multam, b76bgaarh. Ambele masini au fost conduse de subsemnatul, pe acelasi traseu. Si, imi place sa cred ca in anii de soferie am adunat ceva experienta pe 2, 3, 4 si/sau mai multe roti...(Ce modest sunt...Nu? :-) )

adi_ar, 19vik: Aveti dreptate cand spuneti ca unuia care se da jos dintr-un x5 nu prea pare sa-i pese de pretul unui pachet de tigarete. Chiar de-ar fi sa-l ''premieze'' MIRA...Dar, si in MIRA, si in trafic sunt tot oameni, cu nevoi si nazuinte (ca sa fiu mai putin acid decat voi :-) ).

Am constatat, si din pacate nu am fost contrazis de nimeni si nimic (poate doar de exceptiile care-ntaresc regula...) ca nesimtirea (nu numai in traficul rutier) e direct proportionala cu dimensiunea si puterea masinii detinute.

In ceea ce priveste lipsa dotarilor de sezon a vehiculului exploatat, ar trebui sanctionata si prin prisma gradului de pericol social al faptei. Adica, un turism de, sa zicem, 1000 kg scapat de sub control devine un proiectil cu o traiectorie aproape imprevizibila: nimeni nu poate prevede unde se opreste si ce/pe cine loveste. Cel care avea obligatia sa evite sau sa minimizeze aspectul pierderii controlului (sa adapteze viteza, sa isi echipeze masina etc.), n-a facut-o, probabil, din ''n'' motive printre care pot fi (zic eu): financiare, inconstienta nepasarea. Daca in prima gama, se pot acorda oarecari circumstante atenuante (desi, am vazut destui soferi cu masini modeste suficient de grijulii sa ruleze absolut prudent -desi masina ar fi ''putut'' mai mult- si sa aibe in portbagaj inclusiv un sac cu nisip!), in celelalte, eu, unul, n-as face-o. Intervine forma de vinovatie, juridic vorbind!

Si, aici ajung din nou la concluzia voastra: pana la constiinta, trebuie umblat naprasnic la legislatie! (De exemplu, in Michigan, oprirea justificata altfel decat din cauze tehnice pe banda de urgenta se sactiona, la nivelul anului 2000, cu 480USD. Plus cresterea corespunzatoare a asigurarii anuale -un fel de RCA, din cate am inteles-. Plus puncte pe permis... Opreste vreun american sa ia o gura de aer pe autostrada I-1?... Io, unul, n-am vazut. Americanii au constiinta? Or avea, dar mai mare e frica de penalitati.) Parol!

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
Mihai_E
post 4 Jan 2008, 13:18
Post #1806

Membru autentic

QUOTE(adi_ar @ 4 Jan 2008, 10:59)
Daca ai reusit sa te descurci cu anvelope de vara, cei care si-au "parcat" masinile pe benzile 1, 3 ori sub incidenta "opririi interzise" sunt niste nesimtiti, lipsiti de respect fata de toti ceilalti, care-si merita soarta.
Daca ar fi dupa mine le-as tranti amenzi cat cuprinde si, dupa caz, le-as face dosare penale pentru blocarea intentionata a drumului public.

Doamne fereste de incendii, infarcturi si alte urgente !

Situatia se numeste:
NESIMTIRE SI INDOLENTA - LIPSA ELEMENTARA DE SIMT CIVIC
*

azi dimineata pe bd. Metalurgiei era un echiapaj care-i filma pe astia parcati pe banda 1, si le punea hirtia in geam.

ai dreptate, dar parerea mea e ca ne invirtim intr-un (alt) cerc vicios, sa-ti dau un ex: azi am avut de facut niste drumuri, si chiar n-am avut unde sa parchez din cauza "digurilor de zapada" facute de pluguri, a celor prinsi in spatele lor care ca sa poata sa iasa arunca zapada inapoi in drum si a celor care evident opresc linga mormanele de zapada. asta in conditiile in care traficul a fost super lejer. de luni nici nu vreau sa ma gindesc. si totul pentru ca nu-i de ajuns sa impingi zapada catre marginea drumului (asta se face pe drumurile din afara oraselor), trebuie sa o incarci in basculanta si sa o duci pe cimp undeva.

--------------------
Renault Megane Sedan 2006 1.5dCi 100 CP
Shit happens!
+
semit
post 4 Jan 2008, 13:22
Post #1807

Private Spice

treceti on topic sau dam amenzi pentru parcarea pe topic a offtopicului wink.gif

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
Adila16
post 4 Jan 2008, 13:36
Post #1808

mecanic aero (sau aerian?)

