Probleme generale Renault (noul) Symbol, 1.2 16v
![]() ![]() ![]() |
Probleme generale Renault (noul) Symbol, 1.2 16v
adrian2011 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 693 Joined: 30 August 11 From: Isle of Man ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
2011 Collection 1.2 16V
|
|||
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
QUOTE(BannedHost @ 28 May 2012, 15:12) Vreau sa va rog ceva cu cei cu motorul de 1.2. La mine in ultima vreme daca stau pe loc cu motorul oprit si misc volanul rapid stanga-dreapta cam 5 cm, se aud niste batai si cred ca vin din caseta... Am deschis capota si din zona casetei se aude... As dori sa va uitati si voi la masinutele voasstre sa vedeti daca sunt prezente aceste simptome, daca nu inseamana ca e ceva cu a mea. Recent am fost la mol si am virat maxim dreapta trecand peste un hop de viteza si a puscat ceva foarte urat, la fel si mai demult la o coborare, am virat maxim dreapta si indreptandu-l la loc a sarit rapid vreo 5 cm ca si cum o roata ar fi ramas virata Fara sa ma uit la alte masini, iti spun ca nu fac. Singurul zgomot (pacanit) care ar fi normal este pacanitul din momentul in care volanul a ajuns la capatul cursei (se aude un ,,clanc'' ca de fier pe fier). Orice zgomot auzit inainte ca volanul sa ajunga la capatul cursei nu este normal (in afara de zgomotul generat de frecarea anvelopelor de asfalt, of course).\ Tu ai o problema, undeva. Nu te panica, nu cred ca ai deja joc in caseta de directie, oricate gropi ai fi luat, nu cred eu ca o uzai in mai putin de 2 ani. La Symnol casetele cad, dar cad dupa 40-50 000km. Mai degraba bieletele de directie sunt de vina, si acestea tot de la gropi au joc. Mai frecvente sunt bataile in partea dreapta decat cele pe stanga, pt ca pe partea dreapta a carosabilului (spre bordura) sunt de obicei mai multe gropi decat pe mijlocul carosabilului. O alta explicatie ar putea fi rulmentul flanselor de la amortizor,..., si el da zgomote cand rotesti volanul stanga dreapta. Ma rog, masina trebuie ridicata pe elevator, cineva roteste volanul, si mecanicul sta cu mana pe bielete si capete de bara, sa simta jocul. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(csimby @ 28 May 2012, 23:28) Oricum, un lucru am invatat din experienta cu Symbolul: sedanul nu este practic. Nu degeaba in Europa de vest nu prea are cautare. Ai un portbagaj urias cu o gaura mica. Daca ai nevoie de portbagaj mare cumpara break, daca nu cumpara un hatchback. Mie mi se pare practic. Pentru mine hatchback-ul are porbagajul mic, iar break-ul e prea mare ca masina de zi cu zi. Atata timp cat vreau sa car obiecte mici si multe, e OK De exemplu luna viitoare vrem sa plecam in concediu in Grecia, 4 persoane. Intr-un Astra hatch nu intra ceea ce vrem sa luam cu noi, iar un break cu care sa ma chinui in oras doar pentru o iesire sau doua pe an, nu renteaza. Asa ca plecam cu Symbolu'. Are gura mica la porbagaj, dar 4 genti de voiaj + 2-3 alte chestii intra fara griji. This post has been edited by vallixx: 29 May 2012, 12:39 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
anti77 |
![]()
|
IT Project Manager by day, amateur radio operator by night Group: Members Posts: 104 Joined: 23 May 11 ![]() |
