De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
![]() ![]() ![]() |
De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
b76bgaarh |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|||
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
adi_ar: nu stiu daca este infractiune oprirea sau stationarea de care vorbeam, dar problema e ca amenzile sunt simbolice. Sunt oameni pentru care nu conteaza ca platesc 100 de lei sau cat o fi daca opresc langa linia de tramvai fix in dreptul unui butic sa-si cumpere tigari...
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Infractiune este blocarea circulatiei, partiala sau totala, cu intentie, fara aprobarea autoritatii competente !
Stiu ca multora nu le pasa de amenda, numai ca "echiparea necorespunzatoare", printre altele, se poate sanctiona cu retinerea talonului si a numerelor de inmatriculare ! LE Chiar crezi ca nu le pasa daca platesc 105 RON pachetul de tigari ? This post has been edited by adi_ar: 4 Jan 2008, 10:28 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
adi...daca se dau jos din X5 nu le pasa.......
problema este ca la noi......politia nu isi face treaba cand e vorba de smecheri.......ca ii da lui meleonul si scapa fara proces verbal....... in vest (ca si la noi) pe langa fiecare amenda se aplica si puncte.....puncte care duc la suspendare permisului....aici nu se da amenda nu se acumuleaza nici punctele.....ia sa se ia carnetele la greu pe bune sa vezi ce cuminti stau toti....dar la noi e ideea ca ei e smecheri si scapa cu paza la pulitai....ca ii el o hartie de o suta si gata........ cum au scos factorul uman din ecuatie...simplu..in anglia ..camere video..si amenti procesate de computer...la rand....... |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Multam, b76bgaarh. Ambele masini au fost conduse de subsemnatul, pe acelasi traseu. Si, imi place sa cred ca in anii de soferie am adunat ceva experienta pe 2, 3, 4 si/sau mai multe roti...(Ce modest sunt...Nu? :-) )
adi_ar, 19vik: Aveti dreptate cand spuneti ca unuia care se da jos dintr-un x5 nu prea pare sa-i pese de pretul unui pachet de tigarete. Chiar de-ar fi sa-l ''premieze'' MIRA...Dar, si in MIRA, si in trafic sunt tot oameni, cu nevoi si nazuinte (ca sa fiu mai putin acid decat voi :-) ). Am constatat, si din pacate nu am fost contrazis de nimeni si nimic (poate doar de exceptiile care-ntaresc regula...) ca nesimtirea (nu numai in traficul rutier) e direct proportionala cu dimensiunea si puterea masinii detinute. In ceea ce priveste lipsa dotarilor de sezon a vehiculului exploatat, ar trebui sanctionata si prin prisma gradului de pericol social al faptei. Adica, un turism de, sa zicem, 1000 kg scapat de sub control devine un proiectil cu o traiectorie aproape imprevizibila: nimeni nu poate prevede unde se opreste si ce/pe cine loveste. Cel care avea obligatia sa evite sau sa minimizeze aspectul pierderii controlului (sa adapteze viteza, sa isi echipeze masina etc.), n-a facut-o, probabil, din ''n'' motive printre care pot fi (zic eu): financiare, inconstienta nepasarea. Daca in prima gama, se pot acorda oarecari circumstante atenuante (desi, am vazut destui soferi cu masini modeste suficient de grijulii sa ruleze absolut prudent -desi masina ar fi ''putut'' mai mult- si sa aibe in portbagaj inclusiv un sac cu nisip!), in celelalte, eu, unul, n-as face-o. Intervine forma de vinovatie, juridic vorbind! Si, aici ajung din nou la concluzia voastra: pana la constiinta, trebuie umblat naprasnic la legislatie! (De exemplu, in Michigan, oprirea justificata altfel decat din cauze tehnice pe banda de urgenta se sactiona, la nivelul anului 2000, cu 480USD. Plus cresterea corespunzatoare a asigurarii anuale -un fel de RCA, din