OK, boss! blush.gif

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
94 aln
post 4 Jan 2008, 20:37
Post #1809

Membru incepator

Cine ma poate ajuta cu o informatie referitoare la :
De unde pot sa cumpar, eventual din Constanta sau online, si un pret/buc noua jante de otel de 15" pentru Megane sedan 2 din 2007?
Dar prezoanele necesare pentru acest tip de jante?
Vreau sa pun anvelope de iarna de 195 65 15" pe acest tip de jante.
Merita?
Multumesc!

--------------------
renault megane sedan 2 - RO 2007/euro 4; 1,6/16V benzina/greege/privilege
+
adi_ar
post 4 Jan 2008, 20:44
Post #1810

Membru autentic si conservator

From: Arad

Bine-ai venit pe forum!
Anvelope si jante

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
daniel4ro
post 4 Jan 2008, 20:45
Post #1811

forumist anti

From: B U Z Ă U city

ai PM

--------------------
Renault Megane 2.1 - Numar DREPTUNGHIULAR 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
+
94 aln
post 4 Jan 2008, 21:33
Post #1812

Membru incepator

Multumesc pentru urare si site adi_ar.
Stie cineva care este dimensiunea adecvata de jante de otel pentru Megane sedan 2 din 2007?
Multumesc!

--------------------
renault megane sedan 2 - RO 2007/euro 4; 1,6/16V benzina/greege/privilege
+
daniel4ro
post 4 Jan 2008, 21:43
Post #1813

forumist anti

From: B U Z Ă U city

pe factura mea scrie jante otel 6.5x15. vezi ca distanta intre gauri sa fie de 100, stie cel care ti le vinde cum se masoara

--------------------
Renault Megane 2.1 - Numar DREPTUNGHIULAR 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
+
meganus_bicorpus
post 6 Jan 2008, 23:49
Post #1814

Membru autentic

From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

He-he!drifting time!Noroc pe cei care nu au anvelope de iarna pe spate..ca mine!

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
+
SwatKat
post 7 Jan 2008, 09:58
Post #1815

Membru autentic

From: eterna si fascinanta RO

Sincer si eu as amenda pe toti fara gume de iarna. Ce e asa greu sa dai pe un set max 500 -700 ron (vb aici de dacioti, etc) pe care sa le ai cel putin 4 ani? Daca nu ai nu mai circula. De nu am vazut la masini impotmolite in tot bucurestiul, plus ca era unu cu o 1310 sa intre in mine.. Eram la stop, noroc ca eram primul si il vad venind si incepand sa se intoarca dreapta-stanga.. am avut unde ma mai inaintez 2-3 m pana s-a oprit el... Cred ca daca ma izbea, ii faceam masina praf eu cu lopata din dotare, macar sa stiu ceva..

Nu se poate asa ceva.. Iti echipezi masina corespunzator, faci un efort financiar, conduci preventiv, si vine unu fara nepasare si zice asta e... Eu in primul rand la astia le-as lua carnetele pe 3 luni. Cum au bani sa dea pe bautura la Carrefour/Metro etc sa aiba bani si de anvelope de iarna, macar resapate.

Si cine zice ca nu e diferenta intre gume iarna/vara se inseala amarnic... Joi dimineata "m-a mancat" sa vad daca merge masina. Vazusem un vecin cu un renault rx4 dar cu gume de vara care a incercat sa iasa din parcare (pe undeva prin Vitan, pe stradute pe langa mall, unde nu trecuse niciun plug) si nu a reusit. Insa am incercat si eu. N-am curatat masina, am dat doar zapada de pe geamuri, la roti era pana la jumate. Si am iesit, am luat cativa colegi pe care i-am condus la servici, a mers masinuta peste tot, pe stradute... Cu mici probleme, insa a mers, nu m-a impins nimeni, nu m-am dat jos sa "lopataresc" pe la roti. Ca sa nu mai zic de stabilitate la franare.

Asta inseamna simt civic, responsabilitate si eu pe asta as marja la amenzi. Ca in primul rand tb sa fim educati in trafic noi.

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
meganus_bicorpus
post 7 Jan 2008, 12:17
Post #1816

Membru autentic

am fost ieri pana in Ploiesti, zapada batatorita pe tot drumul, cam la 5 cm grosime, mers cu 70-80 fara probleme.In ploiesti au aruncat cu ceva misto pe strazi de s-a facut un fel de gem pe jos, si daca trageam frana de mana si masina tot incepea sa se miste usor la vale, nu aveam pic de aderenat la calea de rulare.
Pe drum am facut numai scheme de patinaj artisitic, mai rau ca pe polei!
Am avut mare noroc ca nu am lovit pe nimeni, a fost cea mai palpitanta escapada din iarna asta, desi am anvelope de iarna la puntea fata...

