Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

33 Pages « < 19 20 21 22 23 > »  
Closed TopicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

Ford Focus, unupatru, saispe ve, si Passat ununoua tedeiii

marksman
post 23 Jul 2014, 05:12
Post #601

Post mortem nihil est

Group: Members
From: sat

QUOTE(bucatzel @ 11 Jul 2014, 13:22)
Sa te pui in masina cu telefonul incarcat full.
[...]

Ti-am urmat sfatul (in prima zi). După aia am constatat accidental ca încărcătorul chinezesc reuseste sa incarce bateria jumate descărcată in timp ce telefonul e conectat prin BT la sistemul audio al masinii si in acelasi timp serveste si de GPS.

Tractorul a făcut 2500 km pana acum. Timisoara - Vassiliki Bay cu 5.5l/100km, 1200 km, a halit fix un plin si pana sa scada la ultima gradatie m-am mai preumblat un pic (vreo 30-40km). LE: acu' vad ca-i cam aiurea ce am scris dar mai mult de 2 ore n-am reusit sa dorm după ce am ajuns. Deci: am ajuns la destinație, m-a avertizat sa fac plinul la penultima gradatie, apoi am mai mers 30-40 km si acul nu ajunsese la zero, moment in care am alimentat 36 litri.
Invers (Vassiliki Bay - Timisoara), a păpat un pic mai mult: aveam un sfert de rezervor si-am pus 21l, mi-au ajuns lejer pana-n Macedonia, la 80 km de Skopje, dar daca am mâncat noi a mâncat si băut si tractorul: 550 ml de ulei si 57l de motorina. Acum acul indica fix sub linia de 1/2, consum mediu 5.8l/100km. Asta in conditiile in care am pierdut o ora pentru ca GPS-ul a vrut sa ne duca la o plimbare pe malul vestic al Greciei după ce am iesit din Lefkada.
Bonus niste zgârieturi pe partea dreapta a masinii (ies la polish) de la cei care nu pot manevra in locuri de parcare grecesti.

This post has been edited by marksman: 23 Jul 2014, 07:39

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marksman
post 28 Jul 2014, 13:55
Post #602

Post mortem nihil est

La sfarsit de concediu, bonus si o groapa la iesirea din Deva, luata in plin, noaptea, de am crezut ca las acolo jumate de masina. Echilibrat roti, geometrie si verificat articulatii - asta am adaugat acum pe lista.

--------------------
+
argon
post 28 Jul 2014, 14:37
Post #603

Mesaj semiautomat

La care iesire e groapa aia?

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
marksman
post 28 Jul 2014, 15:01
Post #604

Post mortem nihil est

Spre Balata, inainte de pod, 'tu-i in gura pe aia de la drumuri!

--------------------
+
argon
post 28 Jul 2014, 15:04
Post #605

Mesaj semiautomat

Aha, o stiu, odata o intrat tuingo cu totul de nu se mai vedea.

--------------------
+
hitman1234
post 28 Jul 2014, 17:11
Post #606

Bringing secsi back

puteai sa faci si tu o fapta buna si s-o lasi acolo, tot a costat cat un pachet de guma..

--------------------
bemfe vewe .
"Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
+
marksman
post 28 Jul 2014, 23:28
Post #607

Post mortem nihil est

Cum să lase "benzinăria" acolo? A tractat-o cu limuzina.

--------------------
+
marksman
post 1 Aug 2014, 16:55
Post #608

Post mortem nihil est

Mda, deci lua-le-ar naiba de fiare si de praf din Romania! Azi dimineata ma urc in masina (Passat) si simt un miros de umed. Ma gandeam ca lasasem umbrela uda pe undeva, nu mi-am mai batut capu' si am ajuns la serviciu. Fara telefon, prin urmare cand mi-am dat seama ca nu-l am m-am intors dupa el. Acelasi miros de umed, desi masina statuse in soare.

Deja era groasa treaba, asa ca odata ajuns acasa am luat o lanterna si m-am uitat in jgheabul de sub parbriz: apa de 1-2 degete, desi nu mai plouase de cateva ore. M-am dus la service la 'nea Nicu: concediu. Pun mana pe telefon si-l sun pe conu' Marian. Nu raspunde. Il sun pe dr_mKe, ii spun ce si cum, ma ghideaza pana acasa la Marian, dar nu-i de gasit. Asta e, ma duc la VW, dau o caruta de bani si rezolv problema. Numai bine ca primesc telefon de la Marian, era la work, i-am spus despre ce-i vorba, hai, am ajuns.

