De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
![]() ![]() ![]() |
De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
cris77ro |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 14 December 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault Megane
Sedan Privilege
2007 1.5dci/100CP
|
|||
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Ma bag si io in vorba...
Apropos de lanturi. Am exersat ieri, ca sa ucid timpul intre doua interventii, montatul-demontatul pe ... roata de rezerva (plus ca tot trebuia sa fac curat in portbagaj si nici chef sa ma mai murdaresc n-am avut; mi se mai intampla chiar si mie... ![]() Pare complicat, dar, nu e. Si nici n-a tebuit sa dezumflu roata. Dar, parca asta s-a mai spus...Daca lanturile au dimensiunile adecvate, nu trebe umblat la presiunea aerului. Nici in plus, nici in minus.. Imi pare tare rau ca n-am un foto digital sa fi postat un fel de tutorial... Apoi, cat priveste ''purtatul'' acestora, se recomanda utilizarea lanturilor numai atat cat este nevoie pentru a scoate masina din necaz. Altminteri, logica mea imi spune ca se pot produce alt gen de necazuri, decat impotmolirea: uzura/avarii de la anvelope la flansele amortizoarelor, inclusiv bieletele de directie... l |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
pai pa roata de rezerva e mai simplu, ca ai o pozitie comoda, da incearca pe roata montata pe masina, eventual si pe intuneric
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
lol
Ai perfecta dreptate, Mihai! Stiam ca n-am fost explicit... :-) Roata de rezerva a fost sustinuta ''in picioare'' de piciorul unui coleg care avea si el aceeasi problema cu lanturile. :-) Am incercat sa simulam, cat mai aproape de conditiile reale. Cat despre intuneric, pot spune ca era destul de ...bezna... la ora 17 si ceva maruntis... :-D Am reusit sa le infasuram pe roata, pareau destul de ferm prinse peste anvelopa, aratau si destul de bine (ca-n poza)... ![]() |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
OFF: Pupami-as eu cauciucurile de iarna! Intru ca tancul in orice parcare si mai si ies!
![]() Cand ma gandesc ca jantele mele si cauciucurile de vara stau in garaj, ce bine ma simt! ![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
RoVal1972 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
e simplu si pe masina... doar ca te murdaresti. dar la nevoie ? ce preferati ?
|
--------------------
Renault Megane
Sedane
2005 1.6. 16V ________________________________________________
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
Eu n-am prins inca polei cu caocioacele de iarna. Pentru asta nu-ti trebe lanturi?
|
--------------------
-
-
-
|
|
LNG |
![]()
|
. Group: Members Posts: 320 Joined: 6 August 07 ![]() |
Ar fi o idee, dar dupa cativa km nu mai ai lanturi
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Ar fi interesant sa se faca un vot/sondaj in care cei care si-au montat cauciucuri de iarna sa spuna cat de multumiti sunt de alegerea facuta.Cei cu cauciucuri de vara si lanturi nu voteaza
![]() |
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
Adila16 |
![]()
|
Subscriu!
Dupa experimentul cu Octavia 2 si dupa ce 2-3 zile m-am dat cu un Opel Astra cu gume ''all season'', avand lopata in portbagaj (pe care am si folosit-o, dealtfel), in momentul in care am luat din nou Meganetele la purtare am avut senzatia ca sunt cu senilata: aderenta, fara sa mai am stresul ca daca intru pe vreo alee sau straduta laterala, cine stie daca mai ies, sau daca sunt nevoit sa franez aud/simt deja familiarul huruit de ABS ... Rezum: sunt incantat de investitia / achizitia comisa!... PS: N-am pus lanturile pe roti. Cu exceptia rezervei. ![]() |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
![]() Mai in gluma mai in serios pana in decembrie eram convins ca cei 3-4000 km care o sa ii fac iarna asta o sa ii fac cu atentie si sunt foarte bune si nct-urile. Pana cand: 1. la -5 grade am pus o frana (cam 50-60 kmh) la o trecere de pietoni pe carosabil aproape uscat si am simtit ca merg ca pe sanie, ABS intra din greu, pietonul a vazut ca incetinesc s-a angajat in trecere, eu simteam ca aluneca la greu, s-a oprit la 10 cm de pieton. Daca era volanul mai moale s-ar fii indoit la cat l-am strans ![]() 2. La -3 grade carosabil umed am testat franele...la fel m-am speriat ce tare alunecau.... 3. Urma un drum spre borsa...si prognoze de ninsoare... 4. Au aparut niste finante neprevazute in bugetul de cheltuieli... ![]() 5. Am realizat ca oricum in 3 ani uzez gumele de vara purtate nonstop si daca am de iarna prelungesc la 6 pt ambele perechi... Normal ca sunt f. multumit de comportament in sensul ca intra f. rar ABS, pe carosabil uscat/umed simt aceeasi senzatie ca asta vara la frana de urgenta ca ar fii masina verticala si eu suspendat in centura ![]() This post has been edited by ghertzoi: 11 Jan 2008, 01:02 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Normal ca is mai bune alea de iarna. EU am SAVA Eskimo s3 si mai ales dimineata si seara, pe chiciura, pe stradute, (daca nu e nimeni si am loc st-dr) mai pun cte o frana brusca de pe la 30-40 si intra ABS destul de des. Or fi ele gumele astea mai low class, dar mai ales pe zapada SUNT TATA LOR. Nici eu n-am grija cu parcarea, o urc unde vreau.