cate am inteles-. Plus puncte pe permis... Opreste vreun american sa ia o gura de aer pe autostrada I-1?... Io, unul, n-am vazut. Americanii au constiinta? Or avea, dar mai mare e frica de penalitati.) Parol! |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adi_ar @ 4 Jan 2008, 10:59) Daca ai reusit sa te descurci cu anvelope de vara, cei care si-au "parcat" masinile pe benzile 1, 3 ori sub incidenta "opririi interzise" sunt niste nesimtiti, lipsiti de respect fata de toti ceilalti, care-si merita soarta. Daca ar fi dupa mine le-as tranti amenzi cat cuprinde si, dupa caz, le-as face dosare penale pentru blocarea intentionata a drumului public. Doamne fereste de incendii, infarcturi si alte urgente ! Situatia se numeste: NESIMTIRE SI INDOLENTA - LIPSA ELEMENTARA DE SIMT CIVIC azi dimineata pe bd. Metalurgiei era un echiapaj care-i filma pe astia parcati pe banda 1, si le punea hirtia in geam. ai dreptate, dar parerea mea e ca ne invirtim intr-un (alt) cerc vicios, sa-ti dau un ex: azi am avut de facut niste drumuri, si chiar n-am avut unde sa parchez din cauza "digurilor de zapada" facute de pluguri, a celor prinsi in spatele lor care ca sa poata sa iasa arunca zapada inapoi in drum si a celor care evident opresc linga mormanele de zapada. asta in conditiile in care traficul a fost super lejer. de luni nici nu vreau sa ma gindesc. si totul pentru ca nu-i de ajuns sa impingi zapada catre marginea drumului (asta se face pe drumurile din afara oraselor), trebuie sa o incarci in basculanta si sa o duci pe cimp undeva. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
treceti on topic sau dam amenzi pentru parcarea pe topic a offtopicului
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
OK, boss!
![]() |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
94 aln |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 24 March 07 ![]() |
Cine ma poate ajuta cu o informatie referitoare la :
De unde pot sa cumpar, eventual din Constanta sau online, si un pret/buc noua jante de otel de 15" pentru Megane sedan 2 din 2007? Dar prezoanele necesare pentru acest tip de jante? Vreau sa pun anvelope de iarna de 195 65 15" pe acest tip de jante. Merita? Multumesc! |
--------------------
renault
megane sedan 2
- RO
2007/euro 4; 1,6/16V benzina/greege/privilege
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Bine-ai venit pe forum!
Anvelope si jante |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
ai PM
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
|
|
94 aln |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 24 March 07 ![]() |
Multumesc pentru urare si site adi_ar.
Stie cineva care este dimensiunea adecvata de jante de otel pentru Megane sedan 2 din 2007? Multumesc! |
--------------------
renault
megane sedan 2
- RO
2007/euro 4; 1,6/16V benzina/greege/privilege
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
pe factura mea scrie jante otel 6.5x15. vezi ca distanta intre gauri sa fie de 100, stie cel care ti le vinde cum se masoara
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
He-he!drifting time!Noroc pe cei care nu au anvelope de iarna pe spate..ca mine!
|
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Sincer si eu as amenda pe toti fara gume de iarna. Ce e asa greu sa dai pe un set max 500 -700 ron (vb aici de dacioti, etc) pe care sa le ai cel putin 4 ani? Daca nu ai nu mai circula. De nu am vazut la masini impotmolite in tot bucurestiul, plus ca era unu cu o 1310 sa intre in mine.. Eram la stop, noroc ca eram primul si il vad venind si incepand sa se intoarca dreapta-stanga.. am avut unde ma mai inaintez 2-3 m pana s-a oprit el... Cred ca daca ma izbea, ii faceam masina praf eu cu lopata din dotare, macar sa stiu ceva..