Incepem munca. Obstacolul nr. 1, nu reusim sa scoatem stergatoarele. Asta e, tot la VW ajung, dau o caruta de bani si rezolv problema. Noroc cu conu' Marian, ca a dat un telefon unde trebuie, am ajuns la Renault, am scos stergatoarele, am lasat de-o bere, m-am intors la Marian.

Reincepem munca. Obstacolul nr. 2, nu reusim sa scoatem protectiile de plastic de sub stergatoare. Trag de ele ca orbetele, raman cu una in mana. Asa se si desfac, se trage cu tupeu de ele. Deja vedeam balta in detaliu.

Obstacolul nr.3, mecanismul stergatoarelor. Marian il demonteaza si avem acces la balta.

A scos Marian din scurgerile de pe stanga si de pe dreapta vreo doua maini de pamant. Traiasca lipsa spatiilor verzi din tara si parcarile sub copaci! Am gasit noroi intarit si pe ECU, care, apropo, e montat pe o suspensie elastica pentru minimizarea influentei vibratiilor. L-am curatat si pe ala. Am gasit si pe unde a intrat apa, din cauza ca a ajuns prea sus: prin trecerea pentru cablul zavorului de la capota. L-a inecat ulterior Marian in vaselina cu litiu, sa se etanseze.

Apoi m-a mancat in cur sa propun sa gresam articulatiile mecanismului stergatoarelor. Am desfacut bielele, am gresat articulatiile, am montat fericiti mecanismul la loc. Si usor, usor, ajungem noi sa montam totul la loc, si sa facem proba stergatoarelor, care s-au oprit la jumatea cursei, la mijlocul parbrizului. Iar desfacem, iar injuram, descoperim o biela montata invers smile.gif Doi oameni, doua perechi de ochi, da' nici unu' nu o vazut ca biela aia trebuie montata intr-un singur sens biggrin.gif "Daca ceva poate sa mearga prost, va merge" - Murphy.

A doua oara n-am mai nimerit pozitia stergatorului de la sofer. Dupa mai multe incercari (prima data erau ambele prea jos, a doua oara era cel de la sofer prea sus etc.) am ajuns la o solutie de compromis: pe ala de la pasager l-am plasat aproximativ unde a fost, iar pe ala de la sofer l-am fixat un pic mai jos decat initial, milimetric sub bratul celuilalt in pozitia de repaus. Avantajul e ca nu mai loveste in montantul A. Dezavantajul e ca am acum 3 cm de parbriz care nu sunt stersi in partea soferului, langa montantul A. In plus, de la volan mi se pare ca imi lipseste stergatorul biggrin.gif

Aceeasi operatiune la Logan ar fi luat maxim 30 de minute si as fi putut s-o fac de unul singur. Demontarea stergatoarelor si a mecanismului n-ar fi fost necesara. Asa, am inceput la vreo 11:30 si am terminat la 15:15, doi oameni. Cu ocazia asta am observat niste fineturi ale tehnologiei germane, printre care si sus-amintita montare a ECU-ului pe o suspensie elastica, piulite de inox in zonele susceptibile de a fi inundate, filetele "taiate" longitudinal pentru a asigura desurubarea in conditii de praf, montarea mecanismului de stergatoare pe suspensii de cauciuc s.a.m.d.

La final, multe multumiri pentru marian-j, care practic a facut toata lucrarea de la A la Z, eu fiind mai mult pe post de ucenic.

--------------------
+
bucatzel
post 1 Aug 2014, 17:41
Post #609

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

Daca ati muncit atata, si nu v-o ramas macar piese de-un titirez...

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
corbex
post 1 Aug 2014, 17:41
Post #610

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Acu' ai inteles de ce merge doctorul cu Logan?

1 Aug 2014, 18:41:
Acu' ai inteles de ce merge doctorul cu Logan?

This post has been edited by corbex: 1 Aug 2014, 17:41

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
dr_mKe
post 1 Aug 2014, 17:55
Post #611

Membru cu stetoscop

From: Deva

Evident ca nu, d-aia a dat Loganul pe Passat !

Eu am desfacut preventiv p-acolo pe la mecanismul stergatoarelor, le-am dat cu jet niste vaselina Wurth, asa cat sa aiba si efect anticoroziv pentru tabla si gata !

--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
+
Markos
post 1 Aug 2014, 18:38
Post #612

fost programator

From: Scursurești Vale

Eu n-am umblat la ele de aproape 10 ani frustrat.gif

This post has been edited by Markos: 1 Aug 2014, 18:39

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
argon
post 1 Aug 2014, 20:10
Post #613

Mesaj semiautomat

Same here.