7 Jan 2008, 12:17:
am fost ieri pana in Ploiesti, zapada batatorita pe tot drumul, cam la 5 cm grosime, mers cu 70-80 fara probleme.In ploiesti au aruncat cu ceva misto pe strazi de s-a facut un fel de gem pe jos, si daca trageam frana de mana si masina tot incepea sa se miste usor la vale, nu aveam pic de aderenat la calea de rulare.
Pe drum am facut numai scheme de patinaj artisitic, mai rau ca pe polei!
Am avut mare noroc ca nu am lovit pe nimeni, a fost cea mai palpitanta escapada din iarna asta, desi am anvelope de iarna la puntea fata...

This post has been edited by meganus_bicorpus: 7 Jan 2008, 12:17

--------------------
+
Christu
post 7 Jan 2008, 12:22
Post #1817

Membru autentic

Zilele trecute cand era destul de multa zapada pe strazi ma jucam cu masina in sensul ca in mers trageam si lasam frana de mana si shimbam directia deci ma jucam cu ea din "fund".

A inceput sa piuie ciudat in bord, ceva ceva nu ii placea.
Zingura explicatie care o pot gasi este ca are un avertizor care sesizeaza ca ai tras frana de mana la peste xx km/h.

Daca faci pur si simplu drift-uri pe frana si o intorci nu incepe sa piuie.

Pareri?

--------------------
Alfa Romeo 159
ex: Renault Megane Sedan 2007
+
meganus_bicorpus
post 7 Jan 2008, 12:23
Post #1818

Membru autentic

la mine e liniste in continuare, nu piuie nimic
Tu ai ESP?

This post has been edited by meganus_bicorpus: 7 Jan 2008, 12:24

--------------------
+
ssilviu
post 7 Jan 2008, 12:24
Post #1819

F1 Man

From: Nicaieri

Pesemne ca face abs-ul urat.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
b76bgaarh
post 7 Jan 2008, 12:25
Post #1820

Membru autentic

e frana de mana..........

--------------------
+
Cristi39
post 7 Jan 2008, 13:03
Post #1821

Membru autentic

am gasit o oferta de anvelope Tigar 205/55/16 TL Hitris 91 H la 160 ron.
mai are cineva? impresii?

--------------------
Renault Megane Sedan 2007 Privillege
+
Christu
post 7 Jan 2008, 13:14
Post #1822

Membru autentic

Pai are vreo treaba ABS-ul (chestie electronica) cu frana de mana (mecanica)?

Incercati si voi as zice dar imi iau warn! radmasa.gif
Deci nu va instig la comportamente si stiluri de sofat necorespunzatoare insa eu tot vreau sa aflu de ce imi piuie!

--------------------
Alfa Romeo 159
+
poseidon06
post 7 Jan 2008, 13:27
Post #1823

Membru autentic

Da, poate sa piuie ABS-ul smile.gif Poate nu ii convine faptul ca frana de mana il impiedica sa actioneze asupra rotilor spate care se blocheaza....frana de mana fiind mecanica cum ar veni...face un override la ABS biggrin.gif

This post has been edited by poseidon06: 7 Jan 2008, 13:29

--------------------
Opel Astra J 2.0 CDTI Cosmo 2012, AFL+Flexride
Megane II Sedan 1.6 16V 2004, Authentique
Ex Renault Megane II Hatch 1.9 Dci 2003, Expression, ESP;
+
b76bgaarh
post 7 Jan 2008, 13:32
Post #1824

Membru autentic

e frana de mana ca sa nu o uiti blocata........

crisxx e super pretul..(peste tot erau 240 ron bucata).....daca sunt de iarna anvelopele tigar.....sunt facute in serbia sub licienta michelin sau continental.......

This post has been edited by b76bgaarh: 7 Jan 2008, 13:33

--------------------
+
SwatKat
post 7 Jan 2008, 14:03
Post #1825

Membru autentic

From: eterna si fascinanta RO

Si eu am patit ieri sa piuie, tot in aceeasi "situatie" ma aflam si eu. N-am fost atent daca s-a aprins vreun martor in bord, ca eram atent la sosea, ma rog la parcare (m-am jucat intr-o parcare goala).