QUOTE(theodor2004 @ 18 May 2012, 14:13) Pierzi garantia masinii daca vii cu uleiul tau, si asta se intampla nu numai la Renault, ci la orice marca. Probabil iti vor pune tot ELF, dar mai scump decat in supermarket, pt ca e de la ei. Aveau obligatia sa ma sune in 48 de ore dupa revizie, asa ca le-am zis singura problema pe care l-am intampinat la ei: au pretul la uleiul elf cu 60 de lei mai mare fata de oricare supermarket din Cluj. Credeti ca rezolva ceva? ![]() Cu uleiul nou se cam clatina motorul la rece, dar deja nu mai mira nimica la masina asta... This post has been edited by anti77: 29 May 2012, 20:01 |
--------------------
renault
symbol
2011 1.2 16v tel 0726 opt opt cinci cinci unu doi
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
ce ulei au pus ?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adrian2011 @ 29 May 2012, 19:35) Ca utilitate chiar ca ar fi fost tare, dar trebuiau sa-i modifice mult forma. Ca sa faci un hayon de genul ala, spatele tre sa fie cat de cat drept. Ori ei au adaugat un portbagaj unui bicorp. Cred ca erau modificari prea mari de facut si intrau in alte costuri. Dar apropo de hayon, eu pana acum am mers cu ceva masini. Ori ca sofer, ori ca pasager. N-am intalnit pana acum nicio masina, sa zicem de peste 30-40 de mii de km, la care sa nu zdrangane hayonul ala. Nici una. Si nu vorbesc numai de masini de buget. Probabil ca de la deschideri-inchideri repetate, plus drumurile romanesti, capata un joc undeva, posibil jos la sistemul de inchidere.... This post has been edited by vallixx: 30 May 2012, 07:10 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
adrian2011 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 693 Joined: 30 August 11 From: Isle of Man ![]() |
ma apuca groaza cand stiu ca mai am 2 luni si trebuie sa ii fac prima revizie.sa vad ce costuri fantastice ma asteapta
|
--------------------
Renault
Symbol
2011 Collection 1.2 16V
|
|
barcelona |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 2 December 11 ![]() |
adrian2011 unde o faci si ce ulei vrei sa ii pui?Filtru de polen i-ai pus s-au ii pui acum?
|
--------------------
Renault
Symbol 1.2 16v
2010
|
|
adrian2011 |
![]()
|
revizia o fac la mavexim targoviste ca e cel mai apropiat(de acolo am luat si masina).pai ce ulei sa ii pun? am inteles ca trebuie 5W30. ce marca? elf desigur! filtrul l-am pus eu mai la inceput,iar filtrul care o sa il puna ei il am gratis.
|
--------------------
Renault
Symbol
2011 Collection 1.2 16V
|
|
caine |
![]()
|
![]() membru de rand Group: Members Posts: 39 Joined: 7 May 10 From: Bucuresti ![]() |
Eu am facut 2 revizii pana acum la autcobalcescu , si la amandoua mi-au pus ulei Mobil 1, 10W40, fara sa ma intrebe daca nu cumva vreau Elf sau alta marca. Deci treaba cu Elf obligatoriu/recomandat mai mult ca sigur e o chestie comerciala, nu tehnica. La a doua, nu mi-au mai pus filtru de aer si nici de habitaclu, nu era nevoie, nu facusem decat ceva sub 4000 Km, iar mie mi-a convenit, ca am mai scazut din cheltuieli.
This post has been edited by caine: 30 May 2012, 15:38 |
--------------------
renault
noul symbol
2009 1,4/16v/98cp - Best
|
|
csimby |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 2 February 08 From: Tirgu-Mures ![]() |
A inceput sa-mi scartie scaunul de sofer. Ceva idei de remediere?
|
--------------------
Volkswagen
Polo Comfortline
2014 Renault Symbol Expression 2010
VW Polo 1999 Dacia Solenza Clima 2004 |
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Esti sigur ca e scaunul si nu suportul de prindere centura?
|
--------------------
.
.
