Revizie 60.000 km
![]() ![]() ![]() |
Revizie 60.000 km
nelamuritu |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 21 May 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
- b xx xxx
2006 / Estate
|
|||
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Cum explici atunci preturile diferite in fuctie de dealer pe care le-au inaintat cei care au facut revizia aici si pe celelalte topicuri cu revizii?
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
Nu a mai facut nimeni mirifica revizie de 60.000 km in ultimul timp?
Vad ca acum nu imi mai arata cati km mai am pana la revizie, imi scrie "Change Oil Soon"... ultima data cand m-am uitat imi arata vre-o 1500 km service in deci, cam intr-o saptamana si dupa vre-o 3 drumuri de bucuresti o sa va impartasesc preturile practicate in provincie |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
in sfarsit, am trecut si de revizia de 60.000 km la Megane-ul meu
asa cum am promis, o sa pun preturile detaliate, asa cum apar in deviz filtru ulei= 22 lei garnitura= 6 lei filtre aer = 64 lei colectie antrenare d=358 lei curea ventilator= 39 lei galet= 309 lei ulei elf evolution sxr 5w40 = 107 lei pt 4 litri ulei elf evolution sxr 5w40 = 28 lei pt 1 litru filtru diesel = 197 lei manopera 343 lei, 3 ore. La toate preturile se adauga TVA Total, cu TVA = 1755 lei Nu am schimbat placutele pe frana fata fiindca mai merg (costa cam 300 lei cu manopera cu tot) si nici filtrul de polen (costa cam 60 lei fara manopera) Baiatul care a prestat lucrarea s-a miscat bine, profesionist, foarte atent la detalii. Am putut sta langa masina pe perioada reviziei. La schimbarea filtrului de motorina am fost atent la ce iese din el, motorina era curata, fara apa, motiv pentru care o sa continui sa alimentez tot de la Petrom, motorina Euro4. |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
valinor |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 23 November 07 ![]() |
Ma apropii si eu rapid de revizia la 60k, mai am cam 1000 km, si m-am hotarat sa nu merg la reprezentanta (de obicei mergeam la Mach1) si sa incerc un alt service. Nu am timp sa alerg dupa piese, sper sa nu ma incarce prea tare la preturi. Voi posta si factura, sa ne putem da cu parerea.
|
--------------------
Renault
Megane II
Bicorp 1,5 dci 2003
|
|
NUT |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 16 October 05 ![]() |
"daniel4ro" - la ce service ai facut revizia ?
si care din piesele alea este cureau de distributie ... ? se schimba si pompa de apa ? multumesc. nut |
-------------------- M2 Sedan, 100 CP, dci, Black, ESP.
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
"colectie antrenare d=358 lei" este kitul de distribuție, adică cureaua + rola intinzătoare. @daniel4ro e din Buzău și acolo, din câte știu eu e o singură reprezentanță, la Mărăcineni. Pompa de apă nu e obligatoriu să o schimbi, dar e recomandat.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
daniel4ro |
![]()
|
@19vik
merci , asa e , ai intuit corect. fata de ce ma asteptam, nu m-a costat asa mult, la pret de reprezentanta LE> l-am intrebat pe mecanic daca se recomanda sa schimb si pompa de apa, mi-a spus ca pana acum nu a auzit ca cineva din service-ul ala sa fi schimbat-o la Megane... Despre filtrul de motorina mi-a zis ca e curat si ca il poate lasa in continuare, a fost optiunea mea sa il schimbe. Ideea e ca nu au avut interesul sa imi bage pe gat piese daca nu considera ca este necesar. This post has been edited by daniel4ro: 6 Feb 2008, 20:21 |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
NUT |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 16 October 05 ![]() |
Multumesc mult !!!
am sa tin cont de sfaturile voastre. eu cred ca am sa fac revizia in buc la mach1 (sofitel) pana acum am facut numai la ei si am fost foarte multumit de mecanici ... nu neaparat de restul personalului (sau poate am sa fac o intrebare si la serus) oricum mai am vreo 2000 km pana la revizie (aproape 1 luna ![]() am sa revin cu amanunte dupa revizie. nut. |
-------------------- M2 Sedan, 100 CP, dci, Black, ESP.
|
|
e-SORIN |
![]()
|
![]() dCi inside Group: Members Posts: 492 Joined: 17 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Am facut si eu revizia acum o saptamana.