--------------------
+
marian-j
post 1 Aug 2014, 20:52
Post #614

Membru autentic

From: Timișoara

N-ai de ce sa-i multmesti,marksman draga!Nu refuz niciodata sa ma "scolesc" pe masina altuia. biggrin.gif
In ceea ce priveste "ucenicia" las-o mai moale:daca nu aveai matale tupeul sa tragi sanatos de capacele alea ce acopera valaul de sub parbriz,ajungeai la aia de la VW!Mai fratilor,capacele alea se clipseaza intr-un soi de chederu' lu' dracu',da' se clipseaza de zici ca-s crescute acolo!! Ca sa le scoti muchiile din cheder,tre' sa tragi nu tare,nu cu simt,nu cu hotarare-trebuie sa tragi cu ura!!!Iti face impresia ca le smulgi cu parbriz cu tot!Io n-am avut curajul s-o fac.Da' s-o inervat marksmanu',s-o protapit intr-unul si s-o auzit un mare POC!Apoi l-am vazut cu capacul in mana.Intreg! Apoi a tras si de celalalt.A pocnit la fel,si a iesit si ala.Tot intreg.a scapat.gif coolspeak.gif

La faza cu bara de conexiune dintre levierele de comanda,n-ai matale nicio treaba!Io am fost cascatu' ce poarta intreaga vina.Am dat filmul inapoi si m-am prins unde am gresitMatale nu aveai cum sa vezi ce fac io acolo,cand am demontat bara scurta.Am demontat bara,am pus-o de-o parte,apoi am ridicat restul mecanismului de pe jos,l-am gresat impreuna pe unde a fost cazul si cand l-am pus inapoi pe podea,l-am pus intors cu 180°!! doh.gif
Am montat bara exact in pozitia in care am scos-o.Atata doar ca restul mecanismului era intors invers.Asa-i ce dashtept mi-s?! rolleyes.gif

Si daca era numai faza cu pusul invers,inca nu ar fi fost asa grav.Mie mi-a stat inima cand am vazut bara proptita in piulita axului!!Deja ma gandeam la erori prin buleftronica,can-busu' ciufulit sau alte astfel de grozavii.Bine ca n-a fost cazul.

Pentru necazurile cu pozitiile mai ciudate ale bratelor stergatoarelor sa-i "multumesti" dobitocului ce ti le-o smucit de la locul lor cand a vrut sa ti le ridice,compromitandu-le astfel mecanismele de tensionare. mad.gif
Ca sa nu mai fac vorbire si despre stifturile in care acestea se articuleaza!
Noah,totu-i bine cand se termina cu bine!Si sa-l sparg in bot pe Murfi ala! 04.gif
P-S.
Am uitat sa-ti zic:cand am maturat resturile de pe jos,ti-am salvat o frunza de maslin. biggrin.gif

This post has been edited by marian-j: 2 Aug 2014, 00:19

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
dr_mKe
post 2 Aug 2014, 08:40
Post #615

Membru cu stetoscop

Dacă n-am fost și eu prezent să imortalizez toate etapele procesului radmasa.gif

--------------------
+
marksman
post 7 Aug 2014, 15:46
Post #616

Post mortem nihil est

Pai doctore, daca dai asa rar prin Temesvar in ultima vreme... smile.gif

--------------------
+
marksman
post 19 Aug 2014, 14:27
Post #617

Post mortem nihil est

S-a desprins oglinda (sticla) de pe suport la Passat. Pe forumul celalalt se zvoneste ca de vina e adezivul folosit de VW, adeziv care imbatraneste in timp, devine casant si inevitabilul se produce: oglinda se desprinde partial si daca nu bagi in seama tremuraturile ei la viteze mari o sa o pierzi de tot. Interesant ca prima care cedeaza e cea de pe partea soferului in 99% din cazuri.

La mine inca nu se desprinsese de tot, am incercat sa trag de ea sa o desprind complet dar nu a vrut.

In spiritul tipic romanesc, am gasit niste "adeziv ceramic" pe la taica-meu prin magazie si l-am aplicat pe zonele in care oglinda era desprinsa. N-am demontat oglinda de pe usa in acest scop, doar am pozitionat-o maxim jos, maxim sus, maxim stanga si maxim dreapta ca sa am acces pentru a pune adezivul intre oglinda si suportul acesteia.

Sunt curios cum o mai fi cu incalzirea oglinzii, daca mai e functionala sau nu. Rezistenta e intreaga pentru ca nu apare eroare la diagnoza (am inteles ca e alimentata in permanenta la punerea contactului cu un curent foarte mic, care permite diagnosticarea ei: e intrerupta sau nu). Daca adezivul original avea si rol de transfer termic s-ar putea ca acest transfer sa fi fost compromis in urma reparatiei pe care am facut-o.

