Croatia
![]() ![]() ![]() |
Croatia
adi_ar |
![]()
|
||
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|||
marss41 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 20 November 06 From: Oradea ![]() |
pai daca esti in tranzit ,nu e normal sa te trimita acasa..... sau sa tranzitezi mai departe?
in urma accidentului suferit am chemat salvarea ptr. nevasta-mea si ca tot omul grijuliu am zis ca avem o asigurare medicala facultativa de calatorie in strainatate ....... cand le-am aratat asigurarea la medici de pe salvare ,stii ce au zis ,, astea nu sunt valabile la noi" ...... asa ca fiecare trage concluzia care o crede de cuviinta. inregistrat oficial este sa fii cazat (fie la persoana fizica fie la hotel) printr-o agentie de turism de-a lor ... acolo dai pasaportul si iti iau datele si asa ajungi sa fii luat in evidenta de autoritatile lor........ cel putin asa mi-au spus cei de la agentia prin care m-am cazat eu. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA II
2002 ,1,9 DCI 120 CP
- BH11...
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Imi pare rau pentru accidentul suferit. Sper ca ai avut asigurare.
Afirmatia referitoare la tranzit ai aruncat-o asa, ca sa raspunzi ceva in contradictie ! Nu stiu ce s-a intamplat acolo si nici nu inteleg de ce nu vi s-ar fi acordat prim-ajutor de catre cei de la salvare. Daca asa stau lucrurile inclin sa cred ca nu v-ar fi ajutat oricum cu nimic daca la hotel va luau datele. Prefer sa nu mai comentez acest aspect ! LE Din experienta personala pot sa-ti spun ca cei de la agentiile de turism, in tarile care au venituri mari din asa ceva, spun tot felul de idiotenii si exagerari, profitand de ignoranta turistilor in materie de legislatie locala, pentru a-si "proteja" interesele. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
marss41 |
![]()
|
am avut asigurarea mea carte verde.... da noroc ca a avut sarbu asigurarea lui carte verde ca de a lui aveam nevoie sa-mi repar masina ca doar el a fost vinovat.
eu nu am vrut sa spun decat ceea ce am trait si auzit pe acolo ..... ca doar de aceea ne impartasim impresii ,experiente traite prin alte zone....... ca asa sau nu e asa in real, acest lucru ramane la aprecierea fiecaruia, nu oblig pe nimeni sa sa faca ceea ce zic eu....... fiecare pe raspunderea lui faptul ca respectivele tari si agentii isi ,,protejeaza" interesele mi se pare perfect normal cat timp serviciile oferite sunt de calitate si la preturi acceptabile.Si Romania si agentiile de aici si ,,protejeaza" interesele dar doar atat....... vezi drumurile si soselele noastre ,preturile din statiuni ,serviciile ,curatenia .... nu vreau sa generalizez dar in materie de turism, ca sa zic asa de masa , suntem departe de Croatia ,Slovenia sau oricare alta tara europeana ....... s-au daca nu ma insel ,parca ne batem pe ultimul loc cu albanezii..... |
--------------------
RENAULT
LAGUNA II
2002 ,1,9 DCI 120 CP
- BH11...
|
|
carlo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 23 July 06 From: Hansestadt BREMEN ![]() |
Stiti cumva daca la granita Ungaria/Croatia exista Duty-Free?
|
--------------------
vw
passat
2004
- HB-WB 454
|
|
saritah |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 28 February 08 ![]() |
Salutare !
Nu am aflat din tot ce ati scris , podul care leaga continentul de insula KRK este la SENJ sau la KRALJEVICA ? Daca este doar la KRALJEVICA , la SENJ cum se trece , cu feribot ? Stiti amanunte legate de asta ? Daca la Senj e feribot , cat de des e ... Mutumesc ft.mult ! 6 Mar 2008, 15:39: Gata , m-am lamurit , la Senj e fery ! This post has been edited by saritah: 6 Mar 2008, 15:39 |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
adi_ar |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
ice cube |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 13 November 04 From: Tg-Jiu ![]() |
|
--------------------
dacia
logan ambition
- Gj-03-XYB
|
|
saritah |
![]()
|
Salutare !