Ulei Mobil Synt S 5W40 - 150 RON Filtru ulei - il aveam de mai demult Filtru motorina MAHLE - 125 RON Filtru aer MAHLE - 30 RON Filtru polen MAHLE - 55 RON Kit distributie - 550 RON Curea accesorii - 59 RON Manopera - 380 RON TOTAL - 1350 RON A costat ceva, dar a meritat ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Sedan 1.5 dCi ~100 CP
- B 89 XBM
2006 Privilege Lower suspension, 17" TSW wheels, parktronic, heated seats, tinted windows ...
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Preturi aflate astazi de la SERUS:
- kit distributie: 350 RON - curea accesorii: 50 RON - fulie alternator: 200 RON - rola intinzatoare curea accesorii 150 RON Primele doua intra obligatoriu. Celelalte, daca e cazul. Manopera: inca nu stiu. Abia pe 15 fac programarea. Deh, salariul... ![]() Si inca ceva: pinionul decalor, pe codul nou de produs, aprox 490 RON. Revin cu amanunte! Parol! This post has been edited by Adila16: 11 Feb 2008, 22:01 |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
dmc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 703 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Mie mi-au cerut cei de la Serus cam 3000RON pentru revizie.
In plus fata de ce se schimba au mai trecut: pompa de apa, flanse amortizor, fulie. Mie mi se pare cam mult, sunt convins ca o sa gasesc aceleeasi piese in alta parte mai ieftin. |
--------------------
Renault
Megane II
2004 - 1.6 115 Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004 |
|
valinor |
![]()
|
Revizie la Bosch Car Service Marasesti, preturi din deviz:
set rola si curea 435 ron intinzator curea distributie 145 ron set placute fata 119 ron discuri fata 2x 142 ron set placute spate 62 ron discuri spate 2x 126 ron rola ghidaj 216 ron bieleta suport motor 146 ron suport elastic motor 419 ron kit flansa amortizor 2x 153 ron filtru motorina 133 ron cap de bara 2x 55 ron bielete directie 2x 57 ron rola distributie 245 ron pompa apa 182 ron filtru polen 56 ron filtru aer 48 ron filtru ulei 24 ron curea transmisie 41 ron A durat cam o zi, cu tot cu pauza lor de masa, mecanicii ok, au schimbat tot ce le-am cerut si am putut sa stau langa masina. Pe langa ce am scris mai sus am schimbat si altele, geam oglinda dreapta, stergatoare aero twin, tot felul de fitze aiurea, ca asa am vrut. Total manopera la 19,2 ore 1000 ron, total piese 3700 ron. Si cam atat.... PS: acum am vazut ca preturile de mai sus sunt cele fara TVA. Greseala mea! |
--------------------
Renault
Megane II
Bicorp 1,5 dci 2003
|
|
dmc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 703 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
@valinor
Salut, am cateva intrebari legate de revizia pe care tocmai ai facut-o la Bosch Car Service: 1. Cum ai facut cu revizia, ai dat comanda de piese la ei si cand au fost toate pe stoc ai facut programerea pentru revizie? 2. Ce marca sunt piesele? numai Bosch sau si alti producatori (specifica daca poti)? 3. Toate piesele le-ai luat de la ei? Multumesc This post has been edited by dmc: 20 Feb 2008, 13:42 |
--------------------
Renault
Megane II
Iulie 2004 |
|
valinor |
![]()
|
@dmc (scuze de intarziere...)
Salut! 1. Am facut programarea cu 2 zile inainte pt revizia la 60.000 si am spus cam ce vreau sa schimbe. Au zis ca le au. 2. Nu toate piesele sunt Bosch, sunt si alti producatori, din pacate nu am notat ca deja se adunase un morman de cutii si de abia asteptam sa plec de acolo... 3. Da, totul de la ei. Unele nu erau pe stoc (flanse amortizor de ex) dar s-au miscat rapid si le-au adus de la depozit (?) in timpul cat masina era pe rampa. |
--------------------
Renault
Megane II
Bicorp 1,5 dci 2003
|
|
andreyzeu |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 20 February 08 From: Braila ![]() |
M-am uitat in cartea de intretinere si am vazut la un moment dat ceva de genul:
- Curea distributie - 60.000 sau 4 ani - Curea accesorii - 60.000 sau 4 ani - Lichid de frana - 90.000 sau 4 ani - Circuit de climatizare - 4 ani - Lichid de racire - 90.000 sau 4 ani si inca o chestie care m-a surprins: filtru benzina - 60.000 Km ![]() Vara asta fac 4 ani ( 35.000 Km ) ... trebuie sa schimb toate cele mentionate mai sus ??? This post has been edited by andreyzeu: 23 Feb 2008, 16:06 |
--------------------
Renault
Clio 3, 1,5 dCI
2008
|
|
rombu |
![]()
|
![]() FOR SALE Group: Members Posts: 586 Joined: 20 August 04 From: Bucuresti ![]() |
si eu sunt in acesi situatie... vara asta fac 4 ani , si vre-o 36.000 km...
