Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages « < 34 35 36 37 38 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme generale Renault (noul) Symbol, 1.2 16v

barcelona
post 17 May 2012, 18:24
Post #1051

Membru autentic

Group: Members

Filtrul de Logan stiam ca nu se potriveste la Symbol.

--------------------
Renault Symbol 1.2 16v 2010
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BannedHost
post 17 May 2012, 19:38
Post #1052

Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva

From: Cluj-Napoca

Ce am lucrat eu azi..... biggrin.gif

Cam multe erori pt o masina de ~ 1 an jumate.

Cam la ce se refera erorile sau care ar fi fost cauza ?

Attached File  Failures_2012_05_17T13_14.htm ( 131.69k ) Number of downloads: 41

This post has been edited by BannedHost: 17 May 2012, 19:43

--------------------
Renault Laguna 2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
+
anti77
post 17 May 2012, 20:07
Post #1053

IT Project Manager by day, amateur radio operator by night

QUOTE(adrian2011 @ 17 May 2012, 18:01)

Apropo de miros, acel miros specific e unul urat sau cum?

Pai nu e un miros placut, dar nici nu-i insuportabil... Se simte mai ales dupa ce opresc AC-ul si las numai aerul dinafara sa sufle. E un miros ce ma duce cu gandul la un frigider vechi.

E foarte posibil ca acest miros sa dispara acum cu filtrul montat.

QUOTE(barcelona @ 17 May 2012, 18:24)
  Filtrul de Logan stiam ca nu se potriveste la Symbol.

Pe cutie scrie FILTRON K1052, Made in WIX-FILTRON. Nu am auzit de tara asta, dar mai apare undeva si Poland pe cutie... Deasemena scrie cu markerul LOGAN pe el. Inauntru erau instructiuni pentru CLIO II, iar eu am cerut filtru pt. SOLENZA la magazin smile.gif

--------------------
renault symbol 2011 1.2 16v
tel 0726 opt opt cinci cinci unu doi
+
hellcat
post 17 May 2012, 20:13
Post #1054

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

QUOTE(anti77 @ 17 May 2012, 21:07)
Deasemena scrie cu markerul LOGAN pe el.
*

Scria Logan pe el din nestiinta.
Pe logan merge filtrul de clio 3 sau modus, filtru ce are la unul din capete o rama de plastic cu rol de fixare in cutia in care intra.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
barcelona
post 17 May 2012, 20:22
Post #1055

Membru autentic

Asa e hellcat,credeam ca nu imi mai aduc eu aminte.Stiam ca ala de Logan are o rama la un capat.

--------------------
Renault Symbol 1.2 16v 2010
+
janos
post 18 May 2012, 07:22
Post #1056

User

From: Tg Mures

QUOTE(BannedHost @ 14 May 2012, 20:09)
ai sudat pe bratul stergatorului ceva ?

Da, am taiat bratul in doua si am sudat un surub lung de vreo 50 mm pe o parte si o piulita pe cealalta. Avand in vedere ca e surub de M6 am posibilitate sa reglez din 1mm in 1mm smile.gif

--------------------
CMF-C/D Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance - MS 2 cifre 3 litere 2015
Life is a bitch. Arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
+
theodor2004
post 18 May 2012, 14:13
Post #1057

Membru autentic

QUOTE(anti77 @ 17 May 2012, 16:09)
Noua problema gasita la varianta PRIMA achizitionata acum un an.

A Urmeaza sa ma prezint la reprezentanta pt. prima revizie - schimbul obligatoriu de ulei, filtru ulei si filtru aer, dar macar filtrul de polen nu trebuie sa-l schimb la ei. Oare se poate sa cumpar eu uleiul din hypermarket? Am gasit elf 10w40 de 4l la 99ron...
*

Pierzi garantia masinii daca vii cu uleiul tau, si asta se intampla nu numai la Renault, ci la orice marca. Probabil iti vor pune tot ELF, dar mai scump decat in supermarket, pt ca e de la ei.

--------------------
Renault Clio Symbol 1.4 litri 2003, 8 valve
+
BannedHost
post 18 May 2012, 14:38
Post #1058

Nu pierzi nicio garantie. Am intrebat la Renault ce se intampla daca vin cu uleiul cumparat de mine la revizie.... Nu e nicio problema. Pe fisa va trebui sa scrii cum ca ai adus tu uleiul si ca l-a schimbat pe raspunderea ta.

