Croatia
![]() ![]() ![]() |
Croatia
gicu_tatu |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 25 April 07 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
daewoo
matiz
2004/E+AC/796cc/50CP
- B--PTK
|
|||
bogdan10 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 126 Joined: 11 July 06 ![]() |
QUOTE(testike @ 7 May 2008, 15:22) Merci pentru raspuns, ma mai documentez vreo saptamana, apoi revin cu intrebari mai la obiect.. Nu as vrea sa merg in zona de care zici, vreau sa vizitez si Austria si probabil sa fac un drum la Munchen, si in plus nu vreau sa merg prin zona Kosovo... Ai mai studiat? La ce concluzie ai ajuns? |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Am mai studiat un pic, din motive de timp o sa pot stabili exact unde mergem doar cu 1-2 zile inainte de plecare, probabil o sa revin atunci cu ceva intrebari.
![]() Deocamdata am stabilit sa stam cate 4-5 zile in 2 locuri ( probabil insula Krk si undeva in sud langa Dubrovnik), si 1-2 zile langa Plivtice. Mergem si venim prin Ungaria. Inca nu stiu daca voi face rezervare inainte, din ce am citit pe forum se gaseste destul de usor, si ma ingrijoreaza si vremea - deocamdata prognoza pana in 1 Iunie este de 20-24 grade, si vreme cam ploioasa.. |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
bogdan10 |
![]()
|
In luna mai este mereu schimbatoare vremea. Din iunie se va incalzi, iar ploile se vor rari. In ce perioada vrei sa pleci?
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
1 Iunie.
Ar mai fi o varianta de mers dupa 15 Iunie care poate ar fi mai buna dpdv al vremii, insa de-abia astept sa merg o data in concediu, si in plus daca intervine ceva, nu mai putem lua concediu anul asta. |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
bogdan10 |
![]()
|
Bine ar fi sa mergi in a doua parte a lunii iunie. Eu acum 2 ani am prins o vreme superba. Nu a plouat in nicio zi (19-28 iunie).
Anul acesta voi fi in Croatia tot in a doua parte a lunii iunie (17-27 iunie). Sper sa am parte de aceeasi vreme frumoasa ca acum 2 ani! |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
bogdan10 |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
crisdelia2004 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 26 May 07 ![]() |
Plecati cu masina,nu?Varianta pe care vreau sa o folosesc personal este Bucuresty-Budapesta-o noapte stat in oras-sper sa gasesc cazare-dupa aia drum intins pe autostrada pana la Dubrovnik-split.Pana in august ma hotarasc unde sa stau-nu cred ca o sa imi rezerv ceva inainte-dalmatia,oricum ,una din insule...ce n-am vazut pe acest topic-preturi la mancare-restaurante,de baut,distractie,gen costuri suplimentare
|
--------------------
SN clima
dacia
2002
|
|
bogdan10 |
![]()
|
Varianta de traseu aleasa de tine este cea mai buna deoarece, fiind un traseu care este foloseste autostrazile foarte mult, vei castiga timp mult. La Budapesta s-ar putea sa ajungi destul de tarziu seara si risti sa nu gasesti cazare usor daca nu iti rezervi dinante. Altfel, mai bine incerci sa dormi undeva mai aproape, ca sa nu te prinda noaptea!
Preturile in Croatia sunt in general comparabile cu cele de la noi, poate in anumite cazuri sa fie cu 10-20 % mai mari decat la noi! E bine sa ai bani in numerar cat si un card cu care sa poti plati in anumite situatii (benzina, magazine, etc.). Euro ii poti schimba la banci, oficii postale sau case de schimb (cel mai bun curs este la primele doua). Taxele de autostrada le poti plati si in euro si vei primi inapoi ca rest kuna la cursul bancii lor nationale! |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
calcaneu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 4 July 05 ![]() |
Cred ca s-a mai discutat pe topicul asta mai demult, budapesta e un pod cam indepartat pentru bucuresti, mult mai lejer ajungi la szeged, unde sunt multe pensiuni chiar in oras , am dormit cu 36 euro foarte decent.