.
|
|
csimby |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 2 February 08 From: Tirgu-Mures ![]() |
100% scaunul, daca ma misc pe scaun se aude. Cel mai enervant e pe un drum cu denivelari si gropi.
|
--------------------
Volkswagen
Polo Comfortline
2014 Renault Symbol Expression 2010
VW Polo 1999 Dacia Solenza Clima 2004 |
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Mergi fara centura si ai sa constati ca nu face
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
adrian2011 |
![]()
|
QUOTE(caine @ 30 May 2012, 16:34) Eu am facut 2 revizii pana acum la autcobalcescu , si la amandoua mi-au pus ulei Mobil 1, 10W40, fara sa ma intrebe daca nu cumva vreau Elf sau alta marca. Deci treaba cu Elf obligatoriu/recomandat mai mult ca sigur e o chestie comerciala, nu tehnica. La a doua, nu mi-au mai pus filtru de aer si nici de habitaclu, nu era nevoie, nu facusem decat ceva sub 4000 Km, iar mie mi-a convenit, ca am mai scazut din cheltuieli. pai tu nu ai intrebat inainte si mai ales nu te-ai uitat ce au pus si au facut la masina?(nu imi spune ca nu te-au lasat ca nu te cred). eu nici nu ma gandesc sa ii las sa faca si sa puna ce vor ei fara sa ma consulte mai intai.asa mi se pare normal, ca pana la urma banii eu ii dau nu? |
--------------------
Renault
Symbol
2011 Collection 1.2 16V
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
nu 5w30 ci 5w40.....
Eu poate fac cumva sa imi puna ulei 5w50 Dar sa vedem, prima data trebuie sa merg sa vad ce sunt cu pocniturile alea. Scaunul sofer si la mine scartaie, dar scartaie din cauza materialului, pe lateral e ceva musama gri ca in vechile autobuze :| |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
barcelona |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 2 December 11 ![]() |
E mai bun 5w50 ca 5w40?
|
--------------------
Renault
Symbol 1.2 16v
2010
|
|
BannedHost |
![]()
|
Da, e mai rezistent la temperaturi mari, "se tine mai bine" in turatii mari si in plus e mai silentios motorul cu el.
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
adrian2011 |
![]()
|
pai din cate am inteles eu de la ei uleiul e 5W30(e mai ieftin cred). la 5W40 nu am intrebat de pret.
|
--------------------
Renault
Symbol
2011 Collection 1.2 16V
|
|
BannedHost |
![]()
|
ei au doar 5w40 si 10w40 pentru masina ta.
10w40 e mai iefti ncu 60 lei decat 5w40, cu 5w30 toate vor zdrangani prin motor pentru ca e mai subtire la cald ca cel de 40. Eu vreau sa incerc cel de 50 sa vad un an cum se comporta Avem rubrica de uleiuri daca vrei sa continuam. This post has been edited by BannedHost: 31 May 2012, 12:08 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
mihai leu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 17 March 06 ![]() |
la prima revizie mai mult de 4-5 milioane nu ar trebui sa decarteze nimeni... acum depinde ce baga si astia pe gat de la serviceuri
![]() |
--------------------
Dacia 1999
1310
- B 19 EIF mai este timp pana la fericire
|
|
BannedHost |
![]()
|
huh ?