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
Nemmo
post 7 Jan 2008, 14:25
Post #1826

Membru erect

Acum as avea si eu o curiozitate rautacioasa 243.gif ... sa vad ce mai zic baietii care acum cateva zile sustineau sus si tare ca ei n-au nevoie de gume de iarna? Cam ce parere isi dau ei despre ce a fost prin sud pe-aici in general si in Bucuresti in special? Cam cum s-o fi simtit ei cu cauciucurile de vara pe catastrofa asta de zapada? Ha? Cum ar trebui sa-ti tztatzaie fundu' (sa nu zic cuvantul cu c...) daca ar trebui sa-ti duci - Doamne Fereste! - copilul la spital (sau alta situatie extrema) pe zapada pana la jumatea rotilor? Ok ... discutiile au fost discutii si controversele sunt binevenite, dar incep si eu sa cred ca SwatKat are dreptate la faza cu amenzile! E vorba de bun simt pana la urma ... numai eu am impins vreo 2 cu gume de vara pentru ca nu puteau sa plece de la semafor si toata lumea statea in spatele lor 022.gif Si nu aveau Dacii amarate ... unu' avea un Nissan Primera iar altul avea o Astra GTC... asta e deja nesimtire crasa. Dai o galeata de bani pe masini scumpe da' gume de iarna nu esti in stare sa-ti iei ...

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dCi 105HP/2007 fara oglinzi electrice da' cu piele pe volan...
... mi-am dorit asa de mult o "fraulein" ca am ajuns in pat cu o "mademoiselle"!
+
Meganer
post 7 Jan 2008, 14:28
Post #1827

Membru autentic

Eu am folosit de cateva ori frana de mana pentru intoarceri mai bruste zilele trecute cand era zapada mai mare, sau gheata in intersectii, dar n-a piuit nimic. E adevarat, viteza era foarte mica si acceleram foarte usor in timpul asta ca ma asez pe traiectorie. Trebuie sa mentionez ca doar trageam putin frana si apoi o lasam imediat la loc (sa zic 1-2 sec), fiind suficient ca sa inceapa sa plece de spate.
Foarte interesant cum lucra ESP-ul pe final (cand intram in linie dreapta, deci indreptam rotile) blocand roata fata din exteriorul curbei si masina se aseza cuminte exact unde trebuia. In tot timpul asta nu palpaie avertizorul din bord. L-am vazut doar la demaraje mai 'tari' decat ar fi fost necesar, deci atunci cand intervine ASR-ul.
Am ramas placut surprins de cauciucuri - Dayton, luate acum doua ierni. Pana anul asta nu am intalnit zapada serioasa pentru probe, deci nu ma puteam pronunta. Am mers toate zilele (incepand de joi dimineata) fara absolut nicio problema, inclusiv pe stradute printr blocuri, parcata in zapada maricica, etc.

--------------------
renault megane 2005 estate
Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
+
Christu
post 7 Jan 2008, 14:29
Post #1828

Membru autentic

Sa stii ca si treaba cu gumele all season pe zapada e discutabila.
Mama cu loganul (ntc 5-uri parca luate de pe un clio 3) nu a intampinat mari probleme chiar si pe sleaurile dintre blocuri.

De altfel, daca eu aveam B390 ale mele era crima!

--------------------
Alfa Romeo 159
+
LNG
post 7 Jan 2008, 14:38
Post #1829

.

QUOTE(Nemmo @ 7 Jan 2008, 14:25)
Acum as avea si eu o curiozitate rautacioasa  243.gif ... sa vad ce mai zic baietii care acum cateva zile sustineau sus si tare ca ei n-au nevoie de gume de iarna? Cam ce parere isi dau ei despre ce a fost prin sud pe-aici in general si in Bucuresti in special? Cam cum s-o fi simtit ei cu cauciucurile de vara pe catastrofa asta de zapada? Ha?
*

Iti spun eu. Am gumele de vara B390, si am condus 300km pe zapada asta. Am condus incet , preventiv, fara manevre bruste si folosind frana de motor si nu am avut probleme tongue.gif
Sunt multi care au gume de iarna si cred ca pot merge ca vara daca e zapada pe jos.... se inseala amarnic ...

--------------------
- - -
+
Duyu
post 7 Jan 2008, 14:43
Post #1830

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

Subscriu la ce a spus lng... Cauciucurile de vara de pe masina mea s-au descurcat impecabil (mai intra ABS-ul din cand in cand, dar totusi...). Chiar daca ai avea gume de iarna, tot n-ai putea sa circuli cu o viteza mai mare din cauza celor cu gume de vara! smile.gif Drive safe! sofer5.gif

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
103 Pages « < 59 60 61 62 63 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th August 2025 - 20:47
Dacia