a fost cineva cazat in zona Ruskamen ? Nu-i pe harta dar e la vreo 5 km de Omis . 27 Mar 2008, 17:23: Am tot cautat o cazare in Muntenegru , in Bjelo Polje sau Mojkovac , nu gasesc nimic . Are cineva un pont ? A ramas cineva peste noapte , imediat cum intri in Muntenegru ? Am gasit in Mojkovac , hotel Dulovic , dar nu raspunde nimeni la mail , am scris in engleza ... oare de asta ? Daca stie cineva altceva , va rog , astept o idee . Multumesc . This post has been edited by saritah: 27 Mar 2008, 17:23 |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
giovi_buru |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 19 April 07 ![]() |
cu ce se mandresc croatii la cumparaturi; eu voi merge mai mult ca sigur in septembrie 2008 si as vrea sa stiu daca se poate gasi cate ceva la solduri in acea perioada! Au ceva in mod deosebit si daca au reduceri pt cei care au fost!multumesc
p.s. daca stie cineva ceva de hotel libeneva, localitatea Gradac, cu all inclusive! Ce au ei in all inclusive! Ma tot gandesc, ma tot informez dar orice sfat este bine primit |
--------------------
Toyota
corolla
2008, D4D 1,4, 90cp
- gl-xx-xxx
|
|
antifizic2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.434 Joined: 16 June 07 From: Bucuresti- Romania ![]() |
nu vreau sa te dezamagesc dar din punct de vedere al magazinelor nu mi s-a parut nici ca ar avea preturi mai mici si nici marfa mai speciala,
nu spun, nu este greu sa depasesti magazinele din romania dar nici in belgrad nu am vazut cine stie ce, tara in sinea ei este clar mai dezvoltata ca romania dar din punct de vedere al shoping-ului nu pot spune multe oricum o data ajuns in croatia trebuie sa mananci miel di insula aia a lor imi scapa numele, oricum specialitatea de miel iar pe coasta orice preparat de peste . nu vei regreta ![]() |
--------------------
renault
LAGUNA II / 1.9 DCi
2004
- B-57-LXF 17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
|
|
saritah |
![]()
|
Cine a spus ca gasesti cazare in Croatia cata vrei ?
Cum sa pleci asa...fara nicio rezervare , cand am scris zeci de mailuri si ... ori nu raspund , ori e deja ocupat . E munca de "sisif" sa incerci sa gasesti cazare pe net , mai ales daca vrei sa legi mai multe locuri , incat sa poti face un traseu mai lung . Nici nu mai stiu cate site-uri am gasit ! Cand , in sfarsit primesc raspuns la un mail ...nici nu mai stiu de la ce vila sau apartament e , la cate trimit ! Nu stiu ce se intampla , ori nu sunt site-urile actualizate si noi luam de bune adresele de acolo ? Cat despre Baska , unde as fi dorit mult sa ajung , absolut nimic nu gasesc . Sau , totusi am gasit , dar ft departe de plaja . Ori ...chiar sa depinzi de masina si pt plaja ... |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
adi_ar |
![]()
|
Eu as zice sa nu te panichezi pe aceasta tema.
Majoritatea pensiunilor nu cred ca au reclama pe net sau au o pagina pe care o gasesti intamplator. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
cataline |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 332 Joined: 9 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu cand mi-am facut traseul prin croatia am legat cam 4-5 cazari pentru tot concediul si totul a fost ok. Am facut un fisier in care aveam site-urile pentru fiecare locatie in parte, mail-ul la care am trimis pentru rezervare si data trimiterii pentru a nu ma incurca. Daca imi raspundeau mai multi ii triam si alegeam ce imi placea mai mult iar la restul le raspundeam ca mi s-au schimbat planurile si le multumeam. In modul asta totul a decurs foarte bine. La plecare am avut dupa mine mail-urile printate cu rezervarile pentru a evita probleme (care cum ma si asteptam nu au fost
![]() |
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005
- B-xx-XXX Logan 1.6 Ambition, dec 2005
|
|
saritah |
![]()
|
Da, aveti dreptate . In mare parte am reusit . Si in Montenegro , si in Dubrovnik , si la Duce , si la Plitvice . Mi-a fost util tot ce ati scris .
