Ford Focus, unupatru, saispe ve, si Passat ununoua tedeiii
![]() ![]() |
Ford Focus, unupatru, saispe ve, si Passat ununoua tedeiii
marksman |
![]()
|
||
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
||
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|||
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
La sfarsit de concediu, bonus si o groapa la iesirea din Deva, luata in plin, noaptea, de am crezut ca las acolo jumate de masina. Echilibrat roti, geometrie si verificat articulatii - asta am adaugat acum pe lista.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
La care iesire e groapa aia?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
marksman |
![]()
|
Spre Balata, inainte de pod, 'tu-i in gura pe aia de la drumuri!
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Aha, o stiu, odata o intrat tuingo cu totul de nu se mai vedea.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
hitman1234 |
![]()
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
puteai sa faci si tu o fapta buna si s-o lasi acolo, tot a costat cat un pachet de guma..
|
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
marksman |
![]()
|
Cum să lase "benzinăria" acolo? A tractat-o cu limuzina.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
marksman |
![]()
|
Mda, deci lua-le-ar naiba de fiare si de praf din Romania! Azi dimineata ma urc in masina (Passat) si simt un miros de umed. Ma gandeam ca lasasem umbrela uda pe undeva, nu mi-am mai batut capu' si am ajuns la serviciu. Fara telefon, prin urmare cand mi-am dat seama ca nu-l am m-am intors dupa el. Acelasi miros de umed, desi masina statuse in soare.
Deja era groasa treaba, asa ca odata ajuns acasa am luat o lanterna si m-am uitat in jgheabul de sub parbriz: apa de 1-2 degete, desi nu mai plouase de cateva ore. M-am dus la service la 'nea Nicu: concediu. Pun mana pe telefon si-l sun pe conu' Marian. Nu raspunde. Il sun pe dr_mKe, ii spun ce si cum, ma ghideaza pana acasa la Marian, dar nu-i de gasit. Asta e, ma duc la VW, dau o caruta de bani si rezolv problema. Numai bine ca primesc telefon de la Marian, era la work, i-am spus despre ce-i vorba, hai, am ajuns. Incepem munca. Obstacolul nr. 1, nu reusim sa scoatem stergatoarele. Asta e, tot la VW ajung, dau o caruta de bani si rezolv problema. Noroc cu conu' Marian, ca a dat un telefon unde trebuie, am ajuns la Renault, am scos stergatoarele, am lasat de-o bere, m-am intors la Marian. Reincepem munca. Obstacolul nr. 2, nu reusim sa scoatem protectiile de plastic de sub stergatoare. Trag de ele ca orbetele, raman cu una in mana. Asa se si desfac, se trage cu tupeu de ele. Deja vedeam balta in detaliu. Obstacolul nr.3, mecanismul stergatoarelor. Marian il demonteaza si avem acces la balta. A scos Marian din scurgerile de pe stanga si de pe dreapta vreo doua maini de pamant. Traiasca lipsa spatiilor verzi din tara si parcarile sub copaci! Am gasit noroi intarit si pe ECU, care, apropo, e montat pe o suspensie elastica pentru minimizarea influentei vibratiilor. L-am curatat si pe ala. Am gasit si pe unde a intrat apa, din cauza ca a ajuns prea sus: prin trecerea pentru cablul zavorului de la capota. L-a inecat ulterior Marian in vaselina cu litiu, sa se etanseze. Apoi m-a mancat in cur sa propun sa gresam articulatiile mecanismului stergatoarelor. Am desfacut bielele, am gresat articulatiile, am montat fericiti mecanismul la loc. Si usor, usor, ajungem noi sa montam totul la loc, si sa facem proba stergatoarelor, care s-au oprit la jumatea cursei, la mijlocul parbrizului. Iar desfacem, iar injuram, descoperim o biela montata invers ![]() ![]() A doua oara n-am mai nimerit pozitia stergatorului de la sofer. Dupa mai multe incercari (prima data erau ambele prea jos, a doua oara era cel de la sofer prea sus etc.) am ajuns la o solutie de compromis: pe ala de la pasager l-am plasat aproximativ unde a fost, iar pe ala de la sofer l-am fixat un pic mai jos decat initial, milimetric sub bratul celuilalt in pozitia de repaus. Avantajul e ca nu mai loveste in montantul A. Dezavantajul e ca am acum 3 cm de parbriz care nu sunt stersi in partea soferului, langa montantul A. In plus, de la volan mi se pare ca imi lipseste stergatorul ![]() Aceeasi operatiune la Logan ar fi luat maxim 30 de minute si as fi putut s-o fac de unul singur. Demontarea stergatoarelor si a mecanismului n-ar fi fost necesara. Asa, am inceput la vreo 11:30 si am terminat la 15:15, doi oameni. Cu ocazia asta am observat niste fineturi ale tehnologiei germane, printre care si sus-amintita montare a ECU-ului pe o suspensie elastica, piulite de inox in zonele susceptibile de a fi inundate, filetele "taiate" longitudinal pentru a asigura desurubarea in conditii de praf, montarea mecanismului de stergatoare pe suspensii de cauciuc s.a.m.d. La final, multe multumiri pentru marian-j, care practic a facut toata lucrarea de la A la Z, eu fiind mai mult pe post de ucenic. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Daca ati muncit atata, si nu v-o ramas macar piese de-un titirez...