inca nu stiu exact ce sa fac... sa ziceam ca filtre as lua eu de la magazine, dar faza cu distributia nu mi-e clara, si problemele sunt : 1. daca ma duc in service renault, ma rup cu banii, da macar au habar ce sa schimbe 2. ma duc in alt service, schimba stict ce le zic eu, dar pe urma poate ma trezesc ca pompa de apa nu stiu ce pateste, etc... DAR! poate ca in cazul celor dintre noi care nu avem 60k ikm, si facem aceasta revizie, fulia de alternator si pompa de apa chiar nu trebuie schimbate... oricum,, nu apuc eu 60k km decat peste inca 3 ani ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2
2004 Confort Dynamique Megane II BICORP 1.6 16V Confort Dinamique
Gris Hologramme- 2004 Bucuresti |
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Imi poate da si mie cineva o explicatie pentru care in cazul schimbarii pompei de apa trebuie sa schimb neaparat si distributia? Cureaua aia odata montata prima oara nu mai poate fi data jos decat prin distrugerea ei?
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu am găsit in manualul de service specificația expresă de înlocuire a curelei de distribuție, in cazul înlocuirii pompei de apă. Ideea e însă, că e mai bine sa previi decât sa repari după. Cureaua se demontează fară a o distruge, trebuie doar atenție la demontare/montare, să nu se zgârie/ciupească și să nu vină în contact cu uleiul (de regulă, pe ambalajul unor astfel de curele e și o atenționare in acest sens).
This post has been edited by 19vik: 24 Feb 2008, 00:22 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Exista acea atentionare.
Materialele folosite (mai ales insertiile de durizare/ranforsare a intregii curele) sunt sensibile la ulei, dar nu atat de sensibile pe cat am fi tentati sa ne inchipuim... Cat despre inlocuirea curelei de distributie la inlocuirea pompei de apa, nu vad de ce sa se faca. Cureaua se slabeste prin relaxarea rolei intinzatoare, se scoate fain frumos, se inlocuieste pompa de apa, se aseaza la fel de elegant cureaua pe dantura pinioanelor si a pompei de apa, se intinde la loc cat trebe si cam gata... Chiar daca si pompa ar avea rol de intinzator pentru curea (in ideea ca ar fi fixata in carter pe un suport excentric...; inca n-am desfacut motorul, iar singura schema cinematica pe care o am nu e suficient de clara...), tot nu vad de ce ar trebui inlocuita cureaua la inlocuirea pompei de apa sau a vreunui alt pinion (inclusiv cel decalor -pentru motoarele pe benzina-). Cureaua aia nu e de carpa putreda, parol! |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
dmc |
![]()
|
Pot sa confirm faptul ca nu este necesara schimbarea curelei daca se inlocuieste pompa de apa. Eu am fost la o verificare inainte de revizia de 60K si chiar mi-a scos curea de accesorii pentru a inspecta rola intinzatoare si alte repere din acea zona dupa care a pus-o la loc fara probleme.
