Croatia
![]() ![]() ![]() |
Croatia
bogdan10 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 126 Joined: 11 July 06 ![]() |
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
bogdan10 |
![]()
|
QUOTE(testike @ 24 Jun 2008, 13:11) Scuze, nu mai pot edita postul anterior. La cerere pun o poza cu un restaurant din orasul vechi din Dubrovnik, in care apar si niste preturi. In celelalte restaurante in care am fost preturile erau cu 10-30% mai mici. LE: Un platou din ala de prajeli de 2 pers de-abia am reusit sa il termin ( am cam 103 kg) impreuna cu sotia si junioru' de 2.5 ani, in statiunea unde am stat eu Klek costa 130 kuna. Deci, in final, sa inteleg ca ti-a placut in Croatia? |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Yup, abia astept sa merg inapoi
![]() Vroiam oricum sa mai stam 1-2 zile in sud si 3-4 in Nord, din pacate am avut ceva probleme si a trebuit sa ne intoarcem mai repede. ![]() |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
bogdan10 |
![]()
|
Mai planifici inca o calatorie la anul ca sa recuperezi ce nu ai facut anul acesta! Sau te pomenesti ca te mai duci inca o data anul acesta?
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Anul asta as vrea daca se poate, sa vedem
![]() Din Cluj nu e asa greu de ajuns, de la iesire din RO se merge foarte bine, mare parte e pe autostrada unde se poate merge tare, si rest in Ungaria pana la Budapesta unde nu e autostrada, tot am avut viteza medie cred cam 100, deoarece am mers cu 110-120 , si nu am trecut decat prin cateva sate. Am uitat sa zic ca partea de nord cum am intrat din Austria ne-a cam speriat, erau ceva drumuri destul de rupte, case parasite, ploaie.. Si in rest este un pic de ramasita de comunism, cel mai probabil din cauza impresiilor recente din Austria, insa tot nu se compara cu ce e la noi, locurile ne-au placut foarte multe, preturile sunt OK si abia astept sa mergem inapoi ![]() |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
bogdan10 |
![]()
|
Din Austria intri intai in Slovenia, nu in Croatia! Dupa aceea vine Croatia!
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
testike |
![]()
|
Ai dreptate, am vazut si eu ulterior pe harta. Oricum partea din Croatia de la iesirea de pe autostrada, pana am ajuns aproape de Plivtice ne-a cam speriat la inceput.. Erau anunturi de camere libere pe unele case care le credeam parasite sau in cel mai bun caz neintretinute.. Nu stiu ce o fi fost cu zona aia, probabil era partial parasita, sau turismul nu mergea asa bine, sau m-o fi bagat iGo pe ceva ruta mai aiurea, oricum cand ne-am apropiat de Plivtice pensiunile incepeau sa arate mai bine, conditiile au fost foarte bune si drumurile bune.
|
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
bogdan10 |
![]()
|
Ai iesit de pe autostrada A1 pe la Ogulin si apoi, la un moment dat (inainte de Plitvicka Jezera), ai mers pe un drum cu serpentine prin padure?
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
saritah |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 28 February 08 ![]() |
Am fost , m-am intors , Croatia e SUPER ! Stiam asta pentru ca am mai fost , dar tot m-a fascinat !
Daca sunt intrebari la care pot raspunde ... 8 Jul 2008, 13:23: Cursul de schimb 1 euro = 7 kuna pana la 7,17 kuna ( chiar si 7,24 ) Benzina 9,65 kuna Motorina 9,72 kuna Intrare la Plitvice pentru adulti 110 kuna , copii 55 kuna . Intrare la Pestera Postojna 19 euro adulti , copii 12 euro . Preturi la supermarket cam ca la noi . Croaziere de 1 zi ( mai precis , de 8-9 ore , intre 25 euro /pers si 45 euro/pers ). Inghetata 5 kuna , apa la sticle de 0,5 in jurul a 6 kuna ,... Vremea super (incomparabila cu cea din Turcia ). Oamenii , strazile , peisajul , ...totul e super ! This post has been edited by saritah: 8 Jul 2008, 13:23 |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Pai spune si tu mai multe despre drumul pana acolo ... unde ati stat ... ce ati mai vizitat ... politie ... trafic ... etc.
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
saritah |
![]()
|
Drumul pana la Dubrovnik nu l-am facut dintr-o bucata .