--------------------
+
adrian2011
post 18 May 2012, 15:11
Post #1059

Membru autentic

From: Isle of Man

QUOTE(BannedHost @ 18 May 2012, 15:38)
Pe fisa va trebui sa scrii cum ca ai adus tu uleiul si ca l-a schimbat pe raspunderea ta.
*

Pai si daca ,prin absurd, motorul pateste ceva crezi tu ca iti repara moca?vor zice:"ati semnat ca uleiul il schimbam pe propria raspundere".

--------------------
Renault Symbol 2011 Collection 1.2 16V
+
theodor2004
post 18 May 2012, 16:39
Post #1060

Membru autentic

Bine punctat, Adrian.
Practic, daca se intampla ceva la motor pana la urmatoarea revizie, vor spune ca e din vina uleiului. Daca nu pierdeai garantia, nu te mai puneau sa semnezi nimic.

--------------------
Renault Clio Symbol 1.4 litri 2003, 8 valve
+
BannedHost
post 18 May 2012, 20:42
Post #1061

Pai asta asa e.... Doar ca a zis ca nu se pierde garantia dar anu a specificat.. Va dati seama si eu la prima revizie am avut smd-uri la pozitii si mia trecut acolo in fisa aceea lumini pozitii neconforme... Deci daca voi avea un scurt pe instalatia electrica nu va face obiectul garantiei zic eu

--------------------
+
adrian2011
post 21 May 2012, 15:21
Post #1062

Membru autentic

nu a specificat dar se subintelege,asa cum se subintelege ca daca in descrierea masinii nu apare filtru polen , masina nu il are montat.

--------------------
+
csimby
post 21 May 2012, 23:38
Post #1063

Membru autentic

From: Tirgu-Mures

Va rog sa-mi explicati cum *** se scoate acel surub care tine masca ce trebuie ridicata pentru a ajunge la filtrul de polen...

--------------------
Volkswagen Polo Comfortline 2014
Renault Symbol Expression 2010
VW Polo 1999
Dacia Solenza Clima 2004
+
janos
post 22 May 2012, 05:47
Post #1064

User

Cu rabdare smile.gif sau iei un ac si il ridici un pic, ca de incerci sa-l intorci (rasucesti, desurubezi) cu surubelnita atunci prin apasare ea nu se va ridica veci smile.gif

--------------------
Life is a bitch. Arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
+
BannedHost
post 22 May 2012, 09:42
Post #1065

dai un ssfert de tura, apoi cand s-a ridicat putin, il ridici mai mult cu o lama de cutit sau ceva si gata.

--------------------
+
csimby
post 22 May 2012, 10:00
Post #1066

Membru autentic

Exact asa am facut, am dat un sfert de tura, a sarit un pic afara, si dupa aceea nimic. M-am chinuit jumatate de ora sa-l scot. Mai incerc...

--------------------
VW Polo 1999
Dacia Solenza Clima 2004
+
adrian2011
post 22 May 2012, 10:09
Post #1067

Membru autentic

ideea e ca dupa ce de desface un pic trebuie doar se tragi(cu raspundere de el).eu am bagat o cheie fixa mai subtire (de 10 parca) intre masca si bolt si am tras in sus(atentie pe unde pica boltul)

--------------------
+
BannedHost
post 22 May 2012, 22:50
Post #1068

Acuma e drept, paote se mai si rup, poate nu, cert e ca eu mi-am rupt o clema care vine fixat acel panou de sub stergatoare.... E un plastic alb si nu am ideea unde as putea gasi. Daca merg la reno, tipul acela deja ma stie la cate plangeri am facut si se prinde ca am umblat pe acolo.

--------------------
+
anti77
post 28 May 2012, 12:13
Post #1069

QUOTE(anti77 @ 17 May 2012, 16:09)
Urmeaza sa ma prezint la reprezentanta pt. prima revizie - schimbul obligatoriu de ulei, filtru ulei si filtru aer, dar macar filtrul de polen nu trebuie sa-l schimb la ei. Oare se poate sa cumpar eu uleiul din hypermarket? Am gasit elf 10w40 de 4l la 99ron...
*

Am fost azi la TI SUEROM CJ, intradevar s-o fi intamplat ceva la ei, f. amabili, in 1h30min au terminat revizia, m-a costat 305 RON din care uleiul lor 160. Nu mi-au schimbat filtrul de aer, cica asta se schimba dupa 20000km. De cel de polen, au mentionat ca nu exista in varianta Prima, am zis ca nici nu vreau ...

Mi-au cerut certificatul de garantie/adagio care nu am primit-o la cumparare, dar m-am dus la vanzari alaturi si s-a rezolvat in 10 minute.

Am primit un parasolar gratuit...

La modelul Symbol Prima expus in showroom am observat ca portbagajul are in plus deschizator cu cheie fata de al meu... Eu am pachetul electric, asta o fi diferenta?