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Acu' ai inteles de ce merge doctorul cu Logan?
1 Aug 2014, 18:41: Acu' ai inteles de ce merge doctorul cu Logan? This post has been edited by corbex: 1 Aug 2014, 17:41 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Evident ca nu, d-aia a dat Loganul pe Passat !
Eu am desfacut preventiv p-acolo pe la mecanismul stergatoarelor, le-am dat cu jet niste vaselina Wurth, asa cat sa aiba si efect anticoroziv pentru tabla si gata ! |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Eu n-am umblat la ele de aproape 10 ani
![]() This post has been edited by Markos: 1 Aug 2014, 18:39 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
argon |
![]()
|
Same here.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
N-ai de ce sa-i multmesti,marksman draga!Nu refuz niciodata sa ma "scolesc" pe masina altuia.
![]() In ceea ce priveste "ucenicia" las-o mai moale:daca nu aveai matale tupeul sa tragi sanatos de capacele alea ce acopera valaul de sub parbriz,ajungeai la aia de la VW!Mai fratilor,capacele alea se clipseaza intr-un soi de chederu' lu' dracu',da' se clipseaza de zici ca-s crescute acolo!! Ca sa le scoti muchiile din cheder,tre' sa tragi nu tare,nu cu simt,nu cu hotarare-trebuie sa tragi cu ura!!!Iti face impresia ca le smulgi cu parbriz cu tot!Io n-am avut curajul s-o fac.Da' s-o inervat marksmanu',s-o protapit intr-unul si s-o auzit un mare POC!Apoi l-am vazut cu capacul in mana.Intreg! Apoi a tras si de celalalt.A pocnit la fel,si a iesit si ala.Tot intreg. ![]() ![]() La faza cu bara de conexiune dintre levierele de comanda,n-ai matale nicio treaba!Io am fost cascatu' ce poarta intreaga vina.Am dat filmul inapoi si m-am prins unde am gresitMatale nu aveai cum sa vezi ce fac io acolo,cand am demontat bara scurta.Am demontat bara,am pus-o de-o parte,apoi am ridicat restul mecanismului de pe jos,l-am gresat impreuna pe unde a fost cazul si cand l-am pus inapoi pe podea,l-am pus intors cu 180°!! ![]() Am montat bara exact in pozitia in care am scos-o.Atata doar ca restul mecanismului era intors invers.Asa-i ce dashtept mi-s?! ![]() Si daca era numai faza cu pusul invers,inca nu ar fi fost asa grav.Mie mi-a stat inima cand am vazut bara proptita in piulita axului!!Deja ma gandeam la erori prin buleftronica,can-busu' ciufulit sau alte astfel de grozavii.Bine ca n-a fost cazul. Pentru necazurile cu pozitiile mai ciudate ale bratelor stergatoarelor sa-i "multumesti" dobitocului ce ti le-o smucit de la locul lor cand a vrut sa ti le ridice,compromitandu-le astfel mecanismele de tensionare. ![]() Ca sa nu mai fac vorbire si despre stifturile in care acestea se articuleaza! Noah,totu-i bine cand se termina cu bine!Si sa-l sparg in bot pe Murfi ala! ![]() P-S. Am uitat sa-ti zic:cand am maturat resturile de pe jos,ti-am salvat o frunza de maslin. ![]() This post has been edited by marian-j: 2 Aug 2014, 00:19 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Dacă n-am fost și eu prezent să imortalizez toate etapele procesului
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
marksman |
![]()
|
Pai doctore, daca dai asa rar prin Temesvar in ultima vreme...