Nu se poate asa ceva.. Iti echipezi masina corespunzator, faci un efort financiar, conduci preventiv, si vine unu fara nepasare si zice asta e... Eu in primul rand la astia le-as lua carnetele pe 3 luni. Cum au bani sa dea pe bautura la Carrefour/Metro etc sa aiba bani si de anvelope de iarna, macar resapate. Si cine zice ca nu e diferenta intre gume iarna/vara se inseala amarnic... Joi dimineata "m-a mancat" sa vad daca merge masina. Vazusem un vecin cu un renault rx4 dar cu gume de vara care a incercat sa iasa din parcare (pe undeva prin Vitan, pe stradute pe langa mall, unde nu trecuse niciun plug) si nu a reusit. Insa am incercat si eu. N-am curatat masina, am dat doar zapada de pe geamuri, la roti era pana la jumate. Si am iesit, am luat cativa colegi pe care i-am condus la servici, a mers masinuta peste tot, pe stradute... Cu mici probleme, insa a mers, nu m-a impins nimeni, nu m-am dat jos sa "lopataresc" pe la roti. Ca sa nu mai zic de stabilitate la franare. Asta inseamna simt civic, responsabilitate si eu pe asta as marja la amenzi. Ca in primul rand tb sa fim educati in trafic noi. |
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
am fost ieri pana in Ploiesti, zapada batatorita pe tot drumul, cam la 5 cm grosime, mers cu 70-80 fara probleme.In ploiesti au aruncat cu ceva misto pe strazi de s-a facut un fel de gem pe jos, si daca trageam frana de mana si masina tot incepea sa se miste usor la vale, nu aveam pic de aderenat la calea de rulare.
Pe drum am facut numai scheme de patinaj artisitic, mai rau ca pe polei! Am avut mare noroc ca nu am lovit pe nimeni, a fost cea mai palpitanta escapada din iarna asta, desi am anvelope de iarna la puntea fata... 7 Jan 2008, 12:17: am fost ieri pana in Ploiesti, zapada batatorita pe tot drumul, cam la 5 cm grosime, mers cu 70-80 fara probleme.In ploiesti au aruncat cu ceva misto pe strazi de s-a facut un fel de gem pe jos, si daca trageam frana de mana si masina tot incepea sa se miste usor la vale, nu aveam pic de aderenat la calea de rulare. Pe drum am facut numai scheme de patinaj artisitic, mai rau ca pe polei! Am avut mare noroc ca nu am lovit pe nimeni, a fost cea mai palpitanta escapada din iarna asta, desi am anvelope de iarna la puntea fata... This post has been edited by meganus_bicorpus: 7 Jan 2008, 12:17 |
--------------------
renault
|
|
Christu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.094 Joined: 9 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Zilele trecute cand era destul de multa zapada pe strazi ma jucam cu masina in sensul ca in mers trageam si lasam frana de mana si shimbam directia deci ma jucam cu ea din "fund".
A inceput sa piuie ciudat in bord, ceva ceva nu ii placea. Zingura explicatie care o pot gasi este ca are un avertizor care sesizeaza ca ai tras frana de mana la peste xx km/h. Daca faci pur si simplu drift-uri pe frana si o intorci nu incepe sa piuie. Pareri? |
--------------------
Alfa
Romeo
159 ex: Renault Megane Sedan 2007
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
la mine e liniste in continuare, nu piuie nimic
Tu ai ESP? This post has been edited by meganus_bicorpus: 7 Jan 2008, 12:24 |
--------------------
renault
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Pesemne ca face abs-ul urat.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
b76bgaarh |
![]()
|
e frana de mana..........
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
Cristi39 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 19 November 06 ![]() |
am gasit o oferta de anvelope Tigar 205/55/16 TL Hitris 91 H la 160 ron.
mai are cineva? impresii? |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 Privillege
|
|
Christu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.094 Joined: 9 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Pai are vreo treaba ABS-ul (chestie electronica) cu frana de mana (mecanica)?