Mi-a mai ramas KRK , niciun raspuns de acolo , numai negative cele pe care le-am primit . Paca nu as renunta la Baska sau mai bine zis Insula KRK . Nu stiu o alta zona buna aici , care sa aiba si plaja de nisip . am gasit ceva chiar in KRK , pret bun , dar la 2 km de plaja ( zic ei , cat o fi exact nu stiu ) ori , totusi , la plaja mi-ar place sa parcurg mai mica distanta . Stie cineva in insula KRK o alta zona buna pentru cazare si plaja ? Sa o las pe asta fara rezervare , si sa incerc sa gasesc acolo ? Multumesc mult ! |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
adi_ar |
![]()
|
Ma bucur ca se contureaza perspectiva.
Despre "departe" si "aproape", eu zic asa: Daca-i sa fie pana-n 200 m, treaca-mearga dar daca-i peste ... decat 500 m la acelasi pret, mai bine la 2 Km si stii o treaba, te deplasezi cu masina, decat sa cari saltele, colaci, mingi si toate-alea. Acum, mai depinde si cum este cu parcarile. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
michirec |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 300 Joined: 9 September 05 From: Bucuresti ![]() |
cazare gasesti la fata locului, peste tot am vazut anunturi cu ,,Sobe" adica de inchiriat camere....acum depinde la ce pret....
|
--------------------
renault
Scenic 1,6 dci,96kw.
2011
|
|
marss41 |
![]()
|
In insula Krk eu m-am cazat pana la urma la Silo ,plaja cu pietris, plaja amenajata cu nisip, loc de cazare cu cort si rulote, localitate linistita si cocheta unde personal m-am simtit bine.De acolo sunt curse rapide cu barci spre continent.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA II
2002 ,1,9 DCI 120 CP
- BH11...
|
|
area51 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 14 July 06 ![]() |
QUOTE(saritah @ 2 Apr 2008, 12:53) Mi-a mai ramas KRK , niciun raspuns de acolo , numai negative cele pe care le-am primit . Paca nu as renunta la Baska sau mai bine zis Insula KRK . Nu stiu o alta zona buna aici , care sa aiba si plaja de nisip . am gasit ceva chiar in KRK , pret bun , dar la 2 km de plaja ( zic ei , cat o fi exact nu stiu ) ori , totusi , la plaja mi-ar place sa parcurg mai mica distanta . Stie cineva in insula KRK o alta zona buna pentru cazare si plaja ? Sa o las pe asta fara rezervare , si sa incerc sa gasesc acolo ? Multumesc mult ! Am fost in ultimii 2 ani in krk mai exact in orasul Krk. orice casa e la max 5 minute de mers pe jos de plaja sau orasul vechi. Nu risca cu rezervari pe net ca s-ar putea sa nu-ti placa acolo si oricum dai mai scump....parerea mea De la pod pana in orasul Krk ai de mers vreo 20 minute pe insula de-o sa te plictisesti, dar asteptarea (la volan) se merita. Cum intri in oras (care e cat un sat mai maricel de la noi ca marime) ai pe stanga infoturism si apoi inca vreo 2-3.Cred ca aia sunt cam singurii care stiu engleza. Acolo iti alegi ce si cum doresti referitor la cazari(cele spre mare).Tariful mediu pt toata croatia e de 15-20 euro de persoana iar conditiile sunt aceleasi peste tot, TV , frigider, balcon fie ca e camera sau apartament... In sept. am dat 50 euro/zi x 3 zile pe un apartament cu 2 dormitoare. (eram 3 noi) chiar in centru la 50 m de mare. Nu lua cu masa ca nu se merita. Ai si supermarket, preturi cu putin mai scumpe ca la noi. Orasul vechi si plajele alea mici si salbatice te vor incanta. Sa nu pierzi in insula plaja de la Baska (singura de nisip pe care am vazut-o pe-acolo), golfuletele de la Stara Baska, golfuletul Punat cu insula din mijloc. Si in orasul Krk sunt cateva plaje (cu minigolfulete) micute cu nisip. Si in restul croatiei am gasit cazare pe loc (si am fost in plin sezon in august). Daca as face un top la ce-am vazut as zice: Dubrovnik Rovinj Krk Split (orasele vechi ce merita vazute seara in tinuta eleganta ![]() Ce am scapat si mi-as dori : : parcul Krka si o croaziera cu un mic vas inchiriat, doar cu prietenii. ...ca sa nu mai zic de (un vecin care mi-a facut capul calendar cu) Muntenegru(vecina mai mica de la sud) Acu chiar ca mi s-a facut dor de duca ![]() Bafta This post has been edited by area51: 4 Apr 2008, 08:05 |
--------------------
opel
astra
2000
- IS-04-KRI
|
|
saritah |
![]()
|
Salutare la toata lumea !