![]() |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
marksman |
![]()
|
S-a desprins oglinda (sticla) de pe suport la Passat. Pe forumul celalalt se zvoneste ca de vina e adezivul folosit de VW, adeziv care imbatraneste in timp, devine casant si inevitabilul se produce: oglinda se desprinde partial si daca nu bagi in seama tremuraturile ei la viteze mari o sa o pierzi de tot. Interesant ca prima care cedeaza e cea de pe partea soferului in 99% din cazuri.
La mine inca nu se desprinsese de tot, am incercat sa trag de ea sa o desprind complet dar nu a vrut. In spiritul tipic romanesc, am gasit niste "adeziv ceramic" pe la taica-meu prin magazie si l-am aplicat pe zonele in care oglinda era desprinsa. N-am demontat oglinda de pe usa in acest scop, doar am pozitionat-o maxim jos, maxim sus, maxim stanga si maxim dreapta ca sa am acces pentru a pune adezivul intre oglinda si suportul acesteia. Sunt curios cum o mai fi cu incalzirea oglinzii, daca mai e functionala sau nu. Rezistenta e intreaga pentru ca nu apare eroare la diagnoza (am inteles ca e alimentata in permanenta la punerea contactului cu un curent foarte mic, care permite diagnosticarea ei: e intrerupta sau nu). Daca adezivul original avea si rol de transfer termic s-ar putea ca acest transfer sa fi fost compromis in urma reparatiei pe care am facut-o. This post has been edited by marksman: 19 Aug 2014, 14:29 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
La a mea, mi-au cazut ambele oglinzi in mers amu' vreo cativa ani. De fiecare data mergeam incet cand s-a intamplat, asa ca am avut de ambele dati bulanul macsim sa le culeg de pe jos intregi. Matuit plasticul de care se tine, poxipol, si la gara. Dupa doi ani una a cerut repetarea tratamentului (era frig al naibii cand o remontasem prima oara, n-am matuit prea grozav) ailalta n-are nici un sughit inca. Incalzirile inca merg ok.
Posibil sa fie sistemul de incalzire care streseaza putin rezistenta adezivului (ca banui ca plasticul de care-i prinsa si sticla au coeficienti de dilatatie diferiti), si oglinda de pe partea soferului fiind mai mare, efectul e mai puternic. Sau nush', la tine oglinzile-s egale? This post has been edited by bucatzel: 19 Aug 2014, 18:39 |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
marksman |
![]()
|
Oglinzile is egale.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
La B5 erau alea ciudate, cu dreapta mai mica. Nasol si oribil, nus' ce-au avut in cap. Bine, n-au fost singurii si si-au revenit destul de repede.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Logan ! Oglinzile rezistă !
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
La logan am auzit că-s încălzite vara, e corect?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Grecule, chiar si iarna
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
dr_mKe |
![]()
|
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
marksman |
![]()
|
Le-am activat la Passat. Utile noaptea cand parchezi si cam atat. In rest, ma gandeam sa le si dezactivez, "consuma" becurile degeaba.
![]() |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Ma refeream la Fordac. La Passat a fost prea simplu, 3 clickuri si gata.
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
marksman |
![]()
|
Fordacu' n-are proiectoare si nici n-am de gand sa-i pun. Mai degraba CB daca-l gasesc la pret decent.
This post has been edited by marksman: 22 Aug 2014, 10:22 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
bucatzel |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
marksman |
![]()
|
Passatul a trecut de 95000km. A dezvoltat in schimb o problema: dimineata, cand trec pentru prima data de un speed bump dinaintea unei treceri de pietoni se aude un scartait cand trec rotile din fata. Apoi nu se mai aude pana a doua zi dimineata. Cred ca o sa-i fac o vizita lui 'nea Nicu.
A, sa nu uit: ma lasa bateria. Nivelul electrolitului e scazut in toate celulele. Am sticla de apa distilata in por'bagaj da' n-am gasit timp si o suprafata dreapta ca sa completez. Fordul sta in parcare de vreo 2 saptamani. This post has been edited by marksman: 28 Aug 2014, 09:10 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.855 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Ai csenoane OEM pe Passat? IN cazul asta, scartaitul poate fi de la senzorul de inaltime de pe puntea fata. Stiu ca asa facea la Octavia sotiei si s-a remediat cu WD40.
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:01 |