Din pacate am intrebat pe forum inainte sa plec ( daca te uiti mai in urma, o sa vezi ) despre iesirea pe la Calafat si nu am primit niciun raspuns . Am iesit pe la Calafat , sa nu o mai faca NIMENI ! M-am oprit o noapte in Muntenegru. Atentie , dupa Uzice , nu mai stiu exact unde se lucreaza la sosea , e o ruta ocolitoare spre Bjelo Polje , e drum de camioane , tiruri , si se ocoleste mult . Am vizitat Dubrovnik - orasul vechi .E super . Cazarea de pe net a fost ok . Am plecat in Omis , mai exact in Duce . Aici as mai merge . Plaja ft.buna , o recomand familiilor cu copii si nu numai ! Cazarea am facut-o tot pe net , a fost perfect . Am vizitat Split , palatul lui Diocletian merita vazut ! Am fost o zi pe insula Brac ( aici se plateste totul , chiar si sa faci dus !) dar e frumos . Am fost la Plitvice . Atentie , daca de la Plitvice vreti sa ajungeti spre nord dar sa ramaneti pe acolo , nu aveti alt drum decat pe sus , pe la Karlovaci ( drumul intre Plitvice si coasta e stricat ) . Cazarea la Plitvice nu mi-a placut . Dar sigur se gaseste cazare fara rezervare dinainte la Plitvice . Am fost si pe KRK ( aici , mai precis la Baska , un sezlong pe plaja e 45 kuna , cel mai scump !!! ) , e cam plictisitor drumul pe insula . Am fost pe insula Rab , ft, frumos orasul Rab ! Am fost si la pestera Postojna , merita vazuta , e ft. frumoasa ! Am stat undeva aproape de podul spre KRK. Cazarea tot pe net , ft. frumos si curat , ok . Ne-am intors prin Zagreb , Belgrad , Drobeta . Drumul ok , nu ft. aglomerat , cam mari taxele pt. autostrada . Cam asta , pe scurt . |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Multumesc mult de raspuns
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO 33.722 km - 12.2004
|
saritah |
![]()
|
daca e ceva de care vreti sa stiti ( pe ruta pe care am fost eu ) si va pot ajuta ... cu drag !
In orice caz , in Croatia , aproape nu am intalnit echipaje de politie , cateva doar ! De drumuri nu am ce zice ! si in Serbia si in Muntenegru , tot cateva ! In Slovenia , cred ca niciun radar nu am intalnit . iesirea pe la Portile de fier e perfecta pentru cei ce vor sa iasa pe aici ! |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
ucatalin |
![]()
|
ucatalin Group: Members Posts: 31 Joined: 9 October 04 From: Piatra Neamt ![]() |
cate ore ati facut pana la Dubrovnik?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureat 1,5Dci 110 4x4
- NT xx XXX
|
|
saritah |
![]()
|
Am plecat din Kolasin (Muntenegru ) pe la 9,30 si am ajuns in Dubrovnik pe la ora 16.oo .
Dar am facut o oprire pe la Kotor ( sa mancam ) , apoi , inainte de Budva ( dinspre Podgorica ) am luat-o prin tunel - care ne-a scos in soseaua spre Kotor , mai jos cu vreo 10 km si deci , am facut in plus vreo 20 km . E un alt drum , nu prin tunel , mai direct . Plus ca la tunel se si plateste . Apoi spre Kotor e un tunel care scurteaza drumul cu vreo 20 km , noi nu am stiut , oricum e frumos ( daca te uiti pe harta , sa intelegi ce spun ) e frumos si sa mergi prin golf , drumul e chiar pe margine , ft, ingust , dar e ft frumos . Apoi se poate scurta , sa nu mergi prin tot golful , cred - din Lepetane , traversand cu fery . Noi am vrut sa vedem tot drumul , de aceea nu am scurtat-o . E cetatea de sus , in Kotor , ft. frumoasa . apoi in Dubrovnik , am avut cazarea , ft aproape de soseaua E65 incat nu am pierdut timpul sa cautam adresa . In Dubrovnik e ft. frumos orasul vechi , e interesant sa urci pe zid , sa inconjori - pe zid - tot orasul , privelistea e grozava . Se plateste sa urci pe zid , daca zic bine vreo 7 euro copiii si 13 euro adultii . Dar , grija mare , e asa cald sus , si dureaza toata plimbarea ! Sa aveti de baut ! |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
bogdan10 |
![]()
|
QUOTE(saritah @ 8 Jul 2008, 14:04) Am fost si pe KRK ( aici , mai precis la Baska , un sezlong pe plaja e 45 kuna , cel mai scump !!! ) , e cam plictisitor drumul pe insula . In Baska sezlongurile pe plaja sunt 20-25 kuna/zi si nu 45 kuna/zi! Cu 40-50 kuna iei 2 sezlonguri + umbrela (in multe locuri sunt umbrele fixe cu palaria din stuf)! |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
saritah |
![]()
|
Pai daca zic ca pe plaja Baska , pe 2 sezlonguri + umbrela am platit 90 kuna , nu ma crezi ?