Eu sunt convinsa ca se gaseste si la fata locului cazare dar... sunt multe fara aer conditionat ..., fara bucatarie , .... am invatat ceva din toata chestia asta . Cred ca mi-a luat mai bine de o sapt sa caut peste tot ! Am reusit pana la urma . In Muntenegru , Dubrovnic , Duce , Plitivce , iar pentru KRK , P*la si Postojna am gasit la Crikvenica ( am vazut ca nu e statiune chiar mica , are si plaje de nisip ...cred ca e chiar dragut acolo ) Pret pentru cazare peste tot , plus o cazare la intoarcere ( probabil Budapesta ) ,adica 15 nopti , 4 persoane , 945 euro ( peste tot : 2 camere , bucatarie , baie , aer conditionat ) si nu mai mult de 200 m de plaja . Ba , in doua zile avem si mic dejun . Unde era mai ieftin (30 - 40 euro pe noapte ) nu era aer conditionat , ori cu clima asta atat de schimbatoare , nu stii ce te asteapta . Deja la noi , la mijl. lui aprilie vor fi temp peste 25 grade . Deci , unde era mai ieftin , ori nu aveau aer , ori era bucatarie comuna , ori era departe de plaja , ori era deja ocupat , ...Trebuie sa te simti si bine totusi , destul ca stam asa mult in masina ! In Baska am gasit pana la urma cu 90 euro / noapte apart . Pai la banii astia ... trebuia sa am si masa ! Daca ceva nu o sa fie bine , o sa va zic si voua , poate va voi fi si eu cumva de folos . Oricum , multumesc mult celor care mi-au dat ceva sfaturi , au fost bune toate ! Concediu placut tuturor ! |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
ilmoed |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 29 May 07 ![]() |
Daca a fost cineva in insula Pag si eventual Rab ar fi extrem de utile cateva informatii despre acestea.
Multumesc |
--------------------
opel
astra
2005
|
|
altius |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 29 May 07 ![]() |
am fost anul trecut pe insula Rab, am stat in Lopar, este o insula tipic croata, in Lopar este plaja cu nisip si o recomand celor cu copii mici pentru ca apa este f f mica, la 100 de metri de plaja abia daca ajunge apa la brau la un om matur, dar pentru cei fara copii mici e mult mai interesant sa faci plaja/ baie in multitudinea de golfulete cu pietre, pietris; in orasul Rab au o cetate f interesanta merita vizitata; apa superba bineinteles; se ajunge cu bacul pe insula si apoi se strabate toata insula pana la Lopar, daca mai vrei detalii intreaba ce anume te intereseaza
|
--------------------
Renault
Scenic RX4 1.9 dci
2002
|
|
ilmoed |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 29 May 07 ![]() |
Merci frumos Noi plecam din BUC 4 adulti si un copil pe 21 iunie ,cazarea este in Pag la apartmani K&M Pag,o noapte in apropiere de Balaton (am stat acum 2 ani 1 saptamina in Balatonmariafurdo si totul a fost foarte.o.k).
Am citit lucruri extrem de interesante din ghid complet Croatia despre Rab ,iar acesta este aproape de Pag.Cu siguranta ca vom ajunge acolo cel putin 1 zi .Daca poti spune-mi intr-o zi ,maxim 2 ce nu trebuie ratat in Rab,unde se poate manca o.k,plaje de snorkel bune,pe scurt ce ai face tu daca ar fi sa stai numai o zi pe Rab. Si inca ceva : stie cineva o pensiune buna in Tihany -Balaton pentru o noapte ? |
--------------------
opel
astra
2005
|
|
altius |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 29 May 07 ![]() |
de vizitat merita orasul Rab care e pitoresc, are o cetate interesanta, priveliste splendida din turn si de pe zidurile cetatii, eu nu am mancat in Rab dar sunt convins ca o sa gasiti ceva restaurante bune, nu ratati fructele de mare care sunt prospete sau pestele; noi am mancat de multe ori in Lopar aveam un restaurant preferat acolo; pt snorkeling tot in Lopar trebe sa ajungi si o sa vezi pe toata lumea cu fundul in sus si capul in apa; mai concret eu propun sa vizitati intai Rab apoi va deplasati spre Lopar, cum a-ti intrat in lopar este o intersectie mai mare, spre stanga ajungi la restaurantul nostru preferat, la vreo suta-doua de metri pe partea dreapta, arata f bine de afara o sa-l recunosti imediat, iar de la intersectia pomenita mai sus, la dreapta, se ajunge la plaja cu nisip (paradise beach parca se numeste) unde puteti sa va snorchelitzi pe langa tarm in stanga plajei. Cred ca si noi o sa tragem o fuga prin croatia anul asta cand ne intoarcem din elvetia dar inca nu ne-am hotarat unde. Va doresc sa aveti o vacanta deosebita!