Scurma ca un porc! (bine, masina chiar arata ca un porc ca n-am mai spalat-o dein noiembrie si am mers in concediu prin juma de tara in dec.!!) |
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
+1 pentru Sava Eskimo. Diferenta enorma fata de Bridgestone-urile de vara pe zapada si maglavais inghetat. Au fost o investitie oarecum la limita bugetului (cumparate cu tot cu jante de la un coforumist, Fan Curier nesimit la taxe, basca echilibratul si montatul).
DAR! Pe stradutele necuratate trage masina ca tractorul. Am bagat-o de cateva ori in ditati zapada doar sa vad ca poate sa iasa. ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
3 poze la subiect si de la mine... comentariile cred ca sunt de prisos
locatia: Muntele Rosu ![]() DSC00582.jpg ( Size: 160.13k ) Number of downloads: 218 DSC00584.jpg ( Size: 127.94k ) Number of downloads: 221 DSC00583.jpg ( Size: 133.03k ) Number of downloads: 210 |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
megane1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 27 March 07 From: Moinesti ![]() |
@meghitzanul locatia bun..
anvelope: ? .. sunt UG 7? ![]() |
--------------------
renault
megane2.2
privilege 1,6 16v mai 2007 privilege, gris platine+mp3
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
yeap
|
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Hehe frumos acolo. Merg destul de des la Cheia...
PS. Mi se pare mie sau nu era chiar asa multa zapada?? |
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
bebecool |
![]()
|
![]() Doctor de oase Group: Members Posts: 549 Joined: 26 October 06 From: Pa scaun ![]() |
intrebare:are ceva daca mi-am pus 2 bucati caucioace 185/60/R15 GY UG6 avand standard pe 195/65/R15 Bridgestone B390 care pur si simplu nu sunt bune decat de drift:))lucreaza abs-ul incontinuu.A si inca ceva anvelopele sunt sh si mai au cam ~0.5 cm nivel,oricum sapa bine in zapada.
|
--------------------
Renault/Opel
Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009
- B-08-BBM
2007 Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)
|
|
poseidon06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 994 Joined: 11 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Da, sigur ca are. Vitezometrul iti arata complet aiurea viteza, iar kilometrajul masinii este inregistrat gresit. Poti verifica eroarea cu unul din site-urile acestea: http://www.tyresave.co.uk/tyresize.html sau http://www.dakota-truck.net/TIRECALC/tirecalc.html.
In general cand scazi latimea cauciucului, trebuie sa adaugi ceva la talon, astfel incat raza sa se pastreze constanta. Teoretic, pentru tine echivalent ar fi 185/70R15. Explicatia este ca indicele 70, iti indica inaltimea talonului, care este 70% din latimea anvelopei, adica 185 mm. Deci inaltimea talonul este 129.5 mm. |
--------------------
Opel
Astra J
2.0 CDTI Cosmo 2012, AFL+Flexride Megane II Sedan 1.6 16V 2004, Authentique
Ex Renault Megane II Hatch 1.9 Dci 2003, Expression, ESP; |
|
Nico dCi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 21 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Si eu votez pentru caucioace de iarna ,desi nu am decat doua bucati(pe fata) de Sava Eschimo,deci cu mare atentie pe gheata repet pe gheata la viraje ,in rest nu ma doare nicaieri, super tare ,exact cum a zis un coleg "rama ca porcu".
|
--------------------
Dacia Logan 1.5 dCi
Renault Megan Sedan
- B-47-ZHK B-13-NCM
Manager 1.5 dCi 85cp
|
|
tr_viorel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
Am pus in Dec. 07, 4 buc NEXEN de iarna, pe jantele de tabla originale. Cost 480 Ron in care intra demontat Bridgestone montat NEXEN si echilibrat. Boierie curata fata de comportamentul anterior. Garantia la ele este de 5 (cinci) ani. Oricum la pretul asta sunt parfum. La primavara le pun pe cele de vara pe jante de Al, pe care inca nu le am.
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
|
|
Christu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.094 Joined: 9 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Orice e mai bun ca Bridgestone pe vreme rece.
|
--------------------
Alfa
Romeo
159 ex: Renault Megane Sedan 2007
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Prima dezamagire..dar e de inteles.
Am fost la tara, PE munte cu dacia lu'socru care desi are 4 anvelope noi-noute, dar de vara, nu a putu sa urce decat 30 m, drumul fiind acum o partie de aprox 2 km pt copii.Ieri am fost cu tractorasul si am depasit recordul, am mers pe acel drum max 100. Am avut o banuiala ca nu o sa reusesc sa urc partia dar speranta...acum chiar a murit! In rest, numai de bine!In oras fac ce vreau pe unde vreau, am aderenta, tractiune, frane, tot!aproape ca vara! Hai sa tragem un vot! |
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
etm |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 26 August 05 ![]() |
Salut!