Asta e ! |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
bogdan10 |
![]()
|
In ce perioada si in ce zona a plajei din Baska ai platit atat pt. sezlonguri?
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
saritah |
![]()
|
saptamana trecuta , pe la mijloc , aproape de salvamari .
9 Jul 2008, 14:14: intr-o alta zona ( nu pe KRK ) am platit , de ex . pt doua sezlonguri , 20 kuna ! Stii prea bine ca variaza mult . si pe Braci am platit mult sezlongurile , se platea si dusul . Am dat cateva informatii pentru cine vrea sa stie cat de cat la ce sa se astepte . si mie mi-au prins bine informatiile pe care le-ati dat . 9 Jul 2008, 14:15: de ex. ciniva spunea ca exista si fery pentru Baska . Ei , nu mai este fery pt. Baska , deci singura posibilitate e pe pod . This post has been edited by saritah: 9 Jul 2008, 14:15 |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
bogdan10 |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
Danezu |
![]()
|
![]() un fost proprietar de megan..... Group: Members Posts: 914 Joined: 3 January 06 From: Bucuresti ![]() |
O intrebare pentru cei care au fost de mai multe ori in Croatia - Slovenia,chiar si Italia pe ruta Buc - Drobeta - Belgrad - Zagreb,exista autostrada prin Serbia pana la Belgrad?Am vazut ca toata lumea o ia pe un drum pe langa dunare! Sau care ar fi cea mai rapida ruta in aceasta perioada. Eu trebuie sa ajung in Slovenia,dar vreau sa stau o noapte in Croatia pe langa Zagreb.
Merci! This post has been edited by Danezu: 10 Jul 2008, 10:37 |
--------------------
Saab 9-3
2.2 TiD
Vector
|
|
saritah |
![]()
|
Iesire pe la Drobeta , urmezi :
Kladovo - Klococevac - Pozarevac - si de aici mai ai 22 km si intri pe autostrada Belgrad - Zagreb . |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
Danezu |
![]()
|
![]() un fost proprietar de megan..... Group: Members Posts: 914 Joined: 3 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Merci!
|
--------------------
Saab 9-3
2.2 TiD
Vector
|
|
zildan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 15 August 04 From: Craiova ![]() |
@saritah
Am parcurs cu mult interes jurnalul si completarile tale. Sunt craiovean si asi vrea sa plec la inceputul lunii august pe ruta Craiova, Severin, Podgorica, Split etc. Am inteles ca ai iesit prin Calafat, si probabil ai urmat un traseu apropximativ cu ce m-ar interesa pe mine in Serbia si Muntenegru. Potzi sa imi dai detalii mai multe despre Serbia Muntenegru si ca traseu si ca timpi, relief, serpentine, stare drumuri? Astept cu interes. |
--------------------
Skoda
Octavia 2 Elegance
2008
- DJ- ASTRA G 1,7DTI
|
|
little-boss |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 20 May 05 ![]() |
Salut si felictari pentru topic. Am gasit o multime de informatii interesante.
Totusi... daca ma poate ajuta cineva cu informatii despre drum. [O sa plec duminica si o sa cam bat toata Croatia. Mergem cu cortul. Daca cineva are informatii despre campinguri sunt binevenite.] Prima locatie din Croatia va fi Dubrovnik. Noi plecam din Bucuresti si pina acum stiu sigur ca vom trece prin Serbia, cu iesire pe la Portile de Fier si vom face o oprire de o noapte la Cacak sau Uzice in Serbia. Mai departe avem doua variante. Prin Muntenegru sau prin Bosnia si Herzegovina. As fi tentat sa o iau prin Muntenegru, Podgorica. Am auzit ca sunt peisaje superbe iar riviera lor este la fel de frumoasa ca cea croata. Ce ma framinta... Ajung intr-o zi din Cacak sau Uzice pina in Dubrovnik? Am auzit ca sunt drumuri in lucru si in plus traseul este prin munti cu multe serpentine. Nu stiu nimic de cea de-a doua varianta prin Bosnia. Din Uzice catre Sarajevo si apoi in jos prin Mostar catre Dubrovnik. A mai fost cineva pe acolo? Am auzit ca Mostar e un oras foarte frumos. O alta intrebare pentru cunoscatori ![]() Care este cel mai bun drum de la Portile de Fier si pina la Cacak in Serbia? Va multumesc si va promit va la intoarcere va dau toate detaliile despre drumul pe care l-am facut. |
--------------------
Peugeot 206 1.4 HDI
Dacia 1410
- xxx
|
|
saritah |
![]()
|
Am mai spus , nu iesiti pe la Calafat !