![]() La mine a fost 350 lei prima revizie cu schimbat doar de ulei + filtru de ulei. ATAT! Daca mai schimbam si filtrul de aer si polen ajungeam la 600 lei ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
QUOTE(mihai leu @ 31 May 2012, 14:48) la prima revizie mai mult de 4-5 milioane nu ar trebui sa decarteze nimeni... acum depinde ce baga si astia pe gat de la serviceuri ![]() Depinde. Daca ai 1,5 dci, decartezi vreo 750 RON fara nici o problema, filtrul de motorina fiind mai scump decat cel de benzina. Si la benzina, daca nu ai reducere, e posibil sa ajungi la 550 RON. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
caine |
![]()
|
![]() membru de rand Group: Members Posts: 39 Joined: 7 May 10 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adrian2011 @ 30 May 2012, 20:02) pai tu nu ai intrebat inainte si mai ales nu te-ai uitat ce au pus si au facut la masina?(nu imi spune ca nu te-au lasat ca nu te cred). eu nici nu ma gandesc sa ii las sa faca si sa puna ce vor ei fara sa ma consulte mai intai.asa mi se pare normal, ca pana la urma banii eu ii dau nu? La prima revizie chiar nu m-au lasat ; au zis ca daca vreau sa vad ce se face la masina sa stau intr-o sala de unde se poate vedea interiorul atelierului (era la etaj si se vedea). La a doua (dupa un an) montasera in alt loc monitoare si camere de supraveghere de unde se putea vedea o parte din atelier, dar mi-au zis ca pot sa si asist, daca vreau. Asa ca am profitat de oportunitate si am asistat ![]() In privinta uleiului, nu am obiectat nimic, ei l-au pus, ei raspund, nu am preferinte intre Mobil 1 si Elf, tot un drac, zic eu... |
--------------------
renault
noul symbol
2009 1,4/16v/98cp - Best
|
|
cam_iulian |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 22 October 11 ![]() |
salut!am si eu o prob,masina are 1 an si jumatate si au aparut mici pct pe plafon si cateva pe partea superioara a usilor fata ,de aprox 0,5 cm! sunt peste 10-15 astfel de pct...o sa sun la garantie sa vad ce rezolv...aveti idee comenteaza baieti de la garantie?sa mai confruntat careva cu o astfel de problema asa de rapid ,ma refer dupa doar 1 an si jumatate?preciez ca,culoarea este rosu vdf ,cea speciala din config de la clio!oare pot cere schimbarea culorii daca pct se extind pe toata suprafata? pct nu au aparut de la excremente de pasare sau alte chestii...masina este intretinuta,si curatata f des!
This post has been edited by cam_iulian: 5 Jun 2012, 15:53 |
--------------------
renault
clio estate
2010 1.2 16v 75cp
|
|
BannedHost |
![]()
|
Probabil vor comenta si nu iti vor face nimic. Desi zici tu ca a fost bine intretinuta ei iti vor zice ca puntuletele au aparut din cauze naturale....
Daca e asa, eu zic sa nu te lasi. Si sa apelezi la vocea clientului. Presupun ca s-a dus lacul din zona aceea.. |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
vallixx |
![]()
|
Daca atunci cand masina era noua nu avea punctulete, iar acum are nu cred ca ai sanse la garantie.
Daca e ceva aparut sub vopsea sau lac, atunci poate, dar odata ce au aparut deasupra vopselei sau lacului.....atunci sunt cauze externe si nu beneficiezi de garantie. Poti sa suni la toate "vocile" nu numai a clientului. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
cam_iulian |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 22 October 11 ![]() |
BannedHost da sa dus lacul !
Titilev,o sa incerc sa fac poza,dar nu prea se vede in poze! Valixx,se curata pur si simplu,nu e sarita ca si cum ar fi fost lovita ,pur si simplu se ''spala'' adica se curata punctulete si se vede culoarea de sub vopsea,,,problema ,parerea mea din ceea ce se vede,este ca stratul este extrem de subtire,,,iar atata timp,cat nu exista urme de lovituri etc,mor cu ei de gat... This post has been edited by cam_iulian: 5 Jun 2012, 17:08 |
--------------------
renault
clio estate
2010 1.2 16v 75cp
|
|
adrian2011 |
![]()
|
si eu care am vrut initial tot rosie sa imi iau,dar o pb aparuta(trebuia sa mai astept cateva saptamani) m-a determinat sa iau albastra.
apropo de pb: ieri(ca tot a fost cea mai caniculara zi) am avut masina in soare si, surpriza:am observat cum colturile de la bara spate(cele de la stopuri) erau o idee iesite putin in afara. parca citisem tot pe aici despre aceasta problema. dar azi sunt la loc. foarte ciudata chestie! |
--------------------
Renault
Symbol
2011 Collection 1.2 16V
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 06:53 |