Se pare ca spre sfarsitul acestei saptamani parasesc Buc pt ca ma asteapta un drum de aprox 1000 km in sud (dincolo de Craiova)... ceea ce inseamna ca trebuie sa ma orientez rapid catre niste anvelope de iarna (pana acum ne-parasind scumpa noastra capitala, nu mi-am pus problema...). S-acum vine intrebarea: aveti idee daca pe la Carrefour/Cora/Selgros/Metro mai am vreo sansa cat de mica sa gasesc niste pneuri de iarna??? ca de oferte nici nu mai intreb la mijloc de ianuarie... Multumesc, Bafta! |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
- B-XX-ERV
2006, 1.5dCi 80 CP, PA
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca mergi numai pe sosea de asfalt eu zic ca un pic de prudenta va fi destul. Din ce am vazut eu iarna asta ai nevoie de cauciucurile de iarna ca sa mergi pe zapada. Tu vei simti pe sosea doar masina un pic mai instabila la curbe (cauciucurile sunt mai "casante"), insa pe ansamblu cred ca nu vei avea probleme mari.
Un set de cauciucuri noi 15" = 800 RON Un set de cauciucuri noi 16" = 1300 RON Un set de cauciucuri reesapate = 400 RON Un set de cauciucuri vechi dar neuzate = 400 RON. Daca vrei sa fi zmeu atunci stai acasa, ca nici cu alea de iarna nu vei reusi. Daca vrei sa ajungi in siguranta maxima ia un set de cauciucuri noi, pe termen lung tot acolo ajungi ca uzura, insa cu o siguranta mai buna. Daca vrei impact financiar minim si efect maxim, mergi cu 10km/h mai incet decat in mod normal. In Vestul tarii vremea se incalzeste, pana in februarie nu mai sunt asteptate ninsori abundente. |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
aaddrryyss |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 26 June 07 ![]() |
rE(singurul)sapate
|
--------------------
Dacia
1410
2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
|
|
etm |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 26 August 05 ![]() |
Multumesc, baieti, pt raspunsuri!!!
Am ales varianta 1 adaugita a colegului AlexC, respectiv un set de cauciucuri noi de iarna (Nokian) contra 1000 RON. Sper sa ma tina macar 3-4 ierni. Acum tre' sa fug sa le montez si echilibrez, ca daca le tin in portbagaj + bancheta spate nu cred ca m-ajuta..... Bafta! |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
- B-XX-ERV
2006, 1.5dCi 80 CP, PA
|
|
cris77ro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 14 December 07 From: Bucuresti ![]() |
anvelopele din imagine sunt resapate in totalitate in italia de catre malatesta(www.malatesta.it).eu le-am montat la dealerul din Otopeni cu 640 ron pt 4 bucati, iar modelul ales este polaris.am mers pe asfalt, unde sunt putin zgomotoase, iar pe zapada si gheata nici nu mai spun, sunt super.modelele polaris si M79T sunt si pe 205/16.
bafta 14 Jan 2008, 22:04: am uitat sa precizez ca sunt resapate la cald, ceea ce presupune refacerea completa a anvelopei inclusiv a talonului.cele resapate la rece sunt in general folosite la avioane, camioane si autobuze. This post has been edited by cris77ro: 14 Jan 2008, 22:04 Attached thumbnail(s) ICEGRIP.jpg ( Size: 37.88k ) Number of downloads: 118 M77T.jpg ( Size: 51.34k ) Number of downloads: 110 M79T.jpg ( Size: 35.47k ) Number of downloads: 49 POLARIS.jpg ( Size: 50.08k ) Number of downloads: 57 |
--------------------
Renault Megane
Sedan Privilege
2007 1.5dci/100CP
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
QUOTE(meganus_bicorpus @ 14 Jan 2008, 13:28) Am fost la tara, PE munte cu dacia lu'socru care desi are 4 anvelope noi-noute, dar de vara, nu a putu sa urce decat 30 m, drumul fiind acum o partie de aprox 2 km pt copii.Ieri am fost cu tractorasul si am depasit recordul, am mers pe acel drum max 100. Am avut o banuiala ca nu o sa reusesc sa urc partia dar speranta...acum chiar a murit! ai ASR? inteleg ca gume de iarna ai |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
|
megane1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 27 March 07 From: Moinesti ![]() |
pls lamuriti ma putin :e ASR la megane?nu ESP? exista ASR printre optionale , cu exact aceasta denumire?
![]() multumesc ..ASR stiam ca i spune la golf V This post has been edited by megane1: 15 Jan 2008, 16:06 |
--------------------
renault
megane2.2
privilege 1,6 16v mai 2007 privilege, gris platine+mp3
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th August 2025 - 18:17 |