Traseul prin Mako, Pecs, Kutina e cel mai scurt, am facut lejer brasov-zagreb si un pic mai greu rijeka-brasov..17 ore. |
--------------------
Renault Megane Break
1.9 dTI
2001
|
|
crisdelia2004 |
![]()
|
mda,dar noi vrem sa vedem si budapesta.O sa facem rezervari din timp...la dus mai e cum mai e,la intoarcere o sa ne oprim probabil in szeget
|
--------------------
SN clima
dacia
2002
|
|
bogdan10 |
![]()
|
QUOTE(calcaneu @ 29 May 2008, 11:03) Cred ca s-a mai discutat pe topicul asta mai demult, budapesta e un pod cam indepartat pentru bucuresti, mult mai lejer ajungi la szeged, unde sunt multe pensiuni chiar in oras , am dormit cu 36 euro foarte decent. Traseul prin Mako, Pecs, Kutina e cel mai scurt, am facut lejer brasov-zagreb si un pic mai greu rijeka-brasov..17 ore. Pe varianta ta de traseu mergi foarte mult pe drumuri nationale si pierzi timp deoarece exista zone cu restrictii de viteza! Daca mergi pe autostrada vei castiga timp iar drumul este mai lung doar cu maxim 50km (socotind distanta Szeged-Zagreb)! |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
valeron_x |
![]()
|
![]() dintre plebei Group: Members Posts: 198 Joined: 28 March 07 From: Pristina, Kosovo ![]() |
ploaie la plitvice
Attached thumbnail(s) IMG_1901.jpg ( Size: 2.83mb ) Number of downloads: 782 IMG_1891.jpg ( Size: 2.77mb ) Number of downloads: 765 IMG_2047.jpg ( Size: 1.53mb ) Number of downloads: 681 |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1.4 16V
- B 80 CTN
|
|
testike |
![]()
|
QUOTE(bogdan10 @ 26 May 2008, 06:11) Nu m-am hotarat ![]() Am gasit cazare in Austria (cu toate ca nu credeam ca se mai poate, in Viena si Salzburg, unde sunt meciuri), asa ca am decis sa stam vreo 6 zile in Austria, apoi ne mai raman 7-8 zile pentru Croatia, din care 1 se duce pe drum. Ma gandesc sa stam 3-4 zile intr-un loc mai spre Nord, sa vizitam ce e zona la 100-150 km, si sa mergem si pe la Plivtice... Ceva sugestii unde ar fi mai bine sa stau? As mai sta inca vreo 2 zile prin Sud pe langa Dubrovnik, dar inca nu stiu sigur daca putem, sa vedem cat o sa fim de obositi si cum se comporta junioru' pe masina ![]() Plecam pe 5 Iunie in Austria, prin 11-12 ajungem in Croatia, sper sa se mai indrepte vremea, ca prognoza pe 8-9-10 deocamdata e de furtuna.. Later Edit: Plecam in 5 Iunie, Joi, numai miercuri o sa mai am timp sa caut exact unde ar fi mai bine sa stam ( pe langa spalat masina, umflat roti, facut bagaje, etc).. ![]() This post has been edited by testike: 1 Jun 2008, 13:15 |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
valeron_x |
![]()
|
![]() dintre plebei Group: Members Posts: 198 Joined: 28 March 07 From: Pristina, Kosovo ![]() |
dupa parerea mea, treaba cu prognoza e cam un fem de loto 6/49
cand am plecat anul trecut am consultat bbc weather, cnn weather, yahoo weather, undergoround si inca vreo 3 d-astea, niciuna nu era la fel cu alta. in ziua in care am fost la plitvice era soare in toate prognozele; cu toate astea a plouat torential timp de 40 de minute |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1.4 16V
- B 80 CTN
|
|
testike |
![]()
|
cam asa e, o ploaie scurta nu e problema, atat numai sa nu prind mai multe zile ploioase la rand..
Am uitat sa intreb daca stie cineva - in Croatia sunt dese birourile de informatii turistice, si daca se pot cauta cazarile libere de acolo? In Austria mi-a placut ca este un fel de automat de unde se pot cauta cazarile libere din momentul acela, si suna gratis la pensiune/hotel... |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
valeron_x |
![]()
|
nu stiu cum e in toata croatia. pot sa-ti spun ca in opatija era un singur birou de genul asta, dar au un site al statiunii pe care poti sa-l accesezi si sa-ti cauti singur:
http://www.opatija.net/ |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1.4 16V
- B 80 CTN
|
|
bogdan10 |
![]()
|
@testike
Daca vrei la hotel trebuie sa studiezi site-rile lor si sa iti rezervi cazare (sau eventual printr-o agentie). Daca vrei la particulari, vei gasi o multime de panouri cu inchiriere camere (SOBE, ZIMMER, ROOMS). Birouri de informatii nu am vazut prea multe prin Croatia! |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
crisdelia2004 |
![]()
|
Dar in august a fost cineva,asa ,fara cazare?credeti ca gasesc?
|
--------------------
SN clima
dacia
2002
|
|
valeron_x |
![]()
|
in august am fost eu, dar mi-am facut rezervarea din iulie, pe la jumatate. nu merita sa mergi la ris, e mai bine sa ai de unde alege, ca nu te duci pana la mamaia sa te poti intoarce acasa in aceeasi zi
|
--------------------
Renault
Clio III
2006 1.4 16V
- B 80 CTN
|
|
saritah |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 28 February 08 ![]() |
Newsletter de la Lazy- Travel despre Croatia :
http://www.lazy.ro/articol/Top/75/slidesho...in-Croatia.html |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
bogdan10 |
![]()
|
Cele mai bune site-uri de studiat despre Croatia sunt site-urile lor! Sunt intotdeauna actualizate la timp, fata de site-urile noastre despre ei!