9 Apr 2008, 09:12: "a-ti intrat" = "ati intrat" , scuze This post has been edited by altius: 9 Apr 2008, 09:12 |
--------------------
Renault
Scenic RX4 1.9 dci
2002
|
|
bogdan_2008 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 1 January 08 From: Pe Pamant ![]() |
Anul trecut in Croatia , Slovenia am dat peste destui romani, majoritatea din vestul Romaniei-TM, AR, BH, care mi-au spus ca prefera concediul in Croatia decat pe litoralul romanesc. Se merita sa vezi Brijuni, Plitvice, Krka ,orasul P**a cu centrul istoric, plaja de la Baska avand calificativul "Blue Flag" . Nu mai vorbind de frumusetea peisajului atat pe coasta dalmata cat si de modul cum stiu croatii sa construiasca autostrazi. Cred ca mai dureaza la noi cam 100 de ani pana vom vedea autostrazi cum au croatii si pe la noi.
|
--------------------
clio III, 1.4
clio III, 1.4
2007& Exception
|
|
egipt |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 12 April 08 ![]() |
in curand vom pleca din Cluj spre Dubrovnic si vrem sa trecem prin Serbia si Bosnia- Hertegovina pe drumul cel mai scurt.
poate cineva sa ne dea detalii despre traseu si eventualele probleme legat de viza in cele 2 tari? |
--------------------
daewoo
cielo
2006
|
|
antifizic2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.434 Joined: 16 June 07 From: Bucuresti- Romania ![]() |
viza?
bogdan_2008 , problema cu autostrazile este si mai grava considerand ca ei sunt in general mai putini ca romanii au avut si destule conflicte si momentan nici ajutorul ue nu il au This post has been edited by antifizic2: 12 Apr 2008, 20:51 |
--------------------
renault
LAGUNA II / 1.9 DCi
2004
- B-57-LXF 17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
|
|
saritah |
![]()
|
pt. egipt
cataline recomanda in pag.12 ca drumul bun e prin Muntenegru , spre Dubrovnik . Eu am ales acelasi drum si am gasit cazare in Kolasin , 23 euro / noapte/pers. cu mic dejun inclus . Kolasin e trecut de jumatatea drumului . Gasisem cazare si in Bjelo Polje , dar mult mai scump . 13 Apr 2008, 17:02: In Kolasin ,adica in Muntenegru , nu mult dupa ce treci de Bjelo Polje , max 1 ora . Pana in Kolasin , nu prea am gasit cazare pe net . This post has been edited by saritah: 13 Apr 2008, 17:02 |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
muscarul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 1 May 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Hop si eu cu o intrebare:
Harta GPS a Croatiei cat este de completa? ( ma refer in special ma MIO/IGO) Ma pot baza pe ea 100%? Cu POI-urile cum sta? |
--------------------
Daewoo
Matiz
2005 E Klasse
- Cj-20-UBI Reno e o masina ca toate masinile, daca nu iti place, ia-ti alta, ai de unde alege
|
|
cataline |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 332 Joined: 9 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Pe mine anul trecut aceasta harta ma ducea prin Slovacia pentru a ajunge de la Balaton la Zagreb pentru ca drumurile nu erau in continuare (era o mica diferenta la granita). Apoi in Dubrovnik m-a dus pe alei din parc care erau in continuarea unei strazi (strada se infunda iar aleile din parc erau mai mici decat o masina). Eu l-as lua mai mult ca un punct de reper dar m-as uita si dupa semne. Adica un ochi la GPS si un ochi pe semne.
|
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005
- B-xx-XXX Logan 1.6 Ambition, dec 2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 21:38 |