|
--------------------
Renault
Megane II
Iulie 2004 |
|
19vik |
![]()
|
Era vorba de cureaua de distribuție, nu de cea de accesorii.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
tino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 9 February 06 ![]() |
eu am facut revizia la 45.000 iar acum dupa un an si 2 luni abia am facut 5000 KM cu masina
am trecut de 4 ani cu masina sa fac revizia de 60.000 acum ? ce ulei sa pun ? 5w40 sau 10w40 ? am inteles ca daca masina e mai veche tb pus 10w40 deoarece e mai vascos |
--------------------
MEGANE II
1.6 benzina
2004 PRIVILEGE MEGANE II 1.6 benzina CONFORT PRIVILEGE 2004
|
|
19vik |
![]()
|
La 50000 km, poti sa pui linistit si 5W40.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
geoman |
![]()
|
![]() George Group: Members Posts: 399 Joined: 28 October 07 From: Iasi ![]() |
Setul de accesorii scrie undeva ca trebuie neaparat inlocuit, odata cu cureaua de distributie. Mie la service mi-a zis ca toate curelele trebuie schimbate. Totusi nu stiu daca in specificatiile tehnice scrie acest lucru despre cureaua si fulia alternator. Cu ce poate afecta distributia? Este jenant ca in cazul in care se defecteaza pompa de apa trebuie sa schimbi atatea piese. Macar ar trebui sa se stie de ce se defecteaza pompa de apa.
|
--------------------
renault
megane sedan 2 1.5dci 80 cp, 1.9 dci E4 FAP
2004, 2006
|
|
nick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 9 April 03 From: Bucuresti ![]() |
Astazi am facut si eu a doua parte a reviziei de 4 ani (de fapt 4 ani si 4 luni, 40000 km). Am fost la Serus (din telefoanele pe care le-am dat aici mi s-a parut cel mai mic pret) si in final a fost o alegere foarte buna.
Am schimbat kit distributie + kit accesorii + pompa apa + fulie alternator + antigel + lichid frana si costul total a fost 1890 RON (din care manopera aprox 500 RON). Cu aceasta ocazie, mecanicul (o persoana foarte amabila si competenta) mi-a curatat mai multe piese, printre care si clapeta de acceleratie. Parerea mea ca acesta operatie de curatare a clapetei ar trebui inclusa in revizia anuala, motorul comportandu-se mult mai vioi si parca mai silentions. |
-------------------- Megane II 1.6 16V Confort Dynamique 2003
Chevrolet Lacetti 2.0 TDCi 2007 |
|
Adila16 |
![]()
|
Intrebare: dupa inlocuirea lichidului de frana, ti-a fost suita masina pe stand sa i se verifice eficienta sistemului?...
|
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
nick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 9 April 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu. Insa nu am sesizat nici o modificare la eficienta sistemului.
Oricum, costul acestei operatii a fost foarte mic, si parerea mea ca nu are sens sa luati in calcul alta varianta decat schimbarea lichidului de frana intr-un service. |
-------------------- Megane II 1.6 16V Confort Dynamique 2003
Chevrolet Lacetti 2.0 TDCi 2007 |
|
Cristian_marc |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 13 April 08 ![]() |
Am vazut ca majoritatea persoanelor de aici schimba kitul de distributie cu curea cu tot la 60.000 de km ca asa scrie in manualul masinii.La mine in manualul masinii scrie ca tb schimbate la 120.000 de km sau 5 ani asa garanteaza Renault dar masina eu am cumparato din Spania.Eu nu inteleg cum la toti scrie ca se schimba la 60.000 de km si la mine scrie diferit
|
--------------------
Renault Megane II
1.6 16V
2004 Grand Tour
|
|
ssilviu |
![]()
|
Pai in Romania Meganu-urile se vand precum imprimantele. Adica la preturi mai mici urmand ca pe urma Renault sa mai castige din vanzarea consumabilelor. Adica au distributia pusa la schimbat la un interval de doua ori mai des. E doar o strategie de marketing. Este adevarat, poate conditiile in Romania sunt mai dure, dar eu cred ca intr-un mod insignifiant.
Si de aceea eu din moment ce peste doar doua luni o sa ies din garantie si nu voi mai fi obligat sa respect intervalul de service programat o sa-mi fac eu unul singur unul. Pesemne ca voi face reviziile la 20.000 iar distributia nu o voi schimba la 60k ci la 90k, cand voi face 4 ani. Avand in vedere faptul ca distributia e identica cu cea de la masina ta, astfel incat e facuta sa tina 120.000 de km plus o marja de siguranta de inca 30.000 de km, eu zic ca daca o schimb la 90.000 de km sansele sa am probleme cu ea cresc insignifiant. Cristian_marc, in carnetul tau de intretinere la cati km se face o revizie? La 20.000, 25.000 sau 30.000? |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 04:48 |