This post has been edited by marksman: 19 Aug 2014, 14:29

--------------------
+
bucatzel
post 19 Aug 2014, 15:56
Post #618

Membru plictisit

La a mea, mi-au cazut ambele oglinzi in mers amu' vreo cativa ani. De fiecare data mergeam incet cand s-a intamplat, asa ca am avut de ambele dati bulanul macsim sa le culeg de pe jos intregi. Matuit plasticul de care se tine, poxipol, si la gara. Dupa doi ani una a cerut repetarea tratamentului (era frig al naibii cand o remontasem prima oara, n-am matuit prea grozav) ailalta n-are nici un sughit inca. Incalzirile inca merg ok.

Posibil sa fie sistemul de incalzire care streseaza putin rezistenta adezivului (ca banui ca plasticul de care-i prinsa si sticla au coeficienti de dilatatie diferiti), si oglinda de pe partea soferului fiind mai mare, efectul e mai puternic. Sau nush', la tine oglinzile-s egale?

This post has been edited by bucatzel: 19 Aug 2014, 18:39

--------------------
+
marksman
post 19 Aug 2014, 16:39
Post #619

Post mortem nihil est

Oglinzile is egale.

--------------------
+
cdadan
post 19 Aug 2014, 18:30
Post #620

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

La B5 erau alea ciudate, cu dreapta mai mica. Nasol si oribil, nus' ce-au avut in cap. Bine, n-au fost singurii si si-au revenit destul de repede.

--------------------
pegas de dame 1986
+
dr_mKe
post 19 Aug 2014, 19:41
Post #621

Membru cu stetoscop

Logan ! Oglinzile rezistă ! sleep.gif

--------------------
+
Markos
post 19 Aug 2014, 19:50
Post #622

fost programator

From: Scursurești Vale

La logan am auzit că-s încălzite vara, e corect?

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
dr_mKe
post 19 Aug 2014, 20:00
Post #623

Membru cu stetoscop

Grecule, chiar si iarna tongue.gif

--------------------
+
dr_mKe
post 21 Aug 2014, 20:02
Post #624

Membru cu stetoscop

--------------------
+
marksman
post 22 Aug 2014, 09:46
Post #625

Post mortem nihil est

Le-am activat la Passat. Utile noaptea cand parchezi si cam atat. In rest, ma gandeam sa le si dezactivez, "consuma" becurile degeaba. smile.gif

--------------------
+
dr_mKe
post 22 Aug 2014, 10:00
Post #626

Membru cu stetoscop

Ma refeream la Fordac. La Passat a fost prea simplu, 3 clickuri si gata.

--------------------
+
marksman
post 22 Aug 2014, 10:21
Post #627

Post mortem nihil est

Fordacu' n-are proiectoare si nici n-am de gand sa-i pun. Mai degraba CB daca-l gasesc la pret decent.

This post has been edited by marksman: 22 Aug 2014, 10:22

--------------------
+
bucatzel
post 22 Aug 2014, 10:46
Post #628

Membru plictisit

QUOTE(marksman @ 22 Aug 2014, 09:46)
Le-am activat la Passat. Utile noaptea cand parchezi si cam atat. In rest, ma gandeam sa le si dezactivez, "consuma" becurile degeaba. smile.gif
*

Si pe serpentine. Te ajuta sa vezi interiorul curbei, cand farurile bat intr-o directie total inutila.

--------------------
+
marksman
post 28 Aug 2014, 09:08
Post #629

Post mortem nihil est

Passatul a trecut de 95000km. A dezvoltat in schimb o problema: dimineata, cand trec pentru prima data de un speed bump dinaintea unei treceri de pietoni se aude un scartait cand trec rotile din fata. Apoi nu se mai aude pana a doua zi dimineata. Cred ca o sa-i fac o vizita lui 'nea Nicu.

A, sa nu uit: ma lasa bateria. Nivelul electrolitului e scazut in toate celulele. Am sticla de apa distilata in por'bagaj da' n-am gasit timp si o suprafata dreapta ca sa completez.

Fordul sta in parcare de vreo 2 saptamani.

This post has been edited by marksman: 28 Aug 2014, 09:10

--------------------
+
b06fcn
post 30 Aug 2014, 11:53
Post #630

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Ai csenoane OEM pe Passat? IN cazul asta, scartaitul poate fi de la senzorul de inaltime de pe puntea fata. Stiu ca asa facea la Octavia sotiei si s-a remediat cu WD40.

--------------------
Renault 21 1.9dT, 1989 - B 06 FCN
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
33 Pages « < 19 20 21 22 23 > » 
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 15:01
Dacia