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
saritah |
![]()
|
daca e cineva acum sa-mi dea un raspuns repede :
ati fost spre Dubrovnik , trecand prin Bulgaria ( adica pe la Calafat ) ? E vreo problema pe drumul spre Cacak , urmand acest traseu ? |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
eu am fost prin cacak - dar venind dinspre moravita (granita din caras severin ) - drumul este excelent- numai mare grija la limitarile de viteza de 50 - multe radare tip pistol- singura scapare sa te ti de coloanele care emrg repede - primul este pe principiul iepurelui din atletism - in serbia autostrada o poti plati si in euro - moneda in muntenegru este euro - daca mai ai nevoie de informatii da-mi pm si iti spun mai multe - inca un sfat- sa faci cazarea in muntenegru - anu trecut era cam 10-15 euro de pers pe noapte in sistem gazda - in croatia sarea de 25-30
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
saritah |
![]()
|
Am dat un pm , nu stiu daca ai primit .
Multumesc mult ! Am rezervat in Kolasin , hotel Cile , tarif bun . Imi facusem initial socoteala ca ies pe la Drobeta si nu am treaba cu Bulgaria , si acum am vazut ca drumul e mai scurt cu aproape 100 km daca ies pe la Calafat si merg cam 46 km prin Bulgaria . Plec luni si trebuie sa definitivez traseul . Vremea in Croatia e super ! 19 Jun 2008, 08:15: Si in Croatia am facut rezervari peste tot . A mers bine , avem 4 locatii in Croatia , mi-au fost de mare ajutor informatiile voastre . Sper sa iasa totul FB . Daca ceva nu iese bine , voi sunteti de vina ! ![]() This post has been edited by saritah: 19 Jun 2008, 08:15 |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
testike |
![]()
|
M-am intors si eu din Croatia, a fost foarte frumos, sper sa mai apuc sa mai dau o fuga anul asta..
![]() Am stat la pensiunea Winnetou 3*** la 6 km de Plivtice Jezera cu 54 euro/noapte cu mic dejun , in conditii foarte bune ( la hotelul de langa intrarea in parc pretul era ~110 euro), si la 60 km de Dubrovnik cu 33 euro/zi intr-un apartament dragut cu vedere la mare. Statiunea in care am stat era foarte mica ~1.5 km in total, avea un restaurant cu preturi f. bune : 15-20 lei o pizza, 20 lei spagetti, 30-40 lei gratare, 65 lei platou de prajeli pentru 2 pers cu 2 carnati, 6 mici, 6 gratare, cartofi prajiti, etc. Doar sucurile si apa minerala mi s-au parut scumpe pe acolo, cam dublu ca la noi, in rest preturile erau comparabile. Benzina era 92-95 kuna. Drumurile nu mi s-au parut foarte bune, am prins pe masina ceva ploi destul de puternice, si se adunau balti inclusiv pe autostrada, si am prins cateva cu viteza destul de mare - ce-i drept era afisata limitare de 80-100 pe panouri.. Ce mi-a placut in schimb era ca in curbe asfaltul avea alta suprafata, facuta probabil ca sa aiba aderenta mai buna - cu Montanele mele de 40.000 km care se comporta prost special pe ploaie m-am bucurat de treaba asta ![]() In rest, se circula tare pe autostrada, inapoi am scos o medie de viteza foarte buna, am venit cu 140 intins, o sa incerc sa socotesc mai incolo, dar cred ca am scos aproximativ cu vreo 2 ore timp mai putin decat estimarea viamichelin, deoarece am venit destul de bine si prin Ungaria (110-120 in afara autostradei prin Szolnok, in afara de cateva sate..). Trebuie sa mai spun o data ca sunt f. multumit de cum s-a comportat Logan-ul pe autostrada si mai ales in munti in Austria pe Grossglockner si la pestera de gheata unde era panta >20% (parca 25% chiar am vazut pe un semn), am facut in total 4350 km, fara nici cea mai mica problema. ![]() LE: Am uitat sa pomenesc de zona din partea de nord prin care am intrat din Austria, am prins acolo niste drumuri rupte de tot, ploua, era plin de case parasite, prima impresie de Croatia a fost destul de lugubra ![]() This post has been edited by testike: 20 Jun 2008, 12:05 |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
saritah |
![]()
|
multumim mult !!!
plec luni si sunt de folos toate informatiile proaspete ! |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
testike |
![]()
|
Am uitat sa spun ca apa este deja destul de calda in partea de sud langa Dubrovnik cel putin, am facut baie, am stat o data chiar mai mult de 1 ora in apa.
![]() |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
testike |
![]()
|
Scuze, nu mai pot edita postul anterior.
La cerere pun o poza cu un restaurant din orasul vechi din Dubrovnik, in care apar si niste preturi. In celelalte restaurante in care am fost preturile erau cu 10-30% mai mici. LE: Un platou din ala de prajeli de 2 pers de-abia am reusit sa il termin ( am cam 103 kg) impreuna cu sotia si junioru' de 2.5 ani, in statiunea unde am stat eu Klek costa 130 kuna. This post has been edited by testike: 24 Jun 2008, 13:14 Attached thumbnail(s) IMG_0052.JPG ( Size: 1.02mb ) Number of downloads: 705 |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
V A L I |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 20 September 05 From: BV ![]() |
Care e cursul de schimb acolo Euro - Kuna ?
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
2006 / 1.5 dci / 65 cai
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 16:25 |