Apoi , nu aveti de ce sa treceti prin Bosnia ! Drumul prin Muntenegru e frumos , nu ft. usor , dar bun . am mai spus ca dupa Uzice ( daca nu gresesc ) se lucreaza la drum , sunt echipe de lucratori de la drumuri ( cand am trecut eu , pe 24 iunie nu erau indicatoare ) care te directioneaza pe ruta ocolitoare . Drumul ocolitor nu e rau , dar are numai doua benzi si sunt camioane , tiruri . e cu linie ontinua ... Deci , pe portiunea asta , intre Uzice si intrarea in Muntenegru , se intarzie fata de timpii care apar pe via michelin . E clar ca , iesind pe la Portile de Fier , nu ai ce cauta in sus , spre Pozarevac . Eu stiu drumul incepand de la Zajecar - Paracin - Pojate - Kraljevo - Cacak - Uzice - Bjelo Polje - Podgorica ... Inseamna ca de la Kladovo te duci spre Negotin - Zajecar . In Muntenegru nu ai nevoie de viza , se plateste taxa eco , valabila 1 an . In Serbia se poti plati si autostrada si la benzinarie in euro ( cursul lor nu e avantajos , dar asta e ) . Cauta ce am mai scris despre drumul spre Dubrovnik . Daca sunteti in intarziere , s-ar putea sa te intereseze ce am scris referitor la drumul de dupa Budva . 14 Jul 2008, 07:56: Eu am ramas peste noapte in Kolasin ( cam 60 km dupa Bjelo Polje ) . Am plecat spre Dubrovnik pe la 9,30 si am ajuns in Dubrovnik in jur de ora 17 . Nu mai stiu exact . Ori din UZICE mai ai destul de mers pana in Kolasin , de ex, unde am oprit noi . E clar ca ajungi seara in Dubrovnik , dar poti face drumul intr-o zi . This post has been edited by saritah: 14 Jul 2008, 07:56 |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
zildan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 15 August 04 From: Craiova ![]() |
Multumesc.
Ce taxe se platesc, de drum in Serbia si Muntenegru, in Croatia, la vama, de autostrada? Cum e la trecerea aia prin Bosnia de jos de pe litoral, e taxa ceva, probleme? Ajung in Croatia in prima zi daca trec la 8 dimineatza vama la Severin? |
--------------------
Skoda
Octavia 2 Elegance
2008
- DJ- ASTRA G 1,7DTI
|
|
little-boss |
![]()
|
@saritah
Multumesc pentru raspuns. Cam nasol... Am facut niste verificari pe ViaMichelin. Lucrurile arata astfel: 1. Cacak - Dubrovnik prin Podgorica si Kotor sunt 445km si se fac conform ViaMichelin in 6h47min 2. Kolasin - Dubrovnik tot prin Podgorica si Kotor sunt 222km in 3h33min (ViaMichelin) Acelasi drum, saritah l-a facut cam in 7h30min. In cazul asta nu prea am sanse sa fac drumul de la Cacak la Dubrovnik intr-o zi iar ca sa fac 3 zile de la Bucuresti la Dubrovnik mi se pare cam penibil. Varianta prin BIH are 386km si se face in 5h52min, zice ViaMichelin, dar incep sa nu mai cred iota din estimarile lor facute pentru trasee din Europa de est sau din balcani. Sunt intr-o ceata totala... |
--------------------
Peugeot 206 1.4 HDI
Dacia 1410
- xxx
|
|
cmandrei |
![]()
|
Plecand din Bucuresti ViaMichelin mai spune asa ...
Bucuresti - Ruse - Bjala - Pleven - Sofija - Dragoman - Nis - Pristina (se poate ocoli/scurta putin) - Mitrovica - Ribarice - Berane - Poda - Podgorica - Niksic - Dubrovnik 14:58 h 1098 km 110.81 euro (cu taxe) De ce nu s-ar utiliza acest traseu ? |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO 33.722 km - 12.2004
|
little-boss |
![]()
|
Distanta e cam aceeasi. Nu asta e problema, ci conditia drumurilor. Serpentine, reparatii, timp pierdut in vama etc.
The shortest route cu iesire pe la Portile de Fier are 1029 km si trece prin BIH. Prin Muntenegru sunt vreo 100 km mai mult Ma uitam la viteza medie data de ViaMichelin pe ruta prin Muntenegru: 66 km/h Cam mult pentru un drum pe care unii il comparau cu valea Oltului sau Transfagarasan. Pina la urma a facut cineva drumul Bucuresti-Dubrovnik in doua zile? |
--------------------
Peugeot 206 1.4 HDI
Dacia 1410
- xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 11:28 |