This post has been edited by anti77: 28 May 2012, 12:23

--------------------
+
csimby
post 28 May 2012, 12:17
Post #1070

Membru autentic

Da, la pachet electric nu ai incuietor la portbagaj. Desigur ramana intrebarea: ce se intampla daca ramai fara curent si ai cablu in portbagaj biggrin.gif

--------------------
VW Polo 1999
Dacia Solenza Clima 2004
+
janos
post 28 May 2012, 12:34
Post #1071

User

@Csimby: Deschizi cu cheia usa sofer apoi deschizi capota motor si schimbi bateria (acumlatorul). Problema rezolvata...

--------------------
+
BannedHost
post 28 May 2012, 15:12
Post #1072

Vreau sa va rog ceva cu cei cu motorul de 1.2. La mine in ultima vreme daca stau pe loc cu motorul oprit si misc volanul rapid stanga-dreapta cam 5 cm, se aud niste batai si cred ca vin din caseta... Am deschis capota si din zona casetei se aude... As dori sa va uitati si voi la masinutele voasstre sa vedeti daca sunt prezente aceste simptome, daca nu inseamana ca e ceva cu a mea. Recent am fost la mol si am virat maxim dreapta trecand peste un hop de viteza si a puscat ceva foarte urat, la fel si mai demult la o coborare, am virat maxim dreapta si indreptandu-l la loc a sarit rapid vreo 5 cm ca si cum o roata ar fi ramas virata

This post has been edited by BannedHost: 28 May 2012, 15:14

--------------------
+
caine
post 28 May 2012, 15:42
Post #1073

membru de rand

From: Bucuresti

salutare! acum, cu perioada asta mai ploioasa, am mai facut o constatare neplacuta: ploua(picura) si in masina, pe la lampa din plafon... mad.gif asta probabil se datoreaza ultimei interventii in service-ul autocobalcescu de acum cateva luni, cand m-am dus pentru revizie si am zis sa reclam si faptul ca antena radio (mai precis, suportul ei) se misca stanga-dreapta. probabil ca mesterica de acolo a strans prea tare si s-o fi crapat suportul, n-am apucat sa verific pe unde intra apa... mai bine rezolvam problema cu manutele mele, eram mai sigur... asa am patit si cu difuzoarele spate, cand am constatat ca nu-s prinse deloc in suruburi (se miscau liber), am fost la service cobalcescu si mi le-a prins un nene, n-am verificat cand am luat-o de acolo, dar dupa un timp, cand m-am uitat, erau prinse, dar numai cate 2 suruburi/difuzor, in diagonala wacko.gif .
deh... e criza si se face economie, chiar si-n service. eu unul nu mai am incredere in ei, daca la probleme simple nu rezolva "ca la carte", la unele mai complexe...Dumnezeu cu mila...
in concluzie, ce puteti si va pricepeti sa faceti cu mainile si mintea voastra, nu ezitati sa faceti, ca si-n service pierdeti timp, oricum...
P.S. urmatoarea mea masina SIGUR nu va mai fi un reno

This post has been edited by caine: 28 May 2012, 15:44

--------------------
renault noul symbol 2009 1,4/16v/98cp - Best
+
anti77
post 28 May 2012, 19:32
Post #1074

QUOTE(BannedHost @ 28 May 2012, 15:12)
puscat ceva foarte urat, la fel si mai demult la o coborare, am virat maxim dreapta si indreptandu-l la loc a sarit rapid vreo 5 cm ca si cum o roata ar fi ramas virata
*

Legat de viratul la maxim, azi am aflat la reprezentanta cica maxim 5 secunde e voie sa tii volanul la maxim, deoarece este suprasolicitat pompa de servo... blink.gif wacko.gif

--------------------
+
adrian2011
post 28 May 2012, 20:39
Post #1075

Membru autentic

de ce 5 si nu 7 sec sau 10? nu e bine deloc sa iei viraj la maxim.mai bine mai faci o manevra decat sa intorci/virezi cu maxim.

--------------------
+
caine
post 28 May 2012, 20:51
Post #1076

membru de rand

@adrian2011 : am vrut sa spun exact ce-am scris. daca voiau sa-si respecte "blazonul" faceau si masini low-cost de calitate mai buna si nu se zgarceau la atatea amanunte ieftine si pentru care omul ar fi platit 2-300 de euroi in plus. pe langa asta, symbolul, in principiu, este un model care se fabrica de prea mult timp (si astea, asa zis "noi", care cu exceptia designului si poate a motorizarii nu aduc mai nimic nou) si multe probleme ar fi putut fi corectate pana acum.