Incercati si voi as zice dar imi iau warn! ![]() Deci nu va instig la comportamente si stiluri de sofat necorespunzatoare insa eu tot vreau sa aflu de ce imi piuie! |
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
poseidon06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 994 Joined: 11 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Da, poate sa piuie ABS-ul
![]() ![]() This post has been edited by poseidon06: 7 Jan 2008, 13:29 |
--------------------
Opel
Astra J
2.0 CDTI Cosmo 2012, AFL+Flexride Megane II Sedan 1.6 16V 2004, Authentique
Ex Renault Megane II Hatch 1.9 Dci 2003, Expression, ESP; |
|
b76bgaarh |
![]()
|
e frana de mana ca sa nu o uiti blocata........
crisxx e super pretul..(peste tot erau 240 ron bucata).....daca sunt de iarna anvelopele tigar.....sunt facute in serbia sub licienta michelin sau continental....... This post has been edited by b76bgaarh: 7 Jan 2008, 13:33 |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Si eu am patit ieri sa piuie, tot in aceeasi "situatie" ma aflam si eu. N-am fost atent daca s-a aprins vreun martor in bord, ca eram atent la sosea, ma rog la parcare (m-am jucat intr-o parcare goala).
|
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
Nemmo |
![]()
|
![]() Membru erect Group: Members Posts: 49 Joined: 16 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Acum as avea si eu o curiozitate rautacioasa
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5 dCi 105HP/2007
fara oglinzi electrice da' cu piele pe volan... ... mi-am dorit asa de mult o "fraulein" ca am ajuns in pat cu o "mademoiselle"!
|
|
Meganer |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 24 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu am folosit de cateva ori frana de mana pentru intoarceri mai bruste zilele trecute cand era zapada mai mare, sau gheata in intersectii, dar n-a piuit nimic. E adevarat, viteza era foarte mica si acceleram foarte usor in timpul asta ca ma asez pe traiectorie. Trebuie sa mentionez ca doar trageam putin frana si apoi o lasam imediat la loc (sa zic 1-2 sec), fiind suficient ca sa inceapa sa plece de spate.
Foarte interesant cum lucra ESP-ul pe final (cand intram in linie dreapta, deci indreptam rotile) blocand roata fata din exteriorul curbei si masina se aseza cuminte exact unde trebuia. In tot timpul asta nu palpaie avertizorul din bord. L-am vazut doar la demaraje mai 'tari' decat ar fi fost necesar, deci atunci cand intervine ASR-ul. Am ramas placut surprins de cauciucuri - Dayton, luate acum doua ierni. Pana anul asta nu am intalnit zapada serioasa pentru probe, deci nu ma puteam pronunta. Am mers toate zilele (incepand de joi dimineata) fara absolut nicio problema, inclusiv pe stradute printr blocuri, parcata in zapada maricica, etc. |
--------------------
renault
megane
2005 estate Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
|
|
Christu |
![]()
|
Sa stii ca si treaba cu gumele all season pe zapada e discutabila.
Mama cu loganul (ntc 5-uri parca luate de pe un clio 3) nu a intampinat mari probleme chiar si pe sleaurile dintre blocuri. De altfel, daca eu aveam B390 ale mele era crima! |
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
LNG |
![]()
|
. Group: Members Posts: 320 Joined: 6 August 07 ![]() |
QUOTE(Nemmo @ 7 Jan 2008, 14:25) Acum as avea si eu o curiozitate rautacioasa ![]() Iti spun eu. Am gumele de vara B390, si am condus 300km pe zapada asta. Am condus incet , preventiv, fara manevre bruste si folosind frana de motor si nu am avut probleme ![]() Sunt multi care au gume de iarna si cred ca pot merge ca vara daca e zapada pe jos.... se inseala amarnic ... |
--------------------
-
-
-
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Subscriu la ce a spus lng... Cauciucurile de vara de pe masina mea s-au descurcat impecabil (mai intra ABS-ul din cand in cand, dar totusi...). Chiar daca ai avea gume de iarna, tot n-ai putea sa circuli cu o viteza mai mare din cauza celor cu gume de vara!
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th August 2025 - 20:47 |