@anti77 : esti sigur ca ai vorbit cu o persoana calificata si in masura sa faca asttfel de afirmatii? daca ce spui tu este adevarat, inseamna ca ne-am luat masini de jucarie... nu scrie nicaieri in manual ca nu-i indicat sa stai cu rotile virate la maxim mai mult de 5 secunde... inseamna ca atunci cand parchezi intr-un loc mai ingust trebuie s-o faci repede si sa nu stai prea mult pe ganduri... radmasa.gif wacko.gif

This post has been edited by caine: 28 May 2012, 20:54

--------------------
+
BannedHost
post 28 May 2012, 21:10
Post #1077

Daca o tin jumatate de ora si creapa sunt obligati sa o schimbe pe garantie... La nicio masina cu care m.am dat nu am auzit asa ceva... Sa nu ti rotile virate ca iti creapa pompa de servo. Intradevar e solicitata dar nu are voie sa faca asa ceva. Trebuiau sa reproiecteze unghiul de fuga daca e sa ajungem pana aici. La mercedes si masinutele nemtesti ce frumos se inclina roata la viraj maxim. E drept ca am citit ca la reno nu poti vira maxim si sa ti volanul mult timp ca se arde pompa de servo dar e absurd :|

Dar nu cred ca are legatura pacanitul cu tinutul la maxim.

Deaceea astept si de la alti posesori aceasta informatie

This post has been edited by BannedHost: 28 May 2012, 21:17

--------------------
+
al1n
post 28 May 2012, 21:12
Post #1078

Membru autentic

From: Iasi

@caine
dar scrie in manual ca nu trebuie sa rulezi constant cu 5500 de turatii afara de rodaj??? daca faci asa probabil ca distrugi motorul... daca virezi maxim si tii rotile asa de fiecare data si mai ales pe loc cel mai probabil vei avea ceva probleme cu directia.

si cred ca unii credeau ca e un mercedes cand au cumparat un renault de 6000 de euro

asa ca nu solicitati la maxim masinutile astea de jucarie biggrin.gif daca vreti sa nu aveti probleme

drum bun fara incidente si fara probleme la "renouri"

This post has been edited by al1n: 28 May 2012, 21:16

--------------------
Dacia/Renault Berlina 1.4/Symbol Expression 1.2 16v '99/2010
+
csimby
post 28 May 2012, 23:28
Post #1079

Membru autentic

QUOTE(adrian2011 @ 28 May 2012, 18:39)
renault face totusi masini destul de bune dar nu la astea low-cost
*

Da asa este, nici nu este de mirare ca nu au curajul de a vinde mai la vest de Polonia si Cehia. Symbolul a fost tinut in productie pentru ca se vinde inca, si se fabrica Clio Campus. Dar cum acesta a ajuns la Campus Bye-Bye, tin sa cred ca si zilele Symbolului sunt numerate. Totusi, sa nu uitam ca Symbol a aparut in 1999, cu mici retusuri estetice in stanga si dreapta, cu motoare noi si cutii de viteze schimbate, dar sub bord tot ai o masina de 13 ani, ceea ce este deja foarte mult in industria automobila.

Se tot zicea ca Symbolul este cu un nivel mai sus decat Loganul, dar tot low-cost ramane. Cred ca la introducerea Logan 2 si Clio 4 in acest an, incet incet se va renunta la productia Symbol.

Oricum, un lucru am invatat din experienta cu Symbolul: sedanul nu este practic. Nu degeaba in Europa de vest nu prea are cautare. Ai un portbagaj urias cu o gaura mica. Daca ai nevoie de portbagaj mare cumpara break, daca nu cumpara un hatchback.

--------------------
VW Polo 1999
Dacia Solenza Clima 2004
+
caine
post 28 May 2012, 23:40
Post #1080

membru de rand

@ al1n
1. nu m-am gandit niciodata sa compar " reno-simbolu' " cu vre-un mercedes, nici macar cu smart-ul
2. nu m-a costat 6000 de euro, ci 9800
3. nu era vorba de lasat masina cu rotile bracate la maxim ci de manevre ocazionale, care ar lua mai mult de 5 secunde. daca eu as vrea sa ma invart in cerc (in jurul cozii biggrin.gif ), n-as putea decat cu pauze la 5 secunde... e frustrant, recunoaste radmasa.gif
4. nu doresc sa intru cu nimeni de pe forum in polemica, la urma urmei suntem tovarasi de suferinta, trebuie sa ne ajutam, ca din partea "reno"-ului, mai putin vom avea parte de ajutor.

--------------------
+
45 Pages « < 34 35 36 37 38 > » 
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th August 2025